a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011


Καλως ηλθατε στο 9ο επιπεδο συνειδησης


Στις 10 Φεβρουαρίου 2011, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, μπήκαμε στην «Χρυσή Εποχή», στην εποχή που ο άνθρωπος θα φτάσει στο τελευταίο επίπεδο της εξέλιξής του, στην εποχή που ο άνθρωπος θα φτάσει στο ανώτερο επίπεδο συνειδήσεως και θα είναι ικανός, χρησιμοποιώντας δύο από τα μεγαλύτερα όπλα που έχει στα χέρια του να αλλάξει τον κόσμο…Μιλάμε δηλαδή για μια εποχή αλλαγής συνειδητότητας του κόσμου. Μπορεί να το έχετε ακούσει ήδη αυτό από το zeitgeist, εδώ όμως μιλάμε για κάτι διαφορετικό.
Θα αναφέρουμε παρακάτω λεπτομέρειες σχετικά με το ημερολόγιο των Μάγια, καθώς και όλα τα συναρπαστικά πορίσματα που προκύπτουν από αυτό, πρώτα όμως θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή με μια από τις πιο υποκειμενικές ερωτήσεις που «ταλανίζει» τις ζωές μας όλα αυτά τα χρόνια : Μπορεί ο άνθρωπος να αλλάξει τα δεδομένα του κόσμου όπως τα ξέρουμε σήμερα;
Κάνοντας αυτή την ερώτηση σε διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικές πεποιθήσεις , οι απαντήσεις που προκύπτουν αφορούν αποκλειστικά στην ψυχοσύνθεση του καθενός, στην αντίληψή του για την ζωή και τον κόσμο, στην οπτική της ύπαρξης του γενικότερα .. Αλλοι εκφράζουν την άποψη εκτιμώντας τα δεδομένα που βλέπουν γύρω τους : «Ο άνθρωπος δεν αλλάζει, κάπως έτσι ήταν πάντα», « Ο άνθρωπος ως αυτοκαταστροφικό όν θα τραβήξει τα όρια μέχρι εκεί που δεν φτάνουν άλλο, καπου εκεί θα ξυπνήσει αλλά ίσως να είναι πολύ αργά». Αλλοι πάλι εκτιμούν πως ο άνθρωπος όντας ένα θεόπνευστο ον, έχει το καλό μέσα του, το καλό που στο τέλος θα επικρατήσει, γιατί «πάντα το φώς, βρίσκει τρόπο να σκορπίσει τις αχτίνες του μέσα στο σκοτάδι, και το σκοτάδι λυγίζει, σαν να μην έχει ούτε το ίδιο το κακό μέσα του, σαν απλά να υπήρξε γιατί υπάρχει η ενέργειά του». Και στις δύο περιπτώσεις απόψεων υπάρχει,άλλοτε σαν ζωντανή ενέργεια  και άλλοτε  σαν ήρεμη δύναμη αυτό που όλοι μας ονομάζουμε «ελπίδα», και είναι κάτι που όπως συμφωνούμε πολλοί « χάνεται πάντα τελευταία»…
Καθώς λοιπόν βρισκόμαστε στους πρόποδες του πολυσυζητημένου 2012, αρχίζουμε να διαμορφώνουμε την άποψή μας βασισμένη στην καταστροφολογία και τρομολαγνεία των media, υιοθετόντας τελικά αυτό που σαν συχνότητα, συμβαδίζει με το μυαλό μας.  Αλλοι, φοβούνται για την επικείμενη καταστροφή του κόσμου, μια αποκάλυψη που έρχεται για να κρίνει τις επιλογές μας, άλλοι χλευάζουν η απορρίπτουν αυτή την «καταστροφική» άποψη… Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε, πρώτον, ότι δεν γνωρίζουμε ούτε τα μισά απο αυτά που συμβαίνουν γύρω μας (και αυτό ειναι κάτι που λίγο πολύ όλοι παραδεχόμαστε)  , και δεύτερον οτι σε κάθε περίπτωση η ενεργειακή ροή της ζωής συνεχίζεται.
Οι Μάγια και η διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων
Εισαγωγικά , και σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη,  για να κατανοήσουμε το ημερολόγιο των Μάγια πρέπει να απεγκλωβίσουμε την σκέψη και κατ επέκταση το μυαλό μας. Αυτό, που περιγράφεται ως «Χρυσή Εποχή», είναι μια θεωρία που δεν χωράει στους τοίχους του σπιτιού μας, δεν ταυτίζεται με ό,τι έχουμε αποχτήσει μέχρι σήμερα σαν «έγκυρη γνώση», αντίθετα , είναι μια εντελώς νέα μορφή γνώσης, που φέρνει τον άνθρωπο στο σημείο που θα θυμηθεί τις πραγματικές δυνατότητές του, που θα τις χρησιμοποιήσει σύμφωνα με την δική του προσωπική βούληση και θα γνωρίσει αυτό που μέχρι τώρα κανείς δεν γνώρισε.. Την πραγματική πηγή της ζωής.
Γιατί όμως κάποιος θα πρέπει να ενδιαφέρεται για τον ημερολόγιο των Μάγια; Το γρηγοριανό ημερολόγιο που χρησιμοποιούμε δεν είναι αρκετό; Απ, ότι φαίνεται… όχι. Η ιδιοσυγκρασία μας , σε αντίθεση με τις ιθαγενικές κουλτούρες , είναι αποκομένη από το φυσικό περιβάλλον και απο τους φυσικόυς κύκλους της ζωής. Η αντίληψή μας πάνω στον χρόνο τελειώνει εκεί που ξεκινάει η επόμενη μέρα. Το γρηγοριανό ημερολόγιο είναι βασικά ευνοικό για την γεωργία. Για λόγους καλλιέργειας της γης, είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε μια πολύ ακριβή θεωρηση του αστρονομικού έτους και να παγώσουμε την κάθε μέρα του χρόνου βασιζόμενοι στην θέση της γής κατά την πορεία της γύρω από τον ήλιο. Ενα τέτοιο ημερολόγιο είναι χρήσιμο για να μας υποδείξει πότε να οργώσουμε, να θερίσουμε κλπ.
Παρ’όλ’αυτά, ο αρχαιότεροι άνθρωποι αυτού του πλανήτη , διέθεταν επίσης ένα «θεικό» ημερολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε την 360η μέρα του χρόνου. Οι μάγια απέρριπταν ολοκληρωτικά τον ηλιακό κύκλο σαν κέντρο της συνείδησης τους. Ολες οι ημερομηνίες στο ημερολόγιο αυτο, συμπεριλαμβανομένου προσωπικά γενέθλια, δεήσεις και τελετουργικά μετρούνταν σε περιόδους 360 ημερών ,που ονομάζονταν «συχνότητες».
Σύμφωνα με τους Μάγια , κάθε μέρα στην Δημιουργία έχει την δική της ιερή ενέργεια και σκοπό. Υπάρχουν 260 διαφορετικοί συνδιασμοί ενέργειας που στέλνονται  από τον ήλιο και 13 διαφορετικές γαλαξιακές ενέργιες ή «τόνοι» σταλμένες σαν συχνότητες φωτός από τον κεντρικό ήλιο του γαλαξία μας. Ο κεντρικός ήλιος του γαλαξία μας είναι ο μοναδικός δότης Κίνησης και Μέτρησης. Αυτός ο συνδιασμός ενεργειών, δίνει στην κάθε μέρα των Μάγια «προσωπικότητα» και « αναμονή». Ακολουθώντας τις ημέρες στο ημερολόγιο των Μάγια,συγχρονιζόμαστε με τους φυσικούς κύκλους τα χρονολογικά όρια των οποίων καθορίζονται στο ημερολόγιο. Ετσι, ο χρόνος μας γίνεται πιο φυσικός και λιγότερο μηχανικός.
Το ημερολόγιο των Μάγια όμως εμπεριέχει ακόμα περισσότερα στοιχεία. Kαθώς η πραγματική σημασία του ημερολογίου αποκαλύπτεται, γίνεται φανερό πως ζούμε μέσα σε μια δημιουργία που εξελίσσεται σύμφωνα με ένα προσχεδιασμένο πρόγραμμα, για παράδειγμα, οι Μάγια κρατούσαν στοιχεία της ροής, του επιπέδου και του σκοπού της ίδιας της δημιουργίας , για την εξέλιξη της συνείδησης μέσα στην πορεία της δημιουργίας.
Εχουμε ακούσει όλοι την φράση « Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτό πλέον είναι αποδεδειγμένο γεγονός. Υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε όλη την δημιουργία Η κβαντική φυσική το αποδυκνείει αυτο συνεχώς μέσα από την οργάνωση του σκοπού. Ολοι εμεις , ή καλύτερα η Συνείδηση, έχει περπατήσει αυτό το δρόμο 7 φορές μέσα  στα 16 δισεκατομμύρια χρόνια. Καθένας από αυτούς τους κύκλους «τρέχει» 20 φορές γρηγορότερα από τον προηγούμενο. Αυτό εξηγεί γιατί ο χρόνος φαίνεται να πηγαίνει τόσο γρήγορα . Δεν είναι ο χρόνος, αλλά η ίδια η δημιουργία που επιταχύνεται!
Υπάρχουν προγραμματισμένες υποβολές πάνω στην ίδια την δημιουργία ,οι οποίες επηρρεάζουν τα παγκόσμια δρώμενα σήμερα, και για τα υπόλοιπα χρόνια μέχρι το 2012 , που το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει.
Τί σημασιά έχει το ημερολόγιο των  Μάγια για εμάς.
Σε πρώτο επίπεδο σημαινει ότι θα έχουμε την ικανότητα να δούμε αυτά τα μοτίβα και να πλεύσουμε με ενδιαφέρον και πράξεις προς την ανθρωπότητα. Η συνείδηση αποχτάει περισσότερη γνώση σχετικά με το ποιός και τί ειναι. Ανοιγει την πόρτα για να δει ,τον τρόπο με τον οποίο όλοι κινούμαστε μαζί -σαν ένα- για να διαμορφώσουμε την δική μας πραγματικότητα.
Εάν κάποιος έχει την δυνατότητα να προσέξει την αποκαλυπτόμενη πορεία της δημιουργίας, θα πρέπει μέχρι τώρα να γνωρίζει αυτό: Η ταχύτητα της αλλαγής και η συνεχόμενη ολοκλήρωση της φύσης της δημιουργίας θα γίνει μια εξισορροπητική δύναμη στην ύπαρξή μας , και όχι ένα μπερδεμένο παιχνίδι αιτίας και αποτελέσματος, ατυχήματος και απώλειας.
Αυτό είναι και η πρόκληση μας: Να γνωστοποιήσουμε στην ανθρωπότητα ότι οι αλλαγές που θα έρθουν, λαμβάνουν χώρα γα την «ανάβαση» όλων μας. Είναι τα σίγουρα βήματα μιας συνεχόμενης εξέλιξης της συνείδησης και η βαρύτητα της εμπειρίας της  προσωπικής επιλογής .
Οι λεπτομέρειες στο ημερολόγιο των Μάγια

Το βασικό σχέδιο της δημιουργίας που περιγράφεται στο ημερολόγιο των Μάγια μοιάζει με πυραμίδα η οποία περιλαμβάνει 9 επίπεδα ή κύκλους. Μια γρήγορη ματιά σ αυτά τα επίπεδα δίδεται παρακάτω:
  • Κυτταρικό Επίπεδο: Ξεκίνησε 16,4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν με τα  πρώτα ζωντανά κύτταρα, δημιουργώντας την συνείδηση δράση – αντίδραση.
  • Επίπεδο θηλαστικών: Είναι 20 φορές μικρότερο από το πρωτο επίπεδο και ξεκίνησε 840 εκατομμύρια χρόνια πριν, δημιουργώντας την συνείδηση  ερεθίσμα –ανταπόκριση.
  • Οικογενειακό Επίπεδο: Είναι 20 φορές μικρότερο απο το προηγούμενο επίπεδο και ξεκίνησε 41 εκατομμύρια χρόνια πρίν, δημιουργώντας την συνείδηση ερεθίμα-προσωπική ανταπόκριση.
  • Φυλετικό Επίπεδο: Είναι 20 φορές μικρότερο από το προηγούμενο και ξεκίνησε 2 εκατομμύρια χρόνια πριν, δημιουργώντας την συνείδηση ομοιότητας- διαφοράς. Κάπου εδώ ξεκινάει και ο πρώτος άνθρωπος σαν homo sapiens.
  • Πολιτισμικό επίπεδο:  Και αυτό 20 φορές πιο σύντομο από το προηγούμενο, ξεκίνησε 102,000 χρόνια πριν, δημιουργώντας την συνείδηση της αιτίας. Η θρησκεία και η γεωργία εμφανίζονται εδώ.
  • Εθνικό Επίπεδο: Ξεκίνησε 5.116 χρόνια πριν , δημιουργώντας την συνείδηση του νόμου.  Τα πρώτα κυρίαρχα έθνη εμφανίζονται εδώ.
  • Πλανητικό επίπεδο:  Ξεκίνησε το 1755 μ.Χ , δημιουργώντας την συνείδηση της δύναμης. Το ίντερνετ και η οικουμενική οικονομία είναι πλέον πραγματικότητα.
  • Γαλαξιακό επίπεδο: Ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου του 1999, δημιουργώντας την συνείδηση των ηθικών προβληματισμών.
  • Συμπαντικό Επίπεδο: Στις 10 Φεβρουαρίου 2011, μπήκαμε στο τελευταίο αυτό επίπεδο. Πλέον αποχτούμε την συνείδηση της συνειδητής συνδημιουργίας και γνωριζουμε τις απεριόριστες δυνατότητές της.
Κοιτάζοντας τον χρονική ακολουθία και τα προιόντα του κάθενος από τους 9 κύκλους, παρατηρούμε μια σειριακή εξέλιξη στην ανάπτυξητης συνείδησης και τις δυνατότητες που αντιδρούν με το σύμπαν.
Κατα τον πρώτο κύκλο, όλοι οι φυσικοί νόμοι, χημικές αντιδράσεις, αστερισμοί, ηλιακά συστήματα και πλανήτες, αναπτύχθηκαν. Στον δεύτερο κύκλο,ατομικά κύτταρα, τα οποία ήταν προιόν του πρώτου κύκλου, αρχίζουν να αναπτύσουν  ερέθισματα και ανταπόκριση σε αυτά καθώς και τους μηχανισμούς επιβίωσης. Το τρίτο επίπεδο ήταν η αναγνώριση της ατομικής συνειδησης και η ίδρυση οικογενειακών σχέσεων (αναγνώριση ατόμων), περισσότερο από μια πρώιμη νοοτροπία. Στο τέταρτο επίπεδο, η συνείδηση αναπτύσει το εργαλείο, αυτό που ονομάζουμε «μυαλό/λογική», για να ανιχνεύσει τις ομοιότητες και τις διαφορές στην εμπειρία μας. Κατά τον πέμπτο κύκλο, η κυρίαρχη ακμή της συνείδησης αναπτύσει αιτίες για όλους και για όλα. Αυτές οι κοινές αιτίες είναι η βάση του πολιτισμού. Στον έκτο κύκλο, εμφανίζνται ο νόμος και το δίκαιο και αναπτύσσονται λανθασμένα. Στον έβδομο κύκλο  , μαζεύαμε δύναμη αντλούμενη από τους φυσικούς νόμους. Και έτσι φτάσαμε στον όγδοο κύκλο για να έρθουμε αντιμέτωποι με την ηθική και τους ηθικους προβληματισμους. Και τώρα , που ο ένατος κύκλος ανοίχτηκε μπροστά μας, αυτό που μας ζητείται είναι να μάθουμε από τα λάθη μας, και να υιοθετήσουμε την στάση που αρμόζει στην πολυπλοκότητά μας… Μια συνολική μεταστροφή δηλαδή στην συνείδηση που είχαμε μέχρι σήμερα.
Αυτό που βλέπουμε γύρω μας  στον κόσμο και στην κοινωνία που ζούμε, είναι η έκφραση ενός ψέματος, ύστερα απο ένα ισχυρό ψέμα, που φτιάχτηκε επάνω σε ένα … ψέμα. Το να ανακαλύπτει κάποιος ένα ψέμα, ενεργοποιεί την αλήθεια. Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι αποπροσανατολιστικό και ενοχλητικό , είναι μια αάσκηση συνειδήσεως και πρέπει να αναγνωριστεί και να υιοθετηθεί όπως ακριβώς και οι προηγούμενες. Οσο αυτή η διαδικασία συνεχίζεται θα βρεθούμε σε σημείο να καταλάβουμε ολοκληρωτικά ότι καθένας από εμάς  ατομικά είναι η βάση της αλήθειας. Είμαστε η αλήθεια,και ότι βιώσαμε μέχρι τώρα είναι μόνο οι «αντανακλάσεις στον τοίχο του σπηλαίου», όπως ο Πλάτωνας, αιώνες μπροστά για την εποχη του, ανέφερε.
Το ημερολόγιο των Μάγια αναφέρει και άλλα  σχετικά με τις «μέρες», τις περιόδους ευφορίας και τις «νύχτες», τις περιόδους προετοιμασίας για το επόμενο στάδιο και τις αλλαγές στην συνείδηση, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια που δεν χρειάζεται να αναφερθεί εδω. Εξάλλου, σκοπός του άρθρου αυτού είναι να μας καλωσορίσει σ αυτή την νέα εποχή και να μας κάνει να την υποδεχτούμε με ενθουσιασμό. Με λίγα λόγια να είμαστε ανοιχτοί στα ερεθίσματα της και να καταλάβουμε ολοκληρωτικά πλέον, πως είναι στο χέρι μας να εξασφαλίσουμε το πολυπόθητο μέλλον.
Πως αλλάζει ολοκληρωτικά μια συνείδηση;
Φαντάζει ουτοπική η ιδέα της ολικής μεταβολής της ανθρώπινης συνείδησης και υπάρχουν θεωρίες που διαφέρουν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα «τοποθετηθεί» αναμέσα μας. Φαντάζει τόσο ουτοπικό, όσο μπορεί να φάνταζε η ιδέα του διαδικτύου πριν καν ανακαλυφθεί. Σημασία όμως δεν έχει η κάθε θεωρία ξεχωριστά , αλλά το συνολικό «κάλεσμα» που αναδύεται από την  ενέργεια της εποχής μας.
Είναι λογικό ο άνθρωπος να παραμένει δύσπιστος σε αυτά που δεν συνοδεύνται από ένα εκατομμύριο αποδείξεις, και δεν υπόκεινται στην καθιερωμένη πλύση εγκεφάλου των media. Σε όλη μας την ζωή μας έμαθαν να σκεφτόμαστε σε «κουτάκια», να θεωρούμε πράγματα δεδομένα, να λαμβάνουμε με χαρά την «έτοιμη γνώση» κα να την αναμασάμε, αλλάζοντας κάθε φορά τα δεδομένα προς όφελος των λίγων.
Ανεξάρτητα από το αν το ημερολόγιο των Μάγια θα αποδειχθεί αληθινό για ακόμα μια φορα, πρέπει να καταλάβουμε πως, όπως όλα τα συμβάντα στην ζωή μας είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Για να ανοίξουμε τα μάτια μας στην καινούρια συνείδηση πρέπει ηθελημένα να αποβάλουμε τα δεσμά που μας κρατούν τόσα χρόνια στον πάτο ενός σπηλαίου γεμάτο με είδωλα διαστρευλωμένα ή μη, της αλήθειας. Και όταν αποβάλλουμε αυτά τα δεσμά να αρχίσουμε να αναδυόμαστε από τα συντρίμια ενός εικονικού κόσμου.. Να κοιτάξουμε το φώς με σύνεση και όχι με απληστία, για να μην μας τυφλώσει, και έπειτα να γίνουμε ένα με το φως, έτσι όπως όλοι προσδοκούμε να είμαστε. Η λύτρωση ανοίγεται μπροστά μας, και ο κάθε θεός που ο καθένας μας πιστεύει απλώνει το χέρι του χώρις να νοιάζεται για τις αμαρτίες ή τις πεποιθήσεις  του καθενός…. Αυτό το θεικό κάλεσμα, είμαστε σε θέση να το αγκαλιάσουμε, ή ο εγωισμός μας θα μας κάνει να πιστέψουμε πως όλα αυτά είναι μια σύμπτωση σκορπισμένη στην αιωνιότητα; Φαίνεται πως έφτασε η ώρα να καθορίσουμε την μοίρα μας , και αυτή η ώρα ειναι το παρόν μας.
Ακόμα και στο σύμπαν η αγάπη και η αρμονία είναι οι θεμελιώδεις λίθοι. Ετσι λοιπόν, και εμείς σαν μέρος αυτής τη δημιουργίας, πρέπει να ανοίξουμε την καρδιά μας. Να μάθουμε να αγαπάμε κάθε τι γύρω μας, να σπέρνουμε καρπούς αγαπης και να θεριζουμε θαύματα, να συγχωρούμε, να συμπονούμε και να κοιτάμε με τα ίδια μάτια κάθε «κύτταρο» του κόσμου. Ετσι, θα αποβάλλουμε την αρνητική ενέργεια που μας διέπει. Το τί θα γίνει μετά, θα είναι το αποτέλεσμα της κάθε προσωπικής επιλογής. Η ελεύθερη βούληση είναι κάτι που το σύμπαν δεν στέρησε ποτέ από τον άνθρωπο. Ανεξάρτητα τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και τις εμπειρίες μας μπορούμε εύκολα να καταλαβουμε, αν δεν το ξέρουμε μέσα μας ήδη, πως ο πόνος, ο φόβος, η πείνα, η αιματοχυσία , ο πόλεμος, δεν μπορεί παρά να οδηγήσουν στην αυτοεξόντωσή μας.
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αγκαλιάσουμε, να αγαπήσουμε και στο τέλος να μεταδόσουμε αυτή την υπέρτατη συνείδηση και να αφήσουμε το είδος μας να φτάσει ένδοξα στο ανώτερο στάδιο της εξελιξής του…
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ! ΜΑΓΙΑ. ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ 9ο ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.


Καλως ηλθατε στο 9ο επιπεδο συνειδησης


Στις 10 Φεβρουαρίου 2011, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, μπήκαμε στην «Χρυσή Εποχή», στην εποχή που ο άνθρωπος θα φτάσει στο τελευταίο επίπεδο της εξέλιξής του, στην εποχή που ο άνθρωπος θα φτάσει στο ανώτερο επίπεδο συνειδήσεως και θα είναι ικανός, χρησιμοποιώντας δύο από τα μεγαλύτερα όπλα που έχει στα χέρια του να αλλάξει τον κόσμο…Μιλάμε δηλαδή για μια εποχή αλλαγής συνειδητότητας του κόσμου. Μπορεί να το έχετε ακούσει ήδη αυτό από το zeitgeist, εδώ όμως μιλάμε για κάτι διαφορετικό.
Θα αναφέρουμε παρακάτω λεπτομέρειες σχετικά με το ημερολόγιο των Μάγια, καθώς και όλα τα συναρπαστικά πορίσματα που προκύπτουν από αυτό, πρώτα όμως θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή με μια από τις πιο υποκειμενικές ερωτήσεις που «ταλανίζει» τις ζωές μας όλα αυτά τα χρόνια : Μπορεί ο άνθρωπος να αλλάξει τα δεδομένα του κόσμου όπως τα ξέρουμε σήμερα;
Κάνοντας αυτή την ερώτηση σε διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικές πεποιθήσεις , οι απαντήσεις που προκύπτουν αφορούν αποκλειστικά στην ψυχοσύνθεση του καθενός, στην αντίληψή του για την ζωή και τον κόσμο, στην οπτική της ύπαρξης του γενικότερα .. Αλλοι εκφράζουν την άποψη εκτιμώντας τα δεδομένα που βλέπουν γύρω τους : «Ο άνθρωπος δεν αλλάζει, κάπως έτσι ήταν πάντα», « Ο άνθρωπος ως αυτοκαταστροφικό όν θα τραβήξει τα όρια μέχρι εκεί που δεν φτάνουν άλλο, καπου εκεί θα ξυπνήσει αλλά ίσως να είναι πολύ αργά». Αλλοι πάλι εκτιμούν πως ο άνθρωπος όντας ένα θεόπνευστο ον, έχει το καλό μέσα του, το καλό που στο τέλος θα επικρατήσει, γιατί «πάντα το φώς, βρίσκει τρόπο να σκορπίσει τις αχτίνες του μέσα στο σκοτάδι, και το σκοτάδι λυγίζει, σαν να μην έχει ούτε το ίδιο το κακό μέσα του, σαν απλά να υπήρξε γιατί υπάρχει η ενέργειά του». Και στις δύο περιπτώσεις απόψεων υπάρχει,άλλοτε σαν ζωντανή ενέργεια  και άλλοτε  σαν ήρεμη δύναμη αυτό που όλοι μας ονομάζουμε «ελπίδα», και είναι κάτι που όπως συμφωνούμε πολλοί « χάνεται πάντα τελευταία»…
Καθώς λοιπόν βρισκόμαστε στους πρόποδες του πολυσυζητημένου 2012, αρχίζουμε να διαμορφώνουμε την άποψή μας βασισμένη στην καταστροφολογία και τρομολαγνεία των media, υιοθετόντας τελικά αυτό που σαν συχνότητα, συμβαδίζει με το μυαλό μας.  Αλλοι, φοβούνται για την επικείμενη καταστροφή του κόσμου, μια αποκάλυψη που έρχεται για να κρίνει τις επιλογές μας, άλλοι χλευάζουν η απορρίπτουν αυτή την «καταστροφική» άποψη… Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε, πρώτον, ότι δεν γνωρίζουμε ούτε τα μισά απο αυτά που συμβαίνουν γύρω μας (και αυτό ειναι κάτι που λίγο πολύ όλοι παραδεχόμαστε)  , και δεύτερον οτι σε κάθε περίπτωση η ενεργειακή ροή της ζωής συνεχίζεται.
Οι Μάγια και η διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων
Εισαγωγικά , και σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη,  για να κατανοήσουμε το ημερολόγιο των Μάγια πρέπει να απεγκλωβίσουμε την σκέψη και κατ επέκταση το μυαλό μας. Αυτό, που περιγράφεται ως «Χρυσή Εποχή», είναι μια θεωρία που δεν χωράει στους τοίχους του σπιτιού μας, δεν ταυτίζεται με ό,τι έχουμε αποχτήσει μέχρι σήμερα σαν «έγκυρη γνώση», αντίθετα , είναι μια εντελώς νέα μορφή γνώσης, που φέρνει τον άνθρωπο στο σημείο που θα θυμηθεί τις πραγματικές δυνατότητές του, που θα τις χρησιμοποιήσει σύμφωνα με την δική του προσωπική βούληση και θα γνωρίσει αυτό που μέχρι τώρα κανείς δεν γνώρισε.. Την πραγματική πηγή της ζωής.
Γιατί όμως κάποιος θα πρέπει να ενδιαφέρεται για τον ημερολόγιο των Μάγια; Το γρηγοριανό ημερολόγιο που χρησιμοποιούμε δεν είναι αρκετό; Απ, ότι φαίνεται… όχι. Η ιδιοσυγκρασία μας , σε αντίθεση με τις ιθαγενικές κουλτούρες , είναι αποκομένη από το φυσικό περιβάλλον και απο τους φυσικόυς κύκλους της ζωής. Η αντίληψή μας πάνω στον χρόνο τελειώνει εκεί που ξεκινάει η επόμενη μέρα. Το γρηγοριανό ημερολόγιο είναι βασικά ευνοικό για την γεωργία. Για λόγους καλλιέργειας της γης, είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε μια πολύ ακριβή θεωρηση του αστρονομικού έτους και να παγώσουμε την κάθε μέρα του χρόνου βασιζόμενοι στην θέση της γής κατά την πορεία της γύρω από τον ήλιο. Ενα τέτοιο ημερολόγιο είναι χρήσιμο για να μας υποδείξει πότε να οργώσουμε, να θερίσουμε κλπ.
Παρ’όλ’αυτά, ο αρχαιότεροι άνθρωποι αυτού του πλανήτη , διέθεταν επίσης ένα «θεικό» ημερολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε την 360η μέρα του χρόνου. Οι μάγια απέρριπταν ολοκληρωτικά τον ηλιακό κύκλο σαν κέντρο της συνείδησης τους. Ολες οι ημερομηνίες στο ημερολόγιο αυτο, συμπεριλαμβανομένου προσωπικά γενέθλια, δεήσεις και τελετουργικά μετρούνταν σε περιόδους 360 ημερών ,που ονομάζονταν «συχνότητες».
Σύμφωνα με τους Μάγια , κάθε μέρα στην Δημιουργία έχει την δική της ιερή ενέργεια και σκοπό. Υπάρχουν 260 διαφορετικοί συνδιασμοί ενέργειας που στέλνονται  από τον ήλιο και 13 διαφορετικές γαλαξιακές ενέργιες ή «τόνοι» σταλμένες σαν συχνότητες φωτός από τον κεντρικό ήλιο του γαλαξία μας. Ο κεντρικός ήλιος του γαλαξία μας είναι ο μοναδικός δότης Κίνησης και Μέτρησης. Αυτός ο συνδιασμός ενεργειών, δίνει στην κάθε μέρα των Μάγια «προσωπικότητα» και « αναμονή». Ακολουθώντας τις ημέρες στο ημερολόγιο των Μάγια,συγχρονιζόμαστε με τους φυσικούς κύκλους τα χρονολογικά όρια των οποίων καθορίζονται στο ημερολόγιο. Ετσι, ο χρόνος μας γίνεται πιο φυσικός και λιγότερο μηχανικός.
Το ημερολόγιο των Μάγια όμως εμπεριέχει ακόμα περισσότερα στοιχεία. Kαθώς η πραγματική σημασία του ημερολογίου αποκαλύπτεται, γίνεται φανερό πως ζούμε μέσα σε μια δημιουργία που εξελίσσεται σύμφωνα με ένα προσχεδιασμένο πρόγραμμα, για παράδειγμα, οι Μάγια κρατούσαν στοιχεία της ροής, του επιπέδου και του σκοπού της ίδιας της δημιουργίας , για την εξέλιξη της συνείδησης μέσα στην πορεία της δημιουργίας.
Εχουμε ακούσει όλοι την φράση « Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτό πλέον είναι αποδεδειγμένο γεγονός. Υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε όλη την δημιουργία Η κβαντική φυσική το αποδυκνείει αυτο συνεχώς μέσα από την οργάνωση του σκοπού. Ολοι εμεις , ή καλύτερα η Συνείδηση, έχει περπατήσει αυτό το δρόμο 7 φορές μέσα  στα 16 δισεκατομμύρια χρόνια. Καθένας από αυτούς τους κύκλους «τρέχει» 20 φορές γρηγορότερα από τον προηγούμενο. Αυτό εξηγεί γιατί ο χρόνος φαίνεται να πηγαίνει τόσο γρήγορα . Δεν είναι ο χρόνος, αλλά η ίδια η δημιουργία που επιταχύνεται!
Υπάρχουν προγραμματισμένες υποβολές πάνω στην ίδια την δημιουργία ,οι οποίες επηρρεάζουν τα παγκόσμια δρώμενα σήμερα, και για τα υπόλοιπα χρόνια μέχρι το 2012 , που το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει.
Τί σημασιά έχει το ημερολόγιο των  Μάγια για εμάς.
Σε πρώτο επίπεδο σημαινει ότι θα έχουμε την ικανότητα να δούμε αυτά τα μοτίβα και να πλεύσουμε με ενδιαφέρον και πράξεις προς την ανθρωπότητα. Η συνείδηση αποχτάει περισσότερη γνώση σχετικά με το ποιός και τί ειναι. Ανοιγει την πόρτα για να δει ,τον τρόπο με τον οποίο όλοι κινούμαστε μαζί -σαν ένα- για να διαμορφώσουμε την δική μας πραγματικότητα.
Εάν κάποιος έχει την δυνατότητα να προσέξει την αποκαλυπτόμενη πορεία της δημιουργίας, θα πρέπει μέχρι τώρα να γνωρίζει αυτό: Η ταχύτητα της αλλαγής και η συνεχόμενη ολοκλήρωση της φύσης της δημιουργίας θα γίνει μια εξισορροπητική δύναμη στην ύπαρξή μας , και όχι ένα μπερδεμένο παιχνίδι αιτίας και αποτελέσματος, ατυχήματος και απώλειας.
Αυτό είναι και η πρόκληση μας: Να γνωστοποιήσουμε στην ανθρωπότητα ότι οι αλλαγές που θα έρθουν, λαμβάνουν χώρα γα την «ανάβαση» όλων μας. Είναι τα σίγουρα βήματα μιας συνεχόμενης εξέλιξης της συνείδησης και η βαρύτητα της εμπειρίας της  προσωπικής επιλογής .
Οι λεπτομέρειες στο ημερολόγιο των Μάγια

Το βασικό σχέδιο της δημιουργίας που περιγράφεται στο ημερολόγιο των Μάγια μοιάζει με πυραμίδα η οποία περιλαμβάνει 9 επίπεδα ή κύκλους. Μια γρήγορη ματιά σ αυτά τα επίπεδα δίδεται παρακάτω:
  • Κυτταρικό Επίπεδο: Ξεκίνησε 16,4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν με τα  πρώτα ζωντανά κύτταρα, δημιουργώντας την συνείδηση δράση – αντίδραση.
  • Επίπεδο θηλαστικών: Είναι 20 φορές μικρότερο από το πρωτο επίπεδο και ξεκίνησε 840 εκατομμύρια χρόνια πριν, δημιουργώντας την συνείδηση  ερεθίσμα –ανταπόκριση.
  • Οικογενειακό Επίπεδο: Είναι 20 φορές μικρότερο απο το προηγούμενο επίπεδο και ξεκίνησε 41 εκατομμύρια χρόνια πρίν, δημιουργώντας την συνείδηση ερεθίμα-προσωπική ανταπόκριση.
  • Φυλετικό Επίπεδο: Είναι 20 φορές μικρότερο από το προηγούμενο και ξεκίνησε 2 εκατομμύρια χρόνια πριν, δημιουργώντας την συνείδηση ομοιότητας- διαφοράς. Κάπου εδώ ξεκινάει και ο πρώτος άνθρωπος σαν homo sapiens.
  • Πολιτισμικό επίπεδο:  Και αυτό 20 φορές πιο σύντομο από το προηγούμενο, ξεκίνησε 102,000 χρόνια πριν, δημιουργώντας την συνείδηση της αιτίας. Η θρησκεία και η γεωργία εμφανίζονται εδώ.
  • Εθνικό Επίπεδο: Ξεκίνησε 5.116 χρόνια πριν , δημιουργώντας την συνείδηση του νόμου.  Τα πρώτα κυρίαρχα έθνη εμφανίζονται εδώ.
  • Πλανητικό επίπεδο:  Ξεκίνησε το 1755 μ.Χ , δημιουργώντας την συνείδηση της δύναμης. Το ίντερνετ και η οικουμενική οικονομία είναι πλέον πραγματικότητα.
  • Γαλαξιακό επίπεδο: Ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου του 1999, δημιουργώντας την συνείδηση των ηθικών προβληματισμών.
  • Συμπαντικό Επίπεδο: Στις 10 Φεβρουαρίου 2011, μπήκαμε στο τελευταίο αυτό επίπεδο. Πλέον αποχτούμε την συνείδηση της συνειδητής συνδημιουργίας και γνωριζουμε τις απεριόριστες δυνατότητές της.
Κοιτάζοντας τον χρονική ακολουθία και τα προιόντα του κάθενος από τους 9 κύκλους, παρατηρούμε μια σειριακή εξέλιξη στην ανάπτυξητης συνείδησης και τις δυνατότητες που αντιδρούν με το σύμπαν.
Κατα τον πρώτο κύκλο, όλοι οι φυσικοί νόμοι, χημικές αντιδράσεις, αστερισμοί, ηλιακά συστήματα και πλανήτες, αναπτύχθηκαν. Στον δεύτερο κύκλο,ατομικά κύτταρα, τα οποία ήταν προιόν του πρώτου κύκλου, αρχίζουν να αναπτύσουν  ερέθισματα και ανταπόκριση σε αυτά καθώς και τους μηχανισμούς επιβίωσης. Το τρίτο επίπεδο ήταν η αναγνώριση της ατομικής συνειδησης και η ίδρυση οικογενειακών σχέσεων (αναγνώριση ατόμων), περισσότερο από μια πρώιμη νοοτροπία. Στο τέταρτο επίπεδο, η συνείδηση αναπτύσει το εργαλείο, αυτό που ονομάζουμε «μυαλό/λογική», για να ανιχνεύσει τις ομοιότητες και τις διαφορές στην εμπειρία μας. Κατά τον πέμπτο κύκλο, η κυρίαρχη ακμή της συνείδησης αναπτύσει αιτίες για όλους και για όλα. Αυτές οι κοινές αιτίες είναι η βάση του πολιτισμού. Στον έκτο κύκλο, εμφανίζνται ο νόμος και το δίκαιο και αναπτύσσονται λανθασμένα. Στον έβδομο κύκλο  , μαζεύαμε δύναμη αντλούμενη από τους φυσικούς νόμους. Και έτσι φτάσαμε στον όγδοο κύκλο για να έρθουμε αντιμέτωποι με την ηθική και τους ηθικους προβληματισμους. Και τώρα , που ο ένατος κύκλος ανοίχτηκε μπροστά μας, αυτό που μας ζητείται είναι να μάθουμε από τα λάθη μας, και να υιοθετήσουμε την στάση που αρμόζει στην πολυπλοκότητά μας… Μια συνολική μεταστροφή δηλαδή στην συνείδηση που είχαμε μέχρι σήμερα.
Αυτό που βλέπουμε γύρω μας  στον κόσμο και στην κοινωνία που ζούμε, είναι η έκφραση ενός ψέματος, ύστερα απο ένα ισχυρό ψέμα, που φτιάχτηκε επάνω σε ένα … ψέμα. Το να ανακαλύπτει κάποιος ένα ψέμα, ενεργοποιεί την αλήθεια. Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι αποπροσανατολιστικό και ενοχλητικό , είναι μια αάσκηση συνειδήσεως και πρέπει να αναγνωριστεί και να υιοθετηθεί όπως ακριβώς και οι προηγούμενες. Οσο αυτή η διαδικασία συνεχίζεται θα βρεθούμε σε σημείο να καταλάβουμε ολοκληρωτικά ότι καθένας από εμάς  ατομικά είναι η βάση της αλήθειας. Είμαστε η αλήθεια,και ότι βιώσαμε μέχρι τώρα είναι μόνο οι «αντανακλάσεις στον τοίχο του σπηλαίου», όπως ο Πλάτωνας, αιώνες μπροστά για την εποχη του, ανέφερε.
Το ημερολόγιο των Μάγια αναφέρει και άλλα  σχετικά με τις «μέρες», τις περιόδους ευφορίας και τις «νύχτες», τις περιόδους προετοιμασίας για το επόμενο στάδιο και τις αλλαγές στην συνείδηση, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια που δεν χρειάζεται να αναφερθεί εδω. Εξάλλου, σκοπός του άρθρου αυτού είναι να μας καλωσορίσει σ αυτή την νέα εποχή και να μας κάνει να την υποδεχτούμε με ενθουσιασμό. Με λίγα λόγια να είμαστε ανοιχτοί στα ερεθίσματα της και να καταλάβουμε ολοκληρωτικά πλέον, πως είναι στο χέρι μας να εξασφαλίσουμε το πολυπόθητο μέλλον.
Πως αλλάζει ολοκληρωτικά μια συνείδηση;
Φαντάζει ουτοπική η ιδέα της ολικής μεταβολής της ανθρώπινης συνείδησης και υπάρχουν θεωρίες που διαφέρουν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα «τοποθετηθεί» αναμέσα μας. Φαντάζει τόσο ουτοπικό, όσο μπορεί να φάνταζε η ιδέα του διαδικτύου πριν καν ανακαλυφθεί. Σημασία όμως δεν έχει η κάθε θεωρία ξεχωριστά , αλλά το συνολικό «κάλεσμα» που αναδύεται από την  ενέργεια της εποχής μας.
Είναι λογικό ο άνθρωπος να παραμένει δύσπιστος σε αυτά που δεν συνοδεύνται από ένα εκατομμύριο αποδείξεις, και δεν υπόκεινται στην καθιερωμένη πλύση εγκεφάλου των media. Σε όλη μας την ζωή μας έμαθαν να σκεφτόμαστε σε «κουτάκια», να θεωρούμε πράγματα δεδομένα, να λαμβάνουμε με χαρά την «έτοιμη γνώση» κα να την αναμασάμε, αλλάζοντας κάθε φορά τα δεδομένα προς όφελος των λίγων.
Ανεξάρτητα από το αν το ημερολόγιο των Μάγια θα αποδειχθεί αληθινό για ακόμα μια φορα, πρέπει να καταλάβουμε πως, όπως όλα τα συμβάντα στην ζωή μας είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Για να ανοίξουμε τα μάτια μας στην καινούρια συνείδηση πρέπει ηθελημένα να αποβάλουμε τα δεσμά που μας κρατούν τόσα χρόνια στον πάτο ενός σπηλαίου γεμάτο με είδωλα διαστρευλωμένα ή μη, της αλήθειας. Και όταν αποβάλλουμε αυτά τα δεσμά να αρχίσουμε να αναδυόμαστε από τα συντρίμια ενός εικονικού κόσμου.. Να κοιτάξουμε το φώς με σύνεση και όχι με απληστία, για να μην μας τυφλώσει, και έπειτα να γίνουμε ένα με το φως, έτσι όπως όλοι προσδοκούμε να είμαστε. Η λύτρωση ανοίγεται μπροστά μας, και ο κάθε θεός που ο καθένας μας πιστεύει απλώνει το χέρι του χώρις να νοιάζεται για τις αμαρτίες ή τις πεποιθήσεις  του καθενός…. Αυτό το θεικό κάλεσμα, είμαστε σε θέση να το αγκαλιάσουμε, ή ο εγωισμός μας θα μας κάνει να πιστέψουμε πως όλα αυτά είναι μια σύμπτωση σκορπισμένη στην αιωνιότητα; Φαίνεται πως έφτασε η ώρα να καθορίσουμε την μοίρα μας , και αυτή η ώρα ειναι το παρόν μας.
Ακόμα και στο σύμπαν η αγάπη και η αρμονία είναι οι θεμελιώδεις λίθοι. Ετσι λοιπόν, και εμείς σαν μέρος αυτής τη δημιουργίας, πρέπει να ανοίξουμε την καρδιά μας. Να μάθουμε να αγαπάμε κάθε τι γύρω μας, να σπέρνουμε καρπούς αγαπης και να θεριζουμε θαύματα, να συγχωρούμε, να συμπονούμε και να κοιτάμε με τα ίδια μάτια κάθε «κύτταρο» του κόσμου. Ετσι, θα αποβάλλουμε την αρνητική ενέργεια που μας διέπει. Το τί θα γίνει μετά, θα είναι το αποτέλεσμα της κάθε προσωπικής επιλογής. Η ελεύθερη βούληση είναι κάτι που το σύμπαν δεν στέρησε ποτέ από τον άνθρωπο. Ανεξάρτητα τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και τις εμπειρίες μας μπορούμε εύκολα να καταλαβουμε, αν δεν το ξέρουμε μέσα μας ήδη, πως ο πόνος, ο φόβος, η πείνα, η αιματοχυσία , ο πόλεμος, δεν μπορεί παρά να οδηγήσουν στην αυτοεξόντωσή μας.
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αγκαλιάσουμε, να αγαπήσουμε και στο τέλος να μεταδόσουμε αυτή την υπέρτατη συνείδηση και να αφήσουμε το είδος μας να φτάσει ένδοξα στο ανώτερο στάδιο της εξελιξής του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου