a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Υποχώρηση Τουρκίας.

Δεν πάει το πλοίο στη Γάζα!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Το πλοίο «Mavi Marmara» το οποίο τον Μάιο του 2010 με το ταξίδι του στη Γάζα είχε προκαλέσει μεγάλη κρίση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, τελικά δεν θα συμμετάσχει φέτος στο «στόλο Ελευθερίας» που θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς τη Γάζα στις 27 Ιουνίου.
Το «Ιδρυμα Ανθρωπιστικής βοήθειας» ανακοίνωσε πως το ταξίδι του καραβιού αναβάλλεται «για τεχνικούς λόγους».Πάντως στην Τουρκία τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το ταξίδι αναβάλλεται λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που δέχθηκε η Άγκυρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal η «Άγκυρα που δήλωνε πως δεν μπορεί να εμποδίσει κανένα ταξίδι, δέχθηκε πιέσεις από τις ΗΠΑ και τη Δύση λόγω των κρίσεων που έχουν ξεσπάσει στη Λιβύη, την Αίγυπτο και τη Συρίας. Καθώς καμία χώρα δεν ήθελε να προκληθεί άλλη μια κρίση στη Μεσόγειο». Μετά από τις πιέσεις αυτές η τουρκική κυβέρνηση πίεσε την «ανθρωπιστική οργάνωση», η οποία αποτελείται από ισλαμιστές , να αναβάλλει άμεσα το ταξίδι του «Mavi Μarmara.»
Στις 31 Μαϊου του 2010, το ίδιο πλοίο είχε φτάσει ανοιχτά της Γάζας, παρά τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να προκληθεί μακελειό, κατόπιν εισβολής ισραηλινών κομάντος οπου σκοτώθηκαν 9 επιβάτες του πλοίου. 

http://www.onalert.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου