a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011


Ελληνο-Ισραηλινό Επιμελητήριο: Υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών συνεργασιών στη διαχείριση των υδάτινων πόρων


Πηγή: Express.gr  21/06/11-13:06
   Η δυνατότητα νέων επιχειρηματικών συνεργασιών, μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, όπως ήδη συμβαίνει με την Ιταλία και την Ισπανία, στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, επισημάνθηκε στην ημερίδα με θέμα «Νερό και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- Νέες τεχνικές , ρυθμίσεις και τάσεις», που διοργάνωσε το Ελληνο-Ισραηλινό Επιμελητήριο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τη σύσφιξη των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων σε θέματα εμπορίου, έρευνας και τεχνολογίας.

    Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι καινοτομίες διαχείρισης υδάτινων πόρων του Ισραήλ, όπως η επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων και η αφαλάτωση με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ καλύπτεται κατά 60% από έρημο και επαναχρησιμοποιεί το 70% από τα αστικά του λύματα, ύστερα από βιολογική επεξεργασία.

    Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. 'Αριε Μέκελ, χαιρέτησε την ημερίδα, τονίζοντας τη σημασία στενότερης συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ, σε θέματα ενέργειας.

    Ο πρόεδρος του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλης Παΐσιος δήλωσε: «Η τεχνογνωσία του Ισραήλ, σε θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων, είναι σημαντική και πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει το ερέθισμα, ώστε να ξεκινήσουν και στην Ελλάδα προσπάθειες προς αυτόν τον τομέα, ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα μας αναζητά διέξοδο από την κρίση»

    Οι καινοτομίες διαχείρισης νερού στο Ισραήλ έχουν ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα, με την ονομασία NEWTech, και αποτελούν ένα κλάδο με ετήσιο τζίρο 2δισ. ευρώ με προοπτικές να πολλαπλασιαστεί μέσα στα επόμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου