a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Νέα επίθεση του πρώην αρχηγού της Mossad
Για μία ακόμη φορά, μιλώντας δημόσια, ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών (εξωτερική κατασκοπεία) του Ισραήλ, της Mossad, Μέιρ Ντάγκαν, υπεραμύνθηκε της δημόσιας τοποθέτησής του εναντίον κάθε προοπτικής εξαπόλυσης στρατιωτικού πλήγματος εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
«Το Ισραήλ δεν μπορεί να καταστρέψει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, παρά μόνον να το καθυστερήσει», ανέφερε και επανέλαβε ότι οι προτάσεις για στρατιωτικό πλήγμα είναι «ότι πιο ηλίθιο» έχει ακούσει ποτέ.
Πρόσθεσε μάλιστα και μια νέα, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διάσταση: «Όποιος στα σοβαρά σκέφτεται στρατιωτικό πλήγμα, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι σπρώχνει το Ισραήλ σε μια περιφερειακή σύγκρουση από την οποία δεν ξέρει πως θα εξέλθει… Η πρόκληση ασφαλείας είναι μη ελέγξιμη». Επίσης, ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη – επαρκής.
Οι επισημάνσεις του έχουν πολύ μεγάλη σημασία, διότι ο ίδιος ουδέποτε είχε τη φήμη «περιστεριού», έχοντας μάλιστα αποδείξει κατά τη διάρκεια της θητείας του ότι δεν διστάζει να μετέλθει των σκληρότερων μεθόδων (ακόμα και φυσική εξουδετέρωση, όπως στην περίπτωση του υπεύθυνου προμήθειας οπλικών συστημάτων της Χαμάς, Αλ Μπαμπούχ, στο Ντουμπάι) εναντίον όσων θεωρούσε εχθρούς της πατρίδας του.

Ο Ντάγκαν κατέληξε λέγοντας ότι η στρατιωτική ενέργεια θα πρέπει να είναι το τελευταίο μέσο που θα πρέπει να σκέφτεται το Ισραήλ, και πως θα πρέπει αν εξαντληθεί κάθε άλλο μέσο πριν από κάποια απόφαση χρήσης στρατιωτικής βίας.
Όσον αφορά στην κριτική που δέχτηκε για το ότι αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως, ανέφερε ότι το θεώρησε υποχρέωσή του να εκφράζει την άποψή του σε συγκεκριμένα ζητήματα (προφανώς εννοούσε όπου διαθέτει καλή γνώση όλων των παραμέτρων και των λεπτομερειών τους). Εντύπωση επίσης προκάλεσε η αναφορά του στις σχέσεις; Ισραηλινών – Παλαιστινίων, όπου είπε πως η διαίσθησή του τον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αναλάβει ταχύτατα πρωτοβουλίες, ώστε να μην αναγκαστεί να το πράξει υπό πίεση…
Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πως άνθρωποι που θεωρούνται «γεράκια» αποδεικνύεται ότι η σκέψη τους είναι βαθιά πολιτική και ότι όλες οι ενέργειές τους κατατείνουν στην επίλυση με τους πλέον ευνοϊκούς όρους των προβλημάτων για την πλευρά που έχουν κληθεί να υπηρετούν…
http://www.defence-point.gr/news/?p=11739
IN ENGLISH : http://intelligencenews.wordpress.com/2011/06/06/01-731/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+intelNewsOrg+%28intelNews.org%29&utm_content=Yahoo!+Mail 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου