a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης από τη θέση του


 
    Το ενδεχόμενο παραίτησης από τη θέση του εξετάζει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρόιτερ, το οποίο παραπέμπει σε δηλώσεις ανθρώπων του περιβάλλοντός του.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γκάιτνερ θα λάβει τις αποφάσεις του αφού ολοκληρωθούν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης Ομπάμα με το Κογκρέσο για την αύξηση του πλαφόν στο δημόσιο χρέος της χώρας, η οποία είναι αναγκαία για να αποφύγει η χώρα τον κίνδυνο στάσης πληρωμών. Ο υπουργός είπε ότι θα παραμείνει στη θέση του για το ορατό μέλλον, ενώ απέφυγε μία άμεση απάντηση στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα σχέδια που έχει για την καριέρα του.

    Οι συζητήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για την αύξηση του πλαφόν στο χρέος, ύψους 14,3 τρις. δολαρίων, έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, μεταδίδει το Bloomberg, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν να συμφωνηθούν προηγουμένως μεγάλες μειώσεις των δημοσίων δαπανών και καμία αύξηση της φορολογίας, προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, ενώ οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων πρέπει να είναι μέρος ενός ισορροπημένου προγράμματος. Σύμφωνα με πηγές των Δημοκρατικών, η συμφωνία για την αύξηση του πλαφόν στο χρέος πρέπει να επιτευχθεί από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου, προκειμένου να έχει ψηφισθεί η σχετική νομοθεσία έως τις 2 Αυγούστου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις πληρωμών της χώρας. 

http://www.sofokleous10.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου