a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σαμποτάζ σε αγωγό φυσικού αερίου


Για τέταρτη φορά άγνωστοι δολιοφθορείς ανατίναξαν σήμερα στο βόρειο Σινά το σταθμό διανομής ενός αιγυπτιακού αγωγού που προμηθεύει φυσικό αέριο στο Ισραήλ και την Ιορδανία

Όπως αναφέρει το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι επιτιθέμενοι τραυμάτισαν τον φρουρό ασφαλείας του σταθμού και μερικά μέλη της οικογένειάς του. Οι φλόγες από την έκρηξη στον σταθμό φαίνονται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τηλεοπτικά μέσα.
Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη αλ-Άρις, είναι η τέταρτη που έχει γίνει φέτος εναντίον εγκαταστάσεων μέσω των οποίων το αιγυπτιακό φυσικό αέριο φτάνει στο Ισραήλ.
Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος προσπαθεί να επαναδιαπραγματευθεί τις τιμές του αερίου με το Ισραήλ και την Ιορδανία, έπειτα και από την αναγκαστική παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο. Μέρος των κατηφοριών εναντίον του είναι και αυτές της διαφθοράς που μεταξύ άλλων αφορούν και την πώληση αερίου στο Ισραήλ σε τιμές κάτω απ' αυτές τις αγοράς.
Η Αίγυπτος προμηθεύει το 43% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στο Ισραήλ.
http://news247.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου