a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

ΑΥΣΤΡΙΑ: Διαθρησκευτική προσευχή στην κηδεία του Otto von Habsburg


ΒΙΕΝΝΗ - Χριστιανοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες συγκεντρώθηκαν για προσευχή στην εκκλησία της Βιέννης, όπου είχαν τεθεί τα φέρετρα του γιου του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας και της συζύγου του.
Στην προσευχή της Πέμπτης για τον Otto von Habsburg και τη σύζυγό του, Regina, ήταν ο Βοηθός Επίσκοπος Stephan Turnovszky, ο ραβίνος Steven Långnäs και ο Διευθύνων Μουφτής Mustafa Ceric του Σεράγεβο.
Ο Otto von Habsburg (Όθων των Αψβούργων) τελευταίος διάδοχος της Αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, ήταν "ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", Πρόεδρος της Διεθνούς Πανευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για δύο δεκαετίες και "ένας μεγάλος υπέρμαχος της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη", επεσήμανε ο κ. Buzek.
Ο Karl Habsburg, ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ζεύγους, είπε ότι ο πατέρας του πίστευε στην ανεξιθρησκία, σημειώνοντας ότι η Αυστρο-Ουγγρική αυτοκρατορία περιελάμβανε πιστούς των τριών θρησκειών.
Ο Habsburg πέθανε την 4η Ιουλίου σε ηλικία 98 ετών στη νότια Γερμανία. Η σύζυγός του πέθανε πέρυσι.
Η δυναστεία κυβέρνησε για περισσότερο από επτά αιώνες, μέχρι το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου
Θα ταφούν το Σάββατο με μεγαλοπρεπή τελετή στο Μνημείο του Αυτοκράτορα στη Βιέννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου