a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Προστασία στο Βιετνάμ παρέχουν οι ΗΠΑ και η Ινδία ενάντια στη Κίνα!


Τα νησιά Spratly και Paracel βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κίνας και αποτελούν σημείο τριβής μεταξύ της Κίνας και του Βιετνάμ. Ο βασικός λόγος διαμάχης δεν είναι τόσο οι νησίδες όσο ο πλούτος σε υδρογονάνθρακες που υπάρχει άφθονος στη περιοχή. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής PRAVDA η Ινδία αποφάσισε να στείλει πολεμικά πλοία της στη περιοχή ώστε να προστατέψουν το Βιετνάμ από τη Κίνα. Ινδοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως τα ινδικά πολεμικά πλοία έχουν σκοπό να εγκατασταθούν για αρκετό καιρό στη περιοχή.
Μαζί με την Ινδία στην διαμάχη παρενέβησαν και οι ΗΠΑ. Το προσεχή χρονικό διάστημα δίπλα στα ινδικά πολεμικά πλοία θα εγκατασταθούν και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ. Η Κίνα έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να μην ανακατεύονται στα όσα διαδραματίζονται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κίνας, ωστόσο οι ΗΠΑ όπως δείχνουν τα γεγονότα δεν έχουν σκοπό να αποσυρθούν από τη διαμάχη μεταξύ Βιετνάμ και Κίνας.
Αξιωματούχοι της CIA παρακολουθούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια τις εξελίξεις όσον αφορά το ορυκτό πλούτο στο συγκεκριμένο νησιωτικό σύμπλεγμα και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν επισκεφτεί το Βιετνάμ για αυτό ακριβώς το λόγο. Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν βρίσκονται και στη καλύτερή τους κατάσταση με τη Κίνα να φωτογραφίζεται ως ο βασικός ύποπτος σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το αμερικανικό και όχι μόνο Πεντάγωνο.
Η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη της Κίνας σχετικά με τη κατασκευή και προμήθεια οπλικών συστημάτων τρομάζει τις ΗΠΑ που δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Σημείο αναφοράς είναι και η οικονομική σχέση των δύο χωρών με τις ΗΠΑ ουσιαστικά να είναι δέσμιες της Κίνας που κατέχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ομολόγων της. Τέλος πολύ μεγάλη έκταση δόθηκε πρόσφατα στον αμερικανικό τύπο σχετικά με το πρώτο αεροπλανοφόρο που κατασκεύασε η Κίνα.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου