a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

18 Ιουλ 2011

Έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε…

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για την Κυβέρνηση έχουμε και λέμε: μειώσεις μισθών & συντάξεων σε…εξαμηνιαία βάση, αυξήσεις ΦΠΑ σε…εξαμηνία βάση, αυξήσεις άμεσων φόρων, κεφαλικοί φόροι.
Από την άλλη, προσπαθούμε να βρούμε κάτι που θα λειτουργούσε ως αντιστάθμισμα όλων αυτών. Π.χ κοινωνικές υπηρεσίες. Τίποτε. Κενό.
ΟΥΤΕ καν την τιμωρία των ενόχων που εμπλέκονται με μίζες, υπερτιμολογήσεις, υπερκοστολογήσεις, μαύρο χρήμα κτλ κτλ
Ακόμη και το περίφημο άνοιγμα του «κλειστού επαγγέλματος» των ΤΑΞΙ δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα για τους επιβάτες αφού οι δρόμοι της πρωτεύουσας είναι γεμάτοι από ΤΑΞΙ. Συνεπώς ΠΟΙΟ είναι το «κλειστό» επάγγελμα (που προφανώς εκμεταλλεύονται κάποιοι λίγοι) και ΠΟΣΟ, τέλος πάντων, είναι το όφελος για την οικονομία.
Εύλογα θα αναρωτιόταν κάποιος, ΠΟΙΟ είναι…το τεράστιο έργο που ΜΟΝΟ αυτοί μπορούν να φέρουν εις πέρας.
Δεν πάμε καλά…

ΑΣΠΑΣΙΑ :  Το κακό είναι ότι αντί να ενωθούν οι κοινωνικές ομάδες, στρέφεται η μία της άλλης και αυτό αναδεικνύει την έλλειψη συνοχής και συλλογικού σκεπτικού της βάσης.  
Που ήταν οι ταξιτζήδες στις κινητοποιήσεις των Φορτηγατζήδων ;   
 
Το μόνον που ξέρουμε εύκολα να κάνουμε είναι να αντιδρούμε.  Άραγε όταν αντιδρούμε τι σκεπτόμαστε ακριβώς και πως το σκεπτόμαστε ;  Πόσο μακριά μας φαίνεται η πόρτα του διπλανού μας ή τα παραδιπλανού μας ;
Ήταν οι ταξιτζήδες στην πλατεία των αγανακτισμένων ;   Του φορτηγατζήδες τους είδα !

Αλλά φυσικά δεν αφορά η "απελευθέρωση" του επαγγέλματος την οικονομική κρίση !  Όσοι έχουν δει Χολιγουντιανό Κινηματογράφο, γνωρίζουν πως από αφέντης του εαυτού τους σήμερα, θα γίνουν απλά κάποιοι υπάλληλοι οδηγοί μιας εταιρείας, με τους όποιους όρους της !  Αυτός είναι ο σκοπός !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου