a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σεβασμό της εδαφικής της ακεραιότητας ζήτησε από τις ΗΠΑ η Κίνα

Το Πεκίνο κάλεσε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να σεβαστούν την εδαφική της ακεραιότητα, την ώρα που αυξάνεται η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες για την διαφιλονικούμενη θάλασσα της νότιας Κίνας. Στη διάρκεια συνάντησης ανάμεσα στην αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και τον κινέζο ομόλογό της Γιανγκ Τζιεντσί, το Πεκίνο υπογράμμισε πως είναι «σημαντικός ο σεβασμός της εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της Κίνας».
Οπως είπε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, «είναι σημαντικό (οι ΗΠΑ) να σέβονται τις ανησυχίες της Κίνας σχετικά με το Θιβέτ και άλλα ευαίσθητα θέματα». Ο Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε ακόμα πως οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να δείχνουν «αμοιβαία κατανόηση».
Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο πλαίσιο της συνόδου του ASEAN στο Μπαλί της Ινδονησίας. Οι χώρες του ASEAN με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον τάσσονται υπέρ μιας συνολικής διευθέτησης των εδαφικών τους διαφορών για τα πλούσια σε υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ύδατα, αντίθετα το Πεκίνο επιμένει στις διμερείς συνομιλίες με τους γείτονές του.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου