a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Μόσχα: Αναγνωρίζουμε μόνο ένα κράτος στην Κύπρο


Η Μόσχα παρενέβη για το Κυπριακό, λίγα μόλις 24ωρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Ταγίπ ...Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος».
Ο κ. Αλεξάντρ Λουκασέβιτς εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι «μόνο η απαρέγκλιτη τήρηση από όλες τις χώρες των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου».


Και συμπλήρωσε: «Η Ρωσική Ομοσπονδία τάσσεται υπέρ της αυστηρής από όλα χωρίς εξαίρεση τα κράτη τήρησης των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για οποιοδήποτε πρόβλημα παγκόσμιου ή περιφερειακού μεγέθους, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού».
Ειδικότερα για τις συνομιλίες που διεξάγονται στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολλά έτη η τύχη της κυπριακής διευθέτησης βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των Κυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων» και υπενθυμίζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που υποδεικνύουν σε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας «να μην αναγνωρίζουν κανένα κυπριακό κράτος, πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Επιπλέον «να σέβονται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Τάσσεται επίσης υπέρ μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση.

newscode.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου