a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

6 Ιουλίου 2011

I. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «Η ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΟΡΙΟ, ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcRphELPuX5l4i3F1eKbKJGOt9zZfnrceLjDqgDsdoz9hJiIiLSFfqkrOJQGSrOkepm9YHHXXEiyZm7M8yUlgmPG2NojqGn7bxX-hIc6YgAhTfCdEdF4XwiWzIGdK8PFEdSQwr6aSk4No/s320/23da450944f0818162562a06dc761501_Generic.jpgΠοτέ στο παρελθόν, Ελληνική Κυβέρνηση δεν απαξίωσε τόσο το συγκριτικό πλεονέκτημα της εθνικής μας οικονομίας, τη ναυτιλία. Ποτέ στο παρελθόν Ελληνική Κυβέρνηση δεν φέρθηκε με τόση εχθρότητα ενάντια σε εκείνους που μόχθησαν και συνετέλεσαν στο θαύμα της Ελληνικής ναυτιλίας, τους ναυτικούς μας.

Αρχικά, με τους πειραματισμούς, την προχειρότητα και τις αστοχίες της, η κυβέρνηση κατήργησε το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας ως «ένδειξη αναγνώρισης» του πολυσήμαντου αυτού, για την Ελλάδα και την εθνική οικονομία, κλάδου. Τα προβλήματα που ακολούθησαν από την αψυχολόγητη αυτή πολιτική ενέργεια της Κυβέρνησης, είναι πολλά και στην ουσία προκαλούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στρεβλώσεις στις διαδικασίες και αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων. Δημιουργείται, έτσι ένα πλέγμα αντικινήτρων που αναχαιτίζει αντί να στηρίζει το σύνολο της Ναυτιλίας μας.

Το επιστέγασμα της όλης αυτής απαράδεκτης συμπεριφοράς, ήταν στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, που πλέον είναι και νόμος του Κράτους (Ν.3985/2011, αρθ.44), να περιλαμβάνονται επαχθείς διατάξεις που μειώνουν εκ νέου τις συντάξεις των ναυτικών μας.

Με την ιδιότητα του εισηγητή της Ν.Δ., στον λεγόμενο Εφαρμοστικό Νόμο κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εμποδίσω την συμπερίληψη των συγκεκριμένων διατάξεων που αποκάλυπταν τους επαχθείς κυβερνητικούς σχεδιασμούς και προθέσεις για το ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο). Όμως, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» !

Τελικά, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του ψήφισαν τις διατάξεις εναντίον της Ναυτιλίας και των ναυτικών μας, που δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν ούτε όριο, ούτε τέλος. 
 
ΑΣΠΑΣΙΑ : Εδώ κατάργησαν το Υπουργείο Ναυτιλίας.  Το συγχώνευσε σε κάποιον ανασχηματισμό και τώρα με τον νεό το κατήργησε εκ νέου.  Η Ναυτιλία μας, είναι η πρώτη στον κόσμο και αποτελεί περίπου το 25%  των δημοσίων εσόδων !  Γιατί τέτοια απαξίωση του πρωθυπουργού, αφού τόσο πολύ διατείνεται για την σωτηρία της χώρας ;  Γιατί δεν έδωσε κάποια εξήγηση επί του θέματος , ώστε να κριθεί η άποψή του αυτή, παρά αποφασίζομεν και δεν μας ενδιαφέρει ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου