a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Γιατί η επιστράτευση Ιδιωτικ.Ελεγκτικων Εταιριών θα αποτύχει! Ο Ακης έφυγε, αλλά η πολιτική του οχι!

netakias
Αυτό είναι μια πρόγευση στις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν στην olympia, για το νέο πλιάτσικο που ετοιμάζουν, τα πράσινα λαμόγια. Μπορεί το 95% του λαού να είναι εναντίον της χουντικής πρασινάδας, ελέγχουν όμως το 95% του κρατικού μηχανισμού, της αστυνομίας, των εξωνημένων συνδικαλιστών, των επιμελητηρίων και προσωρινά (ελπίζω) της κυβέρνησης.  Τα σταγονίδια των 30 χρόνων Παπανδρεϊσμου και του Σημιτικού Μεσαίωνα είναι εδώ, ενωμένα, δυνατά. (βλ.λ.ΒΡΑΧΟΣ)
ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ!
Γιατί η επιστράτευση Ιδιωτικ Ελεγκτικων Εταιριών θα αποτύχει
Όποιος έχει ζήσει την ελεγκτική αγορά, των big 4 και των υπολοίπων εταιριών μπορεί να καταλάβει τι εννοώ.
Κατά κανόνα οι δουλειές οι οποίες χαρακτηρίζονται hands on γινονται από τους junior, τους senior και τους team leaders/ junior managers.
Πρόκειται για μία κατηγορία παιδιών, στο 60% γυναίκες και 40% άντρες, που η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 27-28 χρόνια, οι περισσότεροι με μεταπτυχιακό και μόλις έχουν γυρίσει από σπουδές (οχι συνήθως ελλάδα). (σ.σ.netakia Η γενιά των G500)
Διαβάζουν είτε για το ΣΟΕΛ είτε για το ACCA πολλές ώρες την ημέρα. Η σχέση τους με τα λογιστικά- συνήθως- πόσο μάλλον με το κυνήγι επισφαλειών είναι από μηδαμινή εώς ανύπαρκτη.
Από την άλλη οι managers δεν κάνουν δουλειά, απλά επιβλέπουν και οι partners είναι για τις δημόσιες σχέσεις.- Ένα μεγάλο κομμάτι δε εξ αυτών είναι Κύπριοι/ Νοτ. Αφρικανοί/ Έλληνες της Αγγλίας και ουδεμία σχέση έχουν με τις εισπράξεις.
Άρα οι εταιρίες αυτές πρέπει να προσλάβουν εκ νέου άτομα, κάτι που δεν γνωρίζουν με τι κριτήρια πρέπει να το κάνουν.
Αφήστε το άλλο. Την φήμη τους. Σίγουρα καμία PWC, ή E&Y ή DELOITTE N TOUCHE αλλά ακόμα και μία BAKER TILLY θα ριψοκινδυνεύψουν τη φήμη τους, να τους σέρνουν στα δικαστήρια ή να δεχονται απειλές από μουστακαλήδες εμπόρους και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων κλπ κλπ
Το εγχείρημα θα αποτύχει παταγωδώς.
Το μόνο που θα μείνει είναι το χρήμα απ τις παχυλές συμβάσεις στα ταμεία των ελεγκτικών.
Τα πράγματα ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι ακόμη χειρότερα!
Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι το Δημόσιο γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει αλλά λόγω ανεπάρκειας πολιτικής βούλησης ΔΕΝ λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει ! ! !
Η εμπλοκή των ελεγκτικών εταιρειών ΔΕΝ πρόκειται να βοηθήσει σε τίποτα άλλο πέραν της απασχόλησης κάποιων ανθρώπων (πιτσιρικαρίας κυρίως) οι οποίοι θα αισθάνονται χαμένοι στο διάστημα. Η περιγραφή σου για τον ρόλο των Partners, Managers κ.λ.π. είναι πολύ καλύτερη από ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι έξυπνο σε μια εποχή που δεν υπάρχουν χρήματα να μοιραστούν δουλειές αμφιβόλου αποτελέσματος στις Big 4 απλά και μόνο για να φτιαχθούν μερικές ακόμα πισίνες στα Βόρεια Προάστια (καθώς οι προυπολογισμοί θα είναι ορισμένα εκατομ. ευρώ).

Περίληψη από το forum http://www.neoforum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου