a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ Ν. ΑΦΡΙΚΗ, ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ !

Οι εργάτες των ορυχείων χρυσού της Ν. Αφρικής κατεβαίνουν σε απεργία αυτή την εβδομάδα πυκνώνοντας τις γραμμές χιλιάδων εργαζομένων που ήδη απεργούν και απειλώντας την προσφορά του πολύτιμου μετάλλου σε μία περίοδο που η τιμή του χρυσού βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα (1615 δολ/ουγγιά).


Οι εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων που απεργούν στην χώρα τις τελευταίες εβδομάδες ή απειλούν να το κάνουν, ζητούν μισθολογικές αυξήσεις δύο και τρεις φορές υψηλότερες του 5% πληθωρισμού στην παραδοσιακή αυτή περίοδο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που χαρακτηρίζεται ως 'εποχή απεργιών'.



Το ισχυρότατο συνδικάτο των εργατών ορυχείων NUM διεκδικεί αυξήσεις μισθών 14% από τους εργοδότες και ιδιοκτήτες των μεγάλων επιχειρήσεων όπως οι Anglogold Ashanti, Gold Fields και Harmony.

ΑΣΠΑΣΙΑ :  Εδώ θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένα κρίσιμο κουμπί.  Με την Δύση σε ύφεση, που όπως και να έχει, έχει επηρεάσει αρνητικά και τις αγορές στις οποίες παράγει, χώρια τους αγοραστές της (Ελλάδα κλπ), γενικά βροντοφωνάζει για τα καμώματά της και τις πιέσεις που ασκούνται στους Δυτικούς λαούς, με αποτέλεσμα να έχει αφυπνίσει "κατώτερου θεού λαούς" οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει από καιρό, ωσάν πιο εξαθλιωμένοι να ζητούν αυτά που δεν τους έδιναν τόσα χρόνια .  Πχ. Ταχρίρ Αίγυπτος.
Βέβαια υπάρχει η άποψη, πως στην νέα εποχή, θα κατέβει το βιοτικό επίπεδο των προνομιούχων λαών και θα ανέβει των άλλων, για να συναντηθούν κάπου στην μέση !
Όμως δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει ποτέ, τώρα που άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου, τί γενικευμένη αντίδραση θα έλθει, όταν οι μεν θα ζητούν να φύγουν από την λάσπη και οι άλλοι να μην πέσουν μέσα, ειδικά όταν αυτό γίνει βαθύτερα πιο αντιληπτό  !!
Τίποτα δεν μπορεί να είναι τέλειο στον επίπεδο του κόσμου μας .
Όταν κάποιος φαντάζεται ή πειραματίζεται "την τέλεια κοινωνία" με τα δικά του μέτρα και σταθμά, αυτό σημαίνει πως έχει παραβλέψει τα ζύγια , άρα δεν ζυγιάζει "νόμιμα " Νομοτελειακά ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου