a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Για εγκλήματα πολέμου κατηγορείται ο γ.γ. του ΝΑΤΟ
14-07-2011

 
ImageΟ Λίβυος γενικός εισαγγελέας Μοχάμεντ Ζέκρι Μαχτζούμπι δήλωσε ότι κατέθεσε μήνυση στα λιβυκά δικαστήρια εναντίον του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φο Ράσμουσεν για «εγκλήματα πολέμου», καθώς περισσότεροι από 1.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη 4.500 έχουν τραυματιστεί στη διάρκεια των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.
«Ως γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. ο Ράσμουσεν είναι υπεύθυνος για τη δράση αυτού του οργανισμού ο οποίος επιτέθηκε εναντίον άοπλου πληθυσμού σκοτώνοντας 1.108 άμαχους και τραυματίζοντας 4.537 ακόμη στη διάρκεια βομβαρδισμών στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις και χωριά», της χώρας, επεσήμανε ο Μαχτζούμπι.
Ο Λίβυος εισαγγελέας, που μίλησε στον Τύπο από δικαστήριο της Τρίπολης, αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο βάσει του οποίου ο Ράσμουσεν κατηγορείται για «εγκλήματα πολέμου», «απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της επανάστασης Μουάμαρ Καντάφι», «προμελετημένη επίθεση εναντίον αθώων πολιτών», «δολοφονίες παιδιών» και «απόπειρα ανατροπής του λιβυκού καθεστώτος και αντικατάστασής του με ένα εξαρτημένο καθεστώς που θα επιτρέπει στο ΝΑΤΟ και τις δυτικές χώρες να ελέγχουν τον πλούτο» της Λιβύης.
Γι' αυτούς τους λόγους ζήτησε από τα «αρμόδια λιβυκά δικαστήρια να δικάσουν τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου