a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ανακάλυψαν το ελιξίριο της ζωής στο Νησί του Πάσχα!


Στο Νησί του Πάσχα, που ανήκει στη Χιλή, οι επιστήμονες ανακάλυψαν το ελιξίριο της ζωής
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν σε αφθονία ένα βακτήριο από το οποίο παράγεται η ραπαμυκίνη...

Η συγκεκριμένη ουσία σταματά το "ρολόι" του οργανισμού και μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου πάνω από μία δεκαετία

Στο Νησί του Πάσχα, που ανήκει στη Χιλή, οι επιστήμονες ανακάλυψαν το ελιξίριο της ζωής

Σ' ένα από τα πιο απομακρυσμένα και μυστηριώδη μέρη του πλανήτη, το Νησί του Πάσχα (ανήκει στη Χιλή), οι επιστήμονες ανακάλυψαν το ελιξίριο της ζωής. Στο έδαφος του νησιού πλεονάζει ένα βακτήριο από το οποίο παράγεται η ραπαμυκίνη, μία ουσία που σταματά το "ρολόι" του οργανισμού πολεμώντας τη γήρανση.

Για τους επιστήμονες η περίφημη αυτή ουσία μπορεί να φέρει "ανάσταση" στη ζωή πολλών ανθρώπων, καθώς σε έρευνες που έχουν γίνει κατάφερε να επιμηκύνει τη ζωή των θηλαστικών ζώων έως και 38%. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίων "Μέιλ" και "Τέλεγκραφ", η ραπαμυκίνη μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου πάνω από μία δεκαετία.


Ερευνητές από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του πρωτοπόρου γενετιστή επιστήμονα Φράνσις Κόλινς, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, θα αρχίσουν να εξετάζουν κατά πόσο η ουσία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον γενικό πληθυσμό.


Η ραπαμυκίνη είναι προϊόν ενός βακτηρίου με την ονομασία Streptomyces hygroscopicus, το οποίο ανακαλύφθηκε στην αρχή της δεκαετίας του '70 σε δείγμα εδάφους του Νησιού του Πάσχα (έχει έκταση 160 τετραγωνικά χιλιόμετρα).


Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως αντιμυκητιακό, αλλά σύντομα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι είχε ισχυρές ανοσοκατασταλτικές ιδιότητες.


Πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε πειραματικά σε παιδιά τα οποία έπασχαν από το σύνδρομο προγηρίας (Hutchinson-Gilford), μια σπάνια γενετική ασθένεια η οποία επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης προκαλώντας τον θάνατο ακόμα και σε ηλικία 12 ετών από γηρατειά.


Το σύνδρομο αυτό προκαλείται από μια ύπουλη διαδικασία, κατά την οποία μια πρωτεΐνη, η προγερίνη, αναπαράγεται σε κάθε κύτταρο του σώματος προκαλώντας πρόωρη γήρανση.


Στο σημείο αυτό ακριβώς έρχεται η ραπαμυκίνη να απαλλάξει τα κύτταρα από την προγερίνη, αφήνοντάς τα υγιή.


Προς το παρόν η μαγική αυτή ουσία χρησιμοποιείται για την ανοσοκαταστολή σε μεταμοσχεύσεις οργάνων. Ενας από τους συντάκτες της μελέτης, ο Ντιμίτρι Κρέιντς, δηλώνει στον βρετανικό Τύπο: "Ακόμα και η ελάχιστη ενεργοποίηση αυτού του συστήματος μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των κυττάρων και των οργάνων μας".



ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ


Ανακαλύφθηκε Πάσχα πριν από 288 χρόνια


Οταν μια Κυριακή του Πάσχα, πριν από 288 χρόνια, ο Ολλανδός εξερευνητής Γιάκομπ Ρόγκεβεν, ανακάλυπτε μια κουκκίδα στον χάρτη του Ειρηνικού Ωκεανού, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το πιο απομονωμένο νησί στον κόσμο, το Νησί του Πάσχα -όπως εύλογα ονομάστηκε- θα βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ιατρικής κοινότητας.


Στο χώμα αυτού του νησιού κρύβεται ένας θησαυρός όχι μόνο ενάντια σε πολλές ασθένειες αλλά και ενάντια στον χρόνο. Πρόκειται για ένα βακτήριο από το οποίο παράγεται η ουσία ραπαμυκίνη, που πιθανότατα κρύβει το μυστικό της μακροζωίας στους ανθρώπους.
http://24wro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου