a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Συγκλονιστικές καταγγελίες Τουρκοκυπρίων κατά Τουρκίας


Σε πρωτοφανείς όσο και άκρως εντυπωσιακές αναφορές και καταγγελίες εναντίον της Τουρκίας, προέβησαν δημοσιογράφοι που συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στα κατεχόμενα.
Ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής «ένωσης εργαζομένων Τύπου», Κεμάλ Νταρμπάζ, άφησε αιχμές για την δημογραφική αλλαγή του πληθυσμού στα κατεχόμενα από την πλευρά της Τουρκίας! Τις σχετικές δηλώσεις τις έκανε έξω από τα γραφεία της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την δολοφονική επίθεση Τούρκου εποίκου κατά του εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ. Ο Νταρμπάζ επέκρινε τις «δυνάμεις ασφαλείας» στα κατεχόμενα για ελλειπή προστασία των εκπροσώπων του Τύπου και αποτυχία στο να αποτρέψουν επιθέσεις όπως αυτή εναντίον της Αφρίκα, τα γραφεία της οποίας – σημείωσε – είναι πολύ κοντά στην «Βουλή» και την τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα.
Ο διευθυντής της Αφρίκα, Σενέρ Λεβέντ μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της εφημερίδας του, είπε ότι η επίθεση δεν είναι μόνο εναντίον των δημοσιογράφων, αλλά εναντίον του Κυπριακού:
«Κάνουμε τη συνέλευση στο δρόμο γιατί πιστεύω ότι από δω και στο εξής πρέπει να είμαστε στους δρόμους, στις πλατείες. Δεν πρόκειται μόνο για μια επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων, αυτό είναι ζήτημα του Κυπριακού προβλήματος και είναι ένα θέμα που συνεχίζεται από το 1963. Το 1960, ιδρύθηκε μια δημοκρατία με δύο κοινότητες και επειδή υπήρχαν κάποιοι που δεν ήθελαν να ζήσουν εκεί, κατόρθωσαν να τη γκρεμίσουν και από το 1963 οι Τουρκοκύπριοι είναι εκτός αυτής. Μετά την εισβολή της Τουρκίας, συνέχισε, η Άγκυρα άρχισε τη δημογραφική αλλαγή με άτομα που έφερναν από την Τουρκία και τους έδιναν περιουσίες των Ελληνοκυπρίων».
Όσον αφορά την επίθεση εναντίον της Αφρίκα, ο κ. Λεβέντ είπε ότι η πρώτη απόπειρα έγινε στις 25 Φεβρουαρίου και ο ύποπτος ήταν από τη Μαλάτια της Τουρκίας ενώ αυτή τη φορά ο πληρωμένος δολοφόνος ήταν από το Ερζερούμ. «Αυτό, σημαίνει ότι αυτοί που θέλουν να του επιτεθούν δεν μπορούν να βρουν άτομα από την Κύπρο και πως οι Κύπριοι αντιτίθενται σε τέτοιου είδους ομάδες ή ενέργειες», κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου