a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ενδοαστυνομικό "ξακαθάρισμα λογαρισμών"


ImageΕνδοαστυνομική κόντρα με την πολιτική ηγεσία να "νίπτει τας χείρας της" και να ρίχνει τις ευθύνες στην Αστυνομία λέγοντας ότι "Έχει αυτονομηθεί". Μετά τα προχθεσινά γεγονότα αναίτιας βίας διαταράχθηκε η ειρηνική συνύπαρξη αγανακτισμένων και αστυνομικών, ενώ παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της «πλατείας» είναι εξοργισμένο με την πρωτοφανή βία της Αστυνομίας κάνει φυσική και πολιτική ηγεσία να σχεδιάζει εκ νέου το πλάνο για τη φύλαξη του κοινοβουλίου.

«Δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ο απλός πολίτης μετά τα γεγονότα της Τετάρτης στο Σύνταγμα. Είναι άγνωστο αν, σε επόμενη συνάντηση με μεγάλο αριθμό διαδηλωτών, ο κόσμος θα είναι διακριτικός με τους αστυνομικούς και αν θα υπάρξουν κουκουλοφόροι που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «το νέο σχέδιο απαιτεί μεγαλύτερο αριθμό δυνάμεων, ψυχραιμία στους χειρισμούς και το κυριότερο αυτοσυγκράτηση από αυτούς που βρίσκονται στο πεδίο των εξελίξεων».

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί η στάση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ που έδειξαν αδικαιολόγητη σκληρότητα απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Υπάρχουν φωνές μέσα στην ΕΛ.ΑΣ που λένε πως οι αστυνομικοί των συγκεκριμένων υπηρεσιών έπαιξαν με τη φωτιά και λίγο έλειψε να τινάξουν ολόκληρη την Αστυνομία στον αέρα.

Υπάρχει υποβόσκουσα δυσαρέσκεια σε βάρος τους, έστω και αν οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ είχαν ελάχιστη συμμετοχή στα επεισόδια. Τώρα, όμως βρήκαν ευκαιρία να τους "καρφώσουν"!

Έτσι "δοθείσης εικαιρίας" ξεκίνησε μια ολόκληρη προσπάθεια επαναξιολόγησης και επαναπροσδιορισμού του τρόπου δράσης τους.

Ο υφυπουργός Μ. Οθωνας κληθείς να αξιολογήσει την βιαιότητα της ΕΛΑΣ υποστήριξε πως "Δόξα τον Θεο προστατεύτηκε το πρώτο αγαθό που ήταν η ανθρώπινη ζωή ενώ κατά τον Υφυπουργό η Αστυνομία πέτυχε και τον δεύτερο στόχο της που ήταν η διασφάλιση της λειτουργίας των Θεσμών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου