a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Γερμανία – Ισραήλ αναπτύσσουν πύραυλο για τα Eurofighter!



Σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα η ισραηλινή «Jerusalem Post» αναφέρει τη συνεργασία ισραηλινής και γερμανικής εταιρίας για την ανάπτυξη πυραύλου αέρος – εδάφους, ο οποίος μπορεί να πλήξει και κινούμενους στόχους στη θάλασσα.
Οι εταιρίες είναι η Rafael Advanced Defense Systems από την πλευρά του Ισραήλ και η Diehl από την πλευρά της Γερμανίας. Σκοπός είναι ο πύραυλος να εξοπλίσει τα μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς EF-2000 Typhoon και τους χρήστες τους.
Το όνομα του πυραύλου είναι PILUM, και βασίζεται στον ισραηλινό πύραυλο Spice, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πλήττει στόχους από απόσταση 100 χιλιομέτρων. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι εάν η ισραηλινή πλευρά έχει θέσει όρο τη μη πώληση του πυραύλου σε αραβικές χώρες, αφού ανάμεσα στους χρήστες του μαχητικού συγκαταλέγεται πλέον και η Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πύραυλος θα έχει τη δυνατότητα να καθοδηγείται στον στόχο με δύο τρόπους. Αφενός με τη χρήση συστήματος παγκόσμιου προσδιορισμού θέσης (GPS) και αφετέρου με ηλεκτροπτική καθοδήγηση. Πρακτικά, όπως διευκρινίζεται, ο χειριστής του μαχητικού θα μπορεί να παρακολουθεί σε ζωντανό χρόνο την πορεία του πυραύλου προς τον στόχο και να διορθώνει την πορεία του εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.
Επίσης, εάν για κάποιο λόγο τα δορυφορικά συστήματα δεν λειτουργούν σωστά, τότε ο χειριστής μπορεί να φορτώσει στο λογισμικό του πυραύλου μια εικόνα του στόχου, και αυτό με πανίσχυρους αλγόριθμους που έχουν αναπτυχθεί συγκρίνει την εικόνα με το τοπίο υπεράνω του οποίου υπερίπταται μέχρις ότου να μπορέσει να ταιριάξει την εικόνα που έχει με τον στόχο, κατευθύνοντας πάνω του τον πύραυλο.
Η γερμανική εταιρία Diehl από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι οι προαναφερθείσες δυνατότητες καθοδήγησης του πυραύλου στον στόχο τον καθιστούν ιδανικό για χρήση εναντίον κινούμενων στόχων και όχι μόνο. Στους δυνητικούς στόχους περιλαμβάνονται πλοία, ραντάρ, συστήματα αεράμυνας και άλλα.
Η απόφαση για την από κοινού ανάπτυξη του πυραύλου ελήφθη προ μερικών μηνών και οι δυο εταιρίες παρουσίασαν μια εικόνα της σχεδίασης του πυραύλου στο πρόσφατο αεροπορικό σόου του Παρισιού στο Le Bourget. 
http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου