a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

PIMCO: "Βγάλτε άμεσα την Ελλάδα από το ευρώ"

ImageΤο έχουμε ξαναπεί: Όταν η Pimco, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ομόλογα παγκοσμίως, μιλάει, καλό είναι να ακούμε τι λέει, έστω και αν δεν μας αρέσουν αυτά που λέει. Ο πρόεδρός της Μοχάμεντ Ελ Εριάν σε άρθρο του στους Financial Times ρίχενι κεραυνούς και λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ... “αναδιαρθρώσει τα χρέη της περιφέρειας, να επανακεφαλαιοποιήσει την ΕΚΤ και να αποκαταστήσει τις συνθήκες ανάπτυξης”, αλλά και να βγάλει προσωρινά από την ευρωζώνη ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανία". Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπει πλήρη ... εκτροπή των προσπαθειών της ΕΕ για περαιτέρω συνοχή και αύξηση της επιρροής της στη διεθνή σκηνή. Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι Ευρωπαίοι, έστω και αργά, δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, γράφει ο επικεφαλής της Pimco, στο άρθρο του. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να χρονοτριβεί στη λήψη αποφάσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο τώρα οι Ευρωπαίοι καλούνται να επιλέξουν “ανάμεσα στην μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση ή στη χορήγηση «εκπαιδευτικών αδειών» σε κράτη-μέλη, προκειμένου να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους”!
Δηλαδή ζητεί έξοδο από το ευρώ της Ελλάδας (αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας σε δεύτερο χρόνο), προκειμένου ΚΑΙ η ΕΕ να μην κινδυνεύσει με περαιτέρω αποσταθεροποίηση ΚΑΙ τα κράτη με προβλήματα να αποκτήσουν την ευελιξία να διαχειρισθούν εκτός “ενιαίας νομισματικής πολιτικής” τα προβλήματα χρέους τους.

Σε ανάλογους τόνους αλλά όχι με ... θετική προοπτική “βλέπει” τις εξελίξεις της κρίσης στη ζώνη του ευρώ η Morgan Stanley. Η οποία, στο τελευταίο της report, προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη κυρίως λόγω των ισχνών έως μηδενικών προοπτικών ανάπτυξης στο ήμισυ σχεδόν των κρατών-μελών.

Στο ίδιο report εκτιμά ότι “οι πρωτοβουλίες των ευρωπαϊκών αρχών για την επίλυση της κρίσης είναι τελικά πιθανό να οδηγηθούν σε αποτυχία”, ενώ αμφιβάλλει ευθέως για την ικανότητα των πολιτικών να επιτύχουν μια τελική και ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της κρίσης! 

http://www.defencenet.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου