a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Δεν περνάει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Ζήμενς – δεινή πολιτική ήττα


Ολική απώλεια ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και δεινή πολιτική ήττα αποτελεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την SIEMENS.
Οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την πρότασή τους! Και αθώωσαν τον Χρ. Μαρκογιαννάκη και τον Γ. Αλογοσκούφη.
Συγκεκριμένα ψήφισαν 178 βουλευτές (ΝΔ και ΛΑΟΣ απουσίασαν) και βρέθηκαν 167 έγκυρα ψηφοδέλτια.
Για την παραπομπή του Χρ. Μαρκογιαννάκη ψήφισαν ΝΑΙ: 136, ΟΧΙ: 8, ΠΑΡΩΝ: 10, ΛΕΥΚΟ: 13 και άκυρα: 11.
Για τον Γ. Αλογοσκούφη ψήφισαν ΝΑΙ: 141, ΟΧΙ: 7, ΠΑΡΩΝ: 6, ΛΕΥΚΟ: 13 και άκυρα: 11
Οι εξελίξεις πλέον μέσα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ραγδαίες, καθώς, όπως έλεγαν οι ίδιοι οι υπουργοί, «ο Παπανδρέου δίνει την μάχη στην Ευρώπη, και εμείς στην Ελλάδα τον πουλάμε και παίζουμε».
Το αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα προστίθεται στην ήδη τεταμένη κατάσταση με τα ταξί, όπου ακόμη και ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Έξαρχος άφησε (και αυτός…) αιχμές για τον Γιάννη Ραγκούση ζητώντας διάλογο και «να αξιοποιηθεί η εμπειρία που υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
Ήδη το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να υποβαθμίσει την ψήφο των βουλευτών του, παραγνωρίζοντας ότι οι ίδιοι βουλευτές παρέπεμψαν και οι ίδιοι καταψήφισαν. Κύκλοι της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για «χαλαρή ψήφο» και δήλωσαν: «εμείς καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής για την πληρέστερη δυνατή διαλεύκανση της υπόθεσης. Στις ψηφοφορίες για ανάλογες περιπτώσεις επί των προσώπων οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία. Η ΝΔ για μία ακόμη φορά αποχώρησε από τη Βουλή επιδεικνύοντας στάση ανευθυνότητας».
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει εντός 15 ημερών να φέρει ξανά στην Βουλή την πρόταση για παραπομπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου