a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μια είδηση που χθες πέρασε σχεδόν απαρατήρητη αφορούσε την απαίτηση της ελληνικής θυγατρικής εταιρίας της γερμανικής Bayer, για «εξόφληση των αγορών των φαρμακαποθηκών και των συνεταιρισμών μετρητοίς, κατά την παράδοση των εμπορευμάτων (μετρητά ή επιταγή ημέρας ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό την προηγούμενη ημέρα)»!!! Τρομακτικές απαιτήσεις για την κατάσταση της αγοράς σήμερα και όπως φαίνεται θα υπάρξουν προσφυγές στην Εθνική Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και σε αντίστοιχη ευρωπαϊκή αρχή. Για: «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού».

Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο ξέρω όμως ποιος είναι ο πιο σκληρός σε αυτή την περίπτωση. Μια ματιά και
στην πιο πρόχειρη πηγή για την ιστορία της εταιρείας, εδώ, σε κάνει να νιώθεις άσχημα και για την ασπιρινούλα που καταπίνεις. Αναρωτιέσαι αν είναι αλήθεια όλα αυτά που γράφονται ή τους έχουν κάνει ήδη μήνυση από την εταιρεία.

Ιδρύθηκε το 1863 από τον Friedrich Bayer και το βασικό της προϊόν τα πρώτα χρόνια ήταν η ασπιρίνη, φάρμακο γνωστό στην πρακτική ιατρική πολλά χρόνια πριν. Η εταιρεία όμως έβαζε το δικό τη σταυρό με το όνομα του ιδρυτή της οριζόντια και κάθετα για να μαρκάρει το δικό της προϊόν.


Οι πολλές περιπέτειες της εταιρείας άρχισαν αμέσως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αφού εκτός από τη στήριξή της στο ναζιστικό καθεστώς είχε αναμιχθεί στη διάρκεια του πολέμου σε θανατηφόρα πειράματα επάνω σε κρατούμενους εβραϊκής καταγωγής σταλμένους από το γειτονικό στρατόπεδο του Μαουτχάουζεν και υπάρχει μάλιστα και στη γερμανική έκδοση της Wikipedia η πληροφορία ότι βρέθηκε πρωτόκολλο παραλαβής κρατουμένων γυναικών από την Πολωνία με τη σημείωση ότι όλες πέθαναν στη διάρκεια των πειραμάτων ενώ ζητείται και η αποστολή καινούριας… παρτίδας! Άλλωστε ο διευθυντής της εταιρείας καταδικάστηκε στη διάρκεια της δίκης της Νυρεμβέργης σε επτά χρόνια αφού εταιρεία του παρήγαγε και το αέριο Zyklon για τους θαλάμους εξόντωσης. Όταν βγήκε πάντως τον προσέλαβαν ξανά. Έκτοτε η εταιρεία έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για προϊόντα που έχουν προκαλέσει προβλήματα σε τοπικούς πληθυσμούς, αφού εκτός από τα διάφορα φάρμακα έχει ανακατευτεί με την παραγωγή ισχυρών εντομοκτόνων και γενετικά τροποποιημένων σπόρων. 

http://www.protagon.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου