a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Χάγη: Στις 16/11 η απόφαση προσφυγής της ΠΔΓΜ κατά Ελλάδας

Τρία σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για τις επόμενες κινήσεις της
Στις 16 Νοεμβρίου αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) αναφορικά με την προσφυγή της
ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, γράφει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Σκοπίων Ντνέβνικ (Dnevnik). Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εξετάζει τρία σενάρια με τις ενέργειες που θα ακολουθήσει, ανάλογα με την απόφαση του Δικαστηρίου.
Σε περίπτωση που η απόφαση του ΔΔΧ είναι ισοβαρής, τότε η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως γράφει η Ντνέβνικ, θα χρησιμοποιήσει τα μέρη εκείνα της απόφασης που ευνοούν τη χώρα και θα αναλάβει διπλωματική εκστρατεία, με στόχο να ενημερώσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Η εφημερίδα, πάντως, εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι η απόφαση του Δικαστηρίου να είναι εξισορροπημένη, δηλαδή σ' αυτήν να αναφέρεται ότι και οι δύο χώρες παραβίασαν την Ενδιάμεση Συμφωνία.
Τα ακραία σενάρια

Σε περίπτωση που η ετυμηγορία της Χάγης είναι θετική για την ΠΓΔΜ, δηλαδή αν το Δικαστήριο αποφασίσει ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, τότε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, όπως γράφει η εφημερίδα, προτίθεται να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα ενημερώσει για την απόφαση και θα ζητήσει από αυτό να μην επιτρέπεται στο μέλλον η παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Ενώ σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, δηλαδή αν απορριφθεί η προσφυγή, τότε η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι “προτίθεται να ενεργεί στο μέλλον βάσει των συμφερόντων της χώρας, χωρίς όμως να καταγγείλει την Ενδιάμεση Συμφωνία” γράφει η Ντνέβνικ.
Η ΠΓΔΜ κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του ΔΔΧ, στις 13 Νοεμβρίου 2008, κατά της Ελλάδας, επικαλούμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ (1995), λόγω της αντίρρησης της Ελλάδος στην πρόσκληση για προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής του οργανισμού, τον Απρίλιο του 2008, στο Βουκουρέστι.
24h NewsRoom
http://troktikogr.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου