a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο Αη ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΟ "ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ" ΘΑ ΞΑΝΑΚΤΙΣΤΕΙ !  ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΛΛΑΞΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ! 

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία γκρεμίστηκε με την πτώση των δίδυμων πύργων στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, τελικά θα ξανακτιστεί και θα αποτελεί το μοναδικό χώρο λατρείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Νότιο Μανχάταν.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε υποβάλει μήνυση κατά της Λιμενικής Αρχής Νέας Υόρκης και Νιου Τζέρσεϊ, που έχει την ευθύνη ανάπτυξης του "Σημείου Μηδέν", επειδή ο νέος της διευθυντής είχε αναθεωρήσει την αρχική απόφαση και πρόβαλε «διάφορες προφάσεις» για να εμποδίσει την ανέγερση της εκκλησίας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αρκετές κινητοποιήσεις και αναλήφθηκαν διάφορες πρωτοβουλίες από ομογενειακούς φορείς, με πολιτικές παρεμβάσεις Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών.
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε την επίτευξη και υπογραφή συμφωνίας με τη Λιμενική Αρχή για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και οι ιεράρχες της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής συναντήθηκαν με τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, 'Αντριου Κουόμο, στο γραφείο του στο Μανχάταν. Στη συνάντηση συμμετείχαν η ηγεσία της ενορίας του Αγίου Νικολάου και του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.
Η συμφωνία υπεγράφη από τον αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Εμμανουήλ Τζαχάρη, τον πρόεδρο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Ιωάννη Κουλουκουνδή και τον εκτελεστικό διευθυντή της Λιμενικής Αρχής Κρις Γουόρντ. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο κυβερνήτης Κουόμο και ο αρχηγός της πλειοψηφίας στη Γερουσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Ελληνοαμερικανός Ντιν Σκέλος, συνυπέγραψαν το έγγραφο ως επίσημοι μάρτυρες της συμφωνίας.

Συνέχεια εδώ : http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2011/10/blog-post_6394.html#ixzz1bogYfmxH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου