a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

 Dear Σλοβάκοι ,

του Άλκη Γαλδαδά, 

Είστε με τα 5.5 εκατομμύρια κατοίκους σας η πιο συμπαγής ομάδα από αυτούς που δεν γουστάρουν τους Έλληνες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όποιος διαβάσει λίγο την ιστορία της χώρας σας διαπιστώνει ότι σε αυτό είστε ένας συνεπής λαός. Από πολύ παλιά υπήρχαν μειονότητες που τους δείξατε και με πράξεις ότι δεν θέλετε να συνυπάρχετε μαζί τους.

Το 1939 γίνατε ένα κράτος-μαριονέτα που τα νήματά του κινούσε η ναζιστική Γερμανία, καταφέρατε να δολοφονηθούν τουλάχιστον 80 000 Εβραίοι, μετά τον πόλεμο διώξατε από τα εδάφη σας 80 000 Ούγγρους πάνω από 100 000 Γερμανούς της Καρπαθίας ενώ σας κατηγορούν ακόμη και σήμερα για τη συμπεριφορά σας απέναντι στους Ρομά. Τώρα τελευταία βρήκατε τους Έλληνες για τον επόμενο στόχο του μίσους σας. 5.5 εκατομμύρια ζείτε αρκετά καλά πλέον σε 49 000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κατά καιρούς ήσασταν ενωμένοι με τους Τσέχους, υπόδουλοι στους Ούγγρους από το 1000 μέχρι το 1918(!), μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μπήκατε κάτω από το ζυγό των Σοβιετικών μέχρι το 1989 και τελικά από την 1η Ιανουαρίου 1993 έπαψε να υπάρχει Τσεχο-Σλοβακία και πορεύεστε μόνοι σας.


Κάποτε η Μαντλίν Ολμπράιτ είπε για τη χώρα σας πως είναι η σκοτεινή τρύπα της Ευρώπης. Τώρα πια δεν είστε. Χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέβηκε η οικονομία σας και αντίστοιχα το βιοτικό σας επίπεδο, έφυγε κόσμος να πάει να εργαστεί με καλύτερες αμοιβές στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, έχετε κάθε δυο κάτοικοι ένα αυτοκίνητο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο με χαρά η Herald Tribune θέλοντας να τονίσει το πόσο αντιπαθείτε τους Έλληνες που τους στολίζετε και τους ειρωνεύεστε κάθε στιγμή δημοσίευσε ένα από τα συνηθισμένα αστεία σας. Λέτε λοιπόν: «Για 500 Ευρώ, μπορείς να υιοθετήσεις έναν Έλληνα. Αυτός θα κοιμάται αργά, θα πίνει καφέ, θα τρώει μεσημεριανό και θα πέφτει για να πάρει έναν υπνάκο. Έτσι θα μπορείς κι εσύ τότε να δουλέψεις». Χα, χα, χα, κάνω κι εγώ πως γελώ, με κατανόηση για έναν λαό που έχει ζήσει σχεδόν χίλια χρόνια σκλάβος άρα και όταν είναι ελεύθερος έχει μάθει πια να αναζητεί πάντα κάποιον να μισεί.


Ένα μπράβο βέβαια και στους δικούς μας πολιτικούς που κάνουν άλλους πικραμένους να γελάνε με εμάς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου