a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!  ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ, ΠΩΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!!!

Κατάσχεση σε ασθενείς που δεν θα πληρώνουν στα νοσοκομεία

Ακόμη και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κινδυνεύουν οι ασθενείς οι οποίοι δεν θα πληρώνουν στα νοσοκομεία τις ημέρες νοσηλείας που δεν θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού ο λογαριασμός θα πηγαίνει κατευθείαν στην εφορία!
Πρόκειται για τις νέες συνθήκες στο ΕΣΥ που δημιουργεί η κυβέρνηση με τα λεγόμενα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια, αλλά και με τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, του φορέα στον οποίο θα ενταχθούν 9 εκατ. ασφαλισμένοι.
Το υπουργείο Υγείας «κουρεύοντας» αβίαστα παροχές ασθενών, τους υποχρεώνει να πληρώνουν από την τσέπη τους εάν παραμείνουν στα νοσοκομεία περισσότερο από ό,τι προβλέπεται για την ασθένεια εισαγωγής τους. Στόχος είναι να εξοικονομηθούν κονδύλια 800 εκατ. ευρώ για το 2012.
Στην περίπτωση που ο ασθενής νοσηλευτεί περισσότερες ημέρες απ’ όσες προβλέπονται, καλείται να υπογράψει ακόμη και δήλωση ότι θα αποπληρώσει τα χρέη του. Αν δεν το πράξει, η οφειλή αποστέλλεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από κει στις εφορίες, που θα αναλάβουν να εισπράξουν το ποσό.
Ομως, με βάση τα νέα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ), που είναι ουσιαστικά ένας τιμοκατάλογος νοσηλειών ο οποίος καθορίζει το κόστος και τη μέση διάρκεια παραμονής ανά κατηγορία ασθένειας, οι μέρες είναι ψαλιδισμένες κατά πολύ. Και αυτό διότι ελήφθη υπόψη ο μέσος όρος νοσηλείας των 2 εκατ. ασθενών που μπήκαν σε δημόσια νοσοκομεία το 2010.
Και εδώ είναι το πρόβλημα: τα στοιχεία θεωρούνται και από τους ίδιους τους γιατρούς αναξιόπιστα, καθώς τότε δεν υπήρχε καν σταθερή και μηχανογραφημένη καταγραφή των εισαγωγών και των εξαγωγών των ασθενών αλλά ούτε καν, σε πολλές περιπτώσεις, η βασική αιτιολογία και διάγνωση. Εξάλλου ακόμη και σήμερα που έχουν υιοθετηθεί ηλεκτρονικά συστήματα, αυτά δεν «επικοινωνούν» μεταξύ τους, καθώς οκτώ διαφορετικές εταιρείες έχουν παραχωρήσει διαφορετικά λογισμικά για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου