a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011


Συνέντευξη στον Ησαΐα Κωνσταντινίδη
Είναι εμφανές τον τελευταίο καιρό ότι δημοσκοπικά το κόμμα των Ελλήνων εθνικιστών «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» παρουσιάζει ραγδαία άνοδο
Μάλιστα σοβαρές πηγές από τον χώρο των πολιτικών ερευνών και του παραπολιτικού παρασκηνίου φέρουν τη Χρυσή Αυγή ακόμα και να αγγίζει (ή και να ξεπερνά!) το ποσοστό του 3% των ψήφων, που είναι ως γνωστόν το όριο για την είσοδο ενός πολιτικού σχηματισμού στη Βουλή!...
Να σημειώσουμε ότι έγκριτοι πολιτειολογικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικής το ποσοστό του εν λόγω κόμματος ανέρχεται ακόμα και στο 6 με 7%! Δείγμα κι αυτό των τεράστιων αλλαγών που επέρχονται στο (εντελώς «άρρωστο») πολιτικό μας σύστημα...! Πολλοί λοιπόν είναι εκείνοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ακούσουν και να μελετήσουν τις θέσεις που εκφράζει η Χρυσή Αυγή.
Εξάλλου η δικαιοσύνη και η δεοντολογία επιβάλλουν την παρουσίαση της άποψης και αυτού του κόμματος, το οποίο – παρά την εμμονή του στα εθνικά ιδανικά – έχει κατά καιρούς γνωρίσει σκληρή κριτική ή και συκοφαντίες από διάφορους κύκλους (και όχι μόνο της ευρύτερης Αριστεράς...). Στο παραπάνω πλαίσιο μιλήσαμε με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής και δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αθηναίων, κ. Νίκο Μιχαλολιάκο, κάνοντας μια συζήτηση ελεύθερη, χωρίς φανατισμούς και «αγκυλώσεις», που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η κουβέντα μας με τον επικεφαλής των Ελλήνων εθνικιστών ξεκίνησε με τη θέση της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με τις διάφορες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν μία πάρα πολύ «θολή» εικόνα. Ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν σαφέστατος:
«Αυτό που είναι δεδομένο και μπορεί να θεωρηθεί σαν γεγονός, είναι ότι η Χρυσή Αυγή θα συμμετάσχει στις εκλογές. Αυτόνομα, αυτοδύναμα, με Χρυσαυγίτες και με Χρυσαυγίτισσες! Εμείς συμμετείχαμε στις εκλογές όταν πέρναμε 0.5%, τώρα οι δημοσκοπήσεις μας δίνουνε – όποτε μας δίνουνε... – 1.5% έως και 2.4%, άρα έχουμε κάθε λόγο να συμμετάσχουμε.
Κατά δεύτερο λόγο δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας χρόνος, όταν και είχαμε τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Αθηναίων, όπου αναφέρθηκε το όνομα «Χρυσή Αυγή» στις δημοσκοπήσεις την τελευταία ημέρα πριν την απαγόρευσή τους. Τότε είπανε ότι θα πάρουμε 2.4% στον δήμο Αθηναίων... Το αποτέλεσμα που ήρθε μόλις μετά από 15 ημέρες ήταν 5.3%, δηλ. υπερδιπλάσιο από αυτό που μας έδιναν οι δημοσκοπήσεις! Η αστοχία τους πλέον αγγίζει τα όρια του σκανδάλου... Ίσως να κάνουν και λάθη. Αλλά λάθη επαναλαμβανόμενα από ανθρώπους που υποτίθεται ότι αυτή είναι η δουλειά τους, ελπίζω πραγματικά ότι είναι λάθη και δεν είναι μία μεθοδευμένη προσπάθεια»!...
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν πολύ συγκεκριμένος και σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις που καταφτάνουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας και το ενδεχόμενο να έχουμε σύντομα πρόωρες εθνικές εκλογές:
«Απ’ ό,τι έχω εγώ στα χέρια μου τα στοιχεία τα πραγματικά, που δεν φανερώνουν οι δημοσκοπήσεις, οι προσεχείς εκλογές, που είναι ίσως ζήτημα ολίγων μηνών πλέον να γίνουν, θα αναδείξουν τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι όμως «πύρρεια», αφού η ηγεσία της δεν έλκει τους ψηφοφόρους σε σημείο να της δείξουν εμπιστοσύνη... Πιστεύω ότι τότε το κατεστημένο θα βρεθεί μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη, να δει τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή! Αυτό μου λένε τα στοιχεία, τα οποία έχω»!...
Ο κ. Μιχαλολιάκος, παίρνοντας αφορμή από ένα κείμενο του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου στην εφημερίδα αυτή, αναφέρθηκε στις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος. Παθογένειες, οι οποίες έχουν δυστυχώς εξαπλωθεί σαν «γάγγραινα» και στον ελληνικό λαό και απειλούν τη χώρα μας με καταστροφή!... Να τι ανέφερε συγκεκριμένα ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής για το συγκεκριμένο νευραλγικής σημασίας ζήτημα:
«Ήταν εξαιρετικά εύστοχο το άρθρο του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου της περασμένης Τρίτης [ΣΗΜ.: «Ελεύθερη Ώρα», 4 Οκτωβρίου 2011], που μιλούσε για τον Νεοέλληνα! Ήταν ένα μνημειώδες άρθρο, μία πένα τόσο τολμηρή, που είχε τη γενναιότητα να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους!... Ότι δηλ. ο μέσος Έλληνας ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος για το σημερινό κατάντημα της χώρας...
Είναι αυτός, ο οποίος ανέδειξε κατά καιρούς και τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με συντριπτικά ποσοστά... Κι ένα μέρος αυτών – ο καθένας το γνωρίζει απ’ το προσωπικό του περιβάλλον – λειτούργησε ιδιοτελώς, είτε για να μετατεθεί είτε για «να τακτοποιήσει το παιδί», είτε για το ένα είτε για το άλλο... Αυτή η ιδιοτέλεια να μην φανταζόμαστε ότι έγινε κάποιο θαύμα και θα ξεριζωθεί απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι έχουν «τινάξει» την κρατική «μπάνκα» στον αέρα και δεν έχουν περιθώριο, ακόμα τάζουν διορισμούς κτλ.»...
Για την αναμφισβήτητη δυναμική του κόμματός του στην ελληνική κοινωνία τον τελευταίο καιρό, ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν ιδιαίτερα παραστατικός και τη συνδύασε με τις κατοπινές πολιτικές εξελίξεις:
«Με τη Χρυσή Αυγή ο ψίθυρος αυτός θα γίνει φωνή οργής μέσα στη Βουλή! Θα μιλήσουμε για τους προδότες, για τον «φάκελο της Κύπρου» που ποτέ δεν άνοιξε... Έχουμε ανοιχτά και ανεξόφλητα γραμμάτια απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου και την πολιτική ζωή»!
Αναπόφευκτο ήταν βέβαια η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή κουβέντα να φτάσει και στο περιβόητο «Μνημόνιο» και τα όσα αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των Ελλήνων και το μέλλον της πατρίδας μας. Πόσο μάλλον που – απ’ ό,τι φαίνεται – τα όσα το Μνημόνιο ορίζει δεν προχωρούν καθόλου, μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται και η Ελλάδα ολοένα και ταχύτερα οδεύει προς τον όλεθρο... Να τι ανέφερε περί αυτού του ζητήματος ο εκλεκτός μας συνομιλητής:
«Το περίφημο Μνημόνιο, σύμφωνα μάλιστα με όσους το υπερψήφισαν, υποτίθεται ότι θα έσωζε την πατρίδα! Κι έχουμε φτάσει στο σημείο, δια της προπαγάνδας των τηλεπαραθύρων, να πιστεύουμε πως... βλέπουμε οράματα! Ότι δεν το ψήφισε τελικά ο ΛΑ.Ο.Σ. το Μνημόνιο!!! Λένε ότι ψήφισαν μόνο το πρώτο άρθρο και μερικές άλλες σοφιστείες που δεν αντέχουν σε καμία κριτική... Η υπόθεση λοιπόν του Μνημονίου μου θυμίζει το... παγκάλειον (!) «μαζί τα φάγαμε, μαζί το ψηφίσαμε»!
Και φέρνουν σαν περίφημη ρήση τους τη γνωστή εκβιαστική συλλογιστική ότι «δεν θα έχετε να πάρετε τον άλλο μήνα σύνταξη» κτλ. Ακούω πράγματα που είναι άνω ποταμών! Ότι δηλ. θα είχε χαθεί η Ελλάδα!... Εδώ η Ελλάδα δεν χάθηκε με κατοχές, δεν χάθηκε με πολέμους, δεν χάθηκε με 400 χρόνια τουρκοκρατίας, αλλά θα είχε χαθεί η Ελλάδα, λέει ο κ. Καρατζαφέρης, «εάν εγώ δεν είχα ψηφίσει το Μνημόνιο»! Δεν ξέρω τι εννοούν Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι... Αν εννοούν «Ελλάδα» τα αμαρτωλά ταμεία του κράτους αυτού, του Ψευτορωμέικου κατά Κοσμά Αιτωλό, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος! Η Ελλάδα δεν θα χαθεί είτε υπέγραφαν το Μνημόνιο (που το υπέγραψαν) είτε δεν το υπέγραφαν»...
Και ποιες οι προοπτικές για την Ελλάδα; Υπάρχουν άραγε εναλλακτικές λύσεις μπροστά στο τέλμα στο οποίο έφερε τη χώρα μας η δήθεν «δημοκρατία» της Μεταπολίτευσης; Ιδού πώς απαντάει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής:
«Το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία καταστροφής είναι δεδομένο, διότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση... Και θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταψήφισε το Μνημόνιο, κατ’ ουσίαν όμως δεν είναι κατά του Μνημονίου! Όλη δε η τακτική της ΝΔ αποκαλύπτεται από τη λέξη που κατά κόρον χρησιμοποιεί, την «επαναδιαπραγμάτευση». Η λέξη «επαναδιαπραγμάτευση» σημαίνει ότι έχει γίνει ήδη μία διαπραγμάτευση, την οποία αποδέχεσαι και απλά θα την επαναλάβεις! Άρα η ΝΔ όχι μόνο αποδέχεται το Μνημόνιο, αλλά αποδέχεται και τη διαπραγμάτευση, η οποία έγινε για το Μνημόνιο!... Και έχουμε βεβαίως και τη μνημειώδη δήλωση του κ. Σαμαρά, λίγες μόλις ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου ότι «θα τιμήσει την υπογραφή της Ελλάδας»! Βγήκε δηλ. «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» να βγει και να πει ότι θα σεβαστεί το Μνημόνιο... Αυτό είπε»!
Και συνεχίζει την ανάπτυξη του σκεπτικού του ο κ. Μιχαλολιάκος, αναφερόμενος στα αδιέξοδα της πολιτικής της ελληνικής Αριστεράς:
«Η Αριστερά βρίσκεται στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο που βρίσκεται απ’ το 1990, οπότε έπεσε η «μαμά Μόσχα» και απλά έχει εξελιχθεί σε «επαγγελματίες επαναστάτες»... Το ΚΚΕ, αν ήθελε, με τα τόσα επαγγελματικά στελέχη που έχει και έτσι όπως είναι διαλυμένο το κράτος και με άφθονους πλέον τους προλετάριους στην «πιάτσα», που δεν υπήρχαν πριν λίγα χρόνια, θα μπορούσε να κάνει επανάσταση! Δεν θα το εμπόδιζε κανείς!... Όμως δεν το θέλει αυτό, θέλει απλώς να είναι «μέσα στα πράγματα»... Το μόνο θετικό εκ μέρους της Αριστεράς είναι η πρόταση που έκανε στο κοινοβούλιο να γίνει διεθνής λογιστικός έλεγχος του χρέους. Πρόταση που – για όσους δεν γνωρίζουν – την καταψήφισε όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Νέα Δημοκρατία! Τι καταψήφισαν λοιπόν αυτοί; Καταψήφισαν να μην ξέρει ο ελληνικός λαός σε ποιους και γιατί χρωστάει»!
Ποια είναι όμως η πρόταση της Χρυσής Αυγής για όλα αυτά περί Μνημονίου, ελληνικού χρέους, διάλυσης του κράτους κτλ.; Χωρίς περιστροφές, ο Νίκος Μιχαλολιάκος απάντησε ως εξής:
«Για το Μνημόνιο – ή... Μνημόσυνο, άμα θέλετε! – τα 360 δις που λένε σαν χρέος πολύ απλά δεν υπάρχουν σαν χρέος! Τοκογλυφικά αθροισμένα επιτόκια των επιτοκίων επί των επιτοκίων, τα οποία έφτασαν το χρέος σ’ αυτό το σημείο... Εάν είχαμε μια εθνική κυβέρνηση, κι αυτή είναι η πρότασή μας, θα έπρεπε να καταγγείλει τους λεγόμενους διεθνείς δανειστές – τους διεθνείς τοκογλύφους, εγώ λέω... – και να δούμε σε ποιους και γιατί χρωστάμε. Να υπάρξει άμεση στάση πληρωμών προς τα λεγόμενα διεθνή funds και όλα αυτά! Η πρότασή μας λοιπόν: για να συνέλθει η Ελλάδα θα πρέπει να καταγγείλει τους διεθνείς τοκογλύφους, να σταματήσει να τους πληρώνει και να κάνει μια συμφωνία κυρίων με την Ευρώπη, η οποία έχει ανάγκη την Ελλάδα (εάν καταστραφεί η Ελλάδα, θα βυθιστεί κι αυτή μαζί της...)! Στόχος κατ’ ουσίαν της επιθέσεως κατά της Ελλάδας είναι και το ευρώ... Η Ευρώπη δεν είναι ελεύθερη, δεν υπάρχει Ευρώπη! Είναι ένας οικονομικός γίγαντας, αλλά πολιτικός νάνος»...
Η συζήτησή μας με τον κ. Μιχαλολιάκο έκλεισε με μερικές πάρα πολύ ενδιαφέρουσες φράσεις του, που τις παραθέτουμε λόγω των πολυποίκιλων ζητημάτων που θέτουν επί τάπητος:
«Είμαστε φαινόμενο παγκόσμιο! Είμαστε μια χώρα που χρεοκοπεί με τράπεζες που έχουν υπερκέρδη!... Είμαστε μια χώρα που χρεοκοπεί με τις τιμές να μην πέφτουν!!! Αυτά όλα είναι το «ελληνικό παράδοξο»... Και δείχνουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας», κάτι «χοντρό» παίζεται!... Το πρόβλημα δεν είναι πρώτα οικονομικό, αλλά είναι εθνικό, ηθικό, πολιτικό και κατέληξε να είναι οικονομικό. Πρέπει να επιστρέψουμε στην εθνική παραγωγή! Να βγάλουμε τα πετρέλαιά μας, τον φυσικό μας πλούτο που πάει για εκχώρηση προκειμένου να... τακτοποιηθεί το χρέος! Αυτό ήταν κι ο πρωταρχικός τους στόχος»...
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2011/10/blog-post_6432.html#ixzz1bDEG78aj
ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ : ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011


Συνέντευξη στον Ησαΐα Κωνσταντινίδη
Είναι εμφανές τον τελευταίο καιρό ότι δημοσκοπικά το κόμμα των Ελλήνων εθνικιστών «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» παρουσιάζει ραγδαία άνοδο
Μάλιστα σοβαρές πηγές από τον χώρο των πολιτικών ερευνών και του παραπολιτικού παρασκηνίου φέρουν τη Χρυσή Αυγή ακόμα και να αγγίζει (ή και να ξεπερνά!) το ποσοστό του 3% των ψήφων, που είναι ως γνωστόν το όριο για την είσοδο ενός πολιτικού σχηματισμού στη Βουλή!...
Να σημειώσουμε ότι έγκριτοι πολιτειολογικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικής το ποσοστό του εν λόγω κόμματος ανέρχεται ακόμα και στο 6 με 7%! Δείγμα κι αυτό των τεράστιων αλλαγών που επέρχονται στο (εντελώς «άρρωστο») πολιτικό μας σύστημα...! Πολλοί λοιπόν είναι εκείνοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ακούσουν και να μελετήσουν τις θέσεις που εκφράζει η Χρυσή Αυγή.
Εξάλλου η δικαιοσύνη και η δεοντολογία επιβάλλουν την παρουσίαση της άποψης και αυτού του κόμματος, το οποίο – παρά την εμμονή του στα εθνικά ιδανικά – έχει κατά καιρούς γνωρίσει σκληρή κριτική ή και συκοφαντίες από διάφορους κύκλους (και όχι μόνο της ευρύτερης Αριστεράς...). Στο παραπάνω πλαίσιο μιλήσαμε με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής και δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αθηναίων, κ. Νίκο Μιχαλολιάκο, κάνοντας μια συζήτηση ελεύθερη, χωρίς φανατισμούς και «αγκυλώσεις», που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η κουβέντα μας με τον επικεφαλής των Ελλήνων εθνικιστών ξεκίνησε με τη θέση της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με τις διάφορες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν μία πάρα πολύ «θολή» εικόνα. Ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν σαφέστατος:
«Αυτό που είναι δεδομένο και μπορεί να θεωρηθεί σαν γεγονός, είναι ότι η Χρυσή Αυγή θα συμμετάσχει στις εκλογές. Αυτόνομα, αυτοδύναμα, με Χρυσαυγίτες και με Χρυσαυγίτισσες! Εμείς συμμετείχαμε στις εκλογές όταν πέρναμε 0.5%, τώρα οι δημοσκοπήσεις μας δίνουνε – όποτε μας δίνουνε... – 1.5% έως και 2.4%, άρα έχουμε κάθε λόγο να συμμετάσχουμε.
Κατά δεύτερο λόγο δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας χρόνος, όταν και είχαμε τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Αθηναίων, όπου αναφέρθηκε το όνομα «Χρυσή Αυγή» στις δημοσκοπήσεις την τελευταία ημέρα πριν την απαγόρευσή τους. Τότε είπανε ότι θα πάρουμε 2.4% στον δήμο Αθηναίων... Το αποτέλεσμα που ήρθε μόλις μετά από 15 ημέρες ήταν 5.3%, δηλ. υπερδιπλάσιο από αυτό που μας έδιναν οι δημοσκοπήσεις! Η αστοχία τους πλέον αγγίζει τα όρια του σκανδάλου... Ίσως να κάνουν και λάθη. Αλλά λάθη επαναλαμβανόμενα από ανθρώπους που υποτίθεται ότι αυτή είναι η δουλειά τους, ελπίζω πραγματικά ότι είναι λάθη και δεν είναι μία μεθοδευμένη προσπάθεια»!...
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν πολύ συγκεκριμένος και σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις που καταφτάνουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας και το ενδεχόμενο να έχουμε σύντομα πρόωρες εθνικές εκλογές:
«Απ’ ό,τι έχω εγώ στα χέρια μου τα στοιχεία τα πραγματικά, που δεν φανερώνουν οι δημοσκοπήσεις, οι προσεχείς εκλογές, που είναι ίσως ζήτημα ολίγων μηνών πλέον να γίνουν, θα αναδείξουν τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι όμως «πύρρεια», αφού η ηγεσία της δεν έλκει τους ψηφοφόρους σε σημείο να της δείξουν εμπιστοσύνη... Πιστεύω ότι τότε το κατεστημένο θα βρεθεί μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη, να δει τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή! Αυτό μου λένε τα στοιχεία, τα οποία έχω»!...
Ο κ. Μιχαλολιάκος, παίρνοντας αφορμή από ένα κείμενο του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου στην εφημερίδα αυτή, αναφέρθηκε στις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος. Παθογένειες, οι οποίες έχουν δυστυχώς εξαπλωθεί σαν «γάγγραινα» και στον ελληνικό λαό και απειλούν τη χώρα μας με καταστροφή!... Να τι ανέφερε συγκεκριμένα ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής για το συγκεκριμένο νευραλγικής σημασίας ζήτημα:
«Ήταν εξαιρετικά εύστοχο το άρθρο του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου της περασμένης Τρίτης [ΣΗΜ.: «Ελεύθερη Ώρα», 4 Οκτωβρίου 2011], που μιλούσε για τον Νεοέλληνα! Ήταν ένα μνημειώδες άρθρο, μία πένα τόσο τολμηρή, που είχε τη γενναιότητα να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους!... Ότι δηλ. ο μέσος Έλληνας ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος για το σημερινό κατάντημα της χώρας...
Είναι αυτός, ο οποίος ανέδειξε κατά καιρούς και τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με συντριπτικά ποσοστά... Κι ένα μέρος αυτών – ο καθένας το γνωρίζει απ’ το προσωπικό του περιβάλλον – λειτούργησε ιδιοτελώς, είτε για να μετατεθεί είτε για «να τακτοποιήσει το παιδί», είτε για το ένα είτε για το άλλο... Αυτή η ιδιοτέλεια να μην φανταζόμαστε ότι έγινε κάποιο θαύμα και θα ξεριζωθεί απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι έχουν «τινάξει» την κρατική «μπάνκα» στον αέρα και δεν έχουν περιθώριο, ακόμα τάζουν διορισμούς κτλ.»...
Για την αναμφισβήτητη δυναμική του κόμματός του στην ελληνική κοινωνία τον τελευταίο καιρό, ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν ιδιαίτερα παραστατικός και τη συνδύασε με τις κατοπινές πολιτικές εξελίξεις:
«Με τη Χρυσή Αυγή ο ψίθυρος αυτός θα γίνει φωνή οργής μέσα στη Βουλή! Θα μιλήσουμε για τους προδότες, για τον «φάκελο της Κύπρου» που ποτέ δεν άνοιξε... Έχουμε ανοιχτά και ανεξόφλητα γραμμάτια απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου και την πολιτική ζωή»!
Αναπόφευκτο ήταν βέβαια η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή κουβέντα να φτάσει και στο περιβόητο «Μνημόνιο» και τα όσα αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των Ελλήνων και το μέλλον της πατρίδας μας. Πόσο μάλλον που – απ’ ό,τι φαίνεται – τα όσα το Μνημόνιο ορίζει δεν προχωρούν καθόλου, μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται και η Ελλάδα ολοένα και ταχύτερα οδεύει προς τον όλεθρο... Να τι ανέφερε περί αυτού του ζητήματος ο εκλεκτός μας συνομιλητής:
«Το περίφημο Μνημόνιο, σύμφωνα μάλιστα με όσους το υπερψήφισαν, υποτίθεται ότι θα έσωζε την πατρίδα! Κι έχουμε φτάσει στο σημείο, δια της προπαγάνδας των τηλεπαραθύρων, να πιστεύουμε πως... βλέπουμε οράματα! Ότι δεν το ψήφισε τελικά ο ΛΑ.Ο.Σ. το Μνημόνιο!!! Λένε ότι ψήφισαν μόνο το πρώτο άρθρο και μερικές άλλες σοφιστείες που δεν αντέχουν σε καμία κριτική... Η υπόθεση λοιπόν του Μνημονίου μου θυμίζει το... παγκάλειον (!) «μαζί τα φάγαμε, μαζί το ψηφίσαμε»!
Και φέρνουν σαν περίφημη ρήση τους τη γνωστή εκβιαστική συλλογιστική ότι «δεν θα έχετε να πάρετε τον άλλο μήνα σύνταξη» κτλ. Ακούω πράγματα που είναι άνω ποταμών! Ότι δηλ. θα είχε χαθεί η Ελλάδα!... Εδώ η Ελλάδα δεν χάθηκε με κατοχές, δεν χάθηκε με πολέμους, δεν χάθηκε με 400 χρόνια τουρκοκρατίας, αλλά θα είχε χαθεί η Ελλάδα, λέει ο κ. Καρατζαφέρης, «εάν εγώ δεν είχα ψηφίσει το Μνημόνιο»! Δεν ξέρω τι εννοούν Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι... Αν εννοούν «Ελλάδα» τα αμαρτωλά ταμεία του κράτους αυτού, του Ψευτορωμέικου κατά Κοσμά Αιτωλό, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος! Η Ελλάδα δεν θα χαθεί είτε υπέγραφαν το Μνημόνιο (που το υπέγραψαν) είτε δεν το υπέγραφαν»...
Και ποιες οι προοπτικές για την Ελλάδα; Υπάρχουν άραγε εναλλακτικές λύσεις μπροστά στο τέλμα στο οποίο έφερε τη χώρα μας η δήθεν «δημοκρατία» της Μεταπολίτευσης; Ιδού πώς απαντάει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής:
«Το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία καταστροφής είναι δεδομένο, διότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση... Και θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταψήφισε το Μνημόνιο, κατ’ ουσίαν όμως δεν είναι κατά του Μνημονίου! Όλη δε η τακτική της ΝΔ αποκαλύπτεται από τη λέξη που κατά κόρον χρησιμοποιεί, την «επαναδιαπραγμάτευση». Η λέξη «επαναδιαπραγμάτευση» σημαίνει ότι έχει γίνει ήδη μία διαπραγμάτευση, την οποία αποδέχεσαι και απλά θα την επαναλάβεις! Άρα η ΝΔ όχι μόνο αποδέχεται το Μνημόνιο, αλλά αποδέχεται και τη διαπραγμάτευση, η οποία έγινε για το Μνημόνιο!... Και έχουμε βεβαίως και τη μνημειώδη δήλωση του κ. Σαμαρά, λίγες μόλις ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου ότι «θα τιμήσει την υπογραφή της Ελλάδας»! Βγήκε δηλ. «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» να βγει και να πει ότι θα σεβαστεί το Μνημόνιο... Αυτό είπε»!
Και συνεχίζει την ανάπτυξη του σκεπτικού του ο κ. Μιχαλολιάκος, αναφερόμενος στα αδιέξοδα της πολιτικής της ελληνικής Αριστεράς:
«Η Αριστερά βρίσκεται στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο που βρίσκεται απ’ το 1990, οπότε έπεσε η «μαμά Μόσχα» και απλά έχει εξελιχθεί σε «επαγγελματίες επαναστάτες»... Το ΚΚΕ, αν ήθελε, με τα τόσα επαγγελματικά στελέχη που έχει και έτσι όπως είναι διαλυμένο το κράτος και με άφθονους πλέον τους προλετάριους στην «πιάτσα», που δεν υπήρχαν πριν λίγα χρόνια, θα μπορούσε να κάνει επανάσταση! Δεν θα το εμπόδιζε κανείς!... Όμως δεν το θέλει αυτό, θέλει απλώς να είναι «μέσα στα πράγματα»... Το μόνο θετικό εκ μέρους της Αριστεράς είναι η πρόταση που έκανε στο κοινοβούλιο να γίνει διεθνής λογιστικός έλεγχος του χρέους. Πρόταση που – για όσους δεν γνωρίζουν – την καταψήφισε όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Νέα Δημοκρατία! Τι καταψήφισαν λοιπόν αυτοί; Καταψήφισαν να μην ξέρει ο ελληνικός λαός σε ποιους και γιατί χρωστάει»!
Ποια είναι όμως η πρόταση της Χρυσής Αυγής για όλα αυτά περί Μνημονίου, ελληνικού χρέους, διάλυσης του κράτους κτλ.; Χωρίς περιστροφές, ο Νίκος Μιχαλολιάκος απάντησε ως εξής:
«Για το Μνημόνιο – ή... Μνημόσυνο, άμα θέλετε! – τα 360 δις που λένε σαν χρέος πολύ απλά δεν υπάρχουν σαν χρέος! Τοκογλυφικά αθροισμένα επιτόκια των επιτοκίων επί των επιτοκίων, τα οποία έφτασαν το χρέος σ’ αυτό το σημείο... Εάν είχαμε μια εθνική κυβέρνηση, κι αυτή είναι η πρότασή μας, θα έπρεπε να καταγγείλει τους λεγόμενους διεθνείς δανειστές – τους διεθνείς τοκογλύφους, εγώ λέω... – και να δούμε σε ποιους και γιατί χρωστάμε. Να υπάρξει άμεση στάση πληρωμών προς τα λεγόμενα διεθνή funds και όλα αυτά! Η πρότασή μας λοιπόν: για να συνέλθει η Ελλάδα θα πρέπει να καταγγείλει τους διεθνείς τοκογλύφους, να σταματήσει να τους πληρώνει και να κάνει μια συμφωνία κυρίων με την Ευρώπη, η οποία έχει ανάγκη την Ελλάδα (εάν καταστραφεί η Ελλάδα, θα βυθιστεί κι αυτή μαζί της...)! Στόχος κατ’ ουσίαν της επιθέσεως κατά της Ελλάδας είναι και το ευρώ... Η Ευρώπη δεν είναι ελεύθερη, δεν υπάρχει Ευρώπη! Είναι ένας οικονομικός γίγαντας, αλλά πολιτικός νάνος»...
Η συζήτησή μας με τον κ. Μιχαλολιάκο έκλεισε με μερικές πάρα πολύ ενδιαφέρουσες φράσεις του, που τις παραθέτουμε λόγω των πολυποίκιλων ζητημάτων που θέτουν επί τάπητος:
«Είμαστε φαινόμενο παγκόσμιο! Είμαστε μια χώρα που χρεοκοπεί με τράπεζες που έχουν υπερκέρδη!... Είμαστε μια χώρα που χρεοκοπεί με τις τιμές να μην πέφτουν!!! Αυτά όλα είναι το «ελληνικό παράδοξο»... Και δείχνουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας», κάτι «χοντρό» παίζεται!... Το πρόβλημα δεν είναι πρώτα οικονομικό, αλλά είναι εθνικό, ηθικό, πολιτικό και κατέληξε να είναι οικονομικό. Πρέπει να επιστρέψουμε στην εθνική παραγωγή! Να βγάλουμε τα πετρέλαιά μας, τον φυσικό μας πλούτο που πάει για εκχώρηση προκειμένου να... τακτοποιηθεί το χρέος! Αυτό ήταν κι ο πρωταρχικός τους στόχος»...
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2011/10/blog-post_6432.html#ixzz1bDEG78aj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου