a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011


ΟΤΑΝ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΣΙ !

Παραλία σε αμερικάνικη ακτογραμμή μετατράπηκε σε εξωγήινο τοπίο, ύστερα από φυσικό φαινόμενο. Πώς εξηγείται το θέαμα
 
Πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία. Δεν αποτελεί καρέ από ταινία επιστημονικής φαντασίας, η εικόνα ενός άντρα να παρακολουθεί την "φουσκωμένη" θάλασσα με ένα παιδί να κάθεται πάνω στους ώμους του.
Δεν είναι ούτε φωτογραφία που έχει υποστεί επεξεργασία, η "μπλε" παλίρροια που έχει δημιουργηθεί, αλλά ένα φυσικό φαινόμενο που έχει προκληθεί από χημική αντίδραση και ονομάζεται "βιοφωτισμός".
Το εν λόγω φαινόμενο συμβαίνει φυσικά, όταν ένας μικροοργανισμός διαταράσσεται  στον νερό, προκαλώντας χημική αντίδραση, που εκπέμπει φως.
Η αντίδραση αυτή θυμίζει την λάμψη που χρησιμοποιούν οι πυγολαμπίδες, για να προσελκύσουν την λεία τους ή κάποιο σύντροφο.
Ωστόσο, πολλά πλάσματα που κατοικούν κάτω από τα νερά της θάλασσας "λάμπουν", ειδικότερα εκείνα που ζουν σε βάθη, όπου το φως από την επιφάνεια της θάλασσας είναι δύσκολο να διεισδύσει.
Η συγκλονιστική θέα απαθανατίστηκε στην παραλία Moonlight στην περιοχή Encinitas το βράδυ της Τετάρτης.
Η μαγευτική αυτή λάμψη, γνωστή και ως κόκκινη παλίρροια, αποτελεί μια παρενέργεια από κόκκινα φύκια, τα οποία είναι ικανά να μετατρέψουν ολόκληρες παραλίες σκοτεινές και σε κόκκινους τόνους.
Η δυνατή μυρωδιά της αποσύνθεσης, που προκαλείται από την σήψη φυκιών, πλαγκτόν και διάφορων ειδών από ψάρια, συχνά συνοδεύει το γεγονός, ενώ τα κόκκινα άλγη στερούν την θάλασσα από οξυγόνο και φως.
Κατά την διάρκεια της νύχτας, παρατηρείται μια αύξηση από μικροσκοπικό πλαγκτόν dynoflagellates, που λάμπει στο σκοτάδι, όταν διαταράσσεται από ρεύματα και θαλάσσια κύματα.

http://news247.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου