a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πρόκειται για την ονομασία των εξισλαμισθέντων Εβραίων της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης Μακεδονίας, πιστεύοντας στον δικό τους "Μεσσία", τον Σαμπετάι Σεβή. (Σεφαρδίτες)

Ιστορικά η Ισραηλιτική κοινότητα όπως διαβάζω στο http://virtualschool.web.auth.gr/  έχει καθιερωθεί από τον 1ο μετά Χριστό αιώνα.  Με τις σταυροφορίες υπέστησαν καταστροφές με πολλές μεταναστεύσεις.  Αυτός ήταν ο λόγος που ο Αλέξιος ο Κομνηνός τους απάλλαξε από τους φόρους, ώστε να ανακάμψουν !!! Αυτό φυσικά τους βοήθησε να αναπτυχθούν στα χρόνια που περνούσαν και από ότι φαίνεται κρατούν ακόμα το αφορολόγητο προνόμιο ! από την εποχή του Κομνημού !
Γύρο στα 1420 έρχονται Εβραίοι από Γερμανία, Ουγγαρία κλπ, προφανώς εκδιωχθέντες, που ονομάζονται Ασκεναζί,  πιστοί που ακολουθούν τον Ιουδαϊσμό αναμένοντας ακόμα μέχρι σήμερα τον Μεσσία τους.  Η εισροή συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια.  Το 1492 οι βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάρδος και Ισαβέλλα με διαταγή τους, υποχρεώνουν τους Εβραίους , να φύγουν από την χώρα μέσα σε τρείς μήνες.
Ένας από τους τόπους καταγωγής τους, η Οθωμανική  αυτοκρατορία, κάνει τον τότε Σουλτάνο Βαγιαζίτ τον Β' (1447 -1512) να τους παραχωρεί τις περιοχές : Κωνσταντινούπολη, Αδριανούπολη και Θεσσαλονίκη. Πολλοί υποστηρίζουν πως αυτή η ενέργεια, εδραίωσε το Τουρκικό κράτος.  Οι διωγμοί συνεχίστηκαν, αλλά κατά τον 16ο αιώνα η Ισραηλινή κοινότητα προοδεύει και ανθεί, είναι συγκροτημένη και οικονομικά ισχυρή, εξαπλώνεται όλο και περισσότερο, παραγκωνίζοντας τις άλλες κοινότητες, όπως την Ελληνική, κομίζοντας όλες τις νεωτεριστικές και προοδευτικές απόψεις της Δύσης.

Ένα όμως σημαντικό γεγονός συνέβη στην κοινότητα.  Το 17ο αιώνα (1626) γεννήθηκε στην Σμύρνη, ο Σαμπετάι Σεβή, ο οποίος σπούδασε θεολογία, Ταλμούδ και κυρίως Καμπάλα, κηρύττοντας την έλευση του Μεσσία κατά το 1666 μέχρι που βλέποντας το ποίμνιο του να αλαλάζει από χαρά και ευτυχία, να στρίβει το τιμόνι όντας αλαζόνας και παρασυρμένος από τα πλήθη, χρήζοντας τον εαυτό του τελικά "Μεσσία", ζητώντας από τον Σουλτάνο να τον ασπαστεί.  Εν τω μεταξύ τον επισκέπτεται κάποιος Εβραίος Ναχμίας Κοέν, για να διαπιστώσει περί του ατόμου.  Φυσικά το πόνημά του ήταν καταπέλτης και ζητά από τον Σουλτάνο να θανατωθεί. 
Ο Σουλτάνος καλεί τον Σεβή λέγοντας του πως : θα βάλω 100 τοξότες απέναντί σου και εάν δεν πάθεις τίποτα, τότε ναι, θα σε ασπαστώ.  Όμως ο Σαμπετάι προτιμά να εξισλαμιστεί, κατά προτροπή του γιατρού του Σουλτάνου που φυσικά ήταν κρυπτο-εβραίος, προδίδοντας έτσι τους πιστούς του. 
Ο θεός Γιαχβέ μετονομάστηκε σε Αλλάχ !.  'Ετσι σώζει την ζωή του κάνοντας τον Σουλτάνο ευτυχή και ανενόχλητος συνεχίζει το έργο του στις διάφορες στοές με την πληθώρα των ονομάτων τους , που είχαν όλα αυτά τα χρόνια δημιουργηθεί από τους διωκόμενους Εβραίους, κηρύττοντας τον λόγο του ως "μεσσίας".  Κατέχει την θέση του Θαλαμοφύλακα στο Σαράι με το νέο του όνομα Μεχμέτ Εφέντης.  Αρκετοί οπαδοί του, εξισλαμίζονται και εκείνοι, μη βρίσκοντας κάτι μεμπτό στην μεταστροφή του Σαμπετάι.  Να θυμηθούμε πως και στην Ιταλία- Ισπανία κλπ. στον μεγάλο τους διωγμό, πολλοί από αυτούς εκχριστιανίστηκαν για να αποφύγουν τις διώξεις, κρατώντας όμως κρυφή την πίστη τους.   Η ταινία "ο έμπορος της Βενετίας" με τον Ντάστιν Χόφμαν, δίνει σημαντική γεύση περί του τελευταίου. 
Έτσι αποκτά ένα πιστό ποίμνιο που τον ακολουθεί, κρατώντας πάντα κρυφή την μητρική τους θρησκεία στον δικό τους φανερωμένο "Μεσσία" και ονομάζονται Ντονμέδες, δηλαδή πρόκειται για κρυφο-Εβραίους εξισλαμισθέντες.  Το 1912 η κοινότητα είναι η μεγαλύτερη της πόλης και επηρεάζει όλους τους τομείς, κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς.  Το φιλελεύθερο πνεύμα έχει παρεισφρήσει στην ιδεολογία της κοινότητας και από παραγωγικοί μετατρέπονται σε μεταπρατικοί, εκπροσωπώντας το δυτικό κεφάλαιο.  Σιγά σιγά αδυνατεί η κοινότητα λόγω της πανώλης και ειδικά μετά τον Β' Π.Π πόλεμο, όπου ελάχιστοι επιστρέφουν.  Είχαν πάντως αναγνωριστεί ως ισότιμοι Έλληνες ήδη μετά το 1909 με την απελευθέρωση, πράγμα όμως που στην πράξη σήμερα δεν ισχύει, εφ'  όσον δεν τηρούν τους νόμους του κράτους ως ισότιμοι, αλλά ως μια πιο ιδιαίτερη κοινότητα.

Στο http://www.newstime.gr/   διαβάζω πως ενώ σε όλον τον κόσμο υπάρχει ποσοστό αντισημιτισμού, που είναι και ο φόβος των Εβραίων (Ασκεναζίμ)), δεν συμβαίνει όμως το ίδιο έντονα στην Τουρκία, όπου εκεί επικρατεί ο φόβος των κρυπτοεβραίων, δηλαδή των Σαμπεταιστών ή ντομένδων.  
Αυτός ακριβώς ο διαχωρισμός, εξηγεί την εικόνα το ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές τάσεις, οι οποίες μάχονται μεταξύ τους, οι μεν για την επικράτηση τους , οι δε για την επιβίωσή τους.  Από κοντά είναι και η τρίτη ομάδα, οι εκχριστιανισθέντες, οι λεγόμενοι Μαράνοι.
Αυτός είναι και ο λόγος όπως διαφαίνεται,  που ισχυρές πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε Εβραϊκής καταγωγής άτομα (Σεφαρδίμ) ή σε σιωνιστές που βοήθησαν στον Α' & Β' π.π , να κατακρεουργηθούν τόσα εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι και μεταξύ αυτών ένα μεγάλο μέρος του Εβραϊκού πληθυσμού, η πιο γνωστή γενοκτονία, ανάμεσα σε τόσες και τόσες άλλες !  Γιατί απλά αυτό τους εξυπηρετεί, όχι όμως τον ίδιο τον Εβραϊκό λαό, που πέφτει στην παγίδα.  Υπάρχουν πολλές φωνές στο Ισραήλ. που αντιτίθενται σε αυτές τις τακτικές, αλλά ίσως σας διαφωτίσει το παρακάτω βίντεο.

Στην Τουρκία γνωρίζουμε τις σχετικά πρόσφατες ανακατατάξεις που έγιναν στις ένοπλες δυνάμεις, μετά την υπόθεση βαριοπούλα.  Όμως ο πρώην και ο νυν στρατηγός των ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ, ανήκει και αυτός στους ντονμέδες.  Πράγμα που επιβεβαιώνει πως στην Τουρκία κυριαρχούν δυναμικά, αναγκάζοντας τους "λάιτ" ισλαμιστές να διαμαρτύρονται.

Αυτή η ομάδα, έχοντας εφαλτήριο την πόλη της Θεσσαλονίκης, προξένησε στην Ελλάδα το 1922 πολλά προβλήματα αλλά και στην Τουρκία αρκετές καταστροφές, λόγω απώλειας εδαφών. 

Όμως όποιος ψάχνει βρίσκει.  Ο αναμορφωτής της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ 
(ο πατέρας των Τούρκων)- ο επαναστάτης των Νεότουρκων με την βοήθεια Ιταλικών μασονικών στοών (πχ. Καρασό εβραίος δικηγόρος που ίδρυσε το κίνημα των Νεότουρκων "Κίνημα Ενώσεως και προόδου" )-, Ντεκτάς , Ετζεβίτ, Ταλάατ , Ντζεμάλ, Γκιούλ, Τζεμ  και ο Ερντογάν φερόμενος ως κρυπτοχριστιανός  (Μαράνος), να ανήκουν σε αυτήν την κρυπτοθεοσοφική σχολή των Σαμπεταιστών. Ειδικά για τον Κεμάλ, παρ΄  όλο που ο διεθνής σιωνισμός προσπάθησε να το αποκρύψει, η απόδειξη έρχεται από τον επιφανή αρχιραββίνο, Ιωακείμ Πρίνζ, στο βιβλίο του ΚΡΥΦΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, εκδόσεις Random House, Νέα Υόρκη 1973, στην σελίδα 122, όπου μας πληροφορεί οτι "ανάμεσα στους ηγέτες της επαναστάσεως των νεοτούρκων, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον εκμοντερνισμό της Τουρκίας, ήταν ο Ντζαβίντ Μπέη και ο Μουσταφά Κεμάλ. Και οι δύο ήταν φλογεροί Ντονμέδες. Ο Ντζαβίντ Μπέη έγινε υπουργός οικονομικών και ο Κεμάλ αργότερα ηγέτης του κινήματος υιοθετώντας το όνομα Ατατούρκ (πατέρας των τούρκων). Οι αντίπαλοί του (Ενβέρ) προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την εβραϊκή καταγωγή του για πολιτικό τους όφελος αλλά χωρίς επιτυχία. Οι περισσότεροι νεότουρκοι στην νέα επαναστατική κυβέρνηση προσηύχοντο στον Αλλάχ αλλά ο αληθινός προφήτης τους ήταν ο Σαμπατάι Σεβή, ο μεσσίας από την Σμύρνη". http://www.tetraktys.org/  

Οι Άγγλοι το 1908 ξεσκεπάζουν την οργάνωση και τους σκοπούς της, όμως δεν φέρουν σημαντικό αποτέλεσμα. Οι ντονμέδες αρχικά κάνουν ότι μπορούν να διατηρηθεί η Οθωμανική αυτοκρατορία, αντί ενός επαναπατρισμού τους στην Παλαιστίνη.  Το 1923 παρ'  όλα αυτά, προσπαθούν να πείσουν τους Άγγλους (που είχαν τότε τον πρωταρχικό λόγο στην περιοχή) μέσω ΗΠΑ, να δεχθούν τον εποικισμό στην Παλαιστίνη, έχοντας ως σκοπό να ελέγχουν την Οθωμανική αυτοκρατορία εκ των έσω, όπως και την Ρωσία, αφού οι μπολσεβίκοι είναι σιωνιστές.  Ας λάβουμε υπ' όψιν μας το ποιός ήταν ο ιδρυτής του Κομμουνιστικού κόμματος στην Ελλάδα, ο Σεφαρδίτης Αβραάμ Μπεναρόγια, αφού όμως είχε ήδη στρωθεί το χαλί, με το να έχει προηγηθεί η Σοβιετική επανάσταση το 1908 !
Εδώ έχει πολύ ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς για τον Μπενύ Σαλόν ή Κυριάκο Μπενιζέλο που έγινε μούτσος για να αποφύγει την υποχρεωτική στράτευση, πατέρα του γνωστού Ελευθερίου Βενιζέλου, που τρομάρα μας έχουμε και άγαλμα.  (Σάματι προτομή δεν ήθελαν να βάλουν για την Αλίκη μας στην πλατεία Μαβίλη, με κατάληξη επάνω στο βάθρο να υπάρξει εν μία νυκτί μια σιδερώστρα ; Θα μου πείτε τι σκέφτομαι.  Ναι σκέφτομαι γιατί το παραμικρό δείχνει την επιπολαιότητα και την ελαφρότητα του "είναι" του ανθρώπου)
Ο πρώτος λοιπόν ο οποίος ζήτησε το 1917 την αναγνώριση ενός Ισραηλινού κράτους.  Ο άνθρωπος που ώθησε την πολιτική κατάσταση, με έδρα του την Θεσσαλονίκη άρα με την βοήθεια των Εβραίων της πόλης, ώστε να χάσει τις εκλογές, με σκοπό να αποποιηθεί τα επερχόμενα έκτροπα κατά του Ελληνισμού. 
Γνωστό μνημείο της Θεσσαλονίκης των Σερφαδιτών είναι το Γενί Τζαμί, η Βίλα Αλλατίνι στην οποία κλείνεται ο Αμπντούλ Χαμίτ που προσπαθούσε να φέρει μεταρρυθμίσεις στο Τουρκικό κράτος, αλλά καθαιρείται.  
(Μια λέξη που την ακούμε τακτικά, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τις εκάστοτε διατυμπανίζουσες "μεταρρυθμίσεις" τι πραγματικά υπονοούν ! )
Από το http://alfeiospotamos.blogspot.com/ παραθέτω μία παράγραφο :   
«Χρονικά» (Οργανο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Τεύχος Σεπτ. - Οκτώβριος 1992): «...Ο διοικητής της Θεσσαλονίκης Ρακτιβάν σε συνεντεύξεις του σε τοπικές εβραϊκές εφημερίδες, προβάλει τις αρχές της ισονομίας που διέπουν την Ελληνική διοίκηση και το πνεύμα της ανεξιθρησκείας που χαρακτηρίζει τον Ελληνικό λαό, με παράδειγμα τους Εβραίους της παλιάς Ελλάδας, που παρά τον μικρό αριθμό τους κατέχουν σημαντικές θέσεις στη δημόσια ζωή.  Και ο εβραϊκός τύπος της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, επαινεί την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, που προσφέρει στους Εβραίους προνόμια που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο Βαλκανικό Κράτος, προετοιμάζοντας γι' αυτούς ένα λαμπρό μέλλον...» Οι υπαινιγμοί για τη σιωνική πολιτική που ασκούσε ο Βενιζέλος είναι σαφέστατοι. Αλλωστε, όπως το ίδιο έντυπο αναφέρει («Χρονικά», τεύχος Απριλίου - Μαίου 1994), «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρώτος υποστήριξε τη δημιουργία ελεύθερου εβραϊκού κράτους». Τις ίδιες ακριβώς θέσεις εξέφρασε και ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Βενιζέλου, υπουργός και Γενικός Διοικητής της Μακεδονίας, ο Π. Αργυρόπουλος, στον τύπο της εποχής. 
Όπως επίσης μπορείτε να διαβάσετε και στο http://epanellinismos.com/

Από το  http://www.newstime.gr/ παραθέτω : τόσο οι Εβραίοι όσο και οι Σαμπεταϊστές αφοσιώθηκαν με πάθος στην εξυπηρέτηση του τουρκικού εθνικιστικού ιδεώδους, σε μία προσπάθεια να γίνουν αποδεκτοί. Η συνταγή, ωστόσο, δεν πέτυχε. Η τραγικότερη απόδειξη της αποτυχίας ήταν ο Φόρος Περιουσίας, που επιβλήθηκε το 1942. Ο υπολογισμός υπέρογκων ποσών δεν έπληξε μόνο τους Έλληνες, Αρμενίους και Εβραίους, αλλά και τους Ντονμέδες.
(Αρκετοί όμως σώθηκαν, ένας εξ αυτών ο γνωστός μας Ετζεβίτ και άλλοι)  Από το γεγονός ότι το κράτος γνώριζε τα μέλη της αίρεσης πολλοί συνάγουν το συμπέρασμα πως οι μυστικές υπηρεσίες τηρούσαν λίστες με τα ονόματα των μελών της αίρεσης. «Αν και η κοινωνία δεν γνωρίζει τους περισσότερους από εμάς, οι υπηρεσίες ασφαλείας μας έχουν καταγεγραμμένους, όπως και τους Αλεβίτες, τη φιλελεύθερη αυτή Ισλαμική αίρεση. Ξέρουν ποιοι είμαστε» λέει ο Μ.Σ.

Πολλά ακόμα μπορείτε να βρείτε περί των προαναφερθέντων.  Ως κατάληξη όμως όλων αυτών, θα ήθελα να κλείσω, γράφοντας, πως όση σημασία δώθηκε στον σεισμό της Φουκουσίμα και τις αιτίες του, άλλες τόσες θα πρέπει να αποδωθούν και στον καταστρεπτικό σεισμό της Τουρκίας. Ειδήσεις ακόμα δεν έχω δει, φίλος όμως μου είπε πως η Τουρκία δεν δέχθηκε κάποια βοήθεια.  Ο σεισμός εκδηλώθηκε στα σύνορα με το Ιράκ.  Όλοι μας γνωρίζουμε για το σχέδιο κράτος Κουρδιστάν που υπάρχει στα συρτάρια των ΗΠΑ, εδώ και χρόνια.  Η μη αποδοχή βοήθειας, είναι ένας εύκολος τρόπος εξόντωσης τους ; 




Ασπασία


ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ !!

Πρόκειται για την ονομασία των εξισλαμισθέντων Εβραίων της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης Μακεδονίας, πιστεύοντας στον δικό τους "Μεσσία", τον Σαμπετάι Σεβή. (Σεφαρδίτες)

Ιστορικά η Ισραηλιτική κοινότητα όπως διαβάζω στο http://virtualschool.web.auth.gr/  έχει καθιερωθεί από τον 1ο μετά Χριστό αιώνα.  Με τις σταυροφορίες υπέστησαν καταστροφές με πολλές μεταναστεύσεις.  Αυτός ήταν ο λόγος που ο Αλέξιος ο Κομνηνός τους απάλλαξε από τους φόρους, ώστε να ανακάμψουν !!! Αυτό φυσικά τους βοήθησε να αναπτυχθούν στα χρόνια που περνούσαν και από ότι φαίνεται κρατούν ακόμα το αφορολόγητο προνόμιο ! από την εποχή του Κομνημού !
Γύρο στα 1420 έρχονται Εβραίοι από Γερμανία, Ουγγαρία κλπ, προφανώς εκδιωχθέντες, που ονομάζονται Ασκεναζί,  πιστοί που ακολουθούν τον Ιουδαϊσμό αναμένοντας ακόμα μέχρι σήμερα τον Μεσσία τους.  Η εισροή συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια.  Το 1492 οι βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάρδος και Ισαβέλλα με διαταγή τους, υποχρεώνουν τους Εβραίους , να φύγουν από την χώρα μέσα σε τρείς μήνες.
Ένας από τους τόπους καταγωγής τους, η Οθωμανική  αυτοκρατορία, κάνει τον τότε Σουλτάνο Βαγιαζίτ τον Β' (1447 -1512) να τους παραχωρεί τις περιοχές : Κωνσταντινούπολη, Αδριανούπολη και Θεσσαλονίκη. Πολλοί υποστηρίζουν πως αυτή η ενέργεια, εδραίωσε το Τουρκικό κράτος.  Οι διωγμοί συνεχίστηκαν, αλλά κατά τον 16ο αιώνα η Ισραηλινή κοινότητα προοδεύει και ανθεί, είναι συγκροτημένη και οικονομικά ισχυρή, εξαπλώνεται όλο και περισσότερο, παραγκωνίζοντας τις άλλες κοινότητες, όπως την Ελληνική, κομίζοντας όλες τις νεωτεριστικές και προοδευτικές απόψεις της Δύσης.

Ένα όμως σημαντικό γεγονός συνέβη στην κοινότητα.  Το 17ο αιώνα (1626) γεννήθηκε στην Σμύρνη, ο Σαμπετάι Σεβή, ο οποίος σπούδασε θεολογία, Ταλμούδ και κυρίως Καμπάλα, κηρύττοντας την έλευση του Μεσσία κατά το 1666 μέχρι που βλέποντας το ποίμνιο του να αλαλάζει από χαρά και ευτυχία, να στρίβει το τιμόνι όντας αλαζόνας και παρασυρμένος από τα πλήθη, χρήζοντας τον εαυτό του τελικά "Μεσσία", ζητώντας από τον Σουλτάνο να τον ασπαστεί.  Εν τω μεταξύ τον επισκέπτεται κάποιος Εβραίος Ναχμίας Κοέν, για να διαπιστώσει περί του ατόμου.  Φυσικά το πόνημά του ήταν καταπέλτης και ζητά από τον Σουλτάνο να θανατωθεί. 
Ο Σουλτάνος καλεί τον Σεβή λέγοντας του πως : θα βάλω 100 τοξότες απέναντί σου και εάν δεν πάθεις τίποτα, τότε ναι, θα σε ασπαστώ.  Όμως ο Σαμπετάι προτιμά να εξισλαμιστεί, κατά προτροπή του γιατρού του Σουλτάνου που φυσικά ήταν κρυπτο-εβραίος, προδίδοντας έτσι τους πιστούς του. 
Ο θεός Γιαχβέ μετονομάστηκε σε Αλλάχ !.  'Ετσι σώζει την ζωή του κάνοντας τον Σουλτάνο ευτυχή και ανενόχλητος συνεχίζει το έργο του στις διάφορες στοές με την πληθώρα των ονομάτων τους , που είχαν όλα αυτά τα χρόνια δημιουργηθεί από τους διωκόμενους Εβραίους, κηρύττοντας τον λόγο του ως "μεσσίας".  Κατέχει την θέση του Θαλαμοφύλακα στο Σαράι με το νέο του όνομα Μεχμέτ Εφέντης.  Αρκετοί οπαδοί του, εξισλαμίζονται και εκείνοι, μη βρίσκοντας κάτι μεμπτό στην μεταστροφή του Σαμπετάι.  Να θυμηθούμε πως και στην Ιταλία- Ισπανία κλπ. στον μεγάλο τους διωγμό, πολλοί από αυτούς εκχριστιανίστηκαν για να αποφύγουν τις διώξεις, κρατώντας όμως κρυφή την πίστη τους.   Η ταινία "ο έμπορος της Βενετίας" με τον Ντάστιν Χόφμαν, δίνει σημαντική γεύση περί του τελευταίου. 
Έτσι αποκτά ένα πιστό ποίμνιο που τον ακολουθεί, κρατώντας πάντα κρυφή την μητρική τους θρησκεία στον δικό τους φανερωμένο "Μεσσία" και ονομάζονται Ντονμέδες, δηλαδή πρόκειται για κρυφο-Εβραίους εξισλαμισθέντες.  Το 1912 η κοινότητα είναι η μεγαλύτερη της πόλης και επηρεάζει όλους τους τομείς, κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς.  Το φιλελεύθερο πνεύμα έχει παρεισφρήσει στην ιδεολογία της κοινότητας και από παραγωγικοί μετατρέπονται σε μεταπρατικοί, εκπροσωπώντας το δυτικό κεφάλαιο.  Σιγά σιγά αδυνατεί η κοινότητα λόγω της πανώλης και ειδικά μετά τον Β' Π.Π πόλεμο, όπου ελάχιστοι επιστρέφουν.  Είχαν πάντως αναγνωριστεί ως ισότιμοι Έλληνες ήδη μετά το 1909 με την απελευθέρωση, πράγμα όμως που στην πράξη σήμερα δεν ισχύει, εφ'  όσον δεν τηρούν τους νόμους του κράτους ως ισότιμοι, αλλά ως μια πιο ιδιαίτερη κοινότητα.

Στο http://www.newstime.gr/   διαβάζω πως ενώ σε όλον τον κόσμο υπάρχει ποσοστό αντισημιτισμού, που είναι και ο φόβος των Εβραίων (Ασκεναζίμ)), δεν συμβαίνει όμως το ίδιο έντονα στην Τουρκία, όπου εκεί επικρατεί ο φόβος των κρυπτοεβραίων, δηλαδή των Σαμπεταιστών ή ντομένδων.  
Αυτός ακριβώς ο διαχωρισμός, εξηγεί την εικόνα το ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές τάσεις, οι οποίες μάχονται μεταξύ τους, οι μεν για την επικράτηση τους , οι δε για την επιβίωσή τους.  Από κοντά είναι και η τρίτη ομάδα, οι εκχριστιανισθέντες, οι λεγόμενοι Μαράνοι.
Αυτός είναι και ο λόγος όπως διαφαίνεται,  που ισχυρές πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε Εβραϊκής καταγωγής άτομα (Σεφαρδίμ) ή σε σιωνιστές που βοήθησαν στον Α' & Β' π.π , να κατακρεουργηθούν τόσα εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι και μεταξύ αυτών ένα μεγάλο μέρος του Εβραϊκού πληθυσμού, η πιο γνωστή γενοκτονία, ανάμεσα σε τόσες και τόσες άλλες !  Γιατί απλά αυτό τους εξυπηρετεί, όχι όμως τον ίδιο τον Εβραϊκό λαό, που πέφτει στην παγίδα.  Υπάρχουν πολλές φωνές στο Ισραήλ. που αντιτίθενται σε αυτές τις τακτικές, αλλά ίσως σας διαφωτίσει το παρακάτω βίντεο.

Στην Τουρκία γνωρίζουμε τις σχετικά πρόσφατες ανακατατάξεις που έγιναν στις ένοπλες δυνάμεις, μετά την υπόθεση βαριοπούλα.  Όμως ο πρώην και ο νυν στρατηγός των ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ, ανήκει και αυτός στους ντονμέδες.  Πράγμα που επιβεβαιώνει πως στην Τουρκία κυριαρχούν δυναμικά, αναγκάζοντας τους "λάιτ" ισλαμιστές να διαμαρτύρονται.

Αυτή η ομάδα, έχοντας εφαλτήριο την πόλη της Θεσσαλονίκης, προξένησε στην Ελλάδα το 1922 πολλά προβλήματα αλλά και στην Τουρκία αρκετές καταστροφές, λόγω απώλειας εδαφών. 

Όμως όποιος ψάχνει βρίσκει.  Ο αναμορφωτής της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ 
(ο πατέρας των Τούρκων)- ο επαναστάτης των Νεότουρκων με την βοήθεια Ιταλικών μασονικών στοών (πχ. Καρασό εβραίος δικηγόρος που ίδρυσε το κίνημα των Νεότουρκων "Κίνημα Ενώσεως και προόδου" )-, Ντεκτάς , Ετζεβίτ, Ταλάατ , Ντζεμάλ, Γκιούλ, Τζεμ  και ο Ερντογάν φερόμενος ως κρυπτοχριστιανός  (Μαράνος), να ανήκουν σε αυτήν την κρυπτοθεοσοφική σχολή των Σαμπεταιστών. Ειδικά για τον Κεμάλ, παρ΄  όλο που ο διεθνής σιωνισμός προσπάθησε να το αποκρύψει, η απόδειξη έρχεται από τον επιφανή αρχιραββίνο, Ιωακείμ Πρίνζ, στο βιβλίο του ΚΡΥΦΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, εκδόσεις Random House, Νέα Υόρκη 1973, στην σελίδα 122, όπου μας πληροφορεί οτι "ανάμεσα στους ηγέτες της επαναστάσεως των νεοτούρκων, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον εκμοντερνισμό της Τουρκίας, ήταν ο Ντζαβίντ Μπέη και ο Μουσταφά Κεμάλ. Και οι δύο ήταν φλογεροί Ντονμέδες. Ο Ντζαβίντ Μπέη έγινε υπουργός οικονομικών και ο Κεμάλ αργότερα ηγέτης του κινήματος υιοθετώντας το όνομα Ατατούρκ (πατέρας των τούρκων). Οι αντίπαλοί του (Ενβέρ) προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την εβραϊκή καταγωγή του για πολιτικό τους όφελος αλλά χωρίς επιτυχία. Οι περισσότεροι νεότουρκοι στην νέα επαναστατική κυβέρνηση προσηύχοντο στον Αλλάχ αλλά ο αληθινός προφήτης τους ήταν ο Σαμπατάι Σεβή, ο μεσσίας από την Σμύρνη". http://www.tetraktys.org/  

Οι Άγγλοι το 1908 ξεσκεπάζουν την οργάνωση και τους σκοπούς της, όμως δεν φέρουν σημαντικό αποτέλεσμα. Οι ντονμέδες αρχικά κάνουν ότι μπορούν να διατηρηθεί η Οθωμανική αυτοκρατορία, αντί ενός επαναπατρισμού τους στην Παλαιστίνη.  Το 1923 παρ'  όλα αυτά, προσπαθούν να πείσουν τους Άγγλους (που είχαν τότε τον πρωταρχικό λόγο στην περιοχή) μέσω ΗΠΑ, να δεχθούν τον εποικισμό στην Παλαιστίνη, έχοντας ως σκοπό να ελέγχουν την Οθωμανική αυτοκρατορία εκ των έσω, όπως και την Ρωσία, αφού οι μπολσεβίκοι είναι σιωνιστές.  Ας λάβουμε υπ' όψιν μας το ποιός ήταν ο ιδρυτής του Κομμουνιστικού κόμματος στην Ελλάδα, ο Σεφαρδίτης Αβραάμ Μπεναρόγια, αφού όμως είχε ήδη στρωθεί το χαλί, με το να έχει προηγηθεί η Σοβιετική επανάσταση το 1908 !
Εδώ έχει πολύ ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς για τον Μπενύ Σαλόν ή Κυριάκο Μπενιζέλο που έγινε μούτσος για να αποφύγει την υποχρεωτική στράτευση, πατέρα του γνωστού Ελευθερίου Βενιζέλου, που τρομάρα μας έχουμε και άγαλμα.  (Σάματι προτομή δεν ήθελαν να βάλουν για την Αλίκη μας στην πλατεία Μαβίλη, με κατάληξη επάνω στο βάθρο να υπάρξει εν μία νυκτί μια σιδερώστρα ; Θα μου πείτε τι σκέφτομαι.  Ναι σκέφτομαι γιατί το παραμικρό δείχνει την επιπολαιότητα και την ελαφρότητα του "είναι" του ανθρώπου)
Ο πρώτος λοιπόν ο οποίος ζήτησε το 1917 την αναγνώριση ενός Ισραηλινού κράτους.  Ο άνθρωπος που ώθησε την πολιτική κατάσταση, με έδρα του την Θεσσαλονίκη άρα με την βοήθεια των Εβραίων της πόλης, ώστε να χάσει τις εκλογές, με σκοπό να αποποιηθεί τα επερχόμενα έκτροπα κατά του Ελληνισμού. 
Γνωστό μνημείο της Θεσσαλονίκης των Σερφαδιτών είναι το Γενί Τζαμί, η Βίλα Αλλατίνι στην οποία κλείνεται ο Αμπντούλ Χαμίτ που προσπαθούσε να φέρει μεταρρυθμίσεις στο Τουρκικό κράτος, αλλά καθαιρείται.  
(Μια λέξη που την ακούμε τακτικά, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τις εκάστοτε διατυμπανίζουσες "μεταρρυθμίσεις" τι πραγματικά υπονοούν ! )
Από το http://alfeiospotamos.blogspot.com/ παραθέτω μία παράγραφο :   
«Χρονικά» (Οργανο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Τεύχος Σεπτ. - Οκτώβριος 1992): «...Ο διοικητής της Θεσσαλονίκης Ρακτιβάν σε συνεντεύξεις του σε τοπικές εβραϊκές εφημερίδες, προβάλει τις αρχές της ισονομίας που διέπουν την Ελληνική διοίκηση και το πνεύμα της ανεξιθρησκείας που χαρακτηρίζει τον Ελληνικό λαό, με παράδειγμα τους Εβραίους της παλιάς Ελλάδας, που παρά τον μικρό αριθμό τους κατέχουν σημαντικές θέσεις στη δημόσια ζωή.  Και ο εβραϊκός τύπος της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, επαινεί την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, που προσφέρει στους Εβραίους προνόμια που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο Βαλκανικό Κράτος, προετοιμάζοντας γι' αυτούς ένα λαμπρό μέλλον...» Οι υπαινιγμοί για τη σιωνική πολιτική που ασκούσε ο Βενιζέλος είναι σαφέστατοι. Αλλωστε, όπως το ίδιο έντυπο αναφέρει («Χρονικά», τεύχος Απριλίου - Μαίου 1994), «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρώτος υποστήριξε τη δημιουργία ελεύθερου εβραϊκού κράτους». Τις ίδιες ακριβώς θέσεις εξέφρασε και ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Βενιζέλου, υπουργός και Γενικός Διοικητής της Μακεδονίας, ο Π. Αργυρόπουλος, στον τύπο της εποχής. 
Όπως επίσης μπορείτε να διαβάσετε και στο http://epanellinismos.com/

Από το  http://www.newstime.gr/ παραθέτω : τόσο οι Εβραίοι όσο και οι Σαμπεταϊστές αφοσιώθηκαν με πάθος στην εξυπηρέτηση του τουρκικού εθνικιστικού ιδεώδους, σε μία προσπάθεια να γίνουν αποδεκτοί. Η συνταγή, ωστόσο, δεν πέτυχε. Η τραγικότερη απόδειξη της αποτυχίας ήταν ο Φόρος Περιουσίας, που επιβλήθηκε το 1942. Ο υπολογισμός υπέρογκων ποσών δεν έπληξε μόνο τους Έλληνες, Αρμενίους και Εβραίους, αλλά και τους Ντονμέδες.
(Αρκετοί όμως σώθηκαν, ένας εξ αυτών ο γνωστός μας Ετζεβίτ και άλλοι)  Από το γεγονός ότι το κράτος γνώριζε τα μέλη της αίρεσης πολλοί συνάγουν το συμπέρασμα πως οι μυστικές υπηρεσίες τηρούσαν λίστες με τα ονόματα των μελών της αίρεσης. «Αν και η κοινωνία δεν γνωρίζει τους περισσότερους από εμάς, οι υπηρεσίες ασφαλείας μας έχουν καταγεγραμμένους, όπως και τους Αλεβίτες, τη φιλελεύθερη αυτή Ισλαμική αίρεση. Ξέρουν ποιοι είμαστε» λέει ο Μ.Σ.

Πολλά ακόμα μπορείτε να βρείτε περί των προαναφερθέντων.  Ως κατάληξη όμως όλων αυτών, θα ήθελα να κλείσω, γράφοντας, πως όση σημασία δώθηκε στον σεισμό της Φουκουσίμα και τις αιτίες του, άλλες τόσες θα πρέπει να αποδωθούν και στον καταστρεπτικό σεισμό της Τουρκίας. Ειδήσεις ακόμα δεν έχω δει, φίλος όμως μου είπε πως η Τουρκία δεν δέχθηκε κάποια βοήθεια.  Ο σεισμός εκδηλώθηκε στα σύνορα με το Ιράκ.  Όλοι μας γνωρίζουμε για το σχέδιο κράτος Κουρδιστάν που υπάρχει στα συρτάρια των ΗΠΑ, εδώ και χρόνια.  Η μη αποδοχή βοήθειας, είναι ένας εύκολος τρόπος εξόντωσης τους ; 




Ασπασία


1 σχόλιο:

  1. Πολύ διαφωτιστικό το άρθρο, και το συνημένο ντοκυμαντέρ!
    Συγχαρητήρια στη μελέτη του πάτερ Απόστολου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή