a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Καλόν είναι να πάρουμε λίγη γεύση από την τροποποίηση της συνθήκης της Λισσαβώνας.
Αν δεν γράφεται κάτι σχετικό που έχουμε στο μυαλό μας εδώ, σημαίνει πως δεν άλλαξε ξαφνικά κάτι και από το πουθενά.  Είμαστε εννοείτε μέλος, αλλά άλλο μέλος κράτος και άλλο ένα "μη κράτος".
Άκουσα ότι με την συνθήκη της Λισσαβώνας, καταργούνται τα σύνορα, στηριζόμενοι στην τροποποίηση που έγινε το 2007.
Μία βασική λέξη που τροποποιήθηκε είναι : από "χώρες" σε "κράτη".  Σίγουρα ευρωπαϊκοί νόμοι κοινής πολιτική ως ένωση, τα κράτη είναι υποχρεωμένα να τηρούν,  το ίδιο στην εξωτερική πολιτική, καθώς και νομισματική, το ευρώ.   Τα κράτη μέλη νομοθετούν, όσο η ένωση δεν έχει ασκήσει την δική της. 

Αφορά κατηγορίες και αρμοδιότητες της Ενωσης !
5. "Σε ορισμένους τομείς και υπό τους όρους που προβλέπουν οι Συνθήκες, η Ένωση έχει αρμοδιότητα να αναλαμβάνει δράσεις για την υποστήριξη, τον συντονισμό ή τη συμπλήρωση της δράσης των κρατών μελών, χωρίς ωστόσο να αντικαθιστά την αρμοδιότητά τους στους εν λόγω τομείς.  Οι νομικά δεσμευτικές πράξεις της Ένωσης οι οποίες θεσπίζονται βάσει των διατάξεων των Συνθηκών
που αφορούν τους τομείς αυτούς δεν μπορούν να περιλαμβάνουν εναρμόνιση των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων των κρατών μελών."
Αν λοιπόν μία κυβέρνηση στο εσωτερικό της και μόνον, πιστέυει πως κάποια νομοθεσία σε καποιον από αυτούς τους τομείς την ευνοεί, μπορεί να προβεί ανάλογα. 
Άρθρο 2 Δ
1. Τα κράτη μέλη συντονίζουν τις οικονομικές τους πολιτικές στο πλαίσιο της Ένωσης. Για τον σκοπό αυτόν, το Συμβούλιο θεσπίζει μέτρα, ιδίως τους γενικούς προσανατολισμούς των πολιτικών αυτών.

3. "Τα κράτη μέλη συντονίζουν τις οικονομικές τους πολιτικές και τις πολιτικές τους στον τομέα της απασχόλησης σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της παρούσας Συνθήκης, για τον καθορισμό των οποίων αρμόδια είναι η Ένωση."
Ασκούν την ίδια πολιτική στην Ελλάδα που ασκούν στις δικές τους χώρες ;   Δεν θα πρέπει λοιπόν, η ελλαδίτικη κυβέρνηση να εναρμονίσει τις αμοιβές, σύμφωνα με την πρώτα μέλη της ένωσης ;  Ή μήπως από την στιγμή που μπήκαν οι λιγότερο ισχυρότερες οικονομικά χώρες, αυτό νοηματικά και μόνον, θέλουν να τροποποιηθεί στην καμπούρα της Ελλάδας, ώστε να εξαπλωθεί και στους υπόλοιπους δυνατούς, που οι λαοί τους δεν το ξέρουν ακόμα, εκτός το πάγωμα των μισθών τους ;  Θα πείτε χορηγούσαν κονδύλια ώστε τα κράτη αυτά να επενδύσουν εποικοδομητικά για την ανάπτυξή τους. Έγινε αυτό στη δική μας περίπτωση ; 

5. Σε ορισμένους τομείς και υπό τους όρους που προβλέπουν οι Συνθήκες, η Ένωση έχει
αρμοδιότητα να αναλαμβάνει δράσεις για την υποστήριξη, τον συντονισμό ή τη συμπλήρωση της δράσης των κρατών μελών, χωρίς ωστόσο να αντικαθιστά την αρμοδιότητά τους στους εν λόγω τομείς.
Οι νομικά δεσμευτικές πράξεις της Ένωσης οι οποίες θεσπίζονται βάσει των διατάξεων των Συνθηκών που αφορούν τους τομείς αυτούς δεν μπορούν να περιλαμβάνουν εναρμόνιση των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων των κρατών μελών.
6. Η έκταση και οι όροι άσκησης των αρμοδιοτήτων της Ένωσης καθορίζονται από τις οικείες για κάθε τομέα διατάξεις των Συνθηκών.
Καμιά ελλαδίτικη κυβέρνηση εργάστηκε σε κανέναν τομέα ανάλογα ; Όχι !  Μόνον περί ασυλίας υπουργών ήξερε να νομοθετεί ! Έπερνε τα κονδύλια και τα έδινε έιτε σε επιδοτήσεις να πετούν οι γεωργοί την πραμάτια τους, είτε σε προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα καταναλωτικής φύσεως ή σε αμυντικές δαπάνες μετά μιζών ένθεν και ένθεν. 

Άρθρο 2 Β
1. Η Ένωση έχει αποκλειστική αρμοδιότητα στους ακόλουθους τομείς:

α) τελωνειακή ένωση,
β) θέσπιση των κανόνων ανταγωνισμού που είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς,
γ) νομισματική πολιτική για τα κράτη μέλη με νόμισμα το ευρώ,
δ) διατήρηση των βιολογικών πόρων της θάλασσας στο πλαίσιο της κοινής αλιευτικής πολιτικής,
ε) κοινή εμπορική πολιτική.

Άρθρο 2 Ε
Η Ένωση έχει αρμοδιότητα να αναλαμβάνει δράσεις για να υποστηρίζει, να συντονίζει ή να συμπληρώνει τη δράση των κρατών μελών. Οι εν λόγω τομείς δράσης είναι, στην ευρωπαϊκή τους διάσταση:
α) η προστασία και η βελτίωση της ανθρώπινης υγείας,
β) η βιομηχανία,
γ) ο πολιτισμός,
δ) ο τουρισμός,
ε) η παιδεία, η επαγγελματική εκπαίδευση, η νεολαία και ο αθλητισμός,
στ) η πολιτική προστασία,
ζ) η διοικητική συνεργασία.»

Απάντηση για τα δύο παραπάνω άρθρα για τα μέλη κράτη (αντί χώρες) την δίνει το παρακάτω άρθρο 
Άρθρο 2 Γ
1. Η Ένωση έχει συντρέχουσα αρμοδιότητα με τα κράτη μέλη όταν οι Συνθήκες της απονέμουν αρμοδιότητα μη εμπίπτουσα στους τομείς των άρθρων 2 Β και 2 Ε.
Στο ίδιο άρθρο υπάρχει η παρακάτω παράγραφος !
3. Στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και του διαστήματος, η Ένωση έχει αρμοδιότητα να αναλαμβάνει δράσεις, ιδίως όσον αφορά τον καθορισμό και την εφαρμογή των προγραμμάτων, χωρίς η άσκηση της αρμοδιότητας αυτής να έχει ως αποτέλεσμα να κωλύει την άσκηση των αρμοδιοτήτων των κρατών μελών.
Πως λοιπόν καταργήθηκε ή έστω περιορίστηκε δραματικά η έρευνα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, δια χειρός Διαμαντοπούλου ;
Που συντρέχουν οι αρμοδιότητες της ενωσης, θα το βρείτε στην πηγη. 

Από Γενικές διατάξεις    :
«Άρθρο 5α
Κατά τον καθορισμό και την εφαρμογή των πολιτικών και των δράσεών της, η Ένωση συνεκτιμά τις απαιτήσεις που συνδέονται με την προαγωγή υψηλού επιπέδου απασχόλησης, με τη διασφάλιση της κατάλληλης κοινωνικής προστασίας, με την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, κατάρτισης και προστασίας της ανθρώπινης υγείας.»
Αυτήν την πολιτική κρατά ;  Μόνον ο αρμόδιος υπουργός ενδιαφέρθηκε να νομοθετήσει  ό, τι αφορά το άρθρο 5β ;
(αποτανθείτε στην πηγή, αλλά σε γενικές γραμμές, αφορά την μη διάκριση φύλων, εθνοτικής καταγωγής κλπ)

Από άρθρο 16Α
«1. Προκειμένου να προωθήσουν τη χρηστή διακυβέρνηση και να διασφαλίσουν τη
συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, τα θεσμικά και λοιπά όργανα και οι οργανισμοί της
Ένωσης διεξάγουν τις εργασίες τους όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά.
Ισχύει κάτι τέτοιο και δεν το έχω καταλάβει ;
«Άρθρο 16 Β
1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«Άρθρο 16 Γ
1. Η Ένωση σέβεται και δεν θίγει το καθεστώς που έχουν σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο οι
εκκλησίες και οι θρησκευτικές ενώσεις ή κοινότητες στα κράτη μέλη.
2. Η Ένωση σέβεται επίσης το καθεστώς που έχουν σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο οι φιλοσοφικές και μη ομολογιακές οργανώσεις.
3. Η Ένωση διατηρεί ανοιχτό, διαφανή και τακτικό διάλογο με τις εκκλησίες και τις οργανώσεις αυτές, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ταυτότητα και συμβολή τους.»
Άμεση λοιπόν νομιμοποίηση της Ελληνικής φιλοσοφικής θρησκείας !

Ακολουθεί το Μεταναστευτικό, μόνον που τους κρατά όμηρους σε ένα μέλος κράτος και νομίζει πως έχει λύσει τα προβλήματα της.  Παραθέτω κάποιες παραγράφους :.

β) Η παράγραφος 3 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«3. Για τους ίδιους σκοπούς με τους σκοπούς της παραγράφου 1, και εκτός εάν οι
Συνθήκες έχουν προβλέψει εξουσίες δράσης προς τούτο, το Συμβούλιο, αποφασίζοντας
σύμφωνα με ειδική νομοθετική διαδικασία, μπορεί να θεσπίζει μέτρα σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση ή την κοινωνική προστασία. Το Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα μετά από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

37) Στο άρθρο 21, παρεμβάλλεται το ακόλουθο νέο πρώτο εδάφιο:
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, αποφασίζοντας μέσω κανονισμών σύμφωνα με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία, εκδίδουν τις διατάξεις σχετικά με τις διαδικασίες και προϋποθέσεις που απαιτούνται για την υποβολή πρωτοβουλίας πολιτών κατά την έννοια του άρθρου 8 Β της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένου του ελάχιστου αριθμού κρατών μελών από τα οποία οι πολίτες αυτοί πρέπει να προέρχονται.» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

38) Στο άρθρο 22, δεύτερο εδάφιο, οι λέξεις «… των δικαιωμάτων που προβλέπονται στο παρόν μέρος, και συνιστά στα κράτη μέλη την αποδοχή των εν λόγω διατάξεων σύμφωνα με τους αντίστοιχους συνταγματικούς τους κανόνες …» αντικαθίστανται από τις λέξεις «… των δικαιωμάτων που απαριθμούνται στο άρθρο 17, παράγραφος 2. Οι διατάξεις αυτές τίθενται σε ισχύ μετά την έγκρισή τους από τα κράτη μέλη, σύμφωνα με τους αντίστοιχους συνταγματικούς κανόνες τους.».

Στο Κεφάλαιο 2 άρθρο 62 αναφέρει : 
2 α) την κοινή πολιτική θεωρήσεων και άλλων τίτλων διαμονής βραχείας διάρκειας !!!!!!!!
2 γ) τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα για σύντομο χρονικό διάστημα στην Ένωση,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άρθρο 63  5. Το παρόν άρθρο δεν θίγει το δικαίωμα των κρατών μελών να καθορίζουν τον όγκο των εισερχομένων υπηκόων τρίτων χωρών, προερχομένων από τρίτες χώρες, στο έδαφός τους με σκοπό την αναζήτηση μισθωτής ή μη μισθωτής εργασίας.

Άρθρο 63β
Οι πολιτικές της Ένωσης που προβλέπονται στο παρόν κεφάλαιο και η εφαρμογή τους διέπονται από την αρχή της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών, μεταξύ άλλων και στο οικονομικό επίπεδο. Όποτε απαιτείται, οι πράξεις της Ένωσης που θεσπίζονται βάσει του παρόντος κεφαλαίου περιέχουν κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της εν λόγω αρχής.»
Προσωπικά δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο !!! Ούτε από ηθικής ούτε από άλλης πλευράς !!!

Μέρος από τις συντρέχουσες  αρμοδιότητες της Ενωσης .
ι) τον χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης,
ια) τις κοινές προκλήσεις για την ασφάλεια στον τομέα της δημόσιας υγείας, για τις πτυχές που καθορίζονται στην παρούσα Συνθήκη.
3. Στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και του διαστήματος, η Ένωση έχει αρμοδιότητα να αναλαμβάνει δράσεις, ιδίως όσον αφορά τον καθορισμό και την εφαρμογή των προγραμμάτων, χωρίς η άσκηση της αρμοδιότητας αυτής να έχει ως αποτέλεσμα να κωλύει την άσκηση των αρμοδιοτήτων των κρατών μελών.

Πως λοιπόν η κα Διαμαντοπούλου περιόρισε μέχρι εξαφάνισης, τις έρευνες από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ;;

Αφορά κοινή γεωργική πολιτική !
3. Το Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Επιτροπής, εκδίδει μέτρα σχετικά με τον καθορισμό των τιμών, των εισφορών, των ενισχύσεων και των ποσοτικών περιορισμών, καθώς και σχετικά με τον καθορισμό και την κατανομή των αλιευτικών δυνατοτήτων.».
Ας αφήσουμε την καταστροφή της αλιείας με την βοήθεια των κυβερνήσεων, σε ένα κατεξοχήν θαλασσινό κράτος, Αλλά πως τα προϊόντα είναι ακριβότερα εδώ, από άλλες πιο πλούσιες χώρες ή κράτη, δες Ελλάδα ; 

Γενικές διατάξεις.
3. "Η Ένωση καταβάλλει προσπάθεια για να εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας με τη
θέσπιση μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μέτρων συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ αστυνομικών και δικαστικών αρχών και των λοιπών αρμοδίων αρχών καθώς και με την αμοιβαία αναγνώριση των δικαστικών αποφάσεων σε ποινικές υποθέσεις και, εάν χρειάζεται, την προσέγγιση των ποινικών νομοθεσιών."
Πως τότε η μαντήλα απαγορεύτηκε στην Γαλλία ; Και εδώ δεν κοτάμε να πούμε το όνομά μας ; Δεν γνωρίζω εάν ψήφισαν να μην εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στους δρόμους. Πάμε να κάνουμε το πρώτο Τζαμί , όταν στα Βαλκάνια υπάρχουν πάμπολα ενισχύοντας το μουσουλμανικό τόξο, όταν η Γαλλία με το μεγαλύτερο ποσοστό μουσουλμάνων έχει ένα τζαμί και αυτο κτήστηκε από τον Εβραίο επιχειρηματία Robert Harush ξοδεύοντας μια ολόκληρη περιουσία !!  Στην Αγγλία μετέτρεψαν την 
Αγίου Ιωάννη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή, επειδή η περιοχή έγινε αμιγώς μουσουλμανική , καθόσον έφυγαν όλοι οι Βρετανοί γηγενείς.

Άρθρο 61 Γ
Με την επιφύλαξη των άρθρων 226, 227 και 228, το Συμβούλιο μπορεί, μετά από πρόταση της Επιτροπής, να θεσπίζει μέτρα για τον καθορισμό των λεπτομερών διατάξεων βάσει των οποίων τα κράτη μέλη, σε συνεργασία με την Επιτροπή, προβαίνουν σε αντικειμενική και αμερόληπτη αξιολόγηση της εφαρμογής, από τις αρχές των κρατών μελών, των πολιτικών της Ένωσης που προβλέπονται στον παρόντα τίτλο, με στόχο, ιδίως, τη διευκόλυνση της πλήρους εφαρμογής της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και τα εθνικά κοινοβούλια τηρούνται ενήμερα για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αυτής.

 Άρθρο 61 ΣΤ
Τα κράτη μέλη έχουν τη δυνατότητα να οργανώνουν μεταξύ τους και υπ’ ευθύνη τους μορφές συνεργασίας και συντονισμού τις οποίες κρίνουν πρόσφορες μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών των διοικήσεών τους που είναι επιφορτισμένες με τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.


Άρθρο 69 Δικαστικά
1. Αποστολή της Eurojust είναι η στήριξη και η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων εθνικών αρχών για την έρευνα και τη δίωξη σοβαρών εγκλημάτων που έχουν επιπτώσεις σε δύο ή περισσότερα κράτη μέλη ή απαιτούν δίωξη σε κοινές βάσεις, βάσει επιχειρήσεων που διεξάγονται και πληροφοριών που παρέχονται από τις αρχές των κρατών μελών και την Ευρωπόλ.


Μεταφορές
70) Στο άρθρο 71, η παράγραφος 2 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«2. Κατά την έκδοση των μέτρων της παραγράφου 1, λαμβάνονται υπόψη οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η εφαρμογή τους θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για το βιοτικό επίπεδο και την απασχόληση σε ορισμένες περιοχές, καθώς και για την εκμετάλλευση των εξοπλισμών μεταφορών.»
Καταλάβαμε κάτι σχετικό με τους φορτηγατζήδες ; Αντίθετα η κυβέρνηση έκανε την πολιτική που ήθελε. 


Περί Οικονομικής και Νομισματικής πολιτικής
86) Το άρθρο 99 τροποποιείται ως εξής:
α) Στην παράγραφο 4, η πρώτη φράση του πρώτου εδαφίου αντικαθίσταται από τις ακόλουθες δύο φράσεις:
«Όταν διαπιστώνεται, στο πλαίσιο της διαδικασίας της παραγράφου 3, ότι η 

οικονομική πολιτική ενός κράτους μέλους αντιβαίνει προς τους γενικούς προσανατολισμούς της παραγράφου 2 ή ότι ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την καλή λειτουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, η Επιτροπή μπορεί να απευθύνει προειδοποίηση στο εν λόγω κράτος μέλος. Το Συμβούλιο, μετά από σύσταση της Επιτροπής, μπορεί να απευθύνει τις αναγκαίες  συστάσεις προς το εν λόγω κράτος μέλος.».     Δεν μιλάει πουθενά για σβέρκο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ
90) Το άρθρο 104 τροποποιείται ως εξής:
α) Η παράγραφος 5 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«5. Εάν η Επιτροπή κρίνει ότι σε κράτος μέλος υπάρχει ή μπορεί να εμφανισθεί υπερβολικό έλλειμμα, απευθύνει γνώμη στο εν λόγω κράτος μέλος και ενημερώνει σχετικά το Συμβούλιο.»
β) Στην παράγραφο 6, ο όρος «σύσταση» αντικαθίσταται από τον όρο «πρόταση».

γ) Το κείμενο της παραγράφου 6 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«6. Το Συμβούλιο, αποφασίζοντας ομοφώνως, μέσω κανονισμών σύμφωνα 

με ειδική νομοθετική διαδικασία και μετά από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μπορεί να αναθέσει στην ΕΚΤ ειδικά καθήκοντα σχετικά με τις πολιτικές που αφορούν την προληπτική εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εξαιρέσει των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.»

«Άρθρο 116α β) δεσμευτικά μέσα διόρθωσης του υπερβολικού ελλείμματος (άρθρο 104, παρ. 9 και 11). 
Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουν τα σοβαρά μέλη της ένωσης, με τα δικά τους  ελλείμματα, που υπερβαίνουν το δικό μας, που και αυτο αμφισβητείτε, λόγω νέων αποκαλύψεων λογιστικών τερτιπίων  ; 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
115) Παρεμβάλλεται το ακόλουθο νέο άρθρο 136α:
«Άρθρο 136α
Η Ένωση αναγνωρίζει και προάγει το ρόλο των κοινωνικών εταίρων στο επίπεδό της, λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία των εθνικών συστημάτων. Διευκολύνει τον μεταξύ τους διάλογο, σεβόμενη την αυτονομία τους.
Η τριμερής κοινωνική σύνοδος κορυφής για την ανάπτυξη και την απασχόληση συμβάλλει στον κοινωνικό διάλογο.»


ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ
iii) Παρεμβάλλεται το ακόλουθο νέο σημείο γ):
«γ) μέτρα για τον καθορισμό υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας για τα φάρμακα και τα μηχανήματα που προορίζονται για ιατρική χρήση.»

Με αυτό το σκεπτικό έκανε τις μεταρρυθμίσεις ο κος Λοβέρδος ;  

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ131) Το άρθρο 158 τροποποιείται ως εξής:
α) Στο πρώτο εδάφιο, οι όροι «οικονομική και κοινωνική συνοχή» αντικαθίστανται από τους όρους «οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή».   

Πως εκλαμβάνετε εσείς την λέξη "συνοχή" ;  Για κατοχή ; Δεν νομίζω !!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτά που υπογράφουν έχει σημασία και κάνει την διαφορά ! Όχι η συνθήκη !!!!!!!!!!!!!!!!
γ) Προστίθεται το ακόλουθο νέο εδάφιο:
«Μεταξύ των εν λόγω περιοχών, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στις αγροτικές περιοχές, τις ζώνες που συντελείται βιομηχανική μετάβαση και τις περιοχές που πλήττονται από σοβαρά και μόνιμα φυσικά ή δημογραφικά προβλήματα, όπως οι υπερβόρειες περιοχές που είναι ιδιαίτερα αραιοκατοικημένες και οι νησιωτικές, διασυνοριακές και ορεινές περιοχές.» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Για όλα όσα λείπουν στην ΠΗΓΗ

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω τα ακόλουθα.  Ακόμα και αν πρόκειται για την Εθνική υπόσταση της χώρας, αν επιθυμώ να την εκχωρήσω ποτέ δεν ερωτήθηκα !!!  'Οπως δεν ερωτήθηκα και για την ΟΝΕ !!! Κανένα δικαστήριο στον κόσμο, δεν μου αφαιρεί αυτό το δικαίωμα να το προτάσσω !! Οπότε ό,τι και να λέμε μεταξύ μας, αυτή είναι η βάση και η αλήθεια για εμάς.   Σύμφωνα ακόμα και με τις τροποποιήσεις, ως χώρα μπορούμε να ζητάμε τα αζήτητα και να τρέχουν και να μην φτάνουν, έστω και βάσει των ολίγων παραπάνω άρθρων !!!  Τι νομίζετε, επειδή εκείνοι μας έμαθαν να μας επιβάλλουν, δεν έχουμε δικαιώματα ;  Το σίγουρο είναι πως δεν είμαστε μόνοι μας, όχι γιατί η Ρωσία μπορεί για τα συμφέροντα της και καλά κάνει, να τείνει χέρι βοηθείας, αλλά γιατι οι λαοί θα είναι μαζί μας, το οποίο είναι και σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο.  Να γνωρίζουμε χρειάζεται.  Και αν κάποιος δει κάποια παράγραφο που δεν έχει αναρτηθεί (φυσικά αδύνατον να γίνει πλήρη ανάρτηση) και συμβάλλει σε άλλο σκεπτικό, έχω να πω τα εξής : αν τα παρόντα έχουν βάση και υπάρχει κάποια παράγραφος (οι) που να αφήνει άλλες παραμέτρους, Νομικά είναι και τα κάνεις όπως θέλεις.
Είπαμε μυαλό χρειάζεται και όχι επιφανειακές τυπικές σπουδές , αλλά ούτε και μεταξύ μας να σπείρουμε φόβους !!
Κλείνοντας, τα πάντα είναι θέμα πολιτκής και ερμηνείας !!!  Οι σωστοί άνθρωποι απαιτούνται, στην σωστή θέση !!!


Ασπασία
ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ 2007 (τμήμα της) !!!!!!!

Καλόν είναι να πάρουμε λίγη γεύση από την τροποποίηση της συνθήκης της Λισσαβώνας.
Αν δεν γράφεται κάτι σχετικό που έχουμε στο μυαλό μας εδώ, σημαίνει πως δεν άλλαξε ξαφνικά κάτι και από το πουθενά.  Είμαστε εννοείτε μέλος, αλλά άλλο μέλος κράτος και άλλο ένα "μη κράτος".
Άκουσα ότι με την συνθήκη της Λισσαβώνας, καταργούνται τα σύνορα, στηριζόμενοι στην τροποποίηση που έγινε το 2007.
Μία βασική λέξη που τροποποιήθηκε είναι : από "χώρες" σε "κράτη".  Σίγουρα ευρωπαϊκοί νόμοι κοινής πολιτική ως ένωση, τα κράτη είναι υποχρεωμένα να τηρούν,  το ίδιο στην εξωτερική πολιτική, καθώς και νομισματική, το ευρώ.   Τα κράτη μέλη νομοθετούν, όσο η ένωση δεν έχει ασκήσει την δική της. 

Αφορά κατηγορίες και αρμοδιότητες της Ενωσης !
5. "Σε ορισμένους τομείς και υπό τους όρους που προβλέπουν οι Συνθήκες, η Ένωση έχει αρμοδιότητα να αναλαμβάνει δράσεις για την υποστήριξη, τον συντονισμό ή τη συμπλήρωση της δράσης των κρατών μελών, χωρίς ωστόσο να αντικαθιστά την αρμοδιότητά τους στους εν λόγω τομείς.  Οι νομικά δεσμευτικές πράξεις της Ένωσης οι οποίες θεσπίζονται βάσει των διατάξεων των Συνθηκών
που αφορούν τους τομείς αυτούς δεν μπορούν να περιλαμβάνουν εναρμόνιση των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων των κρατών μελών."
Αν λοιπόν μία κυβέρνηση στο εσωτερικό της και μόνον, πιστέυει πως κάποια νομοθεσία σε καποιον από αυτούς τους τομείς την ευνοεί, μπορεί να προβεί ανάλογα. 
Άρθρο 2 Δ
1. Τα κράτη μέλη συντονίζουν τις οικονομικές τους πολιτικές στο πλαίσιο της Ένωσης. Για τον σκοπό αυτόν, το Συμβούλιο θεσπίζει μέτρα, ιδίως τους γενικούς προσανατολισμούς των πολιτικών αυτών.

3. "Τα κράτη μέλη συντονίζουν τις οικονομικές τους πολιτικές και τις πολιτικές τους στον τομέα της απασχόλησης σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της παρούσας Συνθήκης, για τον καθορισμό των οποίων αρμόδια είναι η Ένωση."
Ασκούν την ίδια πολιτική στην Ελλάδα που ασκούν στις δικές τους χώρες ;   Δεν θα πρέπει λοιπόν, η ελλαδίτικη κυβέρνηση να εναρμονίσει τις αμοιβές, σύμφωνα με την πρώτα μέλη της ένωσης ;  Ή μήπως από την στιγμή που μπήκαν οι λιγότερο ισχυρότερες οικονομικά χώρες, αυτό νοηματικά και μόνον, θέλουν να τροποποιηθεί στην καμπούρα της Ελλάδας, ώστε να εξαπλωθεί και στους υπόλοιπους δυνατούς, που οι λαοί τους δεν το ξέρουν ακόμα, εκτός το πάγωμα των μισθών τους ;  Θα πείτε χορηγούσαν κονδύλια ώστε τα κράτη αυτά να επενδύσουν εποικοδομητικά για την ανάπτυξή τους. Έγινε αυτό στη δική μας περίπτωση ; 

5. Σε ορισμένους τομείς και υπό τους όρους που προβλέπουν οι Συνθήκες, η Ένωση έχει
αρμοδιότητα να αναλαμβάνει δράσεις για την υποστήριξη, τον συντονισμό ή τη συμπλήρωση της δράσης των κρατών μελών, χωρίς ωστόσο να αντικαθιστά την αρμοδιότητά τους στους εν λόγω τομείς.
Οι νομικά δεσμευτικές πράξεις της Ένωσης οι οποίες θεσπίζονται βάσει των διατάξεων των Συνθηκών που αφορούν τους τομείς αυτούς δεν μπορούν να περιλαμβάνουν εναρμόνιση των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων των κρατών μελών.
6. Η έκταση και οι όροι άσκησης των αρμοδιοτήτων της Ένωσης καθορίζονται από τις οικείες για κάθε τομέα διατάξεις των Συνθηκών.
Καμιά ελλαδίτικη κυβέρνηση εργάστηκε σε κανέναν τομέα ανάλογα ; Όχι !  Μόνον περί ασυλίας υπουργών ήξερε να νομοθετεί ! Έπερνε τα κονδύλια και τα έδινε έιτε σε επιδοτήσεις να πετούν οι γεωργοί την πραμάτια τους, είτε σε προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα καταναλωτικής φύσεως ή σε αμυντικές δαπάνες μετά μιζών ένθεν και ένθεν. 

Άρθρο 2 Β
1. Η Ένωση έχει αποκλειστική αρμοδιότητα στους ακόλουθους τομείς:

α) τελωνειακή ένωση,
β) θέσπιση των κανόνων ανταγωνισμού που είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς,
γ) νομισματική πολιτική για τα κράτη μέλη με νόμισμα το ευρώ,
δ) διατήρηση των βιολογικών πόρων της θάλασσας στο πλαίσιο της κοινής αλιευτικής πολιτικής,
ε) κοινή εμπορική πολιτική.

Άρθρο 2 Ε
Η Ένωση έχει αρμοδιότητα να αναλαμβάνει δράσεις για να υποστηρίζει, να συντονίζει ή να συμπληρώνει τη δράση των κρατών μελών. Οι εν λόγω τομείς δράσης είναι, στην ευρωπαϊκή τους διάσταση:
α) η προστασία και η βελτίωση της ανθρώπινης υγείας,
β) η βιομηχανία,
γ) ο πολιτισμός,
δ) ο τουρισμός,
ε) η παιδεία, η επαγγελματική εκπαίδευση, η νεολαία και ο αθλητισμός,
στ) η πολιτική προστασία,
ζ) η διοικητική συνεργασία.»

Απάντηση για τα δύο παραπάνω άρθρα για τα μέλη κράτη (αντί χώρες) την δίνει το παρακάτω άρθρο 
Άρθρο 2 Γ
1. Η Ένωση έχει συντρέχουσα αρμοδιότητα με τα κράτη μέλη όταν οι Συνθήκες της απονέμουν αρμοδιότητα μη εμπίπτουσα στους τομείς των άρθρων 2 Β και 2 Ε.
Στο ίδιο άρθρο υπάρχει η παρακάτω παράγραφος !
3. Στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και του διαστήματος, η Ένωση έχει αρμοδιότητα να αναλαμβάνει δράσεις, ιδίως όσον αφορά τον καθορισμό και την εφαρμογή των προγραμμάτων, χωρίς η άσκηση της αρμοδιότητας αυτής να έχει ως αποτέλεσμα να κωλύει την άσκηση των αρμοδιοτήτων των κρατών μελών.
Πως λοιπόν καταργήθηκε ή έστω περιορίστηκε δραματικά η έρευνα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, δια χειρός Διαμαντοπούλου ;
Που συντρέχουν οι αρμοδιότητες της ενωσης, θα το βρείτε στην πηγη. 

Από Γενικές διατάξεις    :
«Άρθρο 5α
Κατά τον καθορισμό και την εφαρμογή των πολιτικών και των δράσεών της, η Ένωση συνεκτιμά τις απαιτήσεις που συνδέονται με την προαγωγή υψηλού επιπέδου απασχόλησης, με τη διασφάλιση της κατάλληλης κοινωνικής προστασίας, με την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, κατάρτισης και προστασίας της ανθρώπινης υγείας.»
Αυτήν την πολιτική κρατά ;  Μόνον ο αρμόδιος υπουργός ενδιαφέρθηκε να νομοθετήσει  ό, τι αφορά το άρθρο 5β ;
(αποτανθείτε στην πηγή, αλλά σε γενικές γραμμές, αφορά την μη διάκριση φύλων, εθνοτικής καταγωγής κλπ)

Από άρθρο 16Α
«1. Προκειμένου να προωθήσουν τη χρηστή διακυβέρνηση και να διασφαλίσουν τη
συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, τα θεσμικά και λοιπά όργανα και οι οργανισμοί της
Ένωσης διεξάγουν τις εργασίες τους όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά.
Ισχύει κάτι τέτοιο και δεν το έχω καταλάβει ;
«Άρθρο 16 Β
1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«Άρθρο 16 Γ
1. Η Ένωση σέβεται και δεν θίγει το καθεστώς που έχουν σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο οι
εκκλησίες και οι θρησκευτικές ενώσεις ή κοινότητες στα κράτη μέλη.
2. Η Ένωση σέβεται επίσης το καθεστώς που έχουν σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο οι φιλοσοφικές και μη ομολογιακές οργανώσεις.
3. Η Ένωση διατηρεί ανοιχτό, διαφανή και τακτικό διάλογο με τις εκκλησίες και τις οργανώσεις αυτές, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ταυτότητα και συμβολή τους.»
Άμεση λοιπόν νομιμοποίηση της Ελληνικής φιλοσοφικής θρησκείας !

Ακολουθεί το Μεταναστευτικό, μόνον που τους κρατά όμηρους σε ένα μέλος κράτος και νομίζει πως έχει λύσει τα προβλήματα της.  Παραθέτω κάποιες παραγράφους :.

β) Η παράγραφος 3 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«3. Για τους ίδιους σκοπούς με τους σκοπούς της παραγράφου 1, και εκτός εάν οι
Συνθήκες έχουν προβλέψει εξουσίες δράσης προς τούτο, το Συμβούλιο, αποφασίζοντας
σύμφωνα με ειδική νομοθετική διαδικασία, μπορεί να θεσπίζει μέτρα σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση ή την κοινωνική προστασία. Το Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα μετά από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

37) Στο άρθρο 21, παρεμβάλλεται το ακόλουθο νέο πρώτο εδάφιο:
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, αποφασίζοντας μέσω κανονισμών σύμφωνα με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία, εκδίδουν τις διατάξεις σχετικά με τις διαδικασίες και προϋποθέσεις που απαιτούνται για την υποβολή πρωτοβουλίας πολιτών κατά την έννοια του άρθρου 8 Β της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένου του ελάχιστου αριθμού κρατών μελών από τα οποία οι πολίτες αυτοί πρέπει να προέρχονται.» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

38) Στο άρθρο 22, δεύτερο εδάφιο, οι λέξεις «… των δικαιωμάτων που προβλέπονται στο παρόν μέρος, και συνιστά στα κράτη μέλη την αποδοχή των εν λόγω διατάξεων σύμφωνα με τους αντίστοιχους συνταγματικούς τους κανόνες …» αντικαθίστανται από τις λέξεις «… των δικαιωμάτων που απαριθμούνται στο άρθρο 17, παράγραφος 2. Οι διατάξεις αυτές τίθενται σε ισχύ μετά την έγκρισή τους από τα κράτη μέλη, σύμφωνα με τους αντίστοιχους συνταγματικούς κανόνες τους.».

Στο Κεφάλαιο 2 άρθρο 62 αναφέρει : 
2 α) την κοινή πολιτική θεωρήσεων και άλλων τίτλων διαμονής βραχείας διάρκειας !!!!!!!!
2 γ) τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα για σύντομο χρονικό διάστημα στην Ένωση,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άρθρο 63  5. Το παρόν άρθρο δεν θίγει το δικαίωμα των κρατών μελών να καθορίζουν τον όγκο των εισερχομένων υπηκόων τρίτων χωρών, προερχομένων από τρίτες χώρες, στο έδαφός τους με σκοπό την αναζήτηση μισθωτής ή μη μισθωτής εργασίας.

Άρθρο 63β
Οι πολιτικές της Ένωσης που προβλέπονται στο παρόν κεφάλαιο και η εφαρμογή τους διέπονται από την αρχή της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών, μεταξύ άλλων και στο οικονομικό επίπεδο. Όποτε απαιτείται, οι πράξεις της Ένωσης που θεσπίζονται βάσει του παρόντος κεφαλαίου περιέχουν κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της εν λόγω αρχής.»
Προσωπικά δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο !!! Ούτε από ηθικής ούτε από άλλης πλευράς !!!

Μέρος από τις συντρέχουσες  αρμοδιότητες της Ενωσης .
ι) τον χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης,
ια) τις κοινές προκλήσεις για την ασφάλεια στον τομέα της δημόσιας υγείας, για τις πτυχές που καθορίζονται στην παρούσα Συνθήκη.
3. Στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και του διαστήματος, η Ένωση έχει αρμοδιότητα να αναλαμβάνει δράσεις, ιδίως όσον αφορά τον καθορισμό και την εφαρμογή των προγραμμάτων, χωρίς η άσκηση της αρμοδιότητας αυτής να έχει ως αποτέλεσμα να κωλύει την άσκηση των αρμοδιοτήτων των κρατών μελών.

Πως λοιπόν η κα Διαμαντοπούλου περιόρισε μέχρι εξαφάνισης, τις έρευνες από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ;;

Αφορά κοινή γεωργική πολιτική !
3. Το Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Επιτροπής, εκδίδει μέτρα σχετικά με τον καθορισμό των τιμών, των εισφορών, των ενισχύσεων και των ποσοτικών περιορισμών, καθώς και σχετικά με τον καθορισμό και την κατανομή των αλιευτικών δυνατοτήτων.».
Ας αφήσουμε την καταστροφή της αλιείας με την βοήθεια των κυβερνήσεων, σε ένα κατεξοχήν θαλασσινό κράτος, Αλλά πως τα προϊόντα είναι ακριβότερα εδώ, από άλλες πιο πλούσιες χώρες ή κράτη, δες Ελλάδα ; 

Γενικές διατάξεις.
3. "Η Ένωση καταβάλλει προσπάθεια για να εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας με τη
θέσπιση μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μέτρων συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ αστυνομικών και δικαστικών αρχών και των λοιπών αρμοδίων αρχών καθώς και με την αμοιβαία αναγνώριση των δικαστικών αποφάσεων σε ποινικές υποθέσεις και, εάν χρειάζεται, την προσέγγιση των ποινικών νομοθεσιών."
Πως τότε η μαντήλα απαγορεύτηκε στην Γαλλία ; Και εδώ δεν κοτάμε να πούμε το όνομά μας ; Δεν γνωρίζω εάν ψήφισαν να μην εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στους δρόμους. Πάμε να κάνουμε το πρώτο Τζαμί , όταν στα Βαλκάνια υπάρχουν πάμπολα ενισχύοντας το μουσουλμανικό τόξο, όταν η Γαλλία με το μεγαλύτερο ποσοστό μουσουλμάνων έχει ένα τζαμί και αυτο κτήστηκε από τον Εβραίο επιχειρηματία Robert Harush ξοδεύοντας μια ολόκληρη περιουσία !!  Στην Αγγλία μετέτρεψαν την 
Αγίου Ιωάννη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή, επειδή η περιοχή έγινε αμιγώς μουσουλμανική , καθόσον έφυγαν όλοι οι Βρετανοί γηγενείς.

Άρθρο 61 Γ
Με την επιφύλαξη των άρθρων 226, 227 και 228, το Συμβούλιο μπορεί, μετά από πρόταση της Επιτροπής, να θεσπίζει μέτρα για τον καθορισμό των λεπτομερών διατάξεων βάσει των οποίων τα κράτη μέλη, σε συνεργασία με την Επιτροπή, προβαίνουν σε αντικειμενική και αμερόληπτη αξιολόγηση της εφαρμογής, από τις αρχές των κρατών μελών, των πολιτικών της Ένωσης που προβλέπονται στον παρόντα τίτλο, με στόχο, ιδίως, τη διευκόλυνση της πλήρους εφαρμογής της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και τα εθνικά κοινοβούλια τηρούνται ενήμερα για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αυτής.

 Άρθρο 61 ΣΤ
Τα κράτη μέλη έχουν τη δυνατότητα να οργανώνουν μεταξύ τους και υπ’ ευθύνη τους μορφές συνεργασίας και συντονισμού τις οποίες κρίνουν πρόσφορες μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών των διοικήσεών τους που είναι επιφορτισμένες με τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.


Άρθρο 69 Δικαστικά
1. Αποστολή της Eurojust είναι η στήριξη και η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων εθνικών αρχών για την έρευνα και τη δίωξη σοβαρών εγκλημάτων που έχουν επιπτώσεις σε δύο ή περισσότερα κράτη μέλη ή απαιτούν δίωξη σε κοινές βάσεις, βάσει επιχειρήσεων που διεξάγονται και πληροφοριών που παρέχονται από τις αρχές των κρατών μελών και την Ευρωπόλ.


Μεταφορές
70) Στο άρθρο 71, η παράγραφος 2 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«2. Κατά την έκδοση των μέτρων της παραγράφου 1, λαμβάνονται υπόψη οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η εφαρμογή τους θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για το βιοτικό επίπεδο και την απασχόληση σε ορισμένες περιοχές, καθώς και για την εκμετάλλευση των εξοπλισμών μεταφορών.»
Καταλάβαμε κάτι σχετικό με τους φορτηγατζήδες ; Αντίθετα η κυβέρνηση έκανε την πολιτική που ήθελε. 


Περί Οικονομικής και Νομισματικής πολιτικής
86) Το άρθρο 99 τροποποιείται ως εξής:
α) Στην παράγραφο 4, η πρώτη φράση του πρώτου εδαφίου αντικαθίσταται από τις ακόλουθες δύο φράσεις:
«Όταν διαπιστώνεται, στο πλαίσιο της διαδικασίας της παραγράφου 3, ότι η 

οικονομική πολιτική ενός κράτους μέλους αντιβαίνει προς τους γενικούς προσανατολισμούς της παραγράφου 2 ή ότι ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την καλή λειτουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, η Επιτροπή μπορεί να απευθύνει προειδοποίηση στο εν λόγω κράτος μέλος. Το Συμβούλιο, μετά από σύσταση της Επιτροπής, μπορεί να απευθύνει τις αναγκαίες  συστάσεις προς το εν λόγω κράτος μέλος.».     Δεν μιλάει πουθενά για σβέρκο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ
90) Το άρθρο 104 τροποποιείται ως εξής:
α) Η παράγραφος 5 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«5. Εάν η Επιτροπή κρίνει ότι σε κράτος μέλος υπάρχει ή μπορεί να εμφανισθεί υπερβολικό έλλειμμα, απευθύνει γνώμη στο εν λόγω κράτος μέλος και ενημερώνει σχετικά το Συμβούλιο.»
β) Στην παράγραφο 6, ο όρος «σύσταση» αντικαθίσταται από τον όρο «πρόταση».

γ) Το κείμενο της παραγράφου 6 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«6. Το Συμβούλιο, αποφασίζοντας ομοφώνως, μέσω κανονισμών σύμφωνα 

με ειδική νομοθετική διαδικασία και μετά από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μπορεί να αναθέσει στην ΕΚΤ ειδικά καθήκοντα σχετικά με τις πολιτικές που αφορούν την προληπτική εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εξαιρέσει των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.»

«Άρθρο 116α β) δεσμευτικά μέσα διόρθωσης του υπερβολικού ελλείμματος (άρθρο 104, παρ. 9 και 11). 
Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουν τα σοβαρά μέλη της ένωσης, με τα δικά τους  ελλείμματα, που υπερβαίνουν το δικό μας, που και αυτο αμφισβητείτε, λόγω νέων αποκαλύψεων λογιστικών τερτιπίων  ; 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
115) Παρεμβάλλεται το ακόλουθο νέο άρθρο 136α:
«Άρθρο 136α
Η Ένωση αναγνωρίζει και προάγει το ρόλο των κοινωνικών εταίρων στο επίπεδό της, λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία των εθνικών συστημάτων. Διευκολύνει τον μεταξύ τους διάλογο, σεβόμενη την αυτονομία τους.
Η τριμερής κοινωνική σύνοδος κορυφής για την ανάπτυξη και την απασχόληση συμβάλλει στον κοινωνικό διάλογο.»


ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ
iii) Παρεμβάλλεται το ακόλουθο νέο σημείο γ):
«γ) μέτρα για τον καθορισμό υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας για τα φάρμακα και τα μηχανήματα που προορίζονται για ιατρική χρήση.»

Με αυτό το σκεπτικό έκανε τις μεταρρυθμίσεις ο κος Λοβέρδος ;  

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ131) Το άρθρο 158 τροποποιείται ως εξής:
α) Στο πρώτο εδάφιο, οι όροι «οικονομική και κοινωνική συνοχή» αντικαθίστανται από τους όρους «οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή».   

Πως εκλαμβάνετε εσείς την λέξη "συνοχή" ;  Για κατοχή ; Δεν νομίζω !!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτά που υπογράφουν έχει σημασία και κάνει την διαφορά ! Όχι η συνθήκη !!!!!!!!!!!!!!!!
γ) Προστίθεται το ακόλουθο νέο εδάφιο:
«Μεταξύ των εν λόγω περιοχών, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στις αγροτικές περιοχές, τις ζώνες που συντελείται βιομηχανική μετάβαση και τις περιοχές που πλήττονται από σοβαρά και μόνιμα φυσικά ή δημογραφικά προβλήματα, όπως οι υπερβόρειες περιοχές που είναι ιδιαίτερα αραιοκατοικημένες και οι νησιωτικές, διασυνοριακές και ορεινές περιοχές.» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Για όλα όσα λείπουν στην ΠΗΓΗ

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω τα ακόλουθα.  Ακόμα και αν πρόκειται για την Εθνική υπόσταση της χώρας, αν επιθυμώ να την εκχωρήσω ποτέ δεν ερωτήθηκα !!!  'Οπως δεν ερωτήθηκα και για την ΟΝΕ !!! Κανένα δικαστήριο στον κόσμο, δεν μου αφαιρεί αυτό το δικαίωμα να το προτάσσω !! Οπότε ό,τι και να λέμε μεταξύ μας, αυτή είναι η βάση και η αλήθεια για εμάς.   Σύμφωνα ακόμα και με τις τροποποιήσεις, ως χώρα μπορούμε να ζητάμε τα αζήτητα και να τρέχουν και να μην φτάνουν, έστω και βάσει των ολίγων παραπάνω άρθρων !!!  Τι νομίζετε, επειδή εκείνοι μας έμαθαν να μας επιβάλλουν, δεν έχουμε δικαιώματα ;  Το σίγουρο είναι πως δεν είμαστε μόνοι μας, όχι γιατί η Ρωσία μπορεί για τα συμφέροντα της και καλά κάνει, να τείνει χέρι βοηθείας, αλλά γιατι οι λαοί θα είναι μαζί μας, το οποίο είναι και σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο.  Να γνωρίζουμε χρειάζεται.  Και αν κάποιος δει κάποια παράγραφο που δεν έχει αναρτηθεί (φυσικά αδύνατον να γίνει πλήρη ανάρτηση) και συμβάλλει σε άλλο σκεπτικό, έχω να πω τα εξής : αν τα παρόντα έχουν βάση και υπάρχει κάποια παράγραφος (οι) που να αφήνει άλλες παραμέτρους, Νομικά είναι και τα κάνεις όπως θέλεις.
Είπαμε μυαλό χρειάζεται και όχι επιφανειακές τυπικές σπουδές , αλλά ούτε και μεταξύ μας να σπείρουμε φόβους !!
Κλείνοντας, τα πάντα είναι θέμα πολιτκής και ερμηνείας !!!  Οι σωστοί άνθρωποι απαιτούνται, στην σωστή θέση !!!


Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου