a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.  Αν δεν είναι έτσι, θα είναι αλλιώς (στην καθομιλουμένη θα είναι γιουβέτσι) Και αν πάλι δεν είναι ούτε έτσι ούτε αλλιώς , εύκολο είναι να δημιουργηθούν χιλιάδες άλλα έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα.  Τα γράφω όλα αυτά, γιατί είμαι σε απόλυτο παροξυσμό.  Και αυτό προέρχεται όταν έχεις να κάνεις με μυαλά, με τα άλλα μυαλά, όποια κι αν είναι.
Παντού κείτεται η ηττοπάθεια : τι να τις κάνουμε τις εκλογές, αφού πάλι τα ίδια θάναι !!  "Αφού δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα " , "'Ολοι ίδιοι είναι ".
Μπράβο, το εύκολο συμπέρασμα καθόρισε το μέλλον.  
Τι είπατε ;  ε όχι δα ;  Τότε τι, κοροϊδεύετε τον εαυτό σας ;  ή του περνάτε οικειοθελώς υπόγεια μηνύματα ;; Αφήνετε τις υποσκάπτουσες και υπόγειες νουθεσίες που διαδίδονται από στόμα σε στόμα σαν την φήμη, από κάθε εγκέφαλο ή κάθε ανεγκέφαλο, να γίνετε η αλήθεια σας ; και να λέτε και από πάνω όχι δα !!!!
Και όλα αυτά,  γιατί με κάποιο τρόπο έχει ποτιστεί μέσα μας αυτή η ιδέα όπως και κάθε αρνητική και ηττοπαθή ιδέα, σαν την κοράτσα που ούτε με σύρμα δεν βγαίνει.  Ίσως με ακουαφόρτε και αμφιβάλω !

Ε καθίστε αναπαυτικά στις πολυθρόνες σας για όσο καιρό τις έχετε και αυτές, για να βλέπετε τον κάθε παπαρολόγο να σας λέει το τάδε και το δείνα ! Να διαβάζετε το κάθε ξερόλα της συγγραφικής επιστήμης, να ακούτε τον κάθε πτυχιολάγνο της κάθε επιστήμης να σας πείθει τι πρέπει να φάτε και πως, απ' το πρωί μέχρι το βράδυ και πάλι από την αρχή, μέχρι πόσο, που και πως θα ξοδεύετε τα αγαθά σας !  Είσαστε στον σωστό δρόμο της απόλυτης αποχαυνωτικής σας "ευτυχίας" !!.
Σήμερα είπα σε μία κοπέλα, από αυτά τα άτομα που έτρεχαν με τις κουβερτούλες στην Υπατία για τα διακαιώματα των κακόμοιρων και δυστυχών ανθρώπων, που η δυστυχία τους δεν τους κάνει να βλέπουν ούτε τόσο, ώστε για κάποια φράγκα να γίνονται τα εργαλεία της δικής τους δυστυχίας, κατηγορώντας τους άλλους ' Της έλεγα λοιπόν πως περισσότερα έχεις να μάθεις καλλιεργώντας μια πατάτα, παρά τις "πατάτες" που έχει να σου μάθει ο κάθε αποχαυνοδιανούμενος τυφλοπόντικας, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νοήματος ζωής.

Επειδή χρειαζόμαστε δε πάντα κάποιον να έχουμε να βρίζουμε για να εκτονωνόμαστε, ευτυχώς που βρήκαμε εν προκειμένω τον Γαπ για να τον περνάμε γενεές δεκατέσσερις και στο τέλος να πέφτουμε στον καναπέ εκτονωμένοι , πως ουφ τα έβγαλα από μέσα μου, τον έβρισα και έλυσα το πρόβλημα !  Μα το χειρότερο είναι να είσαι στην κατηγορία αυτή που πιστεύει : γιούπι τον φάγαμε τον Γαπ, αλλά ο Γαπ είναι εδώ και βασιλεύει.  Καλά μου είπε ένας φίλος "μπλοκεράς" : άμα ήξερε ο άνθρωπος την ετυμολογία της λέξης βασιλιάς, θα ήξερε ποιός είναι και ο ίδιος. Παρεπιπτόντως Βασ(η) λ(ι)άς !!  Δηλαδή η βάση της γης ή βασιλεύς = βάσ(η) λευς=εκ του λαός , η βάση του λαού. Αλλά τέλος πάντων, εμείς ικανοποιούμαστε με το να βρίζουμε τον κάθε Γαπ, δίνοντας του και υπεραξία, τον Σαμαρά και όλους τους υπόλοιπους μαζί, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ έτσι συνήθως δεν λέμε χωρίς να συνειδητοποιούμε τι λέμε ; αλλά αφού όμως βρίσουμε πρώτα εμάς. Και θα πρέπει να μας βρίζουμε ακατάπαυστα, μέχρι να βάλουμε μυαλό.  Αλλιώς θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε διάφορες λιχουδιές : αχ τον ρίξαμε τον Γαπ.  Μόνον που ο Γαπ θα ρίξει τον εαυτό του, όταν θα έχει ρημάξει πρώτα εμάς μαζί με τους συνενόχους του.  Αυτούς ντε, που δεν συνκυβερνούν αλλά απλώς στηρίζουν, σαν τα υποστηλώματα , σαν ένα χούφτωμα στην ανηφόρα.... Έτσι ακριβώς.  Ναι αυτούς τους : όχι εμείς δεν εκχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά απλώς τα υπογράφουμε, άλλοι τα κάνουν.  Όχι καλέ κυρία, εγώ μία σκέψη έκανα, αλλά ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης την υλοποίησαν ! 

Φυσικά θα έχετε το δικαίωμα να πείτε πως δεν είσαστε σε αυτήν την κατηγορία και θα το πιστέψω.  Αλλά μήπως είσαστε στην κατηγορία που πιστεύει η Τραγκαλοπουλιάδα και όχι μόνον ;  Δηλαδή του ευρωπαϊκού ονείρου ;   Ναι ναι αυτού του τρισκατάρατου που βλέπετε σήμερα.  Γιατί αυτό που βλέπετε σήμερα, το ίδιο ήταν και τότε, δεν άλλαξε !  Δεν έχει σημασία τι λόγια χρησιμοποιήθηκαν, σημασία έχει, το πως  κατανοείτε όσα δεν κάνατε τον κόπο να κατανοήσετε μέχρι σήμερα.  Και εξηγούμε ακόμα περισσότερο.  Η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης, ωραίες λέξεις το παραδέχομαι, για να μπορεί να λειτουργήσει, αναγκαστικά θα πρέπει να έχει κάποιους κανόνες, κάποιον τρόπο τέλος πάντων.  Αυτός ο τρόπος θα είναι βασισμένος στα δεδομένα της εποχής και της τρέχουσας ιστορίας με τις καταβολάδες του παρελθόντος.  Τώρα άλλο θέμα στο κατά πόσον κάναμε τον κόπο να μάθουμε γενική ή ειδική ιστορία ή διπλωματική ιστορία.  Αυτοί λοιπόν που έχουν κτήσει την μυστική αλλά και γραπτή ιστορία στα μέτρα τους, γνωρίζουν όλες τις ρίζες της.  Τους κανόνες της Ευρώπης τους προσαρμόζουν ανάλογα και με την επιθυμητή προβλεπόμενη μελλοντική ιστορία.  Μην μας κακοφαίνεται λοιπόν, που αυτό που ζούμε δεν μας αρέσει, ή είμαστε τάχατε οραματιστές, γιατί αμφιβάλω αν καθόμασταν κάτω να αναλύσουμε τι είναι όραμα, αν θα καταλήγαμε πουθενά. 
Γιατί το όραμα, μάς το φτιάχνουν άλλοι και όχι εμείς.  Σε μας είναι αρκετό και εκεί "κλείνουμε" ως άνθρωποι, σαν το κουφό "εδώ κλείνω ως γυναίκα !!", το γνωστό "και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, οι τιποτένιοι, οι αδύναμοι, οι ανίκανοι".   Η δια της επαναλήψεως και της διαδόσεως η αυτοαποβλάκωση !

Η ΕΕ των λαών ή ο πλανήτης των λαών, πρέπει να περάσει από φωτιά και σίδηρο για να επιτευχθεί με λογικούς, έστω και ορθολογιστούς κανόνες.  Όταν μιλά κάποιος για εθνική κυριαρχία, θα πρέπει να ξέρει πως όταν ολάκερη η ζωή στηρίζεται στο χρήμα αλλά το παραχωρείς ως δικαίωμα, για ποια παπαρδελο εθνική κυριαρχία μιλάμε ;   Για να δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε καιροσκόπο να μας υποτιμά : υπογράφω δεν υπογράφω ;;  Και φυσικά το περιβόητο και διαβόητο σύστημα, σου παρουσιάζει και την απαραίτητη! εικόνα του ντοκουμέντου, οπότε πείθεσαι εσύ και αναφωνείς : βρε θα το υπογράψεις αυτό ή θα κρατήσεις τον λόγο σου ;  Και απαντά : εγώ το δήλωσα και ό,τι δηλώσω ισχύει, δεν υπογράφω.  Εσύ όμως έχεις πειστεί, αλλά για τους ολίγον έως πολύ άπιστους Θωμάδες, μπορεί να πάρει το στρατσόχαρτο και να το σκίσει μπροστά στα μάτια τους και εκείνοι να νομίζουν πως έχουν δει την αποκάλυψη, χωρίς να έχουν αναγνωρίσει τον ύπνο τους !

Ας αφήσουμε τα: νάσου Ο Γαπ και κοίτα τον Ευαγγελιστή Παπαδήμο τον τραπεζίτη (που άκουσα και το κουφό δια στόματος Κώνστα : μα δεν είναι τραπεζίτης, σύμβουλος είναι ή δεν ξέρω τι άλλο !! Συμβουλοτραπεζίτης είναι ρε Κώνστα, η λέξη μας μάρανε !) ή βρε τον κολοτούμπα Σαμαρά ή "τον" συγκολιτική ουσία που λέει η Παπαρήγα που άργησε να δώσει υπουργεία στους δικούς του εδώ και δυο χρόνια ! Κάλιο αργά παρά ποτέ ! 

Ας ψάξουμε σε τι θεό πιστεύουμε εμείς κατ΄ αρχάς και ας αφήσουμε τους άλλους, γιατί καταντήσαμε να είμαστε οι πιο μαλάκες που κυκλοφορούν πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.  Άμα δε, έχουμε μάθει κάτι παραπάνω, εκεί να δεις την αλαζονεία μας και την "ξερολία" μας, κόντρα στον διπλανό μας.  Το χειρότερο, η υπεροψία μας. Είδατε πόσο εύκολα προκύπτουν οι πολλοί Πρόεδροι στο Ελλαδιστάν !!!!

Κυρίες και κύριοι, μπορείτε να σβήσετε το κομπιούτερ σας, να το πετάξετε , αλλά επειδή δεν μπορείτε να αγοράσετε άλλο, να το σβήσετε τελείως και να αρχίσετε μόνοι σας να γράφετε από την αρχή, χωρίς την βοήθεια κανενός ;  Τι λέω τώρα ε ;  δύσκολα πράγματα, ακατόρθωτα, ανεφάρμοστα,  ουτοπικά και χρονοβόρα.  Ακόμα και αυτοί που τρέχουν να μην πληρώσουν την ΔΕΗ , ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, δεν το κάνουν όμως με ευρεία έννοια συνείδησης, γι αυτό εξακολουθούν να τρέχουν να μην πληρώνουν ΔΕΗ, μέχρι να καταλάβουν το νόημα του ΟΧΙ !   Όσο για τους άλλους που πληρώνουν , καλά εκεί η ασθένεια είναι πολύ βαριά και ανίατη. Ο καθένας με τις επιλογές του.  Τον κόσμο μας εμείς τον φτιάχνουμε και εμείς τον αντιμετωπίζουμε.  Αν δεν το καταλάβουμε...

Μόνον μια πυρηνική βόμβα τότε μας αξίζει.  Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά η κόλαση μόνον με κόλαση καταπολεμιέται, καθώς φαίνεται δυστυχώς. Μόνον έτσι μπορούν να σβήσουν οι παλιές εγγραφές. Δια του αφανισμού. Όχι δεν είμαι καταστροφολόγος.  Θα είμαι όμως μέχρι να μυρίσω στον αέρα που αναπνέω πως κάτι πραγματικά, ουσιαστικά αλλάζει !!  Μέχρι εκεί είναι η ικανότητά μας ;;  Να βλέπουμε μόνον όσα έχουμε τάχατε καταφέρει να πιστεύουμε ή να νομίζουμε.  Το κέντρο βάρους των αναγκών μας, έγειρε και δεν το πήραμε χαμπάρι και ούτε θέλουμε να το πάρουμε χαμπάρι.  Όσο τους ξύπνιους να θέλουμε να καμωνόμαστε.    

Πρέπει να γίνει αντιληπτό : είμαστε εμείς οι παίχτες και κανένας άλλος !!!!!  
Ενδιάμεσα παρεισέφρησαν ζιζάνια, σαύρες και αράχνες και θόλωσε η οθόνη.   Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.  Εσείς πιστέψατε όμως αυτά που σας είπανε από την κούνια σας και στα σχολικά βιβλία σας πως είναι η αλήθεια !!   Αυτά που κυκλοφορούν σαν φίδια ανάμεσα μας δια του λόγου !  Υπόκωφου ή βροντερού, επιτακτικού ή παραπλανητικού.
Τι λέει η Αγία Γραφή ; Εν αρχή ην ο Λόγος . 
Αυτός ο λόγος που μπορεί να τεμαχιστεί , δεν είναι ο Λόγος.  Ούτε είναι ο λόγος του κάθε τυχάρπαστου εκμεταλλευτή.  Είναι ο δικό σου Λόγος, ο δικό μας Λόγος.  Ο ίδιος δεν διέπεται από νόμους και κανόνες, δεν τους χρειάζεται,  γιατί είναι ο Λόγος.  Δεν ανήκει αποκλειστικά σε κανέναν, γιατί μόνον κάτι που δεν έχει δικά του ποδάρια ψάχνει να βρει ξένα για να πατήσει, αφού δεν είναι ο Λόγος !!  Τον άκουσες μέσα σου ; έχεις καλώς.  Νόμιζες ότι τον άκουσες επειδή κάποιος σου τον είπε ; Κρίμα έχασες.  Ακούτε τον λόγο πίσω από την κουρτίνα, γραμμένο πάνω σε καραμέλες, σε ταμπελίτσες, σε ινστρούκτορες της κάθε είδους υπόγειας προπαγανδιστικής επιστήμης, πολιτικής , διαφήμισης, τρόπου ζωής και συμπεριφοράς, σε κάθε μαλακία που προσφέρει και υποκινεί ομολογώ πανέξυπνα το σύστημα.  Σας ξέρει και μας ξέρει, τόσο όση άγνοια έχουμε εμείς για μας. 
Τόση άγνοια, που δεν κάναμε τον κόπο να συνδέσουμε το Εν αρχή ην ο Λόγος, με την θεογονία των αρχαίων Ελλήνων. Ο Ηράκλειτος είπε : Τον κόσμο αυτό που είναι όλοι ένα, ούτε κάποιος θεός ούτε άνθρωπος τον δημιούργησε, αλλά υπήρχε πάντα, υπάρχει και θα υπάρχει, μια φωτιά που ζει αιωνίως. 
Η απεραντοσύνη, η αιωνιότητα ενός άναρχου θεού χωρίς ταμπέλες, αλλά που κτίζεται με τον λόγο του καθενός μας, μαζί με την ανάσα του και τον δικό του Λόγο, μέχρι να κατακτήσουμε την σημασία της έννοιας του Λόγου !  
Ο Πίνδαρος έγραψε : Μια είναι η γενιά των θεών και ανθρώπων. Από μια μάνα ανασαίνουμε και οι δυο. Όμως μια δύναμη μας διαχώρισε, κι εμείς είμαστε ένα τίποτα, ενώ γι’ αυτούς στέκει παντοτινά, στέρεο βάθρο ο ουρανός.  Γιατί ;  Γιατί ο λόγος μας δεν είναι ο λόγος ο δικός μας. Κατάντησε ο λόγος μας να γίνεται η καταδίκη μας, αφού δεν είναι ο ορθός. Καθόσον η πηγή του είναι ετερόφωτη και ετεροκινούμενη, μέσα από τις καθυποταγμένες σκέψεις μας !  Είχα γράψει μια μέρα πως το κλειδί είναι η σκέψη μας.  Ο λόγος μας είναι η αντανάκλαση της σκέψης και η πράξη η εφαρμογή τους. Πόσοι μπορούν να το καταλάβουν αυτό και σε βάθος ;

Αντί να θέτατε εσείς πρώτοι τα ερωτήματα που θα προέκυπταν μέσα από την δική σας προσωπική εργασία, από τις αναζητήσεις σας το ποιός είμαι και που πάω.  Τι στο καλό κάνω εδώ ;   Δεν μπορεί σε κάποια συμπεράσματα ο άνθρωπος φτάνει αν είναι απαγκιστρωμένος.  Στα μετέπειτα ερωτηματικά, ε θα βρει ο καθένας τον τρόπο του και τον δρόμο μου , άμα πραγματικά το θέλει.  Αλλά αν δεν έχει την δική του την μαγιά, ό,τι βλέπει ή ακούει ή διαβάζει, θα τα θεωρεί απλώς σωστά, έστω και με μικρές διορθώσεις.
Σαν αυτές τις διορθώσεις που έγιναν τις τελευταίες χιλιετηρίδες δια του λόγου μας, όσπου κατασκευάσαμε αυτό το εξάμβλωμα που έχουμε το θράσος να λέμε ζωή !

Η αφύπνιση δεν ξεκινά και δεν σταματά σε μια ΔΕΗ.  
Ξεκινά στο κατά πόσον, εφ'  όσον δεν υπάρχουν σημαντικότατοι λόγοι, δύναται να διερωτηθεί ο άνθρωπος : ποιά είναι τα όρια του, στο να απαρνηθεί ένα αγαθό της σύγχρονης ζωής, που του το τρίβουν στην μούρη κάνοντας τον καθένα από εμάς να τρέμει, έτσι ώστε από την σκέψη και τον λόγου του να καταλήξει στην πράξη, που θα επιφέρει το επιθυμητόν για το μέλλον του !!. 
Μην νομίζετε πως έχει κάποια διαφορά, με το ποιό είναι το όριο τού : πουλώ ή δεν πουλώ την ψυχή μου στον διάβολο ή στον εκμεταλλευτή επί του προκειμένου ή στον πλάνο δωροδότη ή του οιουδήποτε ανάλογου τύπου !!!!
Η Διαμανατοπούλου το εξέφρασε, ναι ναι ξέρω ως παράφραση.  
Μήπως όμως έχει βαθύτερη έννοια και σημασία ;;;

Ασπασία
Ο ΛΟΓΟΣ , ΤΟ ΟΡΙΟ & Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.  Αν δεν είναι έτσι, θα είναι αλλιώς (στην καθομιλουμένη θα είναι γιουβέτσι) Και αν πάλι δεν είναι ούτε έτσι ούτε αλλιώς , εύκολο είναι να δημιουργηθούν χιλιάδες άλλα έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα.  Τα γράφω όλα αυτά, γιατί είμαι σε απόλυτο παροξυσμό.  Και αυτό προέρχεται όταν έχεις να κάνεις με μυαλά, με τα άλλα μυαλά, όποια κι αν είναι.
Παντού κείτεται η ηττοπάθεια : τι να τις κάνουμε τις εκλογές, αφού πάλι τα ίδια θάναι !!  "Αφού δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα " , "'Ολοι ίδιοι είναι ".
Μπράβο, το εύκολο συμπέρασμα καθόρισε το μέλλον.  
Τι είπατε ;  ε όχι δα ;  Τότε τι, κοροϊδεύετε τον εαυτό σας ;  ή του περνάτε οικειοθελώς υπόγεια μηνύματα ;; Αφήνετε τις υποσκάπτουσες και υπόγειες νουθεσίες που διαδίδονται από στόμα σε στόμα σαν την φήμη, από κάθε εγκέφαλο ή κάθε ανεγκέφαλο, να γίνετε η αλήθεια σας ; και να λέτε και από πάνω όχι δα !!!!
Και όλα αυτά,  γιατί με κάποιο τρόπο έχει ποτιστεί μέσα μας αυτή η ιδέα όπως και κάθε αρνητική και ηττοπαθή ιδέα, σαν την κοράτσα που ούτε με σύρμα δεν βγαίνει.  Ίσως με ακουαφόρτε και αμφιβάλω !

Ε καθίστε αναπαυτικά στις πολυθρόνες σας για όσο καιρό τις έχετε και αυτές, για να βλέπετε τον κάθε παπαρολόγο να σας λέει το τάδε και το δείνα ! Να διαβάζετε το κάθε ξερόλα της συγγραφικής επιστήμης, να ακούτε τον κάθε πτυχιολάγνο της κάθε επιστήμης να σας πείθει τι πρέπει να φάτε και πως, απ' το πρωί μέχρι το βράδυ και πάλι από την αρχή, μέχρι πόσο, που και πως θα ξοδεύετε τα αγαθά σας !  Είσαστε στον σωστό δρόμο της απόλυτης αποχαυνωτικής σας "ευτυχίας" !!.
Σήμερα είπα σε μία κοπέλα, από αυτά τα άτομα που έτρεχαν με τις κουβερτούλες στην Υπατία για τα διακαιώματα των κακόμοιρων και δυστυχών ανθρώπων, που η δυστυχία τους δεν τους κάνει να βλέπουν ούτε τόσο, ώστε για κάποια φράγκα να γίνονται τα εργαλεία της δικής τους δυστυχίας, κατηγορώντας τους άλλους ' Της έλεγα λοιπόν πως περισσότερα έχεις να μάθεις καλλιεργώντας μια πατάτα, παρά τις "πατάτες" που έχει να σου μάθει ο κάθε αποχαυνοδιανούμενος τυφλοπόντικας, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νοήματος ζωής.

Επειδή χρειαζόμαστε δε πάντα κάποιον να έχουμε να βρίζουμε για να εκτονωνόμαστε, ευτυχώς που βρήκαμε εν προκειμένω τον Γαπ για να τον περνάμε γενεές δεκατέσσερις και στο τέλος να πέφτουμε στον καναπέ εκτονωμένοι , πως ουφ τα έβγαλα από μέσα μου, τον έβρισα και έλυσα το πρόβλημα !  Μα το χειρότερο είναι να είσαι στην κατηγορία αυτή που πιστεύει : γιούπι τον φάγαμε τον Γαπ, αλλά ο Γαπ είναι εδώ και βασιλεύει.  Καλά μου είπε ένας φίλος "μπλοκεράς" : άμα ήξερε ο άνθρωπος την ετυμολογία της λέξης βασιλιάς, θα ήξερε ποιός είναι και ο ίδιος. Παρεπιπτόντως Βασ(η) λ(ι)άς !!  Δηλαδή η βάση της γης ή βασιλεύς = βάσ(η) λευς=εκ του λαός , η βάση του λαού. Αλλά τέλος πάντων, εμείς ικανοποιούμαστε με το να βρίζουμε τον κάθε Γαπ, δίνοντας του και υπεραξία, τον Σαμαρά και όλους τους υπόλοιπους μαζί, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ έτσι συνήθως δεν λέμε χωρίς να συνειδητοποιούμε τι λέμε ; αλλά αφού όμως βρίσουμε πρώτα εμάς. Και θα πρέπει να μας βρίζουμε ακατάπαυστα, μέχρι να βάλουμε μυαλό.  Αλλιώς θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε διάφορες λιχουδιές : αχ τον ρίξαμε τον Γαπ.  Μόνον που ο Γαπ θα ρίξει τον εαυτό του, όταν θα έχει ρημάξει πρώτα εμάς μαζί με τους συνενόχους του.  Αυτούς ντε, που δεν συνκυβερνούν αλλά απλώς στηρίζουν, σαν τα υποστηλώματα , σαν ένα χούφτωμα στην ανηφόρα.... Έτσι ακριβώς.  Ναι αυτούς τους : όχι εμείς δεν εκχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά απλώς τα υπογράφουμε, άλλοι τα κάνουν.  Όχι καλέ κυρία, εγώ μία σκέψη έκανα, αλλά ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης την υλοποίησαν ! 

Φυσικά θα έχετε το δικαίωμα να πείτε πως δεν είσαστε σε αυτήν την κατηγορία και θα το πιστέψω.  Αλλά μήπως είσαστε στην κατηγορία που πιστεύει η Τραγκαλοπουλιάδα και όχι μόνον ;  Δηλαδή του ευρωπαϊκού ονείρου ;   Ναι ναι αυτού του τρισκατάρατου που βλέπετε σήμερα.  Γιατί αυτό που βλέπετε σήμερα, το ίδιο ήταν και τότε, δεν άλλαξε !  Δεν έχει σημασία τι λόγια χρησιμοποιήθηκαν, σημασία έχει, το πως  κατανοείτε όσα δεν κάνατε τον κόπο να κατανοήσετε μέχρι σήμερα.  Και εξηγούμε ακόμα περισσότερο.  Η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης, ωραίες λέξεις το παραδέχομαι, για να μπορεί να λειτουργήσει, αναγκαστικά θα πρέπει να έχει κάποιους κανόνες, κάποιον τρόπο τέλος πάντων.  Αυτός ο τρόπος θα είναι βασισμένος στα δεδομένα της εποχής και της τρέχουσας ιστορίας με τις καταβολάδες του παρελθόντος.  Τώρα άλλο θέμα στο κατά πόσον κάναμε τον κόπο να μάθουμε γενική ή ειδική ιστορία ή διπλωματική ιστορία.  Αυτοί λοιπόν που έχουν κτήσει την μυστική αλλά και γραπτή ιστορία στα μέτρα τους, γνωρίζουν όλες τις ρίζες της.  Τους κανόνες της Ευρώπης τους προσαρμόζουν ανάλογα και με την επιθυμητή προβλεπόμενη μελλοντική ιστορία.  Μην μας κακοφαίνεται λοιπόν, που αυτό που ζούμε δεν μας αρέσει, ή είμαστε τάχατε οραματιστές, γιατί αμφιβάλω αν καθόμασταν κάτω να αναλύσουμε τι είναι όραμα, αν θα καταλήγαμε πουθενά. 
Γιατί το όραμα, μάς το φτιάχνουν άλλοι και όχι εμείς.  Σε μας είναι αρκετό και εκεί "κλείνουμε" ως άνθρωποι, σαν το κουφό "εδώ κλείνω ως γυναίκα !!", το γνωστό "και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, οι τιποτένιοι, οι αδύναμοι, οι ανίκανοι".   Η δια της επαναλήψεως και της διαδόσεως η αυτοαποβλάκωση !

Η ΕΕ των λαών ή ο πλανήτης των λαών, πρέπει να περάσει από φωτιά και σίδηρο για να επιτευχθεί με λογικούς, έστω και ορθολογιστούς κανόνες.  Όταν μιλά κάποιος για εθνική κυριαρχία, θα πρέπει να ξέρει πως όταν ολάκερη η ζωή στηρίζεται στο χρήμα αλλά το παραχωρείς ως δικαίωμα, για ποια παπαρδελο εθνική κυριαρχία μιλάμε ;   Για να δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε καιροσκόπο να μας υποτιμά : υπογράφω δεν υπογράφω ;;  Και φυσικά το περιβόητο και διαβόητο σύστημα, σου παρουσιάζει και την απαραίτητη! εικόνα του ντοκουμέντου, οπότε πείθεσαι εσύ και αναφωνείς : βρε θα το υπογράψεις αυτό ή θα κρατήσεις τον λόγο σου ;  Και απαντά : εγώ το δήλωσα και ό,τι δηλώσω ισχύει, δεν υπογράφω.  Εσύ όμως έχεις πειστεί, αλλά για τους ολίγον έως πολύ άπιστους Θωμάδες, μπορεί να πάρει το στρατσόχαρτο και να το σκίσει μπροστά στα μάτια τους και εκείνοι να νομίζουν πως έχουν δει την αποκάλυψη, χωρίς να έχουν αναγνωρίσει τον ύπνο τους !

Ας αφήσουμε τα: νάσου Ο Γαπ και κοίτα τον Ευαγγελιστή Παπαδήμο τον τραπεζίτη (που άκουσα και το κουφό δια στόματος Κώνστα : μα δεν είναι τραπεζίτης, σύμβουλος είναι ή δεν ξέρω τι άλλο !! Συμβουλοτραπεζίτης είναι ρε Κώνστα, η λέξη μας μάρανε !) ή βρε τον κολοτούμπα Σαμαρά ή "τον" συγκολιτική ουσία που λέει η Παπαρήγα που άργησε να δώσει υπουργεία στους δικούς του εδώ και δυο χρόνια ! Κάλιο αργά παρά ποτέ ! 

Ας ψάξουμε σε τι θεό πιστεύουμε εμείς κατ΄ αρχάς και ας αφήσουμε τους άλλους, γιατί καταντήσαμε να είμαστε οι πιο μαλάκες που κυκλοφορούν πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.  Άμα δε, έχουμε μάθει κάτι παραπάνω, εκεί να δεις την αλαζονεία μας και την "ξερολία" μας, κόντρα στον διπλανό μας.  Το χειρότερο, η υπεροψία μας. Είδατε πόσο εύκολα προκύπτουν οι πολλοί Πρόεδροι στο Ελλαδιστάν !!!!

Κυρίες και κύριοι, μπορείτε να σβήσετε το κομπιούτερ σας, να το πετάξετε , αλλά επειδή δεν μπορείτε να αγοράσετε άλλο, να το σβήσετε τελείως και να αρχίσετε μόνοι σας να γράφετε από την αρχή, χωρίς την βοήθεια κανενός ;  Τι λέω τώρα ε ;  δύσκολα πράγματα, ακατόρθωτα, ανεφάρμοστα,  ουτοπικά και χρονοβόρα.  Ακόμα και αυτοί που τρέχουν να μην πληρώσουν την ΔΕΗ , ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, δεν το κάνουν όμως με ευρεία έννοια συνείδησης, γι αυτό εξακολουθούν να τρέχουν να μην πληρώνουν ΔΕΗ, μέχρι να καταλάβουν το νόημα του ΟΧΙ !   Όσο για τους άλλους που πληρώνουν , καλά εκεί η ασθένεια είναι πολύ βαριά και ανίατη. Ο καθένας με τις επιλογές του.  Τον κόσμο μας εμείς τον φτιάχνουμε και εμείς τον αντιμετωπίζουμε.  Αν δεν το καταλάβουμε...

Μόνον μια πυρηνική βόμβα τότε μας αξίζει.  Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά η κόλαση μόνον με κόλαση καταπολεμιέται, καθώς φαίνεται δυστυχώς. Μόνον έτσι μπορούν να σβήσουν οι παλιές εγγραφές. Δια του αφανισμού. Όχι δεν είμαι καταστροφολόγος.  Θα είμαι όμως μέχρι να μυρίσω στον αέρα που αναπνέω πως κάτι πραγματικά, ουσιαστικά αλλάζει !!  Μέχρι εκεί είναι η ικανότητά μας ;;  Να βλέπουμε μόνον όσα έχουμε τάχατε καταφέρει να πιστεύουμε ή να νομίζουμε.  Το κέντρο βάρους των αναγκών μας, έγειρε και δεν το πήραμε χαμπάρι και ούτε θέλουμε να το πάρουμε χαμπάρι.  Όσο τους ξύπνιους να θέλουμε να καμωνόμαστε.    

Πρέπει να γίνει αντιληπτό : είμαστε εμείς οι παίχτες και κανένας άλλος !!!!!  
Ενδιάμεσα παρεισέφρησαν ζιζάνια, σαύρες και αράχνες και θόλωσε η οθόνη.   Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.  Εσείς πιστέψατε όμως αυτά που σας είπανε από την κούνια σας και στα σχολικά βιβλία σας πως είναι η αλήθεια !!   Αυτά που κυκλοφορούν σαν φίδια ανάμεσα μας δια του λόγου !  Υπόκωφου ή βροντερού, επιτακτικού ή παραπλανητικού.
Τι λέει η Αγία Γραφή ; Εν αρχή ην ο Λόγος . 
Αυτός ο λόγος που μπορεί να τεμαχιστεί , δεν είναι ο Λόγος.  Ούτε είναι ο λόγος του κάθε τυχάρπαστου εκμεταλλευτή.  Είναι ο δικό σου Λόγος, ο δικό μας Λόγος.  Ο ίδιος δεν διέπεται από νόμους και κανόνες, δεν τους χρειάζεται,  γιατί είναι ο Λόγος.  Δεν ανήκει αποκλειστικά σε κανέναν, γιατί μόνον κάτι που δεν έχει δικά του ποδάρια ψάχνει να βρει ξένα για να πατήσει, αφού δεν είναι ο Λόγος !!  Τον άκουσες μέσα σου ; έχεις καλώς.  Νόμιζες ότι τον άκουσες επειδή κάποιος σου τον είπε ; Κρίμα έχασες.  Ακούτε τον λόγο πίσω από την κουρτίνα, γραμμένο πάνω σε καραμέλες, σε ταμπελίτσες, σε ινστρούκτορες της κάθε είδους υπόγειας προπαγανδιστικής επιστήμης, πολιτικής , διαφήμισης, τρόπου ζωής και συμπεριφοράς, σε κάθε μαλακία που προσφέρει και υποκινεί ομολογώ πανέξυπνα το σύστημα.  Σας ξέρει και μας ξέρει, τόσο όση άγνοια έχουμε εμείς για μας. 
Τόση άγνοια, που δεν κάναμε τον κόπο να συνδέσουμε το Εν αρχή ην ο Λόγος, με την θεογονία των αρχαίων Ελλήνων. Ο Ηράκλειτος είπε : Τον κόσμο αυτό που είναι όλοι ένα, ούτε κάποιος θεός ούτε άνθρωπος τον δημιούργησε, αλλά υπήρχε πάντα, υπάρχει και θα υπάρχει, μια φωτιά που ζει αιωνίως. 
Η απεραντοσύνη, η αιωνιότητα ενός άναρχου θεού χωρίς ταμπέλες, αλλά που κτίζεται με τον λόγο του καθενός μας, μαζί με την ανάσα του και τον δικό του Λόγο, μέχρι να κατακτήσουμε την σημασία της έννοιας του Λόγου !  
Ο Πίνδαρος έγραψε : Μια είναι η γενιά των θεών και ανθρώπων. Από μια μάνα ανασαίνουμε και οι δυο. Όμως μια δύναμη μας διαχώρισε, κι εμείς είμαστε ένα τίποτα, ενώ γι’ αυτούς στέκει παντοτινά, στέρεο βάθρο ο ουρανός.  Γιατί ;  Γιατί ο λόγος μας δεν είναι ο λόγος ο δικός μας. Κατάντησε ο λόγος μας να γίνεται η καταδίκη μας, αφού δεν είναι ο ορθός. Καθόσον η πηγή του είναι ετερόφωτη και ετεροκινούμενη, μέσα από τις καθυποταγμένες σκέψεις μας !  Είχα γράψει μια μέρα πως το κλειδί είναι η σκέψη μας.  Ο λόγος μας είναι η αντανάκλαση της σκέψης και η πράξη η εφαρμογή τους. Πόσοι μπορούν να το καταλάβουν αυτό και σε βάθος ;

Αντί να θέτατε εσείς πρώτοι τα ερωτήματα που θα προέκυπταν μέσα από την δική σας προσωπική εργασία, από τις αναζητήσεις σας το ποιός είμαι και που πάω.  Τι στο καλό κάνω εδώ ;   Δεν μπορεί σε κάποια συμπεράσματα ο άνθρωπος φτάνει αν είναι απαγκιστρωμένος.  Στα μετέπειτα ερωτηματικά, ε θα βρει ο καθένας τον τρόπο του και τον δρόμο μου , άμα πραγματικά το θέλει.  Αλλά αν δεν έχει την δική του την μαγιά, ό,τι βλέπει ή ακούει ή διαβάζει, θα τα θεωρεί απλώς σωστά, έστω και με μικρές διορθώσεις.
Σαν αυτές τις διορθώσεις που έγιναν τις τελευταίες χιλιετηρίδες δια του λόγου μας, όσπου κατασκευάσαμε αυτό το εξάμβλωμα που έχουμε το θράσος να λέμε ζωή !

Η αφύπνιση δεν ξεκινά και δεν σταματά σε μια ΔΕΗ.  
Ξεκινά στο κατά πόσον, εφ'  όσον δεν υπάρχουν σημαντικότατοι λόγοι, δύναται να διερωτηθεί ο άνθρωπος : ποιά είναι τα όρια του, στο να απαρνηθεί ένα αγαθό της σύγχρονης ζωής, που του το τρίβουν στην μούρη κάνοντας τον καθένα από εμάς να τρέμει, έτσι ώστε από την σκέψη και τον λόγου του να καταλήξει στην πράξη, που θα επιφέρει το επιθυμητόν για το μέλλον του !!. 
Μην νομίζετε πως έχει κάποια διαφορά, με το ποιό είναι το όριο τού : πουλώ ή δεν πουλώ την ψυχή μου στον διάβολο ή στον εκμεταλλευτή επί του προκειμένου ή στον πλάνο δωροδότη ή του οιουδήποτε ανάλογου τύπου !!!!
Η Διαμανατοπούλου το εξέφρασε, ναι ναι ξέρω ως παράφραση.  
Μήπως όμως έχει βαθύτερη έννοια και σημασία ;;;

Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου