a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η μεγάλη παρουσία μέσα σας

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΑΣ, επειδή ο Δημιουργός βασίζεται σε αυτήν την παρουσία για να σας καταστήσει ικανούς να ανταποκριθείτε στο Νέο Μήνυμα. Σίγουρα οι σύμμαχοί σας στην Ευρύτερη Κοινότητα πρέπει να πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα έχει μεγάλο δυναμικό, αλλιώς δεν θα έστελναν τους απεσταλμένους τους εδώ, εκθέτοντάς τους σε μεγάλο κίνδυνο, προκειμένου να κάνουν μια αναφορά περί της Επέμβασης που υφίσταται στον κόσμο σήμερα.

Ο Δημιουργός και οι σύμμαχοί σας έχουν πολύ εμπιστοσύνη στην πνευματική ακεραιότητα της ανθρωπότητας. Όμως η ανθρωπότητα δεν έχει αυτήν την εμπιστοσύνη. Όχι ακόμα. Η κατάσταση σ΄αυτό το σημείο είναι πολύ δύσκολη διότι οι άνθρωποι χρειάζονται πλέον να πειστούν ότι η ελευθερία τους κινδυνεύει, ότι πρέπει να την υπεραπιστούν, ότι πρέπει να την οικοδομήσουν, και ότι έχουν ήδη τη δύναμη να το κάνουν αυτό. Σ΄αυτό το σημείο οι άνθρωποι αισθάνονται τόσο αδύναμοι, τόσο ανίκανοι και τόσο εξαρτημένοι από ανθρώπινες προσωπικότητες εξουσίας για να τους καθοδηγήσουν, να είναι ηγέτες τους και να τους λένε ποια είναι η πραγματικότητα, και τόσο εξαρτημένοι από την ανθρώπινη επιστήμη για να προσδιορίσει τη φύση της ύπαρξης, που η ανθρωπότητα βρίσκεται μάλλον σε θλιβερή κατάσταση.

Αυτή η αντίθεση είναι πολύ αποκαλυπτική. Προφανώς, άμα ο Δημιουργός βασίζεται στην έμφυτη ανθρώπινη σοφία για να ανταποκριθείτε, και άμα οι σύμμαχοί σας στην Ευρύτερη Κοινότητα βασίζονται στη δύναμη και στην ακεραιότητα της ανθρωπότητας για να καταφέρει να λάβει τις συμβουλές τους, αλλά η ανθρώπινη οικογένεια δεν συμμερίζεται αυτήν την εμπιστοσύνη και αυτήν την αναγνώριση, τότε λοιπόν, ιδού το πρόβλημα.

Τι θα σας αποκαταστήσει τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητά σας παρά το να υποδεχτείτε τη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα σας; Η παρούσα κατάσταση το επιδεικνύει αυτό τόσο ξεκάθαρα, διότι δεν μπορείτε να βασιστείτε στις κυβερνήσεις σας για να σας εξηγήσουν το τι είναι η Επέμβαση, ή πως υφίσταται ή το τι σημαίνει. Δεν μπορείτε να στηριχτείτε στην επιστήμη διότι αυτή κυρίως αγνοεί αυτό το φαινόμενο. Δεν μπορείτε να βασιστείτε στους θρησκευτικούς ηγέτες σας για να σας συμβουλέψουν για την πραγματικότητα αυτού του φαινομένου, και για το τι πρέπει να κάνετε, διότι αληθινά δεν ξέρουν. Γι΄αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού. Ο Θεός μπορεί να μιλήσει με σας απευθείας και αυτό που βρίσκεται βαθιά μέσα σας μπορεί να ανταποκριθεί σ΄αυτήν την επικοινωνία, επειδή αυτό που βρίσκεται βαθιά μέσα σας δημιουργήθηκε από τον Θεό.

Αυτή η μετάδοση παρακάμπτει την ανάγκη για ανθρώπινες προσωπηκότητες εξουσίας για να σας λένε το τι είναι η Επέμβαση, πως υφίσταται ή το τι σημαίνει, διότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσουν την πραγματική κατάσταση ενώπιον της ανθρωπότητας, και στην αλήθεια πιθανών να είναι προδιαθετημένοι εναντίον της. Μέχρι κι αν μπορούν να αντιληφθούν την πραγματική κατάσταση, πιθανόν να μην είναι ελεύθεροι να την σχολιάσουν. Δεν υπάρχει κανένα άτομο στον κόσμο που έχει μια πλήρη συνείδηση του τι είναι η Επέμβαση, πως λειτούργει και τι σημαίνει για την ανθρωπότητα. Η Γνώση μέσα στους ανθρώπους μπορεί να τους ειδοποιήσει για την πραγματικότητα της Επέμβασης, αλλά δεν μπορούν να δουν την πλήρη έκτασή της. Γι΄αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού. Γι΄αυτό η επικοινωνία τώρα πρέπει να έρθει από τον Δημιουργό και σε δεύτερο βαθμό από τους συμμάχους σας, προκειμένου να σας δείξουν αυτά που δεν μπορείτε να δείτε εσείς από μοναχού σας, και να σας δώσουν πληροφορίες που δεν καταφέρατε να βρείτε από μοναχού σας, αλλά που χρειάζονται τόσο πολύ στον κόσμο σήμερα.

Η επιτυχία αυτής της επικοινωνίας στηρίζεται στην πραγματικότητα της μεγάλης παρουσίας που ζει μέσα σας. Διότι μόνο αυτή η παρουσία θα σας καταστήσει ικανούς να ανταποκριθείτε και να αναγνωρίσετε την αλήθεια στο Νέο Μήνυμα του Θεού, και να ανγνωρίσετε την πραγματικότητα της Επέμβασης. Ο νους των ανθρώπων καθορίζεται από την πλύση εγκεφάλου τους, είναι το προϊόν του παρελθόντος τους. Πολλοί προσπάθουν ακόμα να βιώσουν τα προηγούμενα Μηνύματα του Θεού, που δόθηκαν προ πολλού. Πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι είναι απομονωμένοι στο Σύμπαν και πως κανένας δεν μπορεί να φτάσει στις ακτές τους.

Άρα εναπόκειται κατακάθαρα στη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα στον καθένα να αναγνωρίσει αυτήν την επικοινωνία και να αντιδράσει. Εδώ το Νέο Μήνυμα του Θεού προσφέρει εξιλέωση σε κάθε άτομο που μπορεί να το λάβει. Διότι ίσως ο νους σας να μην το κατανοεί αλλά η καρδιά σας θα ξέρει. Αυτό λοιπόν δείχνει που βρίσκεται η αληθινή σας δύναμη, που διαμένει η αληθινή εξουσία στη ζωή σας.

Ο Δημιουργός δεν είναι εδώ για να σας πει να ακολουθήσετε κάποιον. Ο Δημιουργός είναι εδώ για να σας πει να ακολουθήσετε τη Γνώση μέσα σας, και να ενωθείτε με τους άλλους ανθρώπους σ΄αυτό το επίπεδο αντίληψης, διότι αυτό είναι, εκ αρχής, το μόνο επίπεδο αντίληψης στο οποίο μπορείτε αληθινά να ενωθείτε με άλλους. Οι σχέσεις των ανθρώπων στηρίζονται ακόμα στην προσωπική έλξη και σε κοινές αξίες και κοινά ενδιαφέροντα. Σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι έχουν εύθραυστες σχέσεις και δεν έχουν κανένα θεμέλιο για τη συντήρηση του εαυτού τους. Οι σχέσεις λοιπόν γίνονται το προϊόν της βολής και της συνήθειας, και όλη η ζωή τις διαφεύγει. Μόνο όταν η μεγάλη παρουσία μπορέσει να σας ενώσει τον έναν με τον άλλον, τότε υφίσταται ένας αληθινός δεσμός και μια αληθινή ένωση – ένας αληθινός γάμος, μια γνήσια φιλία, ένας αληθινός συνεταιρισμός οποιουδήποτε είδους. Αυτό έχει τη δύναμη να υπερβεί τις διαφορές ανάμεσα τους ανθρώπους, και να εξουδετερώσει οποιεσδήποτε καταστρεπτικές τάσεις οι άνθρωποι έχουν μέσα τους.

Αυτή η μεγάλη παρουσία σας προτρέπει να μην προδώσετε τον εαυτό σας, τον κόσμο σας ή την ανθρωπότητα. Δείχνει πως δεν μπορείτε αληθινά να αποχωριστείτε από τον Θεό. Αποδεικνύει ότι ο αποχωρισμός δεν λειτουργεί και πως ουσιαστικά δεν υφίσταται πραγματικά. Είναι μια επίδειξη από όλα όσα παρουσιάζονται εδώ. Η μεγάλη παρουσία θα επαναβεβαιώσει το Νέο Μήνυμα του Θεού. Είναι ικανή να αναγνωρίσει την Επέμβαση και να την αντιμετωπίσει. Η ψυχή σας δεν γνωρίζει μεγαλύτερη ευχαρίστηση ή μεγαλύτερη σημασία από να πραγματοπιοήσει αυτό που έχει έρθει εδώ να κάνει. Όμως ώσπου να επιτευθεί η αναγνώριση αυτής της μεγάλης παρουσίας, η ψυχή σας παραμένει ξέκρεμη. Είναι φυλακισμένη του νου σας. Εδώ η ψυχή σας μουγγαίνεται και υποχωρεί, γίνοτας μόνο ένα αμυδρό δυναμικό εντός σας.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού καλεί αυτήν τη μεγάλη παρουσία να ανέλθει στη συνείδησή σας. Τώρα αυτό δεν είναι απλώς μια μεγαλοπρεπής επιλογή για σας. Είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή σας και για την ελευθερία σας. Οι άνθρωποι πρέπει να ξυπνήσουν από τα όνειρα αυτο-ικανοποίησής τους και να αναγνωρίσουν ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια σοβαρή απειλή, και πως μπορείτε να την διακρίνετε και να την νιώσετε, και πως υπάρχουν δραστηριότητες που μπορείτε να αναλάβετε προκειμένου να την αντισταθμίσετε.

Χρειάζεστε να μάθετε να βασίζεστε σ΄αυτήν τη μεγάλη παρουσία μέσα σας. Αυτή είναι η αλήθεια μέσα σας. Η ικανότητά σας να την κατανοήσετε μπορεί να είναι πολύ περιορισμένη. Θα χρειαστείτε όντως να μάθετε να την ακολουθείτε προκειμένου να ανακαλύψετε τι αληθινά σημαίνει, και τελικά να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς πραγματική και προς καλού.

Η Επέμβαση εξαρτάται από την εξαπάτηση, το τέχνασμα και τη δύναμη της πειθούς για να πετύχει τον στόχο της παγκόσμιας κυριαρχίας της. Όμως, η Γνώση μέσα σας δεν μπορεί να πειστεί, δεν μπορεί να απατηθεί. Το άτομο που είναι δυνατό με Γνώση δεν μπορεί να χειραγωγηθεί, δεν ξεγελιέται, δεν μπορεί να παρασυρθεί και δεν μπορεί να δελεαστεί. Ωστόσο το άτομο που δεν είναι δυνατό με Γνώση μπορεί να δελεαστεί με πολλούς τρόπους. Μπορεί να δελεαστεί μέσω των ιδανικών του. Μπορεί να δελεαστεί μέσω των παθών του. Οι προσκολλήσεις του, οι λαχτάρες του, οι φόβοι του, τα άγχοι του, τα προβλήματά του, τα παράπονά του, η έλλειψη συγχώρεσής του – όλα αποτελούν δυναμικό προς χειραγώγηση. Και το άτομο θα παραδοθεί είτε σε ένα είτε σε πολλά απ΄αυτά τα πράγματα.

Η ελευθερία της ανθρωπότητας εξαρτάται από αυτήν τη μεγάλη παρουσία. Μέχρι και την ελευθερία που μερικά άτομα έχουν στον κόσμο σήμερα δεν μπορούν να την απολαμβάνουν και να την βιώσουν πλήρως, επειδή δεν είναι γειωμένοι στη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα τους. Παίρουν την ελευθερία τους ως δεδομένη. Δεν αντιλαμβάνονται τι αξία έχει η ελευθερία τους και πόσες θυσίες έπρεπε να γίνουν για να εξασφαλιστεί και να διατηρηθεί αυτή η ελευθερία. Στην Ευρύτερη Κοινότητα, όπως και στον κόσμο σας, η ελευθερία χρειάζεται να κερδιθεί και να διατηρηθεί. Θα υπάρχουν πάντα προκλήσεις στην ελευθερία σας, και από μέσα σας και από έξω σας, όσο βρίσκεστε εντός της υλικής πραγματικότητας.

Πως θα αντιδράσετε σ΄αυτήν την πρόκληση και πως θα ανταποκριθείτε, θα προσδιορίσουν τη ζωή σας. Εάν δεν καταφέρετε να ανταποκριθείτε, τότε θα ανήκει η ελευθερία σας σε καποίον άλλον, και εσείς θα είστε απλώς υπόδουλοι σε ξένες δυνάμεις. Μέχρι κι αν αποκαλείτε τη χώρα σας μια δημοκρατία, θα είστε ακόμα υπόδουλοι ξένων δυνάμεων. Η ελευθερία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο Σύμπαν επειδή ιδρύει το υπόβαθρο για όλα τα άλλα πράγματα που είναι ευεργετικά να λάβουν χώρα. Εάν δεν υπάρχει ελευθερία, υφίσταται πολύ λίγη προσωπική εισφορά. Όταν υπάρχει πολύ λίγη προσωπική εισφορά, υφίσταται πολύ λίγη προσωπική ευχαρίστηση ή ικανοποίηση, και οι σχέσεις έχουν πολύ λίγο νόημα. Ό,τι δίνει στην ανθρωπότητα το νόημά της, την αξία της και την αίσθηση του εαυτού της, προέρχεται από αυτήν την ικανότητα εισφοράς και από την ελευθερία συνεισφοράς. Αφαιρέστε τα αυτά και η ανθρωπότητα φτωχαίνει.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού παραδίδεται πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή είναι απ΄ό,τι φαίνεται το πιο ελεύθερο έθνος και έχει τη μεγαλύτερη δύναμη επιρροής. Ωστόσο, αυτή η ελευθερία είναι μόνο όσο καλή όσο η συνείδηση των ανθρώπων της μεγάλης παρουσίας μέσα τους. Ανερξαρτήτως απ΄ό,τι σας επιτρέπει η κυβέρνησή σας να κάνετε, εάν δεν μπορέσετε να βρείτε και να ακολουθήσετε τη Γνώση μέσα σας, θα είστε ακόμα υπόδουλοι σε ξένες δυνάμεις. Θα είστε ακόμα δυστυχισμένοι. Τα προβλήματά σας θα μοιάζουν να είναι διαφορετικά από εκείνους που ζουν σε χώρες χωρίς αυτές τις ελευθερίες, αλλά η δυστυχία σας θα είναι ουσιαστικά η ίδια.

Υπάρχουν δύο είδη ελευθερίας. Υπάρχει η ελευθερία του νου, και υπάρχει η ελευθερία της ψυχής. Και οι δύο πρέπει να λάβουν χώρα. Άμα δεν υπάρχει ελευθερία του νου, τότε η ελευθερία της ψυχής υφίσταται πολύ πιο δύσκολα.

Ο Δημιουργός θέλει να τονίσει αυτήν τη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα σας. Στην Ευρύτερη Κοινότητα ονομάζεται Γνώση, η ικανότητα να ξέρει κανείς. Η Γνώση είναι το θεμέλιο της ελευθερίας σας και της αληθινής πραγματικότητάς σας. Είναι επίσης η κοινή ελευθερία και πραγματικότητα που μοιράζεστε με όλη τη νοήμονα ζωή στο Σύμπαν, είτε είναι ελεύθεροι είτε όχι, είτε επεμβαίνουν στον κόσμο σας είτε όχι. Δεν κατέχετε τη δύναμη να διδάξετε αυτήν την ελευθερία σ΄εκείνους που επεμβαίνουν στον κόσμο σας. Δεν έχετε προχωρήσει τόσο μακρία ακόμα. Αλλά πρέπει να επιδείξετε αυτήν την ελευθερία για τον εαυτό σας, και στο κάτω κάτω της γραφής, για όλους τους άλλους που παρακολουθούν τον κόσμο αυτόν τον καιρό.

Όλοι χρειάζονται να μάθουν παραπάνω για τη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα τους, γιατί αυτή είναι πλέον η μοναδική τους ελπίδα για ελευθερία. Δεν θα εξουδετερώσετε την Επέμβαση μέσω της τεχνολογίας, επειδή ακόμα δεν κατέχετε τέτοια τεχνολογία. Δεν θα εξουδετερώσετε την Επέμβαση μέσω της κοινωνικής συνοχής, επειδή ακόμα δεν έχετε τέτοια κοινωνική συνοχή. Η μεγαλύτερη και μοναδική ελπίδα σας είναι να αναπτύξετε τη Γνώση και να την μοιραστείτε με τους άλλους.

Όλοι στον κόσμο θέλουν ελευθερία. Όλοι στον κόσμο εκτιμούν την ελευθερία ως ένα ορισμένο σημείο, έστω κι αν είναι μόνο για τον εαυτό τους. Η ελευθερία είναι η κοινή ανάγκη της ανθρωπότητας. Η ελευθερία είναι ο κοινός αγώνας της ανθρωπότητας. Ανεξαρτήτως από ποια χώρα προέρχεστε, ανεξαρτήτως την ηλικία σας, ανεξαρτήτως του ποια γλώσσα μιλάτε, είτε είστε πλούσιοι είτε είστε φτωχοί, η ελευθερία είναι ουσιαστική και θεμελιώδης.

Τι είναι αυτή η μεγάλη παρουσία που ζει μέσα σας; Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να περιγραφεί παρόλο που η πραγματικότητά της είναι πέραν των λέξεων. Μπορείτε να πείτε πως είναι η πραγματικότητά σας προτού έρθετε στον κόσμο, όπως θα είναι η πραγματικότητά σας αφού φύγετε. Είναι η πραγματικότητα που ο Θεός δημιούργησε μέσα σας. Είναι εσείς. Είναι πραγματικά το ποιος και το τι είστε. Αφαιρέστε όλες τις γοητείες του κόσμου – τους φόβους, τις επιθυμίες, τις προσκολλήσεις, την ταύτιση, και τι σας απομένει; Σας απομένει αυτή η πραγματικότητα, αυτή η μεγάλη παρουσία. Μερικοί μπορεί να την αποκαλούν συνείδηση του Χριστού, ή φύση του Βούδα ή σοφία ή διαφώτιση. Αυτοί οι ορισμοί φέρνουν μαζί τους πολλά είδη προσδοκιών και συνειρμών, που ίσως να μην είναι απαραίτητα για να καταλάβετε όσα λέγονται εδώ.

Παραδείγματος χάρη, δεν χρειάζεστε να είστε φωτισμένοι για να εξουδετερώσετε την Επέμβαση. Χρειάζεστε μόνο να είστε πνευματικά γειωμένοι στη Γνώση. Δεν χρειάζεστε να είστε τέλειοι. Δεν χρειάζεστε να είστε άγιοι. Δεν χρειάζεστε να είστε χωρίς σφάλματα για να εξασφαλίσετε την ανθρώπινη ελευθερία. Χρειάζεστε μόνο να είστε πνευματικά γειωμένοι στη Γνώση. Αυτό είναι πολύ πιθανό. Μέχρι κι αν 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ήταν πνευματικά γειωμένοι στη Γνώση και αντιλαμβανόντουσαν την Επέμβαση, η Επέμβαση θα έπαυε.

Όλες οι ανθρώπινες θρησκείες έχουν ένα κοινό θεμέλιο. Αυτό το κοινό θεμέλιο βασίζεται στη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα σας, και στη σύνδεσή της με τον Δημιουργό όλης της ζωής. Το Νέο Μήνυμα του Θεού δεν ενέχει έμφαση στη διαφώτιση. Αντί γι΄αυτό η έμφαση είναι στο να γίνει κανείς πνευματικά γειωμένος στη Γνώση. Η διαφώτιση είναι ένας πολύ μακρινός στόχος, και πολύ λίγοι άνθρωποι θα την έφταναν επαρκώς στον χρόνο που απομένει. Αλλά στο μικρό χρονικό διάστημα που έχετε, αρκετοί άνθρωποι μπορούν να γίνουν πνευματικά γειωμένοι στη Γνώση για να εκφραστούν εναντίον της Επέμβασης και να συνηγορήσουν υπέρ της Γνώσης σε όλους. Αυτό είναι δυνατόν. Αυτό μπορεί να γίνει. Το μόνο πράγμα που το εμποδίζει είναι η ανθρώπινη άγνοια και προϋπόθεση.

Η Επέμβαση θα επιχειρήσει να παρεμποδίσει την αντίληψή σας της μεγάλης παρουσίας. Αλλά αυτό μπορεί να το καταφέρει μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Η μεγάλη παρουσία μέσα σας, η παρουσία της Γνώσης, δεν μπορεί να απατηθεί ούτε να χειραγωγηθεί. Εξετάστε την αληθινή σημασία αυτού. Αυτό σημαίνει πως είναι το μόνο κομμάτι σας που είναι άξιο εμπιστοσύνης. Είναι το μόνο κομμάτι σας που είναι γνήσιο, ανεξαρτήτως απ΄ό,τι μπορεί να έχετε κάνει στη ζωή σας. Είναι το μόνο κομμάτι σας που ξέρει ποιος είστε, γιατί είστε εδώ και το τι διατρέχει τον κόσμο. Είναι το μόνο κομμάτι σας που είναι ικανό να σμίξει με ένα άλλο άτομο σε μια σχέση που έχει νόημα.

Η Γνώση μέσα σας έχει έρθει εδώ σε μια αποστολή. Έχει έρθει εδώ για να δώσει κάτι, για να πραγματοποιήσει κάτι, για να αντεπεξέλθει σε μια πραγματική ανάγκη. Για ποιον άλλο λόγο να ερχόσασταν στον κόσμο; Μερικοί νομίζουν ότι έρχονται στον κόσμο για τη γιατρειά και τη θεραπεία τους. Αλλά αυτό δεν είναι πλήρες. Θεραπεύεστε μόνο με το να επανακτήσετε τη Γνώση που έχετε απαρνηθεί. Η γιατρειά σας και η θεραπεία σας είναι υποπροϊόντα της εκπλήρωσης της αποστολής σας εδώ. Χωρίς μια αληθινή αίσθηση αποστολής και σκοπού, τι είναι η θεραπεία; Είναι περισσότερος αυτο-παθιασμός. Είναι περισσότερο αυτο-μπέρδεμα. Είναι περισσότερη άγνοια και άρνηση του κόσμου γύρω σας. Εδώ η απόπειρα θεραπείας απλώς διαιωνίζει την πραγματική αρρώστια όπως υφίσταται.

Το Νεό Μήνυμα του Θεού το περηγράφει αυτό λεπτομερώς. Μιλάει για τις Τέσσερις Κολώνες της ζωής που οι άνθρωποι χρειάζονται να στήσουν – την Κολώνα των Σχέσεων, την Κολώνα της Υγείας, την Κολώνα της Εργασίας και της Συνεισφοράς, και την Κολώνα της Πνευματικής Ανάπτυξης. Όπως τα τέσσερα πόδια ενός τραπεζιού, οι Τέσσερις Κολώνες υποστηρίζουν τη ζωή σας. Το Νέο Μήνυμα περιγράφει πως αυτές οι Κολώνες πρέπει να χτιστούν και γιατί χρειάζονται να χτιστούν όλες.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού μιλάει για τα τρια επίπεδα της ανθρώπινης ανάπτυξης – η εξάρτηση, η ανεξαρτησία και η αλληλοεξάρτηση – και περιγράφει πως λειτουργούν οι σχέσεις σε κάθε επίπεδο. Εκθέτει πως αναπτύσσονται οι σχέσεις πεπρωμένου, σχέσεις που έχουν αυτήν τη μεγάλη πνευματική παρουσία στην καρδιά τους. Εκθέτει που αυτές οι σχέσεις μπορούν να βρεθούν και πως να μην εξαπατιέστε από τις άλλες προσελκύσεις, που πιθανόν φαίνονται να κατέχουν αυτές τις ιδιότητες αλλά που στην αλήθεια δεν τις έχουν. Το Νέο Μήνυμα του Θεού μιλάει για το νόημα της εργασίας και τη φύσης της συνεισφοράς. Μιλάει για το θάρρος και την πίστη. Μιλάει για τη δύναμη, το σθένος και τη συγχώρεση με τρόπους που δεν έχουν ειπωθεί ουδέποτε σ΄αυτόν τον κόσμο.

Μερικοί θα σκεφτούν:«Καλά, αυτά τα πράγματα τα έχω ξανακούσει». Αλλά σας λέω, δεν τα έχετε ξανακούσει. Εάν παρέτε τον χρόνο που χρειάζεται για να διαβάσετε ολόκληρο το Νεό Μήνυμα του Θεού, θα αντιληφθείτε ότι δεν τα έχετε ξανακούσει. Ναι, θα δείτε στοιχεία της αλήθειας που ήταν πάντα στην ανθρώπινη συνείδηση, αλλά θα δείτε και πράγματα που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Το θεμέλιο για την αλήθεια ζει ήδη μέσα σας. Υπάρχει ένα θεμέλιο αλήθειας σε όλες τις θρησκευτικές παραδόσεις σας, αλλά αυτές δεν μπορούν να σας προετοιμάσουν για την Ευρύτερη Κοινότητα. Δεν μπορούν να σας βοηθήσουν να αντισταθμίσετε την Επέμβαση. Εδώ ο Θεός χτίζει πάνω σ΄αυτά που ο Θεός έχει ήδη εδραιώσει στον κόσμο. Εδώ δεν καταστρέφεται τίποτα. Όλα εποικοδομούνται πάνω σε ένα στερεό θεμέλιο, ένα θεμέλιο που είναι όσο στερεό όσο επιτρέπει η ανθρωπότητα.

Γι΄αυτό, άτομα από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις, που έχουν μια δυνατή προσκόλληση στις παραδόσεις τους, δεν χρειάζεται να αισθάνονται απειλημένα από το Νέο Μήνυμα του Θεού. Θα έπρεπε να το καλοσωρίσουν, διότι θα ενδυναμώσει την παράδοσή τους και θα ενισχύσει την πίστη τους, και θα δώσει και στις δύο μια ευκαιρία να είναι συναφείς μέσα στα πλαίσια μιας Ευρύτερης Κοινότητας ζωής.

Η απομόνωση της ανθρωπότητας έπαυσε. Δεν μπορείτε να κάνετε πίσω. Πρέπει να πάτε μπροστά. Η επιτάχυνση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής σας ανάπτυξης σας κατευθύνει προς αυτό το μεγάλο κατώφλι. Δεν μπορείτε να κάνετε πίσω και να ζήσετε όπως ζούσαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες σας, ούτε καν όπως ζούσαν οι γονείς σας, επειδή τα πράγματα αλλάζουν πλέον πολύ γρήγορα. Κατευθύνεστε κατακέφαλα προς το μέλλον, αλλά δεν είστε προετοιμασμένοι. Γι΄αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού.

Οι πολιτισμοί και οι θρησκείες χρειάζονται όλο και περισσότερο να μάθουν να συνηπάρχουν και να βρουν τα κοινά συμφέροντά τους. Γι΄αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού. Η ανθρώπινη συνεργασία είναι ουσιατική για να προστατευτούν οι πόροι του κόσμου και για να μπορέσει η ανθρωπότητα να αναπτύξει οποιοδήποτε είδος πραγματικής αυτάρκειας στο μέλλον. Γι΄αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού.

Τι σημαίνει η ζωή σας μέσα στα πλαίσια της Ευρύτερης Κοινότητας; Ποια θα είναι η βάση των μελλοντικών σας σχέσεων με άλλες φυλές στο Σύμπαν, ιδίως εκείνες οι κοινότητες και εκείνοι οι κόσμοι που αποδεικνύονται πολύ θετικοί και ωφέλιμοι; Ποια θα είναι η βάση αυτών των σχέσεων; Δεν μπορείτε να εισέλθετε σ΄αυτό το καινούργιο πλαίσιο με μια παλαιά κατανόηση, που βασίζεται σε μια ανθρωποκεντρική αντίληψη της ζωής. Η ανθρωπότητα δεν είναι το επίκεντρο του Σύμπαντος. Η ανθρωπότητα δεν είναι το κεντρικό έκθεμα της δημιουργίας του Θεού. Η ανθρωπότητα δεν είναι το υψηλότερο επίπεδο ή η ανώτερη έκφραση νοήμονος ζωής στο Σύμπαν. Όλες αυτές οι υποθέσεις γίνονται ασήμαντες καθώς η απομόνωσή σας στο Σύμπαν τελειώνει.

Οι μελλοντικές σας σχέσεις στην Ευρύτερη Κοινότητα πρέπει να βασιστούν στη συνείδησή της μεγάλης παρουσίας που ζει μέσα σας, και στην ικανότητά σας να αποκτήσετε μια καινούργια οπτική και μια καινούργια σοφία για τη ζωή στο Σύμπαν. Διαφορετικά είστε σαν πρωτόγονοι ιθαγενείς που θα καταληφθούν από ξένες δυνάμεις.

Μπορεί η ανθρωπότητα να το καταφέρει αυτό μέσα σ΄ένα μικρό χρονικό διάστημα; Είναι δυνατόν εάν αρκετά άτομα πάρουν κατάκαρδα όσα παρουσιάζονται εδώ. Είναι δυνατόν εάν αρκετά άτομα λάβουν το Νέο Μήνυμα του Θεού, το μελετήσουν, μάθουν περί αυτού και παρατηρήσουν την πλήρη εφαρμογή του στις ζωές τους. Είναι δυνατόν εάν αρκετά άτομα γίνουν συνήγοροι του Νέου Μηνύματος του Θεού.

Ο Δημιουργός πιστεύει σ΄αυτό. Οι σύμμαχοι της ανθρωπότητας πιστεύουν σ΄αυτό. Εσείς όμως πιστεύετε σ΄αυτό; Εάν όχι, τότε πρέπει να επανακτήσετε την πίστη σας, διότι ο Δημιουργός και οι σύμμαχοί σας βλέπουν κάτι που εσείς δεν αντιλαμβάνεστε. Ξέρουν κάτι που δεν ξέρετε και που χρειάζεστε να ξέρετε. Μέχρι και πέρα της εξουδετέρωσης της Επέμβασης, χρειάζεται μια αποκατάσταση της συνείδησης και της πνευματικότητας μέσα στους ανθρώπους. Η πνευματικότητα της ανθρωπότητας είναι το μεγαλύτερό της δώρο προς τη ζωή στο Σύμπαν. Πολλές φυλές στο Σύμπαν έχουν χάσει τελείως την πνευματική τους συναισθήση και τις πνευματικές τους παραδόσεις. Η πνευματικότητά τους έχει επισκιαστεί καθ΄ολοκληρίαν από την τεχνολογία και τους χειρισμούς άλλων δυνάμεων της Ευρύτερης Κοινότητας.

Οι Πνευματικές Δυνάμεις στον κόσμο και στο Σύμπαν προτρέπουν στην ανθρωπότητα να μην ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι. Μην αφήσετε την τεχνολογία να γίνει θρησκεία σας, αλλιώς σίγουρα θα πέσετε θύμα σ΄εκείνους που έχουν υψηλότερη τεχνολογία από σας. Εάν η Γνώση γίνει το θεμέλιο της πνευματικής σας κατάνοησης, τότε κανείς στο Σύμπαν δεν θα μπορεί να σας ξεπεράσει, επειδή κανενός η Γνώση δεν είναι μεγαλύτερη απ΄τη δική σας. Το δυναμικό για Γνώση είναι το ίδιο ανάμεσα όλες τις νοήμονες φυλές στο Σύμπαν, ανεξαρτήτως από την τεχνολογία τους ή την κοινωνική τους ανάπτυξη. Όσο παραπάνω ιδρύετε το θεμέλιο σας στη Γνώση μέσα σας, τόσο παραπάνω βλέπετε και κατανοείτε πως οι σχέσεις με άλλες φυλές μπορούν να εδραιωθούν με επιτυχία, και πως ανεπιθύμητες δυνάμεις μπορούν να εμποδιστούν και να αποθαρρυνθούν όταν αυτό γίνεται αναγκαίο.

Η καρδιά του Νεού Μηνύματος του Θεού είναι η διδασκαλία στον Δρόμο της Γνώσης, η πιο ουσιαστική πνευματική διδασκαλία που υπάρχει – το θεμέλιο όλων των θρησκειών του κόσμου σας, η μεγαλύτερη ελπίδα για την ανθρωπότητα και τώρα η μεγαλύτερη ανάγκη της ανθρωπότητας. Οποιαδήποτε προόδο καταφέρει οποιοδήποτε άτομο στην εκμάθηση του Τρόπου της Γνώσης, εξασφαλίζει ακόμα περισσότερο την ελευθερία και την ευημερία της ανθρωπότητας στο μέλλον. Όπως ειπώθηκε, η έμφαση εδώ δεν είναι στη διαφώτιση. Η έμφαση είναι στην πνευματική γείωση στη Γνώση – νηφάλιοι, ξεκάθαροι, παρατηρητικοί, έτοιμοι να αντιδράσετε και έτοιμοι να δώσετε αυτό που ξέρετε ότι πρέπει να δώσετε, οπουδήποτε κι αν προορίζεται να παραδοθεί το δώρο σας. Αυτό έχει κρατήσει την ανθρωπότητα ζωντανή κατά τη διάρκεια όλων των δοκιμασιών της. Αυτό θα δώσει στην ανθρωπότητα ένα μέλλον εντός της Ευρύτερης Κοινότητας, ένα μέλλον καλύτερο από το παρελθόν της.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ !!

Η μεγάλη παρουσία μέσα σας

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΑΣ, επειδή ο Δημιουργός βασίζεται σε αυτήν την παρουσία για να σας καταστήσει ικανούς να ανταποκριθείτε στο Νέο Μήνυμα. Σίγουρα οι σύμμαχοί σας στην Ευρύτερη Κοινότητα πρέπει να πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα έχει μεγάλο δυναμικό, αλλιώς δεν θα έστελναν τους απεσταλμένους τους εδώ, εκθέτοντάς τους σε μεγάλο κίνδυνο, προκειμένου να κάνουν μια αναφορά περί της Επέμβασης που υφίσταται στον κόσμο σήμερα.

Ο Δημιουργός και οι σύμμαχοί σας έχουν πολύ εμπιστοσύνη στην πνευματική ακεραιότητα της ανθρωπότητας. Όμως η ανθρωπότητα δεν έχει αυτήν την εμπιστοσύνη. Όχι ακόμα. Η κατάσταση σ΄αυτό το σημείο είναι πολύ δύσκολη διότι οι άνθρωποι χρειάζονται πλέον να πειστούν ότι η ελευθερία τους κινδυνεύει, ότι πρέπει να την υπεραπιστούν, ότι πρέπει να την οικοδομήσουν, και ότι έχουν ήδη τη δύναμη να το κάνουν αυτό. Σ΄αυτό το σημείο οι άνθρωποι αισθάνονται τόσο αδύναμοι, τόσο ανίκανοι και τόσο εξαρτημένοι από ανθρώπινες προσωπικότητες εξουσίας για να τους καθοδηγήσουν, να είναι ηγέτες τους και να τους λένε ποια είναι η πραγματικότητα, και τόσο εξαρτημένοι από την ανθρώπινη επιστήμη για να προσδιορίσει τη φύση της ύπαρξης, που η ανθρωπότητα βρίσκεται μάλλον σε θλιβερή κατάσταση.

Αυτή η αντίθεση είναι πολύ αποκαλυπτική. Προφανώς, άμα ο Δημιουργός βασίζεται στην έμφυτη ανθρώπινη σοφία για να ανταποκριθείτε, και άμα οι σύμμαχοί σας στην Ευρύτερη Κοινότητα βασίζονται στη δύναμη και στην ακεραιότητα της ανθρωπότητας για να καταφέρει να λάβει τις συμβουλές τους, αλλά η ανθρώπινη οικογένεια δεν συμμερίζεται αυτήν την εμπιστοσύνη και αυτήν την αναγνώριση, τότε λοιπόν, ιδού το πρόβλημα.

Τι θα σας αποκαταστήσει τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητά σας παρά το να υποδεχτείτε τη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα σας; Η παρούσα κατάσταση το επιδεικνύει αυτό τόσο ξεκάθαρα, διότι δεν μπορείτε να βασιστείτε στις κυβερνήσεις σας για να σας εξηγήσουν το τι είναι η Επέμβαση, ή πως υφίσταται ή το τι σημαίνει. Δεν μπορείτε να στηριχτείτε στην επιστήμη διότι αυτή κυρίως αγνοεί αυτό το φαινόμενο. Δεν μπορείτε να βασιστείτε στους θρησκευτικούς ηγέτες σας για να σας συμβουλέψουν για την πραγματικότητα αυτού του φαινομένου, και για το τι πρέπει να κάνετε, διότι αληθινά δεν ξέρουν. Γι΄αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού. Ο Θεός μπορεί να μιλήσει με σας απευθείας και αυτό που βρίσκεται βαθιά μέσα σας μπορεί να ανταποκριθεί σ΄αυτήν την επικοινωνία, επειδή αυτό που βρίσκεται βαθιά μέσα σας δημιουργήθηκε από τον Θεό.

Αυτή η μετάδοση παρακάμπτει την ανάγκη για ανθρώπινες προσωπηκότητες εξουσίας για να σας λένε το τι είναι η Επέμβαση, πως υφίσταται ή το τι σημαίνει, διότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσουν την πραγματική κατάσταση ενώπιον της ανθρωπότητας, και στην αλήθεια πιθανών να είναι προδιαθετημένοι εναντίον της. Μέχρι κι αν μπορούν να αντιληφθούν την πραγματική κατάσταση, πιθανόν να μην είναι ελεύθεροι να την σχολιάσουν. Δεν υπάρχει κανένα άτομο στον κόσμο που έχει μια πλήρη συνείδηση του τι είναι η Επέμβαση, πως λειτούργει και τι σημαίνει για την ανθρωπότητα. Η Γνώση μέσα στους ανθρώπους μπορεί να τους ειδοποιήσει για την πραγματικότητα της Επέμβασης, αλλά δεν μπορούν να δουν την πλήρη έκτασή της. Γι΄αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού. Γι΄αυτό η επικοινωνία τώρα πρέπει να έρθει από τον Δημιουργό και σε δεύτερο βαθμό από τους συμμάχους σας, προκειμένου να σας δείξουν αυτά που δεν μπορείτε να δείτε εσείς από μοναχού σας, και να σας δώσουν πληροφορίες που δεν καταφέρατε να βρείτε από μοναχού σας, αλλά που χρειάζονται τόσο πολύ στον κόσμο σήμερα.

Η επιτυχία αυτής της επικοινωνίας στηρίζεται στην πραγματικότητα της μεγάλης παρουσίας που ζει μέσα σας. Διότι μόνο αυτή η παρουσία θα σας καταστήσει ικανούς να ανταποκριθείτε και να αναγνωρίσετε την αλήθεια στο Νέο Μήνυμα του Θεού, και να ανγνωρίσετε την πραγματικότητα της Επέμβασης. Ο νους των ανθρώπων καθορίζεται από την πλύση εγκεφάλου τους, είναι το προϊόν του παρελθόντος τους. Πολλοί προσπάθουν ακόμα να βιώσουν τα προηγούμενα Μηνύματα του Θεού, που δόθηκαν προ πολλού. Πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι είναι απομονωμένοι στο Σύμπαν και πως κανένας δεν μπορεί να φτάσει στις ακτές τους.

Άρα εναπόκειται κατακάθαρα στη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα στον καθένα να αναγνωρίσει αυτήν την επικοινωνία και να αντιδράσει. Εδώ το Νέο Μήνυμα του Θεού προσφέρει εξιλέωση σε κάθε άτομο που μπορεί να το λάβει. Διότι ίσως ο νους σας να μην το κατανοεί αλλά η καρδιά σας θα ξέρει. Αυτό λοιπόν δείχνει που βρίσκεται η αληθινή σας δύναμη, που διαμένει η αληθινή εξουσία στη ζωή σας.

Ο Δημιουργός δεν είναι εδώ για να σας πει να ακολουθήσετε κάποιον. Ο Δημιουργός είναι εδώ για να σας πει να ακολουθήσετε τη Γνώση μέσα σας, και να ενωθείτε με τους άλλους ανθρώπους σ΄αυτό το επίπεδο αντίληψης, διότι αυτό είναι, εκ αρχής, το μόνο επίπεδο αντίληψης στο οποίο μπορείτε αληθινά να ενωθείτε με άλλους. Οι σχέσεις των ανθρώπων στηρίζονται ακόμα στην προσωπική έλξη και σε κοινές αξίες και κοινά ενδιαφέροντα. Σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι έχουν εύθραυστες σχέσεις και δεν έχουν κανένα θεμέλιο για τη συντήρηση του εαυτού τους. Οι σχέσεις λοιπόν γίνονται το προϊόν της βολής και της συνήθειας, και όλη η ζωή τις διαφεύγει. Μόνο όταν η μεγάλη παρουσία μπορέσει να σας ενώσει τον έναν με τον άλλον, τότε υφίσταται ένας αληθινός δεσμός και μια αληθινή ένωση – ένας αληθινός γάμος, μια γνήσια φιλία, ένας αληθινός συνεταιρισμός οποιουδήποτε είδους. Αυτό έχει τη δύναμη να υπερβεί τις διαφορές ανάμεσα τους ανθρώπους, και να εξουδετερώσει οποιεσδήποτε καταστρεπτικές τάσεις οι άνθρωποι έχουν μέσα τους.

Αυτή η μεγάλη παρουσία σας προτρέπει να μην προδώσετε τον εαυτό σας, τον κόσμο σας ή την ανθρωπότητα. Δείχνει πως δεν μπορείτε αληθινά να αποχωριστείτε από τον Θεό. Αποδεικνύει ότι ο αποχωρισμός δεν λειτουργεί και πως ουσιαστικά δεν υφίσταται πραγματικά. Είναι μια επίδειξη από όλα όσα παρουσιάζονται εδώ. Η μεγάλη παρουσία θα επαναβεβαιώσει το Νέο Μήνυμα του Θεού. Είναι ικανή να αναγνωρίσει την Επέμβαση και να την αντιμετωπίσει. Η ψυχή σας δεν γνωρίζει μεγαλύτερη ευχαρίστηση ή μεγαλύτερη σημασία από να πραγματοπιοήσει αυτό που έχει έρθει εδώ να κάνει. Όμως ώσπου να επιτευθεί η αναγνώριση αυτής της μεγάλης παρουσίας, η ψυχή σας παραμένει ξέκρεμη. Είναι φυλακισμένη του νου σας. Εδώ η ψυχή σας μουγγαίνεται και υποχωρεί, γίνοτας μόνο ένα αμυδρό δυναμικό εντός σας.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού καλεί αυτήν τη μεγάλη παρουσία να ανέλθει στη συνείδησή σας. Τώρα αυτό δεν είναι απλώς μια μεγαλοπρεπής επιλογή για σας. Είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή σας και για την ελευθερία σας. Οι άνθρωποι πρέπει να ξυπνήσουν από τα όνειρα αυτο-ικανοποίησής τους και να αναγνωρίσουν ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια σοβαρή απειλή, και πως μπορείτε να την διακρίνετε και να την νιώσετε, και πως υπάρχουν δραστηριότητες που μπορείτε να αναλάβετε προκειμένου να την αντισταθμίσετε.

Χρειάζεστε να μάθετε να βασίζεστε σ΄αυτήν τη μεγάλη παρουσία μέσα σας. Αυτή είναι η αλήθεια μέσα σας. Η ικανότητά σας να την κατανοήσετε μπορεί να είναι πολύ περιορισμένη. Θα χρειαστείτε όντως να μάθετε να την ακολουθείτε προκειμένου να ανακαλύψετε τι αληθινά σημαίνει, και τελικά να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς πραγματική και προς καλού.

Η Επέμβαση εξαρτάται από την εξαπάτηση, το τέχνασμα και τη δύναμη της πειθούς για να πετύχει τον στόχο της παγκόσμιας κυριαρχίας της. Όμως, η Γνώση μέσα σας δεν μπορεί να πειστεί, δεν μπορεί να απατηθεί. Το άτομο που είναι δυνατό με Γνώση δεν μπορεί να χειραγωγηθεί, δεν ξεγελιέται, δεν μπορεί να παρασυρθεί και δεν μπορεί να δελεαστεί. Ωστόσο το άτομο που δεν είναι δυνατό με Γνώση μπορεί να δελεαστεί με πολλούς τρόπους. Μπορεί να δελεαστεί μέσω των ιδανικών του. Μπορεί να δελεαστεί μέσω των παθών του. Οι προσκολλήσεις του, οι λαχτάρες του, οι φόβοι του, τα άγχοι του, τα προβλήματά του, τα παράπονά του, η έλλειψη συγχώρεσής του – όλα αποτελούν δυναμικό προς χειραγώγηση. Και το άτομο θα παραδοθεί είτε σε ένα είτε σε πολλά απ΄αυτά τα πράγματα.

Η ελευθερία της ανθρωπότητας εξαρτάται από αυτήν τη μεγάλη παρουσία. Μέχρι και την ελευθερία που μερικά άτομα έχουν στον κόσμο σήμερα δεν μπορούν να την απολαμβάνουν και να την βιώσουν πλήρως, επειδή δεν είναι γειωμένοι στη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα τους. Παίρουν την ελευθερία τους ως δεδομένη. Δεν αντιλαμβάνονται τι αξία έχει η ελευθερία τους και πόσες θυσίες έπρεπε να γίνουν για να εξασφαλιστεί και να διατηρηθεί αυτή η ελευθερία. Στην Ευρύτερη Κοινότητα, όπως και στον κόσμο σας, η ελευθερία χρειάζεται να κερδιθεί και να διατηρηθεί. Θα υπάρχουν πάντα προκλήσεις στην ελευθερία σας, και από μέσα σας και από έξω σας, όσο βρίσκεστε εντός της υλικής πραγματικότητας.

Πως θα αντιδράσετε σ΄αυτήν την πρόκληση και πως θα ανταποκριθείτε, θα προσδιορίσουν τη ζωή σας. Εάν δεν καταφέρετε να ανταποκριθείτε, τότε θα ανήκει η ελευθερία σας σε καποίον άλλον, και εσείς θα είστε απλώς υπόδουλοι σε ξένες δυνάμεις. Μέχρι κι αν αποκαλείτε τη χώρα σας μια δημοκρατία, θα είστε ακόμα υπόδουλοι ξένων δυνάμεων. Η ελευθερία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο Σύμπαν επειδή ιδρύει το υπόβαθρο για όλα τα άλλα πράγματα που είναι ευεργετικά να λάβουν χώρα. Εάν δεν υπάρχει ελευθερία, υφίσταται πολύ λίγη προσωπική εισφορά. Όταν υπάρχει πολύ λίγη προσωπική εισφορά, υφίσταται πολύ λίγη προσωπική ευχαρίστηση ή ικανοποίηση, και οι σχέσεις έχουν πολύ λίγο νόημα. Ό,τι δίνει στην ανθρωπότητα το νόημά της, την αξία της και την αίσθηση του εαυτού της, προέρχεται από αυτήν την ικανότητα εισφοράς και από την ελευθερία συνεισφοράς. Αφαιρέστε τα αυτά και η ανθρωπότητα φτωχαίνει.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού παραδίδεται πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή είναι απ΄ό,τι φαίνεται το πιο ελεύθερο έθνος και έχει τη μεγαλύτερη δύναμη επιρροής. Ωστόσο, αυτή η ελευθερία είναι μόνο όσο καλή όσο η συνείδηση των ανθρώπων της μεγάλης παρουσίας μέσα τους. Ανερξαρτήτως απ΄ό,τι σας επιτρέπει η κυβέρνησή σας να κάνετε, εάν δεν μπορέσετε να βρείτε και να ακολουθήσετε τη Γνώση μέσα σας, θα είστε ακόμα υπόδουλοι σε ξένες δυνάμεις. Θα είστε ακόμα δυστυχισμένοι. Τα προβλήματά σας θα μοιάζουν να είναι διαφορετικά από εκείνους που ζουν σε χώρες χωρίς αυτές τις ελευθερίες, αλλά η δυστυχία σας θα είναι ουσιαστικά η ίδια.

Υπάρχουν δύο είδη ελευθερίας. Υπάρχει η ελευθερία του νου, και υπάρχει η ελευθερία της ψυχής. Και οι δύο πρέπει να λάβουν χώρα. Άμα δεν υπάρχει ελευθερία του νου, τότε η ελευθερία της ψυχής υφίσταται πολύ πιο δύσκολα.

Ο Δημιουργός θέλει να τονίσει αυτήν τη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα σας. Στην Ευρύτερη Κοινότητα ονομάζεται Γνώση, η ικανότητα να ξέρει κανείς. Η Γνώση είναι το θεμέλιο της ελευθερίας σας και της αληθινής πραγματικότητάς σας. Είναι επίσης η κοινή ελευθερία και πραγματικότητα που μοιράζεστε με όλη τη νοήμονα ζωή στο Σύμπαν, είτε είναι ελεύθεροι είτε όχι, είτε επεμβαίνουν στον κόσμο σας είτε όχι. Δεν κατέχετε τη δύναμη να διδάξετε αυτήν την ελευθερία σ΄εκείνους που επεμβαίνουν στον κόσμο σας. Δεν έχετε προχωρήσει τόσο μακρία ακόμα. Αλλά πρέπει να επιδείξετε αυτήν την ελευθερία για τον εαυτό σας, και στο κάτω κάτω της γραφής, για όλους τους άλλους που παρακολουθούν τον κόσμο αυτόν τον καιρό.

Όλοι χρειάζονται να μάθουν παραπάνω για τη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα τους, γιατί αυτή είναι πλέον η μοναδική τους ελπίδα για ελευθερία. Δεν θα εξουδετερώσετε την Επέμβαση μέσω της τεχνολογίας, επειδή ακόμα δεν κατέχετε τέτοια τεχνολογία. Δεν θα εξουδετερώσετε την Επέμβαση μέσω της κοινωνικής συνοχής, επειδή ακόμα δεν έχετε τέτοια κοινωνική συνοχή. Η μεγαλύτερη και μοναδική ελπίδα σας είναι να αναπτύξετε τη Γνώση και να την μοιραστείτε με τους άλλους.

Όλοι στον κόσμο θέλουν ελευθερία. Όλοι στον κόσμο εκτιμούν την ελευθερία ως ένα ορισμένο σημείο, έστω κι αν είναι μόνο για τον εαυτό τους. Η ελευθερία είναι η κοινή ανάγκη της ανθρωπότητας. Η ελευθερία είναι ο κοινός αγώνας της ανθρωπότητας. Ανεξαρτήτως από ποια χώρα προέρχεστε, ανεξαρτήτως την ηλικία σας, ανεξαρτήτως του ποια γλώσσα μιλάτε, είτε είστε πλούσιοι είτε είστε φτωχοί, η ελευθερία είναι ουσιαστική και θεμελιώδης.

Τι είναι αυτή η μεγάλη παρουσία που ζει μέσα σας; Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να περιγραφεί παρόλο που η πραγματικότητά της είναι πέραν των λέξεων. Μπορείτε να πείτε πως είναι η πραγματικότητά σας προτού έρθετε στον κόσμο, όπως θα είναι η πραγματικότητά σας αφού φύγετε. Είναι η πραγματικότητα που ο Θεός δημιούργησε μέσα σας. Είναι εσείς. Είναι πραγματικά το ποιος και το τι είστε. Αφαιρέστε όλες τις γοητείες του κόσμου – τους φόβους, τις επιθυμίες, τις προσκολλήσεις, την ταύτιση, και τι σας απομένει; Σας απομένει αυτή η πραγματικότητα, αυτή η μεγάλη παρουσία. Μερικοί μπορεί να την αποκαλούν συνείδηση του Χριστού, ή φύση του Βούδα ή σοφία ή διαφώτιση. Αυτοί οι ορισμοί φέρνουν μαζί τους πολλά είδη προσδοκιών και συνειρμών, που ίσως να μην είναι απαραίτητα για να καταλάβετε όσα λέγονται εδώ.

Παραδείγματος χάρη, δεν χρειάζεστε να είστε φωτισμένοι για να εξουδετερώσετε την Επέμβαση. Χρειάζεστε μόνο να είστε πνευματικά γειωμένοι στη Γνώση. Δεν χρειάζεστε να είστε τέλειοι. Δεν χρειάζεστε να είστε άγιοι. Δεν χρειάζεστε να είστε χωρίς σφάλματα για να εξασφαλίσετε την ανθρώπινη ελευθερία. Χρειάζεστε μόνο να είστε πνευματικά γειωμένοι στη Γνώση. Αυτό είναι πολύ πιθανό. Μέχρι κι αν 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ήταν πνευματικά γειωμένοι στη Γνώση και αντιλαμβανόντουσαν την Επέμβαση, η Επέμβαση θα έπαυε.

Όλες οι ανθρώπινες θρησκείες έχουν ένα κοινό θεμέλιο. Αυτό το κοινό θεμέλιο βασίζεται στη μεγάλη παρουσία που ζει μέσα σας, και στη σύνδεσή της με τον Δημιουργό όλης της ζωής. Το Νέο Μήνυμα του Θεού δεν ενέχει έμφαση στη διαφώτιση. Αντί γι΄αυτό η έμφαση είναι στο να γίνει κανείς πνευματικά γειωμένος στη Γνώση. Η διαφώτιση είναι ένας πολύ μακρινός στόχος, και πολύ λίγοι άνθρωποι θα την έφταναν επαρκώς στον χρόνο που απομένει. Αλλά στο μικρό χρονικό διάστημα που έχετε, αρκετοί άνθρωποι μπορούν να γίνουν πνευματικά γειωμένοι στη Γνώση για να εκφραστούν εναντίον της Επέμβασης και να συνηγορήσουν υπέρ της Γνώσης σε όλους. Αυτό είναι δυνατόν. Αυτό μπορεί να γίνει. Το μόνο πράγμα που το εμποδίζει είναι η ανθρώπινη άγνοια και προϋπόθεση.

Η Επέμβαση θα επιχειρήσει να παρεμποδίσει την αντίληψή σας της μεγάλης παρουσίας. Αλλά αυτό μπορεί να το καταφέρει μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Η μεγάλη παρουσία μέσα σας, η παρουσία της Γνώσης, δεν μπορεί να απατηθεί ούτε να χειραγωγηθεί. Εξετάστε την αληθινή σημασία αυτού. Αυτό σημαίνει πως είναι το μόνο κομμάτι σας που είναι άξιο εμπιστοσύνης. Είναι το μόνο κομμάτι σας που είναι γνήσιο, ανεξαρτήτως απ΄ό,τι μπορεί να έχετε κάνει στη ζωή σας. Είναι το μόνο κομμάτι σας που ξέρει ποιος είστε, γιατί είστε εδώ και το τι διατρέχει τον κόσμο. Είναι το μόνο κομμάτι σας που είναι ικανό να σμίξει με ένα άλλο άτομο σε μια σχέση που έχει νόημα.

Η Γνώση μέσα σας έχει έρθει εδώ σε μια αποστολή. Έχει έρθει εδώ για να δώσει κάτι, για να πραγματοποιήσει κάτι, για να αντεπεξέλθει σε μια πραγματική ανάγκη. Για ποιον άλλο λόγο να ερχόσασταν στον κόσμο; Μερικοί νομίζουν ότι έρχονται στον κόσμο για τη γιατρειά και τη θεραπεία τους. Αλλά αυτό δεν είναι πλήρες. Θεραπεύεστε μόνο με το να επανακτήσετε τη Γνώση που έχετε απαρνηθεί. Η γιατρειά σας και η θεραπεία σας είναι υποπροϊόντα της εκπλήρωσης της αποστολής σας εδώ. Χωρίς μια αληθινή αίσθηση αποστολής και σκοπού, τι είναι η θεραπεία; Είναι περισσότερος αυτο-παθιασμός. Είναι περισσότερο αυτο-μπέρδεμα. Είναι περισσότερη άγνοια και άρνηση του κόσμου γύρω σας. Εδώ η απόπειρα θεραπείας απλώς διαιωνίζει την πραγματική αρρώστια όπως υφίσταται.

Το Νεό Μήνυμα του Θεού το περηγράφει αυτό λεπτομερώς. Μιλάει για τις Τέσσερις Κολώνες της ζωής που οι άνθρωποι χρειάζονται να στήσουν – την Κολώνα των Σχέσεων, την Κολώνα της Υγείας, την Κολώνα της Εργασίας και της Συνεισφοράς, και την Κολώνα της Πνευματικής Ανάπτυξης. Όπως τα τέσσερα πόδια ενός τραπεζιού, οι Τέσσερις Κολώνες υποστηρίζουν τη ζωή σας. Το Νέο Μήνυμα περιγράφει πως αυτές οι Κολώνες πρέπει να χτιστούν και γιατί χρειάζονται να χτιστούν όλες.

Το Νέο Μήνυμα του Θεού μιλάει για τα τρια επίπεδα της ανθρώπινης ανάπτυξης – η εξάρτηση, η ανεξαρτησία και η αλληλοεξάρτηση – και περιγράφει πως λειτουργούν οι σχέσεις σε κάθε επίπεδο. Εκθέτει πως αναπτύσσονται οι σχέσεις πεπρωμένου, σχέσεις που έχουν αυτήν τη μεγάλη πνευματική παρουσία στην καρδιά τους. Εκθέτει που αυτές οι σχέσεις μπορούν να βρεθούν και πως να μην εξαπατιέστε από τις άλλες προσελκύσεις, που πιθανόν φαίνονται να κατέχουν αυτές τις ιδιότητες αλλά που στην αλήθεια δεν τις έχουν. Το Νέο Μήνυμα του Θεού μιλάει για το νόημα της εργασίας και τη φύσης της συνεισφοράς. Μιλάει για το θάρρος και την πίστη. Μιλάει για τη δύναμη, το σθένος και τη συγχώρεση με τρόπους που δεν έχουν ειπωθεί ουδέποτε σ΄αυτόν τον κόσμο.

Μερικοί θα σκεφτούν:«Καλά, αυτά τα πράγματα τα έχω ξανακούσει». Αλλά σας λέω, δεν τα έχετε ξανακούσει. Εάν παρέτε τον χρόνο που χρειάζεται για να διαβάσετε ολόκληρο το Νεό Μήνυμα του Θεού, θα αντιληφθείτε ότι δεν τα έχετε ξανακούσει. Ναι, θα δείτε στοιχεία της αλήθειας που ήταν πάντα στην ανθρώπινη συνείδηση, αλλά θα δείτε και πράγματα που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Το θεμέλιο για την αλήθεια ζει ήδη μέσα σας. Υπάρχει ένα θεμέλιο αλήθειας σε όλες τις θρησκευτικές παραδόσεις σας, αλλά αυτές δεν μπορούν να σας προετοιμάσουν για την Ευρύτερη Κοινότητα. Δεν μπορούν να σας βοηθήσουν να αντισταθμίσετε την Επέμβαση. Εδώ ο Θεός χτίζει πάνω σ΄αυτά που ο Θεός έχει ήδη εδραιώσει στον κόσμο. Εδώ δεν καταστρέφεται τίποτα. Όλα εποικοδομούνται πάνω σε ένα στερεό θεμέλιο, ένα θεμέλιο που είναι όσο στερεό όσο επιτρέπει η ανθρωπότητα.

Γι΄αυτό, άτομα από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις, που έχουν μια δυνατή προσκόλληση στις παραδόσεις τους, δεν χρειάζεται να αισθάνονται απειλημένα από το Νέο Μήνυμα του Θεού. Θα έπρεπε να το καλοσωρίσουν, διότι θα ενδυναμώσει την παράδοσή τους και θα ενισχύσει την πίστη τους, και θα δώσει και στις δύο μια ευκαιρία να είναι συναφείς μέσα στα πλαίσια μιας Ευρύτερης Κοινότητας ζωής.

Η απομόνωση της ανθρωπότητας έπαυσε. Δεν μπορείτε να κάνετε πίσω. Πρέπει να πάτε μπροστά. Η επιτάχυνση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής σας ανάπτυξης σας κατευθύνει προς αυτό το μεγάλο κατώφλι. Δεν μπορείτε να κάνετε πίσω και να ζήσετε όπως ζούσαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες σας, ούτε καν όπως ζούσαν οι γονείς σας, επειδή τα πράγματα αλλάζουν πλέον πολύ γρήγορα. Κατευθύνεστε κατακέφαλα προς το μέλλον, αλλά δεν είστε προετοιμασμένοι. Γι΄αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού.

Οι πολιτισμοί και οι θρησκείες χρειάζονται όλο και περισσότερο να μάθουν να συνηπάρχουν και να βρουν τα κοινά συμφέροντά τους. Γι΄αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού. Η ανθρώπινη συνεργασία είναι ουσιατική για να προστατευτούν οι πόροι του κόσμου και για να μπορέσει η ανθρωπότητα να αναπτύξει οποιοδήποτε είδος πραγματικής αυτάρκειας στο μέλλον. Γι΄αυτό υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού.

Τι σημαίνει η ζωή σας μέσα στα πλαίσια της Ευρύτερης Κοινότητας; Ποια θα είναι η βάση των μελλοντικών σας σχέσεων με άλλες φυλές στο Σύμπαν, ιδίως εκείνες οι κοινότητες και εκείνοι οι κόσμοι που αποδεικνύονται πολύ θετικοί και ωφέλιμοι; Ποια θα είναι η βάση αυτών των σχέσεων; Δεν μπορείτε να εισέλθετε σ΄αυτό το καινούργιο πλαίσιο με μια παλαιά κατανόηση, που βασίζεται σε μια ανθρωποκεντρική αντίληψη της ζωής. Η ανθρωπότητα δεν είναι το επίκεντρο του Σύμπαντος. Η ανθρωπότητα δεν είναι το κεντρικό έκθεμα της δημιουργίας του Θεού. Η ανθρωπότητα δεν είναι το υψηλότερο επίπεδο ή η ανώτερη έκφραση νοήμονος ζωής στο Σύμπαν. Όλες αυτές οι υποθέσεις γίνονται ασήμαντες καθώς η απομόνωσή σας στο Σύμπαν τελειώνει.

Οι μελλοντικές σας σχέσεις στην Ευρύτερη Κοινότητα πρέπει να βασιστούν στη συνείδησή της μεγάλης παρουσίας που ζει μέσα σας, και στην ικανότητά σας να αποκτήσετε μια καινούργια οπτική και μια καινούργια σοφία για τη ζωή στο Σύμπαν. Διαφορετικά είστε σαν πρωτόγονοι ιθαγενείς που θα καταληφθούν από ξένες δυνάμεις.

Μπορεί η ανθρωπότητα να το καταφέρει αυτό μέσα σ΄ένα μικρό χρονικό διάστημα; Είναι δυνατόν εάν αρκετά άτομα πάρουν κατάκαρδα όσα παρουσιάζονται εδώ. Είναι δυνατόν εάν αρκετά άτομα λάβουν το Νέο Μήνυμα του Θεού, το μελετήσουν, μάθουν περί αυτού και παρατηρήσουν την πλήρη εφαρμογή του στις ζωές τους. Είναι δυνατόν εάν αρκετά άτομα γίνουν συνήγοροι του Νέου Μηνύματος του Θεού.

Ο Δημιουργός πιστεύει σ΄αυτό. Οι σύμμαχοι της ανθρωπότητας πιστεύουν σ΄αυτό. Εσείς όμως πιστεύετε σ΄αυτό; Εάν όχι, τότε πρέπει να επανακτήσετε την πίστη σας, διότι ο Δημιουργός και οι σύμμαχοί σας βλέπουν κάτι που εσείς δεν αντιλαμβάνεστε. Ξέρουν κάτι που δεν ξέρετε και που χρειάζεστε να ξέρετε. Μέχρι και πέρα της εξουδετέρωσης της Επέμβασης, χρειάζεται μια αποκατάσταση της συνείδησης και της πνευματικότητας μέσα στους ανθρώπους. Η πνευματικότητα της ανθρωπότητας είναι το μεγαλύτερό της δώρο προς τη ζωή στο Σύμπαν. Πολλές φυλές στο Σύμπαν έχουν χάσει τελείως την πνευματική τους συναισθήση και τις πνευματικές τους παραδόσεις. Η πνευματικότητά τους έχει επισκιαστεί καθ΄ολοκληρίαν από την τεχνολογία και τους χειρισμούς άλλων δυνάμεων της Ευρύτερης Κοινότητας.

Οι Πνευματικές Δυνάμεις στον κόσμο και στο Σύμπαν προτρέπουν στην ανθρωπότητα να μην ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι. Μην αφήσετε την τεχνολογία να γίνει θρησκεία σας, αλλιώς σίγουρα θα πέσετε θύμα σ΄εκείνους που έχουν υψηλότερη τεχνολογία από σας. Εάν η Γνώση γίνει το θεμέλιο της πνευματικής σας κατάνοησης, τότε κανείς στο Σύμπαν δεν θα μπορεί να σας ξεπεράσει, επειδή κανενός η Γνώση δεν είναι μεγαλύτερη απ΄τη δική σας. Το δυναμικό για Γνώση είναι το ίδιο ανάμεσα όλες τις νοήμονες φυλές στο Σύμπαν, ανεξαρτήτως από την τεχνολογία τους ή την κοινωνική τους ανάπτυξη. Όσο παραπάνω ιδρύετε το θεμέλιο σας στη Γνώση μέσα σας, τόσο παραπάνω βλέπετε και κατανοείτε πως οι σχέσεις με άλλες φυλές μπορούν να εδραιωθούν με επιτυχία, και πως ανεπιθύμητες δυνάμεις μπορούν να εμποδιστούν και να αποθαρρυνθούν όταν αυτό γίνεται αναγκαίο.

Η καρδιά του Νεού Μηνύματος του Θεού είναι η διδασκαλία στον Δρόμο της Γνώσης, η πιο ουσιαστική πνευματική διδασκαλία που υπάρχει – το θεμέλιο όλων των θρησκειών του κόσμου σας, η μεγαλύτερη ελπίδα για την ανθρωπότητα και τώρα η μεγαλύτερη ανάγκη της ανθρωπότητας. Οποιαδήποτε προόδο καταφέρει οποιοδήποτε άτομο στην εκμάθηση του Τρόπου της Γνώσης, εξασφαλίζει ακόμα περισσότερο την ελευθερία και την ευημερία της ανθρωπότητας στο μέλλον. Όπως ειπώθηκε, η έμφαση εδώ δεν είναι στη διαφώτιση. Η έμφαση είναι στην πνευματική γείωση στη Γνώση – νηφάλιοι, ξεκάθαροι, παρατηρητικοί, έτοιμοι να αντιδράσετε και έτοιμοι να δώσετε αυτό που ξέρετε ότι πρέπει να δώσετε, οπουδήποτε κι αν προορίζεται να παραδοθεί το δώρο σας. Αυτό έχει κρατήσει την ανθρωπότητα ζωντανή κατά τη διάρκεια όλων των δοκιμασιών της. Αυτό θα δώσει στην ανθρωπότητα ένα μέλλον εντός της Ευρύτερης Κοινότητας, ένα μέλλον καλύτερο από το παρελθόν της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου