a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Φτάσαμε να παίζουμε ένα παιχνίδι χωρίς να το καταλαβαίνουμε, ούτε να το νιώθουμε.  Φουσκώσαμε από μπλόφες τόσο, που τις συνηθίσαμε και τις μεταλλάξαμε σε αληθινές.  Μπλοφάρουμε ακούσια ακόμα και τους εαυτούς μας, όπως τον μπλοφάρουμε από το Α έως το Ω.
Από τα λεφτά υπάρχουν, την μνημονιακή "ανικανότητα" πληρωμών μισθών και συντάξεων, στην διακοπή των παρελάσεων πως τάχατε καταφέραμε έστω κάτι, για να καταλήξουμε στα διχαστικά διλήμματα δημοψηφίσματος, εκλογών και υπογραφών !!

Από την περίοδο "Σαμαρά συνεργάσου", περάσαμε "γιατί Σαμαρά να συνεργαστείς".  Αναφέρομαι φυσικά σε άτομα που τα αποκαλούμε "επώνυμα" από όλους τους χώρους τους γνωστούς, λες και εμείς δεν έχουμε επώνυμα , αλλά τα λόγια τους φτάνουν στα αυτιά μεγάλης μερίδας πολιτών.  Δεν θέλω να εμπλέξω ονόματα, δεν έχει νόημα ούτε βοηθά . Οι "μετανοημένοι" του "συνεργάσου" έχουν "φυσικά" το άλλοθι πως δεν ήξεραν από πριν ποιός θα ήταν ο νέος ο δοτός.  Σύμφωνοι ! Είναι όμως αρκετό ως επιχείρημα ;;

Η λογική λέει πως θα έπρεπε να υποστηρίζουν άπαντες εκλογές !  Ενώ τώρα φαίνονται όλοι μαζί, μηδενός εξαιρουμένου, πως η δόση ήταν πιο σημαντική, μη πάει και μας πετάξουν εκτός ευρώ ή πως θα πληρωθούν οι συντάξεις !  Δημιουργείς το πλασματικό των "άδειων" ταμείων για να κατοχυρώσεις την άποψη, αλλά βρίσκεις παράλληλα "λεφτά" για άλλες δραστηριότητες που αμεσότητα δεν έχουν ούτε είναι γενικού συμφέροντος, αντίθετα προκαλούν.
Μα πως θα βγαίναμε από το ευρώ ;;  Γνωρίζαμε όσοι τουλάχιστον κυκλοφορούμε στον κυβερνοχώρο ή έστω παρακολουθούμε επισταμένα ειδήσεις ή ενημερωτικές εκπομπές, πως αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει από πλευράς της ΕΕ τουλάχιστον, αλλά μόνον από το ίδιο μέλος κράτος !!   Από την πλευρά των καθημερινών "άσημων" ανθρώπων υπάρχει παντελής άγνοια.  Δεν είναι τυχαίο να βλέπεις ουρές στα κισσέ μην και τους κόψουν το ρεύμα !!  Σίγουρα οι ίδιοι θα είναι της γνώμης, μην πάει και βγούμε από το σωτήριο και στιβαρό ευρώ ή από την αγκαλιά της "μάνας" ευρωζώνης !  Θα γνωρίζετε βέβαια ότι η Μέρκελ ψήφισε νόμο για όποιο κράτος δεν τηρεί τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις, να μπορεί να απεμπλακεί από το ευρώ, χωρίς να σημαίνει πως αποχωρεί κι από την ευρωζώνη !!  Αυτό για μας λέει πολλά, αλλά συνεχίζω.
Πως λοιπόν εκφέρεις την γνώμη σου κύριε ή κυρία και προτρέπεις για συνεργασίες όταν ο λόγος σου είναι δημόσιος, άρα γνώστης όλων των παραμέτρων σκορπώντας συμβουλές ;;
Φυσικά ούτε λόγος για τους πολιτικούς. Ουέ και αν δεν γνωρίζουν, τι θέση τότε έχουν εκεί μέσα !!!

Ακούω λοιπόν σε συνέντευξη του Καζάκη, πως η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι κάτι ανάλογο συνέβη προ επταετίας (των στρατιωτικών).  Πάλι είχε δημιουργηθεί πραξικοπηματικά κυβέρνηση συνεργασίας, αφού είχαν προηγηθεί πολλές εναλλαγές, προξενώντας αστάθεια στην χώρα, του τύπου "ζάχαρη" σε στρατιωτικά οχήματα και άλλα ευτράπελα, με αποτέλεσμα να φέρει το στρατιωτικό πραξικόπημα ! Πολλά τα κρατούμενα.

Διαπιστώνουμε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου ή Βενιζέλου (έχει παραμείνει στο υπουργείο οικονομικών) κλείνει κάθε μέτωπο αντίδρασης στο οικονομικό "μέτωπο" των χαρατσίων.
Ο Παπουτσής έχει επίσης παραμείνει με ό,τι σημαίνει αυτό.  Δηλαδή έκαναν και κάνουν τα πάντα για να εξαγριώσουν τον λαό.  Στο παιχνίδι και η πραξικοπηματική αντισυνταγματική τους κυβέρνηση.
Σωστά παραδέχθηκε εχθές ο Κεδίκογλου, πως με αυτούς τους χειρισμούς υπήρξε κοινωνική αποσυμπίεση. Φανταστείτε είπε τι μπορεί να συνέβαινε την ημέρα του Πολυτεχνείου, δηλαδή σήμερα , πράγμα που μένει να δούμε. 
Ανέφερε βέβαια και την Ελληνική "βαριοπούλα" !! Τι σύμπτωση !!

Από τον Χατζηνικολάου ακούω το σωστό σχόλιο "γιατί δεν διαγράφεις και τον Καμμένο, όπως έκανες στον Χατζηγάκη (ιστορικό στέλεχος λέει), να σου πω εγώ : επειδή ο Καμμένος εκπροσωπεί τον σφυγμό της αντίδρασης του λαού ! "  Καταλάβατε ;;  Ψυχολογικό το θέμα που εξυπηρετεί αρκετές παραμέτρους.
Δεν θα έπρεπε κανέναν να διαγράψει ο Σαμαράς !!!

Πέρυσι ο Λάκης άφησε να εννοηθεί πως δεν θα τον ξαναβλέπαμε στον γερμανοκρατούμενο Alfa !  Τον βλέπουμε όμως εκ νέου.  Θα μου πείτε τι σχέση έχει τώρα ο Λάκης.  Όλα έχουν.  Κάπως ο θεατής πρέπει να εκτονώνεται.  Πρέπει να του προσφέρεται το θέαμα του και να ακούει τους αντιμνομονιακούς του, με πολύ sex.  Περισσότερο αντιμνημονιακοί από την υπολειπόμενη αντιπολίτευση !!! Κατά τα άλλα όμως να σου περνά υπογείως μέσα από τα σκετσάκια του μηνύματα της "μόνιμης μιζέρια μας" και ούτω καθ΄εξής.

Εξώθηση για να μην πω εξόρυξη συναισθημάτων προξενείται.  Κουκουλοφόροι από δω, προτροπές "βγείτε στους δρόμους" από κει, με τα γνωστά αποτελέσματα (τα τελευταία γεγονότα μας έφεραν την πλάνη του δημοψηφίσματος και των απατηλών εκλογών ) και ξεφουσκώσαμε. 
Χάνουν παράλληλα οι Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και που καταλήξαμε;;; Στα ίδια !!!!
Ο Παπανδρέου γαλούχησε ή προσπάθησε να κάνει, τους υπουργούς του Παπαδήμου !!!  Εκείνοι  δεν δέχθηκαν, αλλά θα επανέλθει. Ξέρει πως οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες κάποια στιγμή, και προετοιμάζει το έδαφος να γίνουν μάλλον με τους δικούς του όρους και τον τρόπο που έχει στο μυαλό του. Λίστα !  Έτσι του είπαν από την Μπίλντεμπεργκ. Κάτι ξέρουν.

Από τα αντισυνταγματικά ανομήματα, τις πραξικοπηματικές κυβερνήσεις, το παρακράτος, τους  εξοντωτικούς φόρους, η δική τους απαξιωμένη πολιτική καριέρα τους για λόγους που ξέρουν καλλίτερα εκείνοι, δύσκολα να επεκταθώ τώρα, νάσου ο ένας εκ των τριών παραδέχεται δημοσίως πως "ήταν με την 21η Απριλίου αλλά όχι με την 22α", καλό που ο Παπαδήμος είναι της γνωστής τριμερούς των τραπεζιτών, όταν πριν ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος, αλλά εξυπηρετούσε  να πάρει τα ψηφαλάκια του.  Με εκλογές που μόνον ο άλλος εκ των τριών μιλά, αλλά ο εντολοδόχος ουδόλως, μόνον για ολοκλήρωση προγράμματος που απαιτεί χρόνο,  γενικά καπελώματα, ψυχολογικοί χειρισμοί και εκβιασμοί, σιγοντάρωντας και οι εκτός χώρας στον όλο σχεδιασμό, με κάνουν να σκέφτομαι πως σε κάτι σημαντικότερο αποβλέπουν, εκτός αυτών πάντως που βλέπουμε ή βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.
"Να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα" λέει ο Φύρερ !
Βγαίνει και ο Αργύρης Λαφαζάνης να κάνει έναν προκλητικό λόγο στην βουλή, "περί πορείας στο Γουδί ευτυχής που όλα τα γομάρια θα είναι μαζί και θα τα λένε στον δρόμο και όχι μόνοι τους στο στρατί του μαρτυρίου, ας κάνουν και μια στάση στην Καισαριανή να πιούν και κανά ουζάκι, άρα σου λέει ας πάμε μετά απο 2 χρόνια".  Μέχρι τότε ποιός ξέρει, κάτι μπορεί να έχει αλλάξει, κάτι θα έχει ξεχαστεί !!  Τα ανιστόρητα άλλου παπά ευαγγέλιο !!

Τον πλούτο της χώρας θα μπορούσαν να τον αποκτούσαν με τις κυβερνήσεις τους υπογείως  χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανένας, χωρίς φασαρίες, χωρίς αντιδράσεις, όπως το έπρατταν τόσα χρόνια με την αποδόμηση του κράτους και των ψυχών.  Τι ακριβώς άλλαξε ;;  Ναι άλλαξε ο τρόπος και η μαχητική.  Μήπως όμως είναι θέμα τακτικής, με σκοπό είτε να προετοιμαστεί ο κόσμος για πιθανούς πολέμους, είτε για απολυταρχικά καθεστώτα τύπου "1984" και εμείς θα έχουμε συντελέσει να επιτύχουν το έργο τους ;   Φίλος έχει την άποψη πως "θέλουν αίμα" !!

Οι τραπεζοαγορές μπήκαν στην πόλη από χρόνια μα σήμερα είναι στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Ιταλίας, αποδεκτές τουλάχιστον στην δική μας περίπτωση από αυτό που αποκαλείται "χώρος της δεξιάς και του φιλελευθερισμού".  Πως ξαφνικά σύσσωμοι οι "δεξιοί" αντιμνημονιακοί, δέχθηκαν στους κόλπους τους, τούς "τραπεζοεισπράκτορες" ;;  Το χειρότερο "εμείς οι δεξιοί, ενάντια στους κομμουνιστές" .  Ιδεολογικός απροκάλυπτος ρατσιστής ο Φύρερ. Δεν υπάρχει νόμος περί προκλητικών ρατσιστικών ιδεολογιών ;  Αυτόν δεν τον πιάνει ; Απίθανο κι όμως αληθινό.

Λες νάχουν στο μυαλό τους, ότι αυτός που μας έβαλε στο "στιβαρό ευρώ", να προετοιμάσει τον δρόμο της εξόδου ;
Μήπως η συγκυβέρνηση είναι μια πρόβα generalle, όταν το νόημα των αποχρώσεων θα έχει πάψει στον μελλοντικό παγκοσμιοποιημένο κόσμο, όπου τίποτα δεν θα αλλάζει και όλα τα ίδια θα μένουν ;
Ο Άδωνις μίλησε για την "επανάσταση" της αστικής τάξης.  Να δω τον κάθε Βγενόπουλο πχ. σε διαδηλώσεις και τι στον κόσμο !
Ο Φύρερ μίλησε στους οπαδούς του πως θα κάνει τον ίδιο πρωθυπουργό, αλλά αρκέστηκε να δώσει υπουργεία σε δικούς του.  Με την μεταστροφή του, ο επαναστάτης αστός, δεν μας είπε τι πήρε.  Μήπως πήρε κανένα ακόμα διαμερισματάκι να προστεθεί στην λίστα ;
Και νάσου οι "μπέσες", νάσου "τι πιο σημαντικό η υποστήριξή μας από την υπογραφή μας" και νάσου οι υπαναχωρήσεις !!!

Αν υποθέσουμε πως κάποιος από την διασπασμένη αριστερά θριαμβεύσει σε επόμενες εκλογές (αν δεν καταλάβουμε να ψηφίσουμε δαγκωτό σε κάτι άσχετο ή καθόλα νέο) τι περισσότερο θα καταφέρει ;  Ας πούμε ο Τσίπρας που τα περισσότερα που λέει είναι σωστά, δεν θα μας βγάλει φυσικά από το ευρώ όντας ευρωπαιστής, αλλά θα αλλάξει την ευρωπαική πολιτική ;  Θα πάει σε διεθνή δικαστήρια να αποζητήσει το δίκιο ή θα βάλει τον κλέφτη να κάνει έρευνες για τα κλεμμένα του ;;  Χθές άκουγα πως για το μαγείρεμα των δημοσιονομικών οφειλόταν στον Καραμανλή !!!  Μπα , δεν το ήξερα !!!  Εκείνος ζήτησε λογιστικό έλεγχο με το που παρέλαβε,  κατηγορώντας τον για εποπτεία της χώρας η κυβέρνηση Παπανδρέου - Παπαδήμου που υπογράφει την παράδοση σήμερα !!
Μόνον που μπήκαμε επί Σημίτη -Παπαδήμου !!! με 340 ευρώ ισοτιμία δραχμής-ευρώ, πράγμα παράλογο όπως λογικά ανέφερε στην βουλή ο Κεφαλογιάννης !!!  Εμείς όμως το δεχθήκαμε !!!
Βγαίνει και ο Σημίτης λέγοντας στους Ευρωπαίους, πως εσείς αποφασίσατε αφού είδατε τα νούμερα και μας αποδεχθήκατε.  Ένοχοι και μη, άνετα ανοίγουν τα στόματα, από εκεί  που κρατούσαν "σιγή ιχθύος" ξαφνικά έγιναν άπαντες λαλίστατοι !

Κανείς δεν εξηγεί, τι ακριβώς θέλουν να υπογράψουν !  Λιγοστά είναι αυτά που βγαίνουν προς τα έξω, όπως το μικρότερο κοινωνικό κράτος, που όλοι οι λεγόμενοι δεξιοί όπως φαίνεται επιθυμούν, δηλαδή να πληρώνεις για να μπεις στο νοσοκομείο, να πληρώνεις τα φάρμακα, να έχεις μισθούς πείνας, 200.000 δημ. υπάλληλοι είτε για μετατάξεις είτε για απολύσεις, αλλά κανείς δεν μιλά για την εκμετάλλευση των πόρων της χώρας ώστε να βγει από το κατασκευασμένο αδιέξοδο !
Τι συμβαίνει δηλαδή ;  Πόλεμος Αμερικανικών και Γερμανικών συμφερόντων που στο εγγύς μέλλον θα αναδείξει τον νικητή ;   Και τα θέλω του λαού που είναι δική του περιουσία και όχι των ολίγων αντιμαχόμενων στις πλάτες του συμφερόντων , ποιός του δίνει σημασία ;  Αφού ο κάθε ένας από αυτούς εκπροσωπεί κάποιον με τα ανταλλάγματά τους, ώστε με συνέπεια τελικά να διασφαλίζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, αλλά τα του λαού να έχουν μπει στα αζήτητα ή να θεωρούνται παρωχημένα.

Το ότι θα βγούμε από το ευρώ είναι δεδομένο.  Χρόνο κερδίζουν μόνον, όμως αυτό θα είναι στο τέλος εις βάρος μας.  Όταν θα συμβεί η αναγκαστική έξοδος που θα τα έχουν πάρει όλα οι άλλοι, είτε με ή χωρίς συγκεκριμένους νικητές, απλά ως διαμοιραστές των ιματίων, τι να την κάνεις την δραχμή ή το ευρώ ή το πέσο με χρέος αδύνατο να πληρωθεί ;
Ήλθε και ο Νταλλάρας (όχι ο δικός μας) για να μας πει πάρτε κούρεμα, νέα δάνεια με επιτόκιο 8%, όταν το κράτος θα μπορούσε να δανείζεται εξ αρχής όπως όλοι με 1% από την ΕΚΤ !!!!

Από ότι καταλαβαίνω, όλοι τους ευελπιστούν πως όταν μοιραστούν τα λάφυρα και θα αρχίσουν να επενδύουν τα κέρδη τους, τότε θα ρίχνουν ψιχαλάκια, σαν αυτά που κάνουν σε κάθε Νίγηρα, σε κάθε Ιράκ, σε κάθε Σουδάν ;  Αυτή είναι η πραγματικότητα.  Κατά τα άλλα, εμείς ως πανίβλακες αρεσκόμενοι σε διάφορους "σωτήρες" τεχνοκράτες και πολιτικούς, περιμένουμε να μας σώσουν αλλά στο τέλος λυπάμαι θα μείνουμε στον άσσο.  Γιατί είναι διαφορετικό να αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση και διαφορετικό να προσγειώνεσαι απότομα !

Οι σωτήρες μάς έλεγαν πως θα έχουμε σωθεί μέχρι το 2013.  Σήμερα προβλέπουν ως προφήτες μετά το "21, κάτι σαν απελευθερωτικό αγώνα.  Ποιός το εγγυάται ; Αυτός που μηχανορράφησε την αποδόμηση του κράτους με την βοήθεια του εγχώριου κεφαλαίου ; αυτός που θα μας είχε βγάλει, αλλά μας έβαλε ποιό μέσα ;

Ο Παπαδήμος έχοντας την καθηγητική του ιδιότητα, όπως διδάσκει ήρεμα τους μελλοντικούς golden boys, έτσι διδάσκει και στην αίθουσα της βουλής.  Με ήρεμο τρόπο, αργό, αποδεχόμενος την δημοκρατική αντίρρηση, αλλά επιβάλλοντας την θέση του ακόμα και σε αυτήν, ζητώντας να κατανοήσουν το ειδεχθές της κατάστασης !!

Ζούμε την πλήρη ανωμαλία σε όλους τους τομείς της ζωής.  Γεμάτοι ψέματα, εκφοβισμούς και δηλητηριώδεις ψεκασμούς.  Εμείς ψάρια χωρίς φωνή, μέσα από τις επιλογές μας.  Γιατί η απαξίωση της ψήφου, το λευκό ή το άκυρο δεν χαίρουν μικρότερης συνευθύνης, από τους ψηφισάντες !

Δεν ξέρω, αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά στο όλο παιχνίδι, γιατί περί παιχνιδιού πρόκειται και όπως το καταλαβαίνει ο καθείς μας. Έχει όμως και ένα καλό.  Δίνει την ευκαιρία να ξανά φυτρώσουν όσα είχαν μαραθεί.

Αντί να μιλούν για απεχθή χαράτσια, βγήκε ο καλός Σαμαρίτης Σαμαράς να το ρίχνει στην κλάψα των αδυνάτων.  Σαν να λέμε, δύο κατηγορίες άνθρωπων σε μια πολυκατοικία !!  Σε αυτούς που έχουν και σε αυτούς που δεν έχουν !!!!!
Μας θέλουν διχασμένους παντιοτρόπως !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πως να σεβαστείς λοιπόν μια τέτοια βουλή με το περιεχόμενό της ;;

Η λύση της ανίερης αυτής κατάστασης θα ήταν η ένωση της παραπλανημένης βάσης , με κοινούς σκοπούς και στόχους.  Όχι καπελωμένες αντιδράσεις, αλλά έξυπνες με ομοψυχία δράσεις, αυτοοργανώσεις και απεμπλοκές από το σύστημά τους, είτε υπάρχει οικονομική δυνατότητα είτε όχι.  
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ !
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ !!

Ασπασία
Η ΜΠΛΟΦΑ - ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ

Φτάσαμε να παίζουμε ένα παιχνίδι χωρίς να το καταλαβαίνουμε, ούτε να το νιώθουμε.  Φουσκώσαμε από μπλόφες τόσο, που τις συνηθίσαμε και τις μεταλλάξαμε σε αληθινές.  Μπλοφάρουμε ακούσια ακόμα και τους εαυτούς μας, όπως τον μπλοφάρουμε από το Α έως το Ω.
Από τα λεφτά υπάρχουν, την μνημονιακή "ανικανότητα" πληρωμών μισθών και συντάξεων, στην διακοπή των παρελάσεων πως τάχατε καταφέραμε έστω κάτι, για να καταλήξουμε στα διχαστικά διλήμματα δημοψηφίσματος, εκλογών και υπογραφών !!

Από την περίοδο "Σαμαρά συνεργάσου", περάσαμε "γιατί Σαμαρά να συνεργαστείς".  Αναφέρομαι φυσικά σε άτομα που τα αποκαλούμε "επώνυμα" από όλους τους χώρους τους γνωστούς, λες και εμείς δεν έχουμε επώνυμα , αλλά τα λόγια τους φτάνουν στα αυτιά μεγάλης μερίδας πολιτών.  Δεν θέλω να εμπλέξω ονόματα, δεν έχει νόημα ούτε βοηθά . Οι "μετανοημένοι" του "συνεργάσου" έχουν "φυσικά" το άλλοθι πως δεν ήξεραν από πριν ποιός θα ήταν ο νέος ο δοτός.  Σύμφωνοι ! Είναι όμως αρκετό ως επιχείρημα ;;

Η λογική λέει πως θα έπρεπε να υποστηρίζουν άπαντες εκλογές !  Ενώ τώρα φαίνονται όλοι μαζί, μηδενός εξαιρουμένου, πως η δόση ήταν πιο σημαντική, μη πάει και μας πετάξουν εκτός ευρώ ή πως θα πληρωθούν οι συντάξεις !  Δημιουργείς το πλασματικό των "άδειων" ταμείων για να κατοχυρώσεις την άποψη, αλλά βρίσκεις παράλληλα "λεφτά" για άλλες δραστηριότητες που αμεσότητα δεν έχουν ούτε είναι γενικού συμφέροντος, αντίθετα προκαλούν.
Μα πως θα βγαίναμε από το ευρώ ;;  Γνωρίζαμε όσοι τουλάχιστον κυκλοφορούμε στον κυβερνοχώρο ή έστω παρακολουθούμε επισταμένα ειδήσεις ή ενημερωτικές εκπομπές, πως αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει από πλευράς της ΕΕ τουλάχιστον, αλλά μόνον από το ίδιο μέλος κράτος !!   Από την πλευρά των καθημερινών "άσημων" ανθρώπων υπάρχει παντελής άγνοια.  Δεν είναι τυχαίο να βλέπεις ουρές στα κισσέ μην και τους κόψουν το ρεύμα !!  Σίγουρα οι ίδιοι θα είναι της γνώμης, μην πάει και βγούμε από το σωτήριο και στιβαρό ευρώ ή από την αγκαλιά της "μάνας" ευρωζώνης !  Θα γνωρίζετε βέβαια ότι η Μέρκελ ψήφισε νόμο για όποιο κράτος δεν τηρεί τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις, να μπορεί να απεμπλακεί από το ευρώ, χωρίς να σημαίνει πως αποχωρεί κι από την ευρωζώνη !!  Αυτό για μας λέει πολλά, αλλά συνεχίζω.
Πως λοιπόν εκφέρεις την γνώμη σου κύριε ή κυρία και προτρέπεις για συνεργασίες όταν ο λόγος σου είναι δημόσιος, άρα γνώστης όλων των παραμέτρων σκορπώντας συμβουλές ;;
Φυσικά ούτε λόγος για τους πολιτικούς. Ουέ και αν δεν γνωρίζουν, τι θέση τότε έχουν εκεί μέσα !!!

Ακούω λοιπόν σε συνέντευξη του Καζάκη, πως η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι κάτι ανάλογο συνέβη προ επταετίας (των στρατιωτικών).  Πάλι είχε δημιουργηθεί πραξικοπηματικά κυβέρνηση συνεργασίας, αφού είχαν προηγηθεί πολλές εναλλαγές, προξενώντας αστάθεια στην χώρα, του τύπου "ζάχαρη" σε στρατιωτικά οχήματα και άλλα ευτράπελα, με αποτέλεσμα να φέρει το στρατιωτικό πραξικόπημα ! Πολλά τα κρατούμενα.

Διαπιστώνουμε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου ή Βενιζέλου (έχει παραμείνει στο υπουργείο οικονομικών) κλείνει κάθε μέτωπο αντίδρασης στο οικονομικό "μέτωπο" των χαρατσίων.
Ο Παπουτσής έχει επίσης παραμείνει με ό,τι σημαίνει αυτό.  Δηλαδή έκαναν και κάνουν τα πάντα για να εξαγριώσουν τον λαό.  Στο παιχνίδι και η πραξικοπηματική αντισυνταγματική τους κυβέρνηση.
Σωστά παραδέχθηκε εχθές ο Κεδίκογλου, πως με αυτούς τους χειρισμούς υπήρξε κοινωνική αποσυμπίεση. Φανταστείτε είπε τι μπορεί να συνέβαινε την ημέρα του Πολυτεχνείου, δηλαδή σήμερα , πράγμα που μένει να δούμε. 
Ανέφερε βέβαια και την Ελληνική "βαριοπούλα" !! Τι σύμπτωση !!

Από τον Χατζηνικολάου ακούω το σωστό σχόλιο "γιατί δεν διαγράφεις και τον Καμμένο, όπως έκανες στον Χατζηγάκη (ιστορικό στέλεχος λέει), να σου πω εγώ : επειδή ο Καμμένος εκπροσωπεί τον σφυγμό της αντίδρασης του λαού ! "  Καταλάβατε ;;  Ψυχολογικό το θέμα που εξυπηρετεί αρκετές παραμέτρους.
Δεν θα έπρεπε κανέναν να διαγράψει ο Σαμαράς !!!

Πέρυσι ο Λάκης άφησε να εννοηθεί πως δεν θα τον ξαναβλέπαμε στον γερμανοκρατούμενο Alfa !  Τον βλέπουμε όμως εκ νέου.  Θα μου πείτε τι σχέση έχει τώρα ο Λάκης.  Όλα έχουν.  Κάπως ο θεατής πρέπει να εκτονώνεται.  Πρέπει να του προσφέρεται το θέαμα του και να ακούει τους αντιμνομονιακούς του, με πολύ sex.  Περισσότερο αντιμνημονιακοί από την υπολειπόμενη αντιπολίτευση !!! Κατά τα άλλα όμως να σου περνά υπογείως μέσα από τα σκετσάκια του μηνύματα της "μόνιμης μιζέρια μας" και ούτω καθ΄εξής.

Εξώθηση για να μην πω εξόρυξη συναισθημάτων προξενείται.  Κουκουλοφόροι από δω, προτροπές "βγείτε στους δρόμους" από κει, με τα γνωστά αποτελέσματα (τα τελευταία γεγονότα μας έφεραν την πλάνη του δημοψηφίσματος και των απατηλών εκλογών ) και ξεφουσκώσαμε. 
Χάνουν παράλληλα οι Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και που καταλήξαμε;;; Στα ίδια !!!!
Ο Παπανδρέου γαλούχησε ή προσπάθησε να κάνει, τους υπουργούς του Παπαδήμου !!!  Εκείνοι  δεν δέχθηκαν, αλλά θα επανέλθει. Ξέρει πως οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες κάποια στιγμή, και προετοιμάζει το έδαφος να γίνουν μάλλον με τους δικούς του όρους και τον τρόπο που έχει στο μυαλό του. Λίστα !  Έτσι του είπαν από την Μπίλντεμπεργκ. Κάτι ξέρουν.

Από τα αντισυνταγματικά ανομήματα, τις πραξικοπηματικές κυβερνήσεις, το παρακράτος, τους  εξοντωτικούς φόρους, η δική τους απαξιωμένη πολιτική καριέρα τους για λόγους που ξέρουν καλλίτερα εκείνοι, δύσκολα να επεκταθώ τώρα, νάσου ο ένας εκ των τριών παραδέχεται δημοσίως πως "ήταν με την 21η Απριλίου αλλά όχι με την 22α", καλό που ο Παπαδήμος είναι της γνωστής τριμερούς των τραπεζιτών, όταν πριν ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος, αλλά εξυπηρετούσε  να πάρει τα ψηφαλάκια του.  Με εκλογές που μόνον ο άλλος εκ των τριών μιλά, αλλά ο εντολοδόχος ουδόλως, μόνον για ολοκλήρωση προγράμματος που απαιτεί χρόνο,  γενικά καπελώματα, ψυχολογικοί χειρισμοί και εκβιασμοί, σιγοντάρωντας και οι εκτός χώρας στον όλο σχεδιασμό, με κάνουν να σκέφτομαι πως σε κάτι σημαντικότερο αποβλέπουν, εκτός αυτών πάντως που βλέπουμε ή βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.
"Να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα" λέει ο Φύρερ !
Βγαίνει και ο Αργύρης Λαφαζάνης να κάνει έναν προκλητικό λόγο στην βουλή, "περί πορείας στο Γουδί ευτυχής που όλα τα γομάρια θα είναι μαζί και θα τα λένε στον δρόμο και όχι μόνοι τους στο στρατί του μαρτυρίου, ας κάνουν και μια στάση στην Καισαριανή να πιούν και κανά ουζάκι, άρα σου λέει ας πάμε μετά απο 2 χρόνια".  Μέχρι τότε ποιός ξέρει, κάτι μπορεί να έχει αλλάξει, κάτι θα έχει ξεχαστεί !!  Τα ανιστόρητα άλλου παπά ευαγγέλιο !!

Τον πλούτο της χώρας θα μπορούσαν να τον αποκτούσαν με τις κυβερνήσεις τους υπογείως  χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανένας, χωρίς φασαρίες, χωρίς αντιδράσεις, όπως το έπρατταν τόσα χρόνια με την αποδόμηση του κράτους και των ψυχών.  Τι ακριβώς άλλαξε ;;  Ναι άλλαξε ο τρόπος και η μαχητική.  Μήπως όμως είναι θέμα τακτικής, με σκοπό είτε να προετοιμαστεί ο κόσμος για πιθανούς πολέμους, είτε για απολυταρχικά καθεστώτα τύπου "1984" και εμείς θα έχουμε συντελέσει να επιτύχουν το έργο τους ;   Φίλος έχει την άποψη πως "θέλουν αίμα" !!

Οι τραπεζοαγορές μπήκαν στην πόλη από χρόνια μα σήμερα είναι στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Ιταλίας, αποδεκτές τουλάχιστον στην δική μας περίπτωση από αυτό που αποκαλείται "χώρος της δεξιάς και του φιλελευθερισμού".  Πως ξαφνικά σύσσωμοι οι "δεξιοί" αντιμνημονιακοί, δέχθηκαν στους κόλπους τους, τούς "τραπεζοεισπράκτορες" ;;  Το χειρότερο "εμείς οι δεξιοί, ενάντια στους κομμουνιστές" .  Ιδεολογικός απροκάλυπτος ρατσιστής ο Φύρερ. Δεν υπάρχει νόμος περί προκλητικών ρατσιστικών ιδεολογιών ;  Αυτόν δεν τον πιάνει ; Απίθανο κι όμως αληθινό.

Λες νάχουν στο μυαλό τους, ότι αυτός που μας έβαλε στο "στιβαρό ευρώ", να προετοιμάσει τον δρόμο της εξόδου ;
Μήπως η συγκυβέρνηση είναι μια πρόβα generalle, όταν το νόημα των αποχρώσεων θα έχει πάψει στον μελλοντικό παγκοσμιοποιημένο κόσμο, όπου τίποτα δεν θα αλλάζει και όλα τα ίδια θα μένουν ;
Ο Άδωνις μίλησε για την "επανάσταση" της αστικής τάξης.  Να δω τον κάθε Βγενόπουλο πχ. σε διαδηλώσεις και τι στον κόσμο !
Ο Φύρερ μίλησε στους οπαδούς του πως θα κάνει τον ίδιο πρωθυπουργό, αλλά αρκέστηκε να δώσει υπουργεία σε δικούς του.  Με την μεταστροφή του, ο επαναστάτης αστός, δεν μας είπε τι πήρε.  Μήπως πήρε κανένα ακόμα διαμερισματάκι να προστεθεί στην λίστα ;
Και νάσου οι "μπέσες", νάσου "τι πιο σημαντικό η υποστήριξή μας από την υπογραφή μας" και νάσου οι υπαναχωρήσεις !!!

Αν υποθέσουμε πως κάποιος από την διασπασμένη αριστερά θριαμβεύσει σε επόμενες εκλογές (αν δεν καταλάβουμε να ψηφίσουμε δαγκωτό σε κάτι άσχετο ή καθόλα νέο) τι περισσότερο θα καταφέρει ;  Ας πούμε ο Τσίπρας που τα περισσότερα που λέει είναι σωστά, δεν θα μας βγάλει φυσικά από το ευρώ όντας ευρωπαιστής, αλλά θα αλλάξει την ευρωπαική πολιτική ;  Θα πάει σε διεθνή δικαστήρια να αποζητήσει το δίκιο ή θα βάλει τον κλέφτη να κάνει έρευνες για τα κλεμμένα του ;;  Χθές άκουγα πως για το μαγείρεμα των δημοσιονομικών οφειλόταν στον Καραμανλή !!!  Μπα , δεν το ήξερα !!!  Εκείνος ζήτησε λογιστικό έλεγχο με το που παρέλαβε,  κατηγορώντας τον για εποπτεία της χώρας η κυβέρνηση Παπανδρέου - Παπαδήμου που υπογράφει την παράδοση σήμερα !!
Μόνον που μπήκαμε επί Σημίτη -Παπαδήμου !!! με 340 ευρώ ισοτιμία δραχμής-ευρώ, πράγμα παράλογο όπως λογικά ανέφερε στην βουλή ο Κεφαλογιάννης !!!  Εμείς όμως το δεχθήκαμε !!!
Βγαίνει και ο Σημίτης λέγοντας στους Ευρωπαίους, πως εσείς αποφασίσατε αφού είδατε τα νούμερα και μας αποδεχθήκατε.  Ένοχοι και μη, άνετα ανοίγουν τα στόματα, από εκεί  που κρατούσαν "σιγή ιχθύος" ξαφνικά έγιναν άπαντες λαλίστατοι !

Κανείς δεν εξηγεί, τι ακριβώς θέλουν να υπογράψουν !  Λιγοστά είναι αυτά που βγαίνουν προς τα έξω, όπως το μικρότερο κοινωνικό κράτος, που όλοι οι λεγόμενοι δεξιοί όπως φαίνεται επιθυμούν, δηλαδή να πληρώνεις για να μπεις στο νοσοκομείο, να πληρώνεις τα φάρμακα, να έχεις μισθούς πείνας, 200.000 δημ. υπάλληλοι είτε για μετατάξεις είτε για απολύσεις, αλλά κανείς δεν μιλά για την εκμετάλλευση των πόρων της χώρας ώστε να βγει από το κατασκευασμένο αδιέξοδο !
Τι συμβαίνει δηλαδή ;  Πόλεμος Αμερικανικών και Γερμανικών συμφερόντων που στο εγγύς μέλλον θα αναδείξει τον νικητή ;   Και τα θέλω του λαού που είναι δική του περιουσία και όχι των ολίγων αντιμαχόμενων στις πλάτες του συμφερόντων , ποιός του δίνει σημασία ;  Αφού ο κάθε ένας από αυτούς εκπροσωπεί κάποιον με τα ανταλλάγματά τους, ώστε με συνέπεια τελικά να διασφαλίζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, αλλά τα του λαού να έχουν μπει στα αζήτητα ή να θεωρούνται παρωχημένα.

Το ότι θα βγούμε από το ευρώ είναι δεδομένο.  Χρόνο κερδίζουν μόνον, όμως αυτό θα είναι στο τέλος εις βάρος μας.  Όταν θα συμβεί η αναγκαστική έξοδος που θα τα έχουν πάρει όλα οι άλλοι, είτε με ή χωρίς συγκεκριμένους νικητές, απλά ως διαμοιραστές των ιματίων, τι να την κάνεις την δραχμή ή το ευρώ ή το πέσο με χρέος αδύνατο να πληρωθεί ;
Ήλθε και ο Νταλλάρας (όχι ο δικός μας) για να μας πει πάρτε κούρεμα, νέα δάνεια με επιτόκιο 8%, όταν το κράτος θα μπορούσε να δανείζεται εξ αρχής όπως όλοι με 1% από την ΕΚΤ !!!!

Από ότι καταλαβαίνω, όλοι τους ευελπιστούν πως όταν μοιραστούν τα λάφυρα και θα αρχίσουν να επενδύουν τα κέρδη τους, τότε θα ρίχνουν ψιχαλάκια, σαν αυτά που κάνουν σε κάθε Νίγηρα, σε κάθε Ιράκ, σε κάθε Σουδάν ;  Αυτή είναι η πραγματικότητα.  Κατά τα άλλα, εμείς ως πανίβλακες αρεσκόμενοι σε διάφορους "σωτήρες" τεχνοκράτες και πολιτικούς, περιμένουμε να μας σώσουν αλλά στο τέλος λυπάμαι θα μείνουμε στον άσσο.  Γιατί είναι διαφορετικό να αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση και διαφορετικό να προσγειώνεσαι απότομα !

Οι σωτήρες μάς έλεγαν πως θα έχουμε σωθεί μέχρι το 2013.  Σήμερα προβλέπουν ως προφήτες μετά το "21, κάτι σαν απελευθερωτικό αγώνα.  Ποιός το εγγυάται ; Αυτός που μηχανορράφησε την αποδόμηση του κράτους με την βοήθεια του εγχώριου κεφαλαίου ; αυτός που θα μας είχε βγάλει, αλλά μας έβαλε ποιό μέσα ;

Ο Παπαδήμος έχοντας την καθηγητική του ιδιότητα, όπως διδάσκει ήρεμα τους μελλοντικούς golden boys, έτσι διδάσκει και στην αίθουσα της βουλής.  Με ήρεμο τρόπο, αργό, αποδεχόμενος την δημοκρατική αντίρρηση, αλλά επιβάλλοντας την θέση του ακόμα και σε αυτήν, ζητώντας να κατανοήσουν το ειδεχθές της κατάστασης !!

Ζούμε την πλήρη ανωμαλία σε όλους τους τομείς της ζωής.  Γεμάτοι ψέματα, εκφοβισμούς και δηλητηριώδεις ψεκασμούς.  Εμείς ψάρια χωρίς φωνή, μέσα από τις επιλογές μας.  Γιατί η απαξίωση της ψήφου, το λευκό ή το άκυρο δεν χαίρουν μικρότερης συνευθύνης, από τους ψηφισάντες !

Δεν ξέρω, αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά στο όλο παιχνίδι, γιατί περί παιχνιδιού πρόκειται και όπως το καταλαβαίνει ο καθείς μας. Έχει όμως και ένα καλό.  Δίνει την ευκαιρία να ξανά φυτρώσουν όσα είχαν μαραθεί.

Αντί να μιλούν για απεχθή χαράτσια, βγήκε ο καλός Σαμαρίτης Σαμαράς να το ρίχνει στην κλάψα των αδυνάτων.  Σαν να λέμε, δύο κατηγορίες άνθρωπων σε μια πολυκατοικία !!  Σε αυτούς που έχουν και σε αυτούς που δεν έχουν !!!!!
Μας θέλουν διχασμένους παντιοτρόπως !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πως να σεβαστείς λοιπόν μια τέτοια βουλή με το περιεχόμενό της ;;

Η λύση της ανίερης αυτής κατάστασης θα ήταν η ένωση της παραπλανημένης βάσης , με κοινούς σκοπούς και στόχους.  Όχι καπελωμένες αντιδράσεις, αλλά έξυπνες με ομοψυχία δράσεις, αυτοοργανώσεις και απεμπλοκές από το σύστημά τους, είτε υπάρχει οικονομική δυνατότητα είτε όχι.  
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ !
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ !!

Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου