a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

"Έχουμε δεσμεύσεις προς τους εταίρους μας" !!!  "Δεν υφίστανται Εθνικά κράτη, μόνον μία παγκόσμια οικογένεια που λέγεται αγορά !!!"  "Πως θα βγούμε στις αγορές, αν δεν φτιάξουμε τα δημοσιονομικά μας" ;;;

Ό,τι γίνεται και ό,τι λέγεται λειτουργεί vice versa.  Έχω υποχρεώσεις, έχουν υποχρεώσεις. Άρα ποιές ήταν οι πολιτικές τους εν σχέσει με την χώρα μας ;;  Ποιά ήταν η πολιτική μας εν σχέσει με τους ίδιους ;;  Προς τα που κλείνει η πλάστιγγα ;;  
Δεν είναι μονόδρομος.  Με πολιτική "έτσι θελική"  γίνεται όργανο καταπάτησης κάθε έννοιας δημοκρατικών εννοιών και διεθνών σχέσεων, .  Σαν να λέμε, με την κατάργηση των Εθνικών κρατών, εξανεμίζονται οι Διεθνείς σχέσεις και συμφωνημένοι δικαιοκρατικοί διακρατικοί κανόνες, που θα λειτουργούσαν (γιατί ποτέ δεν λειτούργησαν), προς όφελος όλων των μελών . 
Στην αντίθεση, η κρατούσα κατάσταση, μεταβάλλεται σε κεφαλαιοκρατούσα Παγκόσμια δύναμη, εις βάρος των πρώην Εθνικών κρατών και λαών, με άλλα λόγια χρηματοπιστωτική παγκόσμια ασφυξία. 
Στην χώρα μας από στοιχεία που άκουσα από οικονομολόγο, το 66% των εσόδων του κράτους μας προέρχεται από την κατανάλωση (φπα κλπ), το 12% από μισθωτούς, το 10% από τις Α.Ε και ένα 12% από τους μικρούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους.  Με φορολογία στις εταιρείες, να έχει ξεκινήσει από το 45% για να μειωθεί κάτω του 25% αν δεν κάνω λάθος.  Αποτέλεσμα την διαφορά να την επωμίζεται ο μισθωτός σε εξαντλητικό βαθμό !!
Δεν είναι τυχαίο όταν ακούμε "ποιός θα έλθει να επενδύσει στην χώρα μας, όταν υπάρχουν άλλοι φορολογικοί παράδεισοι, όπως Βουλγαρία ;;;"  .
Βλέπετε δεν αφορά μόνον μισθούς και συντάξεις !!!!
Το κράτος συνεργάστηκε με το κεφάλαιο με αποτέλεσμα να εξαρτηθεί, για να αρχίσει η έτερη "ασαφής" σαφής φοροδιαφυγή.  Όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρξε φοροδιαφυγή.  Απλώς μειώθηκε η φορολογία του κεφαλαίου !!  Επέτρεψε παράλληλα να αισχοκερδίσει εις βάρος του κράτους, με εισαγόμενο και ανασφάλιστο προσωπικό, χωρίς να ελέγχει καμία επιχείρηση εις βάρος των ταμείων των ασφαλισμένων με σκοπό όπως και έγινε να τους συμπαρασύρει προς όφελος κράτους και κεφαλαίου, αλλά ούτε ζητά να λάβει τους νόμιμους φόρους (φπα) από το συνεργαζόμενο κεφάλαιο.  Παράδειγμα αεροδρόμιο.  Παράδειγμα ο θάνατος του αλλοδαπού παρανόμως εργαζόμενου στο υπουργείο Εργασίας. 
"Πρέπει να γίνει πάταξη της φοροδιαφυγής"  !!  
Φροντίζει δε αφού εξαφανίσει την κοινωνική συνεισφορά του, να αναπτύξει ένα κράτος κατασταλτικό, ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά σε μη παραγωγικούς τομείς. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν σε αυτό που λέγεται "αγορά" !!
Αν είναι όμως το κράτος να μην προσφέρει στην ουσία απολύτως τίποτα στον πολίτη, ούτε εσωτερική ούτε εξωτερική ασφάλεια, ποιό είναι τελικώς το νόημα ύπαρξής του μαζί με όσους το απαρτίζουν ;;  Απλά και μόνον κυνικώς απαιτώντας να πληρώνονται για τις τσάμπα θέσεις που κατέχουν και ξοδεύοντας υπερ της επιβίωσης του φέουδου της εξουσίας τους , χωρίς αντίκρισμα ή για τα όσα τσέπωσαν  ;;

"Το μνημόνιο είναι ευκαιρία για τον τόπο" .  Είναι το είδος λογικής,  γι αυτόν που το πλασάρει, "επειδή δεν μπορούσε μόνος του να υποτιμήσει,  την αξία συνεισφοράς σε παραγωγική μηχανή υπεραξίας, συνεργάστηκε με έξωθεν φίλη δύναμη που θα επιβάλλει, ασχέτως τρόπου, την νέα αλλαγή ".  Την αλλαγή που δημαγωγούσε ο Ανδρέας, χωρίς να ξέρει κανείς ποιά ήταν τελικά αυτή.
Σχέδιο επιβολής μιας "κρίσης" που δεν αφορά τις κοινωνίες, αλλά αυτούς που διακαώς θέλουν να τις διαχειρίζονται. 

Η κεντρική ιδέα της υπεροχής, στηρίζεται σε γνώσεις και εμπειρίες, βάσει των οποίων διακρίνεται όποια κεντρική διοίκηση.  Καμία διοίκηση δεν διοικεί με βούρδουλα, γιατί αυτό δεν ονομάζεται διοίκηση. Ούτε αν οι πράξεις της χαρακτηριστούν έστω ως "λάθη" , εκείνη να της αποποιείται, αφήνοντας να αναλάβουν οι διοικούμενοι τις ευθύνες της δικές της !!  Μια διοίκηση οφείλει να είναι χρηστή, να προβλέπει, να σχεδιάζει και να εξηγεί αναλυτικώς τα πάντα που αφορούν την δημόσια διοίκηση και τα αποτελέσματά της, έτσι ώστε η κοινή γνώμη να είναι ορθά ενημερωμένη, εφ΄όσον έχει παρακολουθήσει όλες τις παραμέτρους με σαφήνεια, όλων των απόψεων. Στην ουσία δεν υπάρχει "αντικειμενικός" ορισμός για την διοίκηση.  Ακόμα και η wikipedia δεν δίνει κανέναν ορισμό !!!

Δεν θα έπρεπε, κατόπιν Εθνοσυνελεύσεως να επαναπροσδιοριστούν ορισμένες έννοιες, που ενώ θα έπρεπε να είναι σαφείς, καταλήγουν να γίνονται ασαφείς, επιζήμιες και ολέθριες, εφ'  όσον η ανθρωπότητα στο σύνολό της (από τους ελάχιστους κατέχοντες, μέχρι τους ελάχιστα έχοντες) να μην είναι σε θέση να προστατέψουν τα κοινά συμφέροντά τους ;;  Δεν θα έπρεπε η ωριμότητα του συνόλου, αντί η μία να εκμεταλλεύεται την άλλη παντοιοτρόπως και η άλλη να προσπαθεί να βγάλει δικαίως τα μάτια της άλλης, να καταλήξουν σε σημείο παύσης ενός καταστρεπτικού εμφύλιου πολέμου, ασχέτως αν είναι λίγοι στην μία πλευρά, να πάψουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους υπό το βύσμα του εκάστοτε πάθους, όπως η από βάθος χρόνου διαμάχη - υπερίσχυση φύλων ;; 

Δεν προτίθεμαι να βάλω τα πράγματα στην ζυγαριά.  Ας το κάνει ο καθένας μόνος του.  Αν είναι ο καθένας ειλικρινής και όχι Τσίτα ή Ουρακοτάγκος, τότε θα βγάλει ένα συμπέρασμα που στον πυρήνα της ουσίας του, θα είναι απόλυτα κοινό για όλους ή σε άλλη περίπτωση κατανοητό από το μεγαλύτερο εύρος των κοινωνιών.  Οι αλλοτρόπως ενεργούντες, είναι πάντοτε οι ελαχιστότατοι από καταβολής κόσμου.  Πως γίνεται όμως να κυβερνούν, όχι να διοικούν τους περισσότερους ;; 
Θα έχει προκύψει επίσης αυθόρμητα κατανοητό το βασικό συμπέρασμα, πως δεν υφίσταται "ταξικός αγώνας" .  Είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουμε όλοι μέσα. Απλά γιατί εξαπλώνεται εντέχνως στις προκαθορισμένες τάξεις των κοινωνιών, δημιουργώντας αντιπαλότητα και συναισθηματικά πάθη !!  Φαινόμενο που το αντιμετωπίζουμε στην πολιτική εντονότερα τα τελευταία χρόνια και που συνεχίζει πχ. ναυτεργάτες κατά Κρητικών παραγωγών !!  Και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται " ο ταξικός αγώνας"  !!!!!

Μιλώ λοιπόν για αφύπνιση.  Σε όλους μάς αρέσει. Τι είναι αφύπνιση και πως αποκτάται ;;  Να αντιληφθώ μόνον ;;  Αν οι πράξεις μου είναι διαφορετικές απ' τα κοινής αποδοχής σημεία αφύπνισης, πόσο αφυπνισμένος είμαι ;;  
Αφύπνιση δεν είναι κάτι περισσότερο από την ισορροπία στα πάντα. (Η ενόραση υπερβαίνει την αφύπνιση)  Αφύπνιση, απ' την αυτοδιοίκηση της προσωπικότητάς μας, μέχρι την διοίκηση ομάδας αν ανατεθεί.  Αν η προαναφερθείσα χρηστή διοίκηση, δώσει τις σωστότερες κατευθύνσεις και προσανατολισμούς στην ομάδα που διοικεί, πάντοτε το αποτέλεσμα είναι θετικό, γιατί γίνεται από κοινού.  Όλοι μαζί ξεκινούν θετικά και καταλήγουν θετικά.
Αντί "ο χρόνος είναι χρήμα",  "κέρδος, να είναι η λογική παραγωγικότητα  με χρήση των νέων τεχνολογιών, προς όφελος όλων".  Και λέω λογική, αντί να σπείρουν κακόβουλες ειδήσεις μείωσης του πληθυσμού, να διακηρύξουν την μείωση της καταναλωτικής παραγωγής υπέρ του πολύτιμου χρόνου όλων.  Παραγωγή που θα καλύπτει χωρίς να υπερβαίνει τις πραγματικές ανάγκες, έστω και αν πρόκειται για ένα σύγχρονο αγαθό.  
Τα αγαθά στην υπηρεσία και όχι στην εξάρτηση ή υποταγή του ανθρώπου. 
Αλλιώς για ποιόν αποδέκτη θα τρέχει ξέφρενα η παραγωγή, μη έχοντας από πάσης απόψεως ικανό και υγιές καταναλωτικό κοινό ;;;  Όσο και να μειωθούν τα έσοδα των εργαζομένων, ακόμα και να εξαφανιστούν, πως και για ποιόν λόγο θα λειτουργησει η παραγωγική μονάδα ;;

Μια μικρή κοινωνία, όπως η οικογένεια, επιτυγχάνει την ευτυχή συμβίωση, όταν κάθε πλευρά συνεργάζεται με την άλλη, χωρίς να υπάρχει η τάση της επιβολής. Κανένας δεν διοικεί τον άλλον.  Δίνει μαθήματα διοίκησης το κάθε μέλος της οικογένειας, από την δυνατότητα της θέσης που βρίσκεται.  
Αντίθετα η κάθε οικογένεια καλλιεργεί, όχι παράδοξα, τον εσωτερικό ανταγωνισμό και τα μέλη της με την σειρά τους το εξάγουν στην κοινωνία, σε ανάλογο βαθμό.
Η οικογένεια δηλαδή είναι η εικόνα της κοινωνίας.
Όπως σε ένα βίντεο έχουμε δει τον πατέρα να δίνει την βούρτσα των καμινάδων στην ανήλικη κόρη του, για να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό, τον οποίο φυσικά διαχειρίζονται οι μεγάλοι, σύμφωνα με τα προσωπικά τους πάθη, άρα εις βάρος του συνόλου της μικρής τους κοινωνίας. 
Η κερδοφορία , η χρηματική αξία, το ατομικό συμφέρον και η ψυχοσύνθεση των ολίγων ή πρόσκαιρα "ισχυρών" , έχουν ωθήσει τις κοινωνίες (μικρές & μεγάλες) να εξαρτούν πλέον ανάλογα τις σχέσεις τους σε όλα τα επίπεδα και μορφές, από παράγοντες εκτός φυσικών αναγκών και ορίων.  
Ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό παράδειγμα, όταν ο γονέας λέει στο παιδί του "γίνε καλός όπως ο Γιωργάκης"  "είδες ο Γιωργάκης, θα πάει εκδρομή γιατί διάβαζε, ενώ εσύ θα κάτσεις τιμωρία".
Η μορφή της τιμωρίας είναι περισσότερο έκφραση εσωτερικής ανάγκης, παρά μέσον μάθησης. Είτε παρελθοντολικής είτε παραπλανητικής μορφής ψύχωση.  Όπως "κοίτα εγώ έκανα τόσα έξοδα και δεν είσαι έτοιμος/η να δώσεις εξετάσεις ;; "  ή "μην κάνεις ότι έκανα εγώ, κοίτα να σπουδάσεις " , "να γίνεις γιατρός"!!!
Μια αποτυχία ή επιπολαιότητα ή έλλειψη παιδείας του γονέα, δεν του επιτρέπει να τηρεί τους κανόνες της φυσικής ανάγκης και ιδιαιτερότητας του ατόμου που έχει μπροστά του , ούτε τείνει να θέσει όρια ως προς τις απαιτήσεις που έχει από το άτομο.  Κάνει το ίδιο και στις σχέσεις του με τους άλλους.

Απλοί βασικοί κανόνες που αν λείπουν από τον καθένα, μετά ο καθένας βρίσκει διέξοδο λειτουργώντας αυτοβούλως ή απομονωμένοι σε διάφορες ομάδες, τρωτοί από κάθε παρέμβαση , με απόλυτα καταστροφικές συνέπειες για όλους ανεξαιρέτως.   
Το μέλος ή τα μέλη που δρουν υπογείως προς αλλοίωση των "αναλόγως ανάλογα" απλών βασικών- καθοριστικά δίκαιων- φυσιολογικών -ενωτικών και ανθρωπίνων κανόνων, τότε πρέπει να αποβάλλεται οριστικώς και παραδειγματικώς και αν χρειαστεί να δικάζεται .  Ειδάλλως θα φθείρει και τους υπολοίπους.  Όπερ και εγένετο !!! Που όμως δεν γίνεται ακόμα κατανοητό ευρέως και εις βάθος. 

Ασπασία

ΥΣ : κάτι άσχετο.  Τώρα τελευταία παίζει ξαφνικά η υποτιθέμενη, κατ'  εμέ, δολοφονία του Καραμανλή. Έπεσε στην αρχή στα ψιλά και τώρα αρχίζει να γίνεται υπόθεση Άγκαθα Κρίστυ. Σιγά μην είναι τυχαίο !!!  Νομίζετε ότι θα υπάρξει κάποιος που θα γνωστοποιηθεί και θα δικαστεί ;;;   Α νόμιζα.  Εφ όσον όχι, τότε ποιός ο λόγος ;;  Θα επιστρέψει με αερωθούμενο όπως ο θείος του, να σώσει την Ελλάδα, μετά τις εκλογές ;;
 









Η "ΑΣΑΦΗΣ" ΣΑΦΗΝΕΙΑ

"Έχουμε δεσμεύσεις προς τους εταίρους μας" !!!  "Δεν υφίστανται Εθνικά κράτη, μόνον μία παγκόσμια οικογένεια που λέγεται αγορά !!!"  "Πως θα βγούμε στις αγορές, αν δεν φτιάξουμε τα δημοσιονομικά μας" ;;;

Ό,τι γίνεται και ό,τι λέγεται λειτουργεί vice versa.  Έχω υποχρεώσεις, έχουν υποχρεώσεις. Άρα ποιές ήταν οι πολιτικές τους εν σχέσει με την χώρα μας ;;  Ποιά ήταν η πολιτική μας εν σχέσει με τους ίδιους ;;  Προς τα που κλείνει η πλάστιγγα ;;  
Δεν είναι μονόδρομος.  Με πολιτική "έτσι θελική"  γίνεται όργανο καταπάτησης κάθε έννοιας δημοκρατικών εννοιών και διεθνών σχέσεων, .  Σαν να λέμε, με την κατάργηση των Εθνικών κρατών, εξανεμίζονται οι Διεθνείς σχέσεις και συμφωνημένοι δικαιοκρατικοί διακρατικοί κανόνες, που θα λειτουργούσαν (γιατί ποτέ δεν λειτούργησαν), προς όφελος όλων των μελών . 
Στην αντίθεση, η κρατούσα κατάσταση, μεταβάλλεται σε κεφαλαιοκρατούσα Παγκόσμια δύναμη, εις βάρος των πρώην Εθνικών κρατών και λαών, με άλλα λόγια χρηματοπιστωτική παγκόσμια ασφυξία. 
Στην χώρα μας από στοιχεία που άκουσα από οικονομολόγο, το 66% των εσόδων του κράτους μας προέρχεται από την κατανάλωση (φπα κλπ), το 12% από μισθωτούς, το 10% από τις Α.Ε και ένα 12% από τους μικρούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους.  Με φορολογία στις εταιρείες, να έχει ξεκινήσει από το 45% για να μειωθεί κάτω του 25% αν δεν κάνω λάθος.  Αποτέλεσμα την διαφορά να την επωμίζεται ο μισθωτός σε εξαντλητικό βαθμό !!
Δεν είναι τυχαίο όταν ακούμε "ποιός θα έλθει να επενδύσει στην χώρα μας, όταν υπάρχουν άλλοι φορολογικοί παράδεισοι, όπως Βουλγαρία ;;;"  .
Βλέπετε δεν αφορά μόνον μισθούς και συντάξεις !!!!
Το κράτος συνεργάστηκε με το κεφάλαιο με αποτέλεσμα να εξαρτηθεί, για να αρχίσει η έτερη "ασαφής" σαφής φοροδιαφυγή.  Όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρξε φοροδιαφυγή.  Απλώς μειώθηκε η φορολογία του κεφαλαίου !!  Επέτρεψε παράλληλα να αισχοκερδίσει εις βάρος του κράτους, με εισαγόμενο και ανασφάλιστο προσωπικό, χωρίς να ελέγχει καμία επιχείρηση εις βάρος των ταμείων των ασφαλισμένων με σκοπό όπως και έγινε να τους συμπαρασύρει προς όφελος κράτους και κεφαλαίου, αλλά ούτε ζητά να λάβει τους νόμιμους φόρους (φπα) από το συνεργαζόμενο κεφάλαιο.  Παράδειγμα αεροδρόμιο.  Παράδειγμα ο θάνατος του αλλοδαπού παρανόμως εργαζόμενου στο υπουργείο Εργασίας. 
"Πρέπει να γίνει πάταξη της φοροδιαφυγής"  !!  
Φροντίζει δε αφού εξαφανίσει την κοινωνική συνεισφορά του, να αναπτύξει ένα κράτος κατασταλτικό, ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά σε μη παραγωγικούς τομείς. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν σε αυτό που λέγεται "αγορά" !!
Αν είναι όμως το κράτος να μην προσφέρει στην ουσία απολύτως τίποτα στον πολίτη, ούτε εσωτερική ούτε εξωτερική ασφάλεια, ποιό είναι τελικώς το νόημα ύπαρξής του μαζί με όσους το απαρτίζουν ;;  Απλά και μόνον κυνικώς απαιτώντας να πληρώνονται για τις τσάμπα θέσεις που κατέχουν και ξοδεύοντας υπερ της επιβίωσης του φέουδου της εξουσίας τους , χωρίς αντίκρισμα ή για τα όσα τσέπωσαν  ;;

"Το μνημόνιο είναι ευκαιρία για τον τόπο" .  Είναι το είδος λογικής,  γι αυτόν που το πλασάρει, "επειδή δεν μπορούσε μόνος του να υποτιμήσει,  την αξία συνεισφοράς σε παραγωγική μηχανή υπεραξίας, συνεργάστηκε με έξωθεν φίλη δύναμη που θα επιβάλλει, ασχέτως τρόπου, την νέα αλλαγή ".  Την αλλαγή που δημαγωγούσε ο Ανδρέας, χωρίς να ξέρει κανείς ποιά ήταν τελικά αυτή.
Σχέδιο επιβολής μιας "κρίσης" που δεν αφορά τις κοινωνίες, αλλά αυτούς που διακαώς θέλουν να τις διαχειρίζονται. 

Η κεντρική ιδέα της υπεροχής, στηρίζεται σε γνώσεις και εμπειρίες, βάσει των οποίων διακρίνεται όποια κεντρική διοίκηση.  Καμία διοίκηση δεν διοικεί με βούρδουλα, γιατί αυτό δεν ονομάζεται διοίκηση. Ούτε αν οι πράξεις της χαρακτηριστούν έστω ως "λάθη" , εκείνη να της αποποιείται, αφήνοντας να αναλάβουν οι διοικούμενοι τις ευθύνες της δικές της !!  Μια διοίκηση οφείλει να είναι χρηστή, να προβλέπει, να σχεδιάζει και να εξηγεί αναλυτικώς τα πάντα που αφορούν την δημόσια διοίκηση και τα αποτελέσματά της, έτσι ώστε η κοινή γνώμη να είναι ορθά ενημερωμένη, εφ΄όσον έχει παρακολουθήσει όλες τις παραμέτρους με σαφήνεια, όλων των απόψεων. Στην ουσία δεν υπάρχει "αντικειμενικός" ορισμός για την διοίκηση.  Ακόμα και η wikipedia δεν δίνει κανέναν ορισμό !!!

Δεν θα έπρεπε, κατόπιν Εθνοσυνελεύσεως να επαναπροσδιοριστούν ορισμένες έννοιες, που ενώ θα έπρεπε να είναι σαφείς, καταλήγουν να γίνονται ασαφείς, επιζήμιες και ολέθριες, εφ'  όσον η ανθρωπότητα στο σύνολό της (από τους ελάχιστους κατέχοντες, μέχρι τους ελάχιστα έχοντες) να μην είναι σε θέση να προστατέψουν τα κοινά συμφέροντά τους ;;  Δεν θα έπρεπε η ωριμότητα του συνόλου, αντί η μία να εκμεταλλεύεται την άλλη παντοιοτρόπως και η άλλη να προσπαθεί να βγάλει δικαίως τα μάτια της άλλης, να καταλήξουν σε σημείο παύσης ενός καταστρεπτικού εμφύλιου πολέμου, ασχέτως αν είναι λίγοι στην μία πλευρά, να πάψουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους υπό το βύσμα του εκάστοτε πάθους, όπως η από βάθος χρόνου διαμάχη - υπερίσχυση φύλων ;; 

Δεν προτίθεμαι να βάλω τα πράγματα στην ζυγαριά.  Ας το κάνει ο καθένας μόνος του.  Αν είναι ο καθένας ειλικρινής και όχι Τσίτα ή Ουρακοτάγκος, τότε θα βγάλει ένα συμπέρασμα που στον πυρήνα της ουσίας του, θα είναι απόλυτα κοινό για όλους ή σε άλλη περίπτωση κατανοητό από το μεγαλύτερο εύρος των κοινωνιών.  Οι αλλοτρόπως ενεργούντες, είναι πάντοτε οι ελαχιστότατοι από καταβολής κόσμου.  Πως γίνεται όμως να κυβερνούν, όχι να διοικούν τους περισσότερους ;; 
Θα έχει προκύψει επίσης αυθόρμητα κατανοητό το βασικό συμπέρασμα, πως δεν υφίσταται "ταξικός αγώνας" .  Είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουμε όλοι μέσα. Απλά γιατί εξαπλώνεται εντέχνως στις προκαθορισμένες τάξεις των κοινωνιών, δημιουργώντας αντιπαλότητα και συναισθηματικά πάθη !!  Φαινόμενο που το αντιμετωπίζουμε στην πολιτική εντονότερα τα τελευταία χρόνια και που συνεχίζει πχ. ναυτεργάτες κατά Κρητικών παραγωγών !!  Και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται " ο ταξικός αγώνας"  !!!!!

Μιλώ λοιπόν για αφύπνιση.  Σε όλους μάς αρέσει. Τι είναι αφύπνιση και πως αποκτάται ;;  Να αντιληφθώ μόνον ;;  Αν οι πράξεις μου είναι διαφορετικές απ' τα κοινής αποδοχής σημεία αφύπνισης, πόσο αφυπνισμένος είμαι ;;  
Αφύπνιση δεν είναι κάτι περισσότερο από την ισορροπία στα πάντα. (Η ενόραση υπερβαίνει την αφύπνιση)  Αφύπνιση, απ' την αυτοδιοίκηση της προσωπικότητάς μας, μέχρι την διοίκηση ομάδας αν ανατεθεί.  Αν η προαναφερθείσα χρηστή διοίκηση, δώσει τις σωστότερες κατευθύνσεις και προσανατολισμούς στην ομάδα που διοικεί, πάντοτε το αποτέλεσμα είναι θετικό, γιατί γίνεται από κοινού.  Όλοι μαζί ξεκινούν θετικά και καταλήγουν θετικά.
Αντί "ο χρόνος είναι χρήμα",  "κέρδος, να είναι η λογική παραγωγικότητα  με χρήση των νέων τεχνολογιών, προς όφελος όλων".  Και λέω λογική, αντί να σπείρουν κακόβουλες ειδήσεις μείωσης του πληθυσμού, να διακηρύξουν την μείωση της καταναλωτικής παραγωγής υπέρ του πολύτιμου χρόνου όλων.  Παραγωγή που θα καλύπτει χωρίς να υπερβαίνει τις πραγματικές ανάγκες, έστω και αν πρόκειται για ένα σύγχρονο αγαθό.  
Τα αγαθά στην υπηρεσία και όχι στην εξάρτηση ή υποταγή του ανθρώπου. 
Αλλιώς για ποιόν αποδέκτη θα τρέχει ξέφρενα η παραγωγή, μη έχοντας από πάσης απόψεως ικανό και υγιές καταναλωτικό κοινό ;;;  Όσο και να μειωθούν τα έσοδα των εργαζομένων, ακόμα και να εξαφανιστούν, πως και για ποιόν λόγο θα λειτουργησει η παραγωγική μονάδα ;;

Μια μικρή κοινωνία, όπως η οικογένεια, επιτυγχάνει την ευτυχή συμβίωση, όταν κάθε πλευρά συνεργάζεται με την άλλη, χωρίς να υπάρχει η τάση της επιβολής. Κανένας δεν διοικεί τον άλλον.  Δίνει μαθήματα διοίκησης το κάθε μέλος της οικογένειας, από την δυνατότητα της θέσης που βρίσκεται.  
Αντίθετα η κάθε οικογένεια καλλιεργεί, όχι παράδοξα, τον εσωτερικό ανταγωνισμό και τα μέλη της με την σειρά τους το εξάγουν στην κοινωνία, σε ανάλογο βαθμό.
Η οικογένεια δηλαδή είναι η εικόνα της κοινωνίας.
Όπως σε ένα βίντεο έχουμε δει τον πατέρα να δίνει την βούρτσα των καμινάδων στην ανήλικη κόρη του, για να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό, τον οποίο φυσικά διαχειρίζονται οι μεγάλοι, σύμφωνα με τα προσωπικά τους πάθη, άρα εις βάρος του συνόλου της μικρής τους κοινωνίας. 
Η κερδοφορία , η χρηματική αξία, το ατομικό συμφέρον και η ψυχοσύνθεση των ολίγων ή πρόσκαιρα "ισχυρών" , έχουν ωθήσει τις κοινωνίες (μικρές & μεγάλες) να εξαρτούν πλέον ανάλογα τις σχέσεις τους σε όλα τα επίπεδα και μορφές, από παράγοντες εκτός φυσικών αναγκών και ορίων.  
Ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό παράδειγμα, όταν ο γονέας λέει στο παιδί του "γίνε καλός όπως ο Γιωργάκης"  "είδες ο Γιωργάκης, θα πάει εκδρομή γιατί διάβαζε, ενώ εσύ θα κάτσεις τιμωρία".
Η μορφή της τιμωρίας είναι περισσότερο έκφραση εσωτερικής ανάγκης, παρά μέσον μάθησης. Είτε παρελθοντολικής είτε παραπλανητικής μορφής ψύχωση.  Όπως "κοίτα εγώ έκανα τόσα έξοδα και δεν είσαι έτοιμος/η να δώσεις εξετάσεις ;; "  ή "μην κάνεις ότι έκανα εγώ, κοίτα να σπουδάσεις " , "να γίνεις γιατρός"!!!
Μια αποτυχία ή επιπολαιότητα ή έλλειψη παιδείας του γονέα, δεν του επιτρέπει να τηρεί τους κανόνες της φυσικής ανάγκης και ιδιαιτερότητας του ατόμου που έχει μπροστά του , ούτε τείνει να θέσει όρια ως προς τις απαιτήσεις που έχει από το άτομο.  Κάνει το ίδιο και στις σχέσεις του με τους άλλους.

Απλοί βασικοί κανόνες που αν λείπουν από τον καθένα, μετά ο καθένας βρίσκει διέξοδο λειτουργώντας αυτοβούλως ή απομονωμένοι σε διάφορες ομάδες, τρωτοί από κάθε παρέμβαση , με απόλυτα καταστροφικές συνέπειες για όλους ανεξαιρέτως.   
Το μέλος ή τα μέλη που δρουν υπογείως προς αλλοίωση των "αναλόγως ανάλογα" απλών βασικών- καθοριστικά δίκαιων- φυσιολογικών -ενωτικών και ανθρωπίνων κανόνων, τότε πρέπει να αποβάλλεται οριστικώς και παραδειγματικώς και αν χρειαστεί να δικάζεται .  Ειδάλλως θα φθείρει και τους υπολοίπους.  Όπερ και εγένετο !!! Που όμως δεν γίνεται ακόμα κατανοητό ευρέως και εις βάθος. 

Ασπασία

ΥΣ : κάτι άσχετο.  Τώρα τελευταία παίζει ξαφνικά η υποτιθέμενη, κατ'  εμέ, δολοφονία του Καραμανλή. Έπεσε στην αρχή στα ψιλά και τώρα αρχίζει να γίνεται υπόθεση Άγκαθα Κρίστυ. Σιγά μην είναι τυχαίο !!!  Νομίζετε ότι θα υπάρξει κάποιος που θα γνωστοποιηθεί και θα δικαστεί ;;;   Α νόμιζα.  Εφ όσον όχι, τότε ποιός ο λόγος ;;  Θα επιστρέψει με αερωθούμενο όπως ο θείος του, να σώσει την Ελλάδα, μετά τις εκλογές ;;
 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου