Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Ρένος Αποστολίδης. Ένας στοχαστής !!!

Λίγα από τα στοχαστικά .... λόγια του Ρένου Αποστολίδη για την αποχή, σε ελεύθερη μεταφορά : Ποιός όμως τους βγάζει ; Εγώ όμως δεν ψηφίζω. Ψήφισες ; μην μου κλαίγεσαι ... Τον νόμο τον γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Ποιός μπορεί να με υποχρεώνει να ψηφίζω ; Μην ψωνίζεστε ρε! Επειδή η δεξιά του αίματος που λέω εγώ, φοβόταν την αποχή..., τα ξέρω από μέσα, τρέμουν τα πόδια τους. Το '46 το ΚΚΕ όμως πήγε να ψηφίσει να μην έρθει ο βασιλιάς. Δεν μου λες, χειρότερος ήταν ο βασιλιάς από τον Σαρτζετάκη ή από τον Καραμανλέα ; Εσείς τους βγάζετε, εσείς μου κλαίτε μετά. Μην αυτοσυγχωριέσαι! Μην βάζεις το χέρι σου στο κακό που εσύ πληρώνεις! Τι θα πει ολιγότερον κακόν ; Υπάρχει ολιγότερον σκατόν ; Ποιά είναι η αντιπρόταση ; Θα την βρούμε !!! Αλλά πρώτα να βρούμε ποιά είναι αυτή η ιστορία που κρατάει για 20.000 χρόνια την ιστορία του κόσμου! Να! Με την αρχή του "ολιγότερον κακού" σας ψωνίζουν πάντοτε! Όσο πιο τίμιοι είστε, τόσο πιο περισσότερο πρέπει να τα βάζετε με τον εαυτό σας! Σκέφτηκε ποτέ κάποιος να σηκώσει κεφάλι και να πει "είμαι ο τάδε", όπως έκαναν ο Χίτλερ και άλλοι ; ΝΑΙ Αποχή! Τώρα τόσο, τώρα τόσο, αύριο τόσο .... Πάρε μια παλιά τηλεόραση, σπάσε το γυαλί της και στείλε την πακέτο στον Δ.ντη του τάδε καναλιού. Να σου πω πως θα τρέμουν!!! Να το κάνει ένας, δύο, αύριο ... Μέχρι και η χούντα υποχώρησε. Είπε άσε τον αυτόν, δεν ανήκει πουθενά, τρελός είναι ! Αλλιώς πρέπει να τον σκοτώσουμε, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει γιατί θα κάνει θόρυβο! Ο καθένας από εσάς να αρχίσει να σκέπτεται ως πρόσωπο. Ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει αυτό που μπορεί και νομίζει πως είναι σωστό, όχι παρακάτω! Και να μην το πολιτικοποιεί, γιατί το μετατρέπει σε είδος ψήφου και τότε πάει χάλασε η υπόθεση. Όπως ο εργαζόμενος που πάει για συνδικαλιστής και νομίζεις πως θα σου λύσει το πρόβλημα, ενώ εκείνος πάει για εργατοπατέρας! Δεν έχεις παρά μόνον τον εαυτό σου και την αξία σου. Κοίταξε να γίνεις άξιος και μην το βάζεις κάτω, μην παραιτείσαι. Διαφορετικά καλά σου κάνουν οι πολιτικοί και οι εργατοπατέρες που τρέχεις από πίσω τους για κανά ρουσφετάκι. Και μην φαντάζεσαι ότι θα πολεμάς με άλλους. Να κάνει ο καθένας τέλεια, όσο μπορεί να γίνει καλλίτερο αυτό που είναι. Σε όποιο επάγγελμα, όποια δουλειά και να κάνει, ωσάν η ζωή να ήταν τέλεια ! Αν δεν παλέψει ένας ένας, η ζωή ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν την αλλάζει η πολιτική την ζωή, όπως δεν αλλάζει την παιδεία των παιδιών σας, τα οποία αν δεν κοιτάξουν να μορφωθούν, θα καταλήξουν σαν τους απατεώνες της ζωής ! Κοιτάξτε να κάνετε αυτό! Έχετε πολύ δουλειά να κάνετε στο σπίτι, στον φίλο, στην μικρή κοινωνία που ζείτε. Δεν υπάρχει χάσιμο χρόνου για να ασχοληθείς με τρίχες, με συνδικαλισμό, με ποδόσφαιρο, με τούτο, με κείνο, για άσκοπες συζητήσεις. Και έτσι θα δείτε η ζωή να αλλάζει! Η Ζωή δεν αλλάζει από πάνω, από τα κάτω αλλάζει !!!

ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ !!!!!!!!!!

ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ !!! Ή ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΟΣ Ή ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ;;;

ESM

Ο ΔΟΛΟΣ ΤΟΥ ESM... ... Ιδού λοιπόν η απόδειξη των όσων διαδραματίζονται αυτές τις τελευταίες ημέρες. Το βίντεο είναι στην Γερμανική με Ελληνικούς υπότιτλους. Ήταν ηλίου φαεινότερο γιατί εξωθούσαν οι "οικονομολόγοι" να τυπώσει η ΕΚΤ πληθωριστικό χρήμα. Πράγμα φυσικά που κάνει για να σώζει τράπεζες, αφού δεν επαρκούν τα ψίχουλα όλων των δούλων, στην δημιουργική τους οικονομική φούσκα. Τα χειρότερα όμως θα τα διαβάσετε ή θα τα ακούσετε στο βίντεο. Έχει ιδιαίτερη σημασία πέραν από δηλώσεις "υψηλών" προσώπων όσον αφορά τον κρυφό σχεδιασμό της Ε.Ε από τραπεζίτες, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ, τι ακριβώς δηλώνει ο Γιούνγκερ ((!!!)) Είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να αντιληφθούμε τα πράγματα ως έχει και όχι όπως νομίζουμε, γράφοντας κατεβατά. ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΔΕΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ .... ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ..... ΤΕΛΟΣ.

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ !! Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Α : πάντως το ΚΚΕ έκανε κίνηση rois mat με την πρόταση νόμου που θα καταθέσει στην νέα βουλή με σκοπό την καταγγελία συμβάσεων και μνημονίου. Σύντομα θα έλθει η στιγμή που οι κύριοι αντιμνημονιακοί θα αποδείξουν τις αληθινές προθέσεις τους ή θα φανεί η κενότητα του λόγου τους, όταν θα κλειθούν να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ !!  Κυριακή κοντή γιορτή.  Θα κλάψει ή θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.  Εύχομαι το δεύτερο !!
Το παρακάτω κείμενο, εξηγεί τι σημαίνει μια τέτοια πρόταση, για την οποία κανένα παπαγαλάκι δεν μιλάει, πέρα από την καταστροφολογία και τους "αιμοχαρείς" εκβιασμούς.  
Ας μου επιτραπεί να γίνω λίγο Τράγκας.  ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!!!

 
Αναρτήθηκε από olympiada

Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ = ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΥΘΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.     ΜΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ.
ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΟΧΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
ΕΝΩ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΙΚΗ.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.
ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ.
ΕΠΙΣΗΣ, Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ή ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Ή ΚΑΙ ΤΩΝ 2, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ISDA.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΠΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΘΕΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΕΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΟΜΟΛΟΓΩΝ Ή CDO) ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥΣ.
ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.
ΕΤΣΙ, Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ή ΜΙΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΦΟΥ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ‘Η ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΟΥΤΕ CDO.
ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΟΓΡΑΦΩΝ.
ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ.
ΑΚΟΜΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΗΚΑΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥΣ.
ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ?
ΚΑΝΕΝΑ.
ΑΦΟΥ ΕΙΠΑΜΕ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ, ΑΛΛΟ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ι ΚΑΙ ΙΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ CDS.
ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΝΟΝΟΣ ΣΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΝΝΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ CDS ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ.
ΧΩΡΙΣ CDS, ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ.  ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ CDS, ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ.
ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑ ΑΚΑΛΥΠΤΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ 8ΗΜΕΡΟΥ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ Ο ΚΟΜΙΣΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ?
ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ?
ΞΑΝΑ ΟΧΙ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ?
ΠΑΛΙ ΟΧΙ.
ΤΕΛΟΣ, Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΛΟΓΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΙΚΟ.

ΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ – ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ.
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΘΙΓΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΤΕΡΛΙΝΑΣ, Ο ΑΓΓΛΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ – ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ – ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ.
ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ, ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΔΙΚΕΙ ΜΕ ΑΓΓΛΟ Ή ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ, ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΤΟΤΕ
ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ COΜMODIΤIES, ΟΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ.
ΤΕΛΟΣ, Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΛΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΗΤΡΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΣΤΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ.
ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.
ΑΝ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΩΣ ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΗ Ή ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ, ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ Ή ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ :
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ή ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Ή ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ι ΚΑΙ ΙΙ, Ή ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Ή ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ι ΚΑΙ ΙΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ.
BUSINESS IS BUSINESS.
ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ.

ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΘΙΚΟ.
ΑΝΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ……………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου