a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012


Σε λίγες μέρες θα έχουμε εκλογές στρέφοντας την προσοχή μας σε ένα μνημόνιο που ούτε καλά καλά γνωρίζουμε τι είναι και τι σημαίνει.  Στο μόνον που έχουν άπαντες επικεντρωθεί αφορούν τα οικονομικά.   Θα γίνει τοιουτοτρόπως, όχι αλλιώς, άσε να δούμε τι καλλίτερο μπορούμε να κάνουμε για την μπανανία…. !!

Το μνημόνιο όμως δεν είναι τίποτ΄ άλλο από ένα ευρωπαϊκό σύνταγμα που θέλουν να επιβάλλουν για πρώτη φορά στην χώρα μας.  Όσο και αν υπάρχουν φωνές ακόμα που μιλούν για το σύνταγμα της Ελλάδας, ομιλούν στο κενό ή ομιλούν επίτηδες ώστε η καρδιά και η ουσία του θέματος να παραμένει κρυφή.
Στην πραγματικότητα όμως τίποτα δεν είναι κρυφό, αλλά δύσκολα συνδυάζονται γεγονότα, λεγόμενα και προθέσεις !!  Φτάσαμε στο σημείο μερικοί από μας και κατά το μάλλον ή ήττον δυστυχώς οι περισσότεροι, να επικεντρώνονται στο πως θα καταφέρουν καλλίτερη άρθρωση ενός κατοχικού συντάγματος, με την λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση.                                                       

Η χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε ένα ανεξάρτητο κράτος.  Πάντα κάποιος επέβαλε με τον δικό του τρόπο, την «θεσμική» λειτουργία του.  Η τρέχουσα κατάσταση σε τίποτα δεν διαφέρει.  Ενώ έθισαν τον λαό σε μια εικονική ανεξαρτησία, δημοκρατία και ευημερία, σήμερα προσπαθούν με πλάγιους τρόπους και στημένες παγίδες να επιβάλλουν ό,τι σχεδίαζαν επί χρόνια.
Ακούμε λοιπόν τους ισχυρούς να λένε πως ο καλλίτερος τρόπος εξόδου από την κρίση είναι η ενοποίηση των τραπεζών. Μάλιστα άκουγα τον Βαρουφάκη να λέει, πως στην Αμερική δεν υπάρχουν Καλιφορνέζικες ή ΝεοΥορκέζικες τράπεζες, αλλά μια κεντρική τράπεζα, η οποία όμως ούτε καν κρατική δεν είναι, αντίθετα είναι 100% ιδιωτική, που κάνει το κουμάντο σε ολόκληρη την Αμερική !!  Αυτή όμως δεν ήταν και είναι το πρόβλημα της ύφεσης που ξεκίνησε στην Αμερική το 2008 ;;  Η Αμερική ξαπλώνοντας τα πλοκάμια της σε πολέμους και αποικιοκρατίες, ξόδευε πολλά με τις επιδιώξεις των προέδρων της και των υπουργών των εξωτερικών της.  Κάποια στιγμή ήλθε και ο λογαριασμός.  Επειδή όμως δεν πρέπει ακόμα να πέσει η Αμερική, η λεγόμενη FED αποφάσισε να συνεχίσει να τυπώνει χρήμα για τα λούσα του σπάταλου επεκτατικού κράτους.

Το ίδιο λοιπόν επιθυμούν να εφαρμόσουν και στην Ευρώπη.  Η τεχνητή εισαγόμενη ύφεση μέσω του αδύναμου κρίκου με τους γνωστούς σε μας λόγους και τρόπους, που λέγεται Ελλάδα, καλείται σήμερα η Ευρώπη να βρει την λύση στο πρόβλημα που επιτήδειοι δημιούργησαν.  Ήτοι, τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης όπως ονομάζεται, που δεν είναι άλλος αρχικά με την πλήρη συγχώνευση όλων των τραπεζών και την εξάρτησή τους από μια κεντρική τράπεζα που θα χρηματοδοτεί τα παρακλάδια της στο ενιαίο Ευρωπαϊκό έδαφος και τέλος την πλήρη αφομοίωση των λαών – κρατών !!
Ακούσατε γιατί πράγμα μιλούν τα «μεγάλα» κεφάλια ;; Μα για τραπεζική , δημοσιονομική και πολιτική ένωση.  Πως μπορεί να υλοποιηθεί ;; Μα με την επιβολή μνημονίων με όρους των ισχυρών, εν προκειμένω της Γερμανίας, που όμως ούτε η ίδια είναι, αλλά οι κατέχοντες τα εδάφη της από τον Β' ΠΠ, οι Αμερικανοί, δηλαδή η κεντρική τους τράπεζα. 

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα, κατά πόσον είναι συνειδητοποιημένη η κοινωνία μας γι αυτό που έρχεται και γι αυτό που πρόκειται να συζητηθεί  στην σύνοδο κορυφής  28 και 29 Ιουνίου !!  Διότι έχω την εντύπωση πως όσοι ενθέρμως ισχυρίζονται ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΝΑΙ στο ευρώ, μάλλον δεν έχουν κατανοήσει το «μεγάλο κόλπο» !!
Ξεκίνησε λοιπόν το μεγάλο κόλπο αρχικά από την χώρα μας, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ανατολής – Δύσης – Βορρά – Νότου.   Η Ελλάδα που χωρίζει, αλλά και ενώνει στην αγκαλιά της ολόκληρο τον πλανήτη. Μια μικρή πανέμορφη γωνιά που όλοι την λατρεύουν και την ζηλεύουν για την στρατηγική θέση της και τα εκ φύσεως απλόχερα υπάρχοντά της. 

Αυτόν τον στόχο έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας οι Ελλαδίτες εκπρόσωποι των πρώην ισχυρών παρατάξεων.  Στην παγίδα όμως έπεσαν και όλοι οι υπόλοιποι, (πλην ΚΚΕ του σταθερού αλλά ασφαλούς πολιτικού λόγου), εστιάζοντας κυρίως σε επιμέρους θέματα, όσο και αν αυτά είναι άκρως σημαντικά για τον πληθυσμό της χώρας μας.   Ο Σαμαράς διευκολύνεται στην επιχειρηματολογία του να μιλά με στόμφο «δουλειές, δουλειές, δουλειές» «ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη»  !!  Γιατί οι δουλειές κάποια «κατάλληλη» στιγμή θα ανοίξουν.  Κάτω όμως από ποια ομπρέλα και ποια δεδομένα, πέραν του ύψους των μισθών και των συντάξεων ;;   Μπορεί να μην επιθυμούν η Ελλάδα να γίνει Νιγηρία, αλλά σίγουρα επιθυμούν να γίνει μια Ευρωπαϊκή Νιγηρία !!  Πλουσιοπάροχες επενδύσεις,  που θα έχουν δηλαδή  περάσει σε κάποια χέρια προς εκμετάλλευση χωρίς περιορισμούς και ρήτρες, όπου όσοι  Έλληνες  επιζήσουν αναγκαστικά στην χώρα θα δουλεύουν, δεν θα εργάζονται και επειδή η παραγωγική δύναμη θα είναι ελάχιστη σε μια ήδη γερασμένη χώρα, με επιπλέον την απουσία μέρος του μεταναστευμένου δυναμικού της, θα αξιοποιηθεί ο εισαγόμενος ξενόφερτος πληθυσμός, που όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε όπως οι απεργοσπάστες σε απεργίες διεκδίκησης καλλίτερων ανθρώπινων από πάσης φύσεως συνθηκών !!

Λόγια πειστικά αλλά επιφανειακά, από κάθε μνημονιακή ή περίπου αντιμνημονιακή παράταξη.  Αυτό δηλαδή που υφιστάμεθα, δεν είναι παρά ένα καλοστημένο επικοινωνιακά και πνευματικά παιχνίδι .  Ο πόλεμος των λέξεων, χωρίς καν άγγιγμα της αληθούς προθέσεως και του προβλεπόμενου σχεδιασμού !! Νομίζετε δηλαδή πως κατέστρεψαν τις ζωές τόσων εκατομμυρίων Ελλήνων για ψύλλου πήδημα ;; Φυσικά όχι.  Πως θα πεισθεί ο Έλληνας ;; Μα υποβάλλοντάς τον με το «δεν είναι διατεθειμένος να εργαστεί περισσότερο για ένα Εθνικό νόμισμα» όπως άκουσα !! Λες και δεν εργάστηκε σκληρά μέχρι σήμερα για ένα σκληρό και ακριβό νόμισμα !!  2.100 περισσότερες ώρες  στον κόσμο εργαζόταν ο Έλληνας μετά την Κορέα, όταν είχε δουλειά !! 600 ώρες λιγότερες στην Γερμανία – Ολλανδία !!! Που πήγε τόση σκληρή εργασία τόσων δεκάδων χρόνων ;;  Σε ποιανών τσέπες ;;

Έπρεπε λοιπόν το κεφάλαιο μέσω  Γερμανίας,  να εξαθλιώσει τον νότο και μάλιστα απείρως περισσότερο την χώρα μας, ώστε κάποια στιγμή ομού να υποδυόμαστε τον ρόλο ενός συνδικάτου που πηγαίνει στον πρόεδρο της εταιρείας να ζητήσει περισσότερα δικαιώματα !!  Να μιλούμε για συνασπισμό αθλίων του νότου έμπροσθεν του Ιαβέρη !!
Ιδού λοιπόν ποιες είναι οι αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο Ρομπάι – Ποπάυ με την δημοσιονομική πειθαρχία !!! Ενώ κατά την γνώμη μου, η μόνη πρωταρχική  μεταρρύθμιση που οφείλουμε ως  Έλληνες στους εαυτούς μας,  είναι να στείλουμε όλους ειδικά τους μνημονιακούς  στο σπίτι τους.   Διότι εξαρτάται τι εννοεί κανείς μεταρρύθμιση.  Από μεταρρύθμιση σε μεταρρύθμιση έχει διαφορά !! Μια χρήσιμη λογικοφανή λέξη που πίσω της κρύβονται πολλά !!.  Πως η κοινή γνώμη να μην στρέφει την προσοχή της προς συγκεκριμένη κατεύθυνση ;;  Πως μέρος της κοινωνίας να μην υποστηρίζει κάποια Ευρωπαϊκή ένωση, που ανάθεμα αν γνωρίζει τι ακριβώς τελικά υποστηρίζει !!!

Γιατί αγαπητοί φίλοι μου και αναγνώστες , άλλο φιλοευρωπαίοι μιας ηπείρου λαών – Εθνών και ανεξάρτητων κρατών  και άλλο ενός υπερ Γερμανικού κράτους ή όπως αλλιώς θα λέγεται, το οποίο θα καταπιεί τους λαούς της Ευρώπης !!  Όσο για την Αμερική, όταν οι γηγενείς λαοί έγιναν μειονότητες ή εξαλείφθηκαν, οι μετανάστες κάθε εθνότητας δεν τους ήταν δύσκολο να συνασπιστούν σε μια συνομοσπονδία, ώστε να προστατέψουν την νέα τους αποικιοκρατική κτήση !!

Γιατί νομίζετε δεν έδωσαν τα υπόλοιπα του πρώτου δανείου ;;  Από τα 120 έδωσαν μόνον περίπου τα 80 δις. Γιατί νομίζετε περιέκοψαν την τελευταία δόση κατά 1,5 δις ;;  Μα για να πιεστούν, να υποκύψουν ή ακόμα και να πειστούν οι κάτοικοι αυτής της χώρας , το ποιο είναι το «καλό» για την σωτηρία τους  !!!  Από ποιόν να σωθούν ντε ;;   Με αυτήν την δανειακή σύμβαση δεν έριξαν μονομερώς την συμφωνία ;; Βεβαίως. Μάλιστα τότε γιατί δεν καταγγέλλουν ;;                                        
Κατά τα άλλα σοφίστηκε ο διαφημιστής της ΝΔ να ετοιμάσει  διαφήμιση σε μια τάξη δημοτικού, με έναν ηλίθιο δάσκαλο, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν η Ελλάδα είναι ή δεν είναι ή γιατί δεν είναι στην Ε.Ε, αντί να αντιστρέψει κάποιος άλλος το μήνυμα , με έναν φωτισμένο δάσκαλο να απαντά στην ερώτηση της μικρής «μα γιατί η Ελλάδα παιδί μου είναι ελεύθερη, είναι ανεξάρτητη».  Άκουγα κάτι επικριτικές δηλώσεις του τύπου, ότι χρησιμοποιήθηκαν παιδάκια και άλλες τέτοιες αηδίες !!  Ενώ θα μπορούσε να είναι ένα καθόλα επιμορφωτικό μάθημα σχολικής τάξης !!
Έτσι καλοί μου άνθρωποι ξέρω και εγώ να κάνω πολιτική και μάλλον καλλίτερη.  Χωρίς φυσικά την αντιβίωση του μνημονίου. 

Ένας ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι αρεστός μέσα σε ένα κλίμα ελεύθερης αγοράς - διακίνησης κεφαλαίων , με στόχο την υψηλότερη φορολόγηση τους , έστω και αν υποστηρίζει την ανύπαρκτη στην ουσία Ε.Ε  !!!  Ο καπιταλισμός δεν θέλει να φορολογήσει τον εαυτόν του, αντίθετα στοχεύει στην υπέρ φορολόγηση όλων των υπολοίπων , μέχρι και των πηγαδιών, παραθυροφύλλων, αμπελιών, αέρα, γιατί όχι και του καπνού της καμινάδας, σημείο ύπαρξης τροφής, όπως συνέβαινε στην Βυζαντινή φεουδαρχία !!  Τι πιο αισχρό να ακούς εκβιασμούς ότι θα πεθάνουμε, αφού από Οκτώβριο δεν θα υπάρχουν φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα, καθ’  όσον μας επιβλήθηκε «δημοκρατικότατα» εμπάργκο !!  Για τον Λοβέρδο ειδικά άκουγα στο ραδιόφωνο, πως ξεχρέωσε επιλεκτικά,  κάποιες πτέρυγες συγκεκριμένων νοσοκομείων, τις οποίες αργότερα τις παρέδωσε σε ιδιώτες !!!  Τι απομένει κατ’ αυτούς λοιπόν ;;   Ο μυστικός παραπλανητικός τρόπος επιβολής του σχεδιασμού!!  Δίχασαν  την κοινωνία σε ένα ανύπαρκτο στην ουσία δίλημμα, ευρώ ή χάος !!!  Σαμαράς ή κατεδαφιστικός ΣΥΡΙΖΑ.   Άσε που ακούστηκε το κουφό περί διπλού νομίσματος από πλευράς Καρατζαφέρη, επειδή όπως είπε ισχύει ακόμα και σε κρατίδια της Γερμανίας  !! Μα και στην Αργεντινή ίσχυε επί ΔΝΤ αλλά μεταξύ των πολιτών και στην Ελλάδα ισχύει σήμερα, όχι τόσο διαδεδομένο και γνωστοποιημένο !!

Από την άλλη άραγε τι σημαίνει «αστικά κόμματα» ;;  Οι υπόλοιποι πως ονομάζονται , πληβείοι  χωρίς εφάμιλλα δικαιώματα ;;   Σαν να λέμε,  ακολουθούν πιστά την διχαστική λογική του ΚΚ, περί ταξικών διαφορών !!!  Βρε τι μας λέτε καπιταλοκομμουνιστές !!! Σούζα βρε τοκογλύφοι , εκμαυλιστές  και κοτζαμπάσηδες !!  
Εσείς οι πολιτικοί που ζητάτε την ψήφο μας, γιατί δεν έχετε προωθήσει ως στρατηγική τακτική την γεωργική παραγωγή η οποία θα καλύψει την εγχώρια ζήτηση και ανάγκη , ίσως και την εξαγωγή της ;;   Μα γιατί ούτε καν στα όνειρά σας δεν τολμάτε να οργανώσετε ένα plan B !! Είστε τόσο σίγουροι, πως θα έχετε έτοιμη μια μνημονιακή κατοχική εγχώρια κυβέρνηση, που θα συνεργάζεται με τους εισβολείς !!  

Ποια είναι η Ε.Ε, που ορίζει αυθαίρετους  κανόνες του παιχνιδιού ;;  Επειδή κρατά την κινητήριο δύναμη ;; την ευημερία των τρεμουλιαστών πολύχρωμων αριθμών ;;   Έχει το δικαίωμα ο Σόιμπλε, να ετυμηγορεί ενάντια στην Ελλάδα, ως η μόνη υπαίτια της Ισπανικής κρίσης και αύριο κάποιας άλλης και πάει λέγοντας ;;  Εδώ σκύβουν οι λαοί από το βάρος των αριθμών, της δικτατορίας των «δημοκρατικών» αριθμών και των επανακεφαλαιοποιήσεων  των τραπεζών, εις βάρος των Εθνικών οικονομιών σε συνδυασμό με την απαίτηση χαμηλού πληθωρισμού στο 2%, επιδεινώνοντας δραματικά τους όρους της πραγματικής οικονομίας  των χωρών !!  Τυχαία βρίσκεται η Ελλάδα στο έλεος των φαρμακευτικών εταιρειών , όταν οι δικές της έχουν απαξιωθεί ;;  Τυχαία εκβιάζουν με έλλειψη τροφίμων, μια χώρα με πλούσια παραγωγή μεσογειακών ειδών ;;  Επέβαλαν οι αριθμοί εμπάργκο σε μια χώρα που εξάγει βωξίτη , νικέλιο μοναδική στην Ευρώπη, σπάνιες γαίες  μοναδική στην Ευρώπη και πολλά άλλα. Τι είπατε πως κάνατε ;;  εμπάργκο !!!  Δεν θα πάρετε τίποτα !!  Ποιος έχει όμως τους Εθνικούς όρχεις να ομιλήσει κατ’  αυτόν τον τρόπο ;;    

Δεν θα μου ακουστεί καθόλου παράξενη ως άποψη, ότι οδεύουμε ολοταχώς προς ένα παγκόσμιο κραχ (από την στιγμή που έχει αντίκτυπο ήδη στην Κίνα, στην Ινδία, τις αναδυόμενες οικονομίες  τέλος πάντων), όπου διόλου παράξενα,  θα μας επισκεφτεί ο Σωτήρας Καλός να σώσει την παγκόσμια κατάσταση !   Κόλλησαν άπαντες σε μια λέξη,  την λέξη μνημόνιο,  που συνεχώς την επαναλαμβάνουν ως μηρυκαστικά, κανείς όμως δεν μιλά για την ατζέντα 21, μέρος του οποίου είναι και αυτή.  Ομολογώ δεν γνώριζα πως ο Μητσοτάκης την είχε υπογράψει το 1992 και επανέρχεται πάλι σήμερα, ειδικά με την επιστροφή και τον αρραβώνα της Μπακογιάννη με την ΝΔ !!  Πολλές συμπτώσεις βρε παιδί μου.  Με μια Κύπρο να αντιμετωπίζει ένα νέο σχέδιο ΑΝΑΝ, με την κατά πως φαίνεται προδοτική συμπεριφορά της σημερινής Κυβέρνησης.  Φυσικά εστιάζουμε στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην περιοχή της,  αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι ουσιαστικό, όταν οι ενδιαφερόμενες  δυνάμεις βρίσκονται ήδη εκεί.  Ποιος ο λόγος λοιπόν ενός νέου σχεδίου ΑΝΑΝ, παρά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της ;;

Όσο για τις δηλώσεις Ερντογάν, απαιτεί ψύχραιμη ανάλυση και όχι θυμικό οργής.                  Να σας ρωτήσω !! Κάνει λάθος πως φιλάμε κατουρημένες ποδιές για 100 δις ;;  Είμαστε παράδειγμα για την ανθρωπότητα ;; Πιθανόν να μην μας αρέσει να το παραδεχθούμε, αυτή όμως είναι η αλήθεια, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ !!  Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Ερντογάν που έδιωξε το ΔΝΤ . Παράδειγμα προς μίμηση είναι η Ισλανδία !!  Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Ισημερινός.  Παράδειγμα προς μίμηση είναι η Αργεντινή που μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να διώξει επιτέλους το ΔΝΤ !!  Αυτά είναι παραδείγματα.  Δεν είναι παράδειγμα μια χώρα που δεν έχει την αίσθηση ατομικής και Εθνικής υπερηφάνειας.  Δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση, όταν  ο πρώην δοτός πρωθυπουργός  πληρώνει αέρα σε έναν «φυγά τοκογλύφο» στα νησιά Κέιμαν, όταν στην  χώρα πεθαίνουν άρρωστοι και παιδιά !!   Οπότε όταν λένε «άδεια ταμεία», εξαρτάται τι επιλεκτικά ακριβώς εννοούν !!  Όταν τα ευνόητα δεν εφαρμόζονται, όπως οι συμψηφισμοί αλληλόχρεων μεταξύ κράτους – πολιτών ή επιχειρηματιών !!!  Αυτό όμως ονομάζεται «δημοκρατία» στις μέρες μας !!!

Ο Σαμαράς λοιπόν με το δίλημμα  ή αυτός ή χάος – ευρώ ή δραχμή , ανέλαβε να χαλιναγωγεί - με μειλίχια φωνή - το αγώι . Εκφοβίζει τα ζεμένα ζα περί καταστροφής και ασιτίας. Τόχει φαίνεται στο DNA του !! Κι αυτό επειδή οι άνεργοι, οι νεόπτωχοι, ρίχθηκαν στον κουβά της εισαγόμενης ψευδαίσθησις περί ασφάλειας και σιγουριάς, μην πάει και καταλάβουν  το μεγάλο κόλπο !!

Ασπασία 



ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!


Σε λίγες μέρες θα έχουμε εκλογές στρέφοντας την προσοχή μας σε ένα μνημόνιο που ούτε καλά καλά γνωρίζουμε τι είναι και τι σημαίνει.  Στο μόνον που έχουν άπαντες επικεντρωθεί αφορούν τα οικονομικά.   Θα γίνει τοιουτοτρόπως, όχι αλλιώς, άσε να δούμε τι καλλίτερο μπορούμε να κάνουμε για την μπανανία…. !!

Το μνημόνιο όμως δεν είναι τίποτ΄ άλλο από ένα ευρωπαϊκό σύνταγμα που θέλουν να επιβάλλουν για πρώτη φορά στην χώρα μας.  Όσο και αν υπάρχουν φωνές ακόμα που μιλούν για το σύνταγμα της Ελλάδας, ομιλούν στο κενό ή ομιλούν επίτηδες ώστε η καρδιά και η ουσία του θέματος να παραμένει κρυφή.
Στην πραγματικότητα όμως τίποτα δεν είναι κρυφό, αλλά δύσκολα συνδυάζονται γεγονότα, λεγόμενα και προθέσεις !!  Φτάσαμε στο σημείο μερικοί από μας και κατά το μάλλον ή ήττον δυστυχώς οι περισσότεροι, να επικεντρώνονται στο πως θα καταφέρουν καλλίτερη άρθρωση ενός κατοχικού συντάγματος, με την λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση.                                                       

Η χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε ένα ανεξάρτητο κράτος.  Πάντα κάποιος επέβαλε με τον δικό του τρόπο, την «θεσμική» λειτουργία του.  Η τρέχουσα κατάσταση σε τίποτα δεν διαφέρει.  Ενώ έθισαν τον λαό σε μια εικονική ανεξαρτησία, δημοκρατία και ευημερία, σήμερα προσπαθούν με πλάγιους τρόπους και στημένες παγίδες να επιβάλλουν ό,τι σχεδίαζαν επί χρόνια.
Ακούμε λοιπόν τους ισχυρούς να λένε πως ο καλλίτερος τρόπος εξόδου από την κρίση είναι η ενοποίηση των τραπεζών. Μάλιστα άκουγα τον Βαρουφάκη να λέει, πως στην Αμερική δεν υπάρχουν Καλιφορνέζικες ή ΝεοΥορκέζικες τράπεζες, αλλά μια κεντρική τράπεζα, η οποία όμως ούτε καν κρατική δεν είναι, αντίθετα είναι 100% ιδιωτική, που κάνει το κουμάντο σε ολόκληρη την Αμερική !!  Αυτή όμως δεν ήταν και είναι το πρόβλημα της ύφεσης που ξεκίνησε στην Αμερική το 2008 ;;  Η Αμερική ξαπλώνοντας τα πλοκάμια της σε πολέμους και αποικιοκρατίες, ξόδευε πολλά με τις επιδιώξεις των προέδρων της και των υπουργών των εξωτερικών της.  Κάποια στιγμή ήλθε και ο λογαριασμός.  Επειδή όμως δεν πρέπει ακόμα να πέσει η Αμερική, η λεγόμενη FED αποφάσισε να συνεχίσει να τυπώνει χρήμα για τα λούσα του σπάταλου επεκτατικού κράτους.

Το ίδιο λοιπόν επιθυμούν να εφαρμόσουν και στην Ευρώπη.  Η τεχνητή εισαγόμενη ύφεση μέσω του αδύναμου κρίκου με τους γνωστούς σε μας λόγους και τρόπους, που λέγεται Ελλάδα, καλείται σήμερα η Ευρώπη να βρει την λύση στο πρόβλημα που επιτήδειοι δημιούργησαν.  Ήτοι, τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης όπως ονομάζεται, που δεν είναι άλλος αρχικά με την πλήρη συγχώνευση όλων των τραπεζών και την εξάρτησή τους από μια κεντρική τράπεζα που θα χρηματοδοτεί τα παρακλάδια της στο ενιαίο Ευρωπαϊκό έδαφος και τέλος την πλήρη αφομοίωση των λαών – κρατών !!
Ακούσατε γιατί πράγμα μιλούν τα «μεγάλα» κεφάλια ;; Μα για τραπεζική , δημοσιονομική και πολιτική ένωση.  Πως μπορεί να υλοποιηθεί ;; Μα με την επιβολή μνημονίων με όρους των ισχυρών, εν προκειμένω της Γερμανίας, που όμως ούτε η ίδια είναι, αλλά οι κατέχοντες τα εδάφη της από τον Β' ΠΠ, οι Αμερικανοί, δηλαδή η κεντρική τους τράπεζα. 

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα, κατά πόσον είναι συνειδητοποιημένη η κοινωνία μας γι αυτό που έρχεται και γι αυτό που πρόκειται να συζητηθεί  στην σύνοδο κορυφής  28 και 29 Ιουνίου !!  Διότι έχω την εντύπωση πως όσοι ενθέρμως ισχυρίζονται ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΝΑΙ στο ευρώ, μάλλον δεν έχουν κατανοήσει το «μεγάλο κόλπο» !!
Ξεκίνησε λοιπόν το μεγάλο κόλπο αρχικά από την χώρα μας, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ανατολής – Δύσης – Βορρά – Νότου.   Η Ελλάδα που χωρίζει, αλλά και ενώνει στην αγκαλιά της ολόκληρο τον πλανήτη. Μια μικρή πανέμορφη γωνιά που όλοι την λατρεύουν και την ζηλεύουν για την στρατηγική θέση της και τα εκ φύσεως απλόχερα υπάρχοντά της. 

Αυτόν τον στόχο έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας οι Ελλαδίτες εκπρόσωποι των πρώην ισχυρών παρατάξεων.  Στην παγίδα όμως έπεσαν και όλοι οι υπόλοιποι, (πλην ΚΚΕ του σταθερού αλλά ασφαλούς πολιτικού λόγου), εστιάζοντας κυρίως σε επιμέρους θέματα, όσο και αν αυτά είναι άκρως σημαντικά για τον πληθυσμό της χώρας μας.   Ο Σαμαράς διευκολύνεται στην επιχειρηματολογία του να μιλά με στόμφο «δουλειές, δουλειές, δουλειές» «ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη»  !!  Γιατί οι δουλειές κάποια «κατάλληλη» στιγμή θα ανοίξουν.  Κάτω όμως από ποια ομπρέλα και ποια δεδομένα, πέραν του ύψους των μισθών και των συντάξεων ;;   Μπορεί να μην επιθυμούν η Ελλάδα να γίνει Νιγηρία, αλλά σίγουρα επιθυμούν να γίνει μια Ευρωπαϊκή Νιγηρία !!  Πλουσιοπάροχες επενδύσεις,  που θα έχουν δηλαδή  περάσει σε κάποια χέρια προς εκμετάλλευση χωρίς περιορισμούς και ρήτρες, όπου όσοι  Έλληνες  επιζήσουν αναγκαστικά στην χώρα θα δουλεύουν, δεν θα εργάζονται και επειδή η παραγωγική δύναμη θα είναι ελάχιστη σε μια ήδη γερασμένη χώρα, με επιπλέον την απουσία μέρος του μεταναστευμένου δυναμικού της, θα αξιοποιηθεί ο εισαγόμενος ξενόφερτος πληθυσμός, που όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε όπως οι απεργοσπάστες σε απεργίες διεκδίκησης καλλίτερων ανθρώπινων από πάσης φύσεως συνθηκών !!

Λόγια πειστικά αλλά επιφανειακά, από κάθε μνημονιακή ή περίπου αντιμνημονιακή παράταξη.  Αυτό δηλαδή που υφιστάμεθα, δεν είναι παρά ένα καλοστημένο επικοινωνιακά και πνευματικά παιχνίδι .  Ο πόλεμος των λέξεων, χωρίς καν άγγιγμα της αληθούς προθέσεως και του προβλεπόμενου σχεδιασμού !! Νομίζετε δηλαδή πως κατέστρεψαν τις ζωές τόσων εκατομμυρίων Ελλήνων για ψύλλου πήδημα ;; Φυσικά όχι.  Πως θα πεισθεί ο Έλληνας ;; Μα υποβάλλοντάς τον με το «δεν είναι διατεθειμένος να εργαστεί περισσότερο για ένα Εθνικό νόμισμα» όπως άκουσα !! Λες και δεν εργάστηκε σκληρά μέχρι σήμερα για ένα σκληρό και ακριβό νόμισμα !!  2.100 περισσότερες ώρες  στον κόσμο εργαζόταν ο Έλληνας μετά την Κορέα, όταν είχε δουλειά !! 600 ώρες λιγότερες στην Γερμανία – Ολλανδία !!! Που πήγε τόση σκληρή εργασία τόσων δεκάδων χρόνων ;;  Σε ποιανών τσέπες ;;

Έπρεπε λοιπόν το κεφάλαιο μέσω  Γερμανίας,  να εξαθλιώσει τον νότο και μάλιστα απείρως περισσότερο την χώρα μας, ώστε κάποια στιγμή ομού να υποδυόμαστε τον ρόλο ενός συνδικάτου που πηγαίνει στον πρόεδρο της εταιρείας να ζητήσει περισσότερα δικαιώματα !!  Να μιλούμε για συνασπισμό αθλίων του νότου έμπροσθεν του Ιαβέρη !!
Ιδού λοιπόν ποιες είναι οι αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο Ρομπάι – Ποπάυ με την δημοσιονομική πειθαρχία !!! Ενώ κατά την γνώμη μου, η μόνη πρωταρχική  μεταρρύθμιση που οφείλουμε ως  Έλληνες στους εαυτούς μας,  είναι να στείλουμε όλους ειδικά τους μνημονιακούς  στο σπίτι τους.   Διότι εξαρτάται τι εννοεί κανείς μεταρρύθμιση.  Από μεταρρύθμιση σε μεταρρύθμιση έχει διαφορά !! Μια χρήσιμη λογικοφανή λέξη που πίσω της κρύβονται πολλά !!.  Πως η κοινή γνώμη να μην στρέφει την προσοχή της προς συγκεκριμένη κατεύθυνση ;;  Πως μέρος της κοινωνίας να μην υποστηρίζει κάποια Ευρωπαϊκή ένωση, που ανάθεμα αν γνωρίζει τι ακριβώς τελικά υποστηρίζει !!!

Γιατί αγαπητοί φίλοι μου και αναγνώστες , άλλο φιλοευρωπαίοι μιας ηπείρου λαών – Εθνών και ανεξάρτητων κρατών  και άλλο ενός υπερ Γερμανικού κράτους ή όπως αλλιώς θα λέγεται, το οποίο θα καταπιεί τους λαούς της Ευρώπης !!  Όσο για την Αμερική, όταν οι γηγενείς λαοί έγιναν μειονότητες ή εξαλείφθηκαν, οι μετανάστες κάθε εθνότητας δεν τους ήταν δύσκολο να συνασπιστούν σε μια συνομοσπονδία, ώστε να προστατέψουν την νέα τους αποικιοκρατική κτήση !!

Γιατί νομίζετε δεν έδωσαν τα υπόλοιπα του πρώτου δανείου ;;  Από τα 120 έδωσαν μόνον περίπου τα 80 δις. Γιατί νομίζετε περιέκοψαν την τελευταία δόση κατά 1,5 δις ;;  Μα για να πιεστούν, να υποκύψουν ή ακόμα και να πειστούν οι κάτοικοι αυτής της χώρας , το ποιο είναι το «καλό» για την σωτηρία τους  !!!  Από ποιόν να σωθούν ντε ;;   Με αυτήν την δανειακή σύμβαση δεν έριξαν μονομερώς την συμφωνία ;; Βεβαίως. Μάλιστα τότε γιατί δεν καταγγέλλουν ;;                                        
Κατά τα άλλα σοφίστηκε ο διαφημιστής της ΝΔ να ετοιμάσει  διαφήμιση σε μια τάξη δημοτικού, με έναν ηλίθιο δάσκαλο, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν η Ελλάδα είναι ή δεν είναι ή γιατί δεν είναι στην Ε.Ε, αντί να αντιστρέψει κάποιος άλλος το μήνυμα , με έναν φωτισμένο δάσκαλο να απαντά στην ερώτηση της μικρής «μα γιατί η Ελλάδα παιδί μου είναι ελεύθερη, είναι ανεξάρτητη».  Άκουγα κάτι επικριτικές δηλώσεις του τύπου, ότι χρησιμοποιήθηκαν παιδάκια και άλλες τέτοιες αηδίες !!  Ενώ θα μπορούσε να είναι ένα καθόλα επιμορφωτικό μάθημα σχολικής τάξης !!
Έτσι καλοί μου άνθρωποι ξέρω και εγώ να κάνω πολιτική και μάλλον καλλίτερη.  Χωρίς φυσικά την αντιβίωση του μνημονίου. 

Ένας ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι αρεστός μέσα σε ένα κλίμα ελεύθερης αγοράς - διακίνησης κεφαλαίων , με στόχο την υψηλότερη φορολόγηση τους , έστω και αν υποστηρίζει την ανύπαρκτη στην ουσία Ε.Ε  !!!  Ο καπιταλισμός δεν θέλει να φορολογήσει τον εαυτόν του, αντίθετα στοχεύει στην υπέρ φορολόγηση όλων των υπολοίπων , μέχρι και των πηγαδιών, παραθυροφύλλων, αμπελιών, αέρα, γιατί όχι και του καπνού της καμινάδας, σημείο ύπαρξης τροφής, όπως συνέβαινε στην Βυζαντινή φεουδαρχία !!  Τι πιο αισχρό να ακούς εκβιασμούς ότι θα πεθάνουμε, αφού από Οκτώβριο δεν θα υπάρχουν φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα, καθ’  όσον μας επιβλήθηκε «δημοκρατικότατα» εμπάργκο !!  Για τον Λοβέρδο ειδικά άκουγα στο ραδιόφωνο, πως ξεχρέωσε επιλεκτικά,  κάποιες πτέρυγες συγκεκριμένων νοσοκομείων, τις οποίες αργότερα τις παρέδωσε σε ιδιώτες !!!  Τι απομένει κατ’ αυτούς λοιπόν ;;   Ο μυστικός παραπλανητικός τρόπος επιβολής του σχεδιασμού!!  Δίχασαν  την κοινωνία σε ένα ανύπαρκτο στην ουσία δίλημμα, ευρώ ή χάος !!!  Σαμαράς ή κατεδαφιστικός ΣΥΡΙΖΑ.   Άσε που ακούστηκε το κουφό περί διπλού νομίσματος από πλευράς Καρατζαφέρη, επειδή όπως είπε ισχύει ακόμα και σε κρατίδια της Γερμανίας  !! Μα και στην Αργεντινή ίσχυε επί ΔΝΤ αλλά μεταξύ των πολιτών και στην Ελλάδα ισχύει σήμερα, όχι τόσο διαδεδομένο και γνωστοποιημένο !!

Από την άλλη άραγε τι σημαίνει «αστικά κόμματα» ;;  Οι υπόλοιποι πως ονομάζονται , πληβείοι  χωρίς εφάμιλλα δικαιώματα ;;   Σαν να λέμε,  ακολουθούν πιστά την διχαστική λογική του ΚΚ, περί ταξικών διαφορών !!!  Βρε τι μας λέτε καπιταλοκομμουνιστές !!! Σούζα βρε τοκογλύφοι , εκμαυλιστές  και κοτζαμπάσηδες !!  
Εσείς οι πολιτικοί που ζητάτε την ψήφο μας, γιατί δεν έχετε προωθήσει ως στρατηγική τακτική την γεωργική παραγωγή η οποία θα καλύψει την εγχώρια ζήτηση και ανάγκη , ίσως και την εξαγωγή της ;;   Μα γιατί ούτε καν στα όνειρά σας δεν τολμάτε να οργανώσετε ένα plan B !! Είστε τόσο σίγουροι, πως θα έχετε έτοιμη μια μνημονιακή κατοχική εγχώρια κυβέρνηση, που θα συνεργάζεται με τους εισβολείς !!  

Ποια είναι η Ε.Ε, που ορίζει αυθαίρετους  κανόνες του παιχνιδιού ;;  Επειδή κρατά την κινητήριο δύναμη ;; την ευημερία των τρεμουλιαστών πολύχρωμων αριθμών ;;   Έχει το δικαίωμα ο Σόιμπλε, να ετυμηγορεί ενάντια στην Ελλάδα, ως η μόνη υπαίτια της Ισπανικής κρίσης και αύριο κάποιας άλλης και πάει λέγοντας ;;  Εδώ σκύβουν οι λαοί από το βάρος των αριθμών, της δικτατορίας των «δημοκρατικών» αριθμών και των επανακεφαλαιοποιήσεων  των τραπεζών, εις βάρος των Εθνικών οικονομιών σε συνδυασμό με την απαίτηση χαμηλού πληθωρισμού στο 2%, επιδεινώνοντας δραματικά τους όρους της πραγματικής οικονομίας  των χωρών !!  Τυχαία βρίσκεται η Ελλάδα στο έλεος των φαρμακευτικών εταιρειών , όταν οι δικές της έχουν απαξιωθεί ;;  Τυχαία εκβιάζουν με έλλειψη τροφίμων, μια χώρα με πλούσια παραγωγή μεσογειακών ειδών ;;  Επέβαλαν οι αριθμοί εμπάργκο σε μια χώρα που εξάγει βωξίτη , νικέλιο μοναδική στην Ευρώπη, σπάνιες γαίες  μοναδική στην Ευρώπη και πολλά άλλα. Τι είπατε πως κάνατε ;;  εμπάργκο !!!  Δεν θα πάρετε τίποτα !!  Ποιος έχει όμως τους Εθνικούς όρχεις να ομιλήσει κατ’  αυτόν τον τρόπο ;;    

Δεν θα μου ακουστεί καθόλου παράξενη ως άποψη, ότι οδεύουμε ολοταχώς προς ένα παγκόσμιο κραχ (από την στιγμή που έχει αντίκτυπο ήδη στην Κίνα, στην Ινδία, τις αναδυόμενες οικονομίες  τέλος πάντων), όπου διόλου παράξενα,  θα μας επισκεφτεί ο Σωτήρας Καλός να σώσει την παγκόσμια κατάσταση !   Κόλλησαν άπαντες σε μια λέξη,  την λέξη μνημόνιο,  που συνεχώς την επαναλαμβάνουν ως μηρυκαστικά, κανείς όμως δεν μιλά για την ατζέντα 21, μέρος του οποίου είναι και αυτή.  Ομολογώ δεν γνώριζα πως ο Μητσοτάκης την είχε υπογράψει το 1992 και επανέρχεται πάλι σήμερα, ειδικά με την επιστροφή και τον αρραβώνα της Μπακογιάννη με την ΝΔ !!  Πολλές συμπτώσεις βρε παιδί μου.  Με μια Κύπρο να αντιμετωπίζει ένα νέο σχέδιο ΑΝΑΝ, με την κατά πως φαίνεται προδοτική συμπεριφορά της σημερινής Κυβέρνησης.  Φυσικά εστιάζουμε στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην περιοχή της,  αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι ουσιαστικό, όταν οι ενδιαφερόμενες  δυνάμεις βρίσκονται ήδη εκεί.  Ποιος ο λόγος λοιπόν ενός νέου σχεδίου ΑΝΑΝ, παρά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της ;;

Όσο για τις δηλώσεις Ερντογάν, απαιτεί ψύχραιμη ανάλυση και όχι θυμικό οργής.                  Να σας ρωτήσω !! Κάνει λάθος πως φιλάμε κατουρημένες ποδιές για 100 δις ;;  Είμαστε παράδειγμα για την ανθρωπότητα ;; Πιθανόν να μην μας αρέσει να το παραδεχθούμε, αυτή όμως είναι η αλήθεια, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ !!  Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Ερντογάν που έδιωξε το ΔΝΤ . Παράδειγμα προς μίμηση είναι η Ισλανδία !!  Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Ισημερινός.  Παράδειγμα προς μίμηση είναι η Αργεντινή που μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να διώξει επιτέλους το ΔΝΤ !!  Αυτά είναι παραδείγματα.  Δεν είναι παράδειγμα μια χώρα που δεν έχει την αίσθηση ατομικής και Εθνικής υπερηφάνειας.  Δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση, όταν  ο πρώην δοτός πρωθυπουργός  πληρώνει αέρα σε έναν «φυγά τοκογλύφο» στα νησιά Κέιμαν, όταν στην  χώρα πεθαίνουν άρρωστοι και παιδιά !!   Οπότε όταν λένε «άδεια ταμεία», εξαρτάται τι επιλεκτικά ακριβώς εννοούν !!  Όταν τα ευνόητα δεν εφαρμόζονται, όπως οι συμψηφισμοί αλληλόχρεων μεταξύ κράτους – πολιτών ή επιχειρηματιών !!!  Αυτό όμως ονομάζεται «δημοκρατία» στις μέρες μας !!!

Ο Σαμαράς λοιπόν με το δίλημμα  ή αυτός ή χάος – ευρώ ή δραχμή , ανέλαβε να χαλιναγωγεί - με μειλίχια φωνή - το αγώι . Εκφοβίζει τα ζεμένα ζα περί καταστροφής και ασιτίας. Τόχει φαίνεται στο DNA του !! Κι αυτό επειδή οι άνεργοι, οι νεόπτωχοι, ρίχθηκαν στον κουβά της εισαγόμενης ψευδαίσθησις περί ασφάλειας και σιγουριάς, μην πάει και καταλάβουν  το μεγάλο κόλπο !!

Ασπασία 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου