a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012


Είναι  λυπηρό το αποτέλεσμα των εκλογών.

Κρίνοντας από τον χάρτη η μεγαλύτερη προπαγάνδα έπαιξε και κέρδισε στην επαρχία, που ζει μακριά από το κέντρο  εξουσίας  και τα όσα συμβαίνουν .  Στην επαρχία όντας καλοκαιράκι,  όλοι  βρίσκονται σε πλατείες, πηγαδάκια, καφενεία.  Εκεί  παίχτηκε το παιγνίδι της προπαγάνδας , κερδίζοντας  επώδυνο χρόνο για την κοινωνία και χρόνο για τον εαυτόν της. 

Έπεσε προσωρινά ένας δικομματισμός και στην θέση του βρέθηκε ένας άλλος, χωρίς να υπάρχει απόλυτη συνείδηση αυτής της αλλαγής, κυρίως από τον δεξιό κόσμο., που ζει στον ύπνο του δικαίου.   Όλα τα ομολογεί ο χάρτης της χώρας .  Πως μπορεί μια πρασινισμένη χώρα του πάλαι ποτέ, να έχει χρωματιστεί  ξαφνικά σχεδόν μπλε, απ’  αυτήν την «κακιά επάρατη δεξιά», σύνθημα του παρελθόντος  ;;  Μα γιατί η διαπλοκή του Πασοκ βρήκε απάγκιο στο λιμάνι της ΝΔ, που έτσι κι αλλιώς  ήταν κι αυτό βαθιά μπλεγμένο κόμμα.   Αυτό που δεν ήταν,  μετακινήθηκε στα αστικά κέντρα προς  ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο αλλού. 

Ο εκ πεποιθήσεως  δεξιότερος κόσμος  έκανε συμμαχία με τους νεόπλουτους που ελάχιστα και εκείνοι γνωρίζουν από αγώνες. Τα σκήπτρα συνήθως τα κρατούν οι αριστερότερες δυνάμεις, αν θέλετε και όσοι μάχονται για τα Εθνικά συμφέροντα, χαρακτηριζόμενοι είτε ως ακροδεξιοί είτε ως Εθνικιστές.  Οι δεξιές  δυνάμεις ζούσαν και ζουν κυρίως μέσα σε ένα φόβο μην χάσουν τα όποια πλουτοκρατικά τους  προνόμια.  Ζουν μέσα στον φόβο των όσων έσπειραν έσωθεν και έξωθεν δυνάμεις : όπως διάλυση και διαμελισμό της  χώρας, θα σου δείξω εγώ τι θα πάθεις, θα ανοίξω την πόρτα να σε πετάξω  έξω κλείνοντας την πίσω σου ερμητικά, θα σου πάρουν τα σπίτια , δεν θα έχεις  να φας, δεν θα έχεις φάρμακα, αν δεν ψηφίσεις θα χάσεις την δουλειά σου και άλλους αμέτρητους εκβιασμούς. 

Τώρα όλοι αυτοί άραγε πως θα αισθανθούν όταν όλα αυτά που φοβόταν , γίνουν πραγματικότητα ;;  Όταν δεν θα έχουν φάρμακα γιατί δεν θα έχουν να τα πληρώσουν ;;   Δεν θα έχουν  να τραφούν αξιοπρεπώς, αφού θα είναι αναγκασμένοι να τρέφονται με δευτερεύουσας αξίας τροφές, λόγω οικονομικής ανέχειας των ψηφισμένων εξουθενωτικών»  αποδοχών ;;    Όταν δεν θα ξέρουν τι θα κάνουν  με τις υψηλές φορολογίες  για τα σπίτια  και τα χωράφια τους ;;     Όταν θα βλέπουν να καταστρέφονται από εταιρίες τύπου Μοσάντο και ξεμοσάντο ;;   Από κώδικες και κωδίσκους ;;  Από συνεχή ατελείωτα μέτρα ευρωπαϊκών προδιαγραφών ;;                                                                                                             

Τι αξία άραγε να έχει «θα ανοίξουν οι δουλειές , θα έρθουν οι επενδυτές »;;   Όταν διαμελιστεί η χώρα με το σχέδιο Καλλικράτης  μετά των οικονομικών ζωνών, του ευρωπαϊκού σχεδιασμού ;;   Όταν σε μια στο εγγύς μέλλον πετρελαιοπαραγωγική χώρα, θα κουβαλά στους ώμους της , έναν εξαθλιωμένο λαό υπό το βάρος των ντόπιων και  ξένων επενδυτικών και διαμορφωτικών συμφερόντων ;;   Δεν ξέρω αν θα μουντζώνουν τους εαυτούς τους, σίγουρα όμως η κατάθλιψη των κακών προσωπικών επιλογών,  θα γέρνει βαριά στην καρδιά και στο μυαλό τους.   Η διαπίστωση της προβατικής ή ραγιαδικής αντίληψης, πιστέψτε με είναι απείρως  χειρότερη,  ακόμα και απ’ το συναίσθημα του να τραβήξεις την σκανδάλη, εκεί  που τελειώνουν βίαια όλα,  από κάθε άποψη.

Για τους αριστερότερους το παιχνίδι της συστημικής προπαγάνδας  παίζεται με : ανθρώπινα δικαιώματα,  όλοι είμαστε ίσοι, οι μετανάστες είναι και αυτοί άνθρωποι, θέματα πάντως που δεν θα έπρεπε να χρήζουν πολιτικής χειραφέτησης, για κάθε νοήμονα ον.  Κάθε νοήμων όν, θα κατανοούσε πως τέτοιου είδους ιδεολογίες, φαινομενικά σωστές μεν, εξυπηρετούν μόνον χειραφετημένες πολιτικές τακτικές, δε !

ΟΧΙ  δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία να φέρει την μεγάλη ανατροπή και αυτό φάνηκε από τις προηγούμενες εκλογές.  Τα πρόβατα δεν μπορούσαν να αποκοπούν από τις ελάχιστες βολές της στάνης , απ’  την αόρατη «σκιά»  του θεού νομίσματος, μην πάει και βγει στο ξέφωτο να κοιτάξει τι παίζεται παρακάτω ,  στο φως του ήλιου !
Πήρε  το δικαίωμα να μιλά ο Σαμαράς των υπογραφών και της εξαρτημένης παράδοσης, υπό την σκέπη της γνωστής  πλέον πλαστής  πλειοψηφίας να δηλώνει, πως ο κόσμος ψήφισε Ευρώπη και ευρώ.  Παίρνει το δικαίωμα να υποστηρίζει, πως οι Έλληνες συμφωνούν στις υπογραφές της υποδούλωσης.   

«Εύγε» σε όσους έφαγαν  το παραμύθι, δίνοντας τέτοιου είδους δικαιώματα, όταν μάλιστα απουσιάζει  πλήρως η  γνώση, τι σημαίνουν  και την συνεπαγωγή αυτών  !!.

Από σήμερα θα γνωρίσουν(με) καλλίτερα το πρόσωπο του Σαμαρά με την βοήθεια φυσικά του Πασοκ.   Τι άλλαξες άραγε κοινωνία μου ;;  Ξαναέβαλες το πασοκ στην κυβέρνηση ως δεύτερη συνιστώσα, με πρωτιά την ΝΔ αυτήν την φορά.  Έστειλες  τις  ξενοκρατούμενες πασοκικές σημαίες στην βουλή δια της πλαγίας οδού, καθώς και αυτούς που κράτησαν  για λίγο τις Ελληνικές σημαίες πετώντας τες κατά γης, φεύγοντας από την ομιλία Σαμαρά.  Δεν καταλαβαίνεις  πως με τα καμώματά σου, θα έλθουν κάποια μέρα να σου πουν «τι νόημα έχεις να ψηφίζεις» αφού όλο τα ίδια και τα ίδια επιλέγεις ;;»  ή ότι «τις απαξιώνεις ;;»       Όσο για αυτούς  που δεν ψήφισαν,  στην κυριολεξία στις σημαντικότατες  πολιτικές στιγμές της χώρας μας – αδιάφορο τι είχαν να κάνουν, σε τι υπολείπονται  από την συνευθύνη του αποτελέσματος ;;  Σε τι διαφέρουν από την φασιστική αδιαλλαξία του ΚΚ να μην συνεργαστεί την καθοριστική στιγμή, σε σχηματισμό κυβέρνησης αριστεράς , των προηγούμενων εκλογών  ;;   Μεγάλη η ευθύνη του ΚΚ, που καταγράφει ακόμα μια αρνητική και προδοτική στάση στο παθητικό της.   Δικαίως να χάσει ποσοστά, όταν οι ώρες καλούν για νέες πρακτικές και εθνικές πολιτικές, αντί μικροκομματικές  εξαρτημένες από αλλότριες δυνάμεις. 

Την μερίδα της αποχής δεν επιθυμώ να την βάλω στην ίδια μοίρα με το ΚΚ, για εύλογους λόγους.  Δεν μπορώ  να καταφερθώ απέναντι σε αυτούς,  τους έτσι κι αλλιώς ανεγκέφαλους συμπολίτες  μου.   Τους παρέχω  το ελαφρυντικό της άποψης  «την απαξίωση του πολιτικού συστήματος», θέμα όμως  στο οποίο δεν έχει μπει στον κόπο να γνωρίζει ούτε πως λειτουργεί ούτε πως εξυπηρετεί αυτό ακριβώς  που φτύνει, δηλαδή  το σύστημα.              Πόσο όμως περισσότερο να κατηγορηθούν από αυτούς που ακόμα ψηφίζουν τα πρόσωπα στα οποία οφείλεται η καταβαράθρωση της χώρας ;;  Σίγουρα όχι περισσότερο.  Οι μεν θα μπορούσαν να έχουν ψηφίσει, οι δε όμως αντίθετα επέλεξαν να πρωτοστατήσουν οι παραδοτές της χώρας, έστω με μικρή διαφορά απ’ τον δεύτερο, τον πραγματικό νικητή  !!  Δυστυχώς κέρδισε το φάντασμα και ο πλάνος λόγος του Ανδρέα , προπαγάνδα που μόνον η δεξιά μπορούσε να εμφυσήσει, και όχι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, με στόχο την ανακοπή του ολέθρου !  Κρίθηκαν οι εκλογές σε φασιστικές στημένες παγίδες, μέσα στις οποίες  έπεσε μια μερίδα του λαού μέσω των κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και φυσικά ΔΗΜΑΡ που το τελευταίο σαν coca cola πάει με όλα !!

Βλέπετε εσείς πουθενά δημοκρατία ;;  Να βγει κάποιος να μας την εξηγήσει  πως την βλέπει και πως την εννοεί  !!  Που με νόμο Παυλόπουλου, στην Κέρκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 34% και η ΝΔ 24 ή 25%, αλλά  την έδρα την παίρνει η ΝΔ !!!                                                                        Την πάσης φύσεως χειραφέτηση,  χειραγώγηση και κατεύθυνση του ποιμνίου, μάθημα που παραδίδεται σε θρησκευτικούς κύκλους.                                                                                              Κοινοβουλευτική δικτατορία έχουμε, όχι δημοκρατία. 

Σου στερούν το δικαίωμα να ζεις ελεύθερος, με τον μαζοχισμό να  χτυπάει κόκκινο, ως λυτρωτικός !  Ούτε ο θεός δεν έχει το δικαίωμα να σου στερεί αυτό που ο ίδιος σου χάρισε, επιτρέποντας στον άνθρωπο  την ελεύθερη και απρόσκοπτη επιλογή, εννοείται μη λαμβάνοντας υπ ‘όψιν το ότι μερικοί για πονηρούς  σκοπούς, πρόσθεσαν καζάνια και κολάσεις.   Επιτρέπει στον εαυτό του να είναι μια ανθρώπινη μηχανή, που κινείται όπως την κουρδίζουν* επιτρέπει να της πλάθουν τον νου, με τον μπλάστρι που διαθέτουν κάθε  φορά. 
Υπάρχει δυστυχώς έλλειμμα πρωτογενούς πολιτικής αξιολογημένης υπευθυνότητας και αντικειμενικότητας.
Γιοκ αναδιαπραγμάτευση, γιοκ  απλή εκλογική αναλογική, γιοκ περί ασυλίας, γιοκ οι διερευνητικές  επιτροπές σκανδάλων,  γιοκ  ό,τι έχει σχέση με τα Εθνικά μας συμφέροντα, γιοκ απονομή δικαιοσύνης,  ακολουθούμενα από σωρεία ανάλογων γιοκ. 

«Τζάκια», νεόπλουτες πισίνες, ποικιλόμορφα συμφέροντα, συσπειρώθηκαν και παρέσυραν κάποιες δυνάμεις, υπέρ τους.  Με αυτές τις δυνάμεις να επιλέγουν εν αγνοία τους σε μεγάλο μέρος νομίζω , με αρκετή δόση μωρίας, ανεγκεφαλίτιδας συνεπικουρούμενη από έλλειψη γνώσης περί αξιοπρεπείας και πολιτικού σχεδιασμού. Επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της αντιπαράθεσης, της εθνικής διχόνοιας και μιζέριας, το ξεπούλημα της χώρας.   Πόσοι άραγε νοιάστηκαν γι όλα αυτά , από το συνολικό περίπου 42% των δύο κομμάτων ;;  Το υπόλοιπο 58% που είναι και το πραγματικά πλειοψηφικό, που στην ουσία ξεπερνά κατά πολύ αυτό το φαινομενικό ποσοστό αν προστεθεί το  απαξιωτικό ποσοστό της αποχής , πως δεν του παρέχεται μέσω εκλογικού συστήματος η  δυνατότητα  πρόσβασης ,  επιδίωξης  και εφαρμογής ,  βασικών κοινών λαϊκών- εθνικών και κοινωνικών επιδιώξεων ;; 

Η μερίδα της κοινωνίας που η πολιτική της αντίληψη ξεκινά και σταματά ανάμεσα σε ένα ποτήρι ουίσκι με παγάκια, σε ένα πούρο Αβάνας σε σαλιωμένα χείλη, σε φραπόγαλα, σε συνάξεις  κυρίων και κυριών σε απολιτίκ σαλόνια  και ψευδοκουλτούρας, που κι αν δεν παίζουν πιάνο σήμερα, δραστηριοποιούνται στην ανταλλαγή κοσμοπολίτικων κουτσομπολιών και λίγο χαμηλότερα με κοινού ενδιαφέροντος αναφορές πέριξ των παιδιών και των πλυντηρίων που δεν έχουν μάθει ακόμα να χειρίζονται οι πάσης φύσεως  χρώματος σκλάβες των σπιτιών τους, των επιδιωκόμενων μελλοντικών  ταξιδιών (για τους  πιο πλούσιους  τα ταξίδια είναι όπως ο καθημερινός καφές), των κρυφών εραστών,  ρυθμίζουν τις ζωές  των από κει κάτω αριθμητικά υπερτερούντων πολιτών. 

Ας έχουμε ψυχική δύναμη και αντοχή, ευχόμενη να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να τα λέμε, να τα αναλύουμε και να καταφέρουμε επιτέλους να τα ξεδιαλύνουμε.

Ασπασία



ΛΥΠΗΡΟΝ


Είναι  λυπηρό το αποτέλεσμα των εκλογών.

Κρίνοντας από τον χάρτη η μεγαλύτερη προπαγάνδα έπαιξε και κέρδισε στην επαρχία, που ζει μακριά από το κέντρο  εξουσίας  και τα όσα συμβαίνουν .  Στην επαρχία όντας καλοκαιράκι,  όλοι  βρίσκονται σε πλατείες, πηγαδάκια, καφενεία.  Εκεί  παίχτηκε το παιγνίδι της προπαγάνδας , κερδίζοντας  επώδυνο χρόνο για την κοινωνία και χρόνο για τον εαυτόν της. 

Έπεσε προσωρινά ένας δικομματισμός και στην θέση του βρέθηκε ένας άλλος, χωρίς να υπάρχει απόλυτη συνείδηση αυτής της αλλαγής, κυρίως από τον δεξιό κόσμο., που ζει στον ύπνο του δικαίου.   Όλα τα ομολογεί ο χάρτης της χώρας .  Πως μπορεί μια πρασινισμένη χώρα του πάλαι ποτέ, να έχει χρωματιστεί  ξαφνικά σχεδόν μπλε, απ’  αυτήν την «κακιά επάρατη δεξιά», σύνθημα του παρελθόντος  ;;  Μα γιατί η διαπλοκή του Πασοκ βρήκε απάγκιο στο λιμάνι της ΝΔ, που έτσι κι αλλιώς  ήταν κι αυτό βαθιά μπλεγμένο κόμμα.   Αυτό που δεν ήταν,  μετακινήθηκε στα αστικά κέντρα προς  ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο αλλού. 

Ο εκ πεποιθήσεως  δεξιότερος κόσμος  έκανε συμμαχία με τους νεόπλουτους που ελάχιστα και εκείνοι γνωρίζουν από αγώνες. Τα σκήπτρα συνήθως τα κρατούν οι αριστερότερες δυνάμεις, αν θέλετε και όσοι μάχονται για τα Εθνικά συμφέροντα, χαρακτηριζόμενοι είτε ως ακροδεξιοί είτε ως Εθνικιστές.  Οι δεξιές  δυνάμεις ζούσαν και ζουν κυρίως μέσα σε ένα φόβο μην χάσουν τα όποια πλουτοκρατικά τους  προνόμια.  Ζουν μέσα στον φόβο των όσων έσπειραν έσωθεν και έξωθεν δυνάμεις : όπως διάλυση και διαμελισμό της  χώρας, θα σου δείξω εγώ τι θα πάθεις, θα ανοίξω την πόρτα να σε πετάξω  έξω κλείνοντας την πίσω σου ερμητικά, θα σου πάρουν τα σπίτια , δεν θα έχεις  να φας, δεν θα έχεις φάρμακα, αν δεν ψηφίσεις θα χάσεις την δουλειά σου και άλλους αμέτρητους εκβιασμούς. 

Τώρα όλοι αυτοί άραγε πως θα αισθανθούν όταν όλα αυτά που φοβόταν , γίνουν πραγματικότητα ;;  Όταν δεν θα έχουν φάρμακα γιατί δεν θα έχουν να τα πληρώσουν ;;   Δεν θα έχουν  να τραφούν αξιοπρεπώς, αφού θα είναι αναγκασμένοι να τρέφονται με δευτερεύουσας αξίας τροφές, λόγω οικονομικής ανέχειας των ψηφισμένων εξουθενωτικών»  αποδοχών ;;    Όταν δεν θα ξέρουν τι θα κάνουν  με τις υψηλές φορολογίες  για τα σπίτια  και τα χωράφια τους ;;     Όταν θα βλέπουν να καταστρέφονται από εταιρίες τύπου Μοσάντο και ξεμοσάντο ;;   Από κώδικες και κωδίσκους ;;  Από συνεχή ατελείωτα μέτρα ευρωπαϊκών προδιαγραφών ;;                                                                                                             

Τι αξία άραγε να έχει «θα ανοίξουν οι δουλειές , θα έρθουν οι επενδυτές »;;   Όταν διαμελιστεί η χώρα με το σχέδιο Καλλικράτης  μετά των οικονομικών ζωνών, του ευρωπαϊκού σχεδιασμού ;;   Όταν σε μια στο εγγύς μέλλον πετρελαιοπαραγωγική χώρα, θα κουβαλά στους ώμους της , έναν εξαθλιωμένο λαό υπό το βάρος των ντόπιων και  ξένων επενδυτικών και διαμορφωτικών συμφερόντων ;;   Δεν ξέρω αν θα μουντζώνουν τους εαυτούς τους, σίγουρα όμως η κατάθλιψη των κακών προσωπικών επιλογών,  θα γέρνει βαριά στην καρδιά και στο μυαλό τους.   Η διαπίστωση της προβατικής ή ραγιαδικής αντίληψης, πιστέψτε με είναι απείρως  χειρότερη,  ακόμα και απ’ το συναίσθημα του να τραβήξεις την σκανδάλη, εκεί  που τελειώνουν βίαια όλα,  από κάθε άποψη.

Για τους αριστερότερους το παιχνίδι της συστημικής προπαγάνδας  παίζεται με : ανθρώπινα δικαιώματα,  όλοι είμαστε ίσοι, οι μετανάστες είναι και αυτοί άνθρωποι, θέματα πάντως που δεν θα έπρεπε να χρήζουν πολιτικής χειραφέτησης, για κάθε νοήμονα ον.  Κάθε νοήμων όν, θα κατανοούσε πως τέτοιου είδους ιδεολογίες, φαινομενικά σωστές μεν, εξυπηρετούν μόνον χειραφετημένες πολιτικές τακτικές, δε !

ΟΧΙ  δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία να φέρει την μεγάλη ανατροπή και αυτό φάνηκε από τις προηγούμενες εκλογές.  Τα πρόβατα δεν μπορούσαν να αποκοπούν από τις ελάχιστες βολές της στάνης , απ’  την αόρατη «σκιά»  του θεού νομίσματος, μην πάει και βγει στο ξέφωτο να κοιτάξει τι παίζεται παρακάτω ,  στο φως του ήλιου !
Πήρε  το δικαίωμα να μιλά ο Σαμαράς των υπογραφών και της εξαρτημένης παράδοσης, υπό την σκέπη της γνωστής  πλέον πλαστής  πλειοψηφίας να δηλώνει, πως ο κόσμος ψήφισε Ευρώπη και ευρώ.  Παίρνει το δικαίωμα να υποστηρίζει, πως οι Έλληνες συμφωνούν στις υπογραφές της υποδούλωσης.   

«Εύγε» σε όσους έφαγαν  το παραμύθι, δίνοντας τέτοιου είδους δικαιώματα, όταν μάλιστα απουσιάζει  πλήρως η  γνώση, τι σημαίνουν  και την συνεπαγωγή αυτών  !!.

Από σήμερα θα γνωρίσουν(με) καλλίτερα το πρόσωπο του Σαμαρά με την βοήθεια φυσικά του Πασοκ.   Τι άλλαξες άραγε κοινωνία μου ;;  Ξαναέβαλες το πασοκ στην κυβέρνηση ως δεύτερη συνιστώσα, με πρωτιά την ΝΔ αυτήν την φορά.  Έστειλες  τις  ξενοκρατούμενες πασοκικές σημαίες στην βουλή δια της πλαγίας οδού, καθώς και αυτούς που κράτησαν  για λίγο τις Ελληνικές σημαίες πετώντας τες κατά γης, φεύγοντας από την ομιλία Σαμαρά.  Δεν καταλαβαίνεις  πως με τα καμώματά σου, θα έλθουν κάποια μέρα να σου πουν «τι νόημα έχεις να ψηφίζεις» αφού όλο τα ίδια και τα ίδια επιλέγεις ;;»  ή ότι «τις απαξιώνεις ;;»       Όσο για αυτούς  που δεν ψήφισαν,  στην κυριολεξία στις σημαντικότατες  πολιτικές στιγμές της χώρας μας – αδιάφορο τι είχαν να κάνουν, σε τι υπολείπονται  από την συνευθύνη του αποτελέσματος ;;  Σε τι διαφέρουν από την φασιστική αδιαλλαξία του ΚΚ να μην συνεργαστεί την καθοριστική στιγμή, σε σχηματισμό κυβέρνησης αριστεράς , των προηγούμενων εκλογών  ;;   Μεγάλη η ευθύνη του ΚΚ, που καταγράφει ακόμα μια αρνητική και προδοτική στάση στο παθητικό της.   Δικαίως να χάσει ποσοστά, όταν οι ώρες καλούν για νέες πρακτικές και εθνικές πολιτικές, αντί μικροκομματικές  εξαρτημένες από αλλότριες δυνάμεις. 

Την μερίδα της αποχής δεν επιθυμώ να την βάλω στην ίδια μοίρα με το ΚΚ, για εύλογους λόγους.  Δεν μπορώ  να καταφερθώ απέναντι σε αυτούς,  τους έτσι κι αλλιώς ανεγκέφαλους συμπολίτες  μου.   Τους παρέχω  το ελαφρυντικό της άποψης  «την απαξίωση του πολιτικού συστήματος», θέμα όμως  στο οποίο δεν έχει μπει στον κόπο να γνωρίζει ούτε πως λειτουργεί ούτε πως εξυπηρετεί αυτό ακριβώς  που φτύνει, δηλαδή  το σύστημα.              Πόσο όμως περισσότερο να κατηγορηθούν από αυτούς που ακόμα ψηφίζουν τα πρόσωπα στα οποία οφείλεται η καταβαράθρωση της χώρας ;;  Σίγουρα όχι περισσότερο.  Οι μεν θα μπορούσαν να έχουν ψηφίσει, οι δε όμως αντίθετα επέλεξαν να πρωτοστατήσουν οι παραδοτές της χώρας, έστω με μικρή διαφορά απ’ τον δεύτερο, τον πραγματικό νικητή  !!  Δυστυχώς κέρδισε το φάντασμα και ο πλάνος λόγος του Ανδρέα , προπαγάνδα που μόνον η δεξιά μπορούσε να εμφυσήσει, και όχι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, με στόχο την ανακοπή του ολέθρου !  Κρίθηκαν οι εκλογές σε φασιστικές στημένες παγίδες, μέσα στις οποίες  έπεσε μια μερίδα του λαού μέσω των κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και φυσικά ΔΗΜΑΡ που το τελευταίο σαν coca cola πάει με όλα !!

Βλέπετε εσείς πουθενά δημοκρατία ;;  Να βγει κάποιος να μας την εξηγήσει  πως την βλέπει και πως την εννοεί  !!  Που με νόμο Παυλόπουλου, στην Κέρκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 34% και η ΝΔ 24 ή 25%, αλλά  την έδρα την παίρνει η ΝΔ !!!                                                                        Την πάσης φύσεως χειραφέτηση,  χειραγώγηση και κατεύθυνση του ποιμνίου, μάθημα που παραδίδεται σε θρησκευτικούς κύκλους.                                                                                              Κοινοβουλευτική δικτατορία έχουμε, όχι δημοκρατία. 

Σου στερούν το δικαίωμα να ζεις ελεύθερος, με τον μαζοχισμό να  χτυπάει κόκκινο, ως λυτρωτικός !  Ούτε ο θεός δεν έχει το δικαίωμα να σου στερεί αυτό που ο ίδιος σου χάρισε, επιτρέποντας στον άνθρωπο  την ελεύθερη και απρόσκοπτη επιλογή, εννοείται μη λαμβάνοντας υπ ‘όψιν το ότι μερικοί για πονηρούς  σκοπούς, πρόσθεσαν καζάνια και κολάσεις.   Επιτρέπει στον εαυτό του να είναι μια ανθρώπινη μηχανή, που κινείται όπως την κουρδίζουν* επιτρέπει να της πλάθουν τον νου, με τον μπλάστρι που διαθέτουν κάθε  φορά. 
Υπάρχει δυστυχώς έλλειμμα πρωτογενούς πολιτικής αξιολογημένης υπευθυνότητας και αντικειμενικότητας.
Γιοκ αναδιαπραγμάτευση, γιοκ  απλή εκλογική αναλογική, γιοκ περί ασυλίας, γιοκ οι διερευνητικές  επιτροπές σκανδάλων,  γιοκ  ό,τι έχει σχέση με τα Εθνικά μας συμφέροντα, γιοκ απονομή δικαιοσύνης,  ακολουθούμενα από σωρεία ανάλογων γιοκ. 

«Τζάκια», νεόπλουτες πισίνες, ποικιλόμορφα συμφέροντα, συσπειρώθηκαν και παρέσυραν κάποιες δυνάμεις, υπέρ τους.  Με αυτές τις δυνάμεις να επιλέγουν εν αγνοία τους σε μεγάλο μέρος νομίζω , με αρκετή δόση μωρίας, ανεγκεφαλίτιδας συνεπικουρούμενη από έλλειψη γνώσης περί αξιοπρεπείας και πολιτικού σχεδιασμού. Επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της αντιπαράθεσης, της εθνικής διχόνοιας και μιζέριας, το ξεπούλημα της χώρας.   Πόσοι άραγε νοιάστηκαν γι όλα αυτά , από το συνολικό περίπου 42% των δύο κομμάτων ;;  Το υπόλοιπο 58% που είναι και το πραγματικά πλειοψηφικό, που στην ουσία ξεπερνά κατά πολύ αυτό το φαινομενικό ποσοστό αν προστεθεί το  απαξιωτικό ποσοστό της αποχής , πως δεν του παρέχεται μέσω εκλογικού συστήματος η  δυνατότητα  πρόσβασης ,  επιδίωξης  και εφαρμογής ,  βασικών κοινών λαϊκών- εθνικών και κοινωνικών επιδιώξεων ;; 

Η μερίδα της κοινωνίας που η πολιτική της αντίληψη ξεκινά και σταματά ανάμεσα σε ένα ποτήρι ουίσκι με παγάκια, σε ένα πούρο Αβάνας σε σαλιωμένα χείλη, σε φραπόγαλα, σε συνάξεις  κυρίων και κυριών σε απολιτίκ σαλόνια  και ψευδοκουλτούρας, που κι αν δεν παίζουν πιάνο σήμερα, δραστηριοποιούνται στην ανταλλαγή κοσμοπολίτικων κουτσομπολιών και λίγο χαμηλότερα με κοινού ενδιαφέροντος αναφορές πέριξ των παιδιών και των πλυντηρίων που δεν έχουν μάθει ακόμα να χειρίζονται οι πάσης φύσεως  χρώματος σκλάβες των σπιτιών τους, των επιδιωκόμενων μελλοντικών  ταξιδιών (για τους  πιο πλούσιους  τα ταξίδια είναι όπως ο καθημερινός καφές), των κρυφών εραστών,  ρυθμίζουν τις ζωές  των από κει κάτω αριθμητικά υπερτερούντων πολιτών. 

Ας έχουμε ψυχική δύναμη και αντοχή, ευχόμενη να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να τα λέμε, να τα αναλύουμε και να καταφέρουμε επιτέλους να τα ξεδιαλύνουμε.

Ασπασία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου