a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τα παρακάτω γραφόμενα ξεκίνησαν διαβάζοντας στο terrapapers   "Η Γνωστική Θεωρία για την Εξωγήινη Εισβολή"

Έτσι σιγά σιγά άρχισε να συγκροτείται σταδιακά η σκέψη, δηλαδή πως και γιατί τελικά ζούμε στην εποχή που ο παραλογισμός βασιλεύει.

Τα υλικά των ακόλουθων σκέψεων είναι : τα γένη του Ησίοδου, ο Τρωικός πόλεμος και η μετέπειτα γενιά, ο τριαδικός Θεός και όσα άλλα ακολουθούν παρακάτω....

Κρίνοντας απ' τον εαυτό μου, προσπαθώ και νομίζω πως μπορώ να μπω σε αρκετά μυαλά συνανθρώπων μου, για το πως θα αισθάνονται ψυχικά και πνευματικά, την "ποιότητα" της ενεργειακής περιόδου που βιώνουμε. 
Οδεύοντας προς τα πίσω, βρίσκουμε πάντα το αίτιο του αιτιατού.

Απ΄την μυθική εποχή του Κέρβερου μαθαίνουμε πως για κάποιον λόγο και όπως είχε επιβληθεί σύμφωνα με την απαίτηση του θεού του κάτω κόσμου, ειδάλλως θα το απαγόρευε, οι ψυχές έπρεπε να πληρώνουν "διόδια" (!!). Χωρίς τον οβολό, η ψυχή δεν περνούσε τα νερά της Αχερουσίας.  Ούτε μπρος ούτε πίσω. Σωστή κόλαση, εξ αιτίας ενός κέρματος. Εξαίρεση καμιά, πλην μιας του κυνικού φιλοσόφου Μένιππου, Έλληνας γεννημένος στην Ελληνική πόλη Γάδαρα της Συρίας, εκ του περιστατικού αυτού προήλθε η ρήση "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"  !  Αυτός όμως ήταν ένας και σημασία έχουν οι πολλοί, όλοι εμείς που δεν είμαστε ικανοί να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν.  Ενώ οι λίγοι "άλλοι" μια χαρά τα καταφέρνουν εις βάρος μας, πατώντας παντοιοτρόπως "πάνω" μας. Τα "διόδια" λοιπόν έρχονται από βάθος χρόνου, μεταφορικά και ουσιαστικά, και για τα μυαλά που κουβαλάμε και για όσα αντιμετωπίζουμε και όπως μας αντιμετωπίζουν....

Δεν ήταν σίγουρα πάντα ο τρόπος ζωής όμοιος με τον δικό μας. Αυτό μας το μαρτυρεί ο Ησίοδος στα γένη του. Το χρυσό ζούσε βάσει του Νου. Το αργυρό που στην εποχή του βασίλευε ο Κρόνος, βασιζόταν στον καθαρό λόγο. Από κει πήραν οι παραπλανητές το "εν αρχή ην ο λόγος.."  Φυσικά και δεν είναι ο λόγος, αλλά ο Νους εκ του οποίου εκπορεύεται ο Λόγος...  Ακολουθεί το σκληρό και δυνατό χάλκινο και κατόπιν οι ήρωες ή ημίθεοι. Ένα όμορφο γένος που προέκυψε από τον Έρωτα Θεών και Ανθρώπων, όμως έσβησε κατά τον Τρωϊκό πόλεμο κυνηγώντας την ωραία Ελένη και την απληστία. Ο εμφύλιος των "τελωνειακών δασμών", θα τον ονόμαζα ίσως.  Όσους δεν έθαψε η γη, ο Ζευς τους σκόρπισε μακριά απ' τους αθανάτους και τους ανθρώπους όπως είχε ορίσει πλέον να ζουν, στα πέρατα της γης.  Το Γένος.... που πολύ αγάπησε ο Δίας!  Ιστορικός σταθμός της ανθρώπινης γενιάς. 

Το πέμπτο, το σιδηρούν που προέκυψε (εμείς), περνά μέσα από πόνο, θλίψη, βάσανα και δυστυχίες, λόγω της ραθυμίας του και της ένωσής του με τον υλικό κόσμο.  Τιποτένιοι παίρνουν την εξουσία με βία ή εξαπάτηση. Ο φθόνος, η ζήλια, το μίσος, η χαιρεκακία και η ψυχασθένεια με την δίδυμη αδελφή της την παράνοια, βασιλεύουν στο γένος μας.

Παραθέτω από Πλάτωνα μια στιχομυθία που βρήκα στο diogeneis

Πλάτων στον «Κρατύλο, 397.e.2 – 398.c.4»

ΣΩ. : Αλήθεια, Ερμογένη. Τι να σημαίνει άραγε το όνομα «δαίμονες» ;; Πρόσεξε αν σου φανώ ότι λέω κάτι σπουδαίο.

ΕΡΜ. : Λέγε.

ΣΩ. : Γνωρίζεις ποιοι, κατά τον Ησίοδο, είναι οι δαίμονες ;;

ΕΡΜ. : Δεν γνωρίζω.

ΣΩ. : Δεν γνωρίζεις ούτε για το χρυσό γένος των ανθρώπων, που λέει ότι υπήρξε πρώτο ;;

ΕΡΜ. : Αυτό το ξέρω.

ΣΩ. : Λέει λοιπόν για αυτό «Μόλις το γένος τούτο χωρίστηκε σε μέρη οι δαίμονες αγνοί και υποχθόνιοι ονομάζονται, εσθλοί, αλεξίκακοι, φύλακες των ανθρώπων».

ΕΡΜ. : Δηλαδή, τι εννοείς;;

ΣΩ. : Νομίζω πως, λέγοντας χρυσό γένος, δεν εννοεί φτιαγμένο από χρυσάφι, αλλά αγαθό και καλό. Απόδειξη θεωρώ το γεγονός ότι για μας λέει πως είμαστε το σιδερένιο γένος.

ΕΡΜ. : Έχεις δίκιο.

ΣΩ. : Πιστεύεις λοιπόν ότι, και αν κάποιος από τους συγχρόνους μας είναι αγαθός, θα μπορούσε να πει πως ανήκει στο χρυσό γένος ;;

ΕΡΜ. : Βέβαια.

ΣΩ. : Οι αγαθοί όμως είναι φρόνιμοι ή τίποτα άλλο ;;

ΕΡΜ. : Φρόνιμοι.

ΣΩ. : Κατά την γνώμη μου, αυτό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο χαρακτηρίζει τους δαίμονες. Επειδή ήταν φρόνιμοι και «δαήμονες» (σοφοί) τους ονόμασαν «δαίμονες». Και στην αρχαία γλώσσα μας το όνομα αυτό αντιστοιχεί στο ίδιο. Σωστά λοιπόν και αυτός και άλλοι ποιητές λένε ότι, να πεθάνει κάποιος αγαθός, μεγάλη τύχη και τιμές αποκτάει και γίνεται δαίμονας, σύμφωνα με την ονομασία της φρόνησης. Έτσι και εγώ λοιπόν αντιλαμβάνομαι τον «δαήμονα», δηλαδή κάθε άνθρωπο, θεϊκό όσο ζει και αφού πεθάνει, και νομίζω ότι σωστά ονομάζεται «δαίμων». ……………..

Ένα συμπέρασμα λοιπόν που μπορεί να εξαχθεί, είναι πως υπάρχει η δυνατότητα να συνυπάρχουν τα γένη μεταξύ τους και όχι απαραίτητα και μόνον όταν εξαλειφθεί κάποιο απ' αυτά.  
Το κάθε επόμενο γένος έχει προκύψει απ'το προηγούμενο. Μέσω της ερμηνείας και της φαντασίας του ανθρώπου, έχουν δοθεί πολλοί χαρακτηρισμοί ειδικά για τα πρώτα γένη.  Δηλαδή πως κάποιες ανώτερες οντότητες εισέβαλαν στην γήινη ζωή, δημιούργησαν τους ανθρώπους, δηλαδή τα φθίνοντα ανθρωποειδή.
Κατά μία έννοια Ναι, θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε αυτήν την άποψη εν μέρει*  κατά την γνώμη μου απ΄την πλευρά, του πως επεμβαίνει ο άνθρωπος σαν τον σημερινό γνωστό τρόπο (ευγονική) και φιλοσοφικό ή πνευματικό αντιληπτικό γνωστικό μας πεδίο και όχι ως κάποια εξωγήινη οντότητα....  
Εξάλλου η διδασκόμενη ιστορία ασχολείται μόνον με όσα και όπως την ενδιαφέρουν. 
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ Στο arxaiologia.gr ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ.  Απεικονίζουν έναν καθόλα πολιτισμένο τρόπο διαβίωσης, σε οργανωμένα και διαμορφωμένα σπήλαια, άμαξες, πλοία με κουπιά και πανιά. Σαν να λέμε, μακράν από την άποψη που έχουμε για την περιορισμένη επιβίωση του είδους μας, εντός σπηλαίων !!!  
Η επέμβαση λοιπόν δεν έχει σχέση με την άμεση δομή του κυττάρου και την υψηλή γνώση της δημιουργίας του. Ο Άνθρωπος υπήρξε 100% μέρος του Συμπαντικού σχεδιασμού με πλήρη εξοπλισμό και όχι μια χημική τυχαιότητα ή  προγραμματισμένη από τυχάρπαστους. Το πως χωρίστηκε η ανθρώπινη ιστορία στην προ-Αδαμική και μετά-Αδαμική εποχή, ίσως αρκετοί από μας πια, να μπορούμε να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις. 

Ανήκω σε αυτούς που νομίζουν, άλλοι είναι πεπεισμένοι, πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι "ψυχή".  Αν δεχθούμε τις παρεμβάσεις που έχει υποστεί το ανθρώπινο είδος τόσο στο γενετικό του κώδικα όσο και το πνευματικό, τόσο αδρανοποιούνται σημαντικά στοιχεία και ιδιότητες του Αρχικού Είναι του, του Αρχέτυπου του.  Δηλαδή για να είμαι σαφέστερη, το σιδηρούν γένος ως η έσχατη απόκλιση του αρχικού Ανθρωπίνου γένους, έχει απολέσει τα περισσότερα των χαρακτηριστικών του, μάλλον είναι σε πλήρη και βαθύ ύπνο, απόλυτα ανενεργά, απενεργοποιημένα και λησμονημένα.  Ένα ακόμα σκαλοπάτι παρακάτω και τότε παύει να υπάρχει. Παύει να υπ(ο)-Άρχει της ψυχής του. Γίνεται ένα τίποτα, παύει η έννοια άνθρωπος, σε όποια μορφή αποτελέσματος από κει και πέρα. 

Αν καταλάβουμε αυτό, τότε δεν θα πρέπει πια να μας αγγίζει ψυχολογικά αρνητικά όταν ακούμε να μιλούν περί "προσαρμοστικότητας"  (!!!!) . Να μη μας ξενίζει όταν ακούμε για "ευλογίες μνημονίων" και το "μαζί τα φάγαμε". Μην μας ξενίζει πως οι πραγματικοί κλέφτες νομίζουν πως βρίσκονται υπεράνω της Νεμέσεως και συμπεριφέρονται παράλληλα με έπαρση και φαυλότητα.  Ανήκουν σε άλλο είδος που επιθυμεί να επιβιώσει παρασιτικά, επειδή αυτή ακριβώς μετασχηματίσθηκε ως φύση τους. 
Στο pc όταν δεν έχεις πρόγραμμα να σου διαβάζει βίντεο ήχου και εικόνας, δεν μπορείς να δεις ή να ακούσεις το οτιδήποτε. Το ίδιο συμβαίνει και στους μη έχοντες ενεργοποιημένη "ψυχή".  Δεν είναι σε θέση να καταλάβουν την διαφορά λόγω έλλειψης υψηλότερων ψυχικών ανθρωπίνων νοημάτων και αυτό φαίνεται καθαρά στην εκφορά του λόγους τους, των συμπεριφορών τους, των πράξεών τους.  Το ίδιο ισχύει σε άπασες τις περιπτώσεις, όσο κοντινές ή μακρινές είναι αυτές, στον καθ' ένα από μας.  Από συγγενικό πρόσωπο (μη μας φαίνεται παράξενο ή παράδοξο, αυτό συμβαίνει λόγω των προσμείξεων ανά τους αιώνες) μέχρι τον πολιτευτή, που εδώ πραγματικά μειδιά κανείς με νόημα, να επιθυμεί να γίνει ο παγκόσμιος "πολιτικός".....(!!!!)

Οι Αρχαίοι μας είπαν πως δεν ήταν η σελήνη κάποτε στα μέρη μας....... ¨Ηλθε αργότερα να περιστρέφεται γύρο μας δείχνοντάς μας μόνιμα την μία της πλευρά και σήμερα μας πληροφορούν πως απομακρύνεται κατά 2 λεπτά, δεν ξέρω σε κάθε πόσο χρονικό διάστημα.  Κάποιοι μας λένε πως μας κλέβουν τις ψυχές μας εγκατεστημένοι στην αθέατη πλευρά της σελήνης και πως κάποιες "εξωγήινες" οντότητες -ξωτικά ή τζίνι αλλοίωσαν το DNA μας κατά δέκα έλικες λιγότερο. Το τελευταίο ακούγεται έτσι κι αλλιώς λογικό, για λόγους που εξήγησα παρά πάνω. Πάντως όχι ότι από 12 έγιναν 2, αλλά αν είναι έτσι...... απλά τότε είναι ενεργοποιημένοι οι δύο, όπως κλειδωμένο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό του εγκεφαλικού λειτουργικού, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στον άνθρωπο.  Μην ξεχνάμε πως η ανατομία του αυτιού του ανθρώπου είναι να ακούει όσο το δελφίνι, αλλά δεν ακούει παρά μερικές εκατοντάδες μέτρα !! Ποιοί άλλωστε μας είπαν σχετικά πρόσφατα χρονικά πως "έσπασαν " τον κώδικά του έλικα του DNA ;;  Αυτοί ακριβώς που προσπαθούν να παρεμβαίνουν σ΄αυτό. Όμως η παρεμβολή δεν σημαίνει δημιουργία ζωής....., μηχανής ίσως....

Στις περιόδους των γενών, παράλληλα συνέβησαν διάφορα σημαντικά γεωλογικά γεγονότα. Επόμενο υπέρτατο σημαντικό γεγονός μετά την προ και μετά Αδαμική εποχή, ως άλλο μέγιστο συμβάν υπήρξαν οι κατακλυσμοί με τις διάφορες ονομασίες (Ωγύγη, Γιλγαμές, Ατλαντίδα / Αιγηίδα, Νώε) ή... ο ένας και μοναδικός κατακλυσμός που κλάπηκε από πολιτισμό σε πολιτισμό, από εποχή σε εποχή, από στόμα σε στόμα,  στους αιώνες που πέρασαν. 
Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν οι Γνωστικοί που πρωτοεμφανίστηκαν από τα πρώιμα χριστιανικά χρόνια, που ασχολούμενοι με την απαρχή του κόσμου, επέβαλαν τον δυισμό : καλό- κακό / πνεύμα - ύλη , ευρισκόμενα σε συνεχή πόλεμο !
Το σώμα κατ' αυτούς είναι η πηγή του κακού, επομένως εισάγουν την αυστηρή εγκράτεια. Από τις δοξασίες τους επέζησαν η μαγεία, η δεισιδαιμονία και οι εξορκισμοί. 

Στην συνέχεια επιβάλλεται ο Μεσαίωνας, ο φονταμενταλισμός του Χριστιανισμού και της Παπικής εκκλησίας. Η φονταμενταλιστική αυτή απο-ελληνοποίηση (δηλαδή εβραιοποίηση) του χριστιανισμού, απετέλεσε έκτοτε τον πυρήνα του προτεσταντισμού και των ξαδέλφων του.  Ο άνθρωπος έστρεψε την προσοχή του από τον Κόσμο στον εαυτό του. Ο Κόσμος έγινε άπειρο άρα άπιαστο και έχασε την νοηματική οδό και σύνδεση. 
Δόθηκε στην ανθρώπινη ζωή, η αίσθηση της γήινης φυλακής και ματαιότητας, μεταθέτοντας την σπουδαιότητα στην μετά θάνατον ζωή (!).  Κλείδωσαν έννοιες, που δεν επιτρέπουν να αγαπηθεί η παρούσα ζωή, ως ένα μίασμα ή ντροπή.  Η ζωή έγινε αναλώσιμη αφού πρώτα εξευτελίστηκε στο έπακρον. Η φύση έγινε όχι ο δάσκαλος και προστάτης (προσφορά δωρεάν τροφής πλούσιων ειδών καρπών και δωρεάν προσφοράς συνεχούς ενέργειας και φυτικών φυσικών φαρμάκων), αλλά απλώς η "αποθήκη" εξάντλησης των αποθεματικών της, πολιτευόμενοι στην ημερομηνία λήξη τους ενώ αυτό είναι ψεύδος.  Το πετρέλαιο δεν πρόκειται ποτέ να λείψει αφού είναι τα συνεχή απόβλητα του γήινου ζωντανού οργανισμού της γής, όπως το αυτό ισχύει και για το νερό. Ξεχάστε την υπεράντληση.  Για σκεφθείτε μόνον πόσο κομμάτι χερσαίου εδάφους κατέχουμε και θα συνειδητοποιήσετε τον δικό τους "μύθο", τρομοκρατούν για να κερδοσκοπούν στα χρηματιστήρια, έστω και αν γνωρίζουν οι επιστήμονες πως όλα αυτά είναι ψευδή και ελλειπή, ορθής πληροφόρησης. 
Οι αυτομαστιγούμενοι θρησκόληπτοι και μάλιστα οι κορεσμένοι υλικά, μεταφέρουν την ψύχωσή τους στον ανθρώπινο βίο ως απόρροια θρησκευτικού νόμου.....
Άλλοι ιστορικοί διακρίνουν στον γνωστικισμό την παρουσία στοιχείων που έχουν ληφθεί από  Ανατολικές θρησκείες και μυστηριακές τελετουργίες.  Δεν διακρίνουν απλώς, αυτό είναι γεγονός που το καταλαβαίνει και ο πιο άσχετος ερευνητής.  Πάντως οι Γνωστικοί χρησιμοποιούν στοιχεία από την Ιουδαϊκή θρησκεία, που είναι βασισμένη στην μυθολογία και θρησκεία των Αιγυπτίων και άλλων Ανατολικών λαών, τα οποία αναμιγνύουν με την ελληνική μυθολογία και φιλοσοφία και με τις χριστιανικές αντιλήψεις. Οι Γνωστικοί, έχουν τη δυνατότητα να εξαπατήσουν το ανθρώπινο είδος από την αληθινή και σωστή πορεία της εξέλιξης του.
Την πρώτη εκδήλωση του γνωστικισμού αποτελούν οι Οφίται, που είχαν σύμβολο τον οφι εξ ου και η ονομασία τους, το οποίο ύψωσε ο Μωυσής στη έρημο σύμφωνα με την Π.Διαθήκη (Ιωάννην Ευαγγέλιον 3, 14) 
Περισσότερα περί Γνωστικιστών διαβάστε στο intruder αλλά και αλλού. Επίσης διαβάστε για τον θεό της Σοφίας "Αχαμώθ".  

Η επιστροφή στον εσωτερικό μας κόσμο, η αγάπη του εξωτερικού μας, με την βοήθεια του φυσικού κόσμου και των Κλασικών Φιλοσόφων του , των λελογισμένων αισθήσεων και συναισθημάτων, ο επαναπροσδιορισμός και η ανα-νοηματοδότηση των πραγμάτων, είναι η μόνη μας λύση και η σωτηρία για το μέλλον.  Διότι κάθε μορφή πάθους ελέγχει, εξαρτά, ποδηγετεί, περιορίζει κάθε αναζήτηση και ανάπτυξη την ανθρώπινη οντότητα, με σκοταδιστικό και υποτακτικό τρόπο.
Απ' το Πυθαγόρειο θεώρημα του τρισυπόστατου, εν συνεχεία η Τριαδικότητα του Θεού απ' τους Χριστιανούς, το ανθρώπινο πλάσμα γέννημα - θρέμμα του κόσμου τούτου και του πυρός, όλα μας οδηγούν στην ανάγκη της κατανόησης της περιχώρησις. Δηλαδή την αμοιβαία διείσδυση του ενός εντός του άλλου. Η αλληλοκατανόηση, η άρρηκτη σχέση Δημιουργού - Δημιουργήματος που τα ενώνει ο Νους.  Αυτόν τον συνδετικό κρίκο τον αντέστρεψαν δολίως, δίνοντας του υπό μαθηματική σχέση το αήθες νόημα "του ισχυρότερου - αδυνατότερου" - "του μεγαλύτερου ή μικρότερου....",  άρα εννοώντας την απορρόφηση - εξαφάνιση ή την τροφή θύματα,  ώστε οι κοινωνίες από μόνες τους να διασπαστούν σε τεμάχια, για λόγους επιβίωσης με σύνθημα " ο θάνατός σου η ζωή μου" με την συνάμα ανάμειξη αλλότριων ξένων και παθογενών πνευματικών στοιχείων.  

Η γνώση από μόνη της δεν βοηθά, όπως και η επίγνωση. Αυτές απαιτούν την πράξη, την εφαρμογή για ολοκλήρωσή τους.  Όσο και άσχημα αν είναι τα πράγματα, πρέπει να βλέπουμε με αγωνιστικό και συλλογικό μάτι (εμείς) και όχι παθητικό επιτρέποντάς του να γιγαντώνεται.........

Νάγια
Η ΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΠΕΡΙΧΩΡΙΣΗΣ ΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΒΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Τα παρακάτω γραφόμενα ξεκίνησαν διαβάζοντας στο terrapapers   "Η Γνωστική Θεωρία για την Εξωγήινη Εισβολή"

Έτσι σιγά σιγά άρχισε να συγκροτείται σταδιακά η σκέψη, δηλαδή πως και γιατί τελικά ζούμε στην εποχή που ο παραλογισμός βασιλεύει.

Τα υλικά των ακόλουθων σκέψεων είναι : τα γένη του Ησίοδου, ο Τρωικός πόλεμος και η μετέπειτα γενιά, ο τριαδικός Θεός και όσα άλλα ακολουθούν παρακάτω....

Κρίνοντας απ' τον εαυτό μου, προσπαθώ και νομίζω πως μπορώ να μπω σε αρκετά μυαλά συνανθρώπων μου, για το πως θα αισθάνονται ψυχικά και πνευματικά, την "ποιότητα" της ενεργειακής περιόδου που βιώνουμε. 
Οδεύοντας προς τα πίσω, βρίσκουμε πάντα το αίτιο του αιτιατού.

Απ΄την μυθική εποχή του Κέρβερου μαθαίνουμε πως για κάποιον λόγο και όπως είχε επιβληθεί σύμφωνα με την απαίτηση του θεού του κάτω κόσμου, ειδάλλως θα το απαγόρευε, οι ψυχές έπρεπε να πληρώνουν "διόδια" (!!). Χωρίς τον οβολό, η ψυχή δεν περνούσε τα νερά της Αχερουσίας.  Ούτε μπρος ούτε πίσω. Σωστή κόλαση, εξ αιτίας ενός κέρματος. Εξαίρεση καμιά, πλην μιας του κυνικού φιλοσόφου Μένιππου, Έλληνας γεννημένος στην Ελληνική πόλη Γάδαρα της Συρίας, εκ του περιστατικού αυτού προήλθε η ρήση "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"  !  Αυτός όμως ήταν ένας και σημασία έχουν οι πολλοί, όλοι εμείς που δεν είμαστε ικανοί να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν.  Ενώ οι λίγοι "άλλοι" μια χαρά τα καταφέρνουν εις βάρος μας, πατώντας παντοιοτρόπως "πάνω" μας. Τα "διόδια" λοιπόν έρχονται από βάθος χρόνου, μεταφορικά και ουσιαστικά, και για τα μυαλά που κουβαλάμε και για όσα αντιμετωπίζουμε και όπως μας αντιμετωπίζουν....

Δεν ήταν σίγουρα πάντα ο τρόπος ζωής όμοιος με τον δικό μας. Αυτό μας το μαρτυρεί ο Ησίοδος στα γένη του. Το χρυσό ζούσε βάσει του Νου. Το αργυρό που στην εποχή του βασίλευε ο Κρόνος, βασιζόταν στον καθαρό λόγο. Από κει πήραν οι παραπλανητές το "εν αρχή ην ο λόγος.."  Φυσικά και δεν είναι ο λόγος, αλλά ο Νους εκ του οποίου εκπορεύεται ο Λόγος...  Ακολουθεί το σκληρό και δυνατό χάλκινο και κατόπιν οι ήρωες ή ημίθεοι. Ένα όμορφο γένος που προέκυψε από τον Έρωτα Θεών και Ανθρώπων, όμως έσβησε κατά τον Τρωϊκό πόλεμο κυνηγώντας την ωραία Ελένη και την απληστία. Ο εμφύλιος των "τελωνειακών δασμών", θα τον ονόμαζα ίσως.  Όσους δεν έθαψε η γη, ο Ζευς τους σκόρπισε μακριά απ' τους αθανάτους και τους ανθρώπους όπως είχε ορίσει πλέον να ζουν, στα πέρατα της γης.  Το Γένος.... που πολύ αγάπησε ο Δίας!  Ιστορικός σταθμός της ανθρώπινης γενιάς. 

Το πέμπτο, το σιδηρούν που προέκυψε (εμείς), περνά μέσα από πόνο, θλίψη, βάσανα και δυστυχίες, λόγω της ραθυμίας του και της ένωσής του με τον υλικό κόσμο.  Τιποτένιοι παίρνουν την εξουσία με βία ή εξαπάτηση. Ο φθόνος, η ζήλια, το μίσος, η χαιρεκακία και η ψυχασθένεια με την δίδυμη αδελφή της την παράνοια, βασιλεύουν στο γένος μας.

Παραθέτω από Πλάτωνα μια στιχομυθία που βρήκα στο diogeneis

Πλάτων στον «Κρατύλο, 397.e.2 – 398.c.4»

ΣΩ. : Αλήθεια, Ερμογένη. Τι να σημαίνει άραγε το όνομα «δαίμονες» ;; Πρόσεξε αν σου φανώ ότι λέω κάτι σπουδαίο.

ΕΡΜ. : Λέγε.

ΣΩ. : Γνωρίζεις ποιοι, κατά τον Ησίοδο, είναι οι δαίμονες ;;

ΕΡΜ. : Δεν γνωρίζω.

ΣΩ. : Δεν γνωρίζεις ούτε για το χρυσό γένος των ανθρώπων, που λέει ότι υπήρξε πρώτο ;;

ΕΡΜ. : Αυτό το ξέρω.

ΣΩ. : Λέει λοιπόν για αυτό «Μόλις το γένος τούτο χωρίστηκε σε μέρη οι δαίμονες αγνοί και υποχθόνιοι ονομάζονται, εσθλοί, αλεξίκακοι, φύλακες των ανθρώπων».

ΕΡΜ. : Δηλαδή, τι εννοείς;;

ΣΩ. : Νομίζω πως, λέγοντας χρυσό γένος, δεν εννοεί φτιαγμένο από χρυσάφι, αλλά αγαθό και καλό. Απόδειξη θεωρώ το γεγονός ότι για μας λέει πως είμαστε το σιδερένιο γένος.

ΕΡΜ. : Έχεις δίκιο.

ΣΩ. : Πιστεύεις λοιπόν ότι, και αν κάποιος από τους συγχρόνους μας είναι αγαθός, θα μπορούσε να πει πως ανήκει στο χρυσό γένος ;;

ΕΡΜ. : Βέβαια.

ΣΩ. : Οι αγαθοί όμως είναι φρόνιμοι ή τίποτα άλλο ;;

ΕΡΜ. : Φρόνιμοι.

ΣΩ. : Κατά την γνώμη μου, αυτό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο χαρακτηρίζει τους δαίμονες. Επειδή ήταν φρόνιμοι και «δαήμονες» (σοφοί) τους ονόμασαν «δαίμονες». Και στην αρχαία γλώσσα μας το όνομα αυτό αντιστοιχεί στο ίδιο. Σωστά λοιπόν και αυτός και άλλοι ποιητές λένε ότι, να πεθάνει κάποιος αγαθός, μεγάλη τύχη και τιμές αποκτάει και γίνεται δαίμονας, σύμφωνα με την ονομασία της φρόνησης. Έτσι και εγώ λοιπόν αντιλαμβάνομαι τον «δαήμονα», δηλαδή κάθε άνθρωπο, θεϊκό όσο ζει και αφού πεθάνει, και νομίζω ότι σωστά ονομάζεται «δαίμων». ……………..

Ένα συμπέρασμα λοιπόν που μπορεί να εξαχθεί, είναι πως υπάρχει η δυνατότητα να συνυπάρχουν τα γένη μεταξύ τους και όχι απαραίτητα και μόνον όταν εξαλειφθεί κάποιο απ' αυτά.  
Το κάθε επόμενο γένος έχει προκύψει απ'το προηγούμενο. Μέσω της ερμηνείας και της φαντασίας του ανθρώπου, έχουν δοθεί πολλοί χαρακτηρισμοί ειδικά για τα πρώτα γένη.  Δηλαδή πως κάποιες ανώτερες οντότητες εισέβαλαν στην γήινη ζωή, δημιούργησαν τους ανθρώπους, δηλαδή τα φθίνοντα ανθρωποειδή.
Κατά μία έννοια Ναι, θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε αυτήν την άποψη εν μέρει*  κατά την γνώμη μου απ΄την πλευρά, του πως επεμβαίνει ο άνθρωπος σαν τον σημερινό γνωστό τρόπο (ευγονική) και φιλοσοφικό ή πνευματικό αντιληπτικό γνωστικό μας πεδίο και όχι ως κάποια εξωγήινη οντότητα....  
Εξάλλου η διδασκόμενη ιστορία ασχολείται μόνον με όσα και όπως την ενδιαφέρουν. 
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ Στο arxaiologia.gr ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ.  Απεικονίζουν έναν καθόλα πολιτισμένο τρόπο διαβίωσης, σε οργανωμένα και διαμορφωμένα σπήλαια, άμαξες, πλοία με κουπιά και πανιά. Σαν να λέμε, μακράν από την άποψη που έχουμε για την περιορισμένη επιβίωση του είδους μας, εντός σπηλαίων !!!  
Η επέμβαση λοιπόν δεν έχει σχέση με την άμεση δομή του κυττάρου και την υψηλή γνώση της δημιουργίας του. Ο Άνθρωπος υπήρξε 100% μέρος του Συμπαντικού σχεδιασμού με πλήρη εξοπλισμό και όχι μια χημική τυχαιότητα ή  προγραμματισμένη από τυχάρπαστους. Το πως χωρίστηκε η ανθρώπινη ιστορία στην προ-Αδαμική και μετά-Αδαμική εποχή, ίσως αρκετοί από μας πια, να μπορούμε να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις. 

Ανήκω σε αυτούς που νομίζουν, άλλοι είναι πεπεισμένοι, πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι "ψυχή".  Αν δεχθούμε τις παρεμβάσεις που έχει υποστεί το ανθρώπινο είδος τόσο στο γενετικό του κώδικα όσο και το πνευματικό, τόσο αδρανοποιούνται σημαντικά στοιχεία και ιδιότητες του Αρχικού Είναι του, του Αρχέτυπου του.  Δηλαδή για να είμαι σαφέστερη, το σιδηρούν γένος ως η έσχατη απόκλιση του αρχικού Ανθρωπίνου γένους, έχει απολέσει τα περισσότερα των χαρακτηριστικών του, μάλλον είναι σε πλήρη και βαθύ ύπνο, απόλυτα ανενεργά, απενεργοποιημένα και λησμονημένα.  Ένα ακόμα σκαλοπάτι παρακάτω και τότε παύει να υπάρχει. Παύει να υπ(ο)-Άρχει της ψυχής του. Γίνεται ένα τίποτα, παύει η έννοια άνθρωπος, σε όποια μορφή αποτελέσματος από κει και πέρα. 

Αν καταλάβουμε αυτό, τότε δεν θα πρέπει πια να μας αγγίζει ψυχολογικά αρνητικά όταν ακούμε να μιλούν περί "προσαρμοστικότητας"  (!!!!) . Να μη μας ξενίζει όταν ακούμε για "ευλογίες μνημονίων" και το "μαζί τα φάγαμε". Μην μας ξενίζει πως οι πραγματικοί κλέφτες νομίζουν πως βρίσκονται υπεράνω της Νεμέσεως και συμπεριφέρονται παράλληλα με έπαρση και φαυλότητα.  Ανήκουν σε άλλο είδος που επιθυμεί να επιβιώσει παρασιτικά, επειδή αυτή ακριβώς μετασχηματίσθηκε ως φύση τους. 
Στο pc όταν δεν έχεις πρόγραμμα να σου διαβάζει βίντεο ήχου και εικόνας, δεν μπορείς να δεις ή να ακούσεις το οτιδήποτε. Το ίδιο συμβαίνει και στους μη έχοντες ενεργοποιημένη "ψυχή".  Δεν είναι σε θέση να καταλάβουν την διαφορά λόγω έλλειψης υψηλότερων ψυχικών ανθρωπίνων νοημάτων και αυτό φαίνεται καθαρά στην εκφορά του λόγους τους, των συμπεριφορών τους, των πράξεών τους.  Το ίδιο ισχύει σε άπασες τις περιπτώσεις, όσο κοντινές ή μακρινές είναι αυτές, στον καθ' ένα από μας.  Από συγγενικό πρόσωπο (μη μας φαίνεται παράξενο ή παράδοξο, αυτό συμβαίνει λόγω των προσμείξεων ανά τους αιώνες) μέχρι τον πολιτευτή, που εδώ πραγματικά μειδιά κανείς με νόημα, να επιθυμεί να γίνει ο παγκόσμιος "πολιτικός".....(!!!!)

Οι Αρχαίοι μας είπαν πως δεν ήταν η σελήνη κάποτε στα μέρη μας....... ¨Ηλθε αργότερα να περιστρέφεται γύρο μας δείχνοντάς μας μόνιμα την μία της πλευρά και σήμερα μας πληροφορούν πως απομακρύνεται κατά 2 λεπτά, δεν ξέρω σε κάθε πόσο χρονικό διάστημα.  Κάποιοι μας λένε πως μας κλέβουν τις ψυχές μας εγκατεστημένοι στην αθέατη πλευρά της σελήνης και πως κάποιες "εξωγήινες" οντότητες -ξωτικά ή τζίνι αλλοίωσαν το DNA μας κατά δέκα έλικες λιγότερο. Το τελευταίο ακούγεται έτσι κι αλλιώς λογικό, για λόγους που εξήγησα παρά πάνω. Πάντως όχι ότι από 12 έγιναν 2, αλλά αν είναι έτσι...... απλά τότε είναι ενεργοποιημένοι οι δύο, όπως κλειδωμένο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό του εγκεφαλικού λειτουργικού, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στον άνθρωπο.  Μην ξεχνάμε πως η ανατομία του αυτιού του ανθρώπου είναι να ακούει όσο το δελφίνι, αλλά δεν ακούει παρά μερικές εκατοντάδες μέτρα !! Ποιοί άλλωστε μας είπαν σχετικά πρόσφατα χρονικά πως "έσπασαν " τον κώδικά του έλικα του DNA ;;  Αυτοί ακριβώς που προσπαθούν να παρεμβαίνουν σ΄αυτό. Όμως η παρεμβολή δεν σημαίνει δημιουργία ζωής....., μηχανής ίσως....

Στις περιόδους των γενών, παράλληλα συνέβησαν διάφορα σημαντικά γεωλογικά γεγονότα. Επόμενο υπέρτατο σημαντικό γεγονός μετά την προ και μετά Αδαμική εποχή, ως άλλο μέγιστο συμβάν υπήρξαν οι κατακλυσμοί με τις διάφορες ονομασίες (Ωγύγη, Γιλγαμές, Ατλαντίδα / Αιγηίδα, Νώε) ή... ο ένας και μοναδικός κατακλυσμός που κλάπηκε από πολιτισμό σε πολιτισμό, από εποχή σε εποχή, από στόμα σε στόμα,  στους αιώνες που πέρασαν. 
Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν οι Γνωστικοί που πρωτοεμφανίστηκαν από τα πρώιμα χριστιανικά χρόνια, που ασχολούμενοι με την απαρχή του κόσμου, επέβαλαν τον δυισμό : καλό- κακό / πνεύμα - ύλη , ευρισκόμενα σε συνεχή πόλεμο !
Το σώμα κατ' αυτούς είναι η πηγή του κακού, επομένως εισάγουν την αυστηρή εγκράτεια. Από τις δοξασίες τους επέζησαν η μαγεία, η δεισιδαιμονία και οι εξορκισμοί. 

Στην συνέχεια επιβάλλεται ο Μεσαίωνας, ο φονταμενταλισμός του Χριστιανισμού και της Παπικής εκκλησίας. Η φονταμενταλιστική αυτή απο-ελληνοποίηση (δηλαδή εβραιοποίηση) του χριστιανισμού, απετέλεσε έκτοτε τον πυρήνα του προτεσταντισμού και των ξαδέλφων του.  Ο άνθρωπος έστρεψε την προσοχή του από τον Κόσμο στον εαυτό του. Ο Κόσμος έγινε άπειρο άρα άπιαστο και έχασε την νοηματική οδό και σύνδεση. 
Δόθηκε στην ανθρώπινη ζωή, η αίσθηση της γήινης φυλακής και ματαιότητας, μεταθέτοντας την σπουδαιότητα στην μετά θάνατον ζωή (!).  Κλείδωσαν έννοιες, που δεν επιτρέπουν να αγαπηθεί η παρούσα ζωή, ως ένα μίασμα ή ντροπή.  Η ζωή έγινε αναλώσιμη αφού πρώτα εξευτελίστηκε στο έπακρον. Η φύση έγινε όχι ο δάσκαλος και προστάτης (προσφορά δωρεάν τροφής πλούσιων ειδών καρπών και δωρεάν προσφοράς συνεχούς ενέργειας και φυτικών φυσικών φαρμάκων), αλλά απλώς η "αποθήκη" εξάντλησης των αποθεματικών της, πολιτευόμενοι στην ημερομηνία λήξη τους ενώ αυτό είναι ψεύδος.  Το πετρέλαιο δεν πρόκειται ποτέ να λείψει αφού είναι τα συνεχή απόβλητα του γήινου ζωντανού οργανισμού της γής, όπως το αυτό ισχύει και για το νερό. Ξεχάστε την υπεράντληση.  Για σκεφθείτε μόνον πόσο κομμάτι χερσαίου εδάφους κατέχουμε και θα συνειδητοποιήσετε τον δικό τους "μύθο", τρομοκρατούν για να κερδοσκοπούν στα χρηματιστήρια, έστω και αν γνωρίζουν οι επιστήμονες πως όλα αυτά είναι ψευδή και ελλειπή, ορθής πληροφόρησης. 
Οι αυτομαστιγούμενοι θρησκόληπτοι και μάλιστα οι κορεσμένοι υλικά, μεταφέρουν την ψύχωσή τους στον ανθρώπινο βίο ως απόρροια θρησκευτικού νόμου.....
Άλλοι ιστορικοί διακρίνουν στον γνωστικισμό την παρουσία στοιχείων που έχουν ληφθεί από  Ανατολικές θρησκείες και μυστηριακές τελετουργίες.  Δεν διακρίνουν απλώς, αυτό είναι γεγονός που το καταλαβαίνει και ο πιο άσχετος ερευνητής.  Πάντως οι Γνωστικοί χρησιμοποιούν στοιχεία από την Ιουδαϊκή θρησκεία, που είναι βασισμένη στην μυθολογία και θρησκεία των Αιγυπτίων και άλλων Ανατολικών λαών, τα οποία αναμιγνύουν με την ελληνική μυθολογία και φιλοσοφία και με τις χριστιανικές αντιλήψεις. Οι Γνωστικοί, έχουν τη δυνατότητα να εξαπατήσουν το ανθρώπινο είδος από την αληθινή και σωστή πορεία της εξέλιξης του.
Την πρώτη εκδήλωση του γνωστικισμού αποτελούν οι Οφίται, που είχαν σύμβολο τον οφι εξ ου και η ονομασία τους, το οποίο ύψωσε ο Μωυσής στη έρημο σύμφωνα με την Π.Διαθήκη (Ιωάννην Ευαγγέλιον 3, 14) 
Περισσότερα περί Γνωστικιστών διαβάστε στο intruder αλλά και αλλού. Επίσης διαβάστε για τον θεό της Σοφίας "Αχαμώθ".  

Η επιστροφή στον εσωτερικό μας κόσμο, η αγάπη του εξωτερικού μας, με την βοήθεια του φυσικού κόσμου και των Κλασικών Φιλοσόφων του , των λελογισμένων αισθήσεων και συναισθημάτων, ο επαναπροσδιορισμός και η ανα-νοηματοδότηση των πραγμάτων, είναι η μόνη μας λύση και η σωτηρία για το μέλλον.  Διότι κάθε μορφή πάθους ελέγχει, εξαρτά, ποδηγετεί, περιορίζει κάθε αναζήτηση και ανάπτυξη την ανθρώπινη οντότητα, με σκοταδιστικό και υποτακτικό τρόπο.
Απ' το Πυθαγόρειο θεώρημα του τρισυπόστατου, εν συνεχεία η Τριαδικότητα του Θεού απ' τους Χριστιανούς, το ανθρώπινο πλάσμα γέννημα - θρέμμα του κόσμου τούτου και του πυρός, όλα μας οδηγούν στην ανάγκη της κατανόησης της περιχώρησις. Δηλαδή την αμοιβαία διείσδυση του ενός εντός του άλλου. Η αλληλοκατανόηση, η άρρηκτη σχέση Δημιουργού - Δημιουργήματος που τα ενώνει ο Νους.  Αυτόν τον συνδετικό κρίκο τον αντέστρεψαν δολίως, δίνοντας του υπό μαθηματική σχέση το αήθες νόημα "του ισχυρότερου - αδυνατότερου" - "του μεγαλύτερου ή μικρότερου....",  άρα εννοώντας την απορρόφηση - εξαφάνιση ή την τροφή θύματα,  ώστε οι κοινωνίες από μόνες τους να διασπαστούν σε τεμάχια, για λόγους επιβίωσης με σύνθημα " ο θάνατός σου η ζωή μου" με την συνάμα ανάμειξη αλλότριων ξένων και παθογενών πνευματικών στοιχείων.  

Η γνώση από μόνη της δεν βοηθά, όπως και η επίγνωση. Αυτές απαιτούν την πράξη, την εφαρμογή για ολοκλήρωσή τους.  Όσο και άσχημα αν είναι τα πράγματα, πρέπει να βλέπουμε με αγωνιστικό και συλλογικό μάτι (εμείς) και όχι παθητικό επιτρέποντάς του να γιγαντώνεται.........

Νάγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου