a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012


Οι άνθρωποι που μέσα απ΄τις κλίκες κυβερνούν αυτόν τον κόσμο, δυστυχώς οι προθέσεις τους δεν είναι οι αγιότερες......, αντίθετα.

Η χειραγώγηση την αντίληψης των κοινωνιών εδώ και τουλάχιστον 2500 χρόνια, έφερε προοδευτικά την ρευστή και επικίνδυνη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, σαν την κινούμενη άμμο, που όπως αποδεικνύεται πλέον, αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός.
Διάβαζα στο infowars του Alex Jones, πως έχει ήδη αρχίσει μια ιδιότυπη προπαγάνδα φυλετικού πολέμου, σε περίπτωση μη εκλογής του Ομπάμα, με απειλές επίσης στο πρόσωπο του Ρόμνευ.  Ενώ ναι μεν η κυβέρνηση δεν προβάλει μέσω των μέσων ενημέρωσης τέτοιου είδους απειλές, μέσα απ'την κοινωνική δικτύωση όμως αυτό γίνεται εμφανές. Ποιός στήνει τέτοιες παγίδες ;;

Μοιάζει σαν να εκμεταλλεύονται τα όποια κέντρα που υποκινούν τέτοιες ψυχολογικές τάσεις, να επιδιώκουν έμμεσα και άμεσα, κάτι όχι και τόσο αθώο, όχι μόνον για την Αμερική, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Η μείξη των λαών, με τις καθ' όλα αποδεκτές διαφορετικότητές τους, είτε φυλετικές, είτε θρησκευτικοπολιτικές, γίνεται όλο και κατανοητότερο, πως οργανώθηκε διαχρονικά και με διάφορους τρόπους, για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, που στοχεύει να πάρει "σάρκα και οστά" στην νέα χιλιετηρίδα.  Οι υποστηρικτές της κάθε πλευράς, δεν είναι παρά οι δούλοι του εκμαυλισμού, που εκπαιδεύτηκαν να βασίζονται πάνω στην κάθε διαφορά που στηρίζουν.   Η ομορφιά και η αναγκαιότητα της διαφορετικότητας, έγινε εργαλείο εκμετάλλευσης και πώρωσης, μακράν απ' την ουσία της ύπαρξής της.  

Οι γηγενείς Αμερικανοί και άλλοι ιθαγενείς, είναι εύλογο να αντιδρούν για την κατάσταση της χώρας τους. Πρώτα για την υφαρπαγή της γης τους από τους Ευρωπαίους και εν συνεχεία για την σύγχρονη εξάρτησή τους, γιατί όχι την παράδοση τους, σε μια χούφτα αλλότριων ανθρώπων.  Σώφρον θα ήταν να σκεφτούν, πως αν εξεγερθούν στο πρόσωπο του φουκαρά του διπλανού, πρώτα κακό θα κάνουν στους ίδιους, αλλά και στους ξενόφερτους διπλανούς τους.
Ας σκεφθούν, πως οι ξενόφερτοι δεν ήλθαν γιατί ξαφνικά μίσησαν τον τόπο τους και είπαν να αλλάξουν τόπο. Ήλθαν για να σωθούν απ΄ αυτά που υφίστανται οι δικοί τους στον τόπο τους, απ' τους ίδιους που κατέλαβαν πριν ελάχιστες εκατοντάδες χρόνια την δική τους πατρίδα.  Δίπλα τους πρέπει να κάτσουν στους δρόμους, αν επιθυμούν να ξανακερδίσουν τον τόπο τους και την ζωή τους, απαιτώντας ακριβώς τα ίδια βασικά πράγματα.  Διότι αν κτυπηθεί το κακό στην ρίζα του και όχι αλλού γι αλλού, τότε αυτή η μείξη θα επανέλθει ως φυσιολογική συνέπεια, στα λογικά της όρια, εγκαταλείποντας τους εξαναγκασμούς.  Ο τόπος του κάθε γηγενούς ανθρώπου, είναι η ρίζα του δένδρου που ψάχνει να βρει νερό για να αναπτυχθεί στο περιβάλλον που φύτρωσε και του ταιριάζει. 

Προτίμησαν να ισοπεδώσουν βαθμιδωτές πολυθεϊστικές θρησκείες, εγκαθιστώντας τον μονοθεϊσμό ως απόλυτο και αυταρχικό, γιατί έτσι εξυπηρέτησε στο να φτάσουμε μέχρι εδώ.
Δεν είμαι σε θέση να εκφέρω γνώμη για το ποιά από τις δύο πολιτικά αντιμαχόμενες πλευρές υποδαυλίζει τέτοιου είδους τακτικές στην Αμερική* το θέμα όμως είναι πως το πρόβλημα είναι ορατό και άμεσο.  Ούτε κανονικά έχει τόση σημασία, αν αυτές οι αντιπολιτευόμενες πλευρές παίζουν το ίδιο χαρτί. Η ουσία έχει σημασία. Μπορώ να πω επίσης, πως αυτή η προπαγάνδα έχει φτάσει μέχρι εμάς, μέσω βίντεο που δείχνουν τον Ομπάμα σαν δρακουμέλ.  Ο αντίπαλος δηλαδή είναι αθώος ;;  Οι προηγούμενοι επίσης ;;

Κατά την άποψή μου, όσο και αν κατά την γνώμη τους αυτοί που υποστηρίζουν τον Ομπάμα, θα θεωρήσουν ρατσιστική επιλογή για όσους Αμερικανούς πολίτες δεν τον ξαναψηφίσουν, η σκέψη καταλήγει σε ένα συμπέρασμα..., πως οι κοινωνίες έχουν πολύ δρόμο στο να φτάσουν να μην τις εκμεταλλεύονται τόσο επικίνδυνα και βλαβερά εις βάρος τους.  Δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν είναι σε θέση ο άνθρωπος να κρίνει τον πολιτευτή του από τα έργα του , τις πράξεις του και τις όποιες αποδεδειγμένα εφαρμοσμένες ή τις έμπρακτες προσπάθειες εφαρμογής, των εξαγγελιών του (1). Μου είναι αδιανόητο να φανταστώ πως μπορεί να εκλέγει κάποιος μόνον λόγω χρώματος ή φυλής και όχι βάση ήθους και ανθρωπίνων αξιών (2). Δεν μπορεί κάποιοι να προτρέπουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους να κυνηγά χίμαιρες, να αλληλοσπαραχθεί.  Είναι εντελώς τρελό να συζητούμε στον 21ον αιώνα, για μαθήματα πρώτης δημοτικού.....
Αν θέλει ο κόσμος να βγει στους δρόμους, να βγει για να σώσει την πατρίδα του, την φυλή του (3) απ΄ τα γεράκια  των πολέμων και των άπληστων και φιλήδονων σεχτών. Όχι ενάντια στον πλησίον του, όχι εναντίον στον διαφορετικό συνάνθρωπό του. Αυτές οι δύο πλευρές και όσες ακόμα αποτελούν τις μάζες - ομάδες των ανθρώπων, οφείλουν να καταλάβουν πως έχουν ολιγάριθμους κοινούς εχθρούς, που όσο κι αν δεν τους αρέσει ο τρόπος που ζουν, είτε σε αναμεμειγμένες κοινωνίες είτε στις πατρίδες τους, αυτές ως ομάδες είναι ο τελικός στόχος των σεχτών... και όχι προς τα εκεί που τους καθοδηγούν - τους στρέφουν. 

Ποιός είπε πως κατά βάση, ένας λευκός είναι χειρότερος ή καλλίτερος από έναν μαύρο ;; Κανείς, εκτός αυτών που μέσω της διαφορετικότητας και της αντιπαλότητας επιπλέουν χαιρέκακα, εις βάρος της ανθρωπότητας.
Γεγονός είναι πως ένας λευκός δεν μπορεί να γίνει μαύρος, ούτε το αντίθετο και αυτό γιατί απλά είναι νόμος της φύσης.  ¨Οσο και αν η ομορφιά των λουλουδιών των κάκτων δεν είναι μορφολογικά ταυτόσημη με αυτήν των ρόδων, η ουσία είναι πως ρόδα και λουλούδια κάκτων είναι εξίσου όμορφα, για αυτό ακριβώς που είναι και όχι γιατί κάποιος θέλει να τα αντιλαμβάνεται ή να τα επιλέγει κάπως αλλιώς.

Ας καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι απανταχού της γης, πως δεν έχουν κανένα λόγο να ανταγωνίζονται το διαφορετικό, παρά να το αντιμετωπίζουν σαν όλες τις ποικίλες χρήσιμες εμπειρίες που προσφέρει το οικοσύστημα. Αν το οικοσύστημα δεν είχε την ποικιλομορφία του, αυτός ο κόσμος που ακόμα απολαμβάνουμε δεν θα υπήρχε ή θα ήταν εντελώς διαφορετικός και μουντός.  Αν θα προτιμούσαμε μόνον τις μέλισσες ή μόνον τις σφήκες, τότε η ισορροπία του οικοσυστήματος θα ήταν παντελώς διάφορη, μονόπλευρη, άμεσα φθαρτή και καθόλου εξελίξιμη. Η έλλειψη συνείδησης προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι επειδή οι κοινωνίες κλείστηκαν στις πόλεις φυλακή, χάνοντας κάθε επαφή με το φυσικό τους διδακτικό περιβάλλον.  Φύση για τους ανθρώπους κατάντησε να είναι, ό,τι τους παρέχει ο "πολιτισμός" και η εξάρτηση απ' αυτόν.  Ακόμα και στις διακοπές τους, κουβαλούν τις συνήθειες των πόλεων.

Την δυστυχία στους ανθρώπους δεν την έφεραν μόνον οι λευκοί ή μόνον οι μαύροι κάποτε στο βαθύ παρελθόν. Αλλά μια μερίδα ανθρώπων που δεν εντάσσει τον εαυτό της σε καμιά απ΄τις υπάρχουσες φυσικές μορφολογικές διαφορές.  Μου περνά απ΄ το μυαλό μου, το απεχθές τραπουλοπαιχνίδι που τάχατε δηλώνει την πορεία των εξελίξεων στην ανθρωπότητα.  Κάποια κάρτα υποδηλώνει την εξέγερση των ανθρώπων και την βάναυση και βίαιη καταστολή τους, για να εμφανιστεί ο μεγάλος λυτρωτής. 
Ας ληφθεί αυτό πολύ σοβαρά υπ' όψιν, όσοι αρέσκονται σε τέτοιοες συνωμοσιολογικές μαλακίες και ας καταλάβουν, πως όπως η Αραβική άνοιξη δεν ήταν παρά ένα άσχημο παιχνίδι εις βάρος των ισλαμο-Αράβων, το αυτό σκοπό εξυπηρετούν αυτές οι υποχθόνιες προπαγάνδες στον υπόλοιπο κόσμο.  Σαν τους δικούς μας τους αόρατους "πραξικοπηματίες" του Μπεγλίτη, εμπαίζοντας την κοινωνία και καρατομώντας την ηγεσία! Σαν τις δικές μας υποθάλπουσες προπαγάνδες - φήμες,  για τις υποτιθέμενες εσωτερικές μας υποβόσκουσες εμφυλιακές τάσεις. Οι 300 (ούτε ένας παραπάνω) και εμείς δεν είναι εμφυλιακή τάση. Παντού τα ίδια και απαράλλαχτα. ¨Οχι δύσκολα πια, γίνονται αντιληπτές τέτοιες προθέσεις, για κάποιον που έχει την θέληση να κρατά τα μάτια του ανοιχτά.

Ας σκεφτούν πως μια παγκοσμιοποίηση, δεν μπορεί να επιβάλλει τον νόμο της, παρά μόνον κρυμμένη πίσω από τα ανώριμα καμώματα των ανθρώπων, δικαιώνοντας τους thinkαδόρους πως οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να αυτοκυβερνηθούν. Θα τους δικαιώνουν , για το ότι η ανθρωπότητα δεν είναι παρά μάζα ηλιθίων, που έρπει πίσω από κάθε ανθρώπινη αδυναμία, καθοδήγηση - ποδηγέτηση.
Ας σκεφθούν, πως παροτρύνσεις τύπου "έλα να μου πεις τι κάνει ο διπλανός σου", σίγουρα δεν εξυπηρετούν αυτούς που το αποδέχονται μοχθηρά, αλλά αυτούς που τους το ζητούν. Πως είναι δυνατόν να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό απ' τους ανθρώπους, το ότι αυτό που τους ζητούν είναι απαράμιλλα όμοιο, σαν το έργο των ανά τον κόσμο μυστικών υπηρεσιών, τις οποίες μπορεί και οι ίδιοι να κατηγορούν ;;
Δεν θέλει πολύ φολοσοφία* οι μεν μουσουλμάνοι που εξεγείρονται ενάντια μιας ταινίας και οι χριστιανοί για μια άλλη αντίστοιχη, το παγκόσμιο σύστημα επιθυμεί την αναταραχή και την εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στον πλανήτη.  Αυτή είναι μια αλήθεια και μόνον ένας ηλίθιος ή εμπαθής δεν μπορεί να το διαβλέψει !
Δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό, πως οι άνθρωποι είναι αυτοί που φέρνουν όλο και πιο κοντά το αστυνομοκρατούμενο κράτος. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που προσκαλούν όλο και πιο κοντά τους, τον φασισμό.
Δεν μπορεί να μην έχουν καταλάβει πρώτοι οι συγγενείς των θυμάτων της 11ης πως η όλη υπόθεση ήταν στημένη με την ισλαμοτρομοκρατία, που έφερε την μεγαλύτερη αστυνόμευση και περιορισμό δικαιωμάτων στην χώρα τους. Δεν είναι επίσης δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν διοχετεύσει αυτήν την καθόλα πικρή, μακάβρια εμπειρία τους, υπέρ του συμφέροντος της κοινωνίας τους, υπερκεράζοντας την θλίψη τους, μετατρέποντάς την σε χρήσιμη γνώση.

Η υπέρτατη νίκη υπέρ της ανθρωπότητας θα είναι όταν : ο μαύρος, ο λευκός και ο κίτρινος - ο έξυπνος, ο βλάκας και ο πανηλίθιος - ο ψηλός, ο κοντός και ο μέτριος - ο όμορφος, ο άσχημος και ο αδιάφορος - ο καλός, ο κακός και ο αναποφάστιστος - ο πλούσιος, ο φτωχότερος και ο πάνφτωχος - ο κοινωνικός, ο περιθωριακός και ο αντιεξουσιαστής - ο μορφωμένος, ο αμόρφωτος και ο ξερόλας, ο εργαζόμενος, ο άνεργος και ο επιχειρηματίας, θα πιαστούν χέρι χέρι να επανα-διεκδικήσουν το δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς, με πνεύμα ελευθερίας και πραγματικής ανεξαρτησίας.  Ίσως κλονιστούν που θα πέσουν τα κάστρα των ψευδαισθήσεών τους, όμως ο κόσμος που θα διεκδικούν θα είναι απείρως ανώτερος απ΄τον υπάρχοντα.  

Νάγια

(1) Ναι ξέρω, θα μου πείτε "δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ ;;" . Μα αυτό ακριβώς λέω... και εμείς ανήκουμε στην ανθρωπότητα, είμαστε μέρος της, δεν είμαστε κάτι ξεχωριστό, δεν είμαστε δεινόσαυροι.  Κρίνεται η ανθρωπότητα και όχι μονομερώς.  Αν είμαστε άξιοι να σηκώσουμε αυτόν τον πνευματικό σταυρό της ανθρωπότητας, ας το πράξουμε, ειδάλλως ας παραμερίσουμε να το αναλάβει κάποιος άλλος αξιότερος.

(2) Στο σημείο αυτό δεν με ενδιαφέρουν αυτοί που κρίνουν βάσει και μόνον του συμφέροντός τους. Πρωταρχικά με ενδιαφέρουν οι πολλοί, που δεν έχουν καμία πρόσβαση στην οροφή και αυτοί είναι οι περισσότεροι.  Αν αυτοί αφυπνισθούν, οι υπόλοιποι θα αυτοαναιρούνται εκ των πραγμάτων και χωρίς καμιά προσπάθεια.

(3) όπως θα πρέπει αντίστοιχα να τον ενδιαφέρει να υπερασπίζεται τα παρόμοια του αντιπαραδιπλανού του. Όταν αυτό συμβεί, τότε ο καθένας, αρχικά με σκυφτό κεφάλι λόγω της τεράστιας γκάφας του, αλλά αργότερα ατενίζοντας (απελευθερωμένος πια απ΄την ουτοπία της ενοχής του) τον τόπο του, τους οικείους του, το παρελθόν και το μέλλον του, θα είναι η πιο τρανή και πολύτιμη αποζημίωσή του.
Μήνυμα προς την Ανθρωπότητα και δη προς τους Αμερικανούς


Οι άνθρωποι που μέσα απ΄τις κλίκες κυβερνούν αυτόν τον κόσμο, δυστυχώς οι προθέσεις τους δεν είναι οι αγιότερες......, αντίθετα.

Η χειραγώγηση την αντίληψης των κοινωνιών εδώ και τουλάχιστον 2500 χρόνια, έφερε προοδευτικά την ρευστή και επικίνδυνη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, σαν την κινούμενη άμμο, που όπως αποδεικνύεται πλέον, αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός.
Διάβαζα στο infowars του Alex Jones, πως έχει ήδη αρχίσει μια ιδιότυπη προπαγάνδα φυλετικού πολέμου, σε περίπτωση μη εκλογής του Ομπάμα, με απειλές επίσης στο πρόσωπο του Ρόμνευ.  Ενώ ναι μεν η κυβέρνηση δεν προβάλει μέσω των μέσων ενημέρωσης τέτοιου είδους απειλές, μέσα απ'την κοινωνική δικτύωση όμως αυτό γίνεται εμφανές. Ποιός στήνει τέτοιες παγίδες ;;

Μοιάζει σαν να εκμεταλλεύονται τα όποια κέντρα που υποκινούν τέτοιες ψυχολογικές τάσεις, να επιδιώκουν έμμεσα και άμεσα, κάτι όχι και τόσο αθώο, όχι μόνον για την Αμερική, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Η μείξη των λαών, με τις καθ' όλα αποδεκτές διαφορετικότητές τους, είτε φυλετικές, είτε θρησκευτικοπολιτικές, γίνεται όλο και κατανοητότερο, πως οργανώθηκε διαχρονικά και με διάφορους τρόπους, για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, που στοχεύει να πάρει "σάρκα και οστά" στην νέα χιλιετηρίδα.  Οι υποστηρικτές της κάθε πλευράς, δεν είναι παρά οι δούλοι του εκμαυλισμού, που εκπαιδεύτηκαν να βασίζονται πάνω στην κάθε διαφορά που στηρίζουν.   Η ομορφιά και η αναγκαιότητα της διαφορετικότητας, έγινε εργαλείο εκμετάλλευσης και πώρωσης, μακράν απ' την ουσία της ύπαρξής της.  

Οι γηγενείς Αμερικανοί και άλλοι ιθαγενείς, είναι εύλογο να αντιδρούν για την κατάσταση της χώρας τους. Πρώτα για την υφαρπαγή της γης τους από τους Ευρωπαίους και εν συνεχεία για την σύγχρονη εξάρτησή τους, γιατί όχι την παράδοση τους, σε μια χούφτα αλλότριων ανθρώπων.  Σώφρον θα ήταν να σκεφτούν, πως αν εξεγερθούν στο πρόσωπο του φουκαρά του διπλανού, πρώτα κακό θα κάνουν στους ίδιους, αλλά και στους ξενόφερτους διπλανούς τους.
Ας σκεφθούν, πως οι ξενόφερτοι δεν ήλθαν γιατί ξαφνικά μίσησαν τον τόπο τους και είπαν να αλλάξουν τόπο. Ήλθαν για να σωθούν απ΄ αυτά που υφίστανται οι δικοί τους στον τόπο τους, απ' τους ίδιους που κατέλαβαν πριν ελάχιστες εκατοντάδες χρόνια την δική τους πατρίδα.  Δίπλα τους πρέπει να κάτσουν στους δρόμους, αν επιθυμούν να ξανακερδίσουν τον τόπο τους και την ζωή τους, απαιτώντας ακριβώς τα ίδια βασικά πράγματα.  Διότι αν κτυπηθεί το κακό στην ρίζα του και όχι αλλού γι αλλού, τότε αυτή η μείξη θα επανέλθει ως φυσιολογική συνέπεια, στα λογικά της όρια, εγκαταλείποντας τους εξαναγκασμούς.  Ο τόπος του κάθε γηγενούς ανθρώπου, είναι η ρίζα του δένδρου που ψάχνει να βρει νερό για να αναπτυχθεί στο περιβάλλον που φύτρωσε και του ταιριάζει. 

Προτίμησαν να ισοπεδώσουν βαθμιδωτές πολυθεϊστικές θρησκείες, εγκαθιστώντας τον μονοθεϊσμό ως απόλυτο και αυταρχικό, γιατί έτσι εξυπηρέτησε στο να φτάσουμε μέχρι εδώ.
Δεν είμαι σε θέση να εκφέρω γνώμη για το ποιά από τις δύο πολιτικά αντιμαχόμενες πλευρές υποδαυλίζει τέτοιου είδους τακτικές στην Αμερική* το θέμα όμως είναι πως το πρόβλημα είναι ορατό και άμεσο.  Ούτε κανονικά έχει τόση σημασία, αν αυτές οι αντιπολιτευόμενες πλευρές παίζουν το ίδιο χαρτί. Η ουσία έχει σημασία. Μπορώ να πω επίσης, πως αυτή η προπαγάνδα έχει φτάσει μέχρι εμάς, μέσω βίντεο που δείχνουν τον Ομπάμα σαν δρακουμέλ.  Ο αντίπαλος δηλαδή είναι αθώος ;;  Οι προηγούμενοι επίσης ;;

Κατά την άποψή μου, όσο και αν κατά την γνώμη τους αυτοί που υποστηρίζουν τον Ομπάμα, θα θεωρήσουν ρατσιστική επιλογή για όσους Αμερικανούς πολίτες δεν τον ξαναψηφίσουν, η σκέψη καταλήγει σε ένα συμπέρασμα..., πως οι κοινωνίες έχουν πολύ δρόμο στο να φτάσουν να μην τις εκμεταλλεύονται τόσο επικίνδυνα και βλαβερά εις βάρος τους.  Δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν είναι σε θέση ο άνθρωπος να κρίνει τον πολιτευτή του από τα έργα του , τις πράξεις του και τις όποιες αποδεδειγμένα εφαρμοσμένες ή τις έμπρακτες προσπάθειες εφαρμογής, των εξαγγελιών του (1). Μου είναι αδιανόητο να φανταστώ πως μπορεί να εκλέγει κάποιος μόνον λόγω χρώματος ή φυλής και όχι βάση ήθους και ανθρωπίνων αξιών (2). Δεν μπορεί κάποιοι να προτρέπουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους να κυνηγά χίμαιρες, να αλληλοσπαραχθεί.  Είναι εντελώς τρελό να συζητούμε στον 21ον αιώνα, για μαθήματα πρώτης δημοτικού.....
Αν θέλει ο κόσμος να βγει στους δρόμους, να βγει για να σώσει την πατρίδα του, την φυλή του (3) απ΄ τα γεράκια  των πολέμων και των άπληστων και φιλήδονων σεχτών. Όχι ενάντια στον πλησίον του, όχι εναντίον στον διαφορετικό συνάνθρωπό του. Αυτές οι δύο πλευρές και όσες ακόμα αποτελούν τις μάζες - ομάδες των ανθρώπων, οφείλουν να καταλάβουν πως έχουν ολιγάριθμους κοινούς εχθρούς, που όσο κι αν δεν τους αρέσει ο τρόπος που ζουν, είτε σε αναμεμειγμένες κοινωνίες είτε στις πατρίδες τους, αυτές ως ομάδες είναι ο τελικός στόχος των σεχτών... και όχι προς τα εκεί που τους καθοδηγούν - τους στρέφουν. 

Ποιός είπε πως κατά βάση, ένας λευκός είναι χειρότερος ή καλλίτερος από έναν μαύρο ;; Κανείς, εκτός αυτών που μέσω της διαφορετικότητας και της αντιπαλότητας επιπλέουν χαιρέκακα, εις βάρος της ανθρωπότητας.
Γεγονός είναι πως ένας λευκός δεν μπορεί να γίνει μαύρος, ούτε το αντίθετο και αυτό γιατί απλά είναι νόμος της φύσης.  ¨Οσο και αν η ομορφιά των λουλουδιών των κάκτων δεν είναι μορφολογικά ταυτόσημη με αυτήν των ρόδων, η ουσία είναι πως ρόδα και λουλούδια κάκτων είναι εξίσου όμορφα, για αυτό ακριβώς που είναι και όχι γιατί κάποιος θέλει να τα αντιλαμβάνεται ή να τα επιλέγει κάπως αλλιώς.

Ας καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι απανταχού της γης, πως δεν έχουν κανένα λόγο να ανταγωνίζονται το διαφορετικό, παρά να το αντιμετωπίζουν σαν όλες τις ποικίλες χρήσιμες εμπειρίες που προσφέρει το οικοσύστημα. Αν το οικοσύστημα δεν είχε την ποικιλομορφία του, αυτός ο κόσμος που ακόμα απολαμβάνουμε δεν θα υπήρχε ή θα ήταν εντελώς διαφορετικός και μουντός.  Αν θα προτιμούσαμε μόνον τις μέλισσες ή μόνον τις σφήκες, τότε η ισορροπία του οικοσυστήματος θα ήταν παντελώς διάφορη, μονόπλευρη, άμεσα φθαρτή και καθόλου εξελίξιμη. Η έλλειψη συνείδησης προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι επειδή οι κοινωνίες κλείστηκαν στις πόλεις φυλακή, χάνοντας κάθε επαφή με το φυσικό τους διδακτικό περιβάλλον.  Φύση για τους ανθρώπους κατάντησε να είναι, ό,τι τους παρέχει ο "πολιτισμός" και η εξάρτηση απ' αυτόν.  Ακόμα και στις διακοπές τους, κουβαλούν τις συνήθειες των πόλεων.

Την δυστυχία στους ανθρώπους δεν την έφεραν μόνον οι λευκοί ή μόνον οι μαύροι κάποτε στο βαθύ παρελθόν. Αλλά μια μερίδα ανθρώπων που δεν εντάσσει τον εαυτό της σε καμιά απ΄τις υπάρχουσες φυσικές μορφολογικές διαφορές.  Μου περνά απ΄ το μυαλό μου, το απεχθές τραπουλοπαιχνίδι που τάχατε δηλώνει την πορεία των εξελίξεων στην ανθρωπότητα.  Κάποια κάρτα υποδηλώνει την εξέγερση των ανθρώπων και την βάναυση και βίαιη καταστολή τους, για να εμφανιστεί ο μεγάλος λυτρωτής. 
Ας ληφθεί αυτό πολύ σοβαρά υπ' όψιν, όσοι αρέσκονται σε τέτοιοες συνωμοσιολογικές μαλακίες και ας καταλάβουν, πως όπως η Αραβική άνοιξη δεν ήταν παρά ένα άσχημο παιχνίδι εις βάρος των ισλαμο-Αράβων, το αυτό σκοπό εξυπηρετούν αυτές οι υποχθόνιες προπαγάνδες στον υπόλοιπο κόσμο.  Σαν τους δικούς μας τους αόρατους "πραξικοπηματίες" του Μπεγλίτη, εμπαίζοντας την κοινωνία και καρατομώντας την ηγεσία! Σαν τις δικές μας υποθάλπουσες προπαγάνδες - φήμες,  για τις υποτιθέμενες εσωτερικές μας υποβόσκουσες εμφυλιακές τάσεις. Οι 300 (ούτε ένας παραπάνω) και εμείς δεν είναι εμφυλιακή τάση. Παντού τα ίδια και απαράλλαχτα. ¨Οχι δύσκολα πια, γίνονται αντιληπτές τέτοιες προθέσεις, για κάποιον που έχει την θέληση να κρατά τα μάτια του ανοιχτά.

Ας σκεφτούν πως μια παγκοσμιοποίηση, δεν μπορεί να επιβάλλει τον νόμο της, παρά μόνον κρυμμένη πίσω από τα ανώριμα καμώματα των ανθρώπων, δικαιώνοντας τους thinkαδόρους πως οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να αυτοκυβερνηθούν. Θα τους δικαιώνουν , για το ότι η ανθρωπότητα δεν είναι παρά μάζα ηλιθίων, που έρπει πίσω από κάθε ανθρώπινη αδυναμία, καθοδήγηση - ποδηγέτηση.
Ας σκεφθούν, πως παροτρύνσεις τύπου "έλα να μου πεις τι κάνει ο διπλανός σου", σίγουρα δεν εξυπηρετούν αυτούς που το αποδέχονται μοχθηρά, αλλά αυτούς που τους το ζητούν. Πως είναι δυνατόν να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό απ' τους ανθρώπους, το ότι αυτό που τους ζητούν είναι απαράμιλλα όμοιο, σαν το έργο των ανά τον κόσμο μυστικών υπηρεσιών, τις οποίες μπορεί και οι ίδιοι να κατηγορούν ;;
Δεν θέλει πολύ φολοσοφία* οι μεν μουσουλμάνοι που εξεγείρονται ενάντια μιας ταινίας και οι χριστιανοί για μια άλλη αντίστοιχη, το παγκόσμιο σύστημα επιθυμεί την αναταραχή και την εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στον πλανήτη.  Αυτή είναι μια αλήθεια και μόνον ένας ηλίθιος ή εμπαθής δεν μπορεί να το διαβλέψει !
Δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό, πως οι άνθρωποι είναι αυτοί που φέρνουν όλο και πιο κοντά το αστυνομοκρατούμενο κράτος. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που προσκαλούν όλο και πιο κοντά τους, τον φασισμό.
Δεν μπορεί να μην έχουν καταλάβει πρώτοι οι συγγενείς των θυμάτων της 11ης πως η όλη υπόθεση ήταν στημένη με την ισλαμοτρομοκρατία, που έφερε την μεγαλύτερη αστυνόμευση και περιορισμό δικαιωμάτων στην χώρα τους. Δεν είναι επίσης δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν διοχετεύσει αυτήν την καθόλα πικρή, μακάβρια εμπειρία τους, υπέρ του συμφέροντος της κοινωνίας τους, υπερκεράζοντας την θλίψη τους, μετατρέποντάς την σε χρήσιμη γνώση.

Η υπέρτατη νίκη υπέρ της ανθρωπότητας θα είναι όταν : ο μαύρος, ο λευκός και ο κίτρινος - ο έξυπνος, ο βλάκας και ο πανηλίθιος - ο ψηλός, ο κοντός και ο μέτριος - ο όμορφος, ο άσχημος και ο αδιάφορος - ο καλός, ο κακός και ο αναποφάστιστος - ο πλούσιος, ο φτωχότερος και ο πάνφτωχος - ο κοινωνικός, ο περιθωριακός και ο αντιεξουσιαστής - ο μορφωμένος, ο αμόρφωτος και ο ξερόλας, ο εργαζόμενος, ο άνεργος και ο επιχειρηματίας, θα πιαστούν χέρι χέρι να επανα-διεκδικήσουν το δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς, με πνεύμα ελευθερίας και πραγματικής ανεξαρτησίας.  Ίσως κλονιστούν που θα πέσουν τα κάστρα των ψευδαισθήσεών τους, όμως ο κόσμος που θα διεκδικούν θα είναι απείρως ανώτερος απ΄τον υπάρχοντα.  

Νάγια

(1) Ναι ξέρω, θα μου πείτε "δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ ;;" . Μα αυτό ακριβώς λέω... και εμείς ανήκουμε στην ανθρωπότητα, είμαστε μέρος της, δεν είμαστε κάτι ξεχωριστό, δεν είμαστε δεινόσαυροι.  Κρίνεται η ανθρωπότητα και όχι μονομερώς.  Αν είμαστε άξιοι να σηκώσουμε αυτόν τον πνευματικό σταυρό της ανθρωπότητας, ας το πράξουμε, ειδάλλως ας παραμερίσουμε να το αναλάβει κάποιος άλλος αξιότερος.

(2) Στο σημείο αυτό δεν με ενδιαφέρουν αυτοί που κρίνουν βάσει και μόνον του συμφέροντός τους. Πρωταρχικά με ενδιαφέρουν οι πολλοί, που δεν έχουν καμία πρόσβαση στην οροφή και αυτοί είναι οι περισσότεροι.  Αν αυτοί αφυπνισθούν, οι υπόλοιποι θα αυτοαναιρούνται εκ των πραγμάτων και χωρίς καμιά προσπάθεια.

(3) όπως θα πρέπει αντίστοιχα να τον ενδιαφέρει να υπερασπίζεται τα παρόμοια του αντιπαραδιπλανού του. Όταν αυτό συμβεί, τότε ο καθένας, αρχικά με σκυφτό κεφάλι λόγω της τεράστιας γκάφας του, αλλά αργότερα ατενίζοντας (απελευθερωμένος πια απ΄την ουτοπία της ενοχής του) τον τόπο του, τους οικείους του, το παρελθόν και το μέλλον του, θα είναι η πιο τρανή και πολύτιμη αποζημίωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου