a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Αγαπητέ μου Έλληνα,

αρχικά θα ξεκινήσω με το κυρίαρχο μήνυμα. Είτε ξέρεις, είτε καταλαβαίνεις το μέγεθος και τα όσα βρίσκονται πίσω απ' την κουρτίνα των γεγονότων, είτε όχι, σημασία έχει να κρατάς την ψυχραιμία σου και την ενότητά σου, τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τον διπλανό σου.

Ίσως να μην αντιλαμβάνεσαι πως προσπαθούν με πάθος να αποσταθεροποιήσουν την εσωτερική ειρήνη της χώρας. Σε αυτό βοηθούν και αρκετές πολιτικές οργανώσεις ή κόμματα , (όπου τα μέλη τους, θέλω να πιστεύω πως αν γνώριζαν την όλη εικόνα στο μυαλό τους, θα έκλειναν την πόρτα πίσω τους με βρόντο αναθεματίζοντας), όπως επίσης με τα διάφορα μυθεύματα τύπου "βαριοπούλας". Γελοιότητες....Στην περίπτωση όμως που αυτοί οι οπαδοί γνωρίζουν και απ' την άλλη το επεξεργάζονται,  τότε αυτοί δεν είναι Έλληνες αλλά υβρίδια, ημί-αιμα, πέστε τα όπως σας αρέσει…..

Ο λαός ζαλισμένος στον πόνο της επιβίωσής του, τα παιδιά του ενταγμένα από μίσος με εξεγερμένο θυμικό σε διάφορες σέχτες και κινήματα, αδυνατούν να δουν πέραν της μύτης τους. Σχεδόν θεοποιούν ως υπέρτατο νόμο, την προσωπική άποψη, την καθοδηγητική γραμμή και τον αλάνθαστο κατά την γνώμη τους εαυτούλη τους, καρικατούρες στο σκοταδισμό των σκέψεών τους και της πλήρους άγονης ασυνειδησίας τους
Το μυαλό μας όπως λέει ο καλός συγγραφέας Πυθαγόρας μόνον Ελληνικό δεν είναι. Είναι οτιδήποτε άλλο αλλά ουχί Ελληνικό.   Βέβαια υπάρχουν και οι καλοπροαίρετοι Έλληνες που προσπαθούν να κρατήσουν και αναβιώσουν με όποιο τρόπο Το Ελληνικό μυαλό, αλλά δεν σημαίνει πως και εκείνοι μερικές φορές, δεν παρασύρονται από διάφορους επίδοξους, που εκμεταλλεύονται τον πόθο και το πάθος τους.

Όσον αφορά την δική μας γειτονιά, ως μήλον της έριδος και ως ομφαλός της γης, η Ελλάδα μας, βρίσκεται στο στόχαστρο ενός "άγνωστου" πολέμου, πιο άγνωστου και απ' το σήριαλ "ο άγνωστος πόλεμος".  Το μυαλουδάκι σας θα πηγαίνει μόνον στην απλή έννοια του κέντρου της γης επί χάρτου, που αν η έμπνευση κυριαρχούσε στην αντίληψη, δεν θα παρέμενε στην απλή σχηματική έννοια. Το οικόπεδο Ελλάς κοστίζει ακριβά, όχι για τους υδρογονάνθρακες και τα παρεμφερή.  ΟΟΟΟΟΧΙ, αυτά έρχονται δεύτερα, αν και σαφώς σπουδαία, με την τρέχουσα δομή του κόσμου. Όπως δεν παύει φυσικά να είμαστε το σύνορο Ανατολής και Δύσης, όπως ακριβώς θέλουν να κάνουν την ανθρωπότητα να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Ουδείς όμως σκέφτεται πως είμαστε πάνω στο νησί που ενεργειακά , ενορατικά και πνευματικά, συγκρατείται η ισορροπία στον πλανήτη. Αυτό πάντως δεν θα το επεκτείνω. Δεν είναι κάτι που εξηγείτε, ούτε καν επαρκώς. Ανήκει στην ανώτερη σφαίρα της αίσθησης, αναβλύζει μέσα από το Είναι και όχι το «φαίνεσθαι». Θα φέρω ένα παράδειγμα. Όταν κάποια απ' τα υπερόπλα τους, αδυνατούν να επιτύχουν τις επιδιώξεις τους, αυτό θα μπορούσε να μας βοηθά να καταλάβουμε περισσότερα.  Δεν είναι κάποια καινούργια ιστορία ή συνωμοσία. Έρχεται από παλιά, αλλά αυτά τα παραδείγματα, γρήγορα ξεχνιούνται.

Στην γνωστή ιστορία μας, ήταν αδύνατον να μην έχει περάσει και ο τελευταίος τυχάρπαστος, επιδρομέας, απατεωνίσκος, αλαζόνας, μικρότερος ή μεγαλύτερος κλέφτης του εκάστοτε γνωστού ιστορικού κόσμου. Αυτός ο τόπος έχει λεηλατηθεί από κάθε μαγαρισμένο πόδι – σανδάλι - μπότα - χατζάρα και σήμερα απ' το "αόρατο" τοκογλυφικό χέρι.

Πού στηρίζονταν όλοι όμως αυτοί στην ιστορία ;;  Μα στο ελεύθερο πνεύμα των Ελλήνων που μη γνωρίζοντας ποτέ την έννοια «κάγκελα», τους έκανε ευάλωτους μέσα απ΄ τις διχογνωμίες τους.  Η Αχίλλειος πτέρνα του Ελληνισμού.   Διότι όλα έχουν το κόστος τους και το τίμημά τους στο Κοσμικό Είναι.

Όταν η Ελλάδα "κατακτήθηκε" τελικά από τους Ρωμαίους, ορόσημο στην ιστορία μας, ο οποίος επειδή δεν έχει τελειώσει ακόμα συνεχίζει να βρίσκεται εν εξελίξει, αυτό επετεύχθη, επειδή υπήρξαν κάποιοι Έλληνες που επιθυμούσαν τους Ρωμαίους, για να επέλθει η εσωτερική "ηρεμία".  Δηλαδή σαν μερικούς σύγχρονους ανεγκέφαλους που έχουν την άποψη, "να έλθουν οι Γερμανοί μπας και βάλουν κάποια τάξη" !!  Δεν είναι λίγοι αυτοί* όπως κάπου διάβασα ή άκουσα, πως τέτοιας άποψης ήταν και ο Γκιόργκος με τον μηχανισμό στήριξης.
Ο Θεός ίσως είναι ο μόνος που ξέρει πραγματικά το πιο σκοτεινό σκεπτικό τους.  Όπως δεν απέχει από το σκεπτικό των νεοελλήνων του 19ου ΚΑΙ 20ου αιώνα, που είχαν μοιραστεί σε Γαλλόφιλους, Αγγλόφιλους και Ρωσόφιλους, μια συνέχεια που δυστυχώς ισχύει και στον 21ο αιώνα.  2500 χρόνια αυτο-καταστροφικού Ελληνισμού, που παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να έχει την ψευδαίσθηση στο να αναρωτιέται το "τις πταίει", για να μην μπορεί φυσικά να πάρει απάντηση, αφού η απάντηση πρέπει να δοθεί απ΄ αυτόν που θέτει το ερώτημα.  Γίνεται αυτός που θέτει το ερώτημα να δώσει και την απάντηση ;;  Διότι αν κατείχε ή επεδίωκε την απάντηση, δεν θα έθετε ούτε θα παρέμενε ποτέ στο ίδιο ερώτημα.

Ας φτάσουμε στο σήμερα. Κατηγορώ όσους Έλληνες που από το μετερίζι τους δεν ενδιαφέρονται να έχουν άμεση γνώση και όχι μεταφερόμενη ή μεταδιδόμενη, για όσα γεγονότα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι άνθρωποι της "πληροφόρησης", οι δημοσιογράφοι που "κόπτονται" τόσο πολύ για την σωτηρία της πατρίδας.  Ας γνωρίζουν όλοι αυτοί οι Έλληνες, οι αδιάφοροι Έλληνες, δεν διαφέρουν από όλους αυτούς που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα, δεν διαφέρουν απ' αυτούς που επιθυμούν την υποδούλωσή της. 

Κι αυτό γιατί όσοι επιθυμούν τοιούτα γεγονότα, δηλαδή σε έδαφος χαοτικό να αλωνίσουν ως σωτήρες και μαϊμούδικα αρπαχτικά, το περίμεναν να συμβαίνει από καιρό. Δεν τους βγήκε όμως σαν ποθητός σχεδιασμός. Έτσι έχασαν το πάτημα, έχασαν την ευκαιρία. Το πως τα κατάφερε ο λαός να κρατήσει την ψυχραιμία του, είναι αξιέπαινο όσο και αξιοθαύμαστο. Για όποιον λόγο και αν έγινε, ακόμα και αν προήλθε απ΄ τους ψυχολογικούς έτσι κι αλλιώς καταστροφικούς αεροψεκασμούς (βλέπεις έχει κι αυτό το τίμημά του), σε αυτό το μοτίβο πάση θυσία πρέπει να εξακολουθήσει να παραμένει…πάση θυσία να παραμένουμε.  Ο κίνδυνος παραμένει σε κόκκινη ένδειξη.
Να ακούμε άπαντες ακόμα και τις Κασσάνδρες, αλλά τα συμπεράσματά μας να τα αξιολογούμε με ηρεμία και ψυχραιμία , να συγκρατούμε τον θυμό, τον φθόνο και την έπαρση, ώστε να τα διοχετεύουμε προς σωστές κατευθύνσεις, πιο αποτελεσματικές κινήσεις και πράξεις, όποτε δίνονται οι ευκαιρίες από τα χαμηλότερα προς τα υψηλοτέρα, σε κάθε στιγμή , αλλά βασικά ΚΑΘΟΛΙΚΑ.

Τώρα ανάμεσα σε "βαριοπούλες", πραξικοπήματα, συνεχή εγκληματικά μέτρα ως σύγχρονες σφαίρες του κατακτητικού πολέμου στον αθώο πληθυσμό, εδώ και καιρό έχει δημοσιοποιηθεί και γνωστοποιηθεί - περισσότερο διαδικτυακά τουλάχιστον - η ύπαρξη της END.  Η πρώτη επαφή με το κοινό ξεκίνησε με τις μετοχές της "Ανατολής" και την κλοπή τους απ' το Ροτσιλντο-ελληνικό κράτος.  Χα, δεν θα περίμενε κανείς πως βιαστικά και σκόπιμα, δεν θα προσπαθούσαν ουκ ολίγοι να το εξατμίσουν στα πέρατα της οικουμένης ως θέμα. Ουδέποτε σκέφτηκε κανείς πως κάποτε βεβαίως βεβαίως, ο γνωστός και μη εξαιρετέος ο Μήτσος και ο Τάκης είχε πληρωθεί τις μετοχές του κατά την εξαγορά της από την Εθνική, εδραιώνοντας το "δεδικασμένο" ....!!  Είμαι σίγουρη λοιπόν, πως αν και χρονοβόρα υπόθεση, συνεπικουρούμενης και της αναγκαστικά πρόσφατης εύλογης δικαστικής απόφασης, δηλαδή να δοθεί στους μετόχους η δυνατότητα να ελέγξουν τι απέγιναν οι μετοχές τους κλπ., θεωρώ πως οι άνθρωποι αυτοί μια μέρα θα δικαιωθούν με κάποιο τρόπο, οπωσδήποτε το λιγότερο ηθικά.  Όσο για δημοσιεύματα τύπου, πωλούνται (οι μετοχές) σήμερα στο πανέρι σε τιμή ευκαιρίας, τα θεωρώ στρεβλωτικά και δόλια επιτηδευμένα.

Σχετικά πρόσφατα ακούσαμε ή διαβάσαμε πως η ίδια οργάνωση με θυγατρική της εταιρεία, άσχετη με αυτήν που ασχολείται με τις μετοχές της τράπεζας της Ανατολής, παρέδωσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας, στην κυβέρνηση και σε άλλα αρμόδια οικονομικά και θεσμικά όργανα του κράτους.  Το δυστύχημα είναι πως ο καθένας που κρατά ενός είδους πένα, το θέμα το παρουσιάζει όπως του κατέβει στο κεφάλι, με τρόπο που δύσκολα να γίνεται πιστευτό από τον αποδέκτη και προπάντων να γίνεται κατανοητός ο τρόπος και ο προταθείς χειρισμός. Ούτε καν μπαίνει ο όποιος πληροφοριοδότης στον κόπο να μάθει το πως, το γιατί και με ποιό τρόπο ισχύει ή αν ισχύει, αυτό που κυκλοφορούν ως πληροφορία οι άνθρωποι αυτοί. Πολλοί μάλιστα το απαξιώνουν εν τη γενέσει του.

Προχθές λοιπόν μαζί με αξιόλογη συμμετοχή Ελλήνων ακομμάτιστων πολιτών, βρέθηκα με παρέα στο ξενοδοχείο President, να παρακολουθήσουμε την ενημέρωση. Προσωπικά ήθελα να ακούσω, να μυρίσω, να προβληματιστώ, να δω πρόσωπα, να ακούσω ομιλίες και τα τυχόν λάθη στην ρύμη του λόγου, με λίγα λόγια να έχω ιδίαν αντίληψη για την παρουσίαση - επεξήγηση.

Ως παρουσίαση παρουσίασε πολλά κενά και τεχνικές αδεξιότητες, όμως ήταν πλαισιωμένη με πολύ πάθος και Ελληνικό χρώμα. Ως προς τον ερασιτεχνισμό της παρουσίασης, σημαίνει πως δεν υπέστη την απαραίτητη και συνήθη προπαρασκευή ή επεξεργασία, το λεγόμενο καλό-στημένο.
Οι εκπρόσωποι της END, συνηθισμένοι άνθρωποι, δεν έδιναν την εντύπωση των V.I.P. πρωτοκλασάτων προστατευμένων γκαουλάϊντερς.  Ο λόγος τους συμπεριλάμβανε μαζί με αρκετό πατριωτισμό, πολλές ελλιπείς εξηγήσεις προς το κοινό.  Το κοινό απ' την πλευρά του ως συνήθως, όταν ήλθε η ώρα των διευκρινιστικών ερωτήσεων, αυτές υπήρξαν ελλειποβαρείς, ανώριμες και αστόχευτες.            
Συνάντησα αρκετά γνωστά πρόσωπα που αισθάνομαι πως θα πρέπει να τρέφω εμπιστοσύνη σε λογικά πλαίσια και τόλμησα να τους ρωτήσω στο κατά πόσον τους εμπιστεύονται. Οι απαντήσεις όλων ήταν σώφρονες : "το εξετάζουμε".  Δεν έδηξαν έπαρση ή ισχυρογνωμοσύνη προς κάποια κατεύθυνση, πράγμα θετικό.

Όταν τελείωσε η συνεδρίαση, σκεφθήκαμε να πιούμε με την παρέα μου, ένα ποτό στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, "να δούμε την θέα"....  Αυτή η απόφαση μας έδωσε την ευκαιρία να συνευρεθούμε τετ α τετ με τους ανθρώπους της END.  Να καθίσουμε μαζί, να τους παρατηρήσουμε στον χαλαρόν της ώρας και της στιγμής, αλλά κυρίως να συζητήσουμε διάφορα θέματα, που δεν έχουν θέση εδώ.  

Η κατάσταση έχει λοιπόν εν ολίγοις ως εξής και πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.  Η συγκεκριμένη οργάνωση κρατά στα χέρια της και με την σύμφωνη γνώμη της Αμερικανικής πλευράς (μην με ρωτήσετε ποιάς πλευράς) ένα Αμερικανικό ομόλογο των 600 δις δολαρίων, το οποίο λήγει το 2014.  Εμείς έχουμε ένα ομόλογο που λήγει εντός του τρέχοντος Οκτωβρίου ή κάπου εκεί κοντά.  Εδώ θέλω να τονίσω πως έχουμε διαβάσει και έχουμε επίσης ακούσει πλειστάκις, πως την χώρα την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία και μάλιστα εντός του έτους.  Κατά την γνώμη μου ακόμα δεν το πολυ πιστεύω, όπως δεν πολύ πιστεύω  και την ευρω-δραχμή, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.  Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι όπως εξήγησαν στην ομιλία τους, προσπαθούν να αποτρέψουν το γεγονός με κάθε τρόπο, μέσω του χειρισμού που προανέφερα.  Εμείς θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε αυτό το ποσόν με τόκο 0,50%, προφανώς κατά την λήξη του.  
Το επιπλέον ποσόν, αφού το χρέος μας αυτήν την στιγμή βρίσκεται περίπου στα 450 δις, θα διατεθεί για την παιδεία, την υγεία  και την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας.  Έφεραν την κυβέρνηση και τις αρμόδιες οικονομικές αρχές προ αυτής της φερόμενης ως προσφοράς- ευκαιρία, με τον απαράβατο όρο να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος (οι δικοί μας αντιπολιτευτικοί πολιτικοί το έχουν κάνει γαργάρα), αυτός είναι δε και ο λόγος που προσπαθούν από πλευράς τους, να το γνωστοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερο ευρέως στον Ελληνικό πληθυσμό, οργανώνοντας φανερά διάφορες διαλέξεις ανά την Ελλάδα. 

Τώρα λογικά θα σκεφθείτε, αν λήξει το ομόλογο και αδυνατούμε να το αποπληρώσουμε, σε ποιόν θα εξαρτόμαστε τότε...;;;  Δεν σκοπεύω να σας δώσω κάποια απάντηση ούτε να κάνω κάποια υπόθεση για το τότε.  Εκθέτω την κατάσταση όπως την κατανόησα και όλα τα υπόλοιπα είναι υπόθεση - με την κυριολεκτική έννοια της λέξεως - δική σας. 
Στο σημείο αυτό, οφείλω να επισημάνω, πως όπως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές δυστυχώς υπο-ελλάδες, έτσι και στην Αμερική δεν υπάρχουν μόνον οι Σιωνιστές, αλλά και Αμερικανοί ομοιοπαθείς πατριώτες. 

Επίσης έγινε μια σημαντική αναφορά, σχετική με την Κυπριακή κατοχή, πως σύμφωνα με το καταστατικό του ΟΗΕ, όταν σε ένα κράτος το 60% κατοχής των περιουσιών ανήκει στους αυτόχθονες, στην περίπτωση της Κύπρου ανήκει το 80%, κηρύσσει αυτομάτως την ανεξαρτησία του, ασχέτως του αν έχει προηγηθεί επιτυχής κατακτητική επιδρομή. Αν δεν το γνώριζαν όσες κυπριακές κυβερνήσεις πέρασαν πχ. Κληρίδης που βραβεύθηκε για την μεγάλη προσφορά του στο τίποτα, πρωτοφανές ιστορικά ή δεν το γνώριζε μέχρι πρότινος η παρούσα και δεν ενήργησαν η ενεργήσουν αναλόγως, φέρουν μεγάλη ευθύνη. Ανέφεραν επίσης πως γι αυτό τον λόγο γίνονται πολλές αγορές από αλλότριους ανθρώπους, όπως Τούρκοι ή Εβραίοι ως γνωστόν, ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.  
Εγώ δεν έχω παρά ταυτόχρονα να το παραλληλίσω με την δική μας περίπτωση και αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας με τις υπερφορολογήσεις.....

Πριν ολοκληρώσω το κείμενο, θέλω να συμπληρώσω πως οι άνθρωποι της END, κατά την ομιλία τους, μας πληροφόρησαν πως έδωσαν μετρητά περίπου 50 δις άτοκα στην Κυπριακή Κυβέρνηση (όχι ομόλογο) και χρόνο αποπληρωμής 100 χρόνια, ιδρύοντας εκεί την τράπεζα Cyprus Mother Land.
Επίσης η ίδια οργάνωση ανέφερε, πως τέτοιου είδους διευκολύνσεις τις παρέχει σε όποιο κράτος έχει ανάγκη και μας ανέφεραν ως παραδείγματα, την Αίγυπτο, την Σερβία, το Μεξικό κλπ. 
Ξεκαθάρισαν πως δεν εκπροσωπούν σε καμία περίπτωση την Ελληνική ομογένεια, όπως επίσης δεν έχουν απολύτως κανένα σκοπό να ανατρέψουν καμία κυβέρνηση και τα σχετικά.  Ακολουθούν την διεθνή νόμιμη οδό και το μόνον που ζητούν είναι την δική μας συμπαράσταση, την συμπαράσταση του λαού, όσον αφορά την χώρα μας.

Στο τι θα συμβεί ή θα επακολουθήσει αν η κυβέρνηση κωφεύσει και δεν έστω εξετάσει από όλες τις πλευρές, την εν λόγω πρόταση, σε αυτήν την περίπτωση και για καμία περίπτωση δεν προτίθεμαι να σεναριολογήσω.  

ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΙΧΟΝΟΙΑ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.   
ΤΕΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΟΥ, Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΗ !!!!!!!  αρκεί να θυμηθείτε λίγο τον "μύθο" της....

Νάγια
ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΕND....

Αγαπητέ μου Έλληνα,

αρχικά θα ξεκινήσω με το κυρίαρχο μήνυμα. Είτε ξέρεις, είτε καταλαβαίνεις το μέγεθος και τα όσα βρίσκονται πίσω απ' την κουρτίνα των γεγονότων, είτε όχι, σημασία έχει να κρατάς την ψυχραιμία σου και την ενότητά σου, τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τον διπλανό σου.

Ίσως να μην αντιλαμβάνεσαι πως προσπαθούν με πάθος να αποσταθεροποιήσουν την εσωτερική ειρήνη της χώρας. Σε αυτό βοηθούν και αρκετές πολιτικές οργανώσεις ή κόμματα , (όπου τα μέλη τους, θέλω να πιστεύω πως αν γνώριζαν την όλη εικόνα στο μυαλό τους, θα έκλειναν την πόρτα πίσω τους με βρόντο αναθεματίζοντας), όπως επίσης με τα διάφορα μυθεύματα τύπου "βαριοπούλας". Γελοιότητες....Στην περίπτωση όμως που αυτοί οι οπαδοί γνωρίζουν και απ' την άλλη το επεξεργάζονται,  τότε αυτοί δεν είναι Έλληνες αλλά υβρίδια, ημί-αιμα, πέστε τα όπως σας αρέσει…..

Ο λαός ζαλισμένος στον πόνο της επιβίωσής του, τα παιδιά του ενταγμένα από μίσος με εξεγερμένο θυμικό σε διάφορες σέχτες και κινήματα, αδυνατούν να δουν πέραν της μύτης τους. Σχεδόν θεοποιούν ως υπέρτατο νόμο, την προσωπική άποψη, την καθοδηγητική γραμμή και τον αλάνθαστο κατά την γνώμη τους εαυτούλη τους, καρικατούρες στο σκοταδισμό των σκέψεών τους και της πλήρους άγονης ασυνειδησίας τους
Το μυαλό μας όπως λέει ο καλός συγγραφέας Πυθαγόρας μόνον Ελληνικό δεν είναι. Είναι οτιδήποτε άλλο αλλά ουχί Ελληνικό.   Βέβαια υπάρχουν και οι καλοπροαίρετοι Έλληνες που προσπαθούν να κρατήσουν και αναβιώσουν με όποιο τρόπο Το Ελληνικό μυαλό, αλλά δεν σημαίνει πως και εκείνοι μερικές φορές, δεν παρασύρονται από διάφορους επίδοξους, που εκμεταλλεύονται τον πόθο και το πάθος τους.

Όσον αφορά την δική μας γειτονιά, ως μήλον της έριδος και ως ομφαλός της γης, η Ελλάδα μας, βρίσκεται στο στόχαστρο ενός "άγνωστου" πολέμου, πιο άγνωστου και απ' το σήριαλ "ο άγνωστος πόλεμος".  Το μυαλουδάκι σας θα πηγαίνει μόνον στην απλή έννοια του κέντρου της γης επί χάρτου, που αν η έμπνευση κυριαρχούσε στην αντίληψη, δεν θα παρέμενε στην απλή σχηματική έννοια. Το οικόπεδο Ελλάς κοστίζει ακριβά, όχι για τους υδρογονάνθρακες και τα παρεμφερή.  ΟΟΟΟΟΧΙ, αυτά έρχονται δεύτερα, αν και σαφώς σπουδαία, με την τρέχουσα δομή του κόσμου. Όπως δεν παύει φυσικά να είμαστε το σύνορο Ανατολής και Δύσης, όπως ακριβώς θέλουν να κάνουν την ανθρωπότητα να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Ουδείς όμως σκέφτεται πως είμαστε πάνω στο νησί που ενεργειακά , ενορατικά και πνευματικά, συγκρατείται η ισορροπία στον πλανήτη. Αυτό πάντως δεν θα το επεκτείνω. Δεν είναι κάτι που εξηγείτε, ούτε καν επαρκώς. Ανήκει στην ανώτερη σφαίρα της αίσθησης, αναβλύζει μέσα από το Είναι και όχι το «φαίνεσθαι». Θα φέρω ένα παράδειγμα. Όταν κάποια απ' τα υπερόπλα τους, αδυνατούν να επιτύχουν τις επιδιώξεις τους, αυτό θα μπορούσε να μας βοηθά να καταλάβουμε περισσότερα.  Δεν είναι κάποια καινούργια ιστορία ή συνωμοσία. Έρχεται από παλιά, αλλά αυτά τα παραδείγματα, γρήγορα ξεχνιούνται.

Στην γνωστή ιστορία μας, ήταν αδύνατον να μην έχει περάσει και ο τελευταίος τυχάρπαστος, επιδρομέας, απατεωνίσκος, αλαζόνας, μικρότερος ή μεγαλύτερος κλέφτης του εκάστοτε γνωστού ιστορικού κόσμου. Αυτός ο τόπος έχει λεηλατηθεί από κάθε μαγαρισμένο πόδι – σανδάλι - μπότα - χατζάρα και σήμερα απ' το "αόρατο" τοκογλυφικό χέρι.

Πού στηρίζονταν όλοι όμως αυτοί στην ιστορία ;;  Μα στο ελεύθερο πνεύμα των Ελλήνων που μη γνωρίζοντας ποτέ την έννοια «κάγκελα», τους έκανε ευάλωτους μέσα απ΄ τις διχογνωμίες τους.  Η Αχίλλειος πτέρνα του Ελληνισμού.   Διότι όλα έχουν το κόστος τους και το τίμημά τους στο Κοσμικό Είναι.

Όταν η Ελλάδα "κατακτήθηκε" τελικά από τους Ρωμαίους, ορόσημο στην ιστορία μας, ο οποίος επειδή δεν έχει τελειώσει ακόμα συνεχίζει να βρίσκεται εν εξελίξει, αυτό επετεύχθη, επειδή υπήρξαν κάποιοι Έλληνες που επιθυμούσαν τους Ρωμαίους, για να επέλθει η εσωτερική "ηρεμία".  Δηλαδή σαν μερικούς σύγχρονους ανεγκέφαλους που έχουν την άποψη, "να έλθουν οι Γερμανοί μπας και βάλουν κάποια τάξη" !!  Δεν είναι λίγοι αυτοί* όπως κάπου διάβασα ή άκουσα, πως τέτοιας άποψης ήταν και ο Γκιόργκος με τον μηχανισμό στήριξης.
Ο Θεός ίσως είναι ο μόνος που ξέρει πραγματικά το πιο σκοτεινό σκεπτικό τους.  Όπως δεν απέχει από το σκεπτικό των νεοελλήνων του 19ου ΚΑΙ 20ου αιώνα, που είχαν μοιραστεί σε Γαλλόφιλους, Αγγλόφιλους και Ρωσόφιλους, μια συνέχεια που δυστυχώς ισχύει και στον 21ο αιώνα.  2500 χρόνια αυτο-καταστροφικού Ελληνισμού, που παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να έχει την ψευδαίσθηση στο να αναρωτιέται το "τις πταίει", για να μην μπορεί φυσικά να πάρει απάντηση, αφού η απάντηση πρέπει να δοθεί απ΄ αυτόν που θέτει το ερώτημα.  Γίνεται αυτός που θέτει το ερώτημα να δώσει και την απάντηση ;;  Διότι αν κατείχε ή επεδίωκε την απάντηση, δεν θα έθετε ούτε θα παρέμενε ποτέ στο ίδιο ερώτημα.

Ας φτάσουμε στο σήμερα. Κατηγορώ όσους Έλληνες που από το μετερίζι τους δεν ενδιαφέρονται να έχουν άμεση γνώση και όχι μεταφερόμενη ή μεταδιδόμενη, για όσα γεγονότα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι άνθρωποι της "πληροφόρησης", οι δημοσιογράφοι που "κόπτονται" τόσο πολύ για την σωτηρία της πατρίδας.  Ας γνωρίζουν όλοι αυτοί οι Έλληνες, οι αδιάφοροι Έλληνες, δεν διαφέρουν από όλους αυτούς που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα, δεν διαφέρουν απ' αυτούς που επιθυμούν την υποδούλωσή της. 

Κι αυτό γιατί όσοι επιθυμούν τοιούτα γεγονότα, δηλαδή σε έδαφος χαοτικό να αλωνίσουν ως σωτήρες και μαϊμούδικα αρπαχτικά, το περίμεναν να συμβαίνει από καιρό. Δεν τους βγήκε όμως σαν ποθητός σχεδιασμός. Έτσι έχασαν το πάτημα, έχασαν την ευκαιρία. Το πως τα κατάφερε ο λαός να κρατήσει την ψυχραιμία του, είναι αξιέπαινο όσο και αξιοθαύμαστο. Για όποιον λόγο και αν έγινε, ακόμα και αν προήλθε απ΄ τους ψυχολογικούς έτσι κι αλλιώς καταστροφικούς αεροψεκασμούς (βλέπεις έχει κι αυτό το τίμημά του), σε αυτό το μοτίβο πάση θυσία πρέπει να εξακολουθήσει να παραμένει…πάση θυσία να παραμένουμε.  Ο κίνδυνος παραμένει σε κόκκινη ένδειξη.
Να ακούμε άπαντες ακόμα και τις Κασσάνδρες, αλλά τα συμπεράσματά μας να τα αξιολογούμε με ηρεμία και ψυχραιμία , να συγκρατούμε τον θυμό, τον φθόνο και την έπαρση, ώστε να τα διοχετεύουμε προς σωστές κατευθύνσεις, πιο αποτελεσματικές κινήσεις και πράξεις, όποτε δίνονται οι ευκαιρίες από τα χαμηλότερα προς τα υψηλοτέρα, σε κάθε στιγμή , αλλά βασικά ΚΑΘΟΛΙΚΑ.

Τώρα ανάμεσα σε "βαριοπούλες", πραξικοπήματα, συνεχή εγκληματικά μέτρα ως σύγχρονες σφαίρες του κατακτητικού πολέμου στον αθώο πληθυσμό, εδώ και καιρό έχει δημοσιοποιηθεί και γνωστοποιηθεί - περισσότερο διαδικτυακά τουλάχιστον - η ύπαρξη της END.  Η πρώτη επαφή με το κοινό ξεκίνησε με τις μετοχές της "Ανατολής" και την κλοπή τους απ' το Ροτσιλντο-ελληνικό κράτος.  Χα, δεν θα περίμενε κανείς πως βιαστικά και σκόπιμα, δεν θα προσπαθούσαν ουκ ολίγοι να το εξατμίσουν στα πέρατα της οικουμένης ως θέμα. Ουδέποτε σκέφτηκε κανείς πως κάποτε βεβαίως βεβαίως, ο γνωστός και μη εξαιρετέος ο Μήτσος και ο Τάκης είχε πληρωθεί τις μετοχές του κατά την εξαγορά της από την Εθνική, εδραιώνοντας το "δεδικασμένο" ....!!  Είμαι σίγουρη λοιπόν, πως αν και χρονοβόρα υπόθεση, συνεπικουρούμενης και της αναγκαστικά πρόσφατης εύλογης δικαστικής απόφασης, δηλαδή να δοθεί στους μετόχους η δυνατότητα να ελέγξουν τι απέγιναν οι μετοχές τους κλπ., θεωρώ πως οι άνθρωποι αυτοί μια μέρα θα δικαιωθούν με κάποιο τρόπο, οπωσδήποτε το λιγότερο ηθικά.  Όσο για δημοσιεύματα τύπου, πωλούνται (οι μετοχές) σήμερα στο πανέρι σε τιμή ευκαιρίας, τα θεωρώ στρεβλωτικά και δόλια επιτηδευμένα.

Σχετικά πρόσφατα ακούσαμε ή διαβάσαμε πως η ίδια οργάνωση με θυγατρική της εταιρεία, άσχετη με αυτήν που ασχολείται με τις μετοχές της τράπεζας της Ανατολής, παρέδωσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας, στην κυβέρνηση και σε άλλα αρμόδια οικονομικά και θεσμικά όργανα του κράτους.  Το δυστύχημα είναι πως ο καθένας που κρατά ενός είδους πένα, το θέμα το παρουσιάζει όπως του κατέβει στο κεφάλι, με τρόπο που δύσκολα να γίνεται πιστευτό από τον αποδέκτη και προπάντων να γίνεται κατανοητός ο τρόπος και ο προταθείς χειρισμός. Ούτε καν μπαίνει ο όποιος πληροφοριοδότης στον κόπο να μάθει το πως, το γιατί και με ποιό τρόπο ισχύει ή αν ισχύει, αυτό που κυκλοφορούν ως πληροφορία οι άνθρωποι αυτοί. Πολλοί μάλιστα το απαξιώνουν εν τη γενέσει του.

Προχθές λοιπόν μαζί με αξιόλογη συμμετοχή Ελλήνων ακομμάτιστων πολιτών, βρέθηκα με παρέα στο ξενοδοχείο President, να παρακολουθήσουμε την ενημέρωση. Προσωπικά ήθελα να ακούσω, να μυρίσω, να προβληματιστώ, να δω πρόσωπα, να ακούσω ομιλίες και τα τυχόν λάθη στην ρύμη του λόγου, με λίγα λόγια να έχω ιδίαν αντίληψη για την παρουσίαση - επεξήγηση.

Ως παρουσίαση παρουσίασε πολλά κενά και τεχνικές αδεξιότητες, όμως ήταν πλαισιωμένη με πολύ πάθος και Ελληνικό χρώμα. Ως προς τον ερασιτεχνισμό της παρουσίασης, σημαίνει πως δεν υπέστη την απαραίτητη και συνήθη προπαρασκευή ή επεξεργασία, το λεγόμενο καλό-στημένο.
Οι εκπρόσωποι της END, συνηθισμένοι άνθρωποι, δεν έδιναν την εντύπωση των V.I.P. πρωτοκλασάτων προστατευμένων γκαουλάϊντερς.  Ο λόγος τους συμπεριλάμβανε μαζί με αρκετό πατριωτισμό, πολλές ελλιπείς εξηγήσεις προς το κοινό.  Το κοινό απ' την πλευρά του ως συνήθως, όταν ήλθε η ώρα των διευκρινιστικών ερωτήσεων, αυτές υπήρξαν ελλειποβαρείς, ανώριμες και αστόχευτες.            
Συνάντησα αρκετά γνωστά πρόσωπα που αισθάνομαι πως θα πρέπει να τρέφω εμπιστοσύνη σε λογικά πλαίσια και τόλμησα να τους ρωτήσω στο κατά πόσον τους εμπιστεύονται. Οι απαντήσεις όλων ήταν σώφρονες : "το εξετάζουμε".  Δεν έδηξαν έπαρση ή ισχυρογνωμοσύνη προς κάποια κατεύθυνση, πράγμα θετικό.

Όταν τελείωσε η συνεδρίαση, σκεφθήκαμε να πιούμε με την παρέα μου, ένα ποτό στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, "να δούμε την θέα"....  Αυτή η απόφαση μας έδωσε την ευκαιρία να συνευρεθούμε τετ α τετ με τους ανθρώπους της END.  Να καθίσουμε μαζί, να τους παρατηρήσουμε στον χαλαρόν της ώρας και της στιγμής, αλλά κυρίως να συζητήσουμε διάφορα θέματα, που δεν έχουν θέση εδώ.  

Η κατάσταση έχει λοιπόν εν ολίγοις ως εξής και πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.  Η συγκεκριμένη οργάνωση κρατά στα χέρια της και με την σύμφωνη γνώμη της Αμερικανικής πλευράς (μην με ρωτήσετε ποιάς πλευράς) ένα Αμερικανικό ομόλογο των 600 δις δολαρίων, το οποίο λήγει το 2014.  Εμείς έχουμε ένα ομόλογο που λήγει εντός του τρέχοντος Οκτωβρίου ή κάπου εκεί κοντά.  Εδώ θέλω να τονίσω πως έχουμε διαβάσει και έχουμε επίσης ακούσει πλειστάκις, πως την χώρα την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία και μάλιστα εντός του έτους.  Κατά την γνώμη μου ακόμα δεν το πολυ πιστεύω, όπως δεν πολύ πιστεύω  και την ευρω-δραχμή, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.  Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι όπως εξήγησαν στην ομιλία τους, προσπαθούν να αποτρέψουν το γεγονός με κάθε τρόπο, μέσω του χειρισμού που προανέφερα.  Εμείς θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε αυτό το ποσόν με τόκο 0,50%, προφανώς κατά την λήξη του.  
Το επιπλέον ποσόν, αφού το χρέος μας αυτήν την στιγμή βρίσκεται περίπου στα 450 δις, θα διατεθεί για την παιδεία, την υγεία  και την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας.  Έφεραν την κυβέρνηση και τις αρμόδιες οικονομικές αρχές προ αυτής της φερόμενης ως προσφοράς- ευκαιρία, με τον απαράβατο όρο να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος (οι δικοί μας αντιπολιτευτικοί πολιτικοί το έχουν κάνει γαργάρα), αυτός είναι δε και ο λόγος που προσπαθούν από πλευράς τους, να το γνωστοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερο ευρέως στον Ελληνικό πληθυσμό, οργανώνοντας φανερά διάφορες διαλέξεις ανά την Ελλάδα. 

Τώρα λογικά θα σκεφθείτε, αν λήξει το ομόλογο και αδυνατούμε να το αποπληρώσουμε, σε ποιόν θα εξαρτόμαστε τότε...;;;  Δεν σκοπεύω να σας δώσω κάποια απάντηση ούτε να κάνω κάποια υπόθεση για το τότε.  Εκθέτω την κατάσταση όπως την κατανόησα και όλα τα υπόλοιπα είναι υπόθεση - με την κυριολεκτική έννοια της λέξεως - δική σας. 
Στο σημείο αυτό, οφείλω να επισημάνω, πως όπως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές δυστυχώς υπο-ελλάδες, έτσι και στην Αμερική δεν υπάρχουν μόνον οι Σιωνιστές, αλλά και Αμερικανοί ομοιοπαθείς πατριώτες. 

Επίσης έγινε μια σημαντική αναφορά, σχετική με την Κυπριακή κατοχή, πως σύμφωνα με το καταστατικό του ΟΗΕ, όταν σε ένα κράτος το 60% κατοχής των περιουσιών ανήκει στους αυτόχθονες, στην περίπτωση της Κύπρου ανήκει το 80%, κηρύσσει αυτομάτως την ανεξαρτησία του, ασχέτως του αν έχει προηγηθεί επιτυχής κατακτητική επιδρομή. Αν δεν το γνώριζαν όσες κυπριακές κυβερνήσεις πέρασαν πχ. Κληρίδης που βραβεύθηκε για την μεγάλη προσφορά του στο τίποτα, πρωτοφανές ιστορικά ή δεν το γνώριζε μέχρι πρότινος η παρούσα και δεν ενήργησαν η ενεργήσουν αναλόγως, φέρουν μεγάλη ευθύνη. Ανέφεραν επίσης πως γι αυτό τον λόγο γίνονται πολλές αγορές από αλλότριους ανθρώπους, όπως Τούρκοι ή Εβραίοι ως γνωστόν, ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.  
Εγώ δεν έχω παρά ταυτόχρονα να το παραλληλίσω με την δική μας περίπτωση και αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας με τις υπερφορολογήσεις.....

Πριν ολοκληρώσω το κείμενο, θέλω να συμπληρώσω πως οι άνθρωποι της END, κατά την ομιλία τους, μας πληροφόρησαν πως έδωσαν μετρητά περίπου 50 δις άτοκα στην Κυπριακή Κυβέρνηση (όχι ομόλογο) και χρόνο αποπληρωμής 100 χρόνια, ιδρύοντας εκεί την τράπεζα Cyprus Mother Land.
Επίσης η ίδια οργάνωση ανέφερε, πως τέτοιου είδους διευκολύνσεις τις παρέχει σε όποιο κράτος έχει ανάγκη και μας ανέφεραν ως παραδείγματα, την Αίγυπτο, την Σερβία, το Μεξικό κλπ. 
Ξεκαθάρισαν πως δεν εκπροσωπούν σε καμία περίπτωση την Ελληνική ομογένεια, όπως επίσης δεν έχουν απολύτως κανένα σκοπό να ανατρέψουν καμία κυβέρνηση και τα σχετικά.  Ακολουθούν την διεθνή νόμιμη οδό και το μόνον που ζητούν είναι την δική μας συμπαράσταση, την συμπαράσταση του λαού, όσον αφορά την χώρα μας.

Στο τι θα συμβεί ή θα επακολουθήσει αν η κυβέρνηση κωφεύσει και δεν έστω εξετάσει από όλες τις πλευρές, την εν λόγω πρόταση, σε αυτήν την περίπτωση και για καμία περίπτωση δεν προτίθεμαι να σεναριολογήσω.  

ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΙΧΟΝΟΙΑ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.   
ΤΕΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΟΥ, Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΗ !!!!!!!  αρκεί να θυμηθείτε λίγο τον "μύθο" της....

Νάγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου