a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Λέξεις - λέξεις - λέξεις. Νοήματα - νοήματα - νοήματα.

Ανταγωνιστικότητα !  Τι θα πει ανταγωνιστικότητα ;; Να ανταγωνίζομαι τον διπλανό μου ; Μα αν ανταγωνίζομαι τον διπλανό μου, τότε παύει η έννοια της δημοκρατίας. Ανταγωνισμός λέει.  Άντε, μπείτε όλοι στην αρένα να ανταγωνιστείτε ως μονομάχοι, για το ποιός είναι ο δυνατότερος, ποιός αυτός που θα επιβιώσει, μέχρι να βρεθεί ο ακόμα ισχυρότερος που θα σας "κατεδαφίσει".   Στον ανταγωνισμό ισχυροποιείται ο έχων τα κατάλληλα εργαλεία, μέσα και τρόπους.   Έτσι λοιπόν και εμείς, εδώ στην μικρή αλλά σημαντική γωνιά της γης, θα "ανταγωνιστούμε" με ολόκληρο τον πλανήτη, για να .....  Μπαγκλατεζοποιηθούμε, ούτε καν να Κινεζοποιηθούμε.

Ανάπτυξη, παντού ανάπτυξη, τριγύρω ανάπτυξη, αλλά πουθενά ανάπτυξη, ακόμα και αν στατιστικά η ανάπτυξη κάπου καταγράφεται . 
Τι θα πει ανάπτυξη ; ποιός και τι ακριβώς θα αναπτυχθεί ;;  Ο άνθρωπος ;; η ζωή του ;; ή κάποιος ή κάτι άλλο ;;
Ανάπτυξη μπορούν να νοηθούν ως παραδείγματα, κάποια δημόσια έργα που αναλαμβάνουν ξένοι κεφαλαιούχοι, σε πολλαπλάσια αξία χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα. Τι να το κάνω να έχω ετοιμόρροπες γέφυρες με ούγια Καλατράβα, όταν αυτά δεν εξυπηρετούν την καλλίτερη διαβίωση των πολιτών..., όταν θα μπορούσαν τα ίδια έργα και άλλα παρεμφερή να είχαν αναληφθεί από τα ίδια τα κράτη με πολύ μειωμένα τιμολόγια, με εσωτερικές προσφορές με ποινικές ρήτρες, χωρίς ούγιες με brand names και υπερτιμολογήσεις (!!)
Αν πραγματικά ενδιαφερόντουσαν για ανάπτυξη, δεν θα έκλειναν τόσες βιομηχανίες στην Ελλάδα.  Δεν θα κατέστρεφαν την Γεωργική παραγωγή, σπρώχνοντας τους γεωργούς στην τεμπελιά.  Άκουγα πως θα επιστρέψει η χώρα μας πίσω ένα κάρο κονδύλια από γεωργικές επιδοτήσεις που κακώς δόθηκαν ! 
Αν πραγματικά ενδιαφερόντουσαν γι αυτόν τον τόπο, θα επιβράβευαν και θα υποστήριζαν τους νέους επιστήμονες στις ιδέες και στις εφευρέσεις τους. 
Στον real fm στην κατά διαστήματα ολιγόλεπτη εμβόλιμη εκπομπή ΕΛΛΗΝΕΣ, άκουσα μια μέρα έναν επιστήμονα να λέει, πως πήγε στην πολιτεία και παρουσίασε μία εργασία ζητώντας οικονομική ενίσχυση για την έρευνα, για να λάβει την απάντηση κατά τα λεγόμενα του ιδίου (γνωστά πάντως σε όλους μας λίγο πολύ) "κε ..... είστε πολύ καλός και σίγουρα θα βρείτε χρηματοδότηση στο εξωτερικό, γι αυτό δεν υπάρχει λόγος να σας στηρίξουμε εμείς".  
Ας μην μιλά κανείς τους λοιπόν για ανάπτυξη, γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο ασύστολα που μερικοί τους πιστεύουν ακόμα, χωρίς να έχουν πάρει το μάθημά τους.....
Γνωρίζουμε όλοι μας πως χαρακτηρίζονται αυτοί που συνεχίζουν να κάνουν τά ίδια λάθη (!)
Ανάπτυξη (!)  Ανάπτυξη έχει και ο Νίγηρας, το Τσάντ, η Ινδία, η Κίνα, όμως οι άνθρωποι στις πρώτες πεθαίνουν σαν μύγες και στις δεύτερες ζουν στα λασπόνερα και κοιμούνται στα εργοστάσια.  Αυτή θεωρείται σύμφωνα με την ελίτ, η έννοια "ανάπτυξη"........
Λογιστικά πάντως αυτά τα κράτη ευημερούν, όχι όμως οι άνθρωποι (!)

Μάθαμε να λέμε πως η ζωή είναι σκληρή.  Δεν λέμε την αλήθεια όταν το λέμε. Δεν είναι η ζωή σκληρή...οι άνθρωποι είναι.   Φοβόμαστε για τα παιδιά μας και πολλές φορές δεν τους λέμε την αλήθεια, δεν τους λέμε τα πράγματα όπως πρέπει.   Μερικοί ζητούν απ' τα παιδιά τους να γίνουν σκληρά, για να αντιμετωπίσουν μιαν σκληρή κοινωνία.  Κατ' αυτόν τον τρόπο διαιωνίζουμε την ίδια κατάσταση εν γνώσει μας, χωρίς να κάνουμε τίποτα ούτε για μας, ούτε για τα παιδιά μας.  Τρέχουν πολλοί να τα σπουδάσουν, να τα εφοδιάσουν στα εκπαιδευτικά συστήματα του πλανήτη φυλακή.  Θα πείτε τι άλλο να κάνουν, να μείνουν αμόρφωτα ;; Φυσικά δεν εννοώ το τελευταίο.

Με αυτήν την αλληλουχία, είναι προδιαγεγραμμένη μια παγειωμένη τακτική,  λες και δεν μπορεί να αλλάξει, επειδή κανείς δεν έχει την δύναμη να κάνει την αρχή ....ή αν βρεθεί κάποιος δεν θα γίνει ευρέως παράδειγμα προς μίμηση της μεγάλης αλλαγής, της μεγάλης ανατροπής.  
Η εύκολη διέξοδος είναι η φυγή, μόνο που η φυγή σε κινηγά όπου και αν πας, όπου κι αν βρεθείς !   Η πεπατημένη οδός θεωρείται ασφαλής. 
Κατανοώ απολύτως την δυσκολία αυτής της κατανόησης, αλλά και του αδιεξόδου.  Τίποτα ως γνωστόν δεν είναι εύκολο σ΄αυτήν την ζωή, ειδικά όταν αυτό είναι ένα καθιερωμένο και πιθανόν "ασφαλές" καθ' έξιν σύστημα (!)  Φαίνεται δεν έχουμε ντραπεί ακόμα τόσο πολύ, για τις κοινωνίες που επιτρέπουμε να κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές επί χρόνια ....... αλλά δεν έχουμε ντραπεί επίσης ούτε για τους εαυτούς μας.

Βιωσιμότητα του χρέους. Τι θα πει βιωσιμότητα του χρέους ;; Οι λέξεις το λένε μόνες τους. Να μπορεί να αποπληρώνεται.  Πως μπορεί να αποπληρώνεται ένα χρέος, όταν η οικονομική δυνατότητα συνεχώς μειώνεται σε επίπεδα ούτε καν στοιχειώδους επιβίωσης, πόσο δε μάλλον να τολμά να μιλήσει κανείς για διαβίωση ;;  Ποιός δημιούργησε το χρέος ;; Πως το δημιούργησε ;; Με ποιανού έγκριση ;;  Γιατί αν δεν έχω βάλει την υπογραφή μου σε ένα χρέος, έχω παντελή άγνοια γι αυτό, δεν μπορώ ποτέ να το αποδεχτώ και φυσικά να το αποπληρώσω. Αν δε πει κάποιος "μα κατά το παρελθόν πληρωνόσουν από κάποια πηγή, είτε δηλαδή δημόσια είτε ιδιωτική", γνωρίζω πολύ καλά από πλευράς μου πως πλήρωνα τους φόρους μου και με το παραπάνω.  Άρα δεν χρωστούσα ή φρόντιζα να μην χρωστώ ποτέ σε κανέναν, ήμουν πάντα εντάξει στις υποχρεώσεις μου και έχω την απαίτηση να απολαμβάνω αυτά που πλήρωνα τόσα χρόνια, όχι να τα ξεπουλούν μερικοί πολιτικάντηδες της πεντάρας.  
Που πήγαιναν λοιπόν όλα μου τα χρήματα με τα οποία συνέβαλα για την καλή λειτουργία του κράτους, χωρίς καν μάλιστα να μου παρέχει τις αντίστοιχες υπηρεσίες ;;  
Μην μου πείτε πως με τις εισφορές στο ΙΚΑ, ο ασφαλιστικός οργανισμός παρείχε τα ανάλογα, στους ασφαλισμένους του (!!) 
Μην μου πείτε πως ενώ σήμερα έφτιαχναν έναν δρόμο, την επομένη κιόλας δεν άρχιζε να ξεφτίζει και να δημιουργούνται οι λακούβες, που χειροτέρευαν με τις πρώτες βροχές.  
Η χρήσιμη για το σύστημα γραφειοκρατία ;;
Οι ύπουλοι φόροι ;;
Άπειρα παραδείγματα υποδεέστερου κράτους, το οποίο πολλοί το λοιδορούσαν συγκρίνοντας το με άλλα "ευυπόληπτα" . Μέχρι που δεν θα έχουν πλέον κανένα κράτος να  λοιδορούν, όμως θα το χρυσοπληρώνουν για να υποστηρίζουν ότι τάχατε υπάρχει (!)

Έκοψαν λέει το 13 & 14 μισθό.  Τι ήταν αυτοί οι μισθοί, που στα "σοβαρά" κράτη δεν υπήρχαν, αλλά υπήρχαν σε άλλα όπως Πορτογαλία ;; Μα οι οικονομικές προσαρμογές  βάσει του Ευρωπαϊκού επιπέδου, που όμως δεν ενσωματώνονταν στις βασικές αποδοχές, ώστε να είναι οι πρώτες πιο εύκολες περικοπές, χωρίς ιδιαίτερες περιπλοκές, κοινώς με απλές διαδικασίες γομολάστιχας.  Ενώ μισθοί και συντάξεις, δεν μπορούν παρά να μειωθούν σταδιακά αναγκαστικά για πολλούς και εύλογους λόγους. Χώρια που υποβόσκει σε αυτούς τους δύο έξτρα μισθούς, η ενοχή πως κακώς λαμβάνονταν. Μιλάμε για τέτοια λαμόγια και ψυχολογικούς εκβιαστές !

Στον ιδιωτικό τομέα κερδοφόρες επιχειρήσεις, ως παράδειγμα θα φέρω τον όμιλο Μπόμπολα, υπάρχουν πολλές σαν αυτόν, ζητούν εθελούσιες εξόδους και μειώσεις μισθών. Και οι γνωρίζοντες τον παραπάνω όμιλο αναρωτιόνται, ποιός ήταν και πως κατάφερε να γίνει ο σημερινός Μπόμπολας, όταν κάποτε ήταν ένας κατασκευστής της σειράς, εποχή που υπήρχαν τρανταχτά ονόματα. Ελέω όμως ΠΑΣΟΚ, έγινε μεγάλος, τρανός, θρασύς και παραδόπιστος. 
Με αποτέλεσμα, να αρχίσουν να κλείνουν σοβαρές κατασκευαστικές εταιρίες και οι "δουλειές" να καταλήγουν σε 3-4 υμέτερους.
Κατά τα άλλα μιλούν για φιλελευθερισμό. Ποιό φιλελευθερισμό ;; τον φιλελευθερισμό των μονοπωλείων ;;  Δεν μιλάμε λοιπόν για άνοιγμα επαγγελμάτων, αλλά για κλείσιμο επαγγελμάτων !  
Μόνον ξέρουν να μιλούν για την απελευθέρωση των ΔΕΚΟ στον ιδιωτικό τομέα των υμέτερων μονοπωλείων. Ακόμα μία παράνοια με την βούλα της τριανδρίας των ανδρικέλων !!!

Γιατί θα πρέπει λοιπόν να μετακυλήσω την ευθύνη στον φορολογούμενο και όχι στον εισπράκτορα και διαχειριστή ;;  Η ευκολία του να κατηγορήσω παραπάνω απ' ότι πρέπει τον πολίτη, διευκολύνει αρκετούς.
Πρώτα αυτούς που θέλουν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες και δεύτερον να ικανοποιηθούν οι ίδιοι αγκαζέ με αυτούς που καλλιεργούν ενοχές και υποτακτικότητα !!
Όσο και να θέλουν μερικοί να επιβαρύνουν τον λαό και να μεγιστοποιήσουν τα λάθη του, δυστυχώς εξυπηρετούν μόνον αυτούς που με κάθε τρόπο θέλουν να υποτάξουν και να ενοχοποιήσουν τις ψυχές και τα μυαλά αυτού του λαού και κάθε λαού.

Υπήρξα από τους πρώτους που μας κατηγόρησα. Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει πλέον. Όλα πρέπει να έχουν το Μέτρο τους.  Ο λαός δεν γνώριζε την πραγματικότητα , ούτε αποφάσιζε για όσα έγιναν μέσα στα τελευταία χρόνια, αντιθέτως εξαναγκάζεται μέχρι να φτάσει στα όρια των αντοχών του, όπως φαίνεται.
Σήμερα εν τέλει, διέγνωσε την αμάθειά του και την ψυχολογική και σωματική εξάρτηση και όχι μόνον.  Όλα αυτά δεν είναι εύκολα, ούτε αφομοιώνονται ή διαλευκαίνονται απ' την μια στιγμή στην άλλη.  Καθημερινά διαπιστώνει ποιόν είχε για πολιτειακό δάσκαλο, που τον έκανε να του μοιάσει.  Θέλει χρόνο για να βρει τους τρόπους του και όσα για τον ίδιο του τον εαυτό αφέθηκε να χαθούν, ως ανέμελο χαζό παιδί χαρά γεμάτο.  

Έχουμε και τον Σαμαρά που μόνον ο ίδιος μάλλον γνωρίζει τι εννοούσε λέγοντας ότι "τα καταφέραμε όλοι μαζί οι Έλληνες" και ίσως να νομίζουν μερικοί άσχετοι ή μακάριοι πτωχοί τω πνεύματι !  
Χμ, "Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" λέει μια παροιμία.  Μετά την τόση "επιτυχία και ευτυχία", θα καταργηθούν οι έκτακτες εισφορές, ο υψηλός ΦΠΑ, οι μονοπωλιακές τιμές κ.α ;;  Σίγουρα δεν μιλώ για ανέκδοτα, αλλά στο σύστημα που ζούμε, πρέπει να του επιβληθούν κάποια ΠΡΕΠΕΙ. Δεν ξέρω με ποιό τρόπο και ποιοί θα το πραγματοποιήσουν.
Αντίθετα όμως κάποιοι θέλουν να στήσουν δύο πλευρές στα χαρακώματα.
Εεεε λοιπόν κύριοι, αν έχει νιονιο ο λαός μας δεν έχει παραπάνω από μία πλευρά. Ούτε καν δύο, τουλάχιστον για όσους κουβαλούν Ελληνικό DNA. Όσοι δεν το κουβαλούν, το μόνον που έχουν διδαχθεί στα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα είναι να ανταγωνίζονται ως λιοντάρια στην Ρωμαϊκή αρένα. 

Μετέθεσαν λοιπόν το πρόβλημα για το 2020, ανακοινώνοντας πως θα έχουμε τότε λέει έλλειμμα 124% του ΑΕΠ (σχεδόν όμοιο με του 2009), ενώ γνωστοί και διακεκριμένοι οικονομολόγοι εντός και εκτός, δηλώνουν με στοιχεία πως το ΑΕΠ δεν θα είναι μικρότερο του 148% δηλαδή μεγαλύτερο αυτού του 2009 ή 190% με χειρότερες προβλέψεις ..... Επομένως θέλουν να κερδίσουν χρόνο, έστω και προσωρινά, τουλάχιστον αυτοί γνωρίζουν για πόσο ή τουλάχιστον μέχρι πότε.   Για ποιό λόγο άραγε ;;
Ο κυνισμός στην όλη "επιτυχία" λέει πως τα όποια πλεονάσματα, θα ρίχνονται και αυτά στην μάχη για την αποπληρωμή του χρέους, δηλαδή στον κοινό λογαριασμό με την τρύπα χωρίς πάτο και άσε τους ιθαγενείς να ψοφολογήσουν. Ποιός νοιάζεται άλλωστε ;;
"Ας μιλάμε εμείς για ανάπτυξη", είναι σου λέει για να την ακούν οι εθισμένοι ωτακουστές αρκούμενοι σε διαβεβαιώσεις και λόγια του αέρα και μόνον, σαν λιγούρες ξεμωραμένες παρθένες !

Οι τράπεζες δεν ξεχνούν ποτέ την γνώριμη δουλειά τους, γι αυτό και ξεκίνησαν τα "θερμοδάνεια" κατά τα διακοποδάνεια. Πληρώνεις λέει με δόσεις το ποσόν της θέρμανσης και εσύ την απολαμβάνεις !!! Βεεεέβαια.... τι είχα παντελάκι μου τι είχα παντελή μου.... αυτό θεωρείται "χρήμα στην αγορά για να ανασάνει" (!)

Η τρέλα είναι ανεκδιήγητη. Που αποσκοπούν βρε παιδί μου όλα αυτά, όταν άρχισαν ήδη να μιλούν για νέα μέτρα, όπως ο Σουηδός υπ. οικονομικών, γνωρίζοντας πως το χρέος (τους) δεν είναι βιώσιμο, επειδή αυτοί το έφτιαξαν τέτοιο ;;
Ποιόν και τι εξυπηρετεί, όταν η ΔΕΗ παρ' όλο που δηλώνει κέρδη, εν τούτοις δηλώνει αυξήσεις ύψους 25% το 2013 ;;;

Απ 'ότι φαίνεται όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως ωραιοποιημένα και επιτυχημένα μας τα λέει ο καταφερτζής Σαμαράς.   Ακόμα δεν έχει εγκριθεί τίποτα, όταν αυτή η απόφαση θα πρέπει να περάσει από τα κοινοβούλια των κρατών !  
Επίσης, για άλλη μια φορά μίλησαν δημοσίως για αγορά ομολόγων.  Γιατί να τα πωλήσουν όσοι τα έχουν, όταν μάλιστα όπως άκουγα υπόκεινται σε ξένο δίκαιο ;;  Γιατί να τα πωλήσουν σε 30 σεντς και όχι παραπάνω εξ αιτίας της δημόσιας δήλωσης που θάβει την πρόθεση ; 
Δεν είναι όμως το χειρότερο αυτό. Το χειρότερο είναι πως το νέο κούρεμα που συζητούν, αφορά το υπόλοιπο κομμάτι που δεν κουρεύτηκε απ' τα ήδη πρόσφατα κουρεμένα και έφερε τράπεζες και ταμεία σε άθλια κατάσταση.  Δηλαδή ενώ θα έπρεπε να μιλούν για ανακεφαλαιοποίηση, μιλούν για ακόμα νέο κούρεμα (!).
Απίστευτα και βρώβικα συμβαίνουν, λυπάμαι μόνον τον Ελληνικό λαό, που έχει παντελή άγνοια και έλλειψη βασικής γνώσης των όσων διακυβεύονται .....

Με άλλα λόγια, όλη αυτή η "επιτυχία" με τα όλα της, θα τιναχτεί στον αέρα, όχι από κάποιο ανθρώπινο λάθος, αλλά καθαρά από ανθρώπινη επιλογή και αρρωστημένο προγραμματισμό.   Είναι η θεατρική σκηνή των Μέρκελ / Λαγκάρντ και τσιρακίων (!!)

Νομίζω καλοί μου φίλοι, πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να φανταστούμε πως θα ήταν τα Σόδομα και τα Γόμορα στην εποχή τους. Σίγουρα θα υπήρχαν πολλοί έκφυλοι Τατσόπουλοι, Πάγκαλοι, δωσίλογοι, ψεύτες & υποκριτές, κλέφτες και αργυραμοιβοί και τέλος κάπου στο στο κέντρο ο θεός Μαμωνάς με κέρατα κριαριού. 

Συμπεράσματα όλων αυτών είναι ότι :

- θέλουν να μας τρελάνουν με τον παραλογισμό τον οποίο εφαρμόζουν ! Τραβούν την σκέψη και την λογική, ύπουλα κάτω απ' τα πόδια μας, τρομοκρατώντας.  Δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουν αρκετοί, επειδή δεν έχουν το σθένος να το πιστέψουν ή να το αντιμετωπίσουν στρουθοκαμηλίζοντας !
Οι υπόλοιποι που μπορούν να το αντιληφθούν σε όποιο βαθμό, στην προσπάθειά τους να τα αποκωδικοποιήσουν στους αρκετούς, πέφτοντας πολλές φορές σε ντουβάρια ή αδιάφορους, οφείλουν να κρατούν το μέτρο, γιατί δεν απέχει πολύ το συναίσθημα απ' την "μισανθρωπία".
 
- η μείωση του πληθυσμού της γης,  που ανήκει στην δική τους μισανθρωπία, που προσπαθούν να την σπείρουν ανάμεσά μας ως διχαστικό συναίσθημα, καμουφλάροντας την δική τους. 

- στην δική μας περίπτωση ισχύει επιπλέον, η παντελής γενοκτονία - εξαφάνιση των απομεινάντων Ελλήνων στην πάτρια γη.

- Φυσικά όσα γράφονται και λέγονται, έχουν να κάνουν με το παρόν και το εγγύς μέλλον, αντίθετα με το αξιόλογα μεγάλο υποσχόμενο πλεονέκτημα που θα προκύψει στην εξέλιξη των γεγονότων, μέσα απ' όλη αυτήν την υφεσιακή παρακμή σε κάθε επίπεδο, δομή και πνευματική διανόηση.
Με άλλα λόγια ένα απ' τα σημαντικά που άπτεται υπέρ της ανθρωπότητας, είναι πως αντιμετωπίζοντας τις αντιθέσεις κατάφατσα, οφείλουμε να μάθουμε και να εφαρμόσουμε, την ταύτιση τους, την ενοποίησή τους,  με άλλα λόγια την απομυθοποίησή τους. Η ταύτιση και εν συνεχεία η εκμηδένιση των αντιθέσεων, μπορεί να επιτευχθεί με την μεταξύ τους ισορροπία, μόνο που αυτό είναι προσωπικό έργο και όχι συλλογικό !  Καταλήγει αυθορμήτως προς στο συλλογικό, επειδή προϋπάρχουν σιγά σιγά πολλές επιτυχημένες προσωπικές εργασίες !

ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ !!! ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ή ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ, ΤΗΣ ΜΙΑΣ ή ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΝΟΣ ή ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ !
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ.  
ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΧΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.....ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...........

Νάγια

το βίντεο αφιερωμένο στους  χάνους

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Λέξεις - λέξεις - λέξεις. Νοήματα - νοήματα - νοήματα.

Ανταγωνιστικότητα !  Τι θα πει ανταγωνιστικότητα ;; Να ανταγωνίζομαι τον διπλανό μου ; Μα αν ανταγωνίζομαι τον διπλανό μου, τότε παύει η έννοια της δημοκρατίας. Ανταγωνισμός λέει.  Άντε, μπείτε όλοι στην αρένα να ανταγωνιστείτε ως μονομάχοι, για το ποιός είναι ο δυνατότερος, ποιός αυτός που θα επιβιώσει, μέχρι να βρεθεί ο ακόμα ισχυρότερος που θα σας "κατεδαφίσει".   Στον ανταγωνισμό ισχυροποιείται ο έχων τα κατάλληλα εργαλεία, μέσα και τρόπους.   Έτσι λοιπόν και εμείς, εδώ στην μικρή αλλά σημαντική γωνιά της γης, θα "ανταγωνιστούμε" με ολόκληρο τον πλανήτη, για να .....  Μπαγκλατεζοποιηθούμε, ούτε καν να Κινεζοποιηθούμε.

Ανάπτυξη, παντού ανάπτυξη, τριγύρω ανάπτυξη, αλλά πουθενά ανάπτυξη, ακόμα και αν στατιστικά η ανάπτυξη κάπου καταγράφεται . 
Τι θα πει ανάπτυξη ; ποιός και τι ακριβώς θα αναπτυχθεί ;;  Ο άνθρωπος ;; η ζωή του ;; ή κάποιος ή κάτι άλλο ;;
Ανάπτυξη μπορούν να νοηθούν ως παραδείγματα, κάποια δημόσια έργα που αναλαμβάνουν ξένοι κεφαλαιούχοι, σε πολλαπλάσια αξία χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα. Τι να το κάνω να έχω ετοιμόρροπες γέφυρες με ούγια Καλατράβα, όταν αυτά δεν εξυπηρετούν την καλλίτερη διαβίωση των πολιτών..., όταν θα μπορούσαν τα ίδια έργα και άλλα παρεμφερή να είχαν αναληφθεί από τα ίδια τα κράτη με πολύ μειωμένα τιμολόγια, με εσωτερικές προσφορές με ποινικές ρήτρες, χωρίς ούγιες με brand names και υπερτιμολογήσεις (!!)
Αν πραγματικά ενδιαφερόντουσαν για ανάπτυξη, δεν θα έκλειναν τόσες βιομηχανίες στην Ελλάδα.  Δεν θα κατέστρεφαν την Γεωργική παραγωγή, σπρώχνοντας τους γεωργούς στην τεμπελιά.  Άκουγα πως θα επιστρέψει η χώρα μας πίσω ένα κάρο κονδύλια από γεωργικές επιδοτήσεις που κακώς δόθηκαν ! 
Αν πραγματικά ενδιαφερόντουσαν γι αυτόν τον τόπο, θα επιβράβευαν και θα υποστήριζαν τους νέους επιστήμονες στις ιδέες και στις εφευρέσεις τους. 
Στον real fm στην κατά διαστήματα ολιγόλεπτη εμβόλιμη εκπομπή ΕΛΛΗΝΕΣ, άκουσα μια μέρα έναν επιστήμονα να λέει, πως πήγε στην πολιτεία και παρουσίασε μία εργασία ζητώντας οικονομική ενίσχυση για την έρευνα, για να λάβει την απάντηση κατά τα λεγόμενα του ιδίου (γνωστά πάντως σε όλους μας λίγο πολύ) "κε ..... είστε πολύ καλός και σίγουρα θα βρείτε χρηματοδότηση στο εξωτερικό, γι αυτό δεν υπάρχει λόγος να σας στηρίξουμε εμείς".  
Ας μην μιλά κανείς τους λοιπόν για ανάπτυξη, γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο ασύστολα που μερικοί τους πιστεύουν ακόμα, χωρίς να έχουν πάρει το μάθημά τους.....
Γνωρίζουμε όλοι μας πως χαρακτηρίζονται αυτοί που συνεχίζουν να κάνουν τά ίδια λάθη (!)
Ανάπτυξη (!)  Ανάπτυξη έχει και ο Νίγηρας, το Τσάντ, η Ινδία, η Κίνα, όμως οι άνθρωποι στις πρώτες πεθαίνουν σαν μύγες και στις δεύτερες ζουν στα λασπόνερα και κοιμούνται στα εργοστάσια.  Αυτή θεωρείται σύμφωνα με την ελίτ, η έννοια "ανάπτυξη"........
Λογιστικά πάντως αυτά τα κράτη ευημερούν, όχι όμως οι άνθρωποι (!)

Μάθαμε να λέμε πως η ζωή είναι σκληρή.  Δεν λέμε την αλήθεια όταν το λέμε. Δεν είναι η ζωή σκληρή...οι άνθρωποι είναι.   Φοβόμαστε για τα παιδιά μας και πολλές φορές δεν τους λέμε την αλήθεια, δεν τους λέμε τα πράγματα όπως πρέπει.   Μερικοί ζητούν απ' τα παιδιά τους να γίνουν σκληρά, για να αντιμετωπίσουν μιαν σκληρή κοινωνία.  Κατ' αυτόν τον τρόπο διαιωνίζουμε την ίδια κατάσταση εν γνώσει μας, χωρίς να κάνουμε τίποτα ούτε για μας, ούτε για τα παιδιά μας.  Τρέχουν πολλοί να τα σπουδάσουν, να τα εφοδιάσουν στα εκπαιδευτικά συστήματα του πλανήτη φυλακή.  Θα πείτε τι άλλο να κάνουν, να μείνουν αμόρφωτα ;; Φυσικά δεν εννοώ το τελευταίο.

Με αυτήν την αλληλουχία, είναι προδιαγεγραμμένη μια παγειωμένη τακτική,  λες και δεν μπορεί να αλλάξει, επειδή κανείς δεν έχει την δύναμη να κάνει την αρχή ....ή αν βρεθεί κάποιος δεν θα γίνει ευρέως παράδειγμα προς μίμηση της μεγάλης αλλαγής, της μεγάλης ανατροπής.  
Η εύκολη διέξοδος είναι η φυγή, μόνο που η φυγή σε κινηγά όπου και αν πας, όπου κι αν βρεθείς !   Η πεπατημένη οδός θεωρείται ασφαλής. 
Κατανοώ απολύτως την δυσκολία αυτής της κατανόησης, αλλά και του αδιεξόδου.  Τίποτα ως γνωστόν δεν είναι εύκολο σ΄αυτήν την ζωή, ειδικά όταν αυτό είναι ένα καθιερωμένο και πιθανόν "ασφαλές" καθ' έξιν σύστημα (!)  Φαίνεται δεν έχουμε ντραπεί ακόμα τόσο πολύ, για τις κοινωνίες που επιτρέπουμε να κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές επί χρόνια ....... αλλά δεν έχουμε ντραπεί επίσης ούτε για τους εαυτούς μας.

Βιωσιμότητα του χρέους. Τι θα πει βιωσιμότητα του χρέους ;; Οι λέξεις το λένε μόνες τους. Να μπορεί να αποπληρώνεται.  Πως μπορεί να αποπληρώνεται ένα χρέος, όταν η οικονομική δυνατότητα συνεχώς μειώνεται σε επίπεδα ούτε καν στοιχειώδους επιβίωσης, πόσο δε μάλλον να τολμά να μιλήσει κανείς για διαβίωση ;;  Ποιός δημιούργησε το χρέος ;; Πως το δημιούργησε ;; Με ποιανού έγκριση ;;  Γιατί αν δεν έχω βάλει την υπογραφή μου σε ένα χρέος, έχω παντελή άγνοια γι αυτό, δεν μπορώ ποτέ να το αποδεχτώ και φυσικά να το αποπληρώσω. Αν δε πει κάποιος "μα κατά το παρελθόν πληρωνόσουν από κάποια πηγή, είτε δηλαδή δημόσια είτε ιδιωτική", γνωρίζω πολύ καλά από πλευράς μου πως πλήρωνα τους φόρους μου και με το παραπάνω.  Άρα δεν χρωστούσα ή φρόντιζα να μην χρωστώ ποτέ σε κανέναν, ήμουν πάντα εντάξει στις υποχρεώσεις μου και έχω την απαίτηση να απολαμβάνω αυτά που πλήρωνα τόσα χρόνια, όχι να τα ξεπουλούν μερικοί πολιτικάντηδες της πεντάρας.  
Που πήγαιναν λοιπόν όλα μου τα χρήματα με τα οποία συνέβαλα για την καλή λειτουργία του κράτους, χωρίς καν μάλιστα να μου παρέχει τις αντίστοιχες υπηρεσίες ;;  
Μην μου πείτε πως με τις εισφορές στο ΙΚΑ, ο ασφαλιστικός οργανισμός παρείχε τα ανάλογα, στους ασφαλισμένους του (!!) 
Μην μου πείτε πως ενώ σήμερα έφτιαχναν έναν δρόμο, την επομένη κιόλας δεν άρχιζε να ξεφτίζει και να δημιουργούνται οι λακούβες, που χειροτέρευαν με τις πρώτες βροχές.  
Η χρήσιμη για το σύστημα γραφειοκρατία ;;
Οι ύπουλοι φόροι ;;
Άπειρα παραδείγματα υποδεέστερου κράτους, το οποίο πολλοί το λοιδορούσαν συγκρίνοντας το με άλλα "ευυπόληπτα" . Μέχρι που δεν θα έχουν πλέον κανένα κράτος να  λοιδορούν, όμως θα το χρυσοπληρώνουν για να υποστηρίζουν ότι τάχατε υπάρχει (!)

Έκοψαν λέει το 13 & 14 μισθό.  Τι ήταν αυτοί οι μισθοί, που στα "σοβαρά" κράτη δεν υπήρχαν, αλλά υπήρχαν σε άλλα όπως Πορτογαλία ;; Μα οι οικονομικές προσαρμογές  βάσει του Ευρωπαϊκού επιπέδου, που όμως δεν ενσωματώνονταν στις βασικές αποδοχές, ώστε να είναι οι πρώτες πιο εύκολες περικοπές, χωρίς ιδιαίτερες περιπλοκές, κοινώς με απλές διαδικασίες γομολάστιχας.  Ενώ μισθοί και συντάξεις, δεν μπορούν παρά να μειωθούν σταδιακά αναγκαστικά για πολλούς και εύλογους λόγους. Χώρια που υποβόσκει σε αυτούς τους δύο έξτρα μισθούς, η ενοχή πως κακώς λαμβάνονταν. Μιλάμε για τέτοια λαμόγια και ψυχολογικούς εκβιαστές !

Στον ιδιωτικό τομέα κερδοφόρες επιχειρήσεις, ως παράδειγμα θα φέρω τον όμιλο Μπόμπολα, υπάρχουν πολλές σαν αυτόν, ζητούν εθελούσιες εξόδους και μειώσεις μισθών. Και οι γνωρίζοντες τον παραπάνω όμιλο αναρωτιόνται, ποιός ήταν και πως κατάφερε να γίνει ο σημερινός Μπόμπολας, όταν κάποτε ήταν ένας κατασκευστής της σειράς, εποχή που υπήρχαν τρανταχτά ονόματα. Ελέω όμως ΠΑΣΟΚ, έγινε μεγάλος, τρανός, θρασύς και παραδόπιστος. 
Με αποτέλεσμα, να αρχίσουν να κλείνουν σοβαρές κατασκευαστικές εταιρίες και οι "δουλειές" να καταλήγουν σε 3-4 υμέτερους.
Κατά τα άλλα μιλούν για φιλελευθερισμό. Ποιό φιλελευθερισμό ;; τον φιλελευθερισμό των μονοπωλείων ;;  Δεν μιλάμε λοιπόν για άνοιγμα επαγγελμάτων, αλλά για κλείσιμο επαγγελμάτων !  
Μόνον ξέρουν να μιλούν για την απελευθέρωση των ΔΕΚΟ στον ιδιωτικό τομέα των υμέτερων μονοπωλείων. Ακόμα μία παράνοια με την βούλα της τριανδρίας των ανδρικέλων !!!

Γιατί θα πρέπει λοιπόν να μετακυλήσω την ευθύνη στον φορολογούμενο και όχι στον εισπράκτορα και διαχειριστή ;;  Η ευκολία του να κατηγορήσω παραπάνω απ' ότι πρέπει τον πολίτη, διευκολύνει αρκετούς.
Πρώτα αυτούς που θέλουν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες και δεύτερον να ικανοποιηθούν οι ίδιοι αγκαζέ με αυτούς που καλλιεργούν ενοχές και υποτακτικότητα !!
Όσο και να θέλουν μερικοί να επιβαρύνουν τον λαό και να μεγιστοποιήσουν τα λάθη του, δυστυχώς εξυπηρετούν μόνον αυτούς που με κάθε τρόπο θέλουν να υποτάξουν και να ενοχοποιήσουν τις ψυχές και τα μυαλά αυτού του λαού και κάθε λαού.

Υπήρξα από τους πρώτους που μας κατηγόρησα. Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει πλέον. Όλα πρέπει να έχουν το Μέτρο τους.  Ο λαός δεν γνώριζε την πραγματικότητα , ούτε αποφάσιζε για όσα έγιναν μέσα στα τελευταία χρόνια, αντιθέτως εξαναγκάζεται μέχρι να φτάσει στα όρια των αντοχών του, όπως φαίνεται.
Σήμερα εν τέλει, διέγνωσε την αμάθειά του και την ψυχολογική και σωματική εξάρτηση και όχι μόνον.  Όλα αυτά δεν είναι εύκολα, ούτε αφομοιώνονται ή διαλευκαίνονται απ' την μια στιγμή στην άλλη.  Καθημερινά διαπιστώνει ποιόν είχε για πολιτειακό δάσκαλο, που τον έκανε να του μοιάσει.  Θέλει χρόνο για να βρει τους τρόπους του και όσα για τον ίδιο του τον εαυτό αφέθηκε να χαθούν, ως ανέμελο χαζό παιδί χαρά γεμάτο.  

Έχουμε και τον Σαμαρά που μόνον ο ίδιος μάλλον γνωρίζει τι εννοούσε λέγοντας ότι "τα καταφέραμε όλοι μαζί οι Έλληνες" και ίσως να νομίζουν μερικοί άσχετοι ή μακάριοι πτωχοί τω πνεύματι !  
Χμ, "Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" λέει μια παροιμία.  Μετά την τόση "επιτυχία και ευτυχία", θα καταργηθούν οι έκτακτες εισφορές, ο υψηλός ΦΠΑ, οι μονοπωλιακές τιμές κ.α ;;  Σίγουρα δεν μιλώ για ανέκδοτα, αλλά στο σύστημα που ζούμε, πρέπει να του επιβληθούν κάποια ΠΡΕΠΕΙ. Δεν ξέρω με ποιό τρόπο και ποιοί θα το πραγματοποιήσουν.
Αντίθετα όμως κάποιοι θέλουν να στήσουν δύο πλευρές στα χαρακώματα.
Εεεε λοιπόν κύριοι, αν έχει νιονιο ο λαός μας δεν έχει παραπάνω από μία πλευρά. Ούτε καν δύο, τουλάχιστον για όσους κουβαλούν Ελληνικό DNA. Όσοι δεν το κουβαλούν, το μόνον που έχουν διδαχθεί στα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα είναι να ανταγωνίζονται ως λιοντάρια στην Ρωμαϊκή αρένα. 

Μετέθεσαν λοιπόν το πρόβλημα για το 2020, ανακοινώνοντας πως θα έχουμε τότε λέει έλλειμμα 124% του ΑΕΠ (σχεδόν όμοιο με του 2009), ενώ γνωστοί και διακεκριμένοι οικονομολόγοι εντός και εκτός, δηλώνουν με στοιχεία πως το ΑΕΠ δεν θα είναι μικρότερο του 148% δηλαδή μεγαλύτερο αυτού του 2009 ή 190% με χειρότερες προβλέψεις ..... Επομένως θέλουν να κερδίσουν χρόνο, έστω και προσωρινά, τουλάχιστον αυτοί γνωρίζουν για πόσο ή τουλάχιστον μέχρι πότε.   Για ποιό λόγο άραγε ;;
Ο κυνισμός στην όλη "επιτυχία" λέει πως τα όποια πλεονάσματα, θα ρίχνονται και αυτά στην μάχη για την αποπληρωμή του χρέους, δηλαδή στον κοινό λογαριασμό με την τρύπα χωρίς πάτο και άσε τους ιθαγενείς να ψοφολογήσουν. Ποιός νοιάζεται άλλωστε ;;
"Ας μιλάμε εμείς για ανάπτυξη", είναι σου λέει για να την ακούν οι εθισμένοι ωτακουστές αρκούμενοι σε διαβεβαιώσεις και λόγια του αέρα και μόνον, σαν λιγούρες ξεμωραμένες παρθένες !

Οι τράπεζες δεν ξεχνούν ποτέ την γνώριμη δουλειά τους, γι αυτό και ξεκίνησαν τα "θερμοδάνεια" κατά τα διακοποδάνεια. Πληρώνεις λέει με δόσεις το ποσόν της θέρμανσης και εσύ την απολαμβάνεις !!! Βεεεέβαια.... τι είχα παντελάκι μου τι είχα παντελή μου.... αυτό θεωρείται "χρήμα στην αγορά για να ανασάνει" (!)

Η τρέλα είναι ανεκδιήγητη. Που αποσκοπούν βρε παιδί μου όλα αυτά, όταν άρχισαν ήδη να μιλούν για νέα μέτρα, όπως ο Σουηδός υπ. οικονομικών, γνωρίζοντας πως το χρέος (τους) δεν είναι βιώσιμο, επειδή αυτοί το έφτιαξαν τέτοιο ;;
Ποιόν και τι εξυπηρετεί, όταν η ΔΕΗ παρ' όλο που δηλώνει κέρδη, εν τούτοις δηλώνει αυξήσεις ύψους 25% το 2013 ;;;

Απ 'ότι φαίνεται όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως ωραιοποιημένα και επιτυχημένα μας τα λέει ο καταφερτζής Σαμαράς.   Ακόμα δεν έχει εγκριθεί τίποτα, όταν αυτή η απόφαση θα πρέπει να περάσει από τα κοινοβούλια των κρατών !  
Επίσης, για άλλη μια φορά μίλησαν δημοσίως για αγορά ομολόγων.  Γιατί να τα πωλήσουν όσοι τα έχουν, όταν μάλιστα όπως άκουγα υπόκεινται σε ξένο δίκαιο ;;  Γιατί να τα πωλήσουν σε 30 σεντς και όχι παραπάνω εξ αιτίας της δημόσιας δήλωσης που θάβει την πρόθεση ; 
Δεν είναι όμως το χειρότερο αυτό. Το χειρότερο είναι πως το νέο κούρεμα που συζητούν, αφορά το υπόλοιπο κομμάτι που δεν κουρεύτηκε απ' τα ήδη πρόσφατα κουρεμένα και έφερε τράπεζες και ταμεία σε άθλια κατάσταση.  Δηλαδή ενώ θα έπρεπε να μιλούν για ανακεφαλαιοποίηση, μιλούν για ακόμα νέο κούρεμα (!).
Απίστευτα και βρώβικα συμβαίνουν, λυπάμαι μόνον τον Ελληνικό λαό, που έχει παντελή άγνοια και έλλειψη βασικής γνώσης των όσων διακυβεύονται .....

Με άλλα λόγια, όλη αυτή η "επιτυχία" με τα όλα της, θα τιναχτεί στον αέρα, όχι από κάποιο ανθρώπινο λάθος, αλλά καθαρά από ανθρώπινη επιλογή και αρρωστημένο προγραμματισμό.   Είναι η θεατρική σκηνή των Μέρκελ / Λαγκάρντ και τσιρακίων (!!)

Νομίζω καλοί μου φίλοι, πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να φανταστούμε πως θα ήταν τα Σόδομα και τα Γόμορα στην εποχή τους. Σίγουρα θα υπήρχαν πολλοί έκφυλοι Τατσόπουλοι, Πάγκαλοι, δωσίλογοι, ψεύτες & υποκριτές, κλέφτες και αργυραμοιβοί και τέλος κάπου στο στο κέντρο ο θεός Μαμωνάς με κέρατα κριαριού. 

Συμπεράσματα όλων αυτών είναι ότι :

- θέλουν να μας τρελάνουν με τον παραλογισμό τον οποίο εφαρμόζουν ! Τραβούν την σκέψη και την λογική, ύπουλα κάτω απ' τα πόδια μας, τρομοκρατώντας.  Δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουν αρκετοί, επειδή δεν έχουν το σθένος να το πιστέψουν ή να το αντιμετωπίσουν στρουθοκαμηλίζοντας !
Οι υπόλοιποι που μπορούν να το αντιληφθούν σε όποιο βαθμό, στην προσπάθειά τους να τα αποκωδικοποιήσουν στους αρκετούς, πέφτοντας πολλές φορές σε ντουβάρια ή αδιάφορους, οφείλουν να κρατούν το μέτρο, γιατί δεν απέχει πολύ το συναίσθημα απ' την "μισανθρωπία".
 
- η μείωση του πληθυσμού της γης,  που ανήκει στην δική τους μισανθρωπία, που προσπαθούν να την σπείρουν ανάμεσά μας ως διχαστικό συναίσθημα, καμουφλάροντας την δική τους. 

- στην δική μας περίπτωση ισχύει επιπλέον, η παντελής γενοκτονία - εξαφάνιση των απομεινάντων Ελλήνων στην πάτρια γη.

- Φυσικά όσα γράφονται και λέγονται, έχουν να κάνουν με το παρόν και το εγγύς μέλλον, αντίθετα με το αξιόλογα μεγάλο υποσχόμενο πλεονέκτημα που θα προκύψει στην εξέλιξη των γεγονότων, μέσα απ' όλη αυτήν την υφεσιακή παρακμή σε κάθε επίπεδο, δομή και πνευματική διανόηση.
Με άλλα λόγια ένα απ' τα σημαντικά που άπτεται υπέρ της ανθρωπότητας, είναι πως αντιμετωπίζοντας τις αντιθέσεις κατάφατσα, οφείλουμε να μάθουμε και να εφαρμόσουμε, την ταύτιση τους, την ενοποίησή τους,  με άλλα λόγια την απομυθοποίησή τους. Η ταύτιση και εν συνεχεία η εκμηδένιση των αντιθέσεων, μπορεί να επιτευχθεί με την μεταξύ τους ισορροπία, μόνο που αυτό είναι προσωπικό έργο και όχι συλλογικό !  Καταλήγει αυθορμήτως προς στο συλλογικό, επειδή προϋπάρχουν σιγά σιγά πολλές επιτυχημένες προσωπικές εργασίες !

ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ !!! ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ή ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ, ΤΗΣ ΜΙΑΣ ή ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΝΟΣ ή ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ !
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ.  
ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΧΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.....ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...........

Νάγια

το βίντεο αφιερωμένο στους  χάνους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου