a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

(συγγνώμη αλλά δεν αλλάζω τον τίτλο. Το ξεκίνησα πρωϊ αλλά το τελείωσα μόλις τώρα, αφού είχε προηγηθεί το παρόν στο κάλεσμα της ημέρας, για χάριν του λαού και όχι τόσο για κάποιο αποτέλεσμα)

Καλημέρα σας,

ξύπνησα σήμερα Γαλλίδα της στιγμής, μέχρι να συνέλθω. Είπα, τώρα που ήρθε ο Ολάντ της τριμερούς και μας έδωσε την ψήφο του (πρωτότυπο αυτό, άραγε γιατί πράγμα ψήφισε Ελλάδα ; μην και στοιχημάτισε, ελάτε τώρα που γυρνάει ; Μήπως νόμιζε πως είμασταν στην eurovision ;) δεν μπορεί παρά να .... σωθούμε.
Η Μέρκελ και ο Ολάντ όμως έχουν γίνει ένα, ενώ στην πατρίδα της καρδιάς μας μερικές υπόγειες διαδρομές αφήνουν να πλανάται, ότι αποπνέει ένας διαφορετικός αόρατος αέρας, αντιμερκελικός (!)  Μα μη γελάτε, κάνω λάθος ;

Για πολιτική δεν σας αρέσει να μιλάτε ; Χωρίς πολιτική, δεν ισχυρίζεστε, πως δεν γίνεται διαφορετικά ; Τι να κάνουμε έτσι είναι στη ζωή, δεν λέτε ; 
Πολιτική μιλάτε στο σπίτι, στο καφενείο, στην πλατεία, από τότε που θυμάται ο καθένας τον εαυτό του.  Κι όμως δεν κοιτά τα παπούτσια του να δει, πως με την πολιτική δεν έχει κουνηθεί ρούπι από το σημείο που βρισκόταν.  Μην αρχίσετε,  "πως ; γιατί το λες ; τόσα δικαιώματα είχαν κερδηθεί ; "  Είχαν ..... δεν έχουν..... Κοντόφθαλμοι είστε.  
Μόνον ίσως σήμερα καταλάβατε την μεγάλη κοροϊδία της πολιτικής, που πάντα έπαιζε και παίζει το παιχνίδι της νοημοσύνης.  Η πολιτική που ήξερε πως να καπελώνει ιστορικές επαναστάσεις.

Σας έφαγε η πολιτική, λες και η πολιτική έφερε την ευτυχία στον κόσμο. Ε ωραία λοιπόν, αυτό λέω και εγώ. Ας αναλώσουμε τον χρόνο μας με την πολιτική τους και,  ας μην μας κακοφαίνεται.   
Ο Ολάντ για τους πολιτικούς του λόγους ήλθε στην Ελλάδα. Και οι πολιτικοί λόγοι ως συνήθως, αφορούν τον κοσμάκη ολούθε της γης.  Τα σχεδιαγράμματα και οι εκποιήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, πίσω από κάμερες και κατόπιν γίνεται η παρουσίαση του μεγάλου επιτεύγματος, "δι ενός ρητορικού αναγκαίου πολιτικού λόγου".  Η πολιτική στις υπηρεσίες των επωνύμων εντολοδόχων αγορών.  Όλα τα στρογγυλεύουν, άντε εσύ να δεις τι κρύβουν οι γωνίες που είναι και τ' αγκάθια. 
Βρίσκεται η χώρα του Ολάντ στο χείλος του γκρεμού, με πρώτη φυσικά την Γερμανία, με την οποία έχει συσφίξει τις σχέσεις του.  Το φαινόμενο του πνιγμένου.  Ο καθένας πιάνεται από τα μαλλιά του άλλου για να επιβιώσει ή για να συμπαρασύρει στην τελική καταστροφή, όποιον έχει πάρει στο λαιμό του, δηλαδή τους λαούς τους. Τι τους νοιάζει όταν τέτοιες εντολές λαμβάνουν ;

Τρέμουν λοιπόν μην και η Ελλάδα ξαφνικά ξυπνήσει μια μέρα και πει, ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.  
Μααα πωωωωως να αφήσουν τέτοιο πλούτο και ..... ευκαιρίες οξυγόνωσης να χαθούν σε άλλα χέρια ;  
Πρώτες οι ΗΠΑ δεν το επιθυμούν, αφού ονειρεύονται να ανακοινώσουν την ένωση της Υπέρ-ατλαντο-ευρωπαϊκής εμπορικής συμμαχίας, απαιτώντας μάλιστα να έχουν το πάνω χέρι σε τομείς θανατηφόρους, όπως διατροφική αλυσίδα, μεταλλαγμένα, φάρμακα κ.α. 
Πως θα επιτρέψουν, στους Ολαντο-Μέρκελ να αφήσουν την όμορφη Ελλάδα να φύγει από τα χέρια τους (!)  Γίνεται ; δεν γίνεται.

Φυσικά οι επώνυμες αγορές λίγο τους ενδιαφέρει τι ακριβώς θα παίξει μεταξύ των διαφόρων κρατών. Σε όλα τα παιχνίδια μέσα είναι.  Είτε τα βρουν είτε τα χαλάσουν, λίγο μετρά γι αυτούς. Τους έχουν όλους αλυσοδεμένους και χαχανίζουν βλέποντάς όλους αυτούς (φυσικά και εμάς μαζί), να προσπαθούν να πάρουν μιαν ανάσα πριν βυθιστούν στην άβυσσο.  Οι "αγαπημένες" μας αδηφάγες αγορές με τα κροταλιστά σαγόνια, έχουν από όλα τα κουζινικά εργαλεία για το πως θα κροταλίσουν κράτη, λαούς και ηγεσίες.  

Οι ηγετίσκοι φυσικά δεν νοιάζονται για τους λαούς, παρά μόνον την εξασφάλιση της προσωπικής τους καριέρας και λογικό ακούγεται, αλλά δεν μπορούν να χοροπηδούν κιόλας προκαλώντας.  Έχει που έχει πέσει η μάσκα, ας δείχνουν σου λέει και λίγο "φιλικό" πολιτικό πρόσωπο, μην τους πάρουν μια ώρα αρχύτερα τα σκάγια.

Αποφασίστηκε λοιπόν αντί να έλθει ξανά το κορίτσι, να στείλει τον "κρυφό" εραστή της, για να μιλήσει για τα ευρωπαϊκά κοιτάσματα της Ελλάδας.  Έτσι είναι......, οι ιέρειες είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους ..... υψηλούς επισκέπτες και αναλόγως των εντολών που έχουν λάβει από Άνουβη μεριά.  Χθες ο Σαρκοζί, σήμερα ο Ολάντ.  Αν και άκουσα πως η Μέρκελ μάλιστα συνεχώς "συμβουλεύεται" τον Σαρκοζί.  Ποιός ξέρει γιατί. Όλοι μια παρέα είναι, μιας διπρόσωπης κούφιας κούκλας, που όλους τους περιλαμβάνει εντός της.
Για την στενή σχέση με τον Ολάντ πάντως το κορίτσι δήλωσε «ίσως το γεγονός ότι υπάρχει μεταξύ μας "χημεία" να είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό μας». χε χε χε χε

Μέρκελ και Ολάντ «συμμερίζονται την επιθυμία για ενίσχυση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας, τη διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας».  Η ανεργία βλέπετε είναι πιασάρικη και αναγκαία, μοχλός να καθησυχάσουν τα πλήθη ....... που θα εργάζονται, λάθος θα δουλεύουν με πνεύμα ανταγωνιστικό (!) 
Διαίρει και βασίλευε. Γιατί να βρίσκει δουλεία ο Πακιστανός με 150-200 ευρώ και να μην την αποδέχεται και ο Έλληνας ; Όλοι δεν είμαστε ... ίσοι.  Σωστά ίσοι, προς τα κάτω ή προς τα πάνω ;  Και οι επάνω με τι πράγμα ίσοι είναι ;

Σας ρωτώ λοιπόν, δεν σας έκανε εντύπωση πως η πρώτη δήλωση του πρωθυπουργεύοντος ήταν "η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα" ;  Δεν σας έκανε εντύπωση που ο Παπούλιας είπε "πως φοβάται για κοινωνική έκρηξη ;"   Σίγουρα δεν ήταν η Μέρκελ που το είπαν. Στον Ολάντ τον σωτήρα τα είπαν, τον "ισχυρό" ευρωπαίο ηγέτη που ήρθε να χαϊδέψει την μικρή αλλά τεράστια σε όλα της Ελλάδα, επιβουλευόμενος την φυσική της κληρονομιά. 

Ωραία δεν ακούγεται "ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν γίνεται !"  Πόσες διαφορετικές πτυχές νοημάτων μπορούν να κρύβονται σε μια τέτοια όμορφη κατά τα άλλα άποψη ; Όχι μόνον θετικές, αλλά εξίσου και αρνητικές.
Σας ρωτώ ακόμα κάτι.  Πως ακριβώς σκέπτεστε την Ελλάδα ;  Έχει σημασία για εσάς εάν ευρώπη γίνεται ή δεν γίνεται χωρίς Ελλάδα ;   Γιατί αν πρόκειται να μας σοδομήσει η ευρώπη, για να υποστηρίζουμε μια κούφια ιδέα και ένα νόημα πονηρό, που περισσότερη σημασία και ανάγκη τις έχουν οι από μερικούς αιώνες μετανάστες των ευρωπαϊκών εδαφών, παρά εμείς που δεν έχουμε λόγο να αποδείξουμε τίποτα, τότε θα πρέπει να το ξανά σκεφθούμε.  
Γιατί μια χαρά μου κάνει ευρώπη χωρίς Ελλάδα. Δεν κερδίσαμε απολύτως τίποτα, αντίθετα χάσαμε, πληρώσαμε και από πάνω πανάκριβα, ούτε ασφάλεια συνόρων ποτέ μας παρείχαν και ποτέ δεν μας θεώρησαν ευρωπαϊκό έδαφος.  Δεν γίνεται άλλοτε να είμαστε και άλλοτε όχι και μάλιστα κρινόμενοι από ποιούς ; Από τους εξ ανατολών υποτίθεται ευρωπαίους ;  Ποιούς τους Ολλανδούς ; Ποιούς τους Γερμανούς ;  Εεε καλά, ας εξαιρέσω τους πρώην Γαλάτες.  Εδώ πάντως γελάμε σαρκαστικά.
Αν έχουν ανάγκη όντως την Ελλάδα για ποικίλους λόγους, μέσα σε αυτούς και οι οικονομικοί ή ενεργειακοί, τότε θα πρέπει να ακολουθήσουν τους Διεθνείς κανόνες. 
Αυτούς που θεσπίστηκαν μετά τις αποικιοκρατίες και τους ζοφερούς πολέμους.  Ειδάλλως έξω από εδώ και ακόμα παρα πέρα, μετά των πιονίων τους και των μνημονίων τους.

Θα μου πείτε πως έχετε διαβάσει τίτλους όπως, "άμα πωλήσετε την ΔΕΠΑ σε Ρώσους, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θα σας συμβεί (!!)".   Σας ρωτώ : δεχόμαστε δηλαδή να μας τρομοκρατούν, αντί να τους καταγγείλουμε διεθνώς για τρομοκράτες ; 
Με ανοικτά χαρτιά.  Τι θα κάνουν ;  θα μας βομβαρδίσουν ; 
Ε σας λέω λοιπόν, πως άμα ήταν Έλληνες οι κυβερνώντες και είχαν το ανάστημα να πουν "ελάτε να μας βομβαρδίσετε", τι νομίζετε πως θα γινόταν, ε ;  Σας ακούω να λέτε της Σερβίας.  Σήμερα όμως η Σερβία γύρισε την πλάτη στην Αμερική.  Δεν εξετάζω αν είναι σωστή ή όχι η επιλογή της.  Δίνει όμως την ευκαιρία στην χώρα, έχοντας το κουράγιο να αντιταχθεί,  έστω και αν ως επιλογή αχνοδείχνει ως λιγότερο χειρότερη.  

Βεβαίως πάντα θα έχετε έτοιμο τον όποιο επόμενο αντίλογο, σαν αντιδραστικά όντα που είστε από τα νιάτα σας (εμπειρία μεγάλη αυτή) "πως μπορεί να μηνκάνουν αυτό, αλλά να κάνουν κάτι άλλο.."  .   Τα σκέπτεστε όλα αυτά επειδή αισθάνεστε πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ούτε τους εαυτούς μας. Ότι μπορεί να μας ρίξουν σε εμφύλιο.  
Βάλτε επομένως τον εαυτό σας σε αυτήν την θέση και σκεφθείτε πολύ σοβαρά, ποιός θα ήταν αυτός που θα μπορούσατε να φανταστείτε, ότι θα ήσασταν ικανοί να στραφείτε εναντίον του ;
Κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά για μιαν Ελλάδα ελεύθερη, έστω και αν έχει την δική του "πολιτική" θεωρία ; 
Ποιά η πιο βαρύνουσα θέση ; το πρώτο σκέλος της ερώτησης ή το δεύτερο ; 
Διότι και ο εμφύλιος όσο και αν είναι ένα ενδεχόμενο, λειτουργεί δισυπόστατα, δηλαδή και ως τρομακτικό κατασταλτικό φαινόμενο.
Διότι επίσης, χωρίς ρίσκο μόνον λασπόνερα και κουνούπια κυκλοφορούν.
Διότι ο μόνος αντίπαλος θα είναι ο κάθε γερμανο-αμερικανο-αγγλο-ραγιάς. Το να επιθυμεί κάποιος να συνεργαστεί με τον τάδε ή τον δείνα, γίνεται κάκιστο όταν δεν υπερασπίζεται πρώτα τα Εθνικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. 
Διότι όποιος δεν θέλει να "μαγειρέψει, δέκα μέρες κοσκινίζει" μεμψιμοιρώντας.
Πάψτε φερέφωνα της πιπίλας περί "αδύναμης" χώρας.  Αδύναμο είναι το μυαλό μας. 
Η κρατική οντότητα παραμένει πάντα κρατική οντότητα. Αν αυτή λειτουργεί αρνητικά προς το κοινό συμφέρον , τότε αυτή η οντότητα πρέπει να επανέλθει στην τάξη με οποιοδήποτε τρόπο.

Νομίζετε πως είσαστε σε θέση να θέσετε μια υγιή, βασική αλλά καίρια τοποθέτηση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ;  
Δεν μπορώ εν τούτοις να φανταστώ ότι υπάρχει Έλληνας που να αισθάνεται "υπερήφανος" με την "φιλανθρωπία" της Γαλλίας στο να μας νοικιάσει φρεγάτες, που στην πραγματικότητα αφορά τελικά αγορά, αλλά με leasing (!)  
Γιατί όποιος αισθάνεται έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη, απλά δεν είναι Έλληνας ή δεν αγαπά και δεν σέβεται αυτόν τον τόπο. 
Ο άνθρωπος ( Ο Ολάντ) μας πούλησε τον πολιτικό του λόγο, που πολύ φοριέται στα χρόνια μας, ..." ήλθε σαν φίλος", υπονοώντας τα ψυχρά γεωστρατηγικά συμφέροντα του(ς).  Ένας "φίλος" που σου δίνει γλυμένη καραμέλα, για να προσποριστεί μετάξια.

Τον ακούσατε να μιλά πουθενά για κάποιο "λαθάκι" στην συνταγή ;  "Να κρατήσουμε τις δεσμεύσεις μας" μας τόνισε (!)  Τον διακαή πόθο μας μετέφερε, για την "παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ" ........ με μια φωνή αηδόνισαν (!)  Σκεφθείτε δηλαδή καλοί μου φίλοι, αυτό το τόσο σημαντικό χαρτί δεν έχει φθαρεί στο παραμικρό.  Αναλογιστείτε σε τι ποιότητας πήλινα πόδια στέκεται όλο αυτό το εγχείρημα. Κι όμως δεν είμαστε σε θέση να το διακρίνουμε, δεν είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε.

Όσον αφορά την εξαγγελία του Σαμαρά πως "τα ενεργειακά αποθέματα βρίσκονται στον Ελλαδικό χώρο" για να ακούσει το αυτί της Τουρκίας και αυτό να το θεωρούμε ως θετικό, δεν είχα ποτέ αμφιβολία πως θα άφηνε η Ευρώπη να φύγει ή να μοιραστεί το σεντούκι του θησαυρού, έτσι εύκολα μέσα από τα χέρια της.  Σε αυτό, δεν είναι η θέση μου αντίθετη.  Αλλά όπως προείπα, άλλο μια καθόλα ευπρεπή οικονομική - εμπορική ενεργειακή συνδιαλλαγή,  προς όφελος όλων των πλευρών και άλλο η κλεψιά, η λωποδυσία και η κοροϊδία. Μια κοροϊδία που δεν είναι τόσο ευρωπαϊκή, όσο εισηγμένη υπερατλαντική μέσω του δούρειου ίππου της, την υπερχρεωμένη Γερμανία.   Μια Γερμανία που κτίζει παράλληλα εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία και πολύ καλά κάνει για όσο την αφορά.

Εσύ όμως υπήκοε, ασχολείσαι με την πολιτική του γυαλιού, ασχολείσαι με την κάθε μαλακία που θα γράψει ο καθένας στο twitter, όπως ο Κρανιδιώτης ή ο Τσατσόπουλος και δεν κοιτάς τα χάλια μας που αυτοί με τους μικρούς ή τους  μεγάλους αντιπερισπασμούς τους, επιπλέουν αποπροσανατολίζοντάς σε .  Σε παράλογους νόες ψάχνεις να βρεις την λογική ; χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου, την ενέργειά σου και τις πολύτιμες σκέψεις σου !

Και έτσι ποιός ασχολήθηκε με την είδηση της χθεσινής ημέρας, που θα έπρεπε να είναι πρώτη ;  Την ψήφιση των νέων περικοπών.  "Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σύμφωνα με το οποίο επιμερίζονται οι νέες περικοπές των προϋπολογισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος."    Λεπτομέρειες στο onalert.

Ενώ λοιπόν εκείνοι δεν κουνούν ούτε ίντσα από τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς τους, εμείς παρ' όλα αυτά δεν ξέρουμε να πούμε ένα μόνιμο και καθολικό "μολών λαβέ¨ κατεβάζοντας τα ρολά συνεργασίας και συνδιαλλαγής.  
Παρελάσαμε και σήμερα, τα συνδικάτα δηλαδή, που σε λίγο καιρό θα πάψουν να έχουν και το νόημά τους.  Οι άνεργοι των 2.000.000 δεν έχουν ξεκουραστεί ακόμα.  Περάσανε και τα παιδιά με τα μαύρα. Κάνανε και ένα μικρό μπαχαλιματάκι, πάει πέρασε η μέρα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
Δεν πειράζει..... το τσιράκι του επικυρίαρχου πέρασε από εδώ, έτσι για να μας πει ένα γεια και να μας ρωτήσει αν περνάμε καλά. 

Μήπως ακούσατε τα λόγια του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ που παραιτήθηκε σήμερα το μεσημέρι με την κυβέρνησή του ; "Δεν μπορώ να μείνω και να κοιτώ τη ματωμένη Γέφυρα του Αετού" είπε χαρακτηριστικά.  "Κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για εμάς" και πρόσθεσε : "Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια".  Βέβαια ποιός έδωσε τις εντολές έχει σημασία. Όμως έδειξε αμέσως ευθιξία, "επιστρέφοντας όπως είπε την ψήφο του λαού πίσω".  
Η αγανάκτηση ξεχείλισε με τις αυξήσεις του ρεύματος. Στην ΑΥΓΗ διάβαζα, πως μία συνταξιούχος δήλωσε πως παίρνει σύνταξη 82 € και ο λογαριασμός του ρεύματος της ήλθε 89,5 €   Το ΑΕΠ η κυβέρνηση το μείωσε στο 0,5% από 2% από το 2011 και αυτό έκανε αρεστή την φιλοαμερικανική κυβέρνηση στην κομισιόν, όπως λένε ! 
"Κάθε μέρα θα ναι το ίδιο μέχρι να νικήσουμε" φώναζαν οι διαδηλωτές. 
Το ακούτε εσείς που παρελαύνετε ;
Μήπως τέλος θυμάστε τις διαδηλώσεις στην Ρουμανία, που πέτυχαν έστω και πενιχρές αυξήσεις ;

Για τους δικούς μας, μόνον ντροπή - όνειδος και αισχύνη αξίζει για τα μούτρα τους και καμία σημασία δεν έχουν τα όσα λένε.  Θα έπρεπε άμεσα ο Σαμαράς και τα δεκανίκια του να έχουν παραιτηθεί πάραυτα, όχι να ψηφίζουν τρίτα μνημόνια υποτίθεται ως εκλεγμένοι, αλλά προνομιούχοι των 50 εδρών, δολοπλόκοι με τον αριθμό των ψηφισάντων και απαξιωτές της λευκής ψήφου - της αποχής και χωρίς να φτάνει αυτό, να κερδίζουν ποσοστά από πάνω ώστε να κλέβουν το δικαίωμα να μιλούν στο πόπολο για εικονικές πλειοψηφίες, μετά των φερεφώνων τους (!)

Όσο για την Ελλάδα, το έχω πει πολλές φορές, πως θα έπρεπε να έχει στενές σχέσεις με αυτές τις βαλκανικές χώρες, όπως και όλες θα έπρεπε να έχουν αυτόν τον προσανατολισμό, χωρίς να επιβουλεύεται η μία την άλλη. Μόνον το κοινό Βαλκανικό συμφέρον θα έπρεπε να έχουν ως λάβαρο και ας παραμερίσουν τις μεγαλομανίες σαθρών υπερδυνάμεων και ξένων πρακτορίσκων, που μόνον τον διαμελισμό, τον διαχωρισμό και την εκμετάλλευση των Βαλκανικών χωρών επιδιώκουν.  Δεν χόρτασαν υποσχέσεις ; ή δεν έμαθαν ακόμα από υποσχέσεις ; Δεν διαβάζουν ιστορία ; Μήπως έμαθαν από τον πόλεμο της Σερβίας ; 
Κουκούτσι έχουν να σκεφθούν, γιατί να θέλουν να μικρύνουν ένα κράτος για να μεγαλώσουν ένα άλλο ; υπάρχει κάποια λογική ;  Μόνον τα φρου και αρώματα βλέπουν και εκείνοι, άσχετα αν έκαναν τους σπουδαίους και γραμματισμένους όταν πρωτοπάτησαν ελέω Σαμαρά το πόδι τους εδώ.

Οι σχέσεις με την Ρουμανία και την Βουλγαρία θα πρέπει να άκρως στενές και να τις συνδέουν κοινά συμφέροντα, γεωστρατιωτικά, κοινωνικά ακόμα και θρησκευτικά.  Ειδικά η Βουλγαρία ζει στο πετσί της τον Οθωμανικό επεκτατισμό. Ο Παπανδρέας χάλασε αυτήν την σχέση παρανομώντας, καταγγέλλοντας μιαν υπογεγραμμένη , νόμιμη και συμφωνημένη διεθνή σύμβαση.  

Δεν ξέρω πως να το πω. Αλλά όποτε σκέπτομαι τον ΓΑΠ και τον τρις χειρότερο Σαμαρά, βλέπω πως δύσκολα αυτοκυριαρχούμαι.

ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΔΕΚΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΘΕΣΜΟΙ.  ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ.

Στην Ελλάδα οι δουλοπρεπείς νοιάζονται πώς θα ξεπουλήσουν κοινωνικές υποδομές και πόρους όσο πιο γρήγορα γίνεται, νερό, ρεύμα κλπ., ενώ οι Άγγλοι ζητούν την επανακρατικοποίηση των σιδηροδρόμων, οι Βούλγαροι του ηλεκτρικού, οι Γάλλοι ήδη παίρνουν πίσω το νερό, γιατί τα μεγαθήρια το κατάντησαν μη πόσιμο, όπως οι Ιταλοί εψήφισαν ανάλογα στο δημοψήφισμά τους, όπως στην Αφρική αρνούνται και ας πεθαίνουν από πείνα τους μεταλλαγμένους καρκινικούς σπόρους τους, όπως η Τουρκία εξεδίωξε το ΔΝΤ, όπως στην Ισλανδία χρεωκόπησαν οι υπαίτιες τράπεζες και όχι ο λαός , όπως στην χώρα του Ισημερινού, όπως στις Ινδίες επανακτούν αργά αλλά σταθερά κομμάτια γης για υγιείς καλλιέργειες...  

Άντε καλή νύχτα και καλά μυαλά
Νάγια

Υσ : το βαλιτσάκι του Ολάντ λένε πως είχε τους κωδικούς των Γαλλικών πυρηνικών όπλων, όπως την κουβαλούσε και ο Σαρκοζί (!!!) 
Μπον ζουρ, κομα σα βα ; σα βα μπιεν ;

(συγγνώμη αλλά δεν αλλάζω τον τίτλο. Το ξεκίνησα πρωϊ αλλά το τελείωσα μόλις τώρα, αφού είχε προηγηθεί το παρόν στο κάλεσμα της ημέρας, για χάριν του λαού και όχι τόσο για κάποιο αποτέλεσμα)

Καλημέρα σας,

ξύπνησα σήμερα Γαλλίδα της στιγμής, μέχρι να συνέλθω. Είπα, τώρα που ήρθε ο Ολάντ της τριμερούς και μας έδωσε την ψήφο του (πρωτότυπο αυτό, άραγε γιατί πράγμα ψήφισε Ελλάδα ; μην και στοιχημάτισε, ελάτε τώρα που γυρνάει ; Μήπως νόμιζε πως είμασταν στην eurovision ;) δεν μπορεί παρά να .... σωθούμε.
Η Μέρκελ και ο Ολάντ όμως έχουν γίνει ένα, ενώ στην πατρίδα της καρδιάς μας μερικές υπόγειες διαδρομές αφήνουν να πλανάται, ότι αποπνέει ένας διαφορετικός αόρατος αέρας, αντιμερκελικός (!)  Μα μη γελάτε, κάνω λάθος ;

Για πολιτική δεν σας αρέσει να μιλάτε ; Χωρίς πολιτική, δεν ισχυρίζεστε, πως δεν γίνεται διαφορετικά ; Τι να κάνουμε έτσι είναι στη ζωή, δεν λέτε ; 
Πολιτική μιλάτε στο σπίτι, στο καφενείο, στην πλατεία, από τότε που θυμάται ο καθένας τον εαυτό του.  Κι όμως δεν κοιτά τα παπούτσια του να δει, πως με την πολιτική δεν έχει κουνηθεί ρούπι από το σημείο που βρισκόταν.  Μην αρχίσετε,  "πως ; γιατί το λες ; τόσα δικαιώματα είχαν κερδηθεί ; "  Είχαν ..... δεν έχουν..... Κοντόφθαλμοι είστε.  
Μόνον ίσως σήμερα καταλάβατε την μεγάλη κοροϊδία της πολιτικής, που πάντα έπαιζε και παίζει το παιχνίδι της νοημοσύνης.  Η πολιτική που ήξερε πως να καπελώνει ιστορικές επαναστάσεις.

Σας έφαγε η πολιτική, λες και η πολιτική έφερε την ευτυχία στον κόσμο. Ε ωραία λοιπόν, αυτό λέω και εγώ. Ας αναλώσουμε τον χρόνο μας με την πολιτική τους και,  ας μην μας κακοφαίνεται.   
Ο Ολάντ για τους πολιτικούς του λόγους ήλθε στην Ελλάδα. Και οι πολιτικοί λόγοι ως συνήθως, αφορούν τον κοσμάκη ολούθε της γης.  Τα σχεδιαγράμματα και οι εκποιήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, πίσω από κάμερες και κατόπιν γίνεται η παρουσίαση του μεγάλου επιτεύγματος, "δι ενός ρητορικού αναγκαίου πολιτικού λόγου".  Η πολιτική στις υπηρεσίες των επωνύμων εντολοδόχων αγορών.  Όλα τα στρογγυλεύουν, άντε εσύ να δεις τι κρύβουν οι γωνίες που είναι και τ' αγκάθια. 
Βρίσκεται η χώρα του Ολάντ στο χείλος του γκρεμού, με πρώτη φυσικά την Γερμανία, με την οποία έχει συσφίξει τις σχέσεις του.  Το φαινόμενο του πνιγμένου.  Ο καθένας πιάνεται από τα μαλλιά του άλλου για να επιβιώσει ή για να συμπαρασύρει στην τελική καταστροφή, όποιον έχει πάρει στο λαιμό του, δηλαδή τους λαούς τους. Τι τους νοιάζει όταν τέτοιες εντολές λαμβάνουν ;

Τρέμουν λοιπόν μην και η Ελλάδα ξαφνικά ξυπνήσει μια μέρα και πει, ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.  
Μααα πωωωωως να αφήσουν τέτοιο πλούτο και ..... ευκαιρίες οξυγόνωσης να χαθούν σε άλλα χέρια ;  
Πρώτες οι ΗΠΑ δεν το επιθυμούν, αφού ονειρεύονται να ανακοινώσουν την ένωση της Υπέρ-ατλαντο-ευρωπαϊκής εμπορικής συμμαχίας, απαιτώντας μάλιστα να έχουν το πάνω χέρι σε τομείς θανατηφόρους, όπως διατροφική αλυσίδα, μεταλλαγμένα, φάρμακα κ.α. 
Πως θα επιτρέψουν, στους Ολαντο-Μέρκελ να αφήσουν την όμορφη Ελλάδα να φύγει από τα χέρια τους (!)  Γίνεται ; δεν γίνεται.

Φυσικά οι επώνυμες αγορές λίγο τους ενδιαφέρει τι ακριβώς θα παίξει μεταξύ των διαφόρων κρατών. Σε όλα τα παιχνίδια μέσα είναι.  Είτε τα βρουν είτε τα χαλάσουν, λίγο μετρά γι αυτούς. Τους έχουν όλους αλυσοδεμένους και χαχανίζουν βλέποντάς όλους αυτούς (φυσικά και εμάς μαζί), να προσπαθούν να πάρουν μιαν ανάσα πριν βυθιστούν στην άβυσσο.  Οι "αγαπημένες" μας αδηφάγες αγορές με τα κροταλιστά σαγόνια, έχουν από όλα τα κουζινικά εργαλεία για το πως θα κροταλίσουν κράτη, λαούς και ηγεσίες.  

Οι ηγετίσκοι φυσικά δεν νοιάζονται για τους λαούς, παρά μόνον την εξασφάλιση της προσωπικής τους καριέρας και λογικό ακούγεται, αλλά δεν μπορούν να χοροπηδούν κιόλας προκαλώντας.  Έχει που έχει πέσει η μάσκα, ας δείχνουν σου λέει και λίγο "φιλικό" πολιτικό πρόσωπο, μην τους πάρουν μια ώρα αρχύτερα τα σκάγια.

Αποφασίστηκε λοιπόν αντί να έλθει ξανά το κορίτσι, να στείλει τον "κρυφό" εραστή της, για να μιλήσει για τα ευρωπαϊκά κοιτάσματα της Ελλάδας.  Έτσι είναι......, οι ιέρειες είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους ..... υψηλούς επισκέπτες και αναλόγως των εντολών που έχουν λάβει από Άνουβη μεριά.  Χθες ο Σαρκοζί, σήμερα ο Ολάντ.  Αν και άκουσα πως η Μέρκελ μάλιστα συνεχώς "συμβουλεύεται" τον Σαρκοζί.  Ποιός ξέρει γιατί. Όλοι μια παρέα είναι, μιας διπρόσωπης κούφιας κούκλας, που όλους τους περιλαμβάνει εντός της.
Για την στενή σχέση με τον Ολάντ πάντως το κορίτσι δήλωσε «ίσως το γεγονός ότι υπάρχει μεταξύ μας "χημεία" να είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό μας». χε χε χε χε

Μέρκελ και Ολάντ «συμμερίζονται την επιθυμία για ενίσχυση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας, τη διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας».  Η ανεργία βλέπετε είναι πιασάρικη και αναγκαία, μοχλός να καθησυχάσουν τα πλήθη ....... που θα εργάζονται, λάθος θα δουλεύουν με πνεύμα ανταγωνιστικό (!) 
Διαίρει και βασίλευε. Γιατί να βρίσκει δουλεία ο Πακιστανός με 150-200 ευρώ και να μην την αποδέχεται και ο Έλληνας ; Όλοι δεν είμαστε ... ίσοι.  Σωστά ίσοι, προς τα κάτω ή προς τα πάνω ;  Και οι επάνω με τι πράγμα ίσοι είναι ;

Σας ρωτώ λοιπόν, δεν σας έκανε εντύπωση πως η πρώτη δήλωση του πρωθυπουργεύοντος ήταν "η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα" ;  Δεν σας έκανε εντύπωση που ο Παπούλιας είπε "πως φοβάται για κοινωνική έκρηξη ;"   Σίγουρα δεν ήταν η Μέρκελ που το είπαν. Στον Ολάντ τον σωτήρα τα είπαν, τον "ισχυρό" ευρωπαίο ηγέτη που ήρθε να χαϊδέψει την μικρή αλλά τεράστια σε όλα της Ελλάδα, επιβουλευόμενος την φυσική της κληρονομιά. 

Ωραία δεν ακούγεται "ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν γίνεται !"  Πόσες διαφορετικές πτυχές νοημάτων μπορούν να κρύβονται σε μια τέτοια όμορφη κατά τα άλλα άποψη ; Όχι μόνον θετικές, αλλά εξίσου και αρνητικές.
Σας ρωτώ ακόμα κάτι.  Πως ακριβώς σκέπτεστε την Ελλάδα ;  Έχει σημασία για εσάς εάν ευρώπη γίνεται ή δεν γίνεται χωρίς Ελλάδα ;   Γιατί αν πρόκειται να μας σοδομήσει η ευρώπη, για να υποστηρίζουμε μια κούφια ιδέα και ένα νόημα πονηρό, που περισσότερη σημασία και ανάγκη τις έχουν οι από μερικούς αιώνες μετανάστες των ευρωπαϊκών εδαφών, παρά εμείς που δεν έχουμε λόγο να αποδείξουμε τίποτα, τότε θα πρέπει να το ξανά σκεφθούμε.  
Γιατί μια χαρά μου κάνει ευρώπη χωρίς Ελλάδα. Δεν κερδίσαμε απολύτως τίποτα, αντίθετα χάσαμε, πληρώσαμε και από πάνω πανάκριβα, ούτε ασφάλεια συνόρων ποτέ μας παρείχαν και ποτέ δεν μας θεώρησαν ευρωπαϊκό έδαφος.  Δεν γίνεται άλλοτε να είμαστε και άλλοτε όχι και μάλιστα κρινόμενοι από ποιούς ; Από τους εξ ανατολών υποτίθεται ευρωπαίους ;  Ποιούς τους Ολλανδούς ; Ποιούς τους Γερμανούς ;  Εεε καλά, ας εξαιρέσω τους πρώην Γαλάτες.  Εδώ πάντως γελάμε σαρκαστικά.
Αν έχουν ανάγκη όντως την Ελλάδα για ποικίλους λόγους, μέσα σε αυτούς και οι οικονομικοί ή ενεργειακοί, τότε θα πρέπει να ακολουθήσουν τους Διεθνείς κανόνες. 
Αυτούς που θεσπίστηκαν μετά τις αποικιοκρατίες και τους ζοφερούς πολέμους.  Ειδάλλως έξω από εδώ και ακόμα παρα πέρα, μετά των πιονίων τους και των μνημονίων τους.

Θα μου πείτε πως έχετε διαβάσει τίτλους όπως, "άμα πωλήσετε την ΔΕΠΑ σε Ρώσους, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θα σας συμβεί (!!)".   Σας ρωτώ : δεχόμαστε δηλαδή να μας τρομοκρατούν, αντί να τους καταγγείλουμε διεθνώς για τρομοκράτες ; 
Με ανοικτά χαρτιά.  Τι θα κάνουν ;  θα μας βομβαρδίσουν ; 
Ε σας λέω λοιπόν, πως άμα ήταν Έλληνες οι κυβερνώντες και είχαν το ανάστημα να πουν "ελάτε να μας βομβαρδίσετε", τι νομίζετε πως θα γινόταν, ε ;  Σας ακούω να λέτε της Σερβίας.  Σήμερα όμως η Σερβία γύρισε την πλάτη στην Αμερική.  Δεν εξετάζω αν είναι σωστή ή όχι η επιλογή της.  Δίνει όμως την ευκαιρία στην χώρα, έχοντας το κουράγιο να αντιταχθεί,  έστω και αν ως επιλογή αχνοδείχνει ως λιγότερο χειρότερη.  

Βεβαίως πάντα θα έχετε έτοιμο τον όποιο επόμενο αντίλογο, σαν αντιδραστικά όντα που είστε από τα νιάτα σας (εμπειρία μεγάλη αυτή) "πως μπορεί να μηνκάνουν αυτό, αλλά να κάνουν κάτι άλλο.."  .   Τα σκέπτεστε όλα αυτά επειδή αισθάνεστε πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ούτε τους εαυτούς μας. Ότι μπορεί να μας ρίξουν σε εμφύλιο.  
Βάλτε επομένως τον εαυτό σας σε αυτήν την θέση και σκεφθείτε πολύ σοβαρά, ποιός θα ήταν αυτός που θα μπορούσατε να φανταστείτε, ότι θα ήσασταν ικανοί να στραφείτε εναντίον του ;
Κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά για μιαν Ελλάδα ελεύθερη, έστω και αν έχει την δική του "πολιτική" θεωρία ; 
Ποιά η πιο βαρύνουσα θέση ; το πρώτο σκέλος της ερώτησης ή το δεύτερο ; 
Διότι και ο εμφύλιος όσο και αν είναι ένα ενδεχόμενο, λειτουργεί δισυπόστατα, δηλαδή και ως τρομακτικό κατασταλτικό φαινόμενο.
Διότι επίσης, χωρίς ρίσκο μόνον λασπόνερα και κουνούπια κυκλοφορούν.
Διότι ο μόνος αντίπαλος θα είναι ο κάθε γερμανο-αμερικανο-αγγλο-ραγιάς. Το να επιθυμεί κάποιος να συνεργαστεί με τον τάδε ή τον δείνα, γίνεται κάκιστο όταν δεν υπερασπίζεται πρώτα τα Εθνικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. 
Διότι όποιος δεν θέλει να "μαγειρέψει, δέκα μέρες κοσκινίζει" μεμψιμοιρώντας.
Πάψτε φερέφωνα της πιπίλας περί "αδύναμης" χώρας.  Αδύναμο είναι το μυαλό μας. 
Η κρατική οντότητα παραμένει πάντα κρατική οντότητα. Αν αυτή λειτουργεί αρνητικά προς το κοινό συμφέρον , τότε αυτή η οντότητα πρέπει να επανέλθει στην τάξη με οποιοδήποτε τρόπο.

Νομίζετε πως είσαστε σε θέση να θέσετε μια υγιή, βασική αλλά καίρια τοποθέτηση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ;  
Δεν μπορώ εν τούτοις να φανταστώ ότι υπάρχει Έλληνας που να αισθάνεται "υπερήφανος" με την "φιλανθρωπία" της Γαλλίας στο να μας νοικιάσει φρεγάτες, που στην πραγματικότητα αφορά τελικά αγορά, αλλά με leasing (!)  
Γιατί όποιος αισθάνεται έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη, απλά δεν είναι Έλληνας ή δεν αγαπά και δεν σέβεται αυτόν τον τόπο. 
Ο άνθρωπος ( Ο Ολάντ) μας πούλησε τον πολιτικό του λόγο, που πολύ φοριέται στα χρόνια μας, ..." ήλθε σαν φίλος", υπονοώντας τα ψυχρά γεωστρατηγικά συμφέροντα του(ς).  Ένας "φίλος" που σου δίνει γλυμένη καραμέλα, για να προσποριστεί μετάξια.

Τον ακούσατε να μιλά πουθενά για κάποιο "λαθάκι" στην συνταγή ;  "Να κρατήσουμε τις δεσμεύσεις μας" μας τόνισε (!)  Τον διακαή πόθο μας μετέφερε, για την "παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ" ........ με μια φωνή αηδόνισαν (!)  Σκεφθείτε δηλαδή καλοί μου φίλοι, αυτό το τόσο σημαντικό χαρτί δεν έχει φθαρεί στο παραμικρό.  Αναλογιστείτε σε τι ποιότητας πήλινα πόδια στέκεται όλο αυτό το εγχείρημα. Κι όμως δεν είμαστε σε θέση να το διακρίνουμε, δεν είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε.

Όσον αφορά την εξαγγελία του Σαμαρά πως "τα ενεργειακά αποθέματα βρίσκονται στον Ελλαδικό χώρο" για να ακούσει το αυτί της Τουρκίας και αυτό να το θεωρούμε ως θετικό, δεν είχα ποτέ αμφιβολία πως θα άφηνε η Ευρώπη να φύγει ή να μοιραστεί το σεντούκι του θησαυρού, έτσι εύκολα μέσα από τα χέρια της.  Σε αυτό, δεν είναι η θέση μου αντίθετη.  Αλλά όπως προείπα, άλλο μια καθόλα ευπρεπή οικονομική - εμπορική ενεργειακή συνδιαλλαγή,  προς όφελος όλων των πλευρών και άλλο η κλεψιά, η λωποδυσία και η κοροϊδία. Μια κοροϊδία που δεν είναι τόσο ευρωπαϊκή, όσο εισηγμένη υπερατλαντική μέσω του δούρειου ίππου της, την υπερχρεωμένη Γερμανία.   Μια Γερμανία που κτίζει παράλληλα εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία και πολύ καλά κάνει για όσο την αφορά.

Εσύ όμως υπήκοε, ασχολείσαι με την πολιτική του γυαλιού, ασχολείσαι με την κάθε μαλακία που θα γράψει ο καθένας στο twitter, όπως ο Κρανιδιώτης ή ο Τσατσόπουλος και δεν κοιτάς τα χάλια μας που αυτοί με τους μικρούς ή τους  μεγάλους αντιπερισπασμούς τους, επιπλέουν αποπροσανατολίζοντάς σε .  Σε παράλογους νόες ψάχνεις να βρεις την λογική ; χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου, την ενέργειά σου και τις πολύτιμες σκέψεις σου !

Και έτσι ποιός ασχολήθηκε με την είδηση της χθεσινής ημέρας, που θα έπρεπε να είναι πρώτη ;  Την ψήφιση των νέων περικοπών.  "Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σύμφωνα με το οποίο επιμερίζονται οι νέες περικοπές των προϋπολογισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος."    Λεπτομέρειες στο onalert.

Ενώ λοιπόν εκείνοι δεν κουνούν ούτε ίντσα από τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς τους, εμείς παρ' όλα αυτά δεν ξέρουμε να πούμε ένα μόνιμο και καθολικό "μολών λαβέ¨ κατεβάζοντας τα ρολά συνεργασίας και συνδιαλλαγής.  
Παρελάσαμε και σήμερα, τα συνδικάτα δηλαδή, που σε λίγο καιρό θα πάψουν να έχουν και το νόημά τους.  Οι άνεργοι των 2.000.000 δεν έχουν ξεκουραστεί ακόμα.  Περάσανε και τα παιδιά με τα μαύρα. Κάνανε και ένα μικρό μπαχαλιματάκι, πάει πέρασε η μέρα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
Δεν πειράζει..... το τσιράκι του επικυρίαρχου πέρασε από εδώ, έτσι για να μας πει ένα γεια και να μας ρωτήσει αν περνάμε καλά. 

Μήπως ακούσατε τα λόγια του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ που παραιτήθηκε σήμερα το μεσημέρι με την κυβέρνησή του ; "Δεν μπορώ να μείνω και να κοιτώ τη ματωμένη Γέφυρα του Αετού" είπε χαρακτηριστικά.  "Κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για εμάς" και πρόσθεσε : "Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια".  Βέβαια ποιός έδωσε τις εντολές έχει σημασία. Όμως έδειξε αμέσως ευθιξία, "επιστρέφοντας όπως είπε την ψήφο του λαού πίσω".  
Η αγανάκτηση ξεχείλισε με τις αυξήσεις του ρεύματος. Στην ΑΥΓΗ διάβαζα, πως μία συνταξιούχος δήλωσε πως παίρνει σύνταξη 82 € και ο λογαριασμός του ρεύματος της ήλθε 89,5 €   Το ΑΕΠ η κυβέρνηση το μείωσε στο 0,5% από 2% από το 2011 και αυτό έκανε αρεστή την φιλοαμερικανική κυβέρνηση στην κομισιόν, όπως λένε ! 
"Κάθε μέρα θα ναι το ίδιο μέχρι να νικήσουμε" φώναζαν οι διαδηλωτές. 
Το ακούτε εσείς που παρελαύνετε ;
Μήπως τέλος θυμάστε τις διαδηλώσεις στην Ρουμανία, που πέτυχαν έστω και πενιχρές αυξήσεις ;

Για τους δικούς μας, μόνον ντροπή - όνειδος και αισχύνη αξίζει για τα μούτρα τους και καμία σημασία δεν έχουν τα όσα λένε.  Θα έπρεπε άμεσα ο Σαμαράς και τα δεκανίκια του να έχουν παραιτηθεί πάραυτα, όχι να ψηφίζουν τρίτα μνημόνια υποτίθεται ως εκλεγμένοι, αλλά προνομιούχοι των 50 εδρών, δολοπλόκοι με τον αριθμό των ψηφισάντων και απαξιωτές της λευκής ψήφου - της αποχής και χωρίς να φτάνει αυτό, να κερδίζουν ποσοστά από πάνω ώστε να κλέβουν το δικαίωμα να μιλούν στο πόπολο για εικονικές πλειοψηφίες, μετά των φερεφώνων τους (!)

Όσο για την Ελλάδα, το έχω πει πολλές φορές, πως θα έπρεπε να έχει στενές σχέσεις με αυτές τις βαλκανικές χώρες, όπως και όλες θα έπρεπε να έχουν αυτόν τον προσανατολισμό, χωρίς να επιβουλεύεται η μία την άλλη. Μόνον το κοινό Βαλκανικό συμφέρον θα έπρεπε να έχουν ως λάβαρο και ας παραμερίσουν τις μεγαλομανίες σαθρών υπερδυνάμεων και ξένων πρακτορίσκων, που μόνον τον διαμελισμό, τον διαχωρισμό και την εκμετάλλευση των Βαλκανικών χωρών επιδιώκουν.  Δεν χόρτασαν υποσχέσεις ; ή δεν έμαθαν ακόμα από υποσχέσεις ; Δεν διαβάζουν ιστορία ; Μήπως έμαθαν από τον πόλεμο της Σερβίας ; 
Κουκούτσι έχουν να σκεφθούν, γιατί να θέλουν να μικρύνουν ένα κράτος για να μεγαλώσουν ένα άλλο ; υπάρχει κάποια λογική ;  Μόνον τα φρου και αρώματα βλέπουν και εκείνοι, άσχετα αν έκαναν τους σπουδαίους και γραμματισμένους όταν πρωτοπάτησαν ελέω Σαμαρά το πόδι τους εδώ.

Οι σχέσεις με την Ρουμανία και την Βουλγαρία θα πρέπει να άκρως στενές και να τις συνδέουν κοινά συμφέροντα, γεωστρατιωτικά, κοινωνικά ακόμα και θρησκευτικά.  Ειδικά η Βουλγαρία ζει στο πετσί της τον Οθωμανικό επεκτατισμό. Ο Παπανδρέας χάλασε αυτήν την σχέση παρανομώντας, καταγγέλλοντας μιαν υπογεγραμμένη , νόμιμη και συμφωνημένη διεθνή σύμβαση.  

Δεν ξέρω πως να το πω. Αλλά όποτε σκέπτομαι τον ΓΑΠ και τον τρις χειρότερο Σαμαρά, βλέπω πως δύσκολα αυτοκυριαρχούμαι.

ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΔΕΚΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΘΕΣΜΟΙ.  ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ.

Στην Ελλάδα οι δουλοπρεπείς νοιάζονται πώς θα ξεπουλήσουν κοινωνικές υποδομές και πόρους όσο πιο γρήγορα γίνεται, νερό, ρεύμα κλπ., ενώ οι Άγγλοι ζητούν την επανακρατικοποίηση των σιδηροδρόμων, οι Βούλγαροι του ηλεκτρικού, οι Γάλλοι ήδη παίρνουν πίσω το νερό, γιατί τα μεγαθήρια το κατάντησαν μη πόσιμο, όπως οι Ιταλοί εψήφισαν ανάλογα στο δημοψήφισμά τους, όπως στην Αφρική αρνούνται και ας πεθαίνουν από πείνα τους μεταλλαγμένους καρκινικούς σπόρους τους, όπως η Τουρκία εξεδίωξε το ΔΝΤ, όπως στην Ισλανδία χρεωκόπησαν οι υπαίτιες τράπεζες και όχι ο λαός , όπως στην χώρα του Ισημερινού, όπως στις Ινδίες επανακτούν αργά αλλά σταθερά κομμάτια γης για υγιείς καλλιέργειες...  

Άντε καλή νύχτα και καλά μυαλά
Νάγια

Υσ : το βαλιτσάκι του Ολάντ λένε πως είχε τους κωδικούς των Γαλλικών πυρηνικών όπλων, όπως την κουβαλούσε και ο Σαρκοζί (!!!) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου