a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

- Έχουμε πόλεμο μαμά ;
- όχι παιδί μου, γιατί το λες ; 
- γιατί μαμά έχουμε μάθει στο σχολείο πως επιστράτευση σημαίνει, όταν κηρυχθεί πόλεμος, ο ηγέτης της χώρας καλεί όλους τους μάχιμους πολίτες στο στράτευμα για να την υπερασπιστούν. Επίσης σε περίπτωση θεογονικών καταστροφών, οπότε όλοι μαζί ρίχνονται στην μάχη της αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα.  Αλλά απ' ότι ξέρω δεν έχουν συμβεί αυτά.
Τότε γιατί μαμά την χρησιμοποιούν με τόση ευκολία ;

- Γιατί παιδί μου, όταν μια κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα και δεν έχει ούτε καν αληθοφανή επιχειρήματα να εκθέσει, το μόνο που έχει μάθει είναι να μεταχειρίζεται ως συνήθως την καμπούρα του άλλου και, μη έχοντας επίσης την τσίπα να παραδεχθεί τις πράξεις της που έφεραν στα άκρα την κατάσταση στην χώρα, τότε χρησιμοποιεί την βία, την οποία σε άλλες περιπτώσεις που την εξυπηρετεί διαφορετικά, ισχυρίζεται πως την αποστρέφεται και την καταδικάζει . Ακροβατεί παιδί μου στο μεταίχμιο της στοιχειώδους λογικής.
Έχουν επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στο metro και σήμερα τους ναυτεργάτες και μάλιστα απλήρωτους. Μόνον σε μια χώρα των τρελών, όπως πολύ σωστά το λένε κάποιοι, συμβαίνουν τέτοια πράγματα.  
Στο τέλος θα τους επιστρατεύσουν όλους και έτσι θα είμαστε μια επιστρατευμένη χώρα.  Κήρυξαν τον πόλεμο στην κοινωνία με στρατιωτικό νόμο, για τον οποίο σήμερα έχουν και τα μούτρα μερικοί να μιλούν "πως κάποτε αντιστάθηκαν".  Δεν έχω καμία αντίρρηση να επιστρατεύσουν τα πάντα, έτσι για γίνουν γελοίοι διεθνώς και να ξεμπροστιαστούν όλα τους ψέματα.

- αυτό μαμά έχω ακούσει από τον Αντωνάκη στο σχολείο πως το λένε "τσάμπα μάγκες" 

- (Εδώ είναι που λένε πως "από τρελό και από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια".)
Έτσι και χειρότερα παιδί μου.  Ας υποθέσουμε λοιπόν πως έχουν επιστρατεύσει και την τελευταία θηλυκιά μύγα.  Καλά δεν σκέφτονται τι θα γίνει αν ολόκληρη η επιστρατευμένη κοινωνία βρεθεί μπροστά τους, με όποιο έξυπνο ή παραδοσιακό τρόπο ;  Τι θα την εμποδίσει;  Δεν υπάρχει νιονιό να σκεφθούν, πως δεν κρατάς την κοινωνία στα κάγκελα, επειδή έτυχε να κρατάς προς το παρόν το μαχαίρι και το πιρούνι ; Δεν καταλαβαίνουν πως η επιστράτευση δεν αντιπροσωπεύει κάτι για τους Έλληνες, εκτός την υπογράμμιση των δικών τους φόβων και απολυταρχικών ψυχασθενικών σπασμωδικών αντιδράσεων.  Την δική τους ψυχή απογυμνώνει όχι μόνον στα μάτια μας, αλλά και διεθνώς, πάντως όχι εμάς παιδί μου. 

- καλέ μαμά πως τον λένε αυτόν που είπε "ότι του αρέσουν πολύ τα ΜΑΤ ;" 
- Άδωνι παιδί μου. Και θα σου πω κάτι να γελάσεις. Στα κουτσομπολίστικα λέγανε πως τα πόδια της Ευγενίας είχαν κάτι μώλωπες εμφανείς. Τα αποθανάτισαν όταν χόρευε στο "χορεύοντας με τ' άστρα".   Λέεεεεες ;;  Μπα, είναι κακές οι γλώσσες .

- Για πές μου βρε μαμά. Γιατί τότε κάνουν σαν στριμμένα και κακιασμένα παιδιά που παίζουν με επικίνδυνα παιγνίδια, φοβερίζοντας παιδιά και μεγάλους ; 
Μου θυμίζουν αυτό που συνέβει τις προάλλες, όταν ο Βεγγελάκης με την παρέα του, ξεμονάχιασαν ένα πολύ ήσυχο και ντροπαλό συμμαθητή τους και τον κατά τρομοκρατούσαν.  Έτσι κάνουν σε όποιον δεν τους αρέσει ή τον βρίσκουν βολικό. Τους ξεμοναχιάζουν. Τόσο θρασύδειλοι είναι.   Άρχισαν να τον ξευτελίζουν, να του παίρνουνε τα ρούχα, να τον κυλάνε στα χώματα και στις λάσπες, και ο κολλητός του Βαγγέλη ο Φώτης, είχε ξεραθεί στα γέλια με κάτι άλλους, βλέποντας τον ανυπεράσπιστο απονήρευτο και απαίδευτο παιδί να κλαίει και να σφαδάζει (!)    
Όλο το σχολείο θέλει να τιμωρηθούν αυτά τα παιδιά, αλλά ο διευθυντής κάνει τα στραβά μάτια. Όλα τα παιδιά λένε, επειδή προέρχονται από πλούσιες οικογένειες και έχουν διασυνδέσεις. Μια μέρα είχαν κλειστεί ο διευθυντής του σχολείου και ο πατέρας του Χουφτελάκη και συζητούσαν επί ώρες.

- Χουφτελάκη ; πρώτη φορά ακούω αυτό το όνομα.
- Νομίζω είναι Κρητικός μαμά, τι να σου πω δεν ξέρω. Λοιπόν μετά από ώρες, όταν άνοιξε η πόρτα, γελούσε ολόκληρος ο διευθυντής και στεκόταν κορδωμένος. 
Λες και είχε κερδίσει το λαχείο.
- Καλά ο γιός του Χουφτελάκη είναι στην ίδια ομάδα του Βαγγελάκη ;
- α ναι μαμά.  Δεν ξέρω...., το σχολείο είναι ανάστατο. Μια χούφτα εξυπνάκηδες μαθητές, αναστατώνουν ολόκληρο σχολείο, αλλά ο δ/ντής σφυρίζει αδιάφορα και άμα τον πολύ ζωρήσει κάποιο παιδί, τον βάζει και τιμωρία ή ξεσπά επάνω του.  Να όπως συμβαίνει στην τάξη του Χάρι Πότερ.

-  Όλα αυτά που μου λες παιδί μου πολύ με ανησυχούν. Ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν και στο μεγάλο μας σπίτι, την Ελλάδα μας,  που την κατάντησαν κοτέτσι με τις βρωμιές τους και τις ανάρμοστες συμπεριφορές και επιλογές τους.
Δεν ακούς κάθε μέρα τον μπαμπά σου, τους θείους σου και τα μεγάλα ξαδέλφια σου ; Όλοι έχουν την ίδια επιθυμία, όπως και εσύ για αυτά τα κακά παιδιά. Να τιμωρηθούν όλοι αυτοί για τις πράξεις τους.   Αλλά βλέπεις έχουν και αυτοί έναν άλλο διευθυντή, τον λένε Ράιχενμπαχ αν δεν κάνω λάθος, που τους καλύπτει και εκείνος για τα συμφέροντά του. 
Άκουγα προχθές στον φούρνο, το πόσο δειλοί είναι, που κρύβονται πίσω  από τις ασπίδες μιας εταιρείας που έφεραν, να δεις πως την λένε (!).......  αααα Black water ή Academi .  Αλλάζει είπαν ονομασίες για να καλύπτει τα ίχνη της, αφού καταζητείται για εγκλήματα πολέμου σε άλλες χώρες. 
Άκουσα και το άλλο το φοβερό.  Ήδη ζητούν να λογοδοτήσουν για την τεράστια μίζα που λάβανε για την καταστροφή της χώρας.  Το ομολόγησε μια Αμερικάνικη εταιρεία που είχε εμπλακεί στο κόλπο, νομίζω goldman την λένε. Όλα είναι εις βάρος τους και όμως εκείνοι επιμένουν.  Άκου πράγματα. Λες και δεν τους φτάνουν οι δικοί μας. Ωραίους προστάτες "μπράβους" έχουνε προσλάβει και μας ζητούν φόρους για να προστατεύουν την αναλγησία τους.   

- Στο σχολείο μαμά, αυτά τα κακά παιδιά είναι απομονωμένα.  Ίσως δεν τους ενδιαφέρει. Μπορεί να θεωρούν τους εαυτούς τους κάποιους. Πάντως οι συμμαθητές μου τους γυρνούν την πλάτη όταν τους βλέπουν.  Για πες μου τι συμβαίνει στην περίπτωση που μου εξηγείς ; 

- Αχ παιδάκι μου. Ποιός τα έχασε για να βρούν τα μούτρα να κατεβούν και να περπατήσουν στον δρόμο, ανάμεσα στους πολίτες (!)  Κυκλοφορούν μόνον εντός της περιοχής που τους προστατεύουν. Να όπως έγινε όταν ήλθε η ξένη ηγέτιδα, η Μέρκελ που έκανε ρομαντικό περίπατο με τον πρωθυπουργό μας.  Η επικοινωνία τους με τον κόσμο φτάνει μέχρι τις πολύ-σατιρισμένες διαφημίσεις και υποθετικές δημοσκοπήσεις τους.
Τις προάλλες διάβαζα πως τον Παπανδρέα τον διώξανε πάλι κακήν κακώς από εστιατόριο στην Κηφισιά και μάλιστα Βουλγάρικο παρακαλώ, λέγοντας του πως είναι ανεπιθύμητος και πως χαλά την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος !!!  Η ποιό πετυχημένη καθ' όλα κόσμια αντίδραση που έχω ακούσει μέχρι τώρα. Φυσικά εκείνος σηκώθηκε με την παρέα του και αποχώρησαν.

- Να σε ρωτήσω βρε μαμά.  Τα παιδιά που συνέλαβαν στην Κοζάνη είναι κακά παιδιά, σαν τον Βαγγελάκη, τον Αντωνάκη, τον Φώτη και τους φίλους τους ;  Άκουσα πως κλέψανε και μου έχεις πει πως αυτή είναι κακή πράξη.

- Ναι παιδί μου είναι κακή πράξη. Αλλά πως στο να στο εξηγήσω, δεν ξέρω αν θα το καταλάβεις.  Όπως σου εξήγησα και όπως και εσύ διαπιστώνεις βιώνοντάς τα μαζί μας, τα πράγματα στην πατρίδα μας ξαφνικά ανατράπηκαν. Όχι ότι δεν ήταν και πριν έτσι, αλλά να τώρα έγιναν τα πράγματα πιο φανερά.  Αυτά τα παιδιά που είναι πολύ μεγαλύτερα από σένα, έχουν αναπτύξει πολιτικές απόψεις.  Για την ιδεολογία τους το έκαναν, αλλά την χρησιμοποίησαν με λάθος τρόπο.  Απ' ότι παραδέχθηκαν προέρχονται από τον αναρχικό χώρο, αλλά κατά την άποψή μου και κατά πάσα πιθανότητα, έχουν ίσως πλανηθεί από κάποιους που τους ώθησαν προς σ' αυτήν την πράξη.  Αυτό αποδεικνύεται από τον ερασιτεχνισμό τους. Τα όπλα που είχαν μάλλον για πρώτη φορά θα τα κράτησαν, αφού δεν τα χρησιμοποίησαν.  Αμούστακα παιδιά, που έχουν ένα τεράστιο δίκιο όσον αφορά αυτό που λέγεται εξουσία. Μια εξουσία που δεν έχει ποσώς κάποια σχέση με ηγεσία, και ισονομία, αλλά έχει με τυραννία και απολυταρχισμό.
Η σύγχυση στις ιδεολογίες είναι τεράστια προς όλες τις πλευρές, καμία δεν εξαιρείται.
Αυτά τα παιδιά διδάχθηκαν από την κοινωνία, αλλά και την κρατική μηχανή, μεγαλώνοντας σε οικογενειακό περιβάλλον, προσβλημένο από την ίδια ασθένεια που πάσχουν και τα προηγούμενα, άσχετα αν γεννήθηκαν σε πλούσια ή φτωχή οικογένεια, εκλαμβάνοντας τον αγώνα τους καθαρά ταξικό.  Η τεράστια γάγγραινα στην κακώς δομημένη και καθόλου ορθά οργανωμένη κοινωνία μας (κοινωνίες μας). 
Αυτό είναι και το λάθος τους. Αυτό είναι και το λάθος κριτήριο σε τόσους αγώνες που χάθηκαν οι σκοποί τους.

- Τι σημαίνει μαμά Αναρχία ;
- Το λέει η λέξη παιδί μου. Χωρίς αρχή με τον όρο "εξουσία". Αυτή ακριβώς που γνωρίζεις και εσύ σιγά σιγά.  Αυτό από πολλούς θεωρείται κακό. Άλλοι πατούν πάνω στην ιδεολογία για να παίξουν τα δικά τους παιγνίδια. Όπως ακριβώς έκαναν και με αυτά τα παιδιά. Αν και νομίζω πως όλη αυτή η απερίσκεπτη κατάσταση, εξυπηρέτησε την κυβέρνηση. Όπως γνωρίζεις έχουν γίνει διάφορα περιστατικά, τα οποία ονομάζουν τα τελευταία χρόνια τρομοκρατικά.  Φυσικά φόβο προξενεί στον άοπλο, είτε δει Καλάσνικοφ, είτε δει γκλοπ και όπλα πλαστικών σφαιρών. Σε τίποτα δεν διαφέρει ως αποτέλεσμα η τρομοκρατία τους. Η μόνη διαφορά είναι, πως η πρώτη έχει και κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο, ενώ η άλλη απλώς προστατεύει κάποιον που αποφάσισε να αποβάλλει τον εαυτό του από την κοινωνία από επιλογή του.  
- σαν να λέμε "ο νόμος του ισχυρού", όπως σε ακούω να λες μερικές φορές. 

- ακριβώς έτσι.  Γι αυτό αυτά τα παιδιά αντιτίθενται σθεναρά κατά αυτού που ονομάζουμε "κατεστημένο".  Πιστεύουν πως μπορεί ο άνθρωπος να αυτοκυβερνηθεί και δίκιο έχουν. Η διαφορά βρίσκεται σε ένα ορατό αλλά μη συνειδητό σημείο. Όλοι μας όπως και εσύ, γεννηθήκαμε σε μια κοινωνία που έχει μάθει και συνηθίσει από χρόνια, να την διοικούν και όχι να αυτοδιοικείται.  Για να αλλάξει αυτό ως νοοτροπία, χρειάζεται μεγάλη και χρονοβόρα προεργασία. Πρέπει να πέσουν πολλά πνευματικά κάστρα και αυτό το φοβάται ο άνθρωπος που πάντοτε απέφευγε να κάνει την αυτοκριτική του. Το νεαρόν όμως της ηλικίας των παιδιών, τους κάνει ευάλωτους να ενεργούν πριν καλό εξετάσουν όλες τις παραμέτρους.  Επειδή ο χρόνος κυλά πανομοιότυπα από την γιαγιά στην μαμά και από την μαμά στο παιδί, νομίζουν πως τελικά η βία είναι η μόνη λύση.  Άλλωστε την βιώνουν μπροστά τους ως προσωπική εμπειρία και αυτό είναι το πρώτο διαθέσιμο εργαλείο που βρίσκουν.  Τους καταλαβαίνω. Γνωρίζω και τον εαυτόν μου. Γνωρίζω την φύση του ανθρώπου. Στην φύση του είναι να προστατεύει τον εαυτό του. Αυτό είναι νομοτελειακό. Νομοτελειακό όμως δεν είναι ο τρόπος που θα το κάνει. 
Από τότε που θυμάται ο άνθρωπος τον εαυτό του, κρατούσε κάποιο αντικείμενο ως όπλο. Είτε για αυτοπροστασία είτε για την τροφή του. 
Αν δεν είχε κάπως προοδεύσει, ακόμα θα έτρωγε ο ένας τον άλλο. Κατάφερε όμως ο άνθρωπος να κάνει ένα μεγάλο βήμα, χωρίς όμως να εξαλείψει το πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει πως απέτυχε στην προσπάθεια, εν μέρει τουλάχιστον.
Το ίδιο γίνεται δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας.   Ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει δείγμα όπλου, αυτά εξελίσσονται σε τραγικό επίπεδο, με ψυχεδελισμό. 
Το να κατηγορεί ο ένας τον άλλον τρομοκράτη, το λιγότερο είναι αστείο. 
Κατά την γνώμη μου η βία έχει δοκιμαστεί όλους αυτούς τους αιώνες και το μόνο που καταφέραμε είναι να επαναλαμβάνουμε τους εαυτούς μας.  Δεν θα πρέπει να δοκιμαστεί ένας διαφορετικός τρόπος ; 
Ακόμα και του Γκάντι η συμπεριφορά δεν απέτρεψε τους Ινδούς να ζουν σήμερα σε παράγκες και οι πολυεθνικές να είναι κράτος εν κράτει. 
Αυτό που λείπει στους ανθρώπους παιδί μου, είναι η σφαιρική διαπίστωση της κατάστασής τους και τον ποιόν τους.

Ανάμεσα λοιπόν σε αυτήν την κατάσταση, υπάρχει και το στοιχείο που επικρατεί στην λανθασμένη φιλοσοφία μας. Η αρπαγή και η εκμετάλλευση "των ευκαιριών" .  Δεν υπάρχει γονιός που δεν θα το μάθει στο παιδί του. Κατάντησε δηλαδή το νόημα της ζωής "ευκαιριακό" .  Κάποιοι λοιπόν γνώστες τέτοιων εννοιών και ψυχολογικών αναλύσεων, συγκολούνται παρασιτικά σε μια προξενημένη χαοτική και αδιέξοδη κατάσταση με τον τίτλο "της καλής ή βολικής ευκαιρίας".  Μπορεί να πείσουν αμούστακα παιδιά να πάρουν για πρώτη φορά τα όπλα και να τα στείλουν στο στόμα του λύκου.  Οι επαγγελματίες μπιστολάδες ή οι εκπαιδευμένοι ξέρουν πολύ καλά και δεν διστάζουν να τα χρησιμοποιήσουν.  Αυτά τα παιδιά φάνηκε πως ήταν ερασιτέχνες ιδεολόγοι. 
Ειλικρινά σου λέω δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας και από ποιά σκοπιά κατηγορεί ή κριτικάρει αυτά τα παιδιά. Αν τους βάλεις όλους μαζί, τους χαρακτηρίζουν ως αναρχοαριστεροδέξιους ! Ποσώς με ενδιαφέρει, και το λέω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.  Δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο θύματα, από ότι είμαστε κατά λάθος και από λάθος μας, όλοι μας.
Κάπου διάβαζα σε ένα άρθρο, πως τέτοιου είδους ενέργειες ελλοχεύουν εμφυλιακό πόλεμο. Να πω πως έχει δίκιο; Ας το πω, αν και αυτό το αναμάσημα λίγη σημασία έχει, από την στιγμή που η μέγιστη μερίδα των Ελλήνων είναι εναντίον τους, όπως ακριβώς και τα παιδιά στο σχολείο σου. Αν τύχει και τσακωθούμε και με κανέναν αθεράπευτο οπαδό τους, δεν χάλασε και ο κόσμος, όμοιος τους μόνον μπορεί να είναι.

- Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις μαμά. Αλλά θυμάμαι σε άλλες περιπτώσεις έχουν πετύχει τον στόχο τους.
- Καλό μου παιδί. Τον ιδεαλιστή τον εκμεταλλεύτηκαν στην ιστορία με τον χυδαιότερο και πιο απάνθρωπο τρόπο. Γι αυτό και εδραιώθηκε η πεποίθηση, "καλή η ιδεολογία, αλλά πιο καλή, αυτό που συνηθίσαμε να λέμε ως, πραγματικότητα".   Μια πυραμίδα, που η κορυφή της ρουφά τα πάντα από κάτω της, προς το συμφέρον της. Μια βαβελική πραγματικότητα, που ρουφά σαν μαγνήτης καθε τι μή απτό και ιδανικά ωραίο. Εκεί ακριβώς γίνεται το λάθος, εκεί ακριβώς επισημαίνεται η παρεμβολή.  Γιατί ρεαλισμός είναι μια τυραννική ηγεσία, ρεαλισμός όμως είναι και το πως βρίσκεται ακόμα εκεί μετά από τόσους αιώνες, επιβιώνοντας ως χαμαιλέων (!) Κτίστηκαν πολλών αντικρουόμενων ειδών ρεαλισμοί, άθροισμα ειδώλων.
Αυτά που εσύ ονομάζεις επιτυχίες, είναι πραγματοποιημένες από μη ιδεολόγους, αφού συνήθως ο ιδεολόγος είτε βρίσκεται πίσω από τα σίδερα είτε κρεμασμένος σαν αυτοκτονημένος (!)

- Για δώσε μου κάποιο παράδειγμα μαμά να καταλάβω. 
- Κάποτε κάποιοι μη ερασιτέχνες έστειλαν έναν φάκελο στον Χρυσοχοϊδη και αυτός  σταμάτησε στο πληγωμένο άψυχο εν τέλει σώμα του υπασπιστή του.  Κάποιοι μη ερασιτέχνες, έβαλαν φωτιά στην Marfin και ακόμα τους ψάχνουν και ποτέ δεν θα τους βρουν.   Έτσι όπως καταλαβαίνεις τους έπεσε λουκούμι η σύλληψη αυτών των ερασιτεχνών, παραπλανημένων και ευκολο- εκμεταλλεύσιμων παιδιών. Τους εξυπηρετούν τέτοια θύματα εκθέτοντάς τα σαν κάποια επιτυχία τους.   Προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, όπως κάποτε ο Χρυσοχοϊδης με την 17η Νοέμβρη.  Η Ελλάδα όμως παρ'  όλα αυτά κάηκε το 2008 και κανείς δεν πιάστηκε. Να τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν βασίζεται σε ξένων εντυπώσεις. Τρέχουν λοιπόν να το παρουσιάσουν ως έργο τους, χρησιμοποιώντας το και σαν εκφοβισμό, δίνοντας από την άλλη άλλοθι στις παρακρατικές τους πράξεις. 

- Γαι πέσμου βρε μαμά. Μιλούν έτσι ανοικτά όλοι οι γονείς, όπως προσπαθείς να κάνεις εσύ με μένα ;  
- Μακάρι να το έκαναν παιδί μου αυτό και με σωστό ή σωστότερο τρόπο. Αλλά το αποφεύγουν.  Ήταν πάντα κουρασμένοι ή άλλοτε εθελο-τυφλωμένοι, αφού έτρεχαν να προλάβουν τι ;;;;;  Μάλλον τον φευγάτο εαυτό τους.

Νάγια
Τότε γιατί μαμά .......;

- Έχουμε πόλεμο μαμά ;
- όχι παιδί μου, γιατί το λες ; 
- γιατί μαμά έχουμε μάθει στο σχολείο πως επιστράτευση σημαίνει, όταν κηρυχθεί πόλεμος, ο ηγέτης της χώρας καλεί όλους τους μάχιμους πολίτες στο στράτευμα για να την υπερασπιστούν. Επίσης σε περίπτωση θεογονικών καταστροφών, οπότε όλοι μαζί ρίχνονται στην μάχη της αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα.  Αλλά απ' ότι ξέρω δεν έχουν συμβεί αυτά.
Τότε γιατί μαμά την χρησιμοποιούν με τόση ευκολία ;

- Γιατί παιδί μου, όταν μια κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα και δεν έχει ούτε καν αληθοφανή επιχειρήματα να εκθέσει, το μόνο που έχει μάθει είναι να μεταχειρίζεται ως συνήθως την καμπούρα του άλλου και, μη έχοντας επίσης την τσίπα να παραδεχθεί τις πράξεις της που έφεραν στα άκρα την κατάσταση στην χώρα, τότε χρησιμοποιεί την βία, την οποία σε άλλες περιπτώσεις που την εξυπηρετεί διαφορετικά, ισχυρίζεται πως την αποστρέφεται και την καταδικάζει . Ακροβατεί παιδί μου στο μεταίχμιο της στοιχειώδους λογικής.
Έχουν επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στο metro και σήμερα τους ναυτεργάτες και μάλιστα απλήρωτους. Μόνον σε μια χώρα των τρελών, όπως πολύ σωστά το λένε κάποιοι, συμβαίνουν τέτοια πράγματα.  
Στο τέλος θα τους επιστρατεύσουν όλους και έτσι θα είμαστε μια επιστρατευμένη χώρα.  Κήρυξαν τον πόλεμο στην κοινωνία με στρατιωτικό νόμο, για τον οποίο σήμερα έχουν και τα μούτρα μερικοί να μιλούν "πως κάποτε αντιστάθηκαν".  Δεν έχω καμία αντίρρηση να επιστρατεύσουν τα πάντα, έτσι για γίνουν γελοίοι διεθνώς και να ξεμπροστιαστούν όλα τους ψέματα.

- αυτό μαμά έχω ακούσει από τον Αντωνάκη στο σχολείο πως το λένε "τσάμπα μάγκες" 

- (Εδώ είναι που λένε πως "από τρελό και από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια".)
Έτσι και χειρότερα παιδί μου.  Ας υποθέσουμε λοιπόν πως έχουν επιστρατεύσει και την τελευταία θηλυκιά μύγα.  Καλά δεν σκέφτονται τι θα γίνει αν ολόκληρη η επιστρατευμένη κοινωνία βρεθεί μπροστά τους, με όποιο έξυπνο ή παραδοσιακό τρόπο ;  Τι θα την εμποδίσει;  Δεν υπάρχει νιονιό να σκεφθούν, πως δεν κρατάς την κοινωνία στα κάγκελα, επειδή έτυχε να κρατάς προς το παρόν το μαχαίρι και το πιρούνι ; Δεν καταλαβαίνουν πως η επιστράτευση δεν αντιπροσωπεύει κάτι για τους Έλληνες, εκτός την υπογράμμιση των δικών τους φόβων και απολυταρχικών ψυχασθενικών σπασμωδικών αντιδράσεων.  Την δική τους ψυχή απογυμνώνει όχι μόνον στα μάτια μας, αλλά και διεθνώς, πάντως όχι εμάς παιδί μου. 

- καλέ μαμά πως τον λένε αυτόν που είπε "ότι του αρέσουν πολύ τα ΜΑΤ ;" 
- Άδωνι παιδί μου. Και θα σου πω κάτι να γελάσεις. Στα κουτσομπολίστικα λέγανε πως τα πόδια της Ευγενίας είχαν κάτι μώλωπες εμφανείς. Τα αποθανάτισαν όταν χόρευε στο "χορεύοντας με τ' άστρα".   Λέεεεεες ;;  Μπα, είναι κακές οι γλώσσες .

- Για πές μου βρε μαμά. Γιατί τότε κάνουν σαν στριμμένα και κακιασμένα παιδιά που παίζουν με επικίνδυνα παιγνίδια, φοβερίζοντας παιδιά και μεγάλους ; 
Μου θυμίζουν αυτό που συνέβει τις προάλλες, όταν ο Βεγγελάκης με την παρέα του, ξεμονάχιασαν ένα πολύ ήσυχο και ντροπαλό συμμαθητή τους και τον κατά τρομοκρατούσαν.  Έτσι κάνουν σε όποιον δεν τους αρέσει ή τον βρίσκουν βολικό. Τους ξεμοναχιάζουν. Τόσο θρασύδειλοι είναι.   Άρχισαν να τον ξευτελίζουν, να του παίρνουνε τα ρούχα, να τον κυλάνε στα χώματα και στις λάσπες, και ο κολλητός του Βαγγέλη ο Φώτης, είχε ξεραθεί στα γέλια με κάτι άλλους, βλέποντας τον ανυπεράσπιστο απονήρευτο και απαίδευτο παιδί να κλαίει και να σφαδάζει (!)    
Όλο το σχολείο θέλει να τιμωρηθούν αυτά τα παιδιά, αλλά ο διευθυντής κάνει τα στραβά μάτια. Όλα τα παιδιά λένε, επειδή προέρχονται από πλούσιες οικογένειες και έχουν διασυνδέσεις. Μια μέρα είχαν κλειστεί ο διευθυντής του σχολείου και ο πατέρας του Χουφτελάκη και συζητούσαν επί ώρες.

- Χουφτελάκη ; πρώτη φορά ακούω αυτό το όνομα.
- Νομίζω είναι Κρητικός μαμά, τι να σου πω δεν ξέρω. Λοιπόν μετά από ώρες, όταν άνοιξε η πόρτα, γελούσε ολόκληρος ο διευθυντής και στεκόταν κορδωμένος. 
Λες και είχε κερδίσει το λαχείο.
- Καλά ο γιός του Χουφτελάκη είναι στην ίδια ομάδα του Βαγγελάκη ;
- α ναι μαμά.  Δεν ξέρω...., το σχολείο είναι ανάστατο. Μια χούφτα εξυπνάκηδες μαθητές, αναστατώνουν ολόκληρο σχολείο, αλλά ο δ/ντής σφυρίζει αδιάφορα και άμα τον πολύ ζωρήσει κάποιο παιδί, τον βάζει και τιμωρία ή ξεσπά επάνω του.  Να όπως συμβαίνει στην τάξη του Χάρι Πότερ.

-  Όλα αυτά που μου λες παιδί μου πολύ με ανησυχούν. Ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν και στο μεγάλο μας σπίτι, την Ελλάδα μας,  που την κατάντησαν κοτέτσι με τις βρωμιές τους και τις ανάρμοστες συμπεριφορές και επιλογές τους.
Δεν ακούς κάθε μέρα τον μπαμπά σου, τους θείους σου και τα μεγάλα ξαδέλφια σου ; Όλοι έχουν την ίδια επιθυμία, όπως και εσύ για αυτά τα κακά παιδιά. Να τιμωρηθούν όλοι αυτοί για τις πράξεις τους.   Αλλά βλέπεις έχουν και αυτοί έναν άλλο διευθυντή, τον λένε Ράιχενμπαχ αν δεν κάνω λάθος, που τους καλύπτει και εκείνος για τα συμφέροντά του. 
Άκουγα προχθές στον φούρνο, το πόσο δειλοί είναι, που κρύβονται πίσω  από τις ασπίδες μιας εταιρείας που έφεραν, να δεις πως την λένε (!).......  αααα Black water ή Academi .  Αλλάζει είπαν ονομασίες για να καλύπτει τα ίχνη της, αφού καταζητείται για εγκλήματα πολέμου σε άλλες χώρες. 
Άκουσα και το άλλο το φοβερό.  Ήδη ζητούν να λογοδοτήσουν για την τεράστια μίζα που λάβανε για την καταστροφή της χώρας.  Το ομολόγησε μια Αμερικάνικη εταιρεία που είχε εμπλακεί στο κόλπο, νομίζω goldman την λένε. Όλα είναι εις βάρος τους και όμως εκείνοι επιμένουν.  Άκου πράγματα. Λες και δεν τους φτάνουν οι δικοί μας. Ωραίους προστάτες "μπράβους" έχουνε προσλάβει και μας ζητούν φόρους για να προστατεύουν την αναλγησία τους.   

- Στο σχολείο μαμά, αυτά τα κακά παιδιά είναι απομονωμένα.  Ίσως δεν τους ενδιαφέρει. Μπορεί να θεωρούν τους εαυτούς τους κάποιους. Πάντως οι συμμαθητές μου τους γυρνούν την πλάτη όταν τους βλέπουν.  Για πες μου τι συμβαίνει στην περίπτωση που μου εξηγείς ; 

- Αχ παιδάκι μου. Ποιός τα έχασε για να βρούν τα μούτρα να κατεβούν και να περπατήσουν στον δρόμο, ανάμεσα στους πολίτες (!)  Κυκλοφορούν μόνον εντός της περιοχής που τους προστατεύουν. Να όπως έγινε όταν ήλθε η ξένη ηγέτιδα, η Μέρκελ που έκανε ρομαντικό περίπατο με τον πρωθυπουργό μας.  Η επικοινωνία τους με τον κόσμο φτάνει μέχρι τις πολύ-σατιρισμένες διαφημίσεις και υποθετικές δημοσκοπήσεις τους.
Τις προάλλες διάβαζα πως τον Παπανδρέα τον διώξανε πάλι κακήν κακώς από εστιατόριο στην Κηφισιά και μάλιστα Βουλγάρικο παρακαλώ, λέγοντας του πως είναι ανεπιθύμητος και πως χαλά την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος !!!  Η ποιό πετυχημένη καθ' όλα κόσμια αντίδραση που έχω ακούσει μέχρι τώρα. Φυσικά εκείνος σηκώθηκε με την παρέα του και αποχώρησαν.

- Να σε ρωτήσω βρε μαμά.  Τα παιδιά που συνέλαβαν στην Κοζάνη είναι κακά παιδιά, σαν τον Βαγγελάκη, τον Αντωνάκη, τον Φώτη και τους φίλους τους ;  Άκουσα πως κλέψανε και μου έχεις πει πως αυτή είναι κακή πράξη.

- Ναι παιδί μου είναι κακή πράξη. Αλλά πως στο να στο εξηγήσω, δεν ξέρω αν θα το καταλάβεις.  Όπως σου εξήγησα και όπως και εσύ διαπιστώνεις βιώνοντάς τα μαζί μας, τα πράγματα στην πατρίδα μας ξαφνικά ανατράπηκαν. Όχι ότι δεν ήταν και πριν έτσι, αλλά να τώρα έγιναν τα πράγματα πιο φανερά.  Αυτά τα παιδιά που είναι πολύ μεγαλύτερα από σένα, έχουν αναπτύξει πολιτικές απόψεις.  Για την ιδεολογία τους το έκαναν, αλλά την χρησιμοποίησαν με λάθος τρόπο.  Απ' ότι παραδέχθηκαν προέρχονται από τον αναρχικό χώρο, αλλά κατά την άποψή μου και κατά πάσα πιθανότητα, έχουν ίσως πλανηθεί από κάποιους που τους ώθησαν προς σ' αυτήν την πράξη.  Αυτό αποδεικνύεται από τον ερασιτεχνισμό τους. Τα όπλα που είχαν μάλλον για πρώτη φορά θα τα κράτησαν, αφού δεν τα χρησιμοποίησαν.  Αμούστακα παιδιά, που έχουν ένα τεράστιο δίκιο όσον αφορά αυτό που λέγεται εξουσία. Μια εξουσία που δεν έχει ποσώς κάποια σχέση με ηγεσία, και ισονομία, αλλά έχει με τυραννία και απολυταρχισμό.
Η σύγχυση στις ιδεολογίες είναι τεράστια προς όλες τις πλευρές, καμία δεν εξαιρείται.
Αυτά τα παιδιά διδάχθηκαν από την κοινωνία, αλλά και την κρατική μηχανή, μεγαλώνοντας σε οικογενειακό περιβάλλον, προσβλημένο από την ίδια ασθένεια που πάσχουν και τα προηγούμενα, άσχετα αν γεννήθηκαν σε πλούσια ή φτωχή οικογένεια, εκλαμβάνοντας τον αγώνα τους καθαρά ταξικό.  Η τεράστια γάγγραινα στην κακώς δομημένη και καθόλου ορθά οργανωμένη κοινωνία μας (κοινωνίες μας). 
Αυτό είναι και το λάθος τους. Αυτό είναι και το λάθος κριτήριο σε τόσους αγώνες που χάθηκαν οι σκοποί τους.

- Τι σημαίνει μαμά Αναρχία ;
- Το λέει η λέξη παιδί μου. Χωρίς αρχή με τον όρο "εξουσία". Αυτή ακριβώς που γνωρίζεις και εσύ σιγά σιγά.  Αυτό από πολλούς θεωρείται κακό. Άλλοι πατούν πάνω στην ιδεολογία για να παίξουν τα δικά τους παιγνίδια. Όπως ακριβώς έκαναν και με αυτά τα παιδιά. Αν και νομίζω πως όλη αυτή η απερίσκεπτη κατάσταση, εξυπηρέτησε την κυβέρνηση. Όπως γνωρίζεις έχουν γίνει διάφορα περιστατικά, τα οποία ονομάζουν τα τελευταία χρόνια τρομοκρατικά.  Φυσικά φόβο προξενεί στον άοπλο, είτε δει Καλάσνικοφ, είτε δει γκλοπ και όπλα πλαστικών σφαιρών. Σε τίποτα δεν διαφέρει ως αποτέλεσμα η τρομοκρατία τους. Η μόνη διαφορά είναι, πως η πρώτη έχει και κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο, ενώ η άλλη απλώς προστατεύει κάποιον που αποφάσισε να αποβάλλει τον εαυτό του από την κοινωνία από επιλογή του.  
- σαν να λέμε "ο νόμος του ισχυρού", όπως σε ακούω να λες μερικές φορές. 

- ακριβώς έτσι.  Γι αυτό αυτά τα παιδιά αντιτίθενται σθεναρά κατά αυτού που ονομάζουμε "κατεστημένο".  Πιστεύουν πως μπορεί ο άνθρωπος να αυτοκυβερνηθεί και δίκιο έχουν. Η διαφορά βρίσκεται σε ένα ορατό αλλά μη συνειδητό σημείο. Όλοι μας όπως και εσύ, γεννηθήκαμε σε μια κοινωνία που έχει μάθει και συνηθίσει από χρόνια, να την διοικούν και όχι να αυτοδιοικείται.  Για να αλλάξει αυτό ως νοοτροπία, χρειάζεται μεγάλη και χρονοβόρα προεργασία. Πρέπει να πέσουν πολλά πνευματικά κάστρα και αυτό το φοβάται ο άνθρωπος που πάντοτε απέφευγε να κάνει την αυτοκριτική του. Το νεαρόν όμως της ηλικίας των παιδιών, τους κάνει ευάλωτους να ενεργούν πριν καλό εξετάσουν όλες τις παραμέτρους.  Επειδή ο χρόνος κυλά πανομοιότυπα από την γιαγιά στην μαμά και από την μαμά στο παιδί, νομίζουν πως τελικά η βία είναι η μόνη λύση.  Άλλωστε την βιώνουν μπροστά τους ως προσωπική εμπειρία και αυτό είναι το πρώτο διαθέσιμο εργαλείο που βρίσκουν.  Τους καταλαβαίνω. Γνωρίζω και τον εαυτόν μου. Γνωρίζω την φύση του ανθρώπου. Στην φύση του είναι να προστατεύει τον εαυτό του. Αυτό είναι νομοτελειακό. Νομοτελειακό όμως δεν είναι ο τρόπος που θα το κάνει. 
Από τότε που θυμάται ο άνθρωπος τον εαυτό του, κρατούσε κάποιο αντικείμενο ως όπλο. Είτε για αυτοπροστασία είτε για την τροφή του. 
Αν δεν είχε κάπως προοδεύσει, ακόμα θα έτρωγε ο ένας τον άλλο. Κατάφερε όμως ο άνθρωπος να κάνει ένα μεγάλο βήμα, χωρίς όμως να εξαλείψει το πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει πως απέτυχε στην προσπάθεια, εν μέρει τουλάχιστον.
Το ίδιο γίνεται δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας.   Ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει δείγμα όπλου, αυτά εξελίσσονται σε τραγικό επίπεδο, με ψυχεδελισμό. 
Το να κατηγορεί ο ένας τον άλλον τρομοκράτη, το λιγότερο είναι αστείο. 
Κατά την γνώμη μου η βία έχει δοκιμαστεί όλους αυτούς τους αιώνες και το μόνο που καταφέραμε είναι να επαναλαμβάνουμε τους εαυτούς μας.  Δεν θα πρέπει να δοκιμαστεί ένας διαφορετικός τρόπος ; 
Ακόμα και του Γκάντι η συμπεριφορά δεν απέτρεψε τους Ινδούς να ζουν σήμερα σε παράγκες και οι πολυεθνικές να είναι κράτος εν κράτει. 
Αυτό που λείπει στους ανθρώπους παιδί μου, είναι η σφαιρική διαπίστωση της κατάστασής τους και τον ποιόν τους.

Ανάμεσα λοιπόν σε αυτήν την κατάσταση, υπάρχει και το στοιχείο που επικρατεί στην λανθασμένη φιλοσοφία μας. Η αρπαγή και η εκμετάλλευση "των ευκαιριών" .  Δεν υπάρχει γονιός που δεν θα το μάθει στο παιδί του. Κατάντησε δηλαδή το νόημα της ζωής "ευκαιριακό" .  Κάποιοι λοιπόν γνώστες τέτοιων εννοιών και ψυχολογικών αναλύσεων, συγκολούνται παρασιτικά σε μια προξενημένη χαοτική και αδιέξοδη κατάσταση με τον τίτλο "της καλής ή βολικής ευκαιρίας".  Μπορεί να πείσουν αμούστακα παιδιά να πάρουν για πρώτη φορά τα όπλα και να τα στείλουν στο στόμα του λύκου.  Οι επαγγελματίες μπιστολάδες ή οι εκπαιδευμένοι ξέρουν πολύ καλά και δεν διστάζουν να τα χρησιμοποιήσουν.  Αυτά τα παιδιά φάνηκε πως ήταν ερασιτέχνες ιδεολόγοι. 
Ειλικρινά σου λέω δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας και από ποιά σκοπιά κατηγορεί ή κριτικάρει αυτά τα παιδιά. Αν τους βάλεις όλους μαζί, τους χαρακτηρίζουν ως αναρχοαριστεροδέξιους ! Ποσώς με ενδιαφέρει, και το λέω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.  Δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο θύματα, από ότι είμαστε κατά λάθος και από λάθος μας, όλοι μας.
Κάπου διάβαζα σε ένα άρθρο, πως τέτοιου είδους ενέργειες ελλοχεύουν εμφυλιακό πόλεμο. Να πω πως έχει δίκιο; Ας το πω, αν και αυτό το αναμάσημα λίγη σημασία έχει, από την στιγμή που η μέγιστη μερίδα των Ελλήνων είναι εναντίον τους, όπως ακριβώς και τα παιδιά στο σχολείο σου. Αν τύχει και τσακωθούμε και με κανέναν αθεράπευτο οπαδό τους, δεν χάλασε και ο κόσμος, όμοιος τους μόνον μπορεί να είναι.

- Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις μαμά. Αλλά θυμάμαι σε άλλες περιπτώσεις έχουν πετύχει τον στόχο τους.
- Καλό μου παιδί. Τον ιδεαλιστή τον εκμεταλλεύτηκαν στην ιστορία με τον χυδαιότερο και πιο απάνθρωπο τρόπο. Γι αυτό και εδραιώθηκε η πεποίθηση, "καλή η ιδεολογία, αλλά πιο καλή, αυτό που συνηθίσαμε να λέμε ως, πραγματικότητα".   Μια πυραμίδα, που η κορυφή της ρουφά τα πάντα από κάτω της, προς το συμφέρον της. Μια βαβελική πραγματικότητα, που ρουφά σαν μαγνήτης καθε τι μή απτό και ιδανικά ωραίο. Εκεί ακριβώς γίνεται το λάθος, εκεί ακριβώς επισημαίνεται η παρεμβολή.  Γιατί ρεαλισμός είναι μια τυραννική ηγεσία, ρεαλισμός όμως είναι και το πως βρίσκεται ακόμα εκεί μετά από τόσους αιώνες, επιβιώνοντας ως χαμαιλέων (!) Κτίστηκαν πολλών αντικρουόμενων ειδών ρεαλισμοί, άθροισμα ειδώλων.
Αυτά που εσύ ονομάζεις επιτυχίες, είναι πραγματοποιημένες από μη ιδεολόγους, αφού συνήθως ο ιδεολόγος είτε βρίσκεται πίσω από τα σίδερα είτε κρεμασμένος σαν αυτοκτονημένος (!)

- Για δώσε μου κάποιο παράδειγμα μαμά να καταλάβω. 
- Κάποτε κάποιοι μη ερασιτέχνες έστειλαν έναν φάκελο στον Χρυσοχοϊδη και αυτός  σταμάτησε στο πληγωμένο άψυχο εν τέλει σώμα του υπασπιστή του.  Κάποιοι μη ερασιτέχνες, έβαλαν φωτιά στην Marfin και ακόμα τους ψάχνουν και ποτέ δεν θα τους βρουν.   Έτσι όπως καταλαβαίνεις τους έπεσε λουκούμι η σύλληψη αυτών των ερασιτεχνών, παραπλανημένων και ευκολο- εκμεταλλεύσιμων παιδιών. Τους εξυπηρετούν τέτοια θύματα εκθέτοντάς τα σαν κάποια επιτυχία τους.   Προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, όπως κάποτε ο Χρυσοχοϊδης με την 17η Νοέμβρη.  Η Ελλάδα όμως παρ'  όλα αυτά κάηκε το 2008 και κανείς δεν πιάστηκε. Να τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν βασίζεται σε ξένων εντυπώσεις. Τρέχουν λοιπόν να το παρουσιάσουν ως έργο τους, χρησιμοποιώντας το και σαν εκφοβισμό, δίνοντας από την άλλη άλλοθι στις παρακρατικές τους πράξεις. 

- Γαι πέσμου βρε μαμά. Μιλούν έτσι ανοικτά όλοι οι γονείς, όπως προσπαθείς να κάνεις εσύ με μένα ;  
- Μακάρι να το έκαναν παιδί μου αυτό και με σωστό ή σωστότερο τρόπο. Αλλά το αποφεύγουν.  Ήταν πάντα κουρασμένοι ή άλλοτε εθελο-τυφλωμένοι, αφού έτρεχαν να προλάβουν τι ;;;;;  Μάλλον τον φευγάτο εαυτό τους.

Νάγια

1 σχόλιο:

  1. Nαγια...καλησπερα ειμαι ο Αντρεας ο Μωλος σε ενημερωνω οτι με εχουν μπλοκαρι....το προφιλ μου ειναι μπ΄λοκαρισμενο...δεν μπορω να μιλησω με κανενα θελω να πεις καλησπερα στην Μαριεττα...σας βλεπω μονο απο την αναζητηση........



    ΑπάντησηΔιαγραφή