a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013




Πολύς λόγος γίνεται για την έκθεση του ΔΝΤ και το λάθος φάρμακο. Το ΔΝΤ ισχυρίζεται πως φταίει η Ε.Ε, ενώ το αντίθετο ισχυρίζεται εκείνη.  «Ωραίοι» δανειστές .... και ποιόν να εμπιστευτείς ...(!!)  Δεν είμαστε όμως τόσο βλάκες να μην καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά είναι τερτίπια. Εδώ καταργούν εκλεγμένες κυβερνήσεις όταν δεν τους είναι αρεστές ή επιβάλλουν εμπάργκο ή σέρνουν τις χώρες σε εμφύλιο ή βομβαρδίζουν, επειδή οι πληθυσμοί των κρατών δεν έχουν κατανοήσει σε βάθος ακόμα την πολιτική τους, η οποία δεν έχει αλλάξει από γενέσεως του..., έλεος. 

Όταν διαπιστώνεις πως επί χρόνια ηγέτες όπως ο Αραφάτ πρόδωσαν τον λαό τους,  όπως όταν κάτι ανάλογο συμβαίνει με αποσχιστικά σχήματα (ομάδες ανθρώπων) που στρέφονται κατά της ίδια τους της χώρας, όρα Παλαιστίνιους και άλλους, τι θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από τους ξένους με την γνωστή τους προϊστορία ;  Αγάπες προστασίας ή παγίδες ;  Κατάργησαν την εκλεγμένη κυβέρνηση των Παλαιστινίων για να επιβάλλουν την δική τους, αφού την προηγούμενη την χαρακτήρισαν «τρομοκρατική», επειδή οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πατρίδα που έχασαν. 
Η χάρη της παγκόσμιας τράπεζας και του ΔΝΤ, έφτασε μέχρι την πρωθυπουργική καρέκλα της Παλαιστίνης, ενός στην ουσία ανύπαρκτου κράτους, τουλάχιστον ακόμα, διορίζοντας πρώην στέλεχός τους με μέσον, την πραξικοπηματική κυβέρνηση (!)  Η οικονομική πολιτική είναι ίδια και απαράλλακτη, με εκατομμύρια λαών να υποφέρουν εξ αιτίας τους.  Το ίδιο δεν έπραξαν με Παπανδρέιδες, Παπαδήμους, Προβόπουλους και λοιπούς πρώην υπαλλήλους τους ; 

Δεν είναι η πρώτη φορά λοιπόν που παίζουν αυτό το άθλιο παιχνίδι του λογιστικού ή του πολλαπλασιαστικού λάθους ή της δημιουργικής μαλακίας, πάνω στην δυστυχία των πολιτών τούτης χώρας (!)   Δικό τους επίτευγμα είναι επίσης η απομάκρυνση της Ρωσίας για την ΔΕΠΑ -ΔΕΣΦΑ υπό το πρόσχημα της Κομισιόν, δηλαδή του μονοπωλίου (!!)  Το τι λένε στα κανάλια δεν έχει σημασία. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή Αθανάσιο Δρούγο, η Μέρκελ είπε στον Πούτιν "μακριά τα χέρια από την Ελλάδα (!!)" Αλλά και η Ρωσία δεν θα έφευγε αν έκρινε διαφορετικά. Κατά τα άλλα οι ΗΠΑ δεν χρίζουν την δική τους αγορά ως μονοπώλιο. Το θέμα δεν είναι η πώληση της ΔΕΠΑ, αλλά η πολεμική στρατηγική που εξελίσσεται.   
Πληροφοριακά, άκουγα στο Kontra, ότι για την πώληση της ΕΥΑΘ (το νερό της θεσ/κης), ακολουθούνται Αφρικανικές μέθοδοι. Ήταν τέσσερις οι προσφορές και άμεσα αποκλείσθηκαν οι δύο που τις εκπροσωπούσαν Έλληνες, η μία εκ των οποίων ήταν το κίνημα των 147 , αν δεν κάνω λάθος στο νούμερο, χωρίς να τους δοθούν πρακτικά της απόφασης, ούτε να τους εξηγηθούν οι λόγοι, ούτε να τους δίνεται η δυνατότητα εφέσεως. ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.  Ο άνθρωπος πάντως στο ΤΑΙΠΕΔ είναι άνθρωπος της ΕΥΔΑΠ, που ήθελε να μειώσει τους λογαριασμούς, αλλά ……  δεν πρόλαβε, τον πρόλαβε ….. η θέση. Οι δύο αγοραστές που απέμειναν είναι οι Γάλλοι και οι Ισραηλινοί.   Καταλαβαίνουμε λοιπόν το ληστρικό παιχνίδι.

Επιλέγουν να συνομιλούν με αρεστούς πολιτικούς ως προς αυτούς, όπως τους ήταν αρεστός και ο Σημίτης, για να κάνουν μαζί την κομπίνα με τα swaps και την Goldman sucks, παραποιώντας τα στοιχεία, ώστε να μας βοηθήσουν υποτίθεται να μπούμε στην ΟΝΕ. Παρόμοια πράξη μαγειρέματος έκαναν και πριν την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ με τον Γιωργάκη που τα κόμματα του έλειπαν τρομάρα του, του Καππαδόκη και τον Γεωργίου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ που σήμερα κατηγορείται για ψευδή - παραποιημένα - διογκωμένα στοιχεία.  

Αν δεν τους ενδιέφερε η Ε.Ε μπορούσαν να την διαλύσουν από την πρώτη στιγμή. Δεν χαλάς όμως μια μεγάλη ομάδα κρατών, όταν έχεις σκοπό να την βάλεις στο τσεπάκι σου εκβιάζοντάς την και όταν είσαι ένας εκ των πρωτεργατών της «ενοποιημένης» ιδέας (!!).  Δεν βάζεις μπουρλότο άσκοπα στις τράπεζες, όταν ήδη τους έχει ρουφήξει τα μετρητά. Ο Βαρουφάκης δεν υποστηρίζει τυχαία την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος, σαν την μόνη λύση.  Σκέψου μονοπώλια και θα καταλάβεις. Σκέψου τραστ και θα καταλάβεις. Σκέψου ευρω-ατλαντική ένωση και θα καταλάβεις. 
Ούτε είναι τυχαία η προξενημένη ρήξη στις σχέσεις καταθετών και τραπεζών, με την έτσι θελική συμμετοχή τους, χωρίς το προστατευτικό όριο των 100.000 €, κάτι που θα συμβεί σύντομα και στην Ελλάδα και ο νοών νοείτω (!!)  Αυτό που θέλουν είναι να υπάρχουν ελάχιστες τράπεζες παγκοσμίως, οι οποίες θα ανήκουν αποκλειστικά σε αυτούς. Τους υπόλοιπους απλά θέλουν να τους απορροφήσουν. Το αν ακόμα διασώζονται, που δεν έχουν διασωθεί ακόμα τουλάχιστον οι δικές μας, αντίθετα έχουν ανάγκη από επιπλέον 30 δις και δεν το συζητά κανείς δημοσίως, είναι επειδή εξυπηρετεί στο να καταβροχθίσουν αυτές και όχι οι φιλοδοξούμενες μονοπωλιακές, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών τους.  Οπότε στο τέλος με ένα σμπάρο άπειρα τρυγόνια μαζί.

Ο εξ Αμερικής πους της τρόϊκας είναι αυτός που μεταχειρίστηκε την Ελλάδα όχι μόνον ως πειραματόζωο, αλλά και ως δούρειο ίππο εις βάρος των Ευρωπαϊκών κρατών και λαών.   Το έχουμε και το έχουν πει πάρα πολλοί, πολλές φορές αυτό.   Η οικονομική πολιτική τους πάντως, παρ’ όλη την τρίτη ομολογία του τραγικού και θρασύτατου λάθους τους , δεν την τροποποίησαν ώστε να πείσουν είτε για την μεταμέλειά τους είτε για την ανύπαρκτη στεναχώρια τους. Ο γάιδαρος πρέπει να ψοφήσει, δεν καταλαβαίνει από σκόπιμα λάθη. 
Μεταξύ τους όμως γνωρίζουν πολύ καλά πώς να επικοινωνούν με τον κόσμο, έχοντας ως όπλα τα κόλπα τους.  Οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να καταλαβαίνουν.

Άλλωστε την συνταγή του φαρμάκου την εφαρμόζουν πιστά ως ΔΝΤ επί σειρά ετών και για τα συμφέροντά τους, η δοσολογία τούς έχει αποβεί απόλυτα επιτυχής.  Αν νομίζει κάποιος πως επειδή ίσως χρηματοδοτείται το ΔΝΤ από όλα τα κράτη, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποδίδουν σε κάποιον ή κάποιες χώρες … λογαριασμό, αυταπατάται. Αυτά που γίνονται επί χάρτου και που πιθανόν να μην τα καταλαβαίνει αυτός που πρώτος θα έπρεπε να τα καταλάβει (ο πολίτης), είναι και αυτό ένα από τα οικονομικά τους τρικ. Όλα τα κράτη τα έχουν στο τσεπάκι τους, χώρια που κρατούν μυστικά για να εκβιάζουν πρόσωπα και καταστάσεις, όρα  Μέρκελ – Χριστοφοράκος που ζει και βασιλεύει πίνοντας τα καφεδάκια του. Το ότι παραδέχθηκαν πως η δανειοδότηση της Ελλάδας έγινε για να σωθούν οι άλλες χώρες με τις τράπεζές τους, αυτό ήταν αυτονόητο. Δεν τους συνέφερε γιατί θα τους συμπαρέσυρε, έπρεπε να διασωθούν.  Ήταν γνωστό πως οι Τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας ξεφορτώθηκαν τα Ελληνικά τοξικά ομόλογα, δηλαδή σώθηκαν εις βάρος της Ελλάδας.  Είχε να μας πει δηλαδή ο Οοολάαντ(!) κάτι σημαντικό κατά την επίσκεψή του ;  Τις πολιτικές του επικοινωνιακές μπαρούφες, στις οποίες προσέθεσε ο Σαμαράς τις επίσης δικές του, περί της «Ευρωπαϊκής ΑΟΖ» (!!)

Στο παιγνίδι όμως ήταν και η Ε.Ε, πιο συγκεκριμένα Βρυξέλλες, Γερμανία και λοιπές βόρειες δυνάμεις. Δεν έτρεξε να διασώσει τα Μεσογειακά Ευρωπαϊκά κράτη και εν προκειμένω την Ελλάδα την ώρα που έπρεπε και με μικρότερα κόστη, αγοράζοντας ομόλογα ή χρηματοδοτώντας μέσω της ΕΚΤ με χαμηλά επιτόκια, παρά άφησε πολύτιμο χρόνο για τις χρηματαγορές να παίξουν πιο βαθειά και απροκάλυπτα το παιχνίδι τους.  Όλοι συνένοχοι μιας κρυφής συνωμοσίας, που δυσκολεύεται ανθρώπινος νους να το αποδεχθεί εύκολα, όταν ειδικά δεν έχει μάθει ή δεν μπορεί να φανταστεί να σκέπτεται όπως αυτοί. Το αν το ΔΝΤ έχει καταπιεί τα χρήματα των σπονσόρων του, αυτό είναι πρόβλημα των άλλων να το λύσουν και θα το λύσουν. Δεν είναι όπως η μικρή Ελλάδα πειραματόζωο, εδώ μιλάμε για μεγάλα κράτη, τα μπικικίνια και τα συμφέροντα πολλά, τα οποία δεν σταματούν σε καμία θρησκεία, σε καμία συμφωνία. Τα πάντα είναι ρευστά και άκρως επικίνδυνα για τους ενορχηστρωτές της παγκόσμιας οικονομικής καταστροφής. Ποιο επικίνδυνη είναι η παγκόσμια οικονομία παρά η δική μας. Σύντομα πολλά κράτη θα εκραγούν. Μέσα σε αυτά είναι και η Τουρκία που ξέχασα σε άλλη ανάρτηση να αναφερθώ. Με κύρια αιτία τον καταναλωτικό δανεισμό, κυρίως από τα αστικά κέντρα που σήμερα επαναστατούν.  
Οι φούσκες φουσκώνουν και βρίσκονται στα όρια τους πριν το μεγάλο μπαμ. Εμάς μας «προσέχουν» για να πέσουν όλοι μαζί αργότερα, πράγμα που το ήξεραν από την πρώτη στιγμή και τώρα κάνουν διάφορους, κατά την γνώμη μου, άχρηστους ελιγμούς, μέσω των οποίων εξακολουθούν να κερδίζουν κάποιο χρόνο, προς όφελος παράλληλων σχεδιασμών.

Το ότι θα έπρεπε ως πολίτες να έχουμε πράξει από την αρχή τα δέοντα, είναι μία τραγική διαπίστωση. Δεν ανήκω όμως σε αυτούς που λένε «τώρα είναι αργά» , ούτε της άποψης επειδή έχουμε υπαχθεί πλέον στο Αγγλικό δίκαιο, είναι εμπόδιο για την πρέπουσα στάση μας.  Οι θέσεις του κάθε πολίτη γνώστη της κατάστασης είναι σαφείς και δεν αλλάζουν. Το απεχθές χρέος εφ όσον ελεγχθεί σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να διαγραφεί και να απομείνει το πρέπον. Αυτό είναι θέση και αρχή και δεν έχει να κάνει με Αγγλικά δίκαια, κόμματα χρώματα και αρώματα. Όπως δεν έχει να κάνει με Αγγλικά δίκαια και οι υπογεγραμμένες συμβάσεις στηριγμένες σε παράνομους χειρισμούς, με ποσά που ούτε αναγράφονταν εκτός από σκέτες τελίτσες για να τις συμπληρώσουν εκ των υστέρων (τα έχουμε ξεχάσει αυτά ; ), με επιπλέον μειονέκτημα ότι ουδείς από τους ψηφίσαντες γνώριζαν τι ακριβώς ψήφιζαν, όταν δεν προλάβαιναν να διαβάσουν τους τόμους των πανάκριβων συμβάσεων, αλλά ούτε έχουν επικυρωθεί ως ορίζει το Σύνταγμα. Το να νομοθετούν με τρόπο που τους εξυπηρετεί και όχι σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο και κανόνες, για να μην αναφέρουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που εκ προοιμίου προηγούνται, δεν επικυρώνουν τις πράξεις τους με κανένα δίκαιο οποιουδήποτε κράτους.  Την παροιμία «ποτέ δεν είναι αργά» προφανώς αυτοί που υποστηρίζουν μόνον το τι θα έπρεπε να κάνουμε και πως τώρα είναι αργά, την παραβλέπουν και λυπάμαι πολύ για την θέση τους όποιοι και αν είναι, έστω και αν θεωρούνται καταξιωμένοι.  Το ότι επίσης θα πρέπει να απαλλαγούμε από το χταπόδι που έχει γαντζωθεί επάνω μας, αυτό δεν χρειάζεται να μας το πει κανένας φωστήρας. 

Νάγια

ΥΣ : δεν ξέρω αν ακούσατε την είδηση για πρώην υπάλληλο της CIA που διέφυγε στο Χονγκ Κονγκ, αποκαλύπτοντας την παρακολούθηση και αρχειοθέτηση των τηλεφωνικών  συνδιαλέξεων και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, προσπαθώντας να φιμώσουν τους Αμερικανούς. Από πλευράς της η Αμερική έχει ζητήσει την έκδοσή του, ενώ ο ίδιος δήλωσε πως θα ζητήσει άσυλο από όλες τις χώρες που υπερασπίζονται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ορθών πληροφοριών.  
Τα Δίδυμα που λέγονται ΔΝΤ & Ε.Ε




Πολύς λόγος γίνεται για την έκθεση του ΔΝΤ και το λάθος φάρμακο. Το ΔΝΤ ισχυρίζεται πως φταίει η Ε.Ε, ενώ το αντίθετο ισχυρίζεται εκείνη.  «Ωραίοι» δανειστές .... και ποιόν να εμπιστευτείς ...(!!)  Δεν είμαστε όμως τόσο βλάκες να μην καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά είναι τερτίπια. Εδώ καταργούν εκλεγμένες κυβερνήσεις όταν δεν τους είναι αρεστές ή επιβάλλουν εμπάργκο ή σέρνουν τις χώρες σε εμφύλιο ή βομβαρδίζουν, επειδή οι πληθυσμοί των κρατών δεν έχουν κατανοήσει σε βάθος ακόμα την πολιτική τους, η οποία δεν έχει αλλάξει από γενέσεως του..., έλεος. 

Όταν διαπιστώνεις πως επί χρόνια ηγέτες όπως ο Αραφάτ πρόδωσαν τον λαό τους,  όπως όταν κάτι ανάλογο συμβαίνει με αποσχιστικά σχήματα (ομάδες ανθρώπων) που στρέφονται κατά της ίδια τους της χώρας, όρα Παλαιστίνιους και άλλους, τι θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από τους ξένους με την γνωστή τους προϊστορία ;  Αγάπες προστασίας ή παγίδες ;  Κατάργησαν την εκλεγμένη κυβέρνηση των Παλαιστινίων για να επιβάλλουν την δική τους, αφού την προηγούμενη την χαρακτήρισαν «τρομοκρατική», επειδή οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πατρίδα που έχασαν. 
Η χάρη της παγκόσμιας τράπεζας και του ΔΝΤ, έφτασε μέχρι την πρωθυπουργική καρέκλα της Παλαιστίνης, ενός στην ουσία ανύπαρκτου κράτους, τουλάχιστον ακόμα, διορίζοντας πρώην στέλεχός τους με μέσον, την πραξικοπηματική κυβέρνηση (!)  Η οικονομική πολιτική είναι ίδια και απαράλλακτη, με εκατομμύρια λαών να υποφέρουν εξ αιτίας τους.  Το ίδιο δεν έπραξαν με Παπανδρέιδες, Παπαδήμους, Προβόπουλους και λοιπούς πρώην υπαλλήλους τους ; 

Δεν είναι η πρώτη φορά λοιπόν που παίζουν αυτό το άθλιο παιχνίδι του λογιστικού ή του πολλαπλασιαστικού λάθους ή της δημιουργικής μαλακίας, πάνω στην δυστυχία των πολιτών τούτης χώρας (!)   Δικό τους επίτευγμα είναι επίσης η απομάκρυνση της Ρωσίας για την ΔΕΠΑ -ΔΕΣΦΑ υπό το πρόσχημα της Κομισιόν, δηλαδή του μονοπωλίου (!!)  Το τι λένε στα κανάλια δεν έχει σημασία. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή Αθανάσιο Δρούγο, η Μέρκελ είπε στον Πούτιν "μακριά τα χέρια από την Ελλάδα (!!)" Αλλά και η Ρωσία δεν θα έφευγε αν έκρινε διαφορετικά. Κατά τα άλλα οι ΗΠΑ δεν χρίζουν την δική τους αγορά ως μονοπώλιο. Το θέμα δεν είναι η πώληση της ΔΕΠΑ, αλλά η πολεμική στρατηγική που εξελίσσεται.   
Πληροφοριακά, άκουγα στο Kontra, ότι για την πώληση της ΕΥΑΘ (το νερό της θεσ/κης), ακολουθούνται Αφρικανικές μέθοδοι. Ήταν τέσσερις οι προσφορές και άμεσα αποκλείσθηκαν οι δύο που τις εκπροσωπούσαν Έλληνες, η μία εκ των οποίων ήταν το κίνημα των 147 , αν δεν κάνω λάθος στο νούμερο, χωρίς να τους δοθούν πρακτικά της απόφασης, ούτε να τους εξηγηθούν οι λόγοι, ούτε να τους δίνεται η δυνατότητα εφέσεως. ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.  Ο άνθρωπος πάντως στο ΤΑΙΠΕΔ είναι άνθρωπος της ΕΥΔΑΠ, που ήθελε να μειώσει τους λογαριασμούς, αλλά ……  δεν πρόλαβε, τον πρόλαβε ….. η θέση. Οι δύο αγοραστές που απέμειναν είναι οι Γάλλοι και οι Ισραηλινοί.   Καταλαβαίνουμε λοιπόν το ληστρικό παιχνίδι.

Επιλέγουν να συνομιλούν με αρεστούς πολιτικούς ως προς αυτούς, όπως τους ήταν αρεστός και ο Σημίτης, για να κάνουν μαζί την κομπίνα με τα swaps και την Goldman sucks, παραποιώντας τα στοιχεία, ώστε να μας βοηθήσουν υποτίθεται να μπούμε στην ΟΝΕ. Παρόμοια πράξη μαγειρέματος έκαναν και πριν την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ με τον Γιωργάκη που τα κόμματα του έλειπαν τρομάρα του, του Καππαδόκη και τον Γεωργίου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ που σήμερα κατηγορείται για ψευδή - παραποιημένα - διογκωμένα στοιχεία.  

Αν δεν τους ενδιέφερε η Ε.Ε μπορούσαν να την διαλύσουν από την πρώτη στιγμή. Δεν χαλάς όμως μια μεγάλη ομάδα κρατών, όταν έχεις σκοπό να την βάλεις στο τσεπάκι σου εκβιάζοντάς την και όταν είσαι ένας εκ των πρωτεργατών της «ενοποιημένης» ιδέας (!!).  Δεν βάζεις μπουρλότο άσκοπα στις τράπεζες, όταν ήδη τους έχει ρουφήξει τα μετρητά. Ο Βαρουφάκης δεν υποστηρίζει τυχαία την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος, σαν την μόνη λύση.  Σκέψου μονοπώλια και θα καταλάβεις. Σκέψου τραστ και θα καταλάβεις. Σκέψου ευρω-ατλαντική ένωση και θα καταλάβεις. 
Ούτε είναι τυχαία η προξενημένη ρήξη στις σχέσεις καταθετών και τραπεζών, με την έτσι θελική συμμετοχή τους, χωρίς το προστατευτικό όριο των 100.000 €, κάτι που θα συμβεί σύντομα και στην Ελλάδα και ο νοών νοείτω (!!)  Αυτό που θέλουν είναι να υπάρχουν ελάχιστες τράπεζες παγκοσμίως, οι οποίες θα ανήκουν αποκλειστικά σε αυτούς. Τους υπόλοιπους απλά θέλουν να τους απορροφήσουν. Το αν ακόμα διασώζονται, που δεν έχουν διασωθεί ακόμα τουλάχιστον οι δικές μας, αντίθετα έχουν ανάγκη από επιπλέον 30 δις και δεν το συζητά κανείς δημοσίως, είναι επειδή εξυπηρετεί στο να καταβροχθίσουν αυτές και όχι οι φιλοδοξούμενες μονοπωλιακές, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών τους.  Οπότε στο τέλος με ένα σμπάρο άπειρα τρυγόνια μαζί.

Ο εξ Αμερικής πους της τρόϊκας είναι αυτός που μεταχειρίστηκε την Ελλάδα όχι μόνον ως πειραματόζωο, αλλά και ως δούρειο ίππο εις βάρος των Ευρωπαϊκών κρατών και λαών.   Το έχουμε και το έχουν πει πάρα πολλοί, πολλές φορές αυτό.   Η οικονομική πολιτική τους πάντως, παρ’ όλη την τρίτη ομολογία του τραγικού και θρασύτατου λάθους τους , δεν την τροποποίησαν ώστε να πείσουν είτε για την μεταμέλειά τους είτε για την ανύπαρκτη στεναχώρια τους. Ο γάιδαρος πρέπει να ψοφήσει, δεν καταλαβαίνει από σκόπιμα λάθη. 
Μεταξύ τους όμως γνωρίζουν πολύ καλά πώς να επικοινωνούν με τον κόσμο, έχοντας ως όπλα τα κόλπα τους.  Οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να καταλαβαίνουν.

Άλλωστε την συνταγή του φαρμάκου την εφαρμόζουν πιστά ως ΔΝΤ επί σειρά ετών και για τα συμφέροντά τους, η δοσολογία τούς έχει αποβεί απόλυτα επιτυχής.  Αν νομίζει κάποιος πως επειδή ίσως χρηματοδοτείται το ΔΝΤ από όλα τα κράτη, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποδίδουν σε κάποιον ή κάποιες χώρες … λογαριασμό, αυταπατάται. Αυτά που γίνονται επί χάρτου και που πιθανόν να μην τα καταλαβαίνει αυτός που πρώτος θα έπρεπε να τα καταλάβει (ο πολίτης), είναι και αυτό ένα από τα οικονομικά τους τρικ. Όλα τα κράτη τα έχουν στο τσεπάκι τους, χώρια που κρατούν μυστικά για να εκβιάζουν πρόσωπα και καταστάσεις, όρα  Μέρκελ – Χριστοφοράκος που ζει και βασιλεύει πίνοντας τα καφεδάκια του. Το ότι παραδέχθηκαν πως η δανειοδότηση της Ελλάδας έγινε για να σωθούν οι άλλες χώρες με τις τράπεζές τους, αυτό ήταν αυτονόητο. Δεν τους συνέφερε γιατί θα τους συμπαρέσυρε, έπρεπε να διασωθούν.  Ήταν γνωστό πως οι Τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας ξεφορτώθηκαν τα Ελληνικά τοξικά ομόλογα, δηλαδή σώθηκαν εις βάρος της Ελλάδας.  Είχε να μας πει δηλαδή ο Οοολάαντ(!) κάτι σημαντικό κατά την επίσκεψή του ;  Τις πολιτικές του επικοινωνιακές μπαρούφες, στις οποίες προσέθεσε ο Σαμαράς τις επίσης δικές του, περί της «Ευρωπαϊκής ΑΟΖ» (!!)

Στο παιγνίδι όμως ήταν και η Ε.Ε, πιο συγκεκριμένα Βρυξέλλες, Γερμανία και λοιπές βόρειες δυνάμεις. Δεν έτρεξε να διασώσει τα Μεσογειακά Ευρωπαϊκά κράτη και εν προκειμένω την Ελλάδα την ώρα που έπρεπε και με μικρότερα κόστη, αγοράζοντας ομόλογα ή χρηματοδοτώντας μέσω της ΕΚΤ με χαμηλά επιτόκια, παρά άφησε πολύτιμο χρόνο για τις χρηματαγορές να παίξουν πιο βαθειά και απροκάλυπτα το παιχνίδι τους.  Όλοι συνένοχοι μιας κρυφής συνωμοσίας, που δυσκολεύεται ανθρώπινος νους να το αποδεχθεί εύκολα, όταν ειδικά δεν έχει μάθει ή δεν μπορεί να φανταστεί να σκέπτεται όπως αυτοί. Το αν το ΔΝΤ έχει καταπιεί τα χρήματα των σπονσόρων του, αυτό είναι πρόβλημα των άλλων να το λύσουν και θα το λύσουν. Δεν είναι όπως η μικρή Ελλάδα πειραματόζωο, εδώ μιλάμε για μεγάλα κράτη, τα μπικικίνια και τα συμφέροντα πολλά, τα οποία δεν σταματούν σε καμία θρησκεία, σε καμία συμφωνία. Τα πάντα είναι ρευστά και άκρως επικίνδυνα για τους ενορχηστρωτές της παγκόσμιας οικονομικής καταστροφής. Ποιο επικίνδυνη είναι η παγκόσμια οικονομία παρά η δική μας. Σύντομα πολλά κράτη θα εκραγούν. Μέσα σε αυτά είναι και η Τουρκία που ξέχασα σε άλλη ανάρτηση να αναφερθώ. Με κύρια αιτία τον καταναλωτικό δανεισμό, κυρίως από τα αστικά κέντρα που σήμερα επαναστατούν.  
Οι φούσκες φουσκώνουν και βρίσκονται στα όρια τους πριν το μεγάλο μπαμ. Εμάς μας «προσέχουν» για να πέσουν όλοι μαζί αργότερα, πράγμα που το ήξεραν από την πρώτη στιγμή και τώρα κάνουν διάφορους, κατά την γνώμη μου, άχρηστους ελιγμούς, μέσω των οποίων εξακολουθούν να κερδίζουν κάποιο χρόνο, προς όφελος παράλληλων σχεδιασμών.

Το ότι θα έπρεπε ως πολίτες να έχουμε πράξει από την αρχή τα δέοντα, είναι μία τραγική διαπίστωση. Δεν ανήκω όμως σε αυτούς που λένε «τώρα είναι αργά» , ούτε της άποψης επειδή έχουμε υπαχθεί πλέον στο Αγγλικό δίκαιο, είναι εμπόδιο για την πρέπουσα στάση μας.  Οι θέσεις του κάθε πολίτη γνώστη της κατάστασης είναι σαφείς και δεν αλλάζουν. Το απεχθές χρέος εφ όσον ελεγχθεί σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να διαγραφεί και να απομείνει το πρέπον. Αυτό είναι θέση και αρχή και δεν έχει να κάνει με Αγγλικά δίκαια, κόμματα χρώματα και αρώματα. Όπως δεν έχει να κάνει με Αγγλικά δίκαια και οι υπογεγραμμένες συμβάσεις στηριγμένες σε παράνομους χειρισμούς, με ποσά που ούτε αναγράφονταν εκτός από σκέτες τελίτσες για να τις συμπληρώσουν εκ των υστέρων (τα έχουμε ξεχάσει αυτά ; ), με επιπλέον μειονέκτημα ότι ουδείς από τους ψηφίσαντες γνώριζαν τι ακριβώς ψήφιζαν, όταν δεν προλάβαιναν να διαβάσουν τους τόμους των πανάκριβων συμβάσεων, αλλά ούτε έχουν επικυρωθεί ως ορίζει το Σύνταγμα. Το να νομοθετούν με τρόπο που τους εξυπηρετεί και όχι σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο και κανόνες, για να μην αναφέρουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που εκ προοιμίου προηγούνται, δεν επικυρώνουν τις πράξεις τους με κανένα δίκαιο οποιουδήποτε κράτους.  Την παροιμία «ποτέ δεν είναι αργά» προφανώς αυτοί που υποστηρίζουν μόνον το τι θα έπρεπε να κάνουμε και πως τώρα είναι αργά, την παραβλέπουν και λυπάμαι πολύ για την θέση τους όποιοι και αν είναι, έστω και αν θεωρούνται καταξιωμένοι.  Το ότι επίσης θα πρέπει να απαλλαγούμε από το χταπόδι που έχει γαντζωθεί επάνω μας, αυτό δεν χρειάζεται να μας το πει κανένας φωστήρας. 

Νάγια

ΥΣ : δεν ξέρω αν ακούσατε την είδηση για πρώην υπάλληλο της CIA που διέφυγε στο Χονγκ Κονγκ, αποκαλύπτοντας την παρακολούθηση και αρχειοθέτηση των τηλεφωνικών  συνδιαλέξεων και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, προσπαθώντας να φιμώσουν τους Αμερικανούς. Από πλευράς της η Αμερική έχει ζητήσει την έκδοσή του, ενώ ο ίδιος δήλωσε πως θα ζητήσει άσυλο από όλες τις χώρες που υπερασπίζονται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ορθών πληροφοριών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου