a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ανάστατη βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη. Είτε λόγω των φονταμενταλιστών ισλαμιστών  που φωτογραφίζονται στημένα ίσως, με αιματοβαμμένα στιλάρια σκοτώνοντας ευρωπαίους στρατιώτες ή πράκτορες, είτε γιατί μαστίζονται από την επίσης στημένη οικονομική κρίση.  Εδώ που τα λέμε από προφητείες μέχρι επιτραπέζια παιγνίδια περίεργων καρτών, οι μεν από αιώνες (τι επιφοίτηση και αυτή), οι δε εξ αιτίας των «κακών» συναναστροφών τους, ξέραμε πως το ξεσήκωμα των λαών ήταν θέμα χρόνου.   


Το συζητούσαμε από την εποχή του ….. Αραβικού χειμώνα και πιο πριν με την αρχή της ύφεσης.  Το αν και κατά πόσον μπορούν να διαχειριστούν οι κοινωνίες αυτές τις παρακινούμενες προκλήσεις, είμαι μετά βεβαιότητας σίγουρη πως δεν μπορούν στο βαθμό και στην επίγνωση που θα έπρεπε.  Όχι επειδή είμαι κανένας γκουρού ή προφήτης, αλλά το βλέπει ο καθένας εύκολα στους γύρο του.  Έχετε βρεθεί σε μικρό κύκλο φίλων ή σε κάποια μικρή συγκέντρωση μερικών ανθρώπων όπου να μην υπάρχουν διαφωνίες επί βασικών θεμάτων ; Σχεδόν είναι αδύνατον.  Πως θα μπορούσαν όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν μια κρίσιμη κατάσταση, φαίνεται δεν τους απασχολεί τόσο, όσο ο τρόπος που θεωρεί ο καθένας σωστός ή ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει τις μέχρι σήμερα κακοπροαίρετες συστημικές του έξεις, κυνηγώντας φηφαλάκια και εντυπώσεις.  Πόσο μάλλον όταν οι διαφορές κτυπούν ευαίσθητες για μερικούς χορδές, είτε πολιτικής υφής είτε θρησκευτικής. 



Κατάλαβα, συμφωνείτε και εσείς σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, με πικρία.   Δεν θέλω καν να σκέφτομαι πως θα αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός την πρόκληση που έρχεται μπροστά του.  Όταν φτάνεις στο σημείο βέβαια να είσαι αντιμέτωπος με μια σκληρή πραγματικότητα, υπάρχει η πιθανότητα να ενεργοποιηθεί ο οίστρος των ιδανικών και των αξιών.  Τουλάχιστον ας είναι προετοιμασμένος, παρά να πανικοβληθεί και να μην ξέρει πώς να αντιδράσει. 

Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα σίγουρη πως σε όσα κινήματα και αν βρεθεί κανείς, κανένας από τις ηγεσίες τους δεν αγγίζει την καρδιά της πραγματικότητας, επειδή αυτή σε αρκετές περιπτώσεις θα έλθει σε αντίθεση με κάποιες από τις πεποιθήσεις τους ή των προταγμάτων τους.  Αν παράδειγμα είναι αριστερών τάσεων, πως μπορεί να είναι ειλικρινείς και ευθείς με τους οπαδούς τους ; Την μία θα γράφουν κείμενα που θα αφορούν τους λαθρομετανάστες και τον παράλογο αριθμό τους σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, ώστε να ευχαριστούν μια μερίδα των φίλων τους και την άλλη θα γράφουν διευκρινιστικά κείμενα υπέρ των λαθρομεταναστών.  Δηλαδή αντί να έχουν τον εθνομηδενισμό εξ αρχής και απροκάλυπτα, τύπου Ρεπούση, τον παρουσιάζουν με δόσεις χωρίς να γίνεται ευδιάκριτος.  Το πώς οι χειραγωγούντες τις μάζες ξέρουν καλά πώς να υπνωτίζουν και να τις παραπλανούν,  δεν μπορεί να περιγραφεί ικανοποιητικά. Εναπόκειται μόνον στο βαθμό σκέψεως και κριτικής των απλών οπαδών και όχι των ηγεσιών τους.



Μην με ρωτάτε γιατί ξεσηκώνονται 7.000 Έλληνες στην Γερμανία κατά της Τρόϊκας, με σύνθημα «έξω η Τρόικα από την Ελλάδα» ενώ κάτι αντίστοιχο έχει πάψει να γίνεται στην χώρα μας....., ας μην λέμε τα ίδια και τα ίδια.   Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ισπανία και Πορτογαλία πλημύρισαν τους δρόμους. Πάντως ψεκασμοί γίνονται και εδώ, ψεκασμοί γίνονται εκεί και παντού, οπότε δεν ξέρω με ποιο τρόπο επιρρεάζουν την ψυχολογία των μαζών, εκτός φυσικά της σωματικής και νευρολογικής υγείας των ανθρώπων . 



Μας προέκυψε και η αναστατωμένη «φίλη» Τουρκία του κουμπάρου σουλτάνου με φράγκικα ρούχα, παρόμοια με τον Αραβικό χειμώνα, αλλά από  την αντίθετη πλευρά προέκυψε στην Σουηδία.  Σιγά σιγά αρχίζει να δένει το μείγμα.  Δηλαδή στην μεν Σουηδία εξεγέρθηκαν οι ισλαμιστές κατά των «απίστων» και υπέρ των δικαιωμάτων τους σε μια χώρα που έτσι κι αλλιώς τα προάσπιζε και πριν από αυτούς, χωρίς να έχουν το παραμικρό σέβας στην χώρα ή στις χώρες που τους φιλοξενούν, τους τρέφουν, τους δίνουν ευκαιρίες, ενώ στην Τουρκία εξεγέρθηκαν οι πολίτες που νοιάζονται για την πατρίδα τους και του δυτικού τύπου πολιτιστικών προτύπων, κατά του εξτρεμιστικού ισλάμ το οποίο είχε αναμορφώσει ο Κεμάλ, έχοντας απέναντί τους την υπέρ συντηρητική μετεξελιγμένη πολιτική του πρώην ευρωπαϊστή μεγαλο- ιδεάτη Οθωμανού Ερντογάν. Ενδιάμεσα, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι της παγκόσμιας αναστάτωσης, περιμένουν τις περιβόητες εκλογές της αποτυχημένης, κατά τους Γερμανούς επιτυχημένης Μέρκελ, για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.  Μήπως άραγε παίρνουν από τους εαυτούς τους αναβολές με διάφορες προφάσεις ;  Και ο Σαρκοζί είχε μπροστά του εκλογές, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε στον πόλεμο κατά της Λιβύης.



Μέσα στην κάπνα του Συριακού πολέμου και της γενοκτονίας, των εκτρόπων και των βανδαλισμών, της βιαιότητας και των μυστικών συμφωνιών, έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις του υπουργού πληροφοριών της Συρίας Αλ Ζόχμπι ζητώντας να παραιτηθεί ο Ερντογάν  «Οι διεκδικήσεις του τουρκικού λαού δεν αξίζουν όλη αυτήν τη βία και εάν ο Ερντογάν είναι ανίκανος να χρησιμοποιήσει μη βίαια μέσα, θα πρέπει να παραιτηθεί» διαμηνύει. «Το γεγονός ότι καταστέλλει ειρηνικές διαδηλώσεις αποδεικνύει ότι ο Ερντογάν δεν έχει σύνδεση με την πραγματικότητα. Ευχόμαστε στον τουρκικό λαό να υπάρξει σταθερότητα και ηρεμία και συμβουλεύουμε τον Ερντογάν να δείξει φρόνηση και να μην συμπεριφέρεται στον τουρκικό λαό όπως συμπεριφέρεται στον συριακό», κατέληξε ο Ομράν. Την επόμενη στιγμή, δηλαδή από χθες και σήμερα που ξημέρωσε ο Θεός την ημέρα, η αστυνομία υποχώρησε και στο Ταξίμ πέρασαν οι κάτοικοι σε ολονύχτιο πάρτι. Όσοι δεν βρέθηκαν στους δρόμους και στήριζαν τους διαδηλωτές, αναβόσβηναν τα φώτα συνεχώς ή κτυπούσαν κύμβαλα αλαλάζοντα (κατσαρολικά δηλαδή).



Από φίλο αναλυτή, διάβαζα πως μια τέτοια τοποθέτηση σαν αυτή του Σύριου υπουργού πληροφοριών που προηγήθηκε, θα ήταν μια κίνηση ενός ισχυρού πολιτικού και στρατιωτικού σαν τον Άσαντ, να υποστηρίξει τις διαδηλώσεις στην Τουρκία, δείχνοντας με το δάκτυλο τα ανθρωπιστικά εγκλήματα που γίνονται στην Συρία με την αρωγή Τούρκων πολεμιστών, επομένως δικαίως ο Τουρκικός λαός επαναστατεί εφ όσον παρόμοια συμβαίνουν στην χώρα τους . Είναι μια ευκαιρία για την Συρία να βγει από την διπλωματική απομόνωση.  

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που λένε πως άμα αναλάβουν οι στρατιωτικοί, τότε έρχεται η σειρά της Ελλάδος με επιτιθέμενη την Τουρκία εναντίον μας.  Μήπως έχουν την εντύπωση οι γράφοντες πως οι όποιες επιθέσεις προγραμματίζονται αλλάζοντας ηγεσίες ;  Δηλαδή αν θέλει ή θέλουν η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα, ο Ερντογάν δεν θα το έκανε ; πρέπει να υπάρξουν οι στρατιωτικοί ;  Τόσες προκλήσεις και παραβιάσεις γίνονται καθημερινά (!!) Συνεχή αναβάθμιση των στρατιωτικών οπλικών συστημάτων τους διοργανώνουν, επί Ερντογάν. Από την άλλη, για τους εγκεφάλους όλοι είναι αναλώσιμοι και οι εφεδρείες του μέλλοντος κάθονται επί μακρόν στο σκοτάδι.  Δεν παραδειγματιζόμαστε από την δική μας περίπτωση ; 



Η εξέλιξη εν πάσει περιπτώσει των τελευταίων εικοσιτετραώρων ανατρέπει εντελώς το μέχρι τώρα σκηνικό.  Ο υπόγειος πόλεμος των φατριών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Ακροβατώντας ο Τούρκος ηγέτης ανάμεσα στα μεγάλα συμφέροντα και τις μεταξύ τους συμφωνίες ακόμα και διαφωνίες, κουβαλώντας την πολιτική Νταβούτογλου, τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, οδηγώντας τον σε δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια, για την χώρα του, μέχρι και τον διαμελισμό της Τουρκίας κατά την άποψη και των αναλυτών.  Ήμουν από τις ελάχιστες φωνές που σε άσχετο χρόνο μιλούσα για διαμελισμό της Τουρκίας. Ούτε δέχομαι πως η Ευρώπη θα ήθελε το μουσουλμανικό τόξο της Τουρκίας να ελέγχει το υπογάστριό της, δηλαδή τα Βαλκάνια.  Τουλάχιστον όχι οι σώφρονες πολιτικοί που γνωρίζουν την ιστορία τους. Για όσους τύπου Μέρκελ, αδιαφορούν ή σκέπτονται ή καθοδηγούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα έπρεπε οι Ευρωπαίοι ιδεολόγοι να τους έχουν απομονώσει ως άκρως επικίνδυνους.  Οι δε πολίτες να έχουν ευρύτερη διανοητική αντίληψη, δείχνοντας με τις προθέσεις παράδειγμα της ψήφους τους, πως δεν σκέπτονται απλώς ότι η Γερμανία υποτίθεται είναι ισχυρή με ηγεμονικό ρόλο, διότι τότε πρώτον δεν γνωρίζουν τα πήλινα πόδια της και δεύτερον παραβλέπουν από την μνήμη τους το κόστος και τις ενοχές που μέχρι σήμερα αδιαλείπτως τους ποτίζουν με τους προηγούμενους πολέμους τους. 



Οι εξελίξεις τρέχουν καταιγιστικές, εν τούτοις είναι πολύ νωρίς ακόμα να γίνουν οι σωστές αποτιμήσεις και οι αμέσως επόμενες εκτυλίξεις. Θα ήταν λάθος.  Οι μαύρες τσάντες πάντως με τους κώδικες των πυρηνικών, κρεμασμένες από τα χέρια των άμεσα αρμοδίων με χειροπέδες, βρίσκονται ως συνήθως στην γνωστή τους θέση. 

Οι άνθρωποι θα ήταν αυτοί που θα τους έκαναν να τις πετάξουν στους υπονόμους ως άχρηστες ή να τους αφήσουν να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί τους.     

Νάγια 
Οι εξελίξεις

Ανάστατη βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη. Είτε λόγω των φονταμενταλιστών ισλαμιστών  που φωτογραφίζονται στημένα ίσως, με αιματοβαμμένα στιλάρια σκοτώνοντας ευρωπαίους στρατιώτες ή πράκτορες, είτε γιατί μαστίζονται από την επίσης στημένη οικονομική κρίση.  Εδώ που τα λέμε από προφητείες μέχρι επιτραπέζια παιγνίδια περίεργων καρτών, οι μεν από αιώνες (τι επιφοίτηση και αυτή), οι δε εξ αιτίας των «κακών» συναναστροφών τους, ξέραμε πως το ξεσήκωμα των λαών ήταν θέμα χρόνου.   


Το συζητούσαμε από την εποχή του ….. Αραβικού χειμώνα και πιο πριν με την αρχή της ύφεσης.  Το αν και κατά πόσον μπορούν να διαχειριστούν οι κοινωνίες αυτές τις παρακινούμενες προκλήσεις, είμαι μετά βεβαιότητας σίγουρη πως δεν μπορούν στο βαθμό και στην επίγνωση που θα έπρεπε.  Όχι επειδή είμαι κανένας γκουρού ή προφήτης, αλλά το βλέπει ο καθένας εύκολα στους γύρο του.  Έχετε βρεθεί σε μικρό κύκλο φίλων ή σε κάποια μικρή συγκέντρωση μερικών ανθρώπων όπου να μην υπάρχουν διαφωνίες επί βασικών θεμάτων ; Σχεδόν είναι αδύνατον.  Πως θα μπορούσαν όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν μια κρίσιμη κατάσταση, φαίνεται δεν τους απασχολεί τόσο, όσο ο τρόπος που θεωρεί ο καθένας σωστός ή ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει τις μέχρι σήμερα κακοπροαίρετες συστημικές του έξεις, κυνηγώντας φηφαλάκια και εντυπώσεις.  Πόσο μάλλον όταν οι διαφορές κτυπούν ευαίσθητες για μερικούς χορδές, είτε πολιτικής υφής είτε θρησκευτικής. 



Κατάλαβα, συμφωνείτε και εσείς σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, με πικρία.   Δεν θέλω καν να σκέφτομαι πως θα αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός την πρόκληση που έρχεται μπροστά του.  Όταν φτάνεις στο σημείο βέβαια να είσαι αντιμέτωπος με μια σκληρή πραγματικότητα, υπάρχει η πιθανότητα να ενεργοποιηθεί ο οίστρος των ιδανικών και των αξιών.  Τουλάχιστον ας είναι προετοιμασμένος, παρά να πανικοβληθεί και να μην ξέρει πώς να αντιδράσει. 

Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα σίγουρη πως σε όσα κινήματα και αν βρεθεί κανείς, κανένας από τις ηγεσίες τους δεν αγγίζει την καρδιά της πραγματικότητας, επειδή αυτή σε αρκετές περιπτώσεις θα έλθει σε αντίθεση με κάποιες από τις πεποιθήσεις τους ή των προταγμάτων τους.  Αν παράδειγμα είναι αριστερών τάσεων, πως μπορεί να είναι ειλικρινείς και ευθείς με τους οπαδούς τους ; Την μία θα γράφουν κείμενα που θα αφορούν τους λαθρομετανάστες και τον παράλογο αριθμό τους σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, ώστε να ευχαριστούν μια μερίδα των φίλων τους και την άλλη θα γράφουν διευκρινιστικά κείμενα υπέρ των λαθρομεταναστών.  Δηλαδή αντί να έχουν τον εθνομηδενισμό εξ αρχής και απροκάλυπτα, τύπου Ρεπούση, τον παρουσιάζουν με δόσεις χωρίς να γίνεται ευδιάκριτος.  Το πώς οι χειραγωγούντες τις μάζες ξέρουν καλά πώς να υπνωτίζουν και να τις παραπλανούν,  δεν μπορεί να περιγραφεί ικανοποιητικά. Εναπόκειται μόνον στο βαθμό σκέψεως και κριτικής των απλών οπαδών και όχι των ηγεσιών τους.



Μην με ρωτάτε γιατί ξεσηκώνονται 7.000 Έλληνες στην Γερμανία κατά της Τρόϊκας, με σύνθημα «έξω η Τρόικα από την Ελλάδα» ενώ κάτι αντίστοιχο έχει πάψει να γίνεται στην χώρα μας....., ας μην λέμε τα ίδια και τα ίδια.   Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ισπανία και Πορτογαλία πλημύρισαν τους δρόμους. Πάντως ψεκασμοί γίνονται και εδώ, ψεκασμοί γίνονται εκεί και παντού, οπότε δεν ξέρω με ποιο τρόπο επιρρεάζουν την ψυχολογία των μαζών, εκτός φυσικά της σωματικής και νευρολογικής υγείας των ανθρώπων . 



Μας προέκυψε και η αναστατωμένη «φίλη» Τουρκία του κουμπάρου σουλτάνου με φράγκικα ρούχα, παρόμοια με τον Αραβικό χειμώνα, αλλά από  την αντίθετη πλευρά προέκυψε στην Σουηδία.  Σιγά σιγά αρχίζει να δένει το μείγμα.  Δηλαδή στην μεν Σουηδία εξεγέρθηκαν οι ισλαμιστές κατά των «απίστων» και υπέρ των δικαιωμάτων τους σε μια χώρα που έτσι κι αλλιώς τα προάσπιζε και πριν από αυτούς, χωρίς να έχουν το παραμικρό σέβας στην χώρα ή στις χώρες που τους φιλοξενούν, τους τρέφουν, τους δίνουν ευκαιρίες, ενώ στην Τουρκία εξεγέρθηκαν οι πολίτες που νοιάζονται για την πατρίδα τους και του δυτικού τύπου πολιτιστικών προτύπων, κατά του εξτρεμιστικού ισλάμ το οποίο είχε αναμορφώσει ο Κεμάλ, έχοντας απέναντί τους την υπέρ συντηρητική μετεξελιγμένη πολιτική του πρώην ευρωπαϊστή μεγαλο- ιδεάτη Οθωμανού Ερντογάν. Ενδιάμεσα, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι της παγκόσμιας αναστάτωσης, περιμένουν τις περιβόητες εκλογές της αποτυχημένης, κατά τους Γερμανούς επιτυχημένης Μέρκελ, για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.  Μήπως άραγε παίρνουν από τους εαυτούς τους αναβολές με διάφορες προφάσεις ;  Και ο Σαρκοζί είχε μπροστά του εκλογές, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε στον πόλεμο κατά της Λιβύης.



Μέσα στην κάπνα του Συριακού πολέμου και της γενοκτονίας, των εκτρόπων και των βανδαλισμών, της βιαιότητας και των μυστικών συμφωνιών, έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις του υπουργού πληροφοριών της Συρίας Αλ Ζόχμπι ζητώντας να παραιτηθεί ο Ερντογάν  «Οι διεκδικήσεις του τουρκικού λαού δεν αξίζουν όλη αυτήν τη βία και εάν ο Ερντογάν είναι ανίκανος να χρησιμοποιήσει μη βίαια μέσα, θα πρέπει να παραιτηθεί» διαμηνύει. «Το γεγονός ότι καταστέλλει ειρηνικές διαδηλώσεις αποδεικνύει ότι ο Ερντογάν δεν έχει σύνδεση με την πραγματικότητα. Ευχόμαστε στον τουρκικό λαό να υπάρξει σταθερότητα και ηρεμία και συμβουλεύουμε τον Ερντογάν να δείξει φρόνηση και να μην συμπεριφέρεται στον τουρκικό λαό όπως συμπεριφέρεται στον συριακό», κατέληξε ο Ομράν. Την επόμενη στιγμή, δηλαδή από χθες και σήμερα που ξημέρωσε ο Θεός την ημέρα, η αστυνομία υποχώρησε και στο Ταξίμ πέρασαν οι κάτοικοι σε ολονύχτιο πάρτι. Όσοι δεν βρέθηκαν στους δρόμους και στήριζαν τους διαδηλωτές, αναβόσβηναν τα φώτα συνεχώς ή κτυπούσαν κύμβαλα αλαλάζοντα (κατσαρολικά δηλαδή).



Από φίλο αναλυτή, διάβαζα πως μια τέτοια τοποθέτηση σαν αυτή του Σύριου υπουργού πληροφοριών που προηγήθηκε, θα ήταν μια κίνηση ενός ισχυρού πολιτικού και στρατιωτικού σαν τον Άσαντ, να υποστηρίξει τις διαδηλώσεις στην Τουρκία, δείχνοντας με το δάκτυλο τα ανθρωπιστικά εγκλήματα που γίνονται στην Συρία με την αρωγή Τούρκων πολεμιστών, επομένως δικαίως ο Τουρκικός λαός επαναστατεί εφ όσον παρόμοια συμβαίνουν στην χώρα τους . Είναι μια ευκαιρία για την Συρία να βγει από την διπλωματική απομόνωση.  

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που λένε πως άμα αναλάβουν οι στρατιωτικοί, τότε έρχεται η σειρά της Ελλάδος με επιτιθέμενη την Τουρκία εναντίον μας.  Μήπως έχουν την εντύπωση οι γράφοντες πως οι όποιες επιθέσεις προγραμματίζονται αλλάζοντας ηγεσίες ;  Δηλαδή αν θέλει ή θέλουν η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα, ο Ερντογάν δεν θα το έκανε ; πρέπει να υπάρξουν οι στρατιωτικοί ;  Τόσες προκλήσεις και παραβιάσεις γίνονται καθημερινά (!!) Συνεχή αναβάθμιση των στρατιωτικών οπλικών συστημάτων τους διοργανώνουν, επί Ερντογάν. Από την άλλη, για τους εγκεφάλους όλοι είναι αναλώσιμοι και οι εφεδρείες του μέλλοντος κάθονται επί μακρόν στο σκοτάδι.  Δεν παραδειγματιζόμαστε από την δική μας περίπτωση ; 



Η εξέλιξη εν πάσει περιπτώσει των τελευταίων εικοσιτετραώρων ανατρέπει εντελώς το μέχρι τώρα σκηνικό.  Ο υπόγειος πόλεμος των φατριών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Ακροβατώντας ο Τούρκος ηγέτης ανάμεσα στα μεγάλα συμφέροντα και τις μεταξύ τους συμφωνίες ακόμα και διαφωνίες, κουβαλώντας την πολιτική Νταβούτογλου, τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, οδηγώντας τον σε δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια, για την χώρα του, μέχρι και τον διαμελισμό της Τουρκίας κατά την άποψη και των αναλυτών.  Ήμουν από τις ελάχιστες φωνές που σε άσχετο χρόνο μιλούσα για διαμελισμό της Τουρκίας. Ούτε δέχομαι πως η Ευρώπη θα ήθελε το μουσουλμανικό τόξο της Τουρκίας να ελέγχει το υπογάστριό της, δηλαδή τα Βαλκάνια.  Τουλάχιστον όχι οι σώφρονες πολιτικοί που γνωρίζουν την ιστορία τους. Για όσους τύπου Μέρκελ, αδιαφορούν ή σκέπτονται ή καθοδηγούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα έπρεπε οι Ευρωπαίοι ιδεολόγοι να τους έχουν απομονώσει ως άκρως επικίνδυνους.  Οι δε πολίτες να έχουν ευρύτερη διανοητική αντίληψη, δείχνοντας με τις προθέσεις παράδειγμα της ψήφους τους, πως δεν σκέπτονται απλώς ότι η Γερμανία υποτίθεται είναι ισχυρή με ηγεμονικό ρόλο, διότι τότε πρώτον δεν γνωρίζουν τα πήλινα πόδια της και δεύτερον παραβλέπουν από την μνήμη τους το κόστος και τις ενοχές που μέχρι σήμερα αδιαλείπτως τους ποτίζουν με τους προηγούμενους πολέμους τους. 



Οι εξελίξεις τρέχουν καταιγιστικές, εν τούτοις είναι πολύ νωρίς ακόμα να γίνουν οι σωστές αποτιμήσεις και οι αμέσως επόμενες εκτυλίξεις. Θα ήταν λάθος.  Οι μαύρες τσάντες πάντως με τους κώδικες των πυρηνικών, κρεμασμένες από τα χέρια των άμεσα αρμοδίων με χειροπέδες, βρίσκονται ως συνήθως στην γνωστή τους θέση. 

Οι άνθρωποι θα ήταν αυτοί που θα τους έκαναν να τις πετάξουν στους υπονόμους ως άχρηστες ή να τους αφήσουν να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί τους.     

Νάγια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου