a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ν : κάτι δοξασίες και εμμονές που έχουν οι άνθρωποι για να παίρνουν άλλους ανθρώπους στο λαιμό τους. Κάθε γωνιά του πλανήτη ελέγχεται από διαφορετικές διχόνοιες. Έχει ενδιαφέρον ως άρθρο.

Από : http://www.pentapostagma.gr/
 
Γράφει ο Son Ofeon

Τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στη Μέση Ανατολή;
θα προσπαθήσω να σας βάλω στο πνεύμα των εξελίξεων με βάση την ιστορία , την λογική και την ανάλυση της Μουσουλμανικής παράδοσης.
Μετά το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου (1916) η περιοχή της Μέσης Ανατολής διαμοιράστηκε σε κράτη-προτεκτοράτα με την βοήθεια του χάρτη και του χάρακα.

Οι τότε ισχυροί του κόσμου( ‘Αγγλοι και Γάλλοι) με την συμφωνία Sykes-Picot χώρισαν την περιοχή σε κράτη, αδιαφορώντας για την εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού και το θρήσκευμα.
H λογική του σχεδίου βασιζόταν στην αρχή του Διαίρει και Βασίλευε και στη τεχνογνωσία διακυβέρνησης της Ινδίας από τους ‘Αγγλους .
Είχε ως στόχο μόνο την εξυπηρέτηση των υφιστάμενων εμπορικών συμφερόντων Αγγλίας και Γαλλίας.
Αυτό που επεδίωκαν τότε ήταν τα κράτη που δημιούργησαν να είναι στο μέλλον ανίσχυρα και όσο το δυνατόν κοσμικά ( διαχωρισμένα από την θρησκεία).
Οι ΄Αγγλοι γνώριζαν από πρώτο χέρι την επιθετικότητα του Ισλάμ και ότι σύμφωνα με τις μουσουλμανικές δοξασίες κάποια στιγμή το Ισλάμ θα επανίδρυε το τελευταίο χαλιφάτο.
Δεν ήθελαν θρησκευτικές επαναστάσεις και ταραχές με διαιτητή τους ίδιους χωρίς κάποιο δικό τους λόγο.
Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να εμφανισθούν προγενέστερα κάποια αναμενόμενα μυθικά πρόσωπα με καταγωγή απευθείας από τον Μωάμεθ και να ξεπερασθεί με σφοδρές μάχες και αιματοχυσία το σχίσμα Σουνιτών και Σιιτών για το ποιός είναι ο γνήσιος ηγέτης και εκπρόσωπος όλων των Μουσουμάνων.
Τα πράγματα όμως σήμερα έχουν αλλάξει.
Με την εμφάνιση και την ταχύτατη εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την ανάπτυξη του Ιντέρνετ , οι διασκορπισμένοι σε διάφορες χώρες μουσουλμάνοι επικοινωνούν πλέον εύκολα και μεταδίδουν τις θρησκευτικές παραδόσεις τους χωρίς φυσική μετακίνηση.
Με τον τρόπο αυτό ένας τζιχαντιστής του Πακιστάν μπορεί να παρεμβαίνει πχ σε ότι γίνεται στη Συρία ή στο Ιράκ.
Αντιλαμβανόμενα κάποια διεθνή συμφέροντα τον κίνδυνο να προσεγγίσουν ιδεολογικά οι διάφορες φατρίες του Ισλάμ ή ακόμα χειρότερα να προκύψουν πανίσχυρες και διεθνείς μουσουλμανικές αιρέσεις ,με σκοπό την επανίδρυση κατά τις ισλαμικές παραδόσεις του τελευταίου χαλιφάτου, αποφάσισαν να οδηγήσουν σε ιερό πόλεμο (Jihad) τους μουσουλμάνους μεταξύ τους.
Για να το πετύχουν αποδέχτηκαν στην πράξη να τους αφήσουν ανενόχλητους να δημιουργήσουν εθνικά κράτη, έστω και χωρίς διπλωματική αναγνώριση.
Με τον τρόπο αυτό προέκυψε πρόσφοτα de facto ένα Κουρδικό κράτος στα εδάφη του Ιράκ.
Το κράτος αυτό μάλιστα άρχισε και εξαγωγές πετρελαίου για λογαριασμό του, με σκοπό να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία και στη συνέχεια κρατική υπόσταση.
Με ανάλογο τρόπο χειρίζονται και την κατάσταση στην Λιβύη και στη Συρία.
Το σχέδιο αυτό ,στην περίπτωση που τελικά υλοποιηθεί ,πρόκειται ν’ αλλάξει ριζικά τα σύνορα στη Μέση Ανατολή, αλλά ενδέχεται να επηρεάσει διαλυτικά και άλλες κοντινές χώρες, όπως πχ την Τουρκία και το Πακιστάν.
Κατά την εφαρμογή του σχεδίου υπήρξε μία “απρόβλεπτη” παρενέργεια: H μετεξέλιξη μίας τρομοκρατικής οργάνωσης τοπικού βεληνεκούς σε ισλαμικό κράτος.
‘Οταν Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικάνοι, Ισραηλινοί και Τούρκοι εφοδίαζαν και εκπαίδευαν την τρομοκρατική οργάνωση ΙSIL, που ήταν το παρακλάδι της Al Qaida στη Συρία, δεν φαντάζονταν ότι κάποια στιγμή η οργάνωση αυτή θα κατάφερνε με την αγριότητα της να ενισχυθεί τόσο , ώστε να αμφισβητήσει ακόμα και την εξάρτηση της από την Al Qaida.
Προσπαθώντας από την Al Qaida να ελέγξουν την αγριότητα της , έδωσαν εντολή προς όλους τους μαχητές στη Συρία να συνεργασθούν αρχικά με αυτονομία ενεργειών για ένα χρόνο .
Δόθηκε σαφής εντολή ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξουν αντεκδικήσεις και σφαγές ανάμεσα στις φατρίες των Μουσουλμάνων μαχητών, ακόμα και αν προσχωρούσαν σε αντίπαλες ομάδες.
Αυτό το εκμεταλλεύθηκε το ISIL και κατάφερε σε σύντομο χρόνο να επικρατήσει ,πολεμώντας άγρια και απορροφώντας τις άλλες ομάδες.
Όταν το ΙSIL έγινε πολύ ισχυρό η Al Qaida πλέον δεν μπορούσε να το ελέγξει και διέκοψε τις σχέσεις μαζί του.
Στο χρονικό αυτό σημείο το ISIL διαπίστωσε ότι η κατάσταση στη Συρία θα μπορούσε ν’ αλλάξει σε βάρος του, αν σταματούσε ο εφοδιασμός του σε όπλα και μαχητές μέσω Τουρκίας και Ιορδανίας.
Αποφάσισε λοιπόν να μεταφέρει την σύγκρουση δυναμικά στο Ιράκ και απέκτησε και νέο όνομα (ISIS).
Το Ιράκ για το ISIL είναι ένας εύκολος αντίπαλος.
Διαθέτει περιοχές με πλειοψηφικό σουνιτικό πληθυσμό , που καταπιέζεται από την σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ.
Η κεντρική διοίκηση του είναι ανίκανη και διεφθαρμένη και ο στρατός του είναι ανεκπαίδευτος ,κακοπληρωμένος και με χαμηλό ηθικό.
Γνωρίζοντας καλά το έδαφος και τους κατοίκους από προγενέστερες επιχειρήσεις του το ISIL κατέλαβε στις 2 Ιανουαρίου 2014 την περιοχή της Φαλούτζα του Ιράκ και ανακήρυξε την δημιουργία Ισλαμικού κράτους.
‘Οταν διαπίστωσε την αδυναμία ή την απροθυμία της κυβέρνησης του Ιράκ να την ανακαταλάβει έγινε ακόμα πιο τολμηρό.
Με μία γρήγορη επιθετική κίνηση κατέλαβε την πόλη της Μοσούλης, την Τικρίτ και άλλες περιοχές, βαδίζοντας πλέον με επόμενο στόχο την Βαγδάτη.
Κατά τις επιδρομές του το ISIS συλλέγει τον οπλισμό και τα μέσα μεταφοράς που αφήνει πίσω του ο πανικόβλητος αντίπαλος.
Επιπλέον ληστεύει τις κρατικές κεντρικές τράπεζες, έχοντας εξασφαλίσει μόνο από την Μοσούλη ποσό ικανό να μισθοδοτήσει 60.000 άνδρες για ένα χρόνο με μισθό 700 δολάρια το μήνα.
Απελευθερώνει τους κατάδικους από τις κρατικές φυλάκες και εξασφαλίζει επιπλέον μαχητές απ’ αυτούς , εκτελεί μαζικά αιχμαλώτους και πολίτες και διαφημίζει τις δραστηριότητες του αυτές ανοικτά στο διαδίκτυο για προκαλέσει τον τρόμο στους αντίπαλους του.
Την 29 Ιουνίου 2014 το ISIS ανακήρυξε τις περιοχές που έχει καταλάβει σε χαλιφάτο με το όνομα Ισλαμικό κράτος.
Και τώρα ερχόμαστε στο ζουμί της υπόθεσης.
Ως αρχηγός του ISIL ή ΙSIS εμφανίζεται από την αρχή ένας άνθρωπος με καταγωγή από το Ιράκ με το όνομα Abu Bakr al-Baghdadi .
Ο άνθρωπος αυτός χαρακτηρίστηκε από το State Department ως ειδικά καθορισμένος διεθνής τρομοκράτης και επικηρύχτηκε με το ποσό των 10 εκατ δολαρίων από τις 4 Οκτωβρίου του 2011.Mε βάση την πληροφορία αυτή σίγουρα θεωρείται πολύ επικίνδυνος και δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, ούτε κομπάρσος.
Γεννήθηκε το 1971 στη Σαμάρα του Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε στο παρελθόν Ιμάμης.
Σύμφωνα με τα αρχεία των αμερικανικών υπηρεσιών ο Abu Bakr al-Baghdadi φυλακίστηκε ως πολίτης στη φυλακή του Camp Bucca στο Ιράκ από τον Φεβρουάριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2004.Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική εφημερίδα The Daily Beast το 2014 , o Αbu Bakr al-Baghdadi παρέμεινε φυλακισμένος στην ίδια φυλακή από το 2005 έως το 2009 και απελευθερώθηκε κατά την παράδοση της διαχείρισης της φυλακής από τους Αμερικανούς στους Ιρακινούς.
Κατά την απελευθέρωση του φέρεται να απειλεί τους Αμερικανούς λέγοντας: “Θα σας δώ στη Νέα Υόρκη”.
Εκτός από τις ελάχιστες αυτές πληροφορίες τίποτα άλλο ιδιαίτερο δεν κυκλοφορεί γι’ αυτόν.
Κατά την πρόσφατη εμφάνιση του στη Μοσούλη μετά την ανακήρυξη του ως χαλίφη του νέου Ισλαμικού Κράτους υποστήριξε ότι είναι απόγονος από την οικογένεια του προφήτη Μωάμεθ (theguardian.com)
Μπορεί να ισχύει αυτό;
Γνωρίζουμε ποιός είναι ο Αbu Bakr της Βαγδάτης (al-Baghdadi).Αλλά ποιός ήταν ιστορικά ο Αbu Bakr;
Ο πεθερός του Μωάμεθ και ο πρώτος μουσουλμάνος…
Διαβάστε από το wikipedia:
” Ο Αμπού Μπακρ ή Αμπντουλλάχ ιμπν Οθμάν, Οκτώβριος 573 – 23 Αυγούστου 634, αραβικά: عبد الله بن أبي قحافة, ήταν Άραβας χαλίφης, σύντροφος (σαχάμπι) και πεθερός του προφήτη Μωάμεθ. 
Στα βυζαντινά κείμενα απαντάται ως Αβουβάχαρος και Αποκάπρης. 
Μετά τον θάνατο του Προφήτη, κυβέρνησε το Πατριαρχικό Χαλιφάτο ως ο πρώτος μουσουλμάνος χαλίφης, από το 632 έως το 634 μ.Χ. Ως χαλίφης, διαχειρίστηκε επιτυχώς τις πολιτικές και διοικητικές εξουσίες που είχε προηγουμένως ασκήσει ο Μωάμεθ.
Ο Αμπού Μπακρ ονομάστηκε Ας-Σιντίκ (Εκείνος που επιβεβαιώνει την αληθινή προφητική ιδιότητα του Μωάμεθ). 
Ως νέος, ήταν έμπορος υφασμάτων και ταξίδεψε πολύ στην Αραβία και τις γειτονικές χώρες στη Μέση Ανατολή, κερδίζοντας πλούτη και εμπειρία, φτάνοντας να αναγνωριστεί ως ηγέτης της φατρίας του. Στην επιστροφή του από ένα επιχειρηματικό ταξίδι στην Υεμένη, πληροφορήθηκε ότι κατά την απουσία του ο Μωάμεθ είχε διακηρύξει ανοιχτά την προφητική αποστολή του. Αμέσως, ο Αμπού Μπακρ προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και ήταν ο πρώτος ενήλικας αρσενικός που έγινε μουσουλμάνος. Επιτέλεσε σημαντικό ρόλο στον προσηλυτισμό πολλών ανθρώπων στην ισλαμική πίστη ενώ στις αρχές του 623 η κόρη του Αΐσά παντρεύτηκε τον Μωάμεθ, ισχυροποιώντας έτσι τους δεσμούς μεταξύ των δύο αντρών. 
Ο Αμπού Μπακρ υπήρξε έμπιστος σύμβουλος και στενός φίλος του Μωάμεθ. Κατά τη διάρκεια της ζωής του Μωάμεθ, έλαβε μέρος σε αρκετές πολεμικές συγκρούσεις, όπως στη μάχη στις πλαγιές του όρους μάχη της Ουχούντ, στη μάχη της Τάφρου, στη μάχη της Χαϋμπάρ, την κατάκτηση της Μέκκας, τη μάχη της Χουναΰν, την πολιορκία της Ταΐφ και τη μάχη του Ταμπούκ, όπου αναφέρεται ότι έδωσε όλο τον πλούτο του για την προετοιμασία της αποστολής. 
Η περίοδος χαλιφείας του Αμπού Μπακρ διήρκεσε για περίπου δύο χρόνια (27 μήνες), τελειώνοντας με τον θάνατό του από ασθένεια. Αν και η περίοδος της χαλιφείας του δεν ήταν μακρά, περιελάμβανε επιτυχείς εισβολές στις δύο πιο ισχυρές αυτοκρατορίες του καιρού εκείνου (Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Αυτοκρατορία των Σασσανιδών), θέτοντας σε κίνηση και ακαταπόνητη αγωνιστικότητα έναν ολόκληρο κόσμο, κίνηση που θα οδηγούσε ύστερα από λίγες δεκαετίες στη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην ιστορία. ” 
(el.wikipedia.org)
Kαταλάβατε τώρα σε τι μπελάδες μπαίνει η περιοχή της Μέσης Ανατολής και η Τουρκία στα επόμενα δύο χρόνια;
Φαντάζομαι πάντως ότι αυτοί που τον έφτιαξαν είχαν πολύ χιούμορ.
Σίγουρα γνώριζαν πολύ καλά την Μουσουλμανική ιστορία και θέλησαν να την εκμεταλλευθούν για τους σκοπούς τους.
Του δίνουν 27 μήνες για να κάνει αυτά που επιχείρησε στο παρελθόν ο συνονόματος του, δηλαδή εισβολές και αρχική οργάνωση του χαλιφάτου.
Στο μέλλον ίσως να επιχειρήσουν ανεπιτυχώς οι ίδιοι να τον σκοτώσουν και να χάσει κάποιο χέρι και ένα μάτι…
Η συνέχεια είναι γνωστή σε όσους γνωρίζουν τι προβλέπουν οι μουσουλμανικές προφητείες (hadith)
Πόσο ωραία παραμύθια κατασκευάζει διαχρονικά το Ιράκ !
Είναι όμως μόνο παραμύθια ή και αυτοεκπληρούμενες προφητείες?;
Το μέλλον θα δείξει…
πηγή
Ο ψευδοπροφήτης είναι εδώ…

Ν : κάτι δοξασίες και εμμονές που έχουν οι άνθρωποι για να παίρνουν άλλους ανθρώπους στο λαιμό τους. Κάθε γωνιά του πλανήτη ελέγχεται από διαφορετικές διχόνοιες. Έχει ενδιαφέρον ως άρθρο.

Από : http://www.pentapostagma.gr/
 
Γράφει ο Son Ofeon

Τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στη Μέση Ανατολή;
θα προσπαθήσω να σας βάλω στο πνεύμα των εξελίξεων με βάση την ιστορία , την λογική και την ανάλυση της Μουσουλμανικής παράδοσης.
Μετά το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου (1916) η περιοχή της Μέσης Ανατολής διαμοιράστηκε σε κράτη-προτεκτοράτα με την βοήθεια του χάρτη και του χάρακα.

Οι τότε ισχυροί του κόσμου( ‘Αγγλοι και Γάλλοι) με την συμφωνία Sykes-Picot χώρισαν την περιοχή σε κράτη, αδιαφορώντας για την εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού και το θρήσκευμα.
H λογική του σχεδίου βασιζόταν στην αρχή του Διαίρει και Βασίλευε και στη τεχνογνωσία διακυβέρνησης της Ινδίας από τους ‘Αγγλους .
Είχε ως στόχο μόνο την εξυπηρέτηση των υφιστάμενων εμπορικών συμφερόντων Αγγλίας και Γαλλίας.
Αυτό που επεδίωκαν τότε ήταν τα κράτη που δημιούργησαν να είναι στο μέλλον ανίσχυρα και όσο το δυνατόν κοσμικά ( διαχωρισμένα από την θρησκεία).
Οι ΄Αγγλοι γνώριζαν από πρώτο χέρι την επιθετικότητα του Ισλάμ και ότι σύμφωνα με τις μουσουλμανικές δοξασίες κάποια στιγμή το Ισλάμ θα επανίδρυε το τελευταίο χαλιφάτο.
Δεν ήθελαν θρησκευτικές επαναστάσεις και ταραχές με διαιτητή τους ίδιους χωρίς κάποιο δικό τους λόγο.
Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να εμφανισθούν προγενέστερα κάποια αναμενόμενα μυθικά πρόσωπα με καταγωγή απευθείας από τον Μωάμεθ και να ξεπερασθεί με σφοδρές μάχες και αιματοχυσία το σχίσμα Σουνιτών και Σιιτών για το ποιός είναι ο γνήσιος ηγέτης και εκπρόσωπος όλων των Μουσουμάνων.
Τα πράγματα όμως σήμερα έχουν αλλάξει.
Με την εμφάνιση και την ταχύτατη εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την ανάπτυξη του Ιντέρνετ , οι διασκορπισμένοι σε διάφορες χώρες μουσουλμάνοι επικοινωνούν πλέον εύκολα και μεταδίδουν τις θρησκευτικές παραδόσεις τους χωρίς φυσική μετακίνηση.
Με τον τρόπο αυτό ένας τζιχαντιστής του Πακιστάν μπορεί να παρεμβαίνει πχ σε ότι γίνεται στη Συρία ή στο Ιράκ.
Αντιλαμβανόμενα κάποια διεθνή συμφέροντα τον κίνδυνο να προσεγγίσουν ιδεολογικά οι διάφορες φατρίες του Ισλάμ ή ακόμα χειρότερα να προκύψουν πανίσχυρες και διεθνείς μουσουλμανικές αιρέσεις ,με σκοπό την επανίδρυση κατά τις ισλαμικές παραδόσεις του τελευταίου χαλιφάτου, αποφάσισαν να οδηγήσουν σε ιερό πόλεμο (Jihad) τους μουσουλμάνους μεταξύ τους.
Για να το πετύχουν αποδέχτηκαν στην πράξη να τους αφήσουν ανενόχλητους να δημιουργήσουν εθνικά κράτη, έστω και χωρίς διπλωματική αναγνώριση.
Με τον τρόπο αυτό προέκυψε πρόσφοτα de facto ένα Κουρδικό κράτος στα εδάφη του Ιράκ.
Το κράτος αυτό μάλιστα άρχισε και εξαγωγές πετρελαίου για λογαριασμό του, με σκοπό να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία και στη συνέχεια κρατική υπόσταση.
Με ανάλογο τρόπο χειρίζονται και την κατάσταση στην Λιβύη και στη Συρία.
Το σχέδιο αυτό ,στην περίπτωση που τελικά υλοποιηθεί ,πρόκειται ν’ αλλάξει ριζικά τα σύνορα στη Μέση Ανατολή, αλλά ενδέχεται να επηρεάσει διαλυτικά και άλλες κοντινές χώρες, όπως πχ την Τουρκία και το Πακιστάν.
Κατά την εφαρμογή του σχεδίου υπήρξε μία “απρόβλεπτη” παρενέργεια: H μετεξέλιξη μίας τρομοκρατικής οργάνωσης τοπικού βεληνεκούς σε ισλαμικό κράτος.
‘Οταν Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικάνοι, Ισραηλινοί και Τούρκοι εφοδίαζαν και εκπαίδευαν την τρομοκρατική οργάνωση ΙSIL, που ήταν το παρακλάδι της Al Qaida στη Συρία, δεν φαντάζονταν ότι κάποια στιγμή η οργάνωση αυτή θα κατάφερνε με την αγριότητα της να ενισχυθεί τόσο , ώστε να αμφισβητήσει ακόμα και την εξάρτηση της από την Al Qaida.
Προσπαθώντας από την Al Qaida να ελέγξουν την αγριότητα της , έδωσαν εντολή προς όλους τους μαχητές στη Συρία να συνεργασθούν αρχικά με αυτονομία ενεργειών για ένα χρόνο .
Δόθηκε σαφής εντολή ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξουν αντεκδικήσεις και σφαγές ανάμεσα στις φατρίες των Μουσουλμάνων μαχητών, ακόμα και αν προσχωρούσαν σε αντίπαλες ομάδες.
Αυτό το εκμεταλλεύθηκε το ISIL και κατάφερε σε σύντομο χρόνο να επικρατήσει ,πολεμώντας άγρια και απορροφώντας τις άλλες ομάδες.
Όταν το ΙSIL έγινε πολύ ισχυρό η Al Qaida πλέον δεν μπορούσε να το ελέγξει και διέκοψε τις σχέσεις μαζί του.
Στο χρονικό αυτό σημείο το ISIL διαπίστωσε ότι η κατάσταση στη Συρία θα μπορούσε ν’ αλλάξει σε βάρος του, αν σταματούσε ο εφοδιασμός του σε όπλα και μαχητές μέσω Τουρκίας και Ιορδανίας.
Αποφάσισε λοιπόν να μεταφέρει την σύγκρουση δυναμικά στο Ιράκ και απέκτησε και νέο όνομα (ISIS).
Το Ιράκ για το ISIL είναι ένας εύκολος αντίπαλος.
Διαθέτει περιοχές με πλειοψηφικό σουνιτικό πληθυσμό , που καταπιέζεται από την σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ.
Η κεντρική διοίκηση του είναι ανίκανη και διεφθαρμένη και ο στρατός του είναι ανεκπαίδευτος ,κακοπληρωμένος και με χαμηλό ηθικό.
Γνωρίζοντας καλά το έδαφος και τους κατοίκους από προγενέστερες επιχειρήσεις του το ISIL κατέλαβε στις 2 Ιανουαρίου 2014 την περιοχή της Φαλούτζα του Ιράκ και ανακήρυξε την δημιουργία Ισλαμικού κράτους.
‘Οταν διαπίστωσε την αδυναμία ή την απροθυμία της κυβέρνησης του Ιράκ να την ανακαταλάβει έγινε ακόμα πιο τολμηρό.
Με μία γρήγορη επιθετική κίνηση κατέλαβε την πόλη της Μοσούλης, την Τικρίτ και άλλες περιοχές, βαδίζοντας πλέον με επόμενο στόχο την Βαγδάτη.
Κατά τις επιδρομές του το ISIS συλλέγει τον οπλισμό και τα μέσα μεταφοράς που αφήνει πίσω του ο πανικόβλητος αντίπαλος.
Επιπλέον ληστεύει τις κρατικές κεντρικές τράπεζες, έχοντας εξασφαλίσει μόνο από την Μοσούλη ποσό ικανό να μισθοδοτήσει 60.000 άνδρες για ένα χρόνο με μισθό 700 δολάρια το μήνα.
Απελευθερώνει τους κατάδικους από τις κρατικές φυλάκες και εξασφαλίζει επιπλέον μαχητές απ’ αυτούς , εκτελεί μαζικά αιχμαλώτους και πολίτες και διαφημίζει τις δραστηριότητες του αυτές ανοικτά στο διαδίκτυο για προκαλέσει τον τρόμο στους αντίπαλους του.
Την 29 Ιουνίου 2014 το ISIS ανακήρυξε τις περιοχές που έχει καταλάβει σε χαλιφάτο με το όνομα Ισλαμικό κράτος.
Και τώρα ερχόμαστε στο ζουμί της υπόθεσης.
Ως αρχηγός του ISIL ή ΙSIS εμφανίζεται από την αρχή ένας άνθρωπος με καταγωγή από το Ιράκ με το όνομα Abu Bakr al-Baghdadi .
Ο άνθρωπος αυτός χαρακτηρίστηκε από το State Department ως ειδικά καθορισμένος διεθνής τρομοκράτης και επικηρύχτηκε με το ποσό των 10 εκατ δολαρίων από τις 4 Οκτωβρίου του 2011.Mε βάση την πληροφορία αυτή σίγουρα θεωρείται πολύ επικίνδυνος και δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, ούτε κομπάρσος.
Γεννήθηκε το 1971 στη Σαμάρα του Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε στο παρελθόν Ιμάμης.
Σύμφωνα με τα αρχεία των αμερικανικών υπηρεσιών ο Abu Bakr al-Baghdadi φυλακίστηκε ως πολίτης στη φυλακή του Camp Bucca στο Ιράκ από τον Φεβρουάριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2004.Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική εφημερίδα The Daily Beast το 2014 , o Αbu Bakr al-Baghdadi παρέμεινε φυλακισμένος στην ίδια φυλακή από το 2005 έως το 2009 και απελευθερώθηκε κατά την παράδοση της διαχείρισης της φυλακής από τους Αμερικανούς στους Ιρακινούς.
Κατά την απελευθέρωση του φέρεται να απειλεί τους Αμερικανούς λέγοντας: “Θα σας δώ στη Νέα Υόρκη”.
Εκτός από τις ελάχιστες αυτές πληροφορίες τίποτα άλλο ιδιαίτερο δεν κυκλοφορεί γι’ αυτόν.
Κατά την πρόσφατη εμφάνιση του στη Μοσούλη μετά την ανακήρυξη του ως χαλίφη του νέου Ισλαμικού Κράτους υποστήριξε ότι είναι απόγονος από την οικογένεια του προφήτη Μωάμεθ (theguardian.com)
Μπορεί να ισχύει αυτό;
Γνωρίζουμε ποιός είναι ο Αbu Bakr της Βαγδάτης (al-Baghdadi).Αλλά ποιός ήταν ιστορικά ο Αbu Bakr;
Ο πεθερός του Μωάμεθ και ο πρώτος μουσουλμάνος…
Διαβάστε από το wikipedia:
” Ο Αμπού Μπακρ ή Αμπντουλλάχ ιμπν Οθμάν, Οκτώβριος 573 – 23 Αυγούστου 634, αραβικά: عبد الله بن أبي قحافة, ήταν Άραβας χαλίφης, σύντροφος (σαχάμπι) και πεθερός του προφήτη Μωάμεθ. 
Στα βυζαντινά κείμενα απαντάται ως Αβουβάχαρος και Αποκάπρης. 
Μετά τον θάνατο του Προφήτη, κυβέρνησε το Πατριαρχικό Χαλιφάτο ως ο πρώτος μουσουλμάνος χαλίφης, από το 632 έως το 634 μ.Χ. Ως χαλίφης, διαχειρίστηκε επιτυχώς τις πολιτικές και διοικητικές εξουσίες που είχε προηγουμένως ασκήσει ο Μωάμεθ.
Ο Αμπού Μπακρ ονομάστηκε Ας-Σιντίκ (Εκείνος που επιβεβαιώνει την αληθινή προφητική ιδιότητα του Μωάμεθ). 
Ως νέος, ήταν έμπορος υφασμάτων και ταξίδεψε πολύ στην Αραβία και τις γειτονικές χώρες στη Μέση Ανατολή, κερδίζοντας πλούτη και εμπειρία, φτάνοντας να αναγνωριστεί ως ηγέτης της φατρίας του. Στην επιστροφή του από ένα επιχειρηματικό ταξίδι στην Υεμένη, πληροφορήθηκε ότι κατά την απουσία του ο Μωάμεθ είχε διακηρύξει ανοιχτά την προφητική αποστολή του. Αμέσως, ο Αμπού Μπακρ προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και ήταν ο πρώτος ενήλικας αρσενικός που έγινε μουσουλμάνος. Επιτέλεσε σημαντικό ρόλο στον προσηλυτισμό πολλών ανθρώπων στην ισλαμική πίστη ενώ στις αρχές του 623 η κόρη του Αΐσά παντρεύτηκε τον Μωάμεθ, ισχυροποιώντας έτσι τους δεσμούς μεταξύ των δύο αντρών. 
Ο Αμπού Μπακρ υπήρξε έμπιστος σύμβουλος και στενός φίλος του Μωάμεθ. Κατά τη διάρκεια της ζωής του Μωάμεθ, έλαβε μέρος σε αρκετές πολεμικές συγκρούσεις, όπως στη μάχη στις πλαγιές του όρους μάχη της Ουχούντ, στη μάχη της Τάφρου, στη μάχη της Χαϋμπάρ, την κατάκτηση της Μέκκας, τη μάχη της Χουναΰν, την πολιορκία της Ταΐφ και τη μάχη του Ταμπούκ, όπου αναφέρεται ότι έδωσε όλο τον πλούτο του για την προετοιμασία της αποστολής. 
Η περίοδος χαλιφείας του Αμπού Μπακρ διήρκεσε για περίπου δύο χρόνια (27 μήνες), τελειώνοντας με τον θάνατό του από ασθένεια. Αν και η περίοδος της χαλιφείας του δεν ήταν μακρά, περιελάμβανε επιτυχείς εισβολές στις δύο πιο ισχυρές αυτοκρατορίες του καιρού εκείνου (Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Αυτοκρατορία των Σασσανιδών), θέτοντας σε κίνηση και ακαταπόνητη αγωνιστικότητα έναν ολόκληρο κόσμο, κίνηση που θα οδηγούσε ύστερα από λίγες δεκαετίες στη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην ιστορία. ” 
(el.wikipedia.org)
Kαταλάβατε τώρα σε τι μπελάδες μπαίνει η περιοχή της Μέσης Ανατολής και η Τουρκία στα επόμενα δύο χρόνια;
Φαντάζομαι πάντως ότι αυτοί που τον έφτιαξαν είχαν πολύ χιούμορ.
Σίγουρα γνώριζαν πολύ καλά την Μουσουλμανική ιστορία και θέλησαν να την εκμεταλλευθούν για τους σκοπούς τους.
Του δίνουν 27 μήνες για να κάνει αυτά που επιχείρησε στο παρελθόν ο συνονόματος του, δηλαδή εισβολές και αρχική οργάνωση του χαλιφάτου.
Στο μέλλον ίσως να επιχειρήσουν ανεπιτυχώς οι ίδιοι να τον σκοτώσουν και να χάσει κάποιο χέρι και ένα μάτι…
Η συνέχεια είναι γνωστή σε όσους γνωρίζουν τι προβλέπουν οι μουσουλμανικές προφητείες (hadith)
Πόσο ωραία παραμύθια κατασκευάζει διαχρονικά το Ιράκ !
Είναι όμως μόνο παραμύθια ή και αυτοεκπληρούμενες προφητείες?;
Το μέλλον θα δείξει…
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου