Πόση μα πόση σκέψη για το ποιός κερδίζει από όσα γκαζάκια έπεσαν και πόσες ριπές ρίχθηκαν στα τζάμια των γραφείων της ΝουΔου. Μακάρι όλη αυτή η κατασπατάληση του νου για ανούσια πράγματα, να καταναλωνόταν προς όφελος του μέλλοντός μας και της αντίστασής μας. Εμείς να ήμασταν πρώτοι που να τα απαξιώναμε, εμείς που ισχυριζόμαστε πως νοιαζόμαστε. Όσο εμείς τους δίνουμε τροφή ύπαρξης δια της αναλυτικής οδού, τόσο όποιοι και αν είναι αυτοί που κρύβονται στο σκοτάδι, θα βγαίνουν κερδισμένοι με τις τετριμμένες τους μεθόδους. Η αριστερά λέει δεν κερδίζει ο ένας, ούτε κάποιος άλλος κατ' άλλον, μα ούτε στην ουσία και αυτός που το έκανε όμως, εξ αιτίας κάποιας υποτιθέμενης αντιστασιακής πρόθεσης. Ας μας απαντήσουν οι αυτουργοί με τον γνωστό τους τρόπο επικοινωνίας, τι κέρδισαν ή τι κέρδισε η κοινωνία.
Έπεσε μήπως ..... η γέφυρα του Γοργοποτάμου .... με γκαζάκια και ριπές ;
Από την άλλη, είναι ικανοποιημένοι να λειτουργούν απαντητικά στα λεγόμενα του Κεδίκογλου, αν ήταν ή όχι τα γραφεία του εκεί αλλά του αδελφού του, για να διευκρινίσουν με την σειρά τους οι αυτουργοί, πως στο κτήριο κατοικο-εδρεύει ολόκληρο το σόι της εν λόγω οικογενείας και πως στο ισόγειο βρίσκεται το γραφείο του Σίμου Κεδίκογλου, επομένως γι αυτό έσπασαν την πόρτα της κτηριακής εισόδου πράττοντας ορθώς ; Μέχρι εκεί ήταν ο σκοπός τους ; Να στέλνουν απαντητικές ; γιατί δεν διάβασα κάτι άλλο !
Κέρδος για την κοινωνία εννοούν, να μας βάλουν να ακούμε τους πολιτικούς με τις δικές τους τρομοκουβέντες ; Από τον Κεδίκογλου μέχρι τον Σαμαρά ; Μήπως ο Σαμαράς κατατρομοκρατήθηκε και έβαλε την ουρά στα σκέλια ; Αυτήν την έχει έτσι κι αλλιώς εκεί. Τα αφεντικά του φοβάται που τον προστατεύουν και όχι του κενού αέρος και αποδόσεως πράξεις. Τι κι αν επίσης ικανοποιεί ένα χθόνιο συναίσθημα του τύπου "καλά κάνουν". Τι κάνουν καλά ; γιατί άλλαξε ή εμποδίστηκε κάτι ; Εκ του αποτελέσματος κρίνεται το όφελος και η αιτία.
Για να ακούμε σε σχήμα λόγου να λένε, πως βγήκε βόλτα να πάρει αέρα το μπαζούκας από την πολύ κλεισούρα, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ; Δεν είναι αηδίες όλα αυτά ; Το είδε λέει η κάμερα. Α, είχε αποκαλυφθεί στην κοινή θέα, μόνον και μόνον για να πάρει οξυγόνο και να δώσει τροφή να λένε ή κάνω λάθος ;
Δεν πάμε καθόλου καλά και μεγάλες ευθύνες φέρνει η κυβέρνηση για το ότι επιδιώκει να προξενήσει εσωτερικές αναταραχές. Μεγάλη ντροπή τους. Δεν τους αρκεί για ό,τι καταστροφή επέφεραν σε όλους μας και στην χώρα ; Επιδιώκουν ακόμα περισσότερο χάος και αναταραχή ; Στα λόγια μόνον η διασφάλιση της δημοκρατίας και του πολιτεύματος ; Ου να μου χαθούν όλοι τους.... Έχουν απολέσει κάθε σεβασμό και έρεισμα στην κοινωνία. Έχουν καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου και νόμιμου
Τόσα μυστικά κονδύλια σπαταλούν σε μυστικούς κωδικούς. Είναι τόσο ανίσχυροι και άχρηστοι ή ακόμα και απάτριδες, ώστε να εμποδίζουν και να αποτρέπουν ξενόφερτα αποσταθεροποιητικά στοιχεία να δρουν τοιουτοτρόπως στην πολύπαθη κοινωνία ; Όχι δεν τους είναι δύσκολο, η θέληση και η συστημική πολιτική απουσιάζει ή είναι διαφορετική. Εφ όσον δεν τους είναι δύσκολο, τότε άλλα θέλουν να κερδίσουν και αυτό είναι ακόμα περισσότερο ανησυχητικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου