a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Η τραπεζική Απάτη

Αποκαλύπτουμε την ... τραπεζική απάτη

Read more » ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΩΣ

  11-11-11

Η μέρα που «παραδόθηκε» η Ελλάδα στις τραπεζικές δυνάμεις κατοχής.
Σήμερα ξεκινάει και επίσημα η ελληνική αντίσταση στην Κυβέρνηση των Τραπεζιτών και Τοκογλύφων.
Ο «κουκουλοφόρος» Εφιάλτης της νέας εθνικής προδοσίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
...Με διαφορά ο μεγαλύτερος προδότης της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Η 11-11-2011 θα είναι μια ημέρα, την οποία θα «θυμάται» για πολλούς αιώνες ο ελληνισμός. Μια νέα «αποφράδα» ημέρα, η οποία σύντομα θα πάρει τη θέση της ανάμεσα στις πιο γνωστές «αποφράδες» ημέρες για τον ελληνισμό. Μαζί με την 29-5-1453 που έπεσε η Πόλη και την 27-4-1941που μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, θα είναι και η σημερινή. Αυτή θα είναι η ημέρα που «έπεσε» πραγματικά η Ελλάδα στα χέρια των κατοχικών δυνάμεων. Μετά τους Οθωμανούς και τους Ναζί, θα θυμόμαστε και τους τοκογλύφους κατακτητές. Αυτή η ημερομηνία θα προσδιορίζει το τέλος του νέου «ατυχούς» πολέμου της Ελλάδας με το τραπεζικό σύστημα ...Ενός «πολέμου», στον οποίο οι διεθνείς τοκογλύφοι ιμπεριαλιστές κατόρθωσαν και νίκησαν την Ελλάδα.

Αυτοί λοιπόν οι κατακτητές --και με το «δικαίωμα» που αποκτά δια της βίας ο κάθε κατακτητής-- οδήγησαν σε παραίτηση την εκλεγμένη από τον λαό Κυβέρνηση και στη θέση της τοποθέτησαν τη δική τους Κυβέρνηση ...Την κυβέρνηση των δοσίλογων τραπεζιτών ...Των τραπεζιτών, που δεν έχουν να λογοδοτήσουν στον λαό, παρά μόνον στα αφεντικά τους ...Των τραπεζιτών, που θα ηγηθούν μιας Κυβέρνησης, της οποίας το μόνο αντικείμενο είναι να παραδώσει και τυπικά τη χώρα στην κατοχή των ξένων δυνάμεων. Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος της σημερινής Κυβέρνησης. Θα παραδώσει τη χώρα στους νέους κατακτητές και κατόπιν θα παραιτηθεί, για να έχει την ψευδαίσθηση ο λαός ότι ζει «ελεύθερος» και «ανεξάρτητος».
Όταν θα μας «δέσουν» τα «χέρια» και τα «πόδια», θα μας αφήσουν «ελεύθερους» να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Όμως, μέχρι να μας «δέσουν», θα κάνουμε ό,τι θέλουν αυτοί. Γι’ αυτόν τον λόγο οι νικητές τραπεζίτες ιμπεριαλιστές τοποθέτησαν χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση έναν υπάλληλό τους τραπεζίτη για Πρωθυπουργό. ...Πραγματικό υπάλληλό τους και όχι υπάλληλο σε εισαγωγικά ...Υπάλληλο, που τον ταΐζουν για πάνω από τριάντα χρόνια με αυτόν τον σκοπό. Με τον σκοπό να τους εξυπηρετήσει, όταν θα τον έχουν ανάγκη. Γι’ αυτόν τον λόγο τον «τάιζαν» σε όλη του σχεδόν τη ζωή ...Από τότε που τον έβαλαν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μέχρι σήμερα ...Μια «διαδρομή» μεγάλη και εξαιτίας τους σίγουρη. Αυτοί τον έκαναν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και στη συνέχεια τον τοποθέτησαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τους «χρωστάει» και τώρα ήρθε η ώρα να τους «ξεπληρώσει». Αυτός ο «ποντικός» των τοκογλυφικών τους «καταστημάτων» είναι ο νέος Πρωθυπουργός των Ελλήνων.
Αυτή η Κυβέρνηση είναι ακριβώς όμοια με την Κυβέρνηση Τσολάκογλου, αλλά πολύ χειρότερη ποιοτικά. Είναι όμοια, γιατί, όπως και εκείνη των προκατόχων της αποτελεί επιλογή των κατακτητών και είναι χειρότερη, γιατί τουλάχιστον ο ίδιος ο Τσολάκογλου δεν ήταν από τους υπαίτιους της ήττας της Ελλάδας, που έφερε τους Γερμανούς στην Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τους ξένους κατακτητές, αλλά δεν είχε συμβάλει ενεργά στο να καταστούν αυτοί οι ξένοι κατακτητές της Ελλάδας. Έγιναν κατακτητές μόνοι τους και απλά ο Τσολάκογλου και οι άλλοι δοσίλογοι προδότες συνεργάστηκαν μαζί τους. Η σημερινή Κυβέρνηση δεν συνεργάστηκε απλά με τους κατακτητές, αλλά συνετέλεσε τα μέγιστα στην «επιτυχία» των κατακτητών.
Είναι «Εφιάλτες» και «Τσολάκογλου» μαζί. Είναι οι «Εφιάλτες», που, ελέω νικητών, κατόρθωσαν και όχι μόνον επιβίωσαν μετά την προδοσία τους, αλλά κατάφεραν και έγιναν «Τσολάκογλου» στις κυβερνήσεις των κατακτητών ...Οι πιο πετυχημένες εκδοχές όλων των προδοτών του παρελθόντος. Ό,τι «ονειρευόταν» ο Εφιάλτης και ό,τι δεν μπορούσε να γίνει ποτέ ο Τσολάκογλου. Αυτή είναι η μοναδική «επιτυχία» του δοσίλογου Παπαδήμου. Είναι ο πιο πετυχημένος Έλληνας προδότης όλων των εποχών. Γιατί; Γιατί συνετέλεσε και ίδιος στην άλωση της χώρας, που του παραδόθηκε να κυβερνήσει. Χωρίς τη δική του βοήθεια πιθανότατα να μην βρίσκονταν εδώ ως κατακτητές τα διάφορα ΔΝΤ και οι υπόλοιπες τοκογλυφικές «ύαινες». Χωρίς αυτόν πιθανότατα να μην χρωστούσαμε τόσα πολλά, που να μας απειλεί ο κάθε τοκογλύφος και να μας χλευάζει ο κάθε καραγκιόζης αυτού του Πλανήτη.
Αν δεν ήταν ο Παπαδήμος να τους ανοίξει ως κεντρικός τραπεζίτης τις «πόρτες», οι οποίες έπρεπε να παραμένουν «σφραγισμένες», για να μην γίνουν «κερκόπορτες», κανένας από αυτούς δεν θα βρισκόταν σήμερα εδώ ...Κανένας δεν θα μπορούσε να μας βασανίζει σήμερα, αν δεν υπήρχε η συμμορία των Σημίτιδων και των άλλων πρακτόρων των γερμανικών και άλλων μυστικών υπηρεσιών. Αυτής της συμμορίας μέλος είναι και ο Παπαδήμος ...Ο δήθεν «πετυχημένος» με το «βαρύ» βιογραφικό ...Πολύ «βαρύ» ...Τόσο «βαρύ», που σου πιάνεται η «μέση» ακόμα και να το σκεφτείς ...Τόσο «βαρύ», που, μετά την απόλυσή του από την ΕΚΤ, αν δεν μπλεκόταν στα σημερινά δρώμενα, θα ήταν «τα απομεινάρια μιας ημέρας» του Ψυχικού.
Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί πραγματικά αναρωτιόμαστε για το πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, που το μόνο το οποίο έχει κάνει στη ζωή του είναι να μετράει κέρδη τοκογλύφων με μεθόδους που παραμένουν ίδιες μέσα στους αιώνες. Αναρωτιόμαστε τον λόγο για τον οποίο μπορεί να είναι σημαντικός ένας άνθρωπος με καριέρα οικονομολόγου ...Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έσωσε ανθρώπους με κάποια δική του ιατρική επινόηση ...Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν εφεύρε κάτι χρήσιμο, που να εξυπηρετεί την ανθρωπότητα ...Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το να υπολογίζει τα κέρδη των τοκογλύφων ...Καριερίστας σε έναν κλάδο, που δεν αποτελεί καν επιστήμη.
Όταν μιλάμε για καριέρα οικονομολόγου, μιλάμε για το απόλυτα «τίποτε» με πολύ «ξύγκι». Μιλάμε για έναν χώρο όπου μπορεί να είναι «θεός» ακόμα ο γύφτος Ρουμπινί. Όταν μιλάμε για «επιφανείς» οικονομολόγους, μιλάμε για δουλικά τοκογλύφων και τέτοιο δουλικό ήταν και ο Παπαδήμος. Αποτυχημένος μηχανικός ήταν σε μια εποχή όπου οι λιγοστοί μηχανικοί που υπήρχαν στην Ελλάδα διέπρεπαν. Αποτυχημένος μηχανικός ήταν ο Παπαδήμος, ο οποίος βολεύτηκε στην μη επιστήμη των οικονομικών και στον μισθό βρέξει-χιονίσει.
Απλά πράγματα. Ο Παπαδήμος επιχείρησε να γίνει μηχανικός την εποχή όπου οι οικονομολόγοι ήταν απλοί λογιστές. «Κουτσομηχανικός» των ΗΠΑ, εφόσον το πτυχίο του δεν είχε την αντίστοιχη αξία με αυτό ενός ευρωπαϊκού Πολυτεχνείου. Εκείνη την εποχή αποφάσισε να κάνει το «άλμα» στις οικονομικές «επιστήμες». Εκείνη την εποχή ένας μηχανικός θα μπορούσε να κάνει μεταπτυχιακό στα οικονομικά μόνον για δύο λόγους. Είτε γιατί ήταν πλουσιόβλακας και ήθελε να χασομεράει, έχοντας μια δικαιολογία να το κάνει, είτε γιατί ήταν φτωχόβλακας, που δεν ήθελε να εργαστεί ως μηχανικός και ήθελε να τρυπώσει σε κάποια τράπεζα.
Ο Παπαδήμος ήταν το δεύτερο. Ήταν ένας φτωχόβλακας, που γνώριζε ότι στην επιστήμη της μηχανικής δεν είχε περιθώρια διάκρισης. Επιπλέον ήταν ένας μισθοθήρας. Ήθελε ν’ αποφύγει τις κακουχίες του ρίσκου της επιχειρηματικότητας, που συνεπαγόταν εκείνη την εποχή το «μηχανιλίκι» και επεδίωκε το «τρύπωμα» σε κάποιον μεγάλο οργανισμό. Ως παιδί δημοσίου υπαλλήλου, άλλωστε, δεν είχε ποτέ και κάποιες άλλες εικόνες. Η συνέχεια απλά τον δικαίωσε, όχι επειδή ήταν ικανός, αλλά επειδή ήταν τυχερός. Έγινε οικονομολόγος-δουλικό σε έναν κόσμο ο οποίος άλλαζε και οι οικονομολόγοι από τελευταίος «τροχός» της άμαξας θα γίνονταν «επιστήμονες».
Αυτή είναι πάνω-κάτω η ζωή του. Η τύχη του τον «σέρνει» και η νοοτροπία του τον ανταμείβει. Από τότε που υπάρχει ως άτομο είναι υπάλληλος του γλειψίματος ...Υπάλληλος, από αυτούς που σέρνονται σαν τα «σαλιγκάρια», κάνοντας καριέρες ανάμεσα σε γραφεία και φωτοτυπικά ...Υπάλληλος με το αφηρημένο αντικείμενο της οικονομικής «επιστήμης» ...Υπάλληλος, από αυτούς που, όταν βλέπουν τα αφεντικά τους, δεν γνωρίζουν αν θα τους προάγουν ή αν θα τους απολύσουν ...Υπάλληλος, από αυτούς που, όταν τους απολύεις, «χωράνε» όλη τους τη ζωή σε ένα χαρτόκουτο ...Συνάδερφος των απολυμένων της Λίμαν Μπρόδερς, εφόσον είχαν τα ίδια αφεντικά και τους ίδιους στόχους. Πότε λοιπόν έγινε σημαντικός ένας τέτοιος άνθρωπος; ...Εκτός αν σημαντικοί σε αυτόν τον κόσμο είναι μόνον οι χρήσιμοι για τους Ρότσιλντ και τους Ροκφέλερ.
Αυτός είναι ο Παπαδήμος με το «βαρύ» βιογραφικό, που εντυπωσίασε μόνον τον αγράμματο Βερύκιο και τον γαλατά του ΛΑΟΣ ...Ο «μούργος» των Εβραίων, που δήθεν γνωρίζει τα «μυστικά» της Ευρώπης ...Ο υπάλληλος των Εβραίων, ο οποίος θα αποκαταστήσει την «αξιοπιστία» των Ελλήνων στην υφήλιο ...Ο υπάλληλος των τοκογλύφων, ο οποίος θα «ρυθμίσει» τα χρέη των Ελλήνων με τον τρόπο που «συμφέρει» την Ελλάδα ...Ο κλητήρας του Εβραίου Γκρίνσπαν, ο οποίος, αφού τον εκπαίδευσε στο μεγάλο «μαγαζί» της FED, τον έστειλε «συστημένο» στην Ελλάδα, για να εκτελέσει το «συμβόλαιο» θανάτου της ελληνικής οικονομίας. Στη συνέχεια έγινε ο κολαούζος του Εβραίου Τρισέ, ο οποίος, αφού τον εξυπηρέτησε εις βάρος της Ελλάδας, τον απέσυρε στις Βρυξέλες, για να μην κινδυνεύει στον χώρο όπου εγκλημάτησε.
Εγκληματίας είναι ο Παπαδήμος, που σήμερα εμφανίζεται σαν «σωτήρας» ...Ένας «λογιστής» των τοκογλύφων, ο οποίος, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, πρόδωσε τους Έλληνες ...Ένας διορισμένος υπάλληλος των τοκογλύφων, που στην προσωπική του ζωή δεν γνωρίζει καν τι σημαίνει ελεύθερη οικονομία ...Ο δούλος, που, αφού τους εξυπηρέτησε, έλαβε την ανταμοιβή του «Ακαδημαϊκού» ...Ο πιστός τους δούλος, ο οποίος, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, άφηνε το «ελληνικό» τραπεζικό σύστημα να κλέβει και να ρημάζει με τα πανωτόκια τούς Έλληνες πολίτες ...Το τραπεζικό σύστημα, το οποίο επί των ημερών του έβαλε «λουκέτο» σε όλη την ελληνική παραγωγή ...Το τραπεζικό σύστημα, το οποίο επί των ημερών του έπαιξε τα χρήματα των Ελλήνων στο χρηματιστήριο ...Το τραπεζικό σύστημα, το οποίο επί των ημερών του έβαζε «χέρι» στα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων ...Το τραπεζικό σύστημα, το οποίο επί των ημερών του δημιούργησε τη «φούσκα» των ακινήτων. Για όλα αυτά τα εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα ο Παπαδήμος.
Αυτή η προκλητική ατιμωρησία του είναι βέβαια εκείνη που κάνει και τη σημερινή του «εμφάνιση» προκλητική πέρα για πέρα. Ο δολοφόνος όχι μόνον δεν «εξαφανίστηκε», αλλά έχει το θράσος να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και να εμφανίζεται και σαν παράγοντας «σοβαρότητας», «αξιοπιστίας» και «δικαιοσύνης» ...Η αποθέωση της σοβαροφάνειας, που καλύπτει την απόλυτη κενότητα ενός δούλου ...Άψογη χωρίστρα, σιωπή νεκρού, ύφος καρδιναλίου και επένδυση στους επαίνους των αγραμμάτων Βερύκιων των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Αυτό, δηλαδή, που συμβαίνει σήμερα με τους άθλιους δοσίλογους, είναι άνευ προηγουμένου. Αυτό, το οποίο συμβαίνει σήμερα με τους δωσίλογους, δεν το τόλμησαν ούτε οι ένοπλοι Ναζί. Ακόμα και οι Ναζί τους δωσίλογούς τους τούς προστάτευαν με «κουκούλες», γιατί δεν μπορούσαν να βρουν ανάλογους «Βερύκιους» να τους επαινούν και να τους δικαιολογούν και ως εκ τούτου να τους εγγυηθούν την ασφάλειά τους χωρίς αυτές ...«Κουκούλες» δωσίλογων είναι οι σημερινοί δημοσιογράφοι της διαπλοκής.
Γι’ αυτόν τον λόγο οι σημερινοί ελέω τοκογλύφων προδότες όχι μόνον δεν ψάχνουν μέρος να κρυφτούν, αλλά θέλουν και να μας κυβερνήσουν. Μας προκαλούν, αποδίδοντάς μας τις συνέπειες των δικών τους εγκλημάτων. Αυτοί, οι οποίοι σε σκοτεινές συνεργασίες με τις διάφορες Goldman Sachs δημιούργησαν το παράνομο και απεχθές χρέος της πατρίδας μας, είναι οι ίδιοι, που σήμερα μας κατηγορούν ότι τα «φάγαμε». Αυτοί οι εγκληματίες ταυτίζονται με τους ξένους που μας αποκαλούν κλέφτες και τεμπέληδες. Αυτοί, οι οποίοι μας έκλεισαν τα εργοστάσια και μας φόρτωσαν το τεράστιο χρέος, τώρα θα αναλάβουν να το «νομιμοποιήσουν» σαν ηγέτες μας ...Τα «τρωκτικά» των τοκογλυφικών βόθρων θα καθίσουν στους πολιτικούς θρόνους των «λεόντων», που έχουν ανάγκη οι λαοί, για να συνεχίζουν τις πορείες τους.
Σε αυτήν την πρωτοφανή αθλιότητα ευθύνες έχει και η Δικαιοσύνη ...Η αμαρτωλή ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ξεκίνησε να φυγαδεύει δωσίλογους τύπου Χριστοφοράκων και ξέπεσε σήμερα να εξυπηρετεί και  Μάκηδες Ψωμιάδηδες ...Η Δικαιοσύνη, η οποία «ακούγεται» μόνον όταν ζητιανεύσει αυξήσεις και αναδρομικά. Αντί λοιπόν αυτή η Δικαιοσύνη να ψάχνει τον Παπαδήμο να τον χώσει στη φυλακή για τις παράνομες πράξεις του στην περίοδο της θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδας, του επιτρέπει να ξαναπαρανομήσει --και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό--, αφήνοντάς τον να εμφανίζεται ως Πρωθυπουργός. Αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος, ως επίορκος Ανώτατος Κρατικός Λειτουργός, επέτρεψε στις τράπεζες των τοκογλύφων να σπρώξουν τον ελληνικό λαό στην παγίδα των διεθνών τοκογλύφων, έρχεται το βρόμικο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης να τον «ανταμείψει».
Στην πραγματικότητα βάζει έναν «δολοφόνο» να υπογράψει τη «νεκροψία» τού θύματος. Στην πραγματικότητα δίνει τη δυνατότητα σε έναν «δολοφόνο» να «σβήσει» τα «ίχνη» του. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Ο Παπαδήμος, ο οποίος είναι από τους κατ’ εξοχήν υπεύθυνους για την παράνομη διόγκωση του ελληνικού χρέους, έρχεται σήμερα ως δοτός Πρωθυπουργός να περάσει μέσα από τη Βουλή τη «δανειακή σύμβαση», που νομιμοποιεί το χρέος αυτό ...Ο Παπαδήμος έρχεται να υπογράψει μια σύμβαση, η οποία θα «σβήνει» για πάντα τις ευθύνες τις δικές του, του Σημίτη, του Παπακωνσταντίνου, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου και των άλλων «παιδιών» του Κολεγίου, της διαφθοράς και της Διαπλοκής.
Σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα συντελούν τα μέγιστα και τα ΜΜΕ των διαπλεκομένων ...Των συνεργατών της Goldman Sachs, που φιλοδοξούν να τσιμπίσουν κανένα ευρουδάκι από την Κομαντατούρ της Νέας Τάξης ...Των συνεργατών της Goldman Sachs, οι οποίοι έγιναν μεγιστάνες, επειδή ο επίορκος Παπαδήμος, υπό τις εντολές των τοκογλύφων και του Σημίτη, επέτρεπε τον «αυτοκτονικό» δανεισμό του κράτους, προκειμένου να «ταΐζονται» οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι με προμήθειες και δημόσια έργα. Παλιοί γνωστοί και συνένοχοι είναι όλοι αυτοί μεταξύ τους. Πριν τον μάθουν οι δημοσιογράφοι τον Παπαδήμο, τον γνώριζαν καλά τα αφεντικά τους. Επειδή ο λαός αυτόν τον Παπαδήμο δεν θα τον ψήφιζε ποτέ, τον «ψήφισαν» οι ίδιοι με την αντιδημοκρατική μεθόδευση που βλέπουμε σήμερα να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.
Αυτά τα αφεντικά με τις τεράστιες «ψήφους», για τους λόγους που περιγράψαμε, έβαλαν εμπρός το τηλεοπτικό «πλυντήριο» συνειδήσεων. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τον νέο «Τσολάκογλου» σαν προσωπικότητα με διεθνές κύρος. Η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Λιαρέλης και ο Βερύκιος είναι αυτοί, οι οποίοι, αφού «εντυπωσιάστηκαν» επί πληρωμή από το «κύρος» του, προσπαθούν να μας το μεταφέρουν και σε εμάς ...Το διεθνές κύρος ενός «Ζίκου» του τραπεζικού συστήματος ...Το διεθνές κύρος ενός γνωστού καρπαζοεισπράκτορα των δύο Ηπείρων. Ο ...τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι και με τόκους, πέναλτυς και προσαυξήσεις τρεις και δεκαπέντε το λαδόξιδο ...Ο επιστήμων.
Ποιοι τοποθέτησαν αυτόν τον «Ζίκο» στην κορυφαία πολιτική θέση της χώρας; Αυτοί, οι οποίοι μπορούσαν ...Οι κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες αυτής της χώρας ...Ο Παπανδρέου κατ’ αρχήν ...Ο προκάτοχος αυτής της θέσης ...Άλλη μεγάλη προσωπικότητα με διεθνές κύρος ...Αυτός, ο οποίος έκοβε ξύλα στη Σουηδία και έκανε τις «μεγάλες» σπουδές στην κοινωνιολογία ...Ούτε καν οικονομολόγος ...Ο μεγάλος «στοχαστής» και ποδηλάτης ...Ο Παπανδρέου, ο οποίος, σε συνεννόηση με τον Στρος Καν και τους διάφορους Σόρος, μας οδήγησαν στη «μέγγενη» του ΔΝΤ ...Ο Παπανδρέου, που εύκολα αποδεικνύεται ότι μεθόδευσε την κρίση δανεισμού, για να μας παγιδεύσει στα «δίκτυα» των τοκογλύφων φίλων της μητέρας του ...Ο Παπανδρέου, ο οποίος φρόντισε να δυσφημίσει τον ελληνισμό στα πέρατα του κόσμου, προκειμένου ένας μέχρι πρόσφατα αγαπητός λαός να φτάσει στο σημείο να γίνει παγκοσμίως αντιπαθής και να μην βρίσκει συμπάθειες και βοήθειες πουθενά στον Πλανήτη.
Μαζί του «συνοδοιπόρος» ο Σαμαράς ...Ο συμμαθητής, συμφοιτητής και συγκάτοικός του ...Ο επίσης άεργος και ανεπάγγελτος άνθρωπος με ένα «βαρύ» βιογραφικό οικονομολόγου ...Άλλος «επιστήμων» ...Ο προαλειφόμενος για τη θέση του Πρωθυπουργού ...Αυτός είναι ο έτερος πρωταγωνιστής τού σημερινού «βρόμικου» 2011 ...Ο έμπειρος πρωταγωνιστής, εφόσον ήταν ο Υπουργός Οικονομικών του «βρόμικου» ‘89 ...Αυτός, ο οποίος παριστάνει τον αθώο, αλλά στην πραγματικότητα είναι εκείνος, ο οποίος στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη έθεσε τα θεμέλια της σημερινής αθλιότητας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το «βρόμικο» ‘89 «στήθηκε» πάνω σε ένα μέγα τραπεζικό σκάνδαλο, το οποίο και πάλι είχε έναν Παπανδρέου που τα «πήρε» και ποτέ δεν πλήρωσε το έγκλημά του. Γιατί; Γιατί του «δάνεισαν» οι ίδιοι που «δανείζουν» σήμερα και στον γιο του ...με πρώτο τον Παπούλια.
Μιλάμε για πραγματικά προμελετημένο έγκλημα, εφόσον οι πρωταγωνιστές του έχουν όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια κοινή εγκληματική συμμορία. Δεν είναι δηλαδή μόνον ο συμπληρωματικός τους ρόλος στο όλο έγκλημα. Είναι και τις ίδιας «καταγωγής». Ο Πρωθυπουργός «Τσολάκογλου» είναι του προδοτικού Κολεγίου ...Πρωθυπουργός διάδοχος ενός κολεγίοπαιδα Πρωθυπουργού και προπομπός ενός άλλου κολεγιόπαιδα ...Ο Πρωθυπουργός όλων των ρεκόρ του φασισμού. Πιο πολλές ψήφους κολεγιόπαιδων θέλει κάποιος για να βγει πρόεδρος στο δεκαπενταμελές του Κολεγίου Αθηνών, παρά Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Με δύο ψήφους μπορεί να μην εκλέγεσαι στο δεκαπενταμελές του Κολεγίου, αλλά Πρωθυπουργός της Ελλάδας γίνεσαι σίγουρα. Εκεί την κατάντησαν την Ελληνική Δημοκρατία ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο Παπαδήμος ...Τα παιδιά του Κολεγίου και εκλεκτοί υπάλληλοι των όπου γης τοκογλύφων.
Γιατί έβαλαν τον Παπαδήμο «ανάμεσά» τους; Για «μονωτικό», που θα τους προστατεύει από τα εγκλήματα που καθημερινά πραγματοποιούν εις βάρος του λαού και τις ευθύνες που αυτά συνεπάγονται. Γιατί απλούστατα δεν είχαν άλλο τρόπο οι τοκογλύφοι να μας επιβάλουν την προδοτική Δανειακή Σύμβαση, που υποθηκεύει το μέλλον των Ελλήνων. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να παρακαμφθεί ο λαός και άρα η ίδια η Δημοκρατία. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να «εγκλωβιστούν» τα δύο κόμματα, χωρίς να αντιδράσουν τα στελέχη τους και βέβαια οι οπαδοί τους. Έπρεπε να εγκλωβιστούν στελέχη και οπαδοί, γιατί τα συμφέροντα των κομματαρχών, που ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα ξένα αφεντικά, δεν ταυτίζονται με αυτά των υπολοίπων αφελών, οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με πολιτικούς που είναι Έλληνες και μάλιστα πατριώτες.
Επιπλέον, χωρίς τον Παπαδήμο δεν υπήρχε άλλη μέθοδος να ξεφύγουν οι δύο εγκληματίες κομματάρχες από τις ευθύνες τους. Αν πήγαιναν σε εκλογές και ο ελληνικός λαός «μιλούσε», θα την πατούσαν. Γιατί; Γιατί θα έπεφταν οι ίδιοι θύματα του δικού τους δικομματισμού. Γιατί αναγκαστικά θα έδινε ο λαός την εξουσία στη ΝΔ και η ΝΔ δεν θα μπορούσε να περάσει τη Δανειακή Σύμβαση από τη Βουλή. Επιπλέον, αναγκαστικά θα έπρεπε η ΝΔ να ξεκινήσει τις διαδικασίες των εξεταστικών επιτροπών, οι οποίες θα αφορούσαν τον ρόλο του Παπανδρέου στην κρίση δανεισμού.
Δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, εφόσον η ίδια κατήγγειλε ότι υπήρχε ύποπτη μεθόδευση. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ξεκινούσε η γνωστή «παράσταση» με αλλαγή ρόλων. Οι πασόκοι θα έβγαιναν να καταγγείλουν τις νεοδημοκρατικές ρεβανσιστικές πολιτικές και στο τέλος θα κατέληγαν να σέρνονται σαν «αντιμνημονιακοί» αγωνιστές στους δρόμους. Για λόγους κομματικής «αντίστασης» δεν θα ψήφιζαν οι βουλευτές τους τη Δανειακή Σύμβαση και θα ερχόμασταν και πάλι στο ίδιο αδιέξοδο. Αυτός ήταν ο απόλυτος εφιάλτης των τοκογλύφων και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήθελαν για κανέναν λόγο να δώσουν τον «λόγο» στον λαό.
Γι’ αυτόν τον λόγο τούς ήταν χρήσιμος ο «ενδιάμεσος» Παπαδήμος ...Χρήσιμος, για να μπορέσει να δραπετεύσει ο Γιωργάκης, χωρίς να υποστεί κάποιον δήθεν «πολιτικό» διωγμό από το αντίπαλο κόμμα και χρήσιμος, επίσης, για ν’ αναλάβει ο Σαμαράς Πρωθυπουργός, χωρίς η προδοσία της Δανειακής Σύμβασης να φέρει στο τυπικό επίπεδο την υπογραφή του. Επιχειρείται, δηλαδή, μια «σαλαμοποίηση» του εγκλήματος, ώστε οι εγκληματίες ν’ αποφύγουν την τιμωρία. Όλοι ευχαριστημένοι. Σαν τις τρεις μαϊμούδες. Η μία δεν έβλεπε, η άλλη δεν μιλούσε και η άλλη δεν άκουγε. Αυτό ακριβώς κάνει η συμμορία των μαϊμούδων του Κολεγίου ...Ο Γιωργάκης δεν «έβλεπε» και έπεσε στην «παγίδα» ...Ο Παπαδήμος δεν θα «μιλήσει» όταν θα υπογράφει, γιατί δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που έγινε ...Ο Σαμαράς προφανώς δεν θα έχει «ακούσει» τίποτε για τον «φόνο», όταν θα αναλάβει ως Πρωθυπουργός.
Αυτό είναι το όλο κόλπο. Ένα τεράστιο έγκλημα, τρεις ύποπτοι και οι τρεις με άλλοθι. Ένας «νεκρός», άπειρος πόνος και δυστυχία και κανένας «δολοφόνος» ...Το μεγαλύτερο κόλπο στην ελληνική ιστορία. Ένα «κόλπο», το οποίο δυστυχώς εμείς το «βλέπαμε» πριν καν αναλάβει ο Γιωργάκης και «φωνάζαμε» ότι στόχος των τοκογλύφων και των ιμπεριαλιστών είναι η ελληνική δημόσια περιουσία. Για να τη βάλουν στο «χέρι», θα πρέπει να μας φορτώσουν ένα τεράστιο χρέος ονομαστικής αξίας περίπου ίσης με τη δήθεν αποτίμηση της περιουσίας αυτής. Σε 250 δις είχαμε υπολογίσει το χρέος και από αυτό το ποσό είχαμε βγάλει και την «προμήθεια» του Γιωργάκη κοντά στα 2,5 δις. Ακριβώς το ποσό που μας «αφήνει» ο Γιωργάκης προς «αναγνώριση» στους τοκογλύφους. Τώρα το πρόβλημα του Γιωργάκη είναι να «δραπετεύσει» από το ελληνικό «πλοίο», το οποίο «βούλιαξε» ως Εβραίος «σαμποτέρ».
Αυτό είναι το ζητούμενο και γι’ αυτόν τον λόγο επιστρατεύτηκε ο Παπαδήμος, ο οποίος είναι ένα δουλικό των τοκογλύφων ...Των τοκογλύφων, οι οποίοι είναι αφεντικά όλων των εμπλεκομένων ...Τα αφεντικά της Λέσχης Μπίλνεμπεργκ. Ο Γιωργάκης θα κάνει τη μεγάλη «μπάζα», χωρίς να φαίνεται πουθενά η ευθύνη του, εφόσον δεν θα είναι ο Πρωθυπουργός που θα υπογράψει τη Δανειακή Σύμβαση και άρα την παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους ...«Αθώος» του αίματος. Ο Παπαδήμος δεν θα έχει επίσης ευθύνη, εφόσον ο άνθρωπος δεν ευθύνεται για τη Δανειακή Σύμβαση. Δεν είναι αυτός που μας έβαλε στο ΔΝΤ και πολύ περισσότερο δεν είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε τους ταπεινωτικούς όρους αυτής της προδοτικής σύμβασης. Αυτός ανέλαβε --ενώπιον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας-- γνωρίζοντας εξ’ αρχής ότι θα έπρεπε απλά να διεκπεραιώσει μια κατάσταση για την οποία θεωρητικά δεν φέρει καμία ευθύνη ...Σχεδόν «χάρη» μάς έκανε που ανέλαβε. Στο τέλος θα έρθει ο Σαμαράς να «κλαίει» μαζί μας ...Άλλος «αθώος». Σαν νέος Χιροχίτο θα μας δώσει «κουράγιο» ν’ αντέξουμε το ανυπόφορο.
Όμως, για να «παιχτεί» όλο αυτό το θέατρο της προδοσίας, θα πρέπει να υπάρξει προδοσία μέγιστη από αυτόν, του οποίου ο ρόλος προβλέπεται από το Σύνταγμα να τα σταματήσει. Ποιος είναι αυτός; Ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς είναι ο μέγιστος προδότης της κατάστασης. Γιατί; Γιατί εξαιτίας του τα πράγματα δεν παίρνουν τη φυσική τους ροή και άρα να «καταλήξουν» στον αρμόδιο και ο οποίος είναι ο λαός. Ο Γιωργάκης, ό,τι και να έχει κάνει, έχει «τελειώσει» τον ρόλο του. Το αν θα γλιτώσει ή αν θα τιμωρηθεί δεν είναι πλέον δικό του θέμα. Έφυγε από το «κάδρο» του πρωταγωνιστή. Αντίθετα ο Σαμαράς είναι αυτός, ο οποίος αποφασίζει σήμερα για το τι θα γίνει. Ο Σαμαράς αποφάσισε να «παρακαμφθεί» ο λαός. Ο Σαμαράς είναι αυτός, ο οποίος στέρησε από τον κυρίαρχο λαό το δικαίωμα του λόγου και βέβαια της κυριαρχίας. Ο Σαμαράς είναι αυτός, ο οποίος επέλεξε να εξυπηρετήσει τους τοκογλύφους και την Μέρκελ και όχι τον ελληνικό λαό.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Ο Σαμαράς σήμερα είναι ο μέγας εγκληματίας. Πιο μεγάλος και πιο φασίστας ακόμα και από τον Γιωργάκη. Οι άλλοι εγκληματίες ό,τι και να έχουν κάνει, δεν έχουν πλέον την ισχύ να μεθοδεύσουν τα πράγματα κατά τη βούλησή τους. Ο Σαμαράς είναι αυτός, ο οποίος σώζει τόσο τον Γιωργάκη όσο και τη μαριονέτα των τοκογλύφων, που παριστάνει τον Πρωθυπουργό. Ο Σαμαράς είναι αυτός, ο οποίος πρόδωσε τον συνταγματικό του ρόλο ...Τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Σαμαράς μπλόκαρε τη Βουλή και παρέλυσε τη συνταγματική λειτουργία.
Αν ο Σαμαράς ήταν απλά τυπικός δημοκράτης και όχι κάτι το ξεχωριστό, τώρα θα έπρεπε να πηγαίνουμε για εκλογές και ο Γιωργάκης ν’ αναζητούσε ελικόπτερα για διαφυγή. Σήμερα η οικογένεια Παπανδρέου είναι ευτυχής, γιατί μπορεί και μετράει τη «λεία» της, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος. Σήμερα η Μαργαρίτα πανηγυρίζει και καθησυχάζει τον εγκληματία και πλέον πάμπλουτο γιο της, θεωρώντας ότι σχεδόν έχουν γλιτώσει. Λογικό είναι να πιστεύουν ότι γλίτωσαν ήδη, εφόσον, όταν στήνεται μια «πυραμίδα» εγκλήματος, ο πρώτος είναι αυτός ο οποίος απεμπλέκεται με τη μεγαλύτερη ευκολία. Η εβραϊκή οικογενειακή συμμορία, η οποία μας δυσφήμισε παγκοσμίως και μας απειλεί με απόλυτη καταστροφή, έχει εξασφαλίσει σχεδόν την επιβίωσή της.
Ο Σαμαράς είναι ο τελευταίος αυτής της «πυραμίδας» και γι’ αυτόν τον λόγο παίρνει τα μεγαλύτερα ρίσκα. Αυτός άφησε τη Δημοκρατία μας «ανοχύρωτη». Κατέστρεψε τον θεσμικό ρόλο της Αντιπολίτευσης και συνέπραξε με αυτούς που εγκλημάτησαν στην Κυβέρνηση. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει Αξιωματική Αντιπολίτευση και η Ελληνική Βουλή υπολειτουργεί υπό το βάρος της προδοσίας των σκουπιδιών του Κολεγίου.
Ο μόνος, ο οποίος απέμεινε ν’ αγωνίζεται ως αντιπολίτευση, είναι ο Τσίπρας με τις σχεδόν ανύπαρκτες δυνάμεις τού κατακερματισμένου κόμματός του. Ένας Τσίπρας, που πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι αγωνίζεται ως τίμιος πατριώτης, αλλά είναι προφανές ότι δεν φτάνει για να σώσει μια κατάσταση, όπου οι εγκληματίες είναι πολλοί και το θύμα εξουδετερωμένο στην «άκρη» χωρίς δικαίωμα να εκφράσει την «άποψή» του με την ψήφο του ...Ο Τσίπρας, ο οποίος κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε ήδη να έχει πάει στον Άρειο Πάγο και να διεκδικήσει εκεί --και με τον δικαστικό τρόπο-- τον ρόλο που «πούλησε» ο Σαμαράς και δεν διεκδίκησε το ΚΚΕ και είναι αυτός του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το τρομερό είναι ότι, εξαιτίας αυτού του πρωτοφανούς συνταγματικού εγκλήματος, που διαπράττεται σήμερα εις βάρος των Ελλήνων, αποκαλύπτονται όλοι οι πιθανοί και απίθανοι παράγοντες που συμπράττουν σ’ αυτό ...Αποκαλύπτονται όλοι οι ύποπτοι και ένοχοι παράγοντες, οι οποίοι παίζουν αρνητικό ρόλο στην πολιτική μας λειτουργία ...Αποκαλύπτονται ρόλοι, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γίνονταν ποτέ αντιληπτοί. Για παράδειγμα, το γνωστό χαφιεδομάγαζο του Περισσού αποδεικνύει για άλλη μία φορά το πόσο ανώφελο και παρασιτικό είναι για τη δημοκρατική μας λειτουργία ...Ένα κόμμα, το οποίο μοιάζει με κόμμα μόνον όταν καταναλώνει τις κρατικές επιδοτήσεις ...Ένας πραγματικός «ευνούχος», ο οποίος είναι πρακτικά άχρηστος στη Βουλή των δημοκρατών.
Αυτό το κόμμα, παρά την παροιμιώδη οργάνωσή του, δεν μπορεί να βοηθήσει στη σημερινή κατάσταση. Πραξικόπημα γίνεται μπροστά στα μάτια του και δεν μπορεί ν’ αντιδράσει με πολιτικό τρόπο, παρά φωνάζει τον κόσμο στον δρόμο, όπως οι «αδερφές» κομμώτριες όταν τις κλέβουν στο ταμείο ... «Βοήθεια, καλέ βοήθεια». Δεν μπορεί ν’ αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο, γιατί απλούστατα είναι «λερωμένο». Οι κοινωνικοί «αγωνιστές» εκβιάζονται από όλες τις μπάντες. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορούν να υπερασπιστούν ούτε τα προφανή συμφέροντά τους. Αξιωματική Αντιπολίτευση έπρεπε να είναι τώρα το ΚΚΕ και δεν διεκδικεί αυτήν τη θέση. Κάνει το κορόιδο και μιλάει για λαϊκές κινητοποιήσεις, ενώ μπορεί να πάει στον Άρειο Πάγο και να καταγγείλει τα αντισυνταγματικά και φασιστικά παιχνίδια της ΝΔ και του Σαμαρά.
Απλά πράγματα. Εξαιτίας του Σαμαρά έχουμε την πρώτη ερήμην του λαού Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης ...Η πρώτη ορκωμοσία Κυβέρνησης, που δεν μοιάζει με γιορτή, αλλά με μνημόσυνο. Εξαιτίας του Σαμαρά έχουμε το πρώτο κόμμα που είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση με τους δύο του αντιπροέδρους να συμμετέχουν στην Κυβέρνηση ως κορυφαίοι υπουργοί. Αυτό το «καραγκιοζιλίκι» με την παραίτηση του Αβραμόπουλου δεν έχει γίνει ούτε στις «Μπανανίες». Στα βάθη της ζούγκλας τέτοια παιχνίδια δεν παίζουν εις βάρος της Δημοκρατίας και των λαών. Φυλακή θα έπρεπε να είναι όλοι αυτοί για κατάλυση του πολιτεύματος. Όταν όμως αυτός, ο οποίος πολιτικά «θίγεται» άμεσα και είναι το ΚΚΕ, δεν αντιδρά και αυτός, ο οποίος είναι αρμόδιος και είναι η Δικαιοσύνη, κάνει το «κορόιδο», όλα τα εγκλήματα γίνονται. Ο νόμος χάνει το νόημα του και οι εγκληματίες επωφελούνται από τα τυπικά.
Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αβραμόπουλος και άρα δεν «ανήκει» στην ΝΔ. Δεν υπάρχει «φόνος», γιατί το θύμα δεν έχει φωνή και ο «δικαστής» είναι αργυρώνητος. Ο «δολοφόνος» δεν τιμωρείται, γιατί έχει «καλό» δικαστή ...Δικαστή, ο οποίος δέχεται τη βλακώδη από όλες τις πλευρές άποψή του σαν αληθινή ...«Εγώ τη σκανδάλη ακούμπησα ...τι φταίω αν το θύμα βρισκόταν απέναντι από την κάνη. Το ακούμπησα; Δεν το ακούμπησα». Αυτό ισχυρίζεται η ΝΔ με την παραίτηση Αβραμόπουλου.
Η Δημοκρατία «φταίει», που βρέθηκε απέναντι και όχι ο Σαμαράς, ο οποίος απλά πάτησε μια «σκανδάλη». Από την άλλη πλευρά το ΚΚΕ δεν μπορεί να διεκδικήσει τον ρόλο του και τα δικαιώματά του, γιατί γνωρίζει ότι καταχρηστικά βρίσκεται το κόμμα του Στάλιν στη Βουλή της Δημοκρατίας ...Γιατί γνωρίζει ότι δεν μπορεί από τη φύση του να διεκδικήσει την «εντολή», εφόσον έχει υπογράψει το γνωστό «χαρτί» του «ευνουχισμού» του ...Άχρηστο πέρα για πέρα.
Όλα τα παιδιά του Κολεγίου και της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ έχουν κάνει τη Βουλή ένα «κουβάρι», που ακυρώνει τον ρόλο της και προστατεύει τους προδότες από τον λαό. Παιδιά τρόπος του λέγειν, γιατί τώρα «παίζουν» και τα παραπαίδια αυτής της Λέσχης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους αγράμματους γαλατάδες. Τώρα μπορεί να καταλάβει κάποιος και τον προδοτικό ρόλο του «υπερπατριώτη» Καρατζαφέρη ...Να καταλάβει τον ρόλο του δουλικού τού Μητσοτάκη, που, εκτός από «γαλατάς», είναι κατά περίσταση και «λαγός». «Λαγός» επικίνδυνος, ο οποίος πρωταγωνιστεί από την αρχή της προδοσίας του ελληνικού λαού.
Ο ίδιος «λαγός», ο οποίος κάποτε δήθεν σκέφτηκε μόνος του το ΔΝΤ και τα «άπειρα» χρήματα που θα μας «περίμεναν» στα ταμεία του ...Ο προδότης, ο οποίος ψήφισε το Μνημόνιο, όταν πραγματικά του ζητήθηκε να στηρίξει την προδοσία και κατόπιν παρίστανε τον «αντιμνημονιακό» ...Ο προδότης, ο οποίος ξαναπαίζει και σήμερα το ίδιο παιχνίδι, εφόσον εμφανίζεται σαν αυτός που δήθεν μόνος του σκέφτηκε τον Παπαδήμο. Οι τοκογλύφοι, η Goldman Sachs, o Τρισέ, ο Μπενράνκε δεν θυμούνταν τον υπάλληλό τους και τον θυμήθηκε ο «γαλατάς» με το πτυχίο άνευ διδασκάλου. Αυτός είναι ο «λαγός» της προδοσίας. Αυτός είναι που, ως αυτοχρισμένος «υπερπατριώτης», σέρνει τον χορό και μας οδηγεί όλο και πιο βαθιά στην κατοχή ...Στην κατοχή των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.
Όλον αυτόν τον συρφετό δωσίλογων και προδοτών τον ελέγχουν οι διεθνείς τραπεζίτες. Αυτοί έβαλαν τον Σαμαρά να κάνει πραξικόπημα, προκειμένου η νέα κυβέρνηση να δώσει «αμνηστία» στον προδότη και κλέφτη Γιωργάκη. Όμως, αυτό το οποίο δεν γνωρίζει ο Σαμαράς, είναι ότι όλα αυτά θα τα βρει μπροστά του. Η κυβέρνηση «σβήστρα» εγκλημάτων θα έχει ζωή λίγων μηνών. Θα κάνει το «καθήκον» της απέναντι στα αφεντικά της και θα φύγει. Θα βάλει «φωτιά» στην κοινωνία και θα απομακρυνθεί. Θα απομακρυνθεί εγκαίρως και πριν το κοινωνικό «καζάνι» αρχίσει να πλησιάζει στα όριά του. Τότε όμως θα είναι η σειρά του Σαμαρά να μας κυβερνήσει ...Του Σαμαρά, που όλη η κοινωνία θα γνωρίζει πλέον τόσο τον ρόλο όσο και το ποιόν του ...Του Σαμαρά, ο οποίος θα πρέπει να δρομολογήσει τις δεσμεύσεις του Γιωργάκη απέναντι στους τοκογλύφους και ως εκ τούτου θα βρει όλον τον κρατικό «συνδικαλισμό» απέναντί του.
Σαν τον σκύλο θα τον σέρνουν στον δρόμο τα γνωστά «σκυλιά» του επαγγελματικού συνδικαλισμού. Θα τον πιέσουν για να κάνει νέα λάθη πάνω σε παλιά λάθη και πραγματικά θα κινδυνεύσει. Θα θυσιαστεί, για να γλιτώσουν οι πάντες εκτός από αυτόν. Τότε θα δούμε αν ο Σαμαράς θα είναι υπερήφανος για τη σημερινή του πραξικοπηματική επιλογή. Είναι βέβαιον ότι με αυτά που κάνει σήμερα θα είναι αυτός που θα πάρει όλο το βάρος των εγκλημάτων της Μεταπολίτευσης ...Ο άχρηστος Αντωνάκης με τη δήθεν «συνταγή» ανάπτυξης. Αυτός θα γίνει το «γαϊδούρι», που θα το «φορτώσουν» με τα «άπλυτα» μισού σχεδόν αιώνα, που μας οδήγησαν στην καταστροφή ...Το ίδιο κόλπο με αυτό που είδαμε στη Μικρασιατική Καταστροφή, όπου άλλοι πήραν τις αποφάσεις που οδήγησαν στην καταστροφή και άλλοι στήθηκαν στον τοίχο. Σε μια αντίστοιχη κατάσταση θα κληθεί να κυβερνήσει ο Σαμαράς.
...Ο Σαμαράς, που είχε την αφέλεια να μεθοδεύσει την κατάσταση όπως δεν τον βόλευε τον ίδιο ...Ο Σαμαράς, ο οποίος τρομοκρατείται από τους διάφορους Γιούγκερ και τις Μέρκελ και δεν βλέπει ότι ο πραγματικός τρόμος βρίσκεται μπροστά του και ακούει στο όνομα ελληνικός λαός ...Ο Σαμαράς, ο οποίος, αγνοώντας τους κινδύνους τού μέλλοντος, παίζει με τη «φωτιά» ...Ο Σαμαράς, ο οποίος, αν είχε στοιχειώδη πολιτική σκέψη, θα έκανε τα απολύτως απαραίτητα, χωρίς να ρισκάρει τίποτε. Θα ζητούσε εκλογές και θα προστάτευε τον λαό. Με αυτόν τον τρόπο θα «σταματούσε» τη «μετακύλιση» του εγκλήματος και θα το περιόριζε στους πραγματικούς εγκληματίες ...Ο Σαμαράς, ο οποίος θα περάσει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έκανε τους Τσιριδόσπυρο και Ρουντούλη Υπουργούς ...Ο έξυπνος Σαμαράς, ο οποίος μετά τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο έγινε το επόμενο θύμα του ηλίθιου στοχαστή.
Τώρα τα πάντα επαφίενται στον πατριωτισμό των βουλευτών ...Όλων των βουλευτών του συνόλου του πολιτικού φάσματος. Πρέπει οι βουλευτές να καταλάβουν ότι από τη στιγμή που οι Πραξικοπηματίες κομματάρχες έβγαλαν τον λαό από τη «μέση», είναι οι τελευταίοι που θα πρέπει ν’ αναλάβουν άμυνα ...Οι τελευταίοι νόμιμοι πολιτικοί παράγοντες αυτής της χώρας ...Η τελευταία ελπίδα πριν αποφασίσει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και γίνει κανένα μακελειό. Τους συμφέρει ν’ αντιδράσουν, γιατί, αν δεν αντιδράσουν, θα έχουν να κάνουν με αυτούς που τους έστειλαν στη Βουλή να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Ήδη βρίσκονται σε δύσκολη θέση και θα πρέπει να πείσουν εκ νέου τον λαό για τη νομιμοφροσύνη τους απέναντι στο Σύνταγμα.
 Αυτοί, οι οποίοι πρέπει πρώτοι απ’ όλους να ξεκινήσουν τον αγώνα, είναι οι βουλευτές που πρόσκεινται στη ΝΔ ...Αυτοί, τους οποίους πρόδωσε ο ηγέτης τους και τους αντιλαμβάνεται σαν «πρόβατα», που μπορεί να τα αναγκάσει να στηρίξουν την προδοσία του. Τώρα πρέπει να κινητοποιηθούν οι βουλευτές της ΝΔ και ν’ ανατρέψουν τον προδότη ...Τον προδότη, ο οποίος στην κυριολεξία πήρε το κόμμα τους και το έκανε από ΝΔ ένα γερμανικό Media Markt ...Τον άθλιο, ο οποίος πήρε το κόμμα τους και το έκανε ένα γνήσιο μέλος της αγοραίας «πανίδας» της Συγγρού.
Αυτοί πρέπει ν’ αντιδράσουν στη χούντα του Σαμαρά, του οποίου τελικά η μόνη υπέρβαση που έκανε στη ζωή του είναι αυτή της προδοσίας. Τώρα είναι και η ευκαιρία για ανθρώπους σαν τον Καμένο. Πρέπει να βγουν στο «ξέφωτο» και να δώσουν τη μάχη τους. Να κινηθούν φανερά και απροσχημάτιστα εναντίον της προδοτικής ηγεσίας όσο υπάρχει χρόνος να βοηθηθεί η πατρίδα. Να κινηθεί ως «αυτόχθων» του κόμματος εναντίον των νεοφερμένων, που τους εμπιστεύτηκε ο κόσμος του και αυτοί το πρόδωσαν. Να κινηθεί εναντίον του Σαμαρά, ο οποίος με τη συμπεριφορά του αποδεικνύει ότι είναι όχι μόνον ξένο «σώμα» στο κόμμα, αλλά άχρηστο «σώμα».
Πρέπει να διεκδικήσει ο ίδιος την αρχηγία στο όνομα της ιδεολογίας του, αλλά και στο όνομα της γενιάς του ...Μια γενιάς, η οποία, αν δεν κινηθεί εγκαίρως, όχι απλά δεν θα παραλάβει από τη γενιά του Πολυτεχνείου καμένη γη, αλλά καθόλου γη. Πρέπει ο Καμένος και οι νέοι συνάδερφοί του να διεκδικήσουν το κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως αγνό πατριωτικό και εθνικό και ν’ ανατρέψουν τον προδότη τού έθνους ...Τον μεγαλύτερο προδότη, που έχει υπάρξει μετά τον πόλεμο ...Τον μεγαλύτερο προδότη όχι μόνον του έθνους, αλλά και της παράταξής τους ...Τον προδότη, ο οποίος προφανώς θεωρεί πατρίδα και παράταξή του μόνον το κολεγιακό οικόπεδο του Ψυχικού. Αυτόν τον προδότη πρέπει ν’ ανατρέψουν από κοινού οι νεοδημοκράτες βουλευτές. Αν δεν το κάνουν αυτό, θα είναι συνένοχοι ...Συνένοχοι με τη γνωστή συμμορία των δωσίλογων του Κολεγίου.
Ταυτόχρονα θα πρέπει ν’ αρνηθούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση των δωσίλογων ...Στην Κυβέρνηση των «βαριών» βιογραφικών, των μελών της Μπίλντεμπεργκ, αλλά και των γαλατάδων και των βιβλιεμπόρων. Ακόμα και στενά κομματικά να σκεφτούν τα πράγματα, θα πρέπει ν’ αρνηθούν να επωμιστούν το κόστος να «φορτωθούν» τα άπλυτα του ΠΑΣΟΚ ...Να αρνηθούν να είναι εκείνοι, οι οποίοι θα νομιμοποιήσουν τα δισεκατομμύρια της λείας των Παπανδρέου ...Να αρνηθούν να γίνουν οι συνένοχοι των διαφόρων Παπακωνσταντίνου, Σιφουνάκηδων, Διαμαντοπούλων κλπ.. Τα μεγαλύτερα κορόιδα της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας θα είναι οι νεοδημοκράτες βουλευτές, αν φορτωθούν τις «αμαρτίες» των αντιπάλων τους και κάνουν με την ψήφο τους δισεκατομμυριούχους τους Παπανδρέου.
Αυτό είναι το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα, η υποχρέωση τους απέναντι στους ψηφοφόρους τους και βέβαια αυτό είναι και το δικό τους συμφέρον ...Συμφέρον, το οποίο θα το θυμηθούν όταν αγριέψουν τα πράγματα και θα τους κυνηγάει ο κόσμος στον δρόμο ...Ο κόσμος, ο οποίος σήμερα, εξαιτίας της δικής τους ηγεσίας, καθηλώθηκε στη θέση του θεατή των εξελίξεων και σύντομα θα επιστρέψει στη δράση. Πρέπει λοιπόν οι ίδιοι Βουλευτές ν’ ανατρέψουν τον αρχηγό τους και να καλέσουν τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αποφασίσει για τη νομιμότητα της επιλογής του να στηρίξει την Κυβέρνηση, ενώ παραμένει ο ίδιος στη θέση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται νόμιμη μια Βουλή, στην οποία ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι και «ηγέτης» των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών ...Των δύο κορυφαίων υπουργείων. Αυτή είναι η απόλυτη ξεφτίλα της Δημοκρατίας και των θεσμών της.
Αυτό, το οποίο έχουμε να τους πούμε εμείς, είναι αυτό το οποίο θα λέγαμε στην Κυβέρνηση των Δοσίλογων το 1943. Θα τους λέγαμε ...μεγάλη μπουκιά φάτε, μεγάλες κουβέντες μη λέτε. Οσονούπω θα ψάχνουν υπόγεια και λαγούμια για να κρυφτούνε. Γιατί; Γιατί θα καταρρεύσει η Νέα Τάξη και μαζί με αυτήν και τα αφεντικά της ...Τα αφεντικά των δωσίλογων. Όπως κάποτε οι Έλληνες δωσίλογοι ανησυχούσαν για την τύχη του ανατολικού μετώπου, όπου ο Χίτλερ «έπαιζε» το μέλλον του, έτσι πρέπει και οι σύγχρονοι δωσίλογοι ν’ ανησυχούν για την τύχη των δικών τους αφεντικών ...Την τύχη που αυτήν τη στιγμή «παίζεται» στο δυτικό μέτωπο ...Στο μέτωπο της Ιταλίας, η οποία είναι έτοιμη να καταρρεύσει και απειλεί να συμπαρασύρει μαζί της ολόκληρη την «παράγκα» της Νέας Τάξης.
Για εμάς είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει η Νέα Τάξη. Το κολοσσιαίο μέγεθος της ιταλικής οικονομίας θα την παρασύρει στην άβυσσο. Το τεράστιο χρέος μιας τεράστιας οικονομίας, το οποίο είναι πλέον μη διαχειρίσιμο. Όμως, το ακόμα χειρότερο για τη Νέα Τάξη είναι άλλο. Τα χρέη θα μπορούσε κάποιος να πει ότι μπορούν με κάποιες γενναίες έστω και επίπονες αποφάσεις των τοκογλύφων να τεθούν υπό έναν στοιχειώδη έλεγχο. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε υπάρχουν τα «κουρέματα» και οι διαγραφές χρεών. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό ...Δεν είναι τα χρέη, τα οποία οδηγούν στην κατάρρευση, ώστε να θεωρούμε ότι έχουν οι τοκογλύφοι έστω και κάποιες στοιχειώδεις πιθανότητες να επιβιώσουν.
Τα χρέη, για τον νοσούντα παγκόσμιο «οργανισμό», είναι ό,τι το πνευμονικό οίδημα για έναν ασθενή ...Είναι λόγος θανάτου, αλλά όχι η πραγματική αιτία θανάτου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα χρέη μπορούν να γίνουν ο λόγος της παγκόσμιας κατάρρευσης, αλλά αυτά δεν είναι η πραγματική αιτία της κατάρρευσης. Θα ήταν η πραγματική αιτία, αν με μία διαγραφή τους αυτόματα ο κόσμος «ανέπνεε» και έμπαινε σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Όλα τα χρέη να διαγραφούν σήμερα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα ξαναφτάσουμε στην ίδια κατάσταση, γιατί απλούστατα τα χρέη είναι το αποτέλεσμα της «νόσου» και όχι το αίτιο που την προκαλεί.
Το πραγματικό αίτιο της «νόσου», που αυτήν τη στιγμή απειλεί την παγκόσμια κοινωνία με «θάνατο», είναι η απασχόληση. Είναι το γεγονός ότι οι κοινωνίες των κρατών δεν εργάζονται και διαρκώς δημιουργούν χρέη, είτε στο ατομικό είτε στο συλλογικό επίπεδο. Αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα, δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα και αυτό δυστυχώς για τους τοκογλύφους είναι ένα πρόβλημα, το οποίο τους «ξεπερνάει». Το  σύστημα έχει πρόβλημα επιβίωσης, γιατί είναι κακοσχεδιασμένο. Είναι ένας «ασθενής», ο οποίος πρέπει ν’ αλλάξει ολόκληρη τη λειτουργία του ...Ένας ασθενής που θα «πεθάνει», γιατί κάποιοι τοκογλύφοι σαν τον Παπαδήμο, παριστάνοντας τους «επιστήμονες», συνέδεσαν τον «καθετήρα» του ασθενούς με τον «αναπνευστήρα» του και περιμένουν το «θαύμα» ...Ένα «θαύμα», το οποίο είναι μαθηματικά βέβαιον ότι δεν θα έρθει ποτέ. 
Είναι θέμα χρόνου οι σημερινοί δοσίλογοι να χάσουν την ασφαλή «ομπρέλα» της προστασίας τους. Σύντομα θα κρύβονται στα υπόγεια και τους βόθρους της πρωτεύουσας, όπως οι προκάτοχοί τους το ‘44. Δεν είναι όμως μόνον αυτοί, που επένδυσαν σε κουτσό «άλογο». Το ίδιο εκτεθειμένοι είναι και οι «δανειστές» μας. Το μεγάλο ρίσκο των τοκογλύφων είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι παράνομη και οι ίδιοι εμπλέκονται στην επιβολή της. Δική τους απόφαση είναι να μην οδηγηθεί η Ελλάδα σε εκλογές και άρα να «εκτραπεί» η συνταγματική νομιμότητα.
Όταν όμως υπάρχει μια παράνομη Κυβέρνηση, άκυρες είναι και οι αποφάσεις της. Δεν μπορεί μια παράνομη Κυβέρνηση, που μετατρέπει τη Βουλή σε Πραξικοπηματική, να δώσει νομιμότητα σε μια δανειακή σύμβαση. Δεν είναι δυνατόν να δώσουν νομιμότητα σε μια δανειακή σύμβαση άνθρωποι, οι οποίοι αποδεικνύεται εύκολα ότι ήταν μίσθαρνα όργανα των δανειστών. Άκυρες είναι οι αποφάσεις μιας Βουλής, που ψηφίζει μια πρόταση μιας Κυβέρνησης δωσίλογων τραπεζιτών και «ελέγχεται» από μια Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία σε εκκωφαντικά «μυστικά» συμμετέχει σ’ αυτήν.
Όταν λοιπόν αυτοί, οι οποίοι θίγονται από την ακυρότητα αυτών των αποφάσεων, είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στην παρανομία που προκαλεί αυτό το φαινόμενο, ευνόητο είναι ότι δεν δικαιούνται τίποτε απολύτως. Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Αν γίνει κανένα περίεργο reset των δανείων, εξαιτίας της Ιταλίας και των άλλων υπερχρεωμένων κρατών, οι τοκογλύφοι κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε ευρώ, από την Ελλάδα. Με την απροκάλυπτη εμπλοκή τους στα «παιχνίδια» του Γιωργάκη και του Σαμαρά, κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε ευρώ, αν η εξουσία τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα χαθεί από τα χέρια των δουλικών τους.
Ακόμα και το αγγλικό δίκαιο δεν μπορεί να τους βοηθήσει σε μια τέτοια περίπτωση. Αν αποδειχθεί ότι έχουν εμπλακεί σε αντιδημοκρατικές πράξεις, καμία Δανειακή Σύμβαση δεν έχει νομική αξία. Ας το ψάξουν λίγο και θα δουν ότι γνωρίζουμε τι λέμε.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ.
ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΔΩΣΤΕ ΤΟΝ «ΛΟΓΟ» ΣΤΟΝ ΛΑΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.
ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΤΕ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ
ΠΡΙΝ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΕΡΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Από τη στιγμή που είναι φανερό πλέον --ακόμα και στους πιο άσχετους-- ότι οι τοκογλύφοι και οι ιμπεριαλιστές δεν επιθυμούν να πάμε σε εκλογές και άρα να δώσουν τον «λόγο» στον λαό, οι Έλληνες βουλευτές είναι υποχρεωμένοι ν’ ανατρέψουν τα σχέδιά τους. Πρέπει να «επιστρέψει» η πολιτική όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, αν σκεφτεί κάποιος ότι τις ίδιες αντιδημοκρατικές αθλιότητες μεθοδεύουν και στην Ιταλία. Πρέπει η πολιτική να επιβληθεί της τοκογλυφίας. Πρέπει η Δημοκρατία να επιβληθεί του μονεταρισμού. Δεν είναι δυνατόν τους λαούς να τους κυβερνάνε οι «επιστήμονες» της αθλιότητας και του φαρισαϊσμού ...Δεν είναι δυνατόν να αφεθούν να επιβληθούν στον κόσμο οι σφουγγοκωλάριοι των τοκογλύφων ...Τα ανθρωπάκια με τα «βαριά» βιογραφικά της πλάκας.
Πρέπει οι Έλληνες πολιτικοί ν’ αντιληφθούν την απειλή κατά της Δημοκρατίας και να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν την προσπάθεια. Πρέπει να λάβουν τα μηνύματα των καιρών και ν’ αρνηθούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα δωσιλογική Κυβέρνηση, ώστε να πάμε υποχρεωτικά σε εκλογές. Να κάνουν το ελάχιστο, που αποτελεί καθήκον τους να κάνουν και το οποίο είναι να δώσουν στον λαό τον «λόγο» για να «μιλήσει». Να αναλάβει ο λαός τις «ευθύνες» του και οι τοκογλύφοι τα δάκρυά τους. Το ‘40 δεν δόθηκε η ευκαιρία στους Έλληνες βουλευτές να πολεμήσουν απευθείας τους κατακτητές. Σήμερα τούς δίνεται. Λίγες φορές δίνεται η δυνατότητα σε έναν άνθρωπο ν’ αποδείξει τον πατριωτισμό και τη γενναιότητά του και για τους Έλληνες βουλευτές ήρθε αυτή η φορά.  
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’Υ.Γ.
Περιμέναμε με «αγωνία» να δούμε την Κυβέρνηση, η οποία θα αποκαταστήσει την εικόνα του ελληνισμού στον Πλανήτη ...Την Κυβέρνηση του «επιστήμονα» Παπαδήμου με το «βαρύ» βιογραφικό. Πραγματικά «δικαιωθήκαμε» από το πετυχημένο «είδωλο» των αγραμμάτων δημοσιογράφων, όταν μάθαμε τη στελέχωσή της. Μιλάμε για έναν πραγματικό πολιτικό και κοινωνικό «σκουπιδοτενεκέ». Ο άνθρωπος είναι «περίπτωση». Έψαξε, βρήκε και πήρε ό,τι χειρότερο έχουν αναδείξει τα κόμματα, που συνεργάζονται στην Κυβέρνησή του ...Ό,τι χειρότερο έχει αναδείξει η κοινωνία της Μεταπολίτευσης ...Μια «συρραφή» αθλιότητας, διαφθοράς και ασχετοσύνης. Μιλάμε για μια Κυβέρνηση δωσίλογων, που είναι ταυτόχρονα Κυβέρνηση απατεώνων.
Απλά πράγματα. Η σημερινή Κυβέρνηση των δωσίλογων δεν είναι απλά μια Κυβέρνηση κάποιων πολιτικών εγκληματιών ...Κάποιων εγκληματιών, οι οποίοι για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους εγκλημάτησαν εις βάρος της Δημοκρατίας και του Συντάγματος ...Είναι Κυβέρνηση κοινών απατεώνων, οι οποίοι, αν υπήρχε δικαιοσύνη, θα έπρεπε να είχαν προβλήματα με τον κοινό νόμο. Αυτό είναι εύκολο να το αποδείξουμε. Ρωτάμε λοιπόν την ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Υπάρχει ή δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στη «σωτήρια» αποστολή του Παπαδήμου; Υπάρχει «εκκρεμότητα» με τη νομιμότητα του ελληνικού χρέους στην υπόθεση του οποίου έχει ύποπτη συμμετοχή και ο Παπαδήμος;
Έχει αποφανθεί η ίδια η Δικαιοσύνη για τη νομιμότητα του ελληνικού χρέους; Υπάρχει θέμα με τα Swap της Goldman Sachs; Πώς είναι δυνατόν ν’ αναλαμβάνει την ηγεσία της χώρας σε μια στιγμή, που θα πρέπει να δεσμευτεί για πολλά χρόνια απέναντι στους τοκογλύφους ένας άνθρωπος, ο οποίος, αν λειτουργούσαν κανονικά τα πράγματα, θα έπρεπε τώρα να είναι τουλάχιστον υπόδικος; Πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος μαζί με τον επίσης «ύποπτο» Παπακωνσταντίνου ν’ αναλαμβάνουν επικεφαλής της διαχείρισης του δημόσιου πλούτου και της εξυπηρέτησης μέσω αυτού του υπόπτου δημοσίου χρέους;
Το ίδιο πρέπει ν’ αποφανθεί και η Δικαιοσύνη για τον Βενιζέλο, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος αυτής της Κυβέρνησης. Τώρα, που ξέσπασε το σκάνδαλο με τον Λαυρεντιάδη, υπάρχει ή δεν υπάρχει θέμα με τον Βενιζέλο; Τώρα, που άνοιξε η υπόθεση της Proton Bank δεν πρέπει η δικαιοσύνη να καλέσει και τον Αντιπρόεδρο αυτής της Κυβέρνησης να απολογηθεί ως ύποπτος επίσης; Είναι ύποπτος τέλεσης εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου, εφόσον υπάρχουν όλα τα δεδομένα που επιτρέπουν σε κάποιον να υποθέτει ότι δεν το έκανε «τζάμπα». Δεν είναι δυνατόν ο Συνταγματολόγος της κατσαρόλας να μην γνώριζε τι ακριβώς έκανε και ποιος είχε κέρδος από τις δικές του παραλείψεις ...Παραλείψεις, οι οποίες δικαιολογούν ακόμα και μερίδια συνενόχων.
Ακριβώς, επειδή γνώριζε τις συνέπειες αυτών των πράξεων, φρόντισε --έστω και άκομψα και κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας του-- να αποκτήσει μια παράνομη  κουκούλα «νομιμότητας». Αυτή η ενέργειά του τον αποκαλύπτει και βέβαια τον καθιστά ένοχο. Πήρε τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, τα έβαλε στην Proton Bank, έχοντας γνώση της παρανομίας της πράξης του και μετά νομοθέτησε εκ των υστέρων, για να καλύψει την παρανομία του. Παγκόσμιο Ρεκόρ. Ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος πυροβόλησε και «σκότωσε» κάποιον την προηγούμενη νύχτα, πήγε την επομένη ημέρα στη Βουλή και «νομοθέτησε» υπέρ του εαυτού του ...«Αν είσαι χοντρός και Σαλονικιός, δεν υπάρχει «έγκλημα», όταν «πυροβολείς» την προηγούμενη νύχτα».
Ως Υπουργός, νομοθέτησε ότι ...δεν υπάρχει «έγκλημα», όταν γίνεται αυτό το οποίο έκανε ο ίδιος, όταν αυτό απαγορευόταν. Τώρα λοιπόν, που ανοίγει η υπόθεση Λαυρεντιάδη, δεν πρέπει να κληθεί και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης των δωσιλόγων ν’ απολογηθεί ως ύποπτος; Τώρα, που θ’ αρχίσουν τα πήγαινε-έλα των κατηγορούμενων στην εισαγγελία, δεν πρέπει να κληθεί και ο Βενιζέλος; Αυτή η πιθανότητα δημιουργεί ή όχι ασυμβίβαστα για τον ρόλο που έχει αναλάβει; Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, ο οποίος αυτήν τη στιγμή δέχεται πιέσεις από τους διεθνείς τοκογλύφους, να είναι αξιόπιστος και εθνικά «ασφαλής», όταν υπάρχει πιθανότητα να εκβιάζεται για παρανομίες, τις οποίες γνωρίζει απόλυτα το τραπεζικό σύστημα; 
Αυτή είναι η σοβαρή Κυβέρνηση, που θα αποκαταστήσει το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό ...Μια Κυβέρνηση, της οποίας οι ηγέτες παραμένουν ελεύθεροι χάρη στην ανοχή της Ελληνικής Δικαιοσύνης ...Της Ζαγοριανής Δικαιοσύνης πιο συγκεκριμένα. Σε μια περίοδο, που όλη η υφήλιος θεωρεί τους Έλληνες αναξιόπιστους, επειδή δήθεν «μαγείρευαν» τα δημοσιονομικά στοιχεία, αναλαμβάνει την ηγεσία τους αυτός, ο οποίος εκ της θέσεώς του ήταν ο «αρχιμάγειρας» ...Σε μια περίοδο, που όλη η υφήλιος θεωρεί τους Έλληνες απατεώνες, αναλαμβάνει ως αντιπρόεδρος της «αξιόπιστης» Κυβέρνησής τους ένας άνθρωπος, ο οποίος πρώτα παρανομεί και μετά αυτοαθωώνεται με δικούς του νόμους. 
Όλοι στον Άρειο Πάγο. Να τον αναγκάσουμε να εξετάσει την περίπτωση των παράνομων Swaps και αναγκαστικά να καλέσει ως ύποπτο τον «σωτήρα», που παριστάνει τον νέο Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης. Να τον αναγκάσουμε να εξετάσει την υπόθεση της Proton Bank και να καλέσει ως ύποπτο τον «αξιόπιστο» διαπραγματευτή μας. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι όλοι αυτοί. Δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα ...Καθόλου εύκολα ...Έρχονται δύσκολες ημέρες γι’ αυτούς.
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/ 

 

Αυτοί που κέρδισαν όλες τις μάχες θα χάσουν τον πόλεμο.


Όταν το 1991 ο Τζώρτζ Μπους ο πρεσβύτερος επιτέθηκε στο Ιράκ και προσπάθησε να θεμελιώσει τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, στην πραγματικότητα προκάλεσε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο. Έναν πόλεμο πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έναν παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος μπορεί να μην είχε το προκλητικό αίμα των προηγούμενων πολέμων, αλλά οι συνέπειές του ήταν εξίσου άσχημες για όλους τους λαούς.
Έναν παγκόσμιο πόλεμο οικονομικό, του οποίου οι συνέπειες μπορεί να μην άφησαν πίσω τους νεκρούς, ακρωτηριασμένους και ερείπια, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν εξίσου ολέθριες τόσο για τους λαούς όσο και για το ίδιο το περιβάλλον.
Εξαιτίας εκείνου του πολέμου φτάσαμε στο σημερινό σημείο. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπων να λιμοκτονεί καθημερινά. Φτάσαμε στο σημείο να πεθαίνουν κάθε λίγα δευτερόλεπτα ανθρώπινα βρέφη από την πείνα και από αρρώστιες, τις οποίες η ανθρωπότητα θεωρεί ότι τις έχει νικήσει. Φτάσαμε στο σημείο ένα μεγάλο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού να προσπαθεί να επιβιώσει με ένα δολάριο την ημέρα. Φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, που, για να επιβιώσουν, φτάνουν στο σημείο να γίνονται ζωντανά πειραματόζωα των φαρμακευτικών εταιρειών. Φτάσαμε στο σημείο να μπορούν κάποιοι ιδιώτες να αποφασίζουν στα γραφεία τους να κάνουν στρατιωτικές επεμβάσεις εναντίον ολόκληρων λαών.
Αν αυτά τα τραγικά συμβαίνουν στον λεγόμενο Τρίτο Κόσμο και νομίζουμε ότι δεν μας αφορούν, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν εξίσου άσχημα πράγμα και στον υποτιθέμενο ανεπτυγμένο κόσμο. Στον δικό μας κόσμο. Τα εργοστάσια έχουν κλείσει και οι λαοί έχουν βυθιστεί στην ανεργία και τη φτώχεια. Οι αρρώστιες της σύγχρονης εποχής —και οι οποίες συνδέονται άμεσα με το άγχος των χρεών και την αγωνία για την επιβίωση— "θερίζουν" στην κυριολεξία τους πληθυσμούς. Ο πόλεμος αυτός, δηλαδή, όχι απλά μας αφορά, αλλά είχε τις απόλυτες συνέπειές του στην ανεπτυγμένη Δύση.
Απλά, επειδή αυτές οι συνέπειες δεν είναι τόσο θεαματικές όσο είναι μετά από έναν συμβατικό πόλεμο, πολλές φορές δεν αξιολογούνται στον βαθμό που πρέπει και ως εκ τούτου περνάνε απαρατήρητες. Αν δηλαδή σε έναν συμβατικό πόλεμο το θέαμα του διαμελισμένου νεκρού είναι θεαματικό, αυτό δεν τον κάνει περισσότερο θύμα από κάποιον που "σβήνει" από παθολογικά αίτια σε ένα νοσοκομείο. Αν σε έναν συμβατικό πόλεμο το εργοστάσιο βομβαρδίζεται και είναι ορατό απ' όλους το αποτρόπαιο φαινόμενο, δεν έχουμε μικρότερο κακό όταν το ίδιο εργοστάσιο βάζει "λουκέτο" και μετατρέπεται σε ένα σωρό από παλιοσίδερα, τα οποία απλά δεν διαλύθηκαν.
Οι συνέπειες του πολέμου δηλαδή ήταν άμεσες και τρομακτικές, άσχετα αν δεν ήταν θεαματικές. Το ίδιο συνέβη και σε όλες τις υπόλοιπες κλίμακες. Κάποτε οι κοινωνικές καταστροφές, που ακολουθούσαν τους πολέμους, ήταν τόσο ορατές, που ακόμα και οι πιο αδύναμοι πολίτες αντιλαμβάνονταν ότι τα περιθώρια των κρατών για κοινωνική πολιτική ήταν απειροελάχιστα. Αντιλαμβάνονταν οι συνταξιούχοι ότι οι συνέπειες του πολέμου θα έκαναν επισφαλή και τη δική τους επιβίωση, εφόσον δεν υπήρχαν ταμεία να δώσουν συντάξεις. Αντιλαμβάνονταν οι εργαζόμενοι ότι οι συνέπειες του πολέμου θα έκαναν επισφαλή και τη δική τους επιβίωση, εφόσον δεν υπήρχαν εργοστάσια, για να πάνε να εργαστούν.
Σήμερα συμβαίνει το ακριβώς ανάλογο και κανένας δεν το αξιολογεί όπως πρέπει. Έχει πραγματοποιηθεί ένας καταστροφικός πόλεμος και κανένας δεν κατόρθωσε να μείνει έξω από τις συνέπειες αυτού του τρομερού πολέμου. Κάποιοι "εισβολείς" με πονηρούς τρόπους "βομβάρδισαν" τα εργοστάσια και κατέστρεψαν τη σημερινή γενιά εργαζομένων, βυθίζοντάς την στην ανεργία. Οι ίδιοι άνθρωποι με τους ίδιους πονηρούς τρόπους κατάφεραν και "έφαγαν" και τα χρήματα της προηγούμενης γενιάς των εργαζομένων. Σήμερα στη Δύση οι συνταξιούχοι στην κυριολεξία είναι αντιμέτωποι με ένα παντελώς αβέβαιο μέλλον. Τα ασφαλιστικά τους ταμεία είναι παντελώς άδεια. Μερικούς μήνες περιθώρια έχουν να δώσουν συντάξεις. Μετά ακολουθεί πείνα. Πραγματική πείνα. Αν σκεφτεί κάποιος ότι ήδη τρία εκατομμύρια πολιτών στη μοναδική υποτίθεται "υπερδύναμη" του κόσμου συντηρούνται με συσσίτια, μπορεί να φανταστεί σε τι κατάσταση είναι οι υπόλοιποι.
Όλος ο Πλανήτης σε πλήρη ισοπέδωση. Μια απόλυτη και πρωτοφανής ομοιογένεια για το σύνολο της ανθρωπότητας. Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος της ιστορίας, ο οποίος ισοπέδωσε τους πάντες. Πλούσιους και φτωχούς. Ανεπτυγμένους και υπανάπτυκτους. Η Δύση χωρίς εργοστάσια και με τεράστια κοινωνική καταστροφή. Η ενεργή γενιά της άνεργη και οι συνταξιούχοι της χωρίς ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη. Ο υπόλοιπος κόσμος απλά στα απώτατα όρια της εξαθλίωσης. Βυθισμένος σε έναν νέο Μεσαίωνα με κράτη υπερχρεωμένα, διεφθαρμένα και "μολυσματικά" σε όλες τους τις δραστηριότητες. Κράτη ισοπεδωμένα, τα οποία ξεπουλάνε ό,τι έχει απομείνει με αξία πάνω τους. Δεσμευμένα σε τεράστιες υποχρεώσεις, εξαιτίας αποικιοκρατικών δανείων, "σέρνονται" σε ένα απίστευτο ξεπούλημα. Οι πάντες στην ομηρία συγκεκριμένων κέντρων οικονομικής εξουσίας.
Ο πόλεμος, όπως αντιλαμβανόμαστε, έχει φτάσει στο τέλος του. Έφτασε στο τέλος του, όχι επειδή εκλογικεύτηκαν αυτοί οι οποίοι τον προκάλεσαν, αλλά επειδή δεν υπάρχει τίποτε άλλο ν' αρπάξουν ή να καταστρέψουν. Ό,τι ήταν όρθιο έπεσε και ό,τι λειτουργούσε σταμάτησε να λειτουργεί. Η απόλυτη καταστροφή. Μια καταστροφή, η οποία εκτός των άλλων απειλεί με μόλυνση και το φυσικό περιβάλλον. Το ανθρώπινο είδος είναι πλέον αναγκασμένο να δώσει τη μάχη επιβίωσης, χωρίς να γνωρίζει κανένας τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια μάχη τη δεδομένη στιγμή. Χωρίς να γνωρίζει κανένας αν υπάρχει αυτήν τη στιγμή γνώση, για να επανέλθουν τα πράγματα σε μια φυσιολογική κατάσταση ή αν επέλθει το χάος της αυτοσυντήρησης και καταστραφούμε πλήρως.
Από τη στιγμή που έχουμε πόλεμο με τέτοια καταστροφή, ευνόητα είναι μερικά πράγματα. "Αόρατος" ήταν ο πόλεμος και άρα "αόρατοι" ήταν αυτοί που τον προκάλεσαν και τον διεξήγαγαν. Αυτούς τους "αόρατους" λοιπόν πρέπει να βρούμε, για να τους καταλογίσουμε τις ευθύνες. Αυτούς πρέπει να εντοπίσουμε και να τους καταδικάσουμε ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας. Άρα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι μπορούσαν να προκαλέσουν αυτόν τον "Παγκόσμιο Πόλεμο" και ποιοι ήταν αυτοί που τον διεξήγαγαν; Με ποιες συγκεκριμένες πράξεις τους εγκλημάτησαν κατά της ανθρωπότητας;
Τα πάντα ξεκινάνε από την επομένη της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η αναζήτησή μας από εκεί ξεκινά. Γιατί; Διότι μόνον οι τελικοί νικητές εκείνου του πολέμου —και άρα οι σημερινοί κυρίαρχοι— είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πόλεμο αυτής της κλίμακας. Εκεί αναζητούμε τους "αόρατους", που κατεύθυναν τις κυβερνήσεις και ενέπλεξαν τους λαούς σ' αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κυρίαρχες θεωρητικά ήταν ΗΠΑ. Ποιες ΗΠΑ όμως; Ο εργαζόμενος από το Ντιτρόιτ, ο αγρότης από την Αλαμπάμα ή ο βιοτέχνης από το Άρκανσο; Αυτοί δεν παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής των ΗΠΑ. Στην πολιτική, η οποία επηρεάζει τον Πλανήτη.
Αναζητώντας λοιπόν τους υπεύθυνους, φτάνουμε σ' αυτούς, οι οποίοι διαμορφώνουν την πολιτική των ΗΠΑ. Εκεί εύκολα φτάνεις σε "μυστηριώδεις" οργανώσεις τύπου Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, Τριμερής Επιτροπή, Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων κλπ.. Αυτές οι οργανώσεις είναι αυτές οι οποίες διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και "επηρεάζουν" τα υπόλοιπα κράτη, προκειμένου να εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια τα "θέσφατα" της πολιτικής τους. Αυτές οι οργανώσεις δίνουν "πιστοποιητικά" ποιότητας στους ηγέτες που θα τα κυβερνούν. Οι αποφάσεις τους δηλαδή "μεταφέρονται" με τον πιο απόλυτο τρόπο μεταξύ αυτών που τις λαμβάνουν και αυτών που τις εφαρμόζουν.
Αν ψάξει κάποιος ανάμεσα στα ιδρυτικά στελέχη αυτών των οργανώσεων, θα διαπιστώσει ότι στην πραγματικότητα γίνεται μια ανακύκλωση των ίδιων προσώπων. Τα ίδια πρόσωπα πρωταγωνιστούν σε όλες τις οργανώσεις. Κυρίαρχα πρόσωπα είναι άνθρωποι όπως οι Ροκφέλερ, Ρότσιτλντ, Βάρμπουργκ, Σιφ, Λέμπ, Γκόλντμαν, Σακς κλπ.. Αυτοί "ίδρυσαν" αυτά τα ιδρύματα με στόχο να ελέγχουν κυβερνήσεις και πρόσωπα. Σ' αυτά τα ιδρύματα περιφέρονται μονίμως άνθρωποι όπως οι Γκρίνσπαν, Φρίντμαν Κίσινγκερ, Βούλφοβιτς, Πέρλ, Ολντμράιτ κλπ..
Αυτοί όμως είναι Εβραίοι. Μπορούσαν αυτοί μόνοι τους να ιδρύσουν οργανώσεις, οι οποίες ελέγχουν τον κόσμο; Μπορούσαν οι "κατατρεγμένοι", "βασανισμένοι" και "κατεστραμμένοι" Εβραίοι της εποχής να "σκαρφαλώσουν" στην κορυφή του κόσμου; Όχι βέβαια. Άρα προσπαθούμε να βρούμε το "μείγμα", που επέτρεψε σ' αυτούς τους Εβραίους να ελέγξουν τον κόσμο. Για να βρούμε την άκρη του νήματος, θα πρέπει να βρούμε την "αφετηρία" όλων αυτών των καταστάσεων. Τα πάντα ξεκινούν στην ισοπεδωμένη Ευρώπη της επομένης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι νικητές Αμερικανοί έβλεπαν την ευκαιρία της ζωής τους απέναντι στην ισοπεδωμένη Ευρώπη. Την Ευρώπη, η οποία επί αιώνες τους πρόσβαλε και τους υποτιμούσε. Την Ευρώπη, η οποία στην ουσία τους είχε "δημιουργήσει", διώχνοντάς τους με τις θρησκευτικές "κλωτσιές" από τα εδάφη της. Αιρετικοί και πεινασμένοι Ευρωπαίοι ήταν οι "πατέρες" των ΗΠΑ. Ευρωπαϊκή πεινασμένη "πλέμπα" κουβαλούσε το περίφημο Μέι Φλάουερ. Ένας συρφετός πουριτανών βρομιάρηδων, που δεν πλένονταν, αλλά ξεφλουδίζονταν.
Όλοι αυτοί βρέθηκαν στην Ευρώπη μετά τη λήξη του πολέμου. Μπροστά στα ερείπιά της είχαν την ευκαιρία να την εκδικηθούν. Να την ταπεινώσουν και να πάρουν το αίμα τους πίσω. Με ποια δεδομένα όμως θα μπορούσαν να το κάνουν; Αν οι Ευρωπαίοι ξαναστέκονταν στα "πόδια" τους, θα τους έδιωχναν κλοτσηδόν. Τότε αποφάσισαν να συνεταιριστούν με τον "υπόκοσμο" της Ευρώπης. Αυτοί ήταν τα "εργαλεία" τους. Πολύτιμα εργαλεία, γιατί θα μπορούσαν να προδώσουν τους λαούς τους σε όλα τα κράτη. Ποιοι ήταν αυτοί; Οι συνεργάτες των ναζιστών και οι Εβραίοι. Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι κινδύνευαν την επομένη μέρα του πολέμου και υπήρχαν ή συνδέονταν με όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Οι πρώτοι κινδύνευαν να εκτελεστούν από τους λαούς ως προδότες. Οι δεύτεροι κινδύνευαν να μην τους επιτραπεί η επιστροφή στις "πατρίδες" τους. Οι υποτιθέμενοι "θύτες" και τα "θύματα" της προηγούμενης κατάστασης. Αυτούς προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Αμερικανοί, γιατί μόνον αυτοί μπορούσαν να τους είναι χρήσιμοι εις βάρος των Ευρωπαίων.
Στην πραγματικότητα δηλαδή οι Αμερικανοί αποφάσισαν να κάνουν ό,τι προσπάθησαν να κάνουν οι ναζιστές και απέτυχαν. Να κατακτήσουν την Ευρώπη. Απλά θα το έκαναν με διαφορετικό τρόπο και όχι με στρατηγούς και όπλα. Θα το έκαναν με προδότες και χρήματα. Μάλιστα η πρακτική τους δεν θα ήταν απλά η ίδια, αλλά θα δρομολογούνταν ακριβώς με τους ίδιους ανθρώπους. Φασίστες Αμερικανοί θαυμαστές των ναζιστικών θεωριών και πρακτικών θα συνεργάζονταν με αυθεντικούς ναζιστές στην Ευρώπη. Η κεφαλαιοκρατία των ΗΠΑ θα συνεργάζονταν με ναζιστές μεγαλοαστούς. Γιατί μεγαλοαστούς; Γιατί η κεφαλαιοκρατία των ΗΠΑ ήθελε να επεκτείνει τα συμφέροντά της στην Ευρώπη και άρα είχε συγκρουόμενα συμφέροντα με την κεφαλαιοκρατία της. Άρα δεν μπορούσε να συνεργαστεί μ' εκείνους. Οι μόνοι που απέμεναν ήταν οι αστοί, οι οποίοι δεν είχαν αντίρρηση σ' αυτήν τους τη φιλοδοξία. Δεν είχαν κεφάλαιο, το οποίο να απειλείται από το αμερικανικό κεφάλαιο, ώστε να έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα μ' αυτούς. Επιπλέον, όλοι αυτοί ήταν τρομοκρατημένοι και άρα εκβιάσιμοι, επειδή ακριβώς είχαν συνεργαστεί με τους ναζιστές.
Αυτά όλα ήταν χρήσιμα δεδομένα και θα μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα. Οι Αμερικανοί ήταν παντελώς άσχετοι μ' αυτού του είδους τους σχεδιασμούς και οι ναζιστές πολύ ορατοί, για να χειριστούν την κατάσταση ως οι μοναδικοί σύμμαχοί τους. Άρα έπρεπε, εκτός από το know how των εκβιαζομένων ναζιστών, να βρουν και ανθρώπους να τους προστατεύουν. Ανθρώπους υπεράνω πάσης ναζιστικής υποψίας, ώστε με τη "μαρτυρία" τους να "νομιμοποιούν" τους ναζιστές. Αυτό θα ήταν το "κλειδί", αν ήθελαν να επιτύχουν τους στόχους τους. Να μπορέσουν να συνεργαστούν ταυτόχρονα τόσο με τους εγκληματίες όσο και μ' αυτούς που θα μπορούσαν να δίνουν πιστοποιητικά "αθωότητας".
Σ' αυτό το σημείο μπαίνουν οι Εβραίοι στο παιχνίδι. Γι' αυτόν τον λόγο τούς ήταν χρήσιμοι. Οι Εβραίοι ήταν αυτοί οι οποίοι εκείνη την εποχή "έδειχναν" τους εγκληματίες και άρα μπορούσαν να συμφωνήσουν για το ποιους δεν θα "δείξουν". Ήταν υπερπολύτιμοι όχι γι' αυτούς που θα "έδειχναν", αλλά γι' αυτούς που δεν θα "έδειχναν". Με τον τρόπο αυτόν οι Εβραίοι θα γίνονταν οι ιερές "αγελάδες", που θα εξέδιδαν "πιστοποιητικά" αθωότητας σε όποιους ναζιστές βόλευε και συνεργάζονταν με τους Αμερικανούς. Από εκεί και πέρα τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα για τους σχεδιαστές της νέας κατάστασης. Οι κεφαλαιοκράτες των ΗΠΑ θα "κατακτούσαν" την Ευρώπη και οι συνεργάτες τους, είτε ναζιστές είτε Εβραίοι, θα συντηρούσαν την "κατάκτηση".
Είναι δυνατόν όμως να υπήρχε τέτοια ανίερη συμμαχία ανθρώπων, οι οποίοι υποτίθεται μισούνταν μεταξύ τους και βρίσκονταν σε σύγκρουση; Οι "δημοκράτες" Αμερικανοί σε συνεργασία με τους ναζιστές; Οι "βασανισμένοι" Εβραίοι σε συνεργασία με τους "βασανιστές" ναζιστές; Οι τρεις μαζί συνέταιροι; Πότε πρόλαβαν και συνεννοήθηκαν πάνω στα ερείπια; Ήπιαν έναν καφέ και πρόλαβαν και τα βρήκαν μεταξύ τους; Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν να συνεννοηθούν. Γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν πολύ πριν το επιχειρήσουν. Γνωρίζονταν από πριν και συνεργάζονταν από πριν καί τα τρία μέρη. Ο παππούς του σημερινού Μπους, ο Πρέσκοτ, ήταν φίλος και συνέταιρος με τον ναζιστή μεγιστάνα Φριτς Θάισεν, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικού υλικού του Χίτλερ.
Ο "δημοκράτης" Πρέσκοτ Μπους, στις παραμονές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είχε εξασφαλίσει δάνειο πολλών εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων στον Χίτλερ, προκειμένου αυτός να αγοράζει πετρέλαιο από την Στάνταρ Όιλ του "ολοκαυτωμένου" Εβραίου Ροκφέλερ. Τα γερμανικά υποβρύχια του Ατλαντικού χρησιμοποιούσαν εβραϊκό πετρέλαιο, αγορασμένο με αμερικανικά δολάρια. Πιθανόν και πολλοί "φούρνοι" στα στρατόπεδα συγκέντρωσης να ζεσταίνονταν με εβραϊκό πετρέλαιο. Χωρίς εκείνα τα αμερικανικά δολάρια και το εβραϊκό πετρέλαιο ίσως ο Χίτλερ να μην μπορούσε να κάνει ούτε πόλεμο ούτε "ολοκαυτώματα". Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Όταν η Ευρώπη ισοπεδωνόταν και εκατομμύρια Ευρωπαίοι πέθαιναν, η "τριμερής" αυτή συμμορία τα κονομούσε. Άρα υπήρχε ένα παρελθόν συνεργασίας μεταξύ τους.
Όταν λοιπόν αυτοί βρέθηκαν μπροστά στα ερείπια της Ευρώπης, δεν είχαν και μεγάλα διλήμματα ν' αντιμετωπίσουν. Θα εκμεταλλεύονταν την κατάσταση και άρα τους βόλευε να συνεχίσουν το "όραμα" του Χίτλερ. Το "όραμα" της κατάκτησης της Ευρώπης. Το "όραμα", το οποίο αποδεδειγμένα τους εξασφάλιζε κέρδη. Ο ιδεολογικός "συνοδοιπόρος" και οικονομικός "συνέταιρος" Χίτλερ ήταν αυτός που είχε πεθάνει και όχι ο μηχανισμός του. Αυτός ο μηχανισμός παρέμενε μάχιμος και τέλεια "δικτυωμένος" σε όλη την Ευρώπη. Άρα τι έπρεπε να κάνουν; Να συνεχίσουν να κάνουν αυτό το οποίο ήδη έκαναν επιτυχώς κάποιοι ως πρόσωπα και απλά να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή του. Με μια απλή αλλαγή κλίμακας μπορούσαν αυτό να το καταφέρουν. Θα συνέχιζαν τις ίδιες συμπεριφορές σε διαφορετική κλίμακα. Οι αναλογίες θα άλλαζαν και τίποτε άλλο.
"Μπους" θα γινόταν ολόκληρη η αμερικανική κεφαλαιοκρατία και στην ίδια αλλαγή κλίμακας θα ακολουθούσαν οι ναζιστές ως "Θάισεν" και οι Εβραίοι ως "Ροκφέλερ". Η "συμμορία" των τριών φυσικών προσώπων θα γινόταν "συμμορία" τριών ομάδων ανθρώπων. Δεν άλλαζαν δηλαδή δραματικά τα πράγματα. Αυτά τα οποία έκαναν εις βάρος της Ευρώπης υπέρ του Χίτλερ θα τα έκαναν αυτήν τη φορά υπέρ των εαυτών τους. Θα διεκδικούσαν το σύνολο του κέρδους και όχι μόνον ένα μικρό μερίδιο. Στην έννοια "Μπους" θα συμπεριλαμβανόταν και η έννοια "Χίτλερ". Οι "Μπους" θα έκαναν ό,τι έκαναν πάντα κι απλά θα διεκδικούσαν και το μερίδιο του Χίτλερ. Δεν θα ήταν τα εργοστάσια των ναζιστών αυτά που θα μονοπωλούσαν την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά τα εργοστάσια των Αμερικανών. Όλα τα υπόλοιπα θα έμεναν ίδια. Είτε μιλάμε για πρόσωπα είτε για συμπεριφορές.
Τότε αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις οργανώσεις, που θα τους επέτρεπαν να συντονίζουν αυτά τα ανθρώπινα σύνολα "κατακτητών" και "διαχειριστών" στην επιθυμητή λειτουργία. Τις οργανώσεις, που θα τους επέτρεπαν να ελέγχουν την Ευρώπη και κατ’ επέκταση τον κόσμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνη η εποχή ήταν η εποχή όπου βασίλευε στον Πλανήτη η ευρωπαϊκή αποικιοκρατία. Όποιος έλεγχε την Ευρώπη, θα έλεγχε και την "προίκα" της και άρα όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Η βασική οργάνωση, η οποία τους επέτρεπε να ελέγχουν την Ευρώπη και τις ηγεσίες της, ήταν η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Η Λέσχη αυτή είναι η "συντονίστρια" όλων των υπολοίπων οργανώσεων, οι οποίες προϋπήρχαν και απλά έπρεπε να βρεθεί μια νέα "πλατφόρμα", για να συνυπάρχουν υπό τα νέα δεδομένα.
Τα μέλη της δηλαδή δεν εμφανίστηκαν από το "πουθενά". Τα μέλη της ήταν ήδη μέλη παρόμοιων οργανώσεων, οι οποίες προϋπήρχαν και στην προηγούμενη κατάσταση. Οργανώσεων μασονικών, σιωνιστικών, ναζιστικών κλπ.. Οργανώσεων, οι οποίες έπρεπε να "συντονιστούν", για ν' αντιμετωπιστούν τα νέα δεδομένα. Αυτήν τη Λέσχη ίδρυσαν και οργάνωσαν από κοινού οι συνεργάτες των Αμερικανών. Ο Εβραίος Τζόζεφ Ρέτιγκερ και ο ναζιστής και ενεργό μέλος των Ες Ες πρίγκιπας Μπέρνχαρντ της Ολλανδίας. Υποτίθεται ακόμα έκλαιγαν οι Εβραίοι γύρω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ες Ες και ένας Πολωνοεβραίος δημιουργούσε πολιτική οργάνωση με συνέταιρο έναν διαβόητο "γαλαζοαίματο" Ες Ες. Χρηματοδότες αυτής της οργάνωσης ήταν όλος ο "καλός" κόσμος. Εβραίοι και ναζιστές. Ρότσιλντ, Ρόκφελερ, Schiff, Kuhn, Loeb, Ουόλεμπεργκ κλπ..
Το άλλοθι αυτής της οργάνωσης ήταν η αντιμετώπιση του σοβιετικού κινδύνου. Το τέλειο άλλοθι. Γιατί; Διότι με τον τρόπο αυτόν οι ναζιστές, με τον υποτιθέμενο αντικομμουνισμό τους, συγκαταλέγονταν πλέον στους προστάτες της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον Δυτικό Κόσμο. Δεν ήταν πλέον οι εχθροί της δημοκρατίας, αλλά οι μεγάλοι προστάτες της. Επιπλέον με τον εχθρό αυτόν αποκτούσαν δυνατότητα παρέμβασης στο σύνολο των κρατών της Δύσης. Το μέγεθος και η ιδεολογική "ιδιορρυθμία" αυτού του εχθρού δικαιολογούσε απευθείας παρεμβάσεις σε όλα τα κράτη. Αυτή η οργάνωση ανέλαβε να δημιουργήσει όλα τα διεθνή όργανα, που υπηρετούσαν την παγκόσμια ειρήνη.
Για παράδειγμα τον ΟΗΕ. Σε οικόπεδο των Ροκφέλερ χτίστηκε το κτίριο του οργανισμού. Ο μακροβιότερος γραμματέας του ήταν ο διαβόητος Κουρτ Βαλτχάιμ. Αυτός, που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν ένας σκληρός ναζιστής με κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Καριέρα μεγάλη στον οργανισμό έκανε και ο επίσης διαβόητος Κόφι Ανάν. Άλλη μεγάλη προσωπικότητα με "ευαισθησίες". Το κουμάσι από το Κουμάσι της Αφρικής, διέπρεψε κι αυτό με την αξία του. Μάλλον σύμπτωση θα ήταν το γεγονός ότι ήταν σύζυγος της ανιψιάς του Ουόλεμπεργκ. Ενός δηλαδή από τους ιδρυτές και κύριους χρηματοδότες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Οι ίδιοι άνθρωποι για τους ίδιους λόγους και με το ίδιο αντικομμουνιστικό "άλλοθι" δημιούργησαν όλες τις διεθνείς οργανώσεις, οι οποίες ελέγχουν τον Πλανήτη. Η πρόσφατη περίπτωση της Σερβίας είναι η ιδανική, για να καταλάβει κάποιος το πώς ελέγχεται ο κόσμος από αυτές τις οργανώσεις. Αυτοί δημιούργησαν το ΝΑΤΟ, το οποίο επιτέθηκε στη Σερβία. Αυτοί δημιούργησαν και την Παγκόσμια Τράπεζα με πρώτο πρόεδρο τον Εβραίο Ευγένιο Μάγιερ. Τον πατέρα της Κάθριν Γκράχαμ, η οποία είναι ηγετικό στέλεχος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Την τράπεζα, που θα "βοηθούσε" τη Σερβία να "σωθεί" μετά την ισοπεδωτική επίθεση του ΝΑΤΟ. Αυτοί δημιούργησαν και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προεδρεύει η "Βρετανίδα" Ρόζαλιν Χίγγινς, η οποία δεν είναι άλλη παρά η Εβραία Ρόζαλιν Κοέν. Το δικαστήριο, το οποίο ίδρυσαν οι Αμερικανοί και το οποίο έχει δικαιοδοσία πάνω σε όλα τα κράτη εκτός από τις ΗΠΑ. Το δικαστήριο, το οποίο δεν έχει αρμοδιότητα πάνω σ' αυτούς —που αποδεδειγμένα με ψέματα οδηγούν το ΝΑΤΟ σε ανθρωποσφαγές— και θα δίκαζε "δίκαια" τους Σέρβους ηγέτες τους οποίους στοχοποίησε το ΝΑΤΟ.
Αυτές οι "μυστικές" ιδιωτικές Λέσχες —οι οποίες λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία—, ελέγχοντας οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Δικαστήριο κλπ., είχαν τη δυνατότητα να ελέγχουν το σύνολο της μεταπολεμικής τάξης. Όποιος δεν τους βόλευε, απλά αποβαλλόταν από την ιδιωτική τους διεθνή "νομιμότητα". Όποιος τους ενοχλούσε, απλά καταστρεφόταν, εφόσον, έχοντας πρόσβαση στα αρχεία όλων των μυστικών υπηρεσιών Δύσης και Ανατολής, μπορούσαν να τον καταστρέψουν με τα στοιχεία που διέθεταν. Όποιο κράτος τους αμφισβητούσε, καταδικαζόταν με κάποιο "ψήφισμα" του ευαγούς ιδρύματος με τον πομπώδη τίτλο ΟΗΕ. Όποιο κράτος επέμενε να τους ενοχλεί, απειλούταν με οικονομική καταστροφή. Μόνον όποιος λειτουργούσε υπέρ των συμφερόντων τους μπορούσε να κάνει ό,τι έγκλημα ήθελε, χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί, εφόσον έλεγχαν το Διεθνές Δικαστήριο. Δικό τους το "καρπούζι", δικό τους και το "μαχαίρι". Κύπριοι, Ταμίλ, Βιετναμέζοι, Κορεάτες, Ιρακινοί, Σέρβοι, Σομαλοί κλπ., γνωρίζουν ακριβώς αυτό το οποίο θέλουμε να πούμε. Μάτωσαν για να το μάθουν.
Για σχεδόν σαράντα χρόνια τα πάντα λειτουργούσαν τέλεια γι' αυτούς. Η Ευρώπη είχε γίνει "οικόπεδό" τους και αυτοί έχτισαν την αυτοκρατορία τους πάνω σ' αυτήν. Πάνω στα "χαλάσματα" που άφησε ο Χίτλερ "έχτισαν" το αμερικανικό "παλάτι". Δεν άφησαν την ευρωπαϊκή κεφαλαιοκρατία ν' αναπτυχθεί και έλεγχαν απόλυτα την αγορά της. Από εκεί και πέρα ήταν όλα εύκολα για εκείνους. Ήταν στην κυριολεξία "καταδικασμένοι" σε μια μόνιμη επιτυχία. Αμερικανοί, ναζιστές και Εβραίοι, βαθύπλουτοι και "δοξασμένοι" προστάτες της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον Πλανήτη. Εκ του ασφαλούς υψηλόβαθμοι καριερίστες και "δαιμόνιοι" επιχειρηματίες.
Μέσα από τους "διαδρόμους" της Λέσχης έκαναν καριέρες και περιουσίες. Μέσα από αυτήν τη χρυσή "μήτρα" παράχθηκαν όλα τα γνωστά σήμερα σε όλους Golden Boys. Άνθρωποι, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που εντάσσονταν στο "στεγανό" σύστημα ιδιωτικής εκπαίδευσης —το οποίο έλεγχε απόλυτα η Λέσχη— "ταξίδευαν" εκ του ασφαλούς μέχρι τις ύπατες θέσεις στις ηγεσίες των κρατών και των πολυεθνικών εταιρειών. Ξαφνικά όμως απειλήθηκαν με καταστροφή. Το πρόβλημα ξεκίνησε, όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Όταν δηλαδή κατέρρευσε το βασικό "συστατικό" του σχεδιασμού τους. Η βασική δικαιολογία για το "άλλοθί" τους. Ο μέγας εχθρός κατέρρευσε και τα κράτη δεν είχαν λόγο να υποτάσσονται σ' αυτούς.
Ξαφνικά, δηλαδή, βρέθηκαν σε μια κατάσταση, η οποία τους απειλούσε. Το ιδεολογικό δίπολο, που εγκλώβιζε τα κράτη και τους λαούς στη "μάντρα" τους, δεν υπήρχε. Τα εθνικά κράτη απειλούσαν με "επιστροφή" στο προσκήνιο και αυτό σήμαινε ότι οι Αμερικανοί και οι συνεργάτες τους κινδύνευαν με "αποπομπή" από την Ευρώπη και βέβαια από την αγορά της. Τα νέα κράτη, το οποία θα αναδύονταν από την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ, θα έκαναν την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη. Μυστικές υπηρεσίες θα κατέρρεαν και τα αρχεία τους θα δίνονταν στη δημοσιότητα. Αυτό από μόνο του έκανε πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.
Τι θα γινόταν, αν αποκαλυπτόταν ο ρόλος τους; Τι θα γινόταν, αν οι λαοί μάθαιναν την αλήθεια; Την αλήθεια για τη "βοήθεια" των Αμερικανών στον πόλεμο; Την αλήθεια για το ναζιστικό παρελθόν των "μεγάλων" Ευρωπαίων πολιτικών της μεταπολεμικής περιόδου; Την αλήθεια για το σταλινικό καθεστώς; Την αλήθεια για το "Ολοκαύτωμα" των συνεταίρων των ναζιστών; Η "παράσταση" απειλούνταν να κλείσει με βία για κάποιους. Είναι βέβαιον ότι θα υπήρχε βία, γιατί υπήρχε μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία των λαών. Αν ψάξει κάποιος σε όλα τα κράτη, θα διαπιστώσει εύκολα ότι όλοι οι συνεργάτες των ναζιστών, δοσίλογοι και χαφιέδες έγιναν ως δια μαγείας οι προστάτες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δεν είχε μόνον η Ελλάδα αυτό το "προνόμιο". Όλα τα κράτη της Ευρώπης ήταν εξίσου "προνομιακά".
Τότε αποφάσισαν να κάνουν αυτό το οποίο θα εξετάσουμε παρακάτω και το ονομάζουμε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Άρχισαν να μεθοδεύουν τα πράγματα, προκειμένου να "επιτεθούν" σε όλον τον κόσμο. Τότε αποφάσισαν ότι τους συμφέρει ,για να σταματήσουν την "ανάδυση" των εθνικών κρατών —και άρα την εκδήλωση των ειδικών συμφερόντων τους— να ιδρύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους ήταν πιο εύκολο να την ελέγχουν ως σύνολο και αυτοί την δημιούργησαν σύμφωνα με μαρτυρία του Τζώρτζ Μακ Γκι, επιφανούς μέλους της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Τότε αποφάσισαν να δώσουν σ' αυτό το ενιαίο υπερκράτος και το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με μαρτυρία του τραπεζίτη Τζακ Σάινκμαν, επίσης μέλους της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Με αυτήν την προετοιμασία φτάσαμε στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα. Ο "κύβος" είχε ριφθεί, όταν ο αυτοκράτορας της Μόσχας έγινε πιτσαδόρος. Έπρεπε πλέον να δράσουν, αν ήθελαν να επιβιώσουν ως κυρίαρχοι του Πλανήτη. Τότε αποφασίστηκε να κηρυχθεί ο "βουβός" Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η μόνη ιδιομορφία του είχε σχέση με την οικονομική του φύση. Σε όλα τα άλλα ήταν ένας πραγματικός Παγκόσμιος Πόλεμος. Στόχος του ήταν η εκ νέου ισοπέδωση του κόσμου, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και να τα επεκτείνουν. Ήταν μονόδρομος γι' αυτούς η επέκταση. Ό,τι επιχείρησε να κάνει ο Χίτλερ στην Ευρώπη και το εκμεταλλεύτηκαν οι ίδιοι, θα το επιχειρούσαν στο σύνολο του Πλανήτη. Θα κατέστρεφαν τα παραγωγικά κεφάλαια των λαών, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να επιβάλλουν μόνον τα δικά τους στην αγορά. Θα έβαζαν "λουκέτο" στα εργοστάσια και δεν θα τα βομβάρδιζαν. Σ' αυτόν τον σχεδιασμό υπήρχαν ρόλοι. Κάποιοι θα αναλάμβαναν τον ρόλο του Χίτλερ και κάποιοι άλλοι τον ρόλο του Πρέσκοτ Μπους.
Με τον Μπους τον πρεσβύτερο και τον Κλίντον —οι οποίοι ήταν μέλη αυτής της Λέσχης— να εναλλάσσονται στον ρόλο του "Χίτλερ", ξεκίνησε ο πόλεμος. Ο πρώτος ιδιωτικός πόλεμος στην ιστορία των ανθρώπων. Το γεγονός ότι στο Ιράκ επιτέθηκαν οι ΗΠΑ ή στη Σερβία το ΝΑΤΟ, δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Ο πόλεμος στο Ιράκ δεν ήταν πόλεμος των ΗΠΑ. Ήταν πόλεμος αυτών που τον πραγματοποιούσαν για τα προσωπικά τους κέρδη και οι οποίοι απλά έλεγχαν τον στρατό των ΗΠΑ. Ο πόλεμος στη Σερβία δεν ήταν πόλεμος των συμμάχων, που συνθέτουν το ΝΑΤΟ. Ήταν πόλεμος των ίδιων ανθρώπων, που τον πραγματοποιούσαν για τους ίδιους λόγους και απλά έλεγχαν τον στρατό της συμμαχίας. Ήταν ο πόλεμος των μελών της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και όλων των "δοχείων" γύρω από αυτήν.
Γύρω από τον μεταβλητό "Χίτλερ" της ναζιστικής Νέας Τάξης υπάρχουν οι μόνιμες "σταθερές". Οι Εβραίοι, που δρομολογούν τις συμπεριφορές και τις επιχειρηματολογίες τους. Άσχετα δηλαδή με το γεγονός ότι στη θέση του "Χίτλερ" εναλλάσσονται οι Μπους, οι Κλίντον κλπ., γύρω τους υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι είναι μόνιμα οι ίδιοι. Άνθρωποι επίσης της λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Εβραίοι στην πλειοψηφία τους. Άνθρωποι όπως οι Κίσινγκερ, Βούλφοβιτς, Ολντμπράιτ, Ράμσφελντ, Πέρλ, Χόλμπρουκ κλπ.. Γύρω από αυτούς κινούνται σταθερά άνθρωποι της Λέσχης όπως ο Πάουελ, η Ράις κλπ..
Αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο και πάντα για έναν πόλεμο απαιτείται η επιχειρηματολογία. Έπρεπε να βρεθεί ένας εχθρός, που θα "δικαιολογούσε" την αναγκαιότητά του. Κανένα πρόβλημα. Μόνοι τους χρηματοδότησαν την ισλαμική τρομοκρατία και μόνοι τους την πρόβαλαν στα δικά τους διεθνή ΜΜΕ. Στην αρχή ο Σαντάμ και μετά ο Μπιν Λάντεν, τούς έδωσαν το "άλλοθι" που χρειάζονταν. Πάνω σ' αυτό το "άλλοθι" έχτισαν την επιχειρηματολογία τους οι "θεωρητικοί" της Νέας Τάξης. Οι Εβραίοι Χάντιγκτον, Τσόμσκι και ένας "στρατός" ολόκληρος από Εβραίους των μίντια με επικεφαλής ένα από τα πλέον επιφανή στελέχη της Λέσχης τη διαβόητη Κάθριν Γκράχαμ της Ουάσιγκτον Ποστ. Ό,τι ήταν ο "αντικομμουνισμός" για τον Χίτλερ, έγινε η "αντιτρομοκρατία" για τον νέο "Χίτλερ" με τα πολλά πρόσωπα και την ίδια "ιερή" αποστολή. Την αποστολή να "σώσει" τον κόσμο.
Από εκεί και πέρα ήταν έτοιμοι να διεξάγουν τον πόλεμο που τους εξυπηρετούσε. Τον πόλεμο, που εξυπηρετούσε τα ιδιωτικά συμφέροντα των μελών της Λέσχης. Τα συμφέροντα των συνεταίρων. Τα συμφέροντα της τρόικας. Των Αμερικανών κεφαλαιοκρατών, των ναζιστών Ευρωπαίων μεγαλοαστών και βέβαια των Εβραίων. Απλά, επειδή ο "πόλεμος" αυτός απαιτούσε πολύ μεγάλη προσοχή στον χειρισμό του, τη διεξαγωγή του ανέλαβαν κατ’ αποκλειστικότητα οι Εβραίοι. Οι "Μωϋσήδες", που θα μας οδηγούσαν τον "παράδεισο" της Νέας Τάξης. Οι "Μωϋσήδες", που θα έπαιρναν τη "μαγκούρα" των διεθνών οργανισμών, για να οδηγήσουν τους λαούς στη "Γη της Επαγγελίας". Θα περνούσαν "ερήμους", θα έσχιζαν "θάλασσες" και θα μας οδηγούσαν.
Γιατί οι Εβραίοι θα αναλάμβαναν αυτόν τον τόσο σημαντικό ρόλο; Γιατί είναι οι απόλυτα ειδικοί στην άσκηση σκληρής εξουσίας μέσω του χρήματος. Οι απόλυτα ειδικοί στον έλεγχο και την καταστροφή του κεφαλαίου μέσω του χρήματος. Οι απόλυτα ειδικοί στη δημιουργία μονοπωλίων στην αγορά. Οι απόλυτα ειδικοί στον χειρισμό του ανώτατου κεφαλαίου των Πνευματικών Δικαιωμάτων. Οι απόλυτα ειδικοί στο να κρατούν στα χέρια τους δέκα φανερές εντολές και ταυτόχρονα να εισπράττουν πνευματικά δικαιώματα, σαν αυτές να ήταν άγνωστες. Οι απόλυτα ειδικοί στην επιχειρηματολογία της "κλάψας" του θύτη, του "εκφοβισμού" του θύματος και της "δαιμονοποίησης" ενός φανταστικού εχθρού, ο οποίος δικαιολογεί τα πάντα. Τρομοκράτες, που να σκοτώνουν συνέχεια και να κλαίνε πιο πολύ ακόμα και από τα θύματά τους, δεν υπάρχουν άλλοι εκτός από τους Εβραίους. Ολόκληρο "εργαστήριο" έχουν στήσει στο Ισραήλ.
Όταν θα ολοκληρωνόταν η καταστροφή, θα "έχτιζαν" από την αρχή την νέα αυτοκρατορία. Αυτή ήταν η δουλειά που θ' αναλάμβανε ο Μπους ο νεότερος. Ο τελειωμένος μεθύστακας. Ο "ήρωας" της εθνοφυλακής. Πάνω στα "συντρίμμια", που θα κληρονομούσε από τον "Χίτλερ" πατέρα του, θα έπαιρνε τον ρόλο του παππού του "Πρέσκοτ". Τον ρόλο αυτού, που θα διαχειριζόταν την κατάκτηση. Απλά, επειδή είναι μειωμένης αντίληψης και λίγο φαντασιόπληκτος, έκανε τον νέο πόλεμο στο Ιράκ, ο οποίος ήταν παντελώς ανώφελος και βέβαια περιττός. Ό,τι ήταν να πάρουν από το Ιράκ με στρατιωτικά μέσα το είχαν καταφέρει με τον πρώτο πόλεμο. Από εκεί και πέρα μόνον ζημιά μπορούσαν να πάθουν με την επανάληψή του.
Στο σημείο αυτό φαίνεται η ηλιθιότητα του junior. Ήθελε κι αυτός να παίξει με τα "στρατιωτάκια" και να παραστήσει τον στρατηλάτη. Ήθελε κι αυτός λίγο από τον ρόλο του Χίτλερ. Ήθελε κι αυτός να δείξει ότι είναι Chief and Commander. Το έδειξε με λάθος τρόπο σε λάθος χρόνο και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Έμπλεξαν οι ΗΠΑ σε μια κατάσταση, η οποία θα τους κοστίσει πάρα πολύ και δεν μιλάμε μόνον για χρήματα. Μιλάμε για μίσος και στοχοποίηση. Οι ΗΠΑ σήμερα είναι μισητές στο σύνολο του Πλανήτη. Έχουν στοχοποιηθεί ως διαρκής απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για μια δύναμη, η οποία συνδέει την ισχύ της με το "άλλοθι" του προστάτη.
Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι τα πάντα έχουν δρομολογηθεί και έχουν εφαρμοστεί από συγκεκριμένα πρόσωπα. Πρωταγωνιστές της κατάστασης είναι οι Μπους. Αυτοί δημιουργούν τα "χνάρια", τα οποία ακολουθούν οι διάδοχοί τους, είτε αυτοί λέγονται Κλίντον είτε Ομπάμα. Επιλέχθηκαν από τη Λέσχη οι Μπους να πρωταγωνιστήσουν στην ανθρώπινη ιστορία. Διατηρούσαν το οικογενειακό "δικαίωμα" από τον Πρέσκοτ Μπους. "Χρωστούσε" η Λέσχη στους Μπους και έπρεπε να τους δώσει σε ρόλους την ιστορική "αντιπαροχή" την οποία δικαιούνταν. Έτσι κάπως αντιλαμβάνεται η Λέσχη τη δημοκρατία. Μόνη της επιλέγει αυτούς που δημιουργούν τα "χνάρια" και οι λαοί επιλέγουν αυτούς που θα τα ακολουθήσουν. Σιγά μην άφηναν μερικούς Λατίνους στη Φλόριντα να απειλήσουν αυτό το "δικαίωμα" με την ταπεινή τους ψήφο.

Ο "Γκαίμπελς" της ναζιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Πόλεμος αυτού του μεγέθους δεν γίνεται, χωρίς να έχει τον "Γκαίμπελς" του. Χωρίς να έχει τους μηχανισμούς ελέγχου της πληροφορίας. Χωρίς να έχει τους μηχανισμούς παραπληροφόρησης. Χωρίς να έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί πρότυπα και στερεότυπα. Χωρίς να έχει τη δυνατότητα να τρομοκρατεί τους αντιδραστικούς. Αυτό ήταν απαραίτητο, γιατί έπρεπε από τη μία να εξασφαλίσουν συμμαχίες και από την άλλη να κάμπτουν τις αντιδράσεις των διαφωνούντων. Από την μία να μπορούν να "πείθουν" και από την άλλη να μπορούν να "απειλούν". Οι λαοί είχαν αντιστάσεις και αυτές έπρεπε να καμφθούν. Είτε με υποσχέσεις είτε με απειλές, έπρεπε να επιβάλουν τις απόψεις τους.
Όταν όμως επιχειρείς παγκόσμιο πόλεμο, ευνόητο είναι ότι όλα αυτά τα θέλεις σε ένα ανάλογο επίπεδο. Πρέπει να ελέγχεις την πληροφορία σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να επιβάλεις τη "σιωπή" στους αντιπάλους σου. Πρέπει να προωθείς μόνον την άποψη των δικών σου ανθρώπων. Πρέπει να επιβάλεις μόνον τα πρότυπα τα οποία σε συμφέρουν. Πρέπει να επιβάλεις σε όλο τον κόσμο τους κοινούς εχθρούς που έχεις επιλέξει ότι σε συμφέρουν. Πρέπει να μπορείς να τρομοκρατείς τον κόσμο. Να του δείχνεις τι μπορεί να πάθει, σε περίπτωση που θα μπει στο στόχαστρό σου. Να του δείχνεις τι hi tech μέσα διαθέτεις, για να τον εντοπίζεις και να τον "σέρνεις" στην τιμωρία.
Χρειάζεσαι δηλαδή ένα τεράστιο δίκτυο "πλύσης" εγκεφάλου. Ένα παγκόσμιο δίκτυο παραπληροφόρησης και μια "βιομηχανία" παραγωγής προπαγανδιστικού "υλικού". Ένα Χόλυγουντ, για παράδειγμα. Μια "βιομηχανία" παραγωγής προτύπων και συμπεριφορών. Μια "βιομηχανία" πνευματικού καταναγκασμού και βέβαια εκφοβισμού. Ποιος αμφισβητεί ότι οι ταινίες του Χόλυγουντ έχουν πειθαναγκαστικό στόχο; Ότι προβάλουν συγκεκριμένες νοοτροπίες και άρα προσπαθούν να "δικαιώσουν" τα πρότυπα και τους κοινωνικούς συμμάχους των σημερινών κυρίαρχων; Έχει δει κανένας έργο του Χόλυγουντ με ήρωα έναν βιομήχανο ή έναν εργάτη; Οι βιομήχανοι συνήθως παρουσιάζονται σαν "απειλή" για την κοινωνία. Μια "απειλή", την οποία κάποιοι "καλοί" αστοί πρέπει να σταματήσουν. Οι εργάτες παρουσιάζονται σαν οι βλάκες, οι οποίοι έχουν ανάγκη κάποιον αστό "οδηγό", για να τους σώσει. Ένα άβουλο κοινωνικό "έρμα". Οι "ήρωες" όλων των ταινιών είναι μόνιμα αστοί. Επιχειρηματίες έμποροι, στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες, κρατικοί υπάλληλοι κλπ..
Τα ανάλογα επιχειρούν και για τον δεύτερο στόχο τους. Εκείνους, τους οποίους δεν μπορούν να τους "πείσουν" με τα επιλεγμένα πρότυπά τους, προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν. Οι ταινίες με τους "υπερήρωες", που κυνηγούν τους "τρομοκράτες" σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη, χρησιμοποιώντας τα υπέρτατα τεχνολογικά μέσα, αυτόν τον στόχο έχουν. Να κάνουν επίδειξη των μέσων που διαθέτουν οι ισχυροί για την καταστολή. Να τρομάξουν όσους σκέφτονται την αντίδραση —και είναι δυνατόν να το ξανασκεφτούν—, βλέποντας τον εξοπλισμό τους. Να τους πείσουν ότι υπάρχουν πάντα πάνω τους κάποια άγρυπνα μάτια, που τους παρακολουθούν. Πού βρίσκουν την υποδομή και την τεχνογνωσία να δημιουργήσουν τέτοιες ταινίες; Γιατί στο Χόλυγουντ κατοικοεδρεύουν στρατιωτικοί και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών;
Επειδή όμως μιλάμε για εμπλοκή και των Εβραίων στην κατάσταση, θα πρέπει εκτός από το "ωφέλιμο" ν' αναζητήσουμε και το "τερπνό". Ως Εβραίοι δεν θα μπορούσαν ν' αντισταθούν στον πειρασμό και να μην προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν και εμπορικά αυτό το πανίσχυρο όπλο. "Ήρωας" το πετυχημένο στέλεχος στην ταινία, αλλά δεν παύει να είναι και καταναλωτικό πρότυπο. "Ήρωας" ο πράκτορας, αλλά γιατί να μην γίνει ακόμα πιο χρήσιμος γι' αυτούς; Οι ταινίες με τους "υπερπετυχημένους" δημιουργούν καταναλωτικά πρότυπα, τα οποία ωθούν τους πάντες στους δικούς τους "πάγκους". Μιλάμε για "βομβαρδισμό" ανελέητο. Φτάσαμε στο σημείο να μην γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι λαϊκή παράδοση και τι ακριβώς έχει δημιουργηθεί ως "παράδοση" μέσα στα γραφεία των στούντιο. Την παράδοση των διαμαντένιων δακτυλιδιών των αμερικανικών αρραβώνων, το Χόλυγουντ τη δημιούργησε. Κάποιοι παραγωγοί του Χόλυγουντ πληρώθηκαν από τους εμπόρους διαμαντιών και μετά έστειλαν εκατομμύρια αφελών στους πάγκους τους.
Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι, για να επιχειρήσουν όλοι αυτοί τον ιδιωτικό τους πόλεμο, θα έπρεπε να διαθέτουν τα μέσα, για να επιβληθούν στον Πλανήτη. Να έχουν το "δίκτυο", για να σπρώξουν την "παραγωγή" τους στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του Πλανήτη. Αυτά είναι υποχρεωτικά, αν θέλεις να φτάνει μόνον η άποψή σου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη χωρίς τα "παράσιτα" των αντιδραστικών. Πρέπει ο Πλανήτης να γνωρίζει μόνον ό,τι θέλεις εσύ να γνωρίζει. Να ελέγχεις όχι μόνον αυτά που λέγονται, αλλά κι αυτά που γράφονται. Να ελέγχεις ακόμα και τις εκδόσεις των βιβλίων. Κανένας συγγραφέας και κανένας φιλόσοφος να μην επιβιώνει, αν δεν είναι "ευθυγραμμισμένος" με την άποψή σου. Κανένας να μην γίνεται διάσημος, αν δεν είναι υποταγμένος σ' εσένα.
Εφόσον εμείς ισχυριζόμαστε ότι η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ξεκίνησε αυτόν τον Παγκόσμιο Πόλεμο, ευνόητο είναι ότι πρέπει να δούμε αν είχε υπό τον έλεγχό της αυτά τα μέσα. Είχε δηλαδή τα προσόντα να ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο; Βεβαίως και τα είχε. Τα είχαν οι Εβραίοι. Στους Εβραίους ανήκουν τα παγκοσμίου βεληνεκούς ΜΜΕ, ξεκινώντας από τα αμερικανικά ΜΜΕ. Τους ανήκουν και είναι υπό τον απόλυτο έλεγχό τους όλα τα μέσα μαζικής πληροφόρησης και προπαγάνδας στις ΗΠΑ. Τα περίφημα δίκτυα CBS, ABC, NBC και CNN. Τους ανήκει και είναι υπό τον έλεγχό τους ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στο περίφημο "πλυντήριο" συνειδήσεων του Χόλυγουντ.
Ο Σάμερ Ρέντστοουν (το γένος Ροθστάιν) έχει τον έλεγχο στο CBS, στη Viacom, στο MTV (πρόεδρος ο Μπράιαν Γκρέιντεν) και είναι ιδιοκτήτης της Black Entertainment Television. Πρόεδρος του CBS είναι ο Λέσλι Μουνβς, ο μεγάλος ανηψιός του Δαβίδ Μπεν Γκουριόν. Ο Μίκαελ Άισνερ είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της Disney-Capitol Cities, που κατέχει το ABC. Ο Ντέιβιντ Γουέστιν είναι πρόεδρος του ABC News. Ο Λόυντ Μπράουν είναι πρόεδρος του ABC Entertainment. Ο Νηλ Σαπίρο είναι πρόεδρος του NBC News. Ο Τζέφρυ Ζούκερ είναι επικεφαλής του NBC Entertainment, με τον Τζακ Μάγιερς δεξί του χέρι. Παρ' ό,τι ο Ρούπερτ Μέρντοχ του Fox δεν είναι Εβραίος, ο πρόεδρος της εταιρείας Μελ Καραμάζιν, ο νούμερο 2 Πήτερ Τσέρνιν κι οι Γκαΐλ Μπέρμαν και Σάντυ Γκρούσοου, είναι. Ο Μέρντοχ έχει λάβει πολλά βραβεία από διάφορα εβραϊκά ιδρύματα.
Ο Τζέιμι Κέλνερ είναι πρόεδρος της Turner Broadcasting. Ο Γουώλτερ Άιζακσον είναι διευθυντής ειδήσεων στο CNN, όπου βρίσκονται επίσης οι Γουλφ Μπλίτζερ, Λάρυ Κινγκ, Πάουλα Ζαν και η κόρη του Τεντ Κόππελ, Αντρέα. Ο Τζόρνταν Λεβίν είναι πρόεδρος της Warner Bros Entertainment. O Χάουαρντ Στίγκερ της Sony Corp. of America. Ο Ρόμπερτ Σίλερμαν είναι ιδρυτής της Clear Channel Communications. Ο Ιβάν Σέιντενμπεργκ είναι πρόεδρος της Verizon Communications. O Τέντυ Σέμελ (πρώην συμπρόεδρος στη Warner) στη Yahoo. O Μπάρυ Ντίλερ, πρώην ιδιοκτήτης της Universal Entertainment, είναι πρόεδρος της USA Interactive. Ο Τζόελ Κλάιν πρόεδρος των επιχειρήσεων Bertelsmann στην Αμερική (το μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα του κόσμου).
Τα ανάλογα αφορούν και τα μεγάλα έντυπα των ΗΠΑ. Ο Μορτ Ζούκερμαν, επικεφαλής του συμβουλίου προέδρων των Μείζονων Εβραϊκών Οργανισμών των ΗΠΑ είναι ιδιοκτήτης των US News, World Report, NY Daily News. Ο Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ Τζ. εκδίδει τους New York Times, την Boston Globe, κ.α. Ο Μάρτυ Πέρετζ την New Republic κι ο Γουίλιαμ Κρίστολ την Weekly Standard. Ο Ντόναλντ Γκράχαμ Τζ. είναι πρόεδρος στο Newsweek και στη Washington Post. O Μάικλ Λεντίν του σκανδάλου Ιράν - Κόντρας, εκδίδει το National Review. Ο Ρον Ρόζενταλ κι ο Φιλ Μπρονστάιν διευθύνουν την SF Chronicle. Ο Ντέιβιντ Σνάιντερμαν κατέχει τη Village Voice και άλλα εβδομαδιαία "εναλλακτικά" έντυπα. Στο Χόλυγουντ, που από Εβραίους πήρε τη σημερινή μορφή του ως "πλυντήριο", δεσπόζουν ο Στήβεν Σπήλμπεργκ, ο Ντέιβιντ Γκέφεν κι ο Τζέφρυ Κράντζμπεργκ της Dreamworks, ο Άισνερ της Disney, ο Άμυ Πασκάλ πρόεδρος της Columbia και πολλοί άλλοι.
Ό,τι δεν τους ανήκει ως ιδιοκτησία, απλά το ελέγχουν απόλυτα. Μόνον τους διευθύνοντες συμβούλους όλων αυτών των μηχανισμών να δει κάποιος, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Αυτή είναι η λίστα των Εβραίων CEO, οι οποίοι διοικούν τον παγκόσμιο μηχανισμό "παραγωγής" και "διασποράς" προπαγάνδας της Νέας Τάξης.
RICHARD BERNSTEIN. Western Publishing. childrens books
STUART BLOOMBERG. ABC Head of Entertainment Division.
PETER CHERNIN. 20th Century Fox. dec. 1992 new CEO
MARTIN S. DAVIS. Paramount Comm. CEO
BARRY DILLER. 20th Century Fox. CEO
MICHAEL D. EISNER. WALT DISNEY Co.
STEVEN FRIEDMAN. NBC Executive Producer Nightly News. Hired may 1990 under G.E. (gentile) owned NBC.
LEONARD HARRY GOLDENSON. ABC (Capital Cities ABC TV) (upto 1985. Thomas Murphy now CEO but with same Jewish management)
KATHERINE MEYER GRAHAM. Newsweek, Washington Post. Daughter of Eugene Meyer.
PETER GUBER. Columbia Pictures. 1989. Bought by SONY, Guber replaced Kaufman as CEO.
PETER KALIKOW. New York Post. Real estate devloper.
PETER R. KANN. Dow Jones, Wall St Journal, Barrons
VICTOR A. KAUFMAN. Columbia Pictures. CEO
CHARLES KOPPELMAN. EMI Records CEO
GARY HERSH. Capitol Records CEO
GERALD LEVIN. TIME/WARNER Comm. CO-CEO.
ROBERT MAXWELL. Daily News.
RONNESSEN MBS. Mutual Broadcasting SYS.
SAMUEL NEWHOUSE. Random House, Advanced Publications, Newhouse Broadcasting, (CTV), New Yorker Vogue, Mademoiselle, Glamour, Vanity Fair, HQ, Bride's, Gentleman's Quarterly, Self, House & Garden. Newspapers & mags.
MICHAEL OVITZ. Media magnate.
WILLIAM S. PALEY CBS CEO & founder of CBS. 1927. 1983 Partially retired.
SUMNER M. REDSTONE. Viacom MTV Nickelodeon QVC. CEO.
STEVEN J. ROSS. TIME/WARNER Comm. CEO.
JEFF SAGANSKY. CBS Head Entertainment Division.
DAVID SARNOFF. RCA NBC head entertainment div.
ROBERT SARNOFF. RCA NBC CEO (son of D. Sarnoff). RCA and NBC were bought by G.E. in 1986 but Jewish management still exists.
MICHAEL P. SCHULHOF. SONY. Vice chairman.
RICHARD SNYDER. Simon & Schuster.
LEONARD STERN. VILLAGE VOICE. HARTZ pets supply.
ARTHUR OCHS SULZBERGER. New York Times, family circle. McCall's, M. Frankel, J. Lelyveld, J. Rosenthal - all Jews.
BRANDON TARTIKOFF. Paramount pictures. Chairman.
LAWRENCE A. TISCH. CBS CEO TV, theaters, hotels, insurance. (Before him was 1928 William S. Paley son of russian jews. Retired 1983.)
LEW WASSERMAN.MCA Inc. CEO. 1991. Bought by SONY. but Wasserman still is CEO.
MORTIMER ZUCKERMAN. US News and World Report, DAILY NEWS. New ceo.
Μιλάμε για έναν ολόκληρο "στρατό", ο οποίος ελέγχει τα πάντα στην πληροφόρηση, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ και διαχέοντας την "είδηση" σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη. Έναν μηχανισμό, ο οποίος στην κυριολεξία αποφασίζει μόνος του ποιος θα γίνει διάσημος και άρα οικονομικά αποδοτικός σε όλους τους κλάδους των δραστηριοτήτων. Μόνοι τους δηλαδή χτίζουν τα "πρότυπα" και μόνοι τους αποφασίζουν ποιοι θα τα ενσαρκώσουν, βιώνοντας την απόλυτη "επιτυχία". Αν δεν ανήκεις στις επιλογές τους, δεν μπορείς να "προοδεύσεις", ακόμα κι αν είσαι ο Ίδιος ο Θεός. Πάντα θα είσαι πίσω από τους δικούς τους "εκλεκτούς". Θα "τρέχεις" σαν τον "άνεμο" και στα παγκόσμια "βάθρα" θ' ανεβαίνουν οι "κουτσοί".
Αυτή η ελεγχόμενη παραπληροφόρηση μαζί με το "πακέτο" των προτύπων και των διασήμων, που "παράγεται" στις ΗΠΑ, στη συνέχεια περνάει στην "αποικία" τους στην Ευρώπη, για να την αναμεταδώσουν οι δικοί τους άνθρωποι. Οι Εβραίοι της Ευρώπης. Αυτοί ελέγχουν και στην Ευρώπη σε ανάλογο βαθμό τα ΜΜΕ. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε τις προσπάθειες του αμερικανοϊσραηλινού βαρώνου των ΜΜΕ Χαΐμ Σαμπάν ν' αγοράσει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας, το KirchMedia. Αν προσθέσουμε την παρουσία του Μέρντοχ στην Ευρώπη, του Ρ. Λώντερ, του Κόνραντ Μπλάκ, του Ντε Μπενεντέτι, κλπ., καταλαβαίνουμε λίγο-πολύ τι γίνεται.
Ο "Γκαίμπελς" ήταν έτοιμος πλέον να "πείσει" τους λαούς ότι δεν ξέφυγαν από τον "κίνδυνο" μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Προσπάθησαν να τους "πείσουν" ότι "κινδυνεύουν" από την "τρομοκρατία" και άρα ότι είχαν ανάγκη τον υπερατλαντικό "σωτήρα". Μόνον η δική του φωνή ακουγόταν στον κόσμο. Ο Εβραίος "Γκαίμπελς" και οι μηχανισμοί του θα μετέφεραν σε όλο τον κόσμο όχι μόνον τις υποσχέσεις, αλλά και τις απειλές. Αυτός θα τους ενημέρωνε για το τι παθαίνουν οι "κακοί", όταν δεν υπακούνε στον "σωτήρα". Η "σωτηρία" ήταν υποχρεωτική για όλους. Ακόμα κι αυτοί που δεν ήθελαν, θα "σώζονταν" υποχρεωτικά. Αν αρνούνταν, θα είχαν την τύχη των θαμώνων του Γκουαντάναμο. Απαγορευόταν ν' αντιστέκονται σε κάποιον, ο οποίος είχε απευθείας "διάλογο" με τον Κύριο. Στον νέο Μωυσή με τις νέες "εντολές" και την πυρηνική "μαγκούρα".

Οι "Κάιτελ" και "Ρόμελ" της ναζιστικής Νέας Τάξης.
Από τη στιγμή που μελετήσαμε τις δυνατότητες της προπαγάνδας για έναν τέτοιον πόλεμο, αυτό το οποίο θα κάνουμε είναι να εξετάσουμε τον ίδιο τον πόλεμο. Από εδώ και πέρα, δηλαδή, θα τα εξετάσουμε όλα με όρους πολέμου. Θ' αναζητήσουμε τους Εβραίους "επιτελάρχες", "στρατηγούς" και βέβαια τα "όπλα" τους. Απλά, για να το καταλάβει κάποιος αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει το ζητούμενο αυτού του πολέμου. Ποιο ήταν το ζητούμενο; Αυτό που είναι το ζητούμενο για όλους τους πολέμους. Να καταστρέψουν το κεφάλαιο των αντιπάλων τους και να μείνουν μόνοι κυρίαρχοι πάνω στην "κατάκτησή" τους. Απλά, το καινούργιο στοιχείο εδώ είναι αυτό το οποίο αναφέραμε πιο πάνω. Δεν βομβάρδισαν τα εργοστάσια των εχθρών τους, αλλά τους έβαλαν "λουκέτο". Δεν κατέκτησαν τα χωράφια τους, αλλά τους ανάγκασαν να τους τα πουλήσουν. Αυτό σημαίνει ότι απέκτησαν ολοκληρωτικό έλεγχο των παραγωγικών μέσων των αντιπάλων τους και στην περίπτωσή μας του ολόκληρου του Πλανήτη. Από εκεί και πέρα, ως νικητές των πάντων, έλεγχαν με απόλυτο τρόπο την αγορά. Οι νικητές των νικητών έλεγχαν την Παγκόσμια Αγορά.
Πότε και πώς διεξάχθηκε αυτός ο πόλεμος; Ο Παγκόσμιος Πόλεμος των Εβραίων; Ο πόλεμος ξεκίνησε το 1991. Οι Αμερικανοί, υπό την καθοδήγηση των Εβραίων, επιτέθηκαν στο Ιράκ, για να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι η "τρομοκρατία" είναι οργανωμένη σε επίπεδο κράτους και άρα ότι έχει νόημα η χρήση στρατιωτικής βίας. Αυτό όμως ήταν η δικαιολογία. Το ζητούμενο ήταν ο "παραδειγματισμός". Στόχος τους ήταν να τρομοκρατήσουν τους λαούς και τα κράτη τους, ώστε, σε περίπτωση που θα ήταν ανυπάκουα, να γνωρίζουν ότι θα είχαν την τύχη του Ιράκ. Το ζητούμενο ήταν να επιβάλουν μια μαζική φοβία στους λαούς, ώστε να αποκτήσουν αν όχι την υποστήριξή τους τουλάχιστον την απάθειά τους. Οι live μεταδόσεις των πολεμικών επιχειρήσεων αυτόν τον στόχο είχαν. Να τρομοκρατήσουν όποιους τις έβλεπαν. Να σκέφτεται ο καθένας ότι μπορεί να βρεθεί στη θέση είτε των Ιρακινών είτε των Σέρβων.
Ταυτόχρονα με αυτόν τον "πόλεμο" εντυπώσεων ξεκίνησε και ο πραγματικός πόλεμος, ο οποίος στόχευε το πραγματικό κεφάλαιο των λαών. Ποιοι ήταν οι "επιτελάρχες" του "Χίτλερ"; Οι Εβραίοι που τον περιέβαλαν με επικεφαλής τον Κίσινγκερ. Τον "Κάιτελ" της Νέας Τάξης. Αυτοί αποφάσιζαν και αυτοί έδιναν εντολές στους Εβραίους "στρατηγούς" για την εφαρμογή της επίθεσης. "Στρατηγοί" ήταν όλοι αυτοί, που έκαναν "επιθέσεις" στον παραγωγικό μηχανισμό της ανεπτυγμένης Δύσης και της υπανάπτυκτης Ανατολής. "Αρχιστράτηγος" πεδίου ήταν ο Εβραίος Γκρίνσπαν, επικεφαλής του "όπλου" που ονομάζεται Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. "Στρατηγός" ήταν ο Εβραίος Γούλφενσον της Παγκόσμιας τράπεζας. "Στρατηγός" ήταν ο Εβραίος Τρισέ της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. "Στρατηγός" ήταν ο Εβραίος Ackermann της Ντόιτσε Μπανκ. Αυτοί συνεργάστηκαν μεταξύ τους και ισοπέδωσαν τα πάντα.
Την "επίθεση" ξεκίνησε ο "αρχιστράτηγος" της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ με στόχο το σύνολο των κρατών. Ο διοικητής της κεντρικής δημόσιας τράπεζας των ΗΠΑ με τα ιδιωτικά κεφάλαια. Της δημόσιας τράπεζας των ΗΠΑ με τα ιδιωτικά κεφάλαια της Λέσχης. Με τη μείωση των επιτοκίων στόχος τους έγινε να "πλημμυρίσουν" τη Δύση με "φτηνό" χρήμα, ώστε να καταστρέψουν το βιομηχανικό της κεφάλαιο. "Γιγαντώθηκαν" αφύσικα με τον "αέρα" των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ και μετά βγήκαν στον Πλανήτη να "σαρώσουν" τα πάντα. Με τη συνεργασία των "στρατηγών" της άλλης πλευράς του ωκεανού ισοπέδωσαν τα πάντα. Αυτοί έριξαν το χρήμα στην αγορά με τρόπο που να καταστρέφει το κεφάλαιο. Χρηματοδότησαν το εμπόριο και αυτό εξουθένωσε την παραγωγή.
Με φτηνό χρήμα οι έμποροι μέσα σε λίγα χρόνια εξόντωσαν τους παραγωγούς. Σίτιμπανκ, Ντόιτσε Μπάνκ υπό τις ευλογίες της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας σάρωσαν τα πάντα. Αυτές έδιναν τον "ρυθμό" και ακολουθούσαν όλες οι τράπεζες της Ευρώπης. Το άφθονο χρήμα έκανε "άχρηστο" το βιομηχανικό κεφάλαιο και αυτό τους έβαλε "λουκέτο". Ο "βομβαρδισμός" της Ευρώπης ήταν πλήρης και απόλυτα "ισοπεδωτικός". Μέσα σε ελάχιστα χρόνια το σύνολο της παραγωγής της Δύσης μεταφέρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην Κίνα. Η Δύση έμεινε παντελώς άνεργη. Η εξαφάνιση των παραγωγών και ο έλεγχος της αγοράς από τους εμπόρους έδωσε "σάρκα και οστά" στο ανώτατο κεφάλαιο των Πνευματικών Δικαιωμάτων. Το κεφάλαιο της Λέσχης. Η αυτοκρατορία είχε αρχίσει να "υψώνεται" πάνω σε νεκρά "κουφάρια" εργοστασίων.
Για να μην αντιδρούν οι λαοί σ' αυτήν την καταστροφή, χρησιμοποιήθηκαν χρήματα, ώστε να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μια νέας πρωτοφανούς και "μυστηριώδους" οικονομίας, η οποία δημιουργεί ανάπτυξη και ευημερία χωρίς παραγωγή. Μιας νέας οικονομίας, η οποία δημιουργεί χρήμα από το χρήμα. Μιας νέας οικονομίας, η οποία μπορεί να συντηρεί κάποιον, χωρίς να είναι απαραίτητο αυτός να εργάζεται. Σύμφωνα με τη λογική αυτής της νέας οικονομίας μόνον οι "κατώτεροι" εργάζονται και αυτοί βρίσκονταν κάπου στην Κίνα. Όλες αυτές οι "ψευδαισθήσεις" δημιουργήθηκαν από το φτηνό χρήμα και τον υπερδανεισμό, είτε αυτός αφορούσε τα "μη παραγωγικά" κράτη είτε τα "άνεργα" νοικοκυριά. Τα δάνεια είχαν περάσει και στον απλό κόσμο και γι' αυτόν τον λόγο δεν αντέδρασαν οι λαοί στη στιγμή της καταστροφής. Οι Εβραίοι στην πραγματικότητα "εξαγόρασαν" την απάθεια τους. Τους "νάρκωσαν", προκειμένου να μην αντιδράσουν μπροστά στην καταστροφή.
Την ίδια ώρα που η Δύση ισοπεδωνόταν με αυτόν τον περίεργο "βομβαρδισμό" χρήματος, τα ίδια συνέβαιναν και στον υπόλοιπο κόσμο. Τον "υπανάπτυκτο" κόσμο. Εκεί είχε αναλάβει τη μάχη ο άλλος Εβραίος "στρατηγός" των "ναζιστών" της Νέας Τάξης. Ο "Ρόμελ" της οικονομικής "ερήμου" του Πλανήτη. Ο διαβόητος Γούλφενσον της Παγκόσμιας Τράπεζας. Της Τράπεζας, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες του ίδιου του πρώην αντιπροέδρου της Τζόζεφ Στίγκλιτς, όχι μόνον δεν βοηθούσε τα κράτη να ξεφύγουν από τις κρίσεις, αλλά αντίθετα εμπλεκόταν απευθείας σ' εκείνες τις κρίσεις. Το "φτηνό" χρήμα οδήγησε στον εγκληματικό υπερδανεισμό των υπανάπτυκτων χωρών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την "ομηρία" τους.
Τα χρήματα εκείνα δεν είχαν κανέναν αναπτυξιακό στόχο και απλά δόθηκαν, γιατί αυτό συνέφερε τον "πόλεμο" των ισχυρών. Μετατράπηκαν σε διαφθορά και τα κράτη στην πραγματικότητα καταστράφηκαν. Με τα χρήματα εκείνα δεν χτίστηκε ούτε ένα σχολείο, ένα εργοστάσιο ή ένα νοσοκομείο. Τα χρήματα εκείνα έγιναν βίλες, σκάφη αναψυχής, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, αμοιβές πόρνων, πολυτελή αυτοκίνητα διεφθαρμένων αξιωματούχων. Σε κράτη θεόφτωχα ξεπηδούσαν μέσα σε μια νύχτα δισεκατομμυριούχοι διεφθαρμένοι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι τα "έδεναν" απόλυτα με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
Οι λαοί στην κυριολεξία λιμοκτονούσαν κάτω από τις ανάγκες κάλυψης του δανεισμού τους και ξεπουλούσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν. Ορυχεία, πετρελαιοπηγές, φυτείες κλπ., πήγαν μέσα σε λίγα χρόνια στα χέρια των πολυεθνικών. Το αίμα κυλούσε άφθονο σ' εκείνες τις περιοχές. Ο ανεπτυγμένος κόσμος δεν αντιδρούσε, γιατί απλούστατα οι εγκληματίες είχαν εξασφαλίσει αν όχι τη συνενοχή του σίγουρα τη σιωπή του. Έχοντας συνδέσει την ποιότητά της ζωής του με την τεχνολογία μπορούσαν να τον διατηρούν σε μια μόνιμη ομηρία, ελέγχοντας την ενέργεια. Ελέγχοντας δηλαδή τη βασική προϋπόθεση, για να μπορεί να λειτουργεί η τεχνολογία αυτή. Οι "Επτά Αδερφές" των πετρελαίων γνώριζαν το "παιχνίδι" του εκβιασμού και προκαλούσαν κρίσεις, κάθε φορά που η ανθρωπότητα αντιδρούσε στα εγκλήματα του συστήματος.  
Κοντά σ' αυτές τις εκβιάστριες, οι οποίες βασίζονταν στην πολυτιμότητα και το πεπερασμένο της ενέργειας, διακρίθηκαν και άλλοι, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να μπορούν να εκβιάζουν. "Πρωταθλητής" του είδους η εβραϊκή De Beers. Η εταιρεία που αιματοκύλισε —κι εξακολουθεί να το κάνει— ολόκληρη την Αφρική. Η εταιρεία με τα χιλιάδες εγκλήματα στο ενεργητικό της. Χιλιάδες δολοφονίες αντιδραστικών, χιλιάδες ακρωτηριασμούς πολιτών και πραγματικά στρατόπεδα συγκέντρωσης-εργασίας για τους δούλους της τρίτης χιλιετίας. Η εταιρεία, η οποία μαζί με το Χόλυγουντ δημιούργησε την παράδοση του Diamond Ring. Κατά πόδας ακολουθούσαν οι φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες εκτός των άλλων είχαν εξασφαλίσει εκατομμύρια "πειραματόζωων".
Από τη στιγμή που με τον υπερδανεισμό "έδεσαν" το σύνολο των κρατών του Πλανήτη στο "άρμα" τους, ήταν εύκολο γι' αυτούς να "στοχοποιήσουν" πιο συγκεκριμένους στόχους. Στόχος τους έγιναν οι ίδιοι οι λαοί των πιο ανεπτυγμένων κρατών και τα προσωπικά ή συλλογικά τους πλούτη. "Σκόρπισαν" χρήμα, για να εκδηλώσουν τη μαζική επίθεση και έπρεπε να το "μαζέψουν". Άρα έβαλαν ως στόχο τις καταθέσεις των ανθρώπων των ανεπτυγμένων κρατών και τις συλλογικές τους καταθέσεις, οι οποίες βρίσκονταν στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Ελέγχοντας τα διεθνή όργανα και τις κυβερνήσεις των διεφθαρμένων, τους οποίους οι ίδιοι δημιούργησαν και επέβαλαν στις θέσεις τους, ήταν εύκολο να το πετύχουν. Τους ήταν εύκολο να σπάζουν τα προστατευτικά "φράγματα" των εθνικών οικονομιών. Ό,τι νόμο ήθελαν μπορούσαν να τον περάσουν μέσα σε μια νύκτα. Όποιος αντιδρούσε, ήταν εύκολο να φύγει από τη "μέση".
Οι "επιτελάρχες" και οι "στρατηγοί" έπρεπε πλέον ν' ανοίξουν τον δρόμο για τους "λοχαγούς". Η μάχη θα πήγαινε πλέον στο τακτικό επίπεδο. Στο επίπεδο, το οποίο θα τους επέτρεπε τη λεηλασία των λαών μέσω του χρηματιστηρίου. Μόνοι τους αποφάσισαν, νομοθέτησαν και εκτέλεσαν το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα όλων των εποχών. Έβαλαν τους λαούς μέσα στα χρηματιστήρια και τους λεηλάτησαν εκ του ασφαλούς. Όπου δεν τους έφταναν τα χρήματα να το κάνουν, απλά νομοθετούσαν εις βάρος των νόμων, οι οποίοι υπήρχαν και μέχρι τότε διασφάλιζαν τους επενδυτές. Αυτοί αποφάσισαν να γίνεται το χρηματιστηριακό "παιχνίδι" στην κυριολεξία με "αέρα". Γνωρίζοντας το "παιχνίδι", γνώριζαν πότε έπρεπε να μπουν με "αέρα" και πότε να βγουν εκ του ασφαλούς με τη "λεία" τους.
Αυτό το παιχνίδι το έπαιξαν και πάλι οι δικοί τους άνθρωποι με επικεφαλείς τους Εβραίους "Λοχαγούς". Τέτοιοι ήταν οι γνωστοί Μπάφετ και Σόρος και οι πιο άγνωστοι τύπου Μπλακφαϊν της Γκόλντμαν Σακς, Schwab της ομόνυμης εταιρείας, Fuld της Λέμαν Μπρόδερς κλπ.. Αυτοί λεηλατούσαν το ένα χρηματιστήριο μετά το άλλο και άρα τον έναν λαό μετά τον άλλο. Αφού απέκτησαν το σύνολο του πλούτου της αγοράς και των τραπεζών, συνέχισαν τα "παιχνίδια" τους. Με "όργανα" τις δικές τους επενδυτικές τράπεζες, άρχισαν να "μολύνουν" τη χρηματοοικονομική αγορά με "τοξικά" ομόλογα. Ποιος ήταν ο στόχος τους; Να λεηλατήσουν και τους "κουμπαράδες" των λαών. Τα χρήματα δηλαδή τα οποία δεν βρίσκονταν στην αγορά. Τα χρήματα, τα οποία βρίσκονταν στα ταμεία των μεγάλων ΔΕΚΟ. Τα χρήματα των συνταξιούχων, τα οποία "λίμναζαν", γιατί γι' αυτόν τον λόγο συγκεντρώθηκαν. Για να λειτουργούν ως "δεξαμενή" αποταμίευσης για τους απόμαχους της εργασίας.
Τα "τοξικά" τους εκεί κατευθύνονταν. Ομόλογα, τα οποία δεν θα τα αγόραζε ποτέ ένας λογικός ιδιώτης, έγιναν επενδυτικά "φιλέτα" για κρατικές επιχειρήσεις και ασφαλιστικά συστήματα. Οι πρώτες καταστρέφονταν και παρέδιδαν τον συγκεντρωμένο πλούτο τους χωρίς καμία αντίσταση και τα ασφαλιστικά ταμεία "άδειαζαν", χωρίς να διαμαρτύρεται κανένας. Η δύναμη τεράστιων δημοσίων επιχειρήσεων έγινε "τοξικά" χαρτιά" άνευ αξίας. Ο πλούτος μιας ολόκληρης γενιάς εργαζομένων της Δύσης έγινε "τοξικά" χαρτιά άνευ αξίας.
Από τη στιγμή που το κατάφεραν αυτό, ήταν εύκολο να επαναλάβουν στις κατεστραμμένες πλέον χώρες αυτά τα οποία έκαναν εξ αρχής στις υπανάπτυκτες. Να τις οδηγήσουν στον υπερδανεισμό και να τις λεηλατήσουν εκ νέου. Ν' αρπάξουν αυτά τα οποία οι λαοί θεωρούσαν "ιερά και όσια" και τα οποία μέχρι τότε δεν διαπραγματεύονταν. Αυτός ήταν ο σχεδιασμός. Με τα χρήματα των λαών θα λεηλατούσαν τους ίδιους τους λαούς. Αφού σε πρώτη φάση τις κατέστρεψαν παραγωγικά και οδήγησαν τους λαούς τους στη φτώχεια, ευθυγραμμίζοντάς τους με τις "Μπανανίες", στη δεύτερη φάση θα τις λεηλατούσαν εκ του ασφαλούς.
Έχοντας υπό την απόλυτη εξουσία τους τις διεφθαρμένες ηγεσίες, ήταν εύκολο να το καταφέρουν. Με τα χρήματα που τους άρπαξαν από τα χρηματιστήρια, αγόραζαν πάμφθηνα τις δημόσιες επιχειρήσεις τους. Τις επιχειρήσεις, τις οποίες φρόντισαν από νωρίς να φθείρουν οι ίδιοι. Να τις φθείρουν, είτε αρπάζοντας τα χρήματά τους είτε ωθώντας τις σε λανθασμένες κινήσεις. Οι "Λοχαγοί" όμως δεν ήταν δυνατόν να το κάνουν αυτό μόνοι τους. Ήταν πολύ ξένοι και πολύ ορατοί για να το κάνουν οι ίδιοι σε όλα τα κράτη.
Άρα εκ των δεδομένων έπρεπε να περιοριστεί και πάλι το πεδίο της "μάχης" σε πιο μικρό χώρο. Σε κάθε χώρα δηλαδή έπρεπε να χρησιμοποιηθούν "λοχίες". Η κάθε χώρα έχει τους δικούς της. Ποιοι είναι αυτοί; Ας αναζητήσει κάποιος μέσα στο κάθε κράτος τους "μικρούς", οι οποίοι μεθόδευσαν την επικράτηση των "μεγάλων" και επωφελήθηκαν από την επικράτησή τους. Ποιοι στην Ελλάδα, για παράδειγμα, επωφελήθηκαν από αυτήν την κατάσταση; Κάποιοι συγκεκριμένοι λεηλάτησαν τον κόσμο στο χρηματιστήριο. Κάποιοι επίσης συγκεκριμένοι "ροκάνισαν" τα θεμέλια των μεγάλων ΔΕΚΟ και άνοιξαν τον δρόμο για την ολοκληρωτική "κατάληψη" της χώρας; Ποιοι ήταν αυτοί, που στην Ελλάδα "διέπρεψαν" σ' αυτό το διάστημα της "μάχης".
Αυτοί είναι οι "λοχίες" και όλοι τους γνωρίζουμε, άσχετα αν δεν κατανοούμε τους στόχους τους και δεν βλέπουμε τις "στολές" τους. Εβραίοι "λοχίες" ήταν ο Φάις, ο Ζούλοβιτς, ο Ρέστης και πολλοί άλλοι, που θησαύρισαν από το έγκλημα του χρηματιστηρίου. Εβραίος "λοχίας" ήταν ο Μανασής, που "ροκάνισε" τον κτηνώδη ΟΤΕ, μέχρι να τον παραδώσει αδύναμο στους Εβραίους "Λοχαγούς", που παρίσταναν τους επενδυτές. Εβραίος "λοχίας" ήταν ο Μωϋσης, που έκανε τα ίδια στη ΔΕΗ. Τέτοιοι υπήρχαν πολλοί και αυτοί ήταν που έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στον ελληνικό λαό, γιατί απλούστατα δεν φαινόταν ο ρόλος τους. Παρίσταναν τους Έλληνες και περνούσαν απαρατήρητοι. Τα ίδια έκαναν Εβραίοι ομοεθνείς τους σαν Γερμανοί στη Γερμανοί, σαν Ιταλοί στην Ιταλία, σαν Ρουμάνοι στη Ρουμανία και παντού στον ανεπτυγμένο κόσμο.
Αυτό το ιδιόμορφο "στράτευμα" ήταν που πέτυχε τον βασικό στόχο του πολέμου. Τον βασικό στόχο του κάθε παγκόσμιου πολέμου. Τον στόχο ν' αφαιρεθούν τα κεφάλαια από τα χέρια των λαών, επιβεβαιώνοντας απόλυτα μια βασική στρατιωτική αρχή, η οποία θέλει την κατάκτηση να υπάρχει μόνον εκεί όπου πατάνε οι "πεζικάριοι". Αυτοί αφαίρεσαν από τους λαούς τα κεφάλαια, τα οποία ο ανθρώπινος πολιτισμός "αποφάσισε" να δημιουργήσουν οι λαοί και να κρατούν στα χέρια τους, γιατί είναι απόλυτα εξαρτημένοι από αυτά. Ποια είναι αυτά; Όλα τα κοιτάσματα των μη ανανεώσιμων πόρων του Πλανήτη. Οι τηλεπικοινωνιακές, ενεργειακές, υδρευτικές υποδομές. Το σύνολο των αμυντικών, υγειονομικών, ασφαλιστικών και τραπεζικών συστημάτων. Οι γεωργικές εκτάσεις. Αν σ' αυτό συνυπολογίσει κάποιος ότι διατηρούν και το σύνολο σχεδόν των Πνευματικών Δικαιωμάτων της τεχνογνωσίας του συνόλου των βιομηχανικών κλάδων, αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει. Μέχρι και το οδικό δίκτυο έχουν βάλει ως στόχο απόκτησής του. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτήν τη στιγμή δεν ελέγχουν απλά το σύνολο του Πλανήτη, αλλά τους ανήκει ο Πλανήτης.
Πέτυχαν δηλαδή τελειωτικά τον στόχο τους. Τον ανεκπλήρωτο στόχο του Χίτλερ. Απλά η ιδιομορφία εδώ είναι ότι το κεφάλαιο αυτό δεν το πήρε ένα ναζιστικό καθεστώς μιας συγκεκριμένης χώρας, αλλά η ναζιστική "συμμορία" συγκεκριμένων ιδιωτών. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να προσέξει ο αναγνώστης, γιατί αυτό το οποίο θα πούμε είναι ιδιαίτερα "λεπτό". Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι όλα αυτά έγιναν στο όνομα των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ. Ο αμερικανικός λαός είναι εξίσου θύμα της σημερινής κατάστασης. Το αμερικανικό κράτος είναι τόσο υπερχρεωμένο, που μοιάζει περισσότερο με το Μπαγκλαντές, παρά με δυτική δημοκρατία. Έτσι όπως πάνε, σε λίγο καιρό όχι βίζα, αλλά εμβολιασμούς θα χρειάζεται κάποιος, για να τις επισκεφτεί. Έντεκα τρισεκατομμύρια δολάρια χρωστάνε οι ΗΠΑ. Νούμερο, το οποίο πριν λίγες δεκαετίες μόνον οι μαθηματικοί γνώριζαν.
Ο λαός τους είναι άνεργος και υπερχρεωμένος. Χάνουν καθημερινά τα σπίτια τους. Τρία εκατομμύρια εξώσεις εκδόθηκαν μόνον τον τελευταίο καιρό. Ολόκληρες γειτονιές εκκενώνονται και δίπλα τους στήνονται καταυλισμοί κατεστραμμένων νεόπτωχων. Οι homeless καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι είναι εξαρτώμενοι από τα δημόσια συσσίτια. Η δημόσια εκπαίδευση έχει καταρρεύσει. Με όπλα πηγαίνουν οι μαθητές στα σχολεία. Κοινωνική πολιτική δεν υφίσταται καν. Πενήντα εκατομμύρια είναι επισήμως οι ανασφάλιστοι. Το σύστημα υγείας είναι "προηγμένο" μόνον για τους πλούσιους και "ανοικτό" για τους φτωχούς μόνον όταν αυτοί δέχονται να κάνουν τα τζάμπα "πειραματόζωα".
Είναι δεδομένο λοιπόν ότι δεν υπάρχει αμερικανική αυτοκρατορία. Υπάρχει η ιδιωτική αυτοκρατορία των μελών της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Η αυτοκρατορία κάποιων πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν είναι καν Αμερικανοί. Στην πραγματικότητα μιλάμε για την πρώτη εβραϊκή αυτοκρατορία. Μέσα σε λίγα χρόνια ολοκληρώθηκε η καταστροφή. Οι νικητές Εβραίοι τα είχαν ισοπεδώσει και τα είχαν λεηλατήσει όλα. Σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, τα κράτη έχουν μια οικονομική "ομοιογένεια". Την ομοιογένεια της καταστροφής. Την ομοιομορφία των κατεστραμμένων. Η κατάσταση όμως αυτή είναι οριακή, γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτε. Στην κυριολεξία ιδιωτικοποιήθηκε ο Πλανήτης από τους ιδιώτες που προκάλεσαν τον πόλεμο και τον κέρδισαν. Ελάχιστα άτομα στον κόσμο έχουν συγκεντρωμένο στα χέρια τους πλούτο, περισσότερο απ' όσο έχουν όλοι οι λαοί μαζί.

Οι δοσίλογοι της Νέας Τάξης.
Από τη στιγμή που περιγράφουμε καταστάσεις, οι οποίες στα βασικά τους στοιχεία είναι όμοιες μεταξύ τους, ευνόητο είναι ότι θα είναι όμοιες και στα δευτερεύοντα. Όταν λοιπόν εμείς λέμε ότι η ναζιστικού τύπου Νέα Τάξη "κατάκτησε" όλα τα κράτη του κόσμου, αναζητούμε τα δευτερεύοντα αυτής της κατάστασης. Εύκολα αντιληφθήκαμε ότι ένα κράτος το "κατακτάς" με δάνεια και δεν είναι απαραίτητες οι βόμβες. Εύκολα αντιληφθήκαμε ότι ένας νικητής "στρατηγός" δεν είναι απαραίτητα στρατιωτικός, αλλά μπορεί να είναι και τραπεζικός. Αυτό το οποίο πρέπει ν' αντιληφθούμε τώρα είναι το πώς "κρατάς" αυτά που έχεις κατακτήσει και αυτό μάλλον είναι και το πιο δύσκολο. Τα προβλήματα των ναζιστών στην Ελλάδα δεν τελείωσαν όταν ύψωσαν τη σβάστικα στην Ακρόπολη. Κάπου εκεί μάλλον άρχισαν.
Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχουν αυτές οι ομοιότητες στην "κατάκτηση", τι αναζητούμε; Τις κοινές πρακτικές την επομένη των κατακτήσεων. Τι έκαναν οι ναζιστές στις κατακτημένες χώρες; Για να μην προκαλούν τους λαούς, διόρισαν κυβερνήσεις δοσίλογων. Έδωσαν μια "βιτρίνα" ελευθερίας στα κράτη και από εκεί και πέρα έλεγχαν τα πάντα. Αυτοί διόριζαν τους δοσίλογους ηγέτες και αυτοί τους έλεγχαν απόλυτα. Άρα τι αναζητούμε; Τους σύγχρονους δοσίλογους. Τις σύγχρονες δοτές κυβερνήσεις των "Πεταίν" και των "Τσολάκογλου". Αναζητούμε τους δοσίλογους, τους οποίους τους έχουν ανάγκη οι "κατακτητές", προκειμένου να μην χάσουν τις "κατακτήσεις" τους. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε ένα "τρυκ", γιατί προσπαθούμε να συνδέσουμε έννοιες παλιές με πρόσωπα σύγχρονα και αυτό δεν είναι εύκολο στην κατανόησή του.
Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πώς καταλαβαίνει κάποιος τον δοσίλογο; Έχει κάποια κέρατα, που τον ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους; Όχι βέβαια. Δοσίλογος είναι αυτός ο οποίος διορίζεται από τους κατακτητές να κυβερνάει τους κατακτημένους. Αυτός, που με την εξουσία που φέρει εκτελεί τις εντολές των κατακτητών, χωρίς να φέρνει αντίρρηση. Αυτός ο οποίος εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων κατακτητών εις βάρος των συμφερόντων του λαού του. Αυτός, που όπου βρεθεί κι όπου σταθεί δηλώνει θαυμαστής τους. Αυτός, ο οποίος "μαλώνει" τον λαό, που δεν "καταλαβαίνει" το "καλό" του. Αυτός, που συναναστρέφεται με ομοϊδεάτες του και ποντάρει το μέλλον του και την "επιτυχία" του στα αφεντικά του. Όλα αυτά είναι απλά και κατανοητά. Τα "είδαμε" να συμβαίνουν όταν ήρθαν οι ναζιστές στην Ελλάδα.
Θα εξετάσουμε τώρα τα πράγματα από άλλη κατεύθυνση. Είναι προφανές ότι το σχέδιο του "γαμπρού" Ανάν ήταν ένα σχέδιο εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Το κατάλαβε ολόκληρος ο ελληνικός κόσμος και το "δήλωσε" με το δημοψήφισμα των Κυπρίων. Ποιος υποστήριξε αυτό το ανθελληνικό σχέδιο της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ; Ο Γιωργάκης δεν είχε ακόμα καθίσει στη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και έσπευσε να υποστηρίξει τυφλά το σχέδιο. Ο κατά γενική ομολογία "αργός" Γιωργάκης κατάλαβε πιο "γρήγορα" απ' όλους τους υπόλοιπους Έλληνες την αξία του σχεδίου.
Ο Γιωργάκης, που είναι γνωστό ότι στη διεθνή σκηνή απέκτησε "κύρος" ως επιλογή της γνωστής Ολντμπράιτ. Ο Γιωργάκης, που ως υπουργός εξωτερικών υποστήριξε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες σήμερα με χρήματα του ελληνικού λαού δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα σε όλα τα εθνικά της θέματα. Ο Γιωργάκης, που, ως υπουργός εξωτερικών, παραβίασε τη συνθήκη της Λωζάνης εις βάρος της Ελλάδας, προσφέροντας ειδικά προνόμια και άρα αναγνωρίζοντας έμμεσα εθνικά δικαιώματα στη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης. Αυτός ο άνθρωπος, μετά την "επιτυχία" του ως υπουργός εξωτερικών, θέλει τώρα να γίνει Πρωθυπουργός.
Με ποιες "πλάτες" επιβιώνει ένας τέτοιος άνθρωπος; Έχει σημασία που είναι Εβραίος και ταυτόχρονα "εκλεκτός" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ; Έχει σημασία που έχει λάβει χρηματοδοτήσεις από τον διαβόητο Σόρος; Έχει σημασία που, ενώ δεν μπορεί στην Ελλάδα να νικήσει τον "Κανένα", βρέθηκε στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς; Μόνον εντός Ελλάδας είναι ανεπαρκής; Μόλις περνάει τα σύνορα γίνεται έξυπνος; Μόνον στην Ελλάδα είναι ακοινώνητος; Μόλις περνάει τα σύνορα γίνεται δημοφιλής; Άρα κάτι συμβαίνει. Τι συμβαίνει; Το προφανές. Ο Γιωργάκης "προοδεύει" στην Ελλάδα και προβάλλεται διεθνώς με τη βοήθεια τρίτων παραγόντων. Η Λέσχη έχει "επενδύσει" σ' αυτόν, προκειμένου να ελέγχει ένα μέρος της πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα.
Η Λέσχη όμως δεν ποντάρει ποτέ μόνον σε μία πλευρά του πολιτικού φάσματος. Τα "παιδιά" της τα έχει κατανεμημένα σε όλες τις πλευρές. Άλλωστε και στις λίγες δημόσιες συνεδριάσεις που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, φροντίζει οι προσκλήσεις στους "εκλεκτούς" των διαφόρων κρατών να είναι πάντα "διπλές". Καλούνται οι "προοδευτικοί" καλούνται και οι "συντηρητικοί". Καλούνται οι "φιλελεύθεροι" και καλούνται και οι "σοσιαλιστές". Τα ίδια δηλαδή που ισχύουν για τον "σοσιαλιστή" Γιωργάκη, ισχύουν και για την άλλη πλευρά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Μητσοτάκη, όταν επιτίθονταν στους Κυπρίους για το σχέδιο Ανάν; Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι προσπάθησε ν' ανατρέψει τον Κύπριο Πρόεδρο του "Όχι"; Με εκείνη την απεχθή και πραξικοπηματική του πράξη αποδείχθηκε βασιλικότερος του βασιλέως. Ούτε ο Ανάν και οι Εβραίοι της Λέσχης δεν τόλμησαν να είναι τόσο απειλητικοί απέναντι στους Κύπριους. Άξιος ο μισθός του. Άξιος "Τσολάκογλου" και πολύ πρόσφατα απολογητής του.
Γιατί όμως ο έμπειρος Μητσοτάκης πλειοδότησε τόσο πολύ και ως εκ τούτου εκτέθηκε πιο πολύ ακόμα και από τον αφελή Γιωργάκη; Γιατί είναι υπέργηρος και βιάζεται να λύσει τα προβλήματά του πριν πεθάνει. Έχει κόρη να "σπρώξει" και πρέπει η "οικογένεια" να δείξει την "πίστη" της στη Λέσχη. Δεν φτάνει πλέον να κάνει "χαρές" στον Μπους. Δεν φτάνει πλέον να κάνει το πιστό "οικόσιτο". Τα προβλήματα της Λέσχης είναι μεγάλα και πρέπει να εξυπηρετηθούν άμεσα. Αυτό το γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του. Η κόρη της "μυστηριώδους" εξέλιξης. Η κόρη με την "εκρηκτική" καριέρα. Η κόρη των μεγάλων και ανεξήγητων ερωτηματικών.
Από πού κι ως πού εμφανίζεται με τη διεθνή καριέρα και τις τόσες πολλές διεθνείς γνωριμίες; Μέχρι να δολοφονήσουν τον Μπακογιάννη, μόνον στα κομμωτήρια τη γνώριζαν. Στην κυριολεξία ήταν ανεπάγγελτη. Κάτι "κουτσογράμματα" κοινωνικών επιστημών γνώριζε σαν τον Γιωργάκη, μόνο και μόνο για να μην παντρευτεί ως αμόρφωτη. Στο βιογραφικό της γράφει ότι προσελήφθη με "εξετάσεις" στο υπουργείο συντονισμού, αλλά ξεχνάει ν' αναφέρει ότι αυτό έγινε λίγους μήνες πριν το αναλάβει ο πατέρας της και ο οποίος κατόπιν την "απέσπασε" στο κομματικό "μαγαζί" του. Άρα τι γνωριμίες είναι αυτές; Γνωριμίες "εκτίμησης" ανθρώπων, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί μεταξύ τους ή γνωριμίες μεταξύ συναδέρφων υπαλλήλων και ομόσταυλων; Ήταν σύμπτωση που η ανακοίνωση της υπουργοποίησής της τη βρήκε να κάθεται στον ίδιο καναπέ με τον Πρόεδρο του Ισραήλ; Ήταν σύμπτωση που τη διεθνή "βιτρίνα" της την ανέλαβαν τα γνωστά διεθνή έντυπα της Λέσχης;
Η γυναίκα όμως δεν ήταν αχάριστη με τα αφεντικά της. Το πρώτο που έκανε, όταν ανέλαβε το υπουργείο εξωτερικών, ήταν να "καλύψει" τα οικονομικά εγκλήματα με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις του "ομόσταυλου" και "ομοούσιου" Γιωργάκη. Το δεύτερο που έκανε ήταν να συνεχίσει τη πολιτική του Γιωργάκη στη Θράκη και άρα εις βάρος της Ελλάδας. Μετά προσπάθησε να ακυρώσει το δημοψήφισμα των Κυπρίων, επαναφέροντας από το "παράθυρο" και πάλι το σχέδιο Ανάν. Τώρα έχει αναλάβει να "λύσει" το Μακεδονικό Ζήτημα. Μια ευνοημένη "εκλεκτή" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ θα "πολεμήσει" για τα ελληνικά συμφέροντα τους σχεδιασμούς της Λέσχης. Διαπραγματεύεται πολύ "σκληρά" με τον Εβραίο Νίμιτς τα σχέδια τα οποία καταστρώνει ο Εβραίος Φλίντ και τα "σερβίρει" η Εβραία Τζίλιαν Πέσε, που παριστάνει τη Μιλοβάνοβιτς. Απειλεί τους "Μακεδόνες" ότι, αν την φτάσουν στα όρια, θα πάει το Ζήτημα στο Διεθνές Δικαστήριο, όπου προεδρεύει η Ρόζαλιν Κοέν, που παριστάνει τη Χίγγινς. Την "τρέμουν" όλοι τη Ντόρα Μητσοτάκη, που παριστάνει τη Μπακογιάννη.
Η Λέσχη όμως δεν βασίζεται μόνον σ' αυτούς. Δεν μπορεί να στηρίζει τα συμφέροντά της στην "επιτυχία" κάποιων λίγων ανθρώπων. Τι θα γίνει αν "αποτύχουν"; Καλός ο "Τσολάκογλου" αλλά πρέπει να έχεις και "αναπληρωματικούς", οι οποίοι σε μια έκτακτη ανάγκη θα μπορούν να τον αντικαταστήσουν. Θα πρέπει να έχεις έναν καλό "πάγκο" από "Ράλληδες", "Πάγγαλους", "Έβερτ" κλπ.. Ό,τι έκαναν οι ναζιστές, το ίδιο κάνει και η Λέσχη σήμερα. Δεν στηρίζει μόνον τις υπάρχουσες ηγεσίες των δύο κομμάτων, αλλά και στις πιθανές ηγεσίες τους. Εκλεκτοί της Λέσχης είναι οι "δελφίνοι" καί των δύο κομμάτων. Αλογοσκούφης, Σαμαράς και άλλοι από τη μια πλευρά και Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου και άλλοι από την άλλη πλευρά. "Αντίπαλοι" στα μπαλκόνια για τον "λαουτζίκο" και "ομόσταβλοι" στους διαδρόμους της Λέσχης.
Κοντά σ' αυτούς και όλοι οι "απολογητές" της Νέας Τάξης. Τα "ανεξάρτητα" Think Tank της πολιτικής μας σκηνής. Οι "γερμανοτσολιάδες". Αυτοί, που έχουν αναλάβει να πείσουν τον λαό —ακόμα και με προσβλητικό τρόπο— ότι τον συμφέρουν τα σχέδια της Λέσχης. Αυτοί, που τον κατηγορούν για ανοησία και καθυστέρηση στην αντίληψη. Αυτοί, που προσπαθούν να μας πείσουν πόσο πολύ μας συμφέρουν οι ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ. Αυτοί, που προσπαθούν να μας πείσουν πόσο πολύ μας συμφέρει το σχέδιο Ανάν. Αυτοί, που προσπαθούν να μας πείσουν πόσο πολύ μας συμφέρουν οι μετανάστες και πόσο απάνθρωποι είμαστε όταν διαμαρτυρόμαστε. Αυτοί, που προσπαθούν να μας πείσουν πόσο καλοί "επενδυτές" είναι οι ξένοι αγοραστές της ελληνικής γης. Ό,τι δηλαδή συμφέρει και δρομολογεί η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Τέτοιοι είναι οι Ανδριανόπουλος, Μάνος κλπ.. Όλοι "εκλεκτοί" της Λέσχης, που κατά έναν μυστήριο λόγο επιβιώνουν πλούσια ακόμα κι όταν είναι άνεργοι.
Αυτοί οι δοσίλογοι, όσο κι αν αυτό φαίνεται παράξενο, είναι εύκολο να ελεγχθούν για την προδοσία τους. Αν θέλει δηλαδή κάποιος να τους κατηγορήσει για την προδοτική διακυβέρνησή τους, είναι εύκολο να το κάνει με απλά στοιχεία. Αρκεί να μην παρασυρθεί από την made in Harvard ηλιθιότητά τους. Να μην παρασυρθεί στην "τοξική" λογική τους, η οποία έχει λεηλατήσει τους πάντες και έχει βυθίσει στην απελπισία ολόκληρο τον Πλανήτη. Να μην παρασυρθεί από "δείκτες" της "προχωρημένης" οικονομίας, η οποία μόνον στο ηλίθιο μυαλό τους υπάρχει. Τι σημαίνουν αυτά τα οποία λέμε; Κάνεις αυτό το οποίο κάνεις πάντα μετά από έναν πόλεμο. Συγκρίνεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός και το κράτος πριν και μετά τον πόλεμο. Τον πόλεμο, που ξεκίνησε το 1991. Συγκρίνεις αυτό που παρέλαβαν, όταν ανέλαβαν την εξουσία, μ' αυτό που μπορούν να παραδώσουν στους επόμενους, σε περίπτωση που θα τους αφαιρεθεί η εξουσία.
Τι ποσοστό της χώρας —και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει— σε ακίνητο κεφάλαιο ανήκε στους Έλληνες πριν το 1991 και τι τους απέμεινε σήμερα; Τι ποσοστό της ελληνικής αγοράς μοιράζονταν οι Έλληνες παραγωγοί μεταξύ τους πριν το 1991 και τι μοιράζονται σήμερα; Τι ποσοστό της ελληνικής αγοράς εργασίας μοιράζονταν οι Έλληνες εργαζόμενοι μεταξύ τους πριν το 1991 και τι μοιράζονται σήμερα; Πόση ήταν η ανεργία των Ελλήνων πριν το 1991 και πόση είναι σήμερα; Πόση ήταν η περιουσία του ελληνικού κράτους πριν το 1991 και πόση είναι σήμερα; Πόσα χρωστούσαν οι Έλληνες ως πρόσωπα και ως λαός πριν το 1991 και πόσα χρωστάνε σήμερα; Αν σήμερα τα πάντα ελέγχονται και ανήκουν σε ξένους και οι Έλληνες είναι υπερχρεωμένοι σε βαθμό χρεοκοπίας, πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτούς που μας κυβέρνησαν μετά το 1991; Άχρηστους; Αν όμως εξαιτίας τους επωφελήθηκαν συγκεκριμένοι ξένοι, είναι απλά άχρηστοι ή ασυνείδητοι προδότες;
Κάπως έτσι λειτουργούν τα πράγματα σε όλες τις χώρες. Ό,τι ανήκε στους λαούς τους, σήμερα ανήκει στις πολυεθνικές της Λέσχης. Προδόθηκαν οι λαοί από τις δοτές ηγεσίες τους και έχασαν τα πάντα. Κεφάλαια και αγορές παραδόθηκαν στα αφεντικά της Λέσχης. Αν καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει στην Ελλάδα, μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει στη Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία κλπ.. Πρώτα η Λέσχη "εκτίμησε" τα προσόντα του Μπλερ και κατόπιν τον "ανακάλυψε" ο βρετανικός λαός. Πρώτα η Λέσχη "εκτίμησε" τα προσόντα του Σαρκοζί και κατόπιν τον "ανακάλυψε" ο γαλλικός λαός. Μέχρι και η κακομοίρα και πρώην κομμουνίστρια Μέρκελ μέσα από τους "διαδρόμους" της Λέσχης έφτασε μέχρι τον θρόνο της Καγκελαρίας της Γερμανίας.
Όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης είναι επιλεγμένοι από τη Λέσχη. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση και σε κανέναν τομέα. Όλοι τους "διορισμένοι" να υπηρετούν τα αφεντικά τους εις βάρος των λαών που τους ψηφίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα συλλογικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πάντες είναι επιλογές της Λέσχης. Από τον θλιβερό Μπαρόζο μέχρι το σκουπίδι τον "Χαφιέ" Σολάνα. Όλοι λειτουργούν με "ραβασάκια" της Λέσχης. Γνωρίζουν ότι στην παραμικρή διαφωνία τους θ' απολυθούν. Γνωρίζει η Λέσχη να ελέγχει πρόσωπα. Όποιος αντιδρά, δεν πάει απλά σπίτι του, αλλά φυλακή για διαφθορά. Ποιος μπορεί να γνωρίζει τη διαφθορά καλύτερα από τον ίδιο τον διαφθορέα;
Μιλώντας για "επενδύσεις" της Λέσχης, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την ανάγκη της για τη διαιώνιση της κατάστασης. Μια τέτοια Λέσχη δεν μεριμνά μόνο για το παρόν, αλλά την απασχολεί και το μέλλον. Ήταν δεδομένο δηλαδή ότι θα επεδίωκε να έχει συνεχή έλεγχο των ηγεσιών των χωρών. Δεν την ενδιαφέρουν μόνον οι σημερινοί ηγέτες, αλλά και οι ηγέτες του μέλλοντος. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν στήσει μια ολόκληρη "βιομηχανία" παραγωγής μελλοντικών ηγετών. Τρόπος του λέγειν "ηγετών", γιατί στην πραγματικότητα απλά αναπαράγουν κουτορνίθια, τα οποία ως μόνο προσόν έχουν το γεγονός ότι είναι φυσικοί απόγονοι των σημερινών εκλεκτών της. Οι ίδιοι μηχανισμοί, που οδήγησαν στη διαδοχή του Πρέσκοτ Μπους από τον μεθύστακα εγγονό του, λειτουργούν πανομοιότυπα και για τα υποτακτικά τους. Όλα τα παιδιά των δικτατόρων της Αφρικής, των φασιστών της Ασίας, των σεΐχηδων της Μέσης Ανατολής και των "Μητσοτάκηδων" της Ευρώπης, σ' αυτούς τους μηχανισμούς "εκκολάπτονται".
Με τη δύναμη των μέσων διεθνούς προπαγάνδας τα οποία διαθέτουν και βέβαια των χρημάτων, προκειμένου ν' αγοράζουν επιστημονικές "μαρτυρίες", δημιούργησαν μια τρομερή "βιτρίνα" για κάποια πολύ συγκεκριμένα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Το περίφημο Ivy League, το οποίο περιλαμβάνει οκτώ από αυτά. Πανεπιστήμια απρόσιτα για τους πολλούς, αλλά όχι για τους "εκλεκτούς" της Λέσχης. Απρόσιτα βέβαια για λόγους οικονομικούς και όχι για κάποιον άλλο λόγο, ο οποίος έχει σχέση με την ποιότητα των σπουδαστών. Η "ποιότητα" εκεί μετριέται μόνον με το χρήμα και τις γνωριμίες. Εκεί μετράει μόνον το ποιανού παιδί είσαι και πόσο χρήσιμος μπορείς να είσαι για τη Λέσχη, αν διαδεχθείς τον πατέρα σου. Ποια είναι αυτά τα Πανεπιστήμια και ποιοι τα ελέγχουν; Αρκεί μόνον να σκεφτεί κάποιος ότι στα έξι από τα οκτώ αυτά Πανεπιστήμια οι πρόεδροί τους είναι Εβραίοι.
Στο Τάφτ του Κωστάκη πρόεδρος είναι ο Εβραίος Lawrence Bacow. Στο Χάρβαρντ του Γιωργάκη και του Κυριάκου πρόεδρος είναι ο Εβραίος Lawrence Summers, ο οποίος διαδέχθηκε τον επίσης Εβραίο Neil Redenstine. Στο Γέιλ του μεθύστακα Μπους πρόεδρος είναι ο Εβραίος Richard Levin. Στο Πρίνστον, του πιο υπερεκτιμημένου ανθρώπου στην ιστορία της ανθρωπότητας Αϊνστάιν, πρόεδρος είναι η Εβραία Shirley M. Tilghman, η οποία διαδέχθηκε τον Εβραίο Harvey Shapiro. Στο Κορνέλ πρόεδρος είναι ο Εβραίος Jeffrey Lehman. Στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας πρόεδρος είναι η Εβραία Judith Robin.
Αυτά τα Πανεπιστήμια "κατασκευάζουν" τους ηγέτης της Νέας Τάξης. Γι' αυτόν τον λόγο ξοδεύουν τόνους χρήματος, προκειμένου να διαφημίσουν τις "ανώτατες" κοινωνιολογικές, ανθρωπιστικές και κυβερνητικές σπουδές της πλάκας. Εύκολο ήταν για τους Εβραίους να το επιτύχουν αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί είναι που κατόρθωσαν και πουλάνε απλό άνθρακα για πανάκριβα διαμάντια. Θα είχαν πρόβλημα να "γυαλίσουν" τα πανάκριβα ιδρύματα και τα κουτορνίθια των διασήμων; Στόχος τους είναι να ελέγχουν απόλυτα αυτά τα ιδρύματα, γιατί αυτά αποτελούν τα "εκκολαπτήρια" όλων των δοσίλογων του μέλλοντος. Όλων των μελλοντικών "προσκυνητών" της Λέσχης. Της Λέσχης, που τους τοποθετεί σε μια "κονσέρβα" επιτυχίας και τους οδηγεί στις θέσεις που την ενδιαφέρουν.
Αυτοί οι εκ του ασφαλούς πετυχημένοι εκτελούν απόλυτα τις εντολές της. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Όλη τους η ζωή είναι στημένη πάνω στις "πλάτες" της Λέσχης. Η Λέσχη έδωσε στους γονείς τους τις υψηλές θέσεις και τους παχυλούς μισθούς, για να μπορούν αυτοί να σπουδάσουν πέρα από τον Ατλαντικό. Η Λέσχη τους εξασφάλισε καλούς βαθμούς, ακόμα κι όταν δεν τους δικαιούνταν. Η Λέσχη τους εξασφάλισε θέση σε κάποιο από τα ισχυρά πανεπιστημιακά feternities, για να κάνουν τις ειδικές γνωριμίες, που θα τους βοηθούσαν στην καριέρα τους. Η Λέσχη τους βρήκε δουλειά, όταν αποφοίτησαν και έπρεπε ν' αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους. Η Λέσχη τέλος τους τοποθέτησε στη σημαντική θέση που οι ίδιοι "ονειρεύονταν" εκ του ασφαλούς και βεβαίως η ίδια έχει ανάγκη. Στη μία φορά που θα τους ζητήσει χάρη, θα της αρνηθούν; Θα προστατεύσουν τον ΟΤΕ ή την Ολυμπιακή για πατριωτικούς λόγους; Μετά πώς θα πληρωθούν οι δόσεις από τα δάνεια; Το ακριβό σπίτι; Το ανοικτό αυτοκίνητο; Η όμορφη αλλά απαιτητική σύζυγος; Όλα τα έχουν "αγοράσει" χάρη στη Λέσχη. Η Λέσχη τους έκανε Golden Boys. Θα διαφωνήσουν μ' αυτήν στο Μακεδονικό Ζήτημα;
Αυτοί είναι οι δοσίλογοι της νέας εποχής. Δεν φοράνε πλέον κουκούλες κι ούτε κρύβονται όπως οι προκάτοχοί τους. Σήμερα φοράνε πανάκριβα ρούχα και τα πρόσωπά τους προβάλλονται στα περιοδικά των αφεντικών τους. Δεν φοβούνται να μιλήσουν στη γλώσσα των αφεντικών, όπως οι προκάτοχοί τους. Σήμερα θεωρείται "μαστ" να μιλάνε μεταξύ τους στη γλώσσα των αφεντικών. Όπως κάποτε στο Πανεπιστήμιο.

Οι "έποικοι" των "κατακτητών".
Αν κάποιος διαβάσει την ιστορία των πολέμων, θα διαπιστώσει ένα πολύ απλό πράγμα. Κατάκτηση χωρίς εποίκους δεν μπορεί να γίνει. Από την εποχή της Βαβυλώνας και της Ρώμης αυτό είναι ένα βασικό δεδομένο για την κατάκτηση. Οι ισχυρότεροι των κατακτητών παίρνουν τη μερίδα του "λέοντος" στη μοιρασιά της κατάκτησης και μαζί μ' αυτούς παίρνουν μερίδιο και οι φτωχότεροι των συντρόφων τους. Είτε αυτοί είναι στρατιώτες είτε είναι φτωχοί, οι οποίοι μετακινούνται από την πατρίδα των κατακτητών. Αυτό είναι πέρα για πέρα λογικό. Δεν μπορεί μερικοί στρατηγοί να κατακτήσουν έναν τεράστιο χώρο και να θέλουν να επιβιώσουν ως φεουδάρχες σε έναν απίστευτα εχθρικό χώρο και ανάμεσα στα θύματά τους. Είναι θέμα χρόνου να υπάρξει αντίδραση, η οποία θα τους απειλήσει με θάνατο. Γι' αυτόν τον λόγο μετακινούν πληθυσμό, τον οποίο ευνοούν, προκειμένου ν' αποκτήσουν ασφάλεια. Έναν πληθυσμό, ο οποίος μπορεί να μην έχει την ίδια "ένταση" συμφερόντων με τους ίδιους, αλλά είναι απόλυτα "ευθυγραμμισμένος" μ' αυτούς.
Από τη στιγμή που οι Εβραίοι "κατάκτησαν" τον Πλανήτη, ευνόητο είναι ότι θα είχαν τις ίδιες ανάγκες. Δεν έχει σημασία πώς κατακτάς έναν χώρο. Σημασία έχει πώς μπορείς να παραμείνεις σ' εκείνον τον χώρο, διατηρώντας τη "λεία" σου. Είτε δηλαδή με όπλα είτε με πονηριά, όταν κατακτάς έναν χώρο εις βάρος του λαού του, είναι δεδομένο ότι χρειάζεσαι προστασία, προκειμένου να συνυπάρξεις με τα θύματά σου. Τα θύματα, τα οποία στην πρώτη μεγάλη ανάγκη για επιβίωση είναι βέβαιον ότι θα στραφούν εναντίον σου. Αυτό το πρόβλημα είχαν ν' αντιμετωπίσουν οι Εβραίοι και ήταν ζωτικής σημασίας γι' αυτούς να το λύσουν.
Τι έκαναν; Χρησιμοποίησαν και πάλι το κύριο "όπλο" τους. Το χρήμα. Με τον υπερδανεισμό που επιχείρησαν, προκάλεσαν μια απίστευτου μεγέθους "ανατάραξη" των ανθρώπινων πληθυσμών. Αυτό ήταν μέσα στις επιδιώξεις τους, γιατί με τον τρόπο αυτόν νόμιζαν ότι θ' αποκτούσαν "μοχλούς" ελέγχου απέναντι στα θύματά τους. Τα εθνικά συμφέροντα των λαών τούς απειλούσαν και προσπάθησαν να τα διασπάσουν. Η εθνική ομοιογένεια μέσα στο κάθε κράτος τούς έκανε ορατούς και αυτοί —ως κλέφτες συγκεκριμένης εθνικότητας— ήθελαν να παραμείνουν αόρατοι. Θέλησαν δηλαδή ν' ανακατέψουν την "τράπουλα" των πληθυσμών, για να εξασφαλίσουν άμυνες. Θέλησαν να μετατρέψουν τις κοινωνίες σε "πολυπολιτισμικές" και "πολυεθνικές", προκειμένου να επιβιώνουν και οι ίδιοι μέσα σ' αυτές, χωρίς να προκαλούν τα θύματά τους.
Απλά, αυτός ο υπερδανεισμός είχε διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με τον χώρο στον οποίο αναπτύχθηκε. Άλλα δηλαδή ήταν τα αποτελέσματα στις υπανάπτυκτες χώρες και άλλα στις ανεπτυγμένες. Στις υπανάπτυκτες χώρες αυτός ο υπερδανεισμός κατέστρεψε τα κράτη και προκάλεσε μια πρωτοφανή "ασφυξία" στους λαούς τους. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν συνθήκες μετακίνησης των πληθυσμών, εφόσον υπήρχε πρόβλημα επιβίωσης γι' αυτούς. Δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να επιβιώσουν στις λεηλατημένες και κατεστραμμένες πατρίδες τους. Δημιουργώντας αυτήν την "τάση" με την εξουσία που διέθεταν πάνω στις κυβερνήσεις των πιο ανεπτυγμένων κρατών —και με το "άλλοθι" του ανθρωπισμού— τις υποχρέωσαν να διατηρούν τις "πόρτες" των κρατών τους αν όχι "ορθάνοικτες" τουλάχιστον "μισάνοικτες".
Ποιο ήταν το κέρδος που αναζητούσαν; Γνώριζαν ότι ως ξένοι άρπαγες αργά ή γρήγορα θα έρχονταν σε σύγκρουση με τους λαούς τους οποίους λεηλάτησαν. Ως ξένοι ήταν πολύ ορατοί, για να περάσουν απαρατήρητοι σε μια μεγάλη οικονομική κρίση. Για να μην είναι μόνοι σε μια τέτοια σχεδόν βέβαιη σύγκρουση με τους αυτόχθονες, θεώρησαν ότι θα ήταν χρήσιμο να έχουν και μια "παρέα". Θεώρησαν δηλαδή ότι θα τους ήταν χρήσιμο να ελέγχουν μέσα σ' αυτές τις χώρες ένα τεράστιο πληθυσμιακό μέγεθος, το οποίο θα είχε "συμβατότητα" με τους ίδιους. Αυτοί, ως ξένοι, θα έλεγχαν τα κεφάλαια του κράτους εις βάρος του λαού του, αλλά στο πλευρό τους θα είχαν εκατομμύρια ξένων, που η φτώχεια τούς είχε φέρει σ' αυτό το κράτος.
Γι' αυτόν τον λόγο τα "κτήνη" επένδυσαν στον "ανθρωπισμό" παγκοσμίως. Ελέγχουν τα πάντα μέσα από τις λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Οργανώσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τους ίδιους τους λαούς, για να στρέφονται εναντίον τους. Οργανώσεις, οι οποίες επιτρέπουν στους Εβραίους να ελέγχουν τα πάντα μέσα στις χώρες που τους ενδιαφέρουν και να εκβιάζουν όποιον τους απειλεί. Οργανώσεις, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί για τα πιο απίστευτα εγκλήματα και όμως έχουν "αποσιωποιηθεί" από τα διεθνή ΜΜΕ. Εγκλήματα, τα οποία ξεκινάνε από το δουλεμπόριο και το trafficking μέχρι το εμπόριο βρεφών και ανθρώπινων οργάνων.
Όλες αυτές οι οργανώσεις ελέγχονται από τους ίδιους ανθρώπους. Τους ανθρώπους της λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Από τον Εβραίο "στρατηγό" Κίσινγκερ οι εντολές φεύγουν στον Εβραίο "Λοχαγό" Κουσνέρ των "Ιατρών χωρίς σύνορα" και μπορεί να φτάνουν μέχρι τον τελευταίο δολοφόνο του πιο απομακρυσμένου αφρικανικού καταυλισμού προσφύγων. Αυτές οι οργανώσεις αναλαμβάνουν τον ρόλο των "κομματικών" μηχανισμών των ναζιστών. Τον ρόλο των οργανώσεων της βάσης. Τον ρόλο της συλλογής της πληροφορίας, η οποία θα φτάσει στην κορυφή, για να παρθούν μέτρα και να επιβληθούν αντίμετρα. Με τον τρόπο αυτόν έλυσαν το πρόβλημα των "εποίκων" στο ποσοτικό επίπεδο.
Αρκούσε όμως αυτό; Όχι βέβαια. Υπήρχε πρόβλημα στο ποιοτικό επίπεδο. Αυτοί οι μετανάστες ήταν φτωχοί άνθρωποι και μια οικονομική κρίση θα τους "χτυπούσε" πρώτους και δεν ήταν σίγουρο ότι θα τους έφερνε απόλυτα στο δικό τους "στρατόπεδο". Ήταν φτωχοί εργαζόμενοι και δεν ήταν σίγουρη η σύγκρουση συμφερόντων με τους γηγενείς και επίσης φτωχούς εργαζόμενους. Άρα έπρεπε να δημιουργήσουν άμυνα με καλύτερα για τους ίδιους ποιοτικά χαρακτηριστικά. Έπρεπε δηλαδή να πάρουν μέτρα, που θα δημιουργούσαν "εποίκους" με πραγματικά χαρακτηριστικά εποίκων. Με χαρακτηριστικά, που συνδέονται με την έννοια της ιδιοκτησίας και άρα που θα τους ταύτιζαν απόλυτα μαζί τους, ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης.
Γι' αυτόν τον λόγο προκάλεσαν και ένα άλλο "κύμα" μεταναστών με την αντίθετη φορά. Ένα "κύμα" μεταναστών πολυτελείας. Ένα "κύμα", το οποίο το δημιούργησαν οι ίδιοι και πάλι με το ίδιο "όπλο". Με τον υπεδανεισμό. Με το φτηνό χρήμα, που έριξαν στην αγορά. Τι σημαίνει αυτό; Με τον ανεξέλεγκτο δανεισμό και την ευφορία που προκάλεσαν στις ανεπτυγμένες χώρες, "έσπρωξαν" στην ουσία τους πληθυσμούς τους σε "επενδύσεις" εκτός των συνόρων τους. Σε μια κατάσταση, δηλαδή, όπου τα στεγαστικά δάνεια δίνονταν ανεξέλεγκτα, όλοι όσοι ήταν σε μια σχετικά καλή οικονομική κατάσταση και δεν είχαν ανάγκη στεγαστικού δανείου, έπαιρναν δάνεια για ομοειδείς "επενδύσεις" του ίδιου χρηματικού επιπέδου σε άλλα κράτη.
Δημιουργήθηκε δηλαδή ένα "κύμα" ξένων αγοραστών ακινήτων σε φτωχότερες χώρες. Εκατομμύρια βορειοευρωπαίων έκαναν στην κυριολεξία "απόβαση" στη Μεσόγειο. Με φτηνά δάνεια αγόραζαν σπίτια και γη στις μεσογειακές χώρες. Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, γέμισαν με "επενδυτές" της συμφοράς. Εκατομμύρια τέτοιους. Αυτό το "κύμα" ήταν κατευθυνόμενο από τους Εβραίους. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που κατεύθυναν τους φτωχούς μετανάστες στις πιο ανεπτυγμένες χώρες. Για ν' αποκτήσουν μαζική άμυνα, σε περίπτωση κατά την οποία θα αμφισβητούνταν η παρουσία τους. Ως ξένοι στις χώρες αυτές με τη μετακίνηση των φτωχών μεταναστών είχαν εξασφαλίσει μια πολυπληθή "παρέα" ξένων. Ως ξένοι μεγαλοϊδιοκτήτες στις χώρες αυτές με την μετακίνηση των μεταναστών "πολυτελείας" είχαν εξασφαλίσει μια πολυπληθή "παρέα" ξένων συναδέλφων μικροϊδιοκτητών.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Με δύο μεταναστευτικά κύματα αντίθετης φοράς δημιούργησαν μέσα σε κάθε κράτος τις συνθήκες που τους βόλευαν. Τις συνθήκες, οι οποίες θα τους εξασφάλιζαν συνένοχους και άρα συναγωνιστές σε περίπτωση που θ' αμφισβητούνταν. Το ένα "κύμα" των φτωχών τούς εξασφάλιζε την ποσοτική άμυνα και το άλλο "κύμα" των ευκατάστατων τούς εξασφάλιζε την ποιοτική άμυνα. Απλά το έκαναν μ' αυτόν τον τρόπο, γιατί ο πόλεμός τους ήταν ιδιωτικός. Δεν ήταν πόλεμος συμβατικός, ώστε να μεταφέρουν εποίκους και να τους εγκαταστήσουν μέσα στις κατακτήσεις τους. Δεν ήταν πόλεμος συμβατικός, ώστε γύρω από τον μεγάλο φεουδάρχη να δημιουργήσουν μια αυλή ομοεθνών μικροκτηματιών. Δεν ήταν πόλεμος συμβατικός, για να γεμίσουν τις κατακτήσεις τους με στρατόπεδα, που θα τους προστάτευαν από την αντίδραση. Οι κλέφτες κουβάλησαν απ' όλο τον κόσμο "μικροϊδιοκτήτες" και "δουλοπάροικους", για να μην μπορεί ν' αντιδρά ο λαός.
Με τον τρόπο αυτόν διέλυσαν την κοινωνική συνοχή των κρατών, που ήταν θύματά τους. Διέβρωσαν και αλλοίωσαν σε τέτοιον βαθμό τα συλλογικά συμφέροντα των λαών, που είναι να απορεί κάποιος πώς ακόμα κατορθώνουν αυτά τα κράτη και επιβιώνουν στα παλιά τους σύνορα. Φτάσαμε δηλαδή σε σημείο να απορούμε πώς επιβιώνουν ενιαία τα κράτη. Έτσι έχει γίνει ο κόσμος. Οι Κρητικοί μπορεί να έχουν συμπλέοντα συμφέροντα με τους Καλιφορνέζους και τους Φιλανδούς και απόλυτα εχθρικά με τους Φλωρινιώτες. Αυτό θα πει παγκοσμιοποίηση. Ο καθένας μόνος του και όπου τον βγάλει. Είναι απορίας άξιο πώς ακόμα δεν έχουν διαλύσει τα κράτη, εξαιτίας των άπειρων πλέον εσωτερικών αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων.
Σήμερα στην Ελλάδα, για να καταλάβει κάποιος τις αναλογίες, υπάρχουν ξένοι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι, οι οποίοι, αν είχαν μεταφερθεί από τους Γερμανούς στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Έλληνες ακόμα θα ήταν στα βουνά. Στα πιο απόρρητα σχέδια των ναζιστών για την Ελλάδα υπήρχε σχέδιο μεταφοράς εποίκων στην Ελλάδα, το οποίο σε μεγέθη ήταν σχεδόν αστείο μπροστά σ' αυτό που συμβαίνει σήμερα. Στην ιδανική για εκείνους κατάσταση φιλοδοξούσαν να κουβαλήσουν εξακόσιους χιλιάδες εποίκους. Οι ναζιστές κατακτητές ήταν πιο επιεικείς προς τους Έλληνες απ' ό,τι οι Εβραίοι "κατακτητές" σήμερα.
Μιλάμε για μια κατάσταση εφιαλτική. Μια κατάσταση, η οποία, αν "εκραγεί", δεν γνωρίζουμε τι συνέπειες θα έχει. Γιατί είμαστε τόσο απόλυτοι; Γιατί απλούστατα οι Έλληνες σχεδόν "έχασαν" την πατρίδα τους, χωρίς να το καταλάβουν. Γιορτάζουν τις εθνικές τους "επετείους" και δεν αντιλαμβάνονται ότι έχασαν το "αντικείμενο" αυτών των "επετείων". Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σε μια γηρασμένη Ελλάδα των εκατομμυρίων συνταξιούχων και της υπογεννητικότητας μια μεγάλη μερίδα των ενεργών εργαζομένων είναι αλλοδαποί. Σε μια Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων υπάρχουν πάνω από δύο εκατομμύρια αλλοδαπών εργαζομένων με τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά. Είναι ομοιογενώς νέοι και σε καμία περίπτωση δεν τους χαρακτηρίζει η υπογεννητικότητα.
Αν αυτά συμβαίνουν στο επίπεδο της απασχόλησης, τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στο επίπεδο της ιδιοκτησίας. Σε μια Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων, οι ιδιοκτήτες δεν είναι παραπάνω από τους μισούς. Άρα μιλάμε —στην καλύτερη περίπτωση— ότι η χώρα "ανήκει" στο επίπεδο της ιδιωτικής ιδιοκτησίας σε κάποιους πέντε εκατομμύρια Έλληνες. Οι ξένες ιδιοκτησίες στην Ελλάδα —και άρα οι ξένοι ιδιοκτήτες ελληνικής γης— είναι πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι. Ένα τεράστιο μέγεθος, το οποίο έχει αυξητικές τάσεις, εφόσον υπάρχουν άλλοι τόσοι, που περιμένουν σε λίστες αναμονής για "επενδύσεις" στην Ελλάδα. "Επενδύσεις" ακίνητης περιουσίας, που, με τη σημερινή οικονομική καταστροφή και την τεράστια ακίνητη περιουσία που έχει περιέλθει στις τράπεζες εξαιτίας κατασχέσεων, θα ξεπουληθεί "τζάμπα". Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι στην στρατηγικά υπερπολύτιμη Κρήτη με μία μόνον πράξη αγοραπωλησίας κάποια κτήνη πούλησαν εικοσιπέντε χιλιάδες στρέμματα σε βρετανική εταιρεία.
Αν σ' αυτούς τους εκατομμύρια ξένους μεγαλοϊδιοκτήτες και μικροϊδιοκτήτες γης προσθέσει κάποιος και τους ξένους ιδιοκτήτες των πάλαι ποτέ δημοσίων επιχειρήσεων, αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει. Τους ξένους ιδιοκτήτες του ΟΤΕ, του Αεροδρομίου των Αθηνών, των λιμανιών της χώρας και σύντομα της ΔΕΗ, της Ολυμπιακής κλπ.. Με μία τους απόφαση μπορούν στην κυριολεξία να μας διώξουν από την πατρίδα μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάμε καν να δούμε μια παρέλαση όπως είναι αυτή της 28ης Οκτωβρίου. Δεν μπορούμε πλέον να καταλάβουμε τι ακριβώς προστατεύει ο ελληνικός παρελαύνων στρατός. Το εξοχικό του Ολλανδού, το μπαρ του Εγγλέζου ή το ξενοδοχείο του Γερμανού στην Ελλάδα;
Δεν έχουμε λόγο να πανηγυρίζουμε για κάτι για το οποίο οι πρόγονοί μας πολέμησαν για να το διατηρήσουν υπό την κατοχή τους και εμείς απλά το χάσαμε. Για ό,τι θυσιάστηκαν οι πατέρες μας στα βουνά της Πίνδου, εμείς το πήραμε και το ξεπουλήσαμε, για να πάρουμε καινούργια αυτοκίνητα και κινητά. Εμείς οι "απόγονοι" του Θεμιστοκλή, του Λεωνίδα και του Αλέξανδρου συμπεριφερθήκαμε σαν μεθυσμένοι "Ινδιάνοι", που για μερικά κασόνια ουίσκι παραδώσαμε την πατρίδα μας. Παραδώσαμε την ψυχή μας.

Το τέλος του πολέμου …αρχή της ήττας των νικητών.
Ποιος δεν έχει ακούσει τη φράση: "Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά δυστυχώς ο ασθενής απεβίωσε"; Αυτό συνέβη με τους Εβραίους "στρατάρχες". Αφού κέρδισαν όλες τις μάχες, τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τον πόλεμο. Γιατί; Γιατί απλούστατα αυτά τα οποία κέρδισαν δεν μπορούν να τα κρατήσουν. Ο σχεδιασμός που επέβαλαν, με στόχο να τους διατηρεί στην κορυφή του συστήματος, δεν μπορεί να λειτουργήσει και άρα δεν μπορεί να έχει μακροβιότητα. Λειτούργησαν ως ένας νέος αρπακτικός "Ταμερλάνος", ο οποίος, αφού "περιφέρθηκε" στον Πλανήτη, νικώντας τους πάντες και λεηλατώντας τα πάντα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κατακτητής. Ένας "Ταμερλάνος", που έκαψε και κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά του, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί τις κατακτήσεις του. Ένας "Ταμερλάνος", που είναι πανίσχυρος εν κινήσει, αλλά δεν μπορεί να σταθεί κάπου και να στήσει "θρόνο".
Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Δεν μπορούν να κρατήσουν τις "κατακτήσεις" τους. Δεν μπορούν αυτές οι "κατακτήσεις" να λειτουργήσουν με τον τρόπο που τους εξυπηρετεί και τους διατηρεί μόνιμα στην κορυφή. Αυτοί προσπάθησαν ως "κατακτητές" να δημιουργήσουν και να δρομολογήσουν την επόμενη "μέρα", αλλά οι "κτήσεις" αντιδρούν. Θεωρητικά πληρούν όλες τις προδιαγραφές των κατακτητών, αλλά πρακτικά δεν λειτουργεί τίποτε. Για παράδειγμα, εξασφάλισαν το δικαίωμα του κυρίου να επιλέγει τον διάδοχό του, αλλά η κυριότητα δεν λειτουργεί πλέον. Τα πολεμικά τους "όργανα" συνεχίζουν να ελέγχονται από τους ίδιους, αλλά δεν μπορούν πλέον να τους εξασφαλίσουν τον έλεγχο. Τον Εβραίο Γκρίνσπαν τον διαδέχθηκε ο Εβραίος Μπενράνκε, αλλά πλέον η FED δεν έχει τη δύναμη να ελέγχει τα πράγματα στην ανεπτυγμένη Δύση. Τον Εβραίο Γούλφενσον τον διαδέχθηκε ο Γούλφοβιτς, τον οποίο μετά από ένα ροζ σκάνδαλο τον διαδέχθηκε ο Εβραίος Zoelick, αλλά πλέον η Παγκόσμια Τράπεζα δεν μπορεί να ελέγχει τα πράγματα στη λιμοκτονούσα αντίπερα "όχθη".
Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Αυτά τα "εργαλεία" ήταν πολύ καλά "στρατιωτικά" εργαλεία, αλλά δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας τη διαχείριση που απαιτεί η κατάκτηση. Το γεγονός δηλαδή ότι κατόρθωσαν στιγμιαία και λεηλάτησαν τους λαούς, δεν σημαίνει ότι μπορούν να τους διατηρούν σε απόσταση από τη "λεία" τους. Είναι θέμα χρόνου να έρθουν πλέον σε σύγκρουση με τα θύματά τους και να τη χάσουν. Κανένας δεν μπορεί να νικήσει τους λαούς όταν αυτοί πεινάνε. Απλά πράγματα. Ένας πονηρός οπλοφόρος ληστής μπορεί να λεηλατήσει ένα πλήθος ανθρώπων που βαδίζει στην έρημο. Όταν όμως το λεηλατήσει, θα κινδυνέψει από αυτό. Γιατί; Διότι αυτό το πλήθος δεν μπορεί να επιβιώσει μετά από τη λεηλασία. Η έρημος κάνει μονόδρομο την αντίδραση και άρα και τη βία. Τι σημασία έχει αν έκλεψες το "νερό" τους με "νόμιμο" τρόπο και αν αυτοί συμμετείχαν με τη θέλησή τους στη διαδικασία; Μόλις "διψάσουν", θα στο πάρουν πίσω, αγνοώντας τις "υπογραφές" τους. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, γιατί κινδυνεύουν να πεθάνουν από τη "δίψα".
Αυτό συμβαίνει και σήμερα με τους Εβραίους. Τα πήραν όλα, αλλά δεν μπορούν να τα κρατήσουν. Λεηλάτησαν τους πάντες, αλλά δεν τους άφησαν περιθώρια επιβίωσης, ώστε η επιβίωση αυτή να τους κρατά μακριά από τη "λεία" τους. Αυτό ήταν το μέγα λάθος τους. Το λάθος των άπληστων. Σε ένα αχανές και πανίσχυρο σύστημα, το οποίο τους τάιζε επί αιώνες, πήγαν να επέμβουν στον σχεδιασμό του. Ως εξειδικευμένοι πλανόδιοι γύφτοι λεηλάτησαν ένα σύστημα και στη συνέχεια προσπάθησαν να παραστήσουν τους αυτοδίδακτους μηχανικούς. Έστησαν ένα σύστημα "πολυώροφο" χωρίς καμία γνώση μηχανικής. Όταν μπήκαν μέσα, αυτό κατέρρευσε και τους εγκλώβισε στα συντρίμμια του.
Είναι θέμα επιβίωσης πλέον για τους λαούς να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους και άρα να έρθουν σε σύγκρουση μ' αυτούς που τους λεηλάτησαν και τους οποίους σήμερα απλά δεν γνωρίζουν ποιοι είναι. Είναι όμως θέμα χρόνου να τους εντοπίσουν και να τους αναζητήσουν, για να τους τιμωρήσουν. Να τιμωρήσουν σκληρά αυτούς που τους έβαλαν σε περιπέτειες. Η κατάσταση ήδη έχει πάρει τον "δρόμο" της προς την αποκάλυψη των ενόχων. Η σημερινή κατάρρευση των χρηματιστηρίων αυτό αποκαλύπτει. Αποκαλύπτει την αποτυχία του σχεδιασμού των Εβραίων. Αποκαλύπτει ότι οι λαοί δεν μπορούν να επιβιώσουν με βάση τον σχεδιασμό τους και άρα έχει αρχίσει η "πορεία" τους προς τα άκρα. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό για τους σημερινούς κυρίαρχους. Τραγικό από την αρχή και το οποίο θα γίνει τραγικότερο στο τέλος.
Αυτοί, που σήμερα χάνουν από αυτήν την κατάρρευση, είναι αυτοί που έχουν να χάσουν και άρα οι Εβραίοι. Οι δικές τους "στρατιές" καθημερινά "αφοπλίζονται". Οι δικές τους περιουσίες καθημερινά εξανεμίζονται. Τώρα τους έχει πιάσει ΠΑΝΙΚΟΣ. Τα "ποντίκια" τρέχουν να σωθούν, σ' ένα "καράβι" που βλέπουν ότι βυθίζεται. Προσπαθούν να βρουν διεξόδους και δεν υπάρχουν τέτοιες. Καμία γωνιά του Πλανήτη δεν έχει εκείνη την οικονομική σταθερότητα, η οποία θα τους επιτρέψει ν' "ακουμπήσουν" τη λεία τους και να την εξασφαλίσουν. Κάθε μέρα και χειρότερα. Κοιμούνται πολυδισεκατομμυριούχοι και ξυπνάνε δισεκατομμυριούχοι. Κοιμούνται δισεκατομμυριούχοι και ξυπνάνε εκατομμυριούχοι. Κοιμούνται πλούσιοι και διάσημοι και ξυπνάνε φτωχοί και διαβόητοι. Με τους ρυθμούς που πάνε σε λίγες μέρες ακόμα και τα Golden Boys θα φοβούνται να βγουν στους δρόμους για να ψάξουν για δουλειά. Όλο και κάποιος θα τους θυμάται με κανένα πούρο να ποζάρουν και θα θέλει να τους σκίσει το στόμα.
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε καθαρά για ΠΑΝΙΚΟ. Πάνω στην αγωνία τους πλέον να σωθούν, έχουν "αμολήσει" την εβραϊκή "μαϊμού", που παριστάνει τον Πρόεδρο της Γαλλίας, για να πείσει τους λαούς να "σώσουν" την παγκόσμια οικονομία και άρα και τους Εβραίους. Αυτό κάνει ο Σαρκοζί. Ο αμετανόητος Εβραίος. Ο άθλιος σιωνιστής. Όλη του η στρατηγική είναι να βάλει τους λαούς να σώσουν με τα δικά τους χρήματα τα χρεοκοπημένα εβραϊκά χρηματοπιστωτικά "εργαλεία". Να βάλει τα κράτη να δημιουργήσουν ένα νέο κοινό "ταμείο", για να σώσουν οι Εβραίοι τα χρήματά τους. Να βάλουν τα χρήματα αυτού του "ταμείου" μέσα στα χρηματιστήρια για ν' "απεγκλωβιστούν" οι Εβραίοι.
Αυτός είναι πλέον ο στόχος τους. Ο στόχος της Λέσχης, τον οποίο έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας οι "εκλεκτοί" τους. Ο Μπράουν, η Μέρκελ, ο Μπερλουσκόνι και όλο το κακό συναπάντημα. Τις "ζημιές" του δικού τους σχεδιασμού θα επιδιώξουν να τις "φορτώσουν" εκ νέου στα θύματά τους. Ό,τι χρήματα περίσσεψαν στους λαούς μετά τη λεηλασία τους, να τα βάλουν στα χρηματιστήρια, για να "σωθούν" αυτοί που τους λεηλάτησαν. Προσπαθούν τώρα να κάνουν ένα κεντρικό διευθυντήριο, για να ελέγχει υποτίθεται το τραπεζικό σύστημα, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να χτίσουν ένα νέο όργανο χωρίς παρελθόν, το οποίο θα τους δίνει το "άλλοθι" να ζητούν χρήματα, για να σβήσουν το παρελθόν. Προσθέτουν έγκλημα πάνω σε έγκλημα και σύντομα θα διαπιστώσουν ότι αυτό είναι ανθυγιεινό στην παρούσα κατάσταση.

Η νέα δίκη της "Νυρεμβέργης".
Ο τρόμος που είδαμε στα μάτια του Γκρίνσπαν, όταν εξηγούσε σε Αμερικανούς αξιωματούχους τα αίτια της οικονομικής κατάρρευσης, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Γνωρίζει ο έμπειρος "Καϊτέλ" ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία απολογία του. Γνωρίζει ότι έρχονται και χειρότερα. Είναι βέβαιο ότι θα έρθουν τα χειρότερα. Είναι θέμα χρόνου οι ιδιώτες "κατακτητές" του Πλανήτη ν' αναζητηθούν και να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Είναι βέβαιον ότι ακόμα και ο "πολύς" Κίσινγκερ, την ώρα που γράφουμε αυτό το κείμενο, θα είναι πανικοβλημένος και χωμένος σε κάποια από τις πολυτελείς "τρύπες" του. Έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια δεν μπορεί να κινηθεί εκτός ΗΠΑ, χωρίς ν' απειληθεί με σύλληψη.
Αυτοί όλοι θ' αναζητηθούν και θα δικαστούν. Πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματα που προκάλεσαν στην ανθρωπότητα. Για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πέθαναν από την πείνα εξ’ αιτίας τους. Για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που δυστύχησαν εξαιτίας τους, βυθιζόμενα στην αθλιότητα της ανεργίας. Για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που νοσούν και πεθαίνουν από τις αρρώστιες της εποχής και οι οποίες συνδέονται απευθείας με το άγχος και το στρες που προκαλούν η αβεβαιότητα και τα χρέη. Για τη μόλυνση του Πλανήτη που προκάλεσαν τα δικά τους βρόμικα εργοστάσια, του οριακά χαμηλού κόστους λειτουργίας. Για την αποψίλωση των δασών του Πλανήτη, που προκλήθηκε από την απληστία των δικών τους πολυεθνικών της γης.
Αν όλα αυτά είναι γενικά, υπάρχουν και τα πιο ειδικά. Θα πρέπει να δικαστούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον πόλεμο στο Ιράκ. Οι υπεύθυνοι για την ισοπέδωση της Σερβίας. Οι υπεύθυνοι για την εισβολή στην Τσετσενία. Οι υπεύθυνοι για τη δική μας Κύπρο και τη δική μας "Μακεδονία". Αυτοί οι οποίοι έλεγαν συνειδητά ψέματα στην παγκόσμια κοινή γνώμη και από τις ενέργειές τους πέθαινε κόσμος. Αυτοί οι οποίοι μας "διαβεβαίωναν" ότι ο Σαντάμ έχει όπλα μαζικής καταστροφής και από την ψεύτικη "διαβεβαίωσή" τους χάθηκαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Αυτοί οι οποίοι μας "διαβεβαίωναν" ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν ο στόχος τους, αλλά κορμιά απλών Σέρβων πολιτών γέμιζαν τους τάφους. Αυτοί οι οποίοι έβαλαν τον γελοίο Σαακασβίλι να παραστήσει τον "στρατηλάτη" και να γίνει το αίτιο μιας αναίτιας ανθρωποσφαγής και μάλιστα την ημέρα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Την ημέρα της μεγαλύτερης γιορτής της ανθρωπότητας και του "ύμνου" προς την ειρήνη.
Τα πάντα είναι εύκολα, γιατί οι εγκληματίες είναι λίγοι. Όπου και να ψάξεις για υπεύθυνους, πάντα θα συναντήσεις τα ίδια πρόσωπα. Τους κορυφαίους "Καϊτέλ", "Γκαίμπελς", "Γκαίριγκ" των διεθνών οργανισμών. Τους κοινούς "Ες Ες" των διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων κλπ.. Τους "δοσίλογους" ηγέτες όλων των χωρών. Τους "γερμανοτσολιάδες" θεωρητικούς της Νέας Τάξης. Όλος ο "καλός" ο κόσμος. Ο κόσμος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Ο κόσμος, που στο άμεσο μέλλον θα έχει όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να συνεδριάζει σε "κλειστό" περιβάλλον. Σε καλά περιφραγμένο περιβάλλον, για να μην τους "ενοχλεί" κανείς. Να "συνεδριάζουν" μέχρι να πεθάνουν και να μην βγαίνουν ούτε νεκροί από τις "συνεδριάσεις". Τα παράσιτα θα έχουν τον χρόνο να "φρεσκάρουν" και τα γερμανικά τους. Έτσι κι αλλιώς οι χώροι εξακολουθούν να υπάρχουν και οι ίδιοι τούς γνωρίζουν. Οι μισοί από αυτούς κάποτε τους έχτισαν και οι άλλοι μισοί τους κατοίκησαν. Arbeit macht frei "σύντροφοι" κατακτητές.
Θλιβεροί "Τρώες", που νόμισαν ότι δεν έχουν πλέον αντίπαλο να τους αντιμετωπίσει και αποθρασύνθηκαν στο βαθμό να τολμούν να πλησιάζουν τα καράβια των "Ελλήνων". Τώρα και σε πλήρη ισχύ θα τους βρει ο όλεθρος και η ήττα. Τώρα θα δουν τι κρύβεται μέσα σ' αυτά τα "καράβια". Έσπειραν "ανέμους" και θα θερίσουν "θύελλες". Ζήτησαν πόλεμο και θα πάρουν Αρμαγεδώνα. Θρήνο λαχταρούσε η ψυχή τους και θρήνο θα πάρουν. Οι άνθρωποι, που προκάλεσαν τον πρώτο ιδιωτικό παγκόσμιο πόλεμο, θα νικηθούν από ιδιώτη, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς θα τιμωρηθούν από τους λαούς. Η ανθρωπότητα θα συνέρθει από τη "νάρκωση" της και θα συνεχίσει την πορεία της, όπως δικαιούται και όπως της αξίζει. Η τελευταία της ευκαιρία για μια κοινή, τέλεια και πανανθρώπινη λύση θα είναι και η καλύτερη.
Τραϊανού Παναγιώτης
Πρόεδρος του ΕΑΜ β'
www.EAMB.gr  
=======================================================================

 Έλληνες! είμαστε υπό κατοχή; Αν ναί, τί σημαίνει ο όρος κατοχή για τον Ελληνικό Λαό;


krisaion-ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝ.


Πώς γίνεται ωρισμένοι πατριώτες να ζητούν εκλογές σε κατοχική περίοδο, προκειμένου να ανατραπούν οι τύραννοι; Δεν υπάρχει περιθώριο για ασάφειες στην χρήση των λέξεων. Η πολιτική ασάφεια συγχύζει την συνείδηση του Λαού και αμβλύνει την διάθεσή του για Επανάσταση.


75 Έλληνες! είμαστε υπό κατοχή; Αν ναί, τί σημαίνει ο όρος κατοχή για τον Ελληνικό Λαό;

Αποσπάσματα από την ομιλία του Ιφικράτους Χολαργέως στον Πειραιά
Θέμα: «Εννοιολογικό πλαίσιο και στρατηγική ανατροπής της κατοχικής κυβερνήσεως»

Ακούστηκε από ανίδεους περί τα πολιτικά πατριώτες ότι ο Λαός είναι ανόητος. Γι’ αυτό ψηφίζει τους προδότες. Αλλά το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι πολιτικοί ηγέτες που θέλουν να αλλάξουν την παρούσα κατάσταση δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις.
Ο Λαός δεν φταίει σε τίποτε αν εμφανίζονται πατριώτες οι οποίοι δεν προσδιορίζουν ένα διαφορετικό εννοιολογικό πλαίσιο και δεν κατέχουν μία στρατηγική θεωρία.
Ο ΥΠΕΞ των Τούρκων Αχμέτ Νταβούτογλου στην εισαγωγή του βιβλίου του «Στρατηγικό βάθος» ομιλεί συνεχώς για τον καθορισμό ενός εννοιολογικού πλαισίου, χωρίς το οποίο δεν …νοείται η ανάπτυξη μίας τουρκικής στρατηγικής θεωρίας.
Χαρακτηριστικώς αναφέρει το παράδειγμα ενός ανθρώπου ευρισκομένου μέσα σε ένα ποτάμι. Το ποτάμι ρέει και ο παρατηρητής προσπαθεί να ερμηνεύσει τί γίνεται εκτός του ποταμού όπου εκδηλώνονται δυναμικές καταστάσεις, ενώ συγχρόνως ο ίδιος κινείται μέσα στην ροή του ποταμού. Ο Νταβούτογλου αντιδιαστέλλει αυτή την εικόνα με έναν παρατηρητή εκτός ποταμού, ο οποίος σχηματίζει διαφορετική αντίληψη για τα τεκταινόμενα μέσα στο ποτάμι.
Ο Νταβούτογλου δεν ανεκάλυψε τον τροχό. Ο Λένιν το «1905» στην πρώτη ρωσσική επανάσταση στο έργο του «Δύο τακτικές της σοσιαλδημοκρατίας στην δημοκρατική επανάσταση», κατηγορεί την μενσεβικική πτέρυγα για το ότι δεν προβάλει το σύνθημα της επαναστατικής-σοσιαλιστικής κυβερνήσεως αλλά το παθητικό σύνθημα της τοπικής αυτο-κυβερνήσεως. Διέβλεπε ότι το σύνθημα αυτο-κυβέρνηση δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο από μία παθητική αντίσταση, δεν έδινε ώθηση στον ρωσσικό λαό για την ανατροπή του τσαρικού καθεστώτος.
Μέχρι τον Ιούνιο του «1917» ο Λένιν εξαπέλυε το σύνθημα «όλη η εξουσία στα σοβιέτ», επειδή μέχρι τότε τα σοβιέτ ήταν κατά του μοναρχικού καθεστώτος. Αλλά όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Κερένσκυ, άρχισε να καταδιώκει τους Μπολσεβίκους του Λένιν. Τότε, γράφει ο Λένιν, αμέσως απεσύραμε το σύνθημα «όλη η εξουσία στα σοβιέτ» διότι έκανε κακό στο κόμμα μας. Το πολιτικό σύνθημα πρέπει να εξαπολύεται για συγκεκριμένο χρόνο, σε συγκεκριμένη συναισθηματική διάθεση του λαού, με συγκεκριμένο συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων.
Εν ολίγοις απαιτείται διαύγεια σκέψεως και ακριβολογία στις πολιτικές ανακοινώσεις. Άλλως οι Επαναστάτες εγείρουν νοητικά προσκώμματα, εμποδίζοντας τον Λαό να κατανοήσει τί πρέπει να πράξει για να απαλλαγεί από τους τυράννους.
Αν ένας Έλλην πατριώτης στο ερώτημα, «πώς θα καταλάβουμε την εξουσία;», απαντά «με εκλογές», η λέξη εκλογές ανακαλεί στην μνήμη ένα προϋπάρχον εννοιολογικό πλαίσιο, εν πολλοίς καθωρισμένο από τον εχθρό.
Στην Ελλάδα οι εκλογές μέχρι στιγμής διεξήγοντο μέσα από συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια διαπλεκόμενα με συγκεκριμένους εργολάβους, με προνομιακούς όρους χρηματοδοτήσεως των κομμάτων της εξουσίας, με εκλογικούς καταλόγους και περιφέρειες σχεδιασμένες από τον εχθρό, με εκλογικό νόμο στα μέτρα του εχθρού, με τα κρατικά ταμεία και τις δημόσιες θέσεις ελεγχόμενα από τον εχθρό. Ανά πάσα στιγμή ο εχθρός μπορεί να εξαγοράσει την ψήφο εκατομμυρίων λιμοκτονούντων ψηφοφόρων.
Δεν θα διεξάγουμε πολιτική μάχη εκεί που θέλουν οι τύραννοι, με τους όρους των τυράννων. Η νίκη θα επιτευχθεί με τους δικούς μας όρους.
Η στρατηγική της πολιτικής ανυπακοής σκιαγραφεί ένα ξεκάθαρο εννοιολογικό πλαίσιο μέσα από το οποίο δυνάμεθα να ερμηνεύσουμε τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν χρειάζονται εκλογές για να ανακηρυχθούμε σε κυβέρνηση. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει νόμιμη Ελληνική κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καν κυβέρνηση. Υπάρχει κενό εξουσίας. Κυριαρχεί το χάος.
Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να αυτοανακηρυχθούμε σε κυβέρνηση. Θα αναλάβουμε κυβερνητικά καθήκοντα διότι απλούστατα δεν υφίσταται κυβερνητικός μηχανισμός. Ένα παρακράτος λειτουργεί που καταστρέφει την Ελλάδα με μυστικές συμφωνίες πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων. Αυτό που χρειάζεται ο Λαός είναι Ελληνική κυβέρνηση.
Δεν μας ανησυχεί το γεγονός ότι για ένα χρονικό διάστημα θα υφίσταται μία διπλή εξουσία στην Ελλάδα. Το μεταπολιτευτικό καθεστώς καταρρέει από στιγμή σε στιγμή κάτω από βάρος των εξελίξεων, τις οποίες αδυνατεί να παρακολουθήσει.
Από την δική μας πλευρά χρειάζεται τόλμη. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε συνοικία, σε κάθε δήμο να δημιουργηθεί άμεσα μία Ελληνική κυβερνητική επιτροπή η οποία θα εκδίδει διατάγματα για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες, ασφάλεια, υγεία, οικονομία, παιδεία. Οι κατά τόπους επιτροπές θα συνδέονται με δευτεροβάθμιες επιτροπές και στο τέλος με την κεντρική Κυβέρνηση.
Εφ’ όσον το κοινοβούλιο έχει πάψει πιά να λειτουργεί επ’ ωφελεία των Ελλήνων, ούτε ζητά πιά την γνώμη των Ελλήνων, δεν υπάρχει λόγος να ζητούμε και εμείς την γνώμη του υπάρχοντος μοναδικού κοινοβουλίου. Στην Πολιτική Επιστήμη δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Άμεσα οφείλουμε να λειτουργήσουμε σε κάθε Ελληνικό Νομό Εκκλησίες του Δήμου, οι οποίες θα αποφασίζουν συλλογικώς για τα τοπικά και εθνικά ζητήματα.
Υφιστάμεθα την καταπίεση μίας ανθελληνικής συμμορίας, ήτις αδιαφορεί για την γνώμη μας. Νομοθετεί στο κοινοβούλιο χωρίς να ρωτά κανέναν. Χωρίς να σεβαστεί ούτε μία προεκλογική δέσμευση. Οι πολιτικές συνέπειες της αδρανείας βαρύνουν εμάς, όχι αυτούς. Μειλίχια, χωρίς αιματηρές συγκρούσεις, οφείλουμε να δημιουργήσουμε παράλληλα κοινοβούλια σε όλη την Ελλάδα, σπάζοντας το νομοθετικό μονοπώλιο της κατοχικής συμμορίας. Αρκεί να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας με υπομονή και επιμονή ότι έτσι διευκολύνουμε τον Παπανδρέου να απαλλαγεί από ένα βάρος που δεν μπορεί και δεν θέλει να σηκώσει.
Επιμένω στο ζήτημα του συναισθηματικώς καλλιεργημένου λόγου. Διαβάζω στα Ελληνικά ιστολόγια κραυγές, «στο Γουδί οι προδότες», «στην αγχόνη». Επαναστατικές ιαχές έχουν κατακλύσει τις ραδιοφωνικές εκπομπές, αλλά η επαναστατικότητα των λόγων δεν μετράται με τον τόνο της κραυγής. Μετράται με το αν αυτό που λέμε ανατινάσσει τα θεμέλια του καθεστώτος.
Όταν το «1822» ο Γεώργιος Κάννινγκ ανέλαβε ΥΠΕΞ της Αγγλίας η αγγλική πολιτική ήταν αναφανδόν κατά της Ελληνικής Επαναστάσεως. Οι Έλληνες ήταν εξαγριωμένοι με την φιλο-οθωμανική πολιτική των Άγγλων. Δεν ανεγνώριζαν τον Αγώνα μας, και μας θεωρούσαν ιακωβίνους. Ζητούσαν από τον σουλτάνο να μας συντρίψει επαναλαμβάνοντες το γνωστό δόγμα περί ακεραιότητος της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Αλλά ο Κάννινγκ είχε άλλες απόψεις. Χωρίς τυμπανοκρουσίες σε μία επιστολή του ως ΥΠΕΞ έγραφε περίπου τα εξής: Η Αγγλία παραμένει πιστή στην πολιτική της υπέρ της ακεραιότητος της οθωμανικής αυτοκρατορίας και ζητά από τα δύο εμπόλεμα μέρη να συζητήσουν ηρέμως τα προβλήματά τους.
Πολλοί Έλληνες τότε δεν κατάλαβαν το ανατρεπτικό νόημα της επιστολής. Ο Κάννινγκ ανεγνώριζε εμμέσως πλήν σαφώς νόμιμη ύπαρξη στους Έλληνες επαναστάτες και τους αναβάθμιζε σε επίπεδο ισότιμου συνομιλητού με τους οθωμανούς δυνάστες στο τραπέζι των διπλωματικών διαπραγματεύσεων. Ο Κάννινγκ είχε διαπράξει μία διπλωματική επανάσταση έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, προς το καλύτερο, για την Ελλάδα.
Η φαινομενικώς αθώα φράση του Κάννινγκ, θυμίζει λίγο τα ήρεμα διαγγέλματα του ισλαμιστού Μπιν Λάντεν, που όταν εμφανίζεται στην τηλεοπτική κάμερα μιλά εσκεμμένα με μειλίχιο ύφος, εκτοξεύοντας όμως τις πιό τρομερές απειλές.
Κάτι ανάλογο διεπιστώσαμε στην πρόσφατη δήλωση του φερομένου ως πρωθυπουργού της Ελλάδος Παπανδρέου, όταν συνομιλούσε με τον Ερντογάν. Μιλώντας ήρεμα, δήλωσε ότι «εμείς φοβόμαστε μήπως οι Τούρκοι καταλάβουν ένα Ελληνικό νησί. Αλλά και οι Τούρκοι ίσως να φοβούνται μήπως η Ελλάδα καταλάβει ένα τουρκικό νησί».
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν τουρκικά νησιά. Μόνον Ελληνικά. Εμμέσως πλην σαφώς ο Παπανδρέου ανεγνώρισε στους Τούρκους το δικαίωμα να μιλούν για τουρκικά νησιά στο Αιγαίο, να θεωρούν τα Ελληνικά νησιά ως τουρκικά νησιά. Η προδοτική ενέργεια επεκυρώθη μέσα από μία φαινομενικώς αθώα φράση. Σε αναλογία με τον Κάννινγκ, αυτό που έκανε ο Παπανδρέου ήταν μία διπλωματική επανάσταση, αλλά τώρα προς το χειρότερο, για την Ελλάδα.
Γι’ αυτό επιμένω ότι πρέπει πάντα να εξετάζουμε ενδελεχώς το εννοιολογικό πλαίσιο των πολιτικών αποφάσεων. Έχει άλλο ειδικό βάρος η διαμαρτυρία για την κατοχή της Πατρίδος από ομάδες απεργών, και άλλο ειδικό βάρος όταν εκδίδονται νομοθετικά διατάγματα από Εκκλησίες του Δήμου και αυτοανακηρυχθείσες Εθνοσυνελεύσεις οι οποίες καταργούν τα μνημόνια που υπογράφει ο κατοχικός πρωθυπουργός.
Αν κάποιος από εσάς μου αντιπαραθέσει το επιχείρημα ότι τα διατάγματα δεν θα γίνουν αποδεκτά από την κατοχική κυβέρνηση, θα απαντήσω ότι ούτε και οι διαμαρτυρίες γίνονται σεβαστές από την κατοχική κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι να δείξουμε στον Λαό ότι υπάρχει μία ανεξάρτητη Ελληνική κυβέρνηση η οποία υπακούει στις εντολές του Ελληνικού Λαού και αδιαφορεί τελείως για τις αποφάσεις των ξένων.
Οι πολιτικές εξελίξεις απαιτούν αποφασιστικό άνοιγμα στην Ελληνική κοινωνία μίας ανεξαρτήτου Ελληνικής κυβερνήσεως, τα μέλη της οποίας θα στρατολογηθούν από τους καθημερινούς Έλληνες βιοπαλαιστές.
Όποιος Έλλην διαθέτει τόλμη και αρετή, και αγαπά την Πατρίδα και την Ελευθερία, αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα τοπικού κυβερνητικού παράγοντος σε τομέα της επιλογής του, χωρίς πολλές διατυπώσεις.
Οι καλύτερες ανατρεπτικές ενέργειες δεν θα πλήξουν καίρια το κατοχικό καθεστώς, αν πρώτα δεν ανατρέψουμε το υπάρχον πολιτικό εννοιολογικό πλαίσιο.
Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους.
Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο.
Εξηγούμαι περαιτέρω.
Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές τους χωρίς να έχει προηγηθεί αυστηρός έλεγχος όλων των πιστοποιητικών και εγγράφων που κατέχουν οι ξένοι κάτοικοι. Από βιβλιάρια υγείας, μέχρι ταυτότητες και διαβατήρια και άδειες οδηγήσεως. Χωρίς έλεγχο και ακύρωση των πλαστών εγγράφων δεν μπορεί να γίνουν εκλογές.
Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος σε εκλογές, όταν οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί διαπλέκονται με το κατοχικό καθεστώς επειδή είναι καταχρεωμένοι. Οι δε εργολάβοι αναμένουν δημόσια έργα και άλλες εξυπηρετήσεις από το κατοχικό καθεστώς. Αν δεν σπάσει αυτό το απόστημα δεν υπάρχει ισότητα εκλογικών όπλων. Δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος σε εκλογές με σημαδεμένη τράπουλα.
Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε εκλογές, χωρίς προηγουμένη αναδιαπραγμάτευση όλων των δανειακών και εργοληπτικών συμβάσεων με ξένους οργανισμούς. Ειδάλλως το κατοχικό καθεστώς θα μας κοροϊδεύει. Έχει εκποιήσει την δημόσια περιουσία και ως αντάλλαγμα λαμβάνει χρήμα και υποστήριξη από ξένες εταιρίες. Πρώτα πρέπει να καταργηθούν αυτές οι συμβάσεις για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ των ξένων εταιριών και του κατοχικού καθεστώτος.
Δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουμε σε εκλογές με προδότες πολιτικούς αντιπάλους. Αν δεν ανοίξει προηγουμένως ο φάκελος της Κύπρου, αν δεν διαπομπευθούν έστω και μετά θάνατον οι προδότες του Κυπριακού(Καραμανλής, Αβέρωφ και σία), θα είναι σαν να παραγράφουμε την προδοσία και να κατεβαίνουμε σε εκλογές ως ισότιμοι πολιτευτές δίπλα στους προδότες.
Αν δεν εγερθούν ποινικές διώξεις για όλα τα οικονομικά σκάνδαλα από το «1974» και μετά, μη αναγνωρίζοντες την παραγραφή που ψήφισαν οι εχθροί του Έθνους, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους. Χωρίς εκκαθάριση του πολιτικού τοπίου πριν την διεξαγωγή εκλογών, κινδυνεύουμε να συγχρωτιστούμε με τους προδότες.
Πρώτα θα ανοίξει ο οχετός της μεταπολιτεύσεως και μετά θα συζητήσουμε για αξιοκρατία στην επιλογή κυβερνητικών αξιωματούχων. Αν αφήσουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα να διεξάγει εκλογές είναι σαν να δεχόμεθα ότι το Ελληνικό πολιτικό πρόβλημα έγκειται στην αλλαγή προσώπων, αντί ξηλώματος όλου του πολιτικού συστήματος.
Δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε εκλογές με περιφέρειες, και σταυρό προτιμήσεως.
Αν δεν αλλαχθούν όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι στις πιό σημαντικές θέσεις δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές τους.
Εκτός από την πολιτική διάσταση υπάρχει και η πολιτιστική διάσταση. Το εκλογικό σώμα επί δεκαετίες βομβαρδίζεται με τηλεοπτικούς ρύπους. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αναλφαβητισμού. Χωρίς προηγουμένη άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου του Ελληνικού Λαού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ένα σημαντικό ποσοστό να ψηφίσει πάλι το σάπιο καθεστώς γιατί έχει διαφθαρεί η ψυχή των ψηφοφόρων.
Απαιτείται να καταργηθεί το δόγμα της ελαχίστου προσπαθείας στο σχολείο που επέβαλλε το μεταπολιτευτικό καθεστώς. Πρέπει να αποδομηθεί ο ατομισμός και η εγωιστική συμπεριφορά που απειλεί την συλλογική εθνική ταυτότητα. Χωρίς βαθείς ιδεολογικές τομές, δεν συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Όσο ο εχθρός κατέχει το όπλο του διορισμού ψηφοφόρων στο δημόσιο, την στιγμή που υπάρχει τρομακτική πτώχεια στον Λαό, μειονεκτεί υλικώς ένας πολιτικός ηγέτης, ο οποίος διαχέει εθνικές συλλογικές ιδέες.
Αν δεν απαγορευθούν οι προσλήψεις στο δημόσιο, είναι έγκλημα να συμμετέχουμε στις εκλογές τους. Αρκετοί πολίτες θα μας υποπτευθούν. Θα νομίζουν ότι και εμείς θέλουμε να διορίσουμε τους δικούς μας ψηφοφόρους.
Τώρα που ο Λαός ζητά πλήρη διακοπή των σχέσεων με το μεταπολιτευτικό καθεστώς, εμείς θα αγκιστρωθούμε πάνω του, λαμβάνοντες μέρος στις εκλογές-παρωδία που διοργανώνει; Μα έτσι απονομιμοποιούμε την δική μας πολιτική γραμμή. Έτσι, αντί να διαφοροποιηθούμε από τους προδότες, ταυτιζόμαστε με τους προδότες.
Ας δούμε το πιό χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το μισελληνικό σύνταγμα της κατοχικής κυβερνήσεως έχει το άρθρο 28 που επιτρέπει την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, δήθεν για λόγους εθνικού συμφέροντος. Και το άρθρο 86 που παρέχει ασυλία στους προδότες πολιτικούς για όσα εγκλήματα έχουν διαπράξει.
Τα άρθρα, λένε οι κατακτητές, δεν μπορούν να καταργηθούν διότι πρέπει να πάμε σε αναθεωρητική βουλή, και αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα. Είναι δυνατόν οι Έλληνες να αφήνουν την Πατρίδα να καταστρέφεται, επειδή οι προδότες έχουν ψηφίσει άρθρα που νομιμοποιούν την προδοσία και απαγορεύουν την δίωξή τους;
Τέτοιου είδους άρθρα θα τα καταργήσει ο Ελληνικός Λαός, στο πεζοδρόμιο, χωρίς να ρωτήσει τους προδότες. Χωρίς την κατάργηση αυτών των άρθρων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Αν δεν καταργηθούν όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι προδότες προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα δώσουμε την εντύπωση ότι συμμετέχουμε σε εκλογές αλλαγής προσώπων. Για να αλλάξουν απλώς οι τοποτηρητές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.
Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε τις εκλογές τους την στιγμή που η κατοχική κυβέρνηση αρνείται να νομιμοποιήσει την Ελληνική Θρησκεία. Αλλιώς εμφανιζόμαστε να νομιμοποιούμε αυτούς που μας έθεσαν εκτός νόμου.
Δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος στις εκλογές της κλεπτοκρατίας. Σε εκλογές ωργανωμένες από μισέλληνες, με παραποιημένους εκλογικούς καταλόγους, με εθνομηδενιστικό πλαίσιο.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε άμεσα είναι να οργανώσουμε ανεξάρτητη Ελληνική κυβέρνηση, να ιδρύσουμε Εκκλησίες του Δήμου σε κάθε Ελληνικό Νομό, και να αρχίσουμε άμεσα την παραγωγή κυβερνητικού έργου.
Μόνον όταν οι πολιτικές συνθήκες ωριμάσουν θα διεξάγουμε ανεξάρτητες εκλογές με καθαρούς εκλογικούς καταλόγους, μέσα σε ένα Ελληνοκεντρικό πολιτικό πλαίσιο.
Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας

Αναρτήθηκε από xemandrios1

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

 http://www.arxaiaithomi.gr/?p=47177

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011


Η Αφανής Όψη της Παγκοσμιοποίησης«Το σχέδιο για μία Νέα Παγκόσμια Τάξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με κανένα άλλο τρόπο παρά με τις μυστικές εταιρίες, οι οποίες σταδιακά και σιωπηρά θα κατακτήσουν την κυβέρνηση των πολιτειών και θα χρησιμοποιήσουν τα μέσα τους για τους δικούς τους στόχους». Άνταμ Βαϊσχάουπτ


Ο πολίτης της “παγκοσμιοποιημένης” κοινωνίας “βομβαρδίζεται” καθημερινά από τα ΜΜΕ με θέματα σχετικά με κατασκοπεία, δράση διαπλεκόμενων συμφερόντων, πολιτική διαφθορά, τρομοκρατία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συγκαλυμμένη πολιτική δράση... Ένα “αόρατο χέρι”, σαν κι αυτό που διέβλεπαν πολλοί διακεκριμένοι άνδρες της πολιτικής και του πνεύματος, διευθύνει την ορχήστρα των πολυεθνικών και των υπόλοιπων μελών του θιάσου της παγκοσμιοποίησης... Ωραία όλα αυτά και εν μέρει γνωστά. Το να γνωρίζουμε αποσπασματικά ορισμένες ίντριγκες και γεγονότα του παρασκηνίου δεν μας επιτρέπει να γνωρίζουμε σφαιρικά το παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις αίθουσες της εξουσίας με τα πανάκριβα βυσσινί χαλιά. Η αποσπασματική πληροφόρηση από τα ΜΜΕ μας προσφέρει ορισμένα κομμάτια του εξουσιαστικού παζλ, αλλά δεν μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τα υπόλοιπα κομμάτια που θα μας βοηθήσουν ώστε να σχηματίσουμε μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα.

Η άποψη ότι συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων συναντώνται μυστικά ή σε κλειστό κύκλο για να σχεδιάσουν διάφορους τρόπους δράσης και επηρεασμού συγκεκριμένων ιστορικών εξελίξεων, θεωρείται συνήθως ως αποκύημα φαντασίας. Η άποψη περί υπάρξεως μιας διαχρονικής συνωμοσίας απορρίπτεται και χλευάζεται, κυρίως από τους ακαδημαϊκούς κύκλους. Ο λόγος που η προκατάληψη και οι φοβίες είναι τόσο έντονες ανάμεσα στους ακαδημαϊκούς, είναι είτε γιατί και οι ίδιοι ανήκουν σε διάφορα κλαμπ συμφερόντων είτε γιατί προσδοκούν να γίνουν μέλη ενός τέτοιου κλαμπ είτε γιατί θεωρούν ότι η έρευνα στο πεδίο του παρασκηνίου θα βλάψει τα συμφέροντά τους. Αυτοί είναι και οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους η σοβαρή έρευνα των αυθεντικά συνωμοτικών δικτύων έχει αποθαρρυνθεί, με αποτέλεσμα να αγνοείται μια ολόκληρη διάσταση της ιστορίας της σύγχρονης πολιτικής.

Ο Myron Fagan που υπήρξε διευθυντής σύνταξης της New York Globe και στέλεχος της 20th century Fox, στο βιβλίο του ‘The Illuminati and the Council of Foreign Relations’ αποκαλύπτει την αρχή του σεναρίου υποδούλωσης στη Μία Παγκόσμια Τάξη. Ο Fagan, όπως και πολλοί θεωρητικοί της συνωμοσιολογίας, θεωρεί ότι η σύγχρονη συνωμοσία ξεκίνησε το 1770, με κέντρο αναφοράς τον Άνταμ Βάισχαουπτ, έναν αποστάτη καθολικό ιερέα, ο οποίος χρηματοδοτούμενος από τον οίκο των Ρότσιλντ δημιούργησε τη μυστική εταιρεία των Illuminati (Πεφωτισμένων).

Ο Ανταμ Βάισχαουπτ γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1748, στο Ingolstadt της Βαυαρίας. Όταν ήταν μωρό, οι γονείς του, που ήταν ορθόδοξοι Εβραίοι, προσχώρησαν στον Ρωμαιοκαθολικισμό. Ο Ανταμ φοίτησε σε μοναστηριακό σχολείο και στην ανώτερη σχολή των Ιησουιτών, προετοιμαζόμενος για ιεραποστολικό έργο στην Αμερική. Όντας Βαυαρός, έμαθε από παιδί τσέχικα και ιταλικά, και αργότερα λατινικά, ελληνικά και εβραϊκά. Άρχισε να διδάσκει και συγχρόνως να συλλέγει κάθε παλαιό χειρόγραφο και κείμενο σχετικό με αποκρυφισμό που μπορούσε να βρει, ενώ έκανε και αρκετά ταξίδια στη Γκίζα της Αιγύπτου. Το 1771, χρηματοδοτούμενος από τον τότε πρόσφατα συγκροτημένο Οίκο των Ρότσιλνι, έθεσε ως στόχο του τον “μετασχηματισμό” της ανθρώπινης φυλής και ίδρυσε το Τάγμα των Illuminati.
Η παρασκηνιακή δραστηριότητα των Ρότσιλντ θεωρείται δεδομένη από το σύνολο των ερευνητών, όπως δεδομένη θεωρείται και η ανάμειξή τους σε κάθε μεγάλο ιστορικό γεγονός των τελευταίων δυόμισι αιώνων, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλικής Επανάστασης και του Αμερικανικού Πόλεμου της Ανεξαρτησίας.

Για του λόγου το αληθές αρκεί να πούμε ότι το 1784, βρέθηκε από τη γαλλική αστυνομία ένα αντίγραφο των σχεδίων και των εντολών που έστελνε ο Βάισχαουπτ στους Illuminati της Γαλλίας, επικεφαλής των οποίων ήταν ο πολύς Ροβεσπιέρος. Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια των σημαντικότερων μελών της, ελεγχόμενης από τους Illuminati, Στοάς της Μεγάλης Ανατολής” (Lodge of the Grant Orient). Όλα τα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν έπεισαν τις γαλλικές αρχές ασφαλείας ότι τα έγγραφα με τις εντολές του Βάισχαουπτ ήταν αυθεντικά. Οι έρευνες της γαλλικής αστυνομίας ευαισθητοποίησαν στο έπακρον την κυβέρνηση της Βαυαρίας η οποία διεξήγε τις δικές της έρευνες και το 1785 έθεσε εκτός νόμου τους Illuminati, έκλεισε τις στοές τους και γνωστοποίησε στη Γαλλία το αποδεικτικό υλικό της συνωμοσίας που αποσκοπούσε στην οργάνωση πολέμων και επαναστάσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας υπερκυβέρνησης. Αλλά η δύναμη των Illuminati ήταν τόσο μεγάλη που η προειδοποίηση αυτή αγνοήθηκε!

Από την ίδρυσή τους ακόμα οι Illuminati άρχισαν να διεισδύουν στις μασονικές στοές και να σχηματίζουν τις δικές τους μυστικές εταιρείες (Εισοδιακοί ή, άλλως, η εταιρεία μέσα στην εταιρεία...) Κατά τους Ναπολεόντειους Πολέμους ένας κλάδος της οικογένειας Ρότσιλντ χρηματοδότησε τον Ναπολέοντα και ένας άλλος κλάδος τη Βρετανία και τη Γερμανία, γεγονός που καθιστούσε τους Ρότσιλντ επικυρίαρχους, ασχέτως της έκβασης των πολέμων.

«Αμέσως μετά τους Ναπολεόντειους πολέμους - τονίζει ο Fagan - οι Illuminati, βλέποντας ότι όλα τα έθνη ήταν τόσο απογυμνωμένα και τόσο εξαντλημένα από τους πολέμους, πίστεψαν ότι θα δέχονταν ευχαρίστως οποιαδήποτε λύση. Έτσι, τα υποχείρια των Ρότσιλντ έστησαν αυτό που αποκάλεσαν Κογκρέσο της Βιέννης και στη συνάντηση αυτή προσπάθησαν να δημιουργήσουν την Πρώτη Ένωση των Εθνών, την πρώτη τους προσπάθεια για μια υπερκυβέρνηση, βασισμένη στη θεωρία ότι όλες οι εστεμμένες κεφαλές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ήταν τόσο βαθιά χρεωμένες σ’ αυτούς που με τη θέλησή τους ή όχι θα έπαιζαν το ρόλο των πειθήνιων οργάνων τους. Αλλά ο τσάρος της Ρωσίας “μυρίστηκε” τη δυσοσμία της συνωμοσίας και τη σαμποτάρισε εντελώς. Ο εξαγριωμένος Νέιθαν Ρότσιλντ, τότε επικεφαλής της δυναστείας, ορκίστηκε πως κάποια ημέρα αυτός ή οι απόγονοί του θα κατέστρεψαν τον Ρώσο τσάρο και ολόκληρη την οικογένειά του, και οι απόγονοί του πράγματι εκτέλεσαν την απειλή αυτή το 1917».

Οι Illuminati δεν δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετηθούν κατ’ ανάγκη μεσοπρόθεσμοι στόχοι, αλλά και στόχοι με μακροπρόθεσμη προοπτική, που χρειάζονται πολλές δεκαετίες για να έρθουν σε πέρας. Γι’ αυτό το λόγο οι παγκόσμιοι συνωμότες μύησαν τους απογόνους τους ώστε να κρατούν την υπόθεση της συνωμοσίας ζωντανή, μέχρι να εκπληρωθούν οι προγραμματισμοί τους. Σχεδίασαν δύο παγκόσμιους πολέμους και αρκετές επαναστάσεις που θα οδηγούσαν τη συνωμοσία στην τελική της φάση (;) κατά τον 21ο αιώνα.

Η περιφρονητική στάση του τσάρου της Ρωσίας κατά του Κογκρέσου της Βιέννης δεν κατέστρεψε τη συνωμοσία των Illuminati. Απλώς ανέβαλε τα σχέδιά τους και τους ανάγκασε να υιοθετήσουν μια νέα στρατηγική, συνειδητοποιώντας ότι η ιδέα της παγκοσμιοποίησης, έπρεπε να “μετατοπιστεί” χρονικά.

Οι Ρότσιλντ σε καμία περίπτωση δεν απεμπόλησαν τα ηγεμονικά τους σχέδια, απλώς αποφάσισαν ότι για να διατηρήσουν το συνωμοτικό σχέδιο ζωντανό θα έπρεπε να ενισχύσουν τον έλεγχό τους στο νομισματικό σύστημα των ευρωπαϊκών κρατών.
Ο Βάισχαουπτ πέθανε το 1830 αφήνοντας πίσω του μια πλήρη σειρά συνωμοτικών σχεδίων που αφορούσαν στην οργάνωση, χρηματοδότηση, διεύθυνση και έλεγχο όλων των διεθνών οργανώσεων και ομάδων, με αντιπροσώπους των Illuminati σε υψηλές λειτουργικές θέσεις κορυφής. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, στους Illuminati ανήκαν άτομα όπως ο Τόμας Τζέφερσον, ο Αλεξάντερ Χάμιλτον, ο Γούντροου Ουίλσον, ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ κ.ά.

Ο Μ. Fagan περιγράφει επίσης πως ο Jacob H. Schiff (Γερμανοεβραίος τραπεζίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων, βοήθησε οικονομικά την Ιαπωνία στον πόλεμο με την τσαρική Ρωσία -φωτο) στάλθηκε στις ΗΠΑ από τους Ρότσιλντ για να προωθήσει περισσότερο τη συνωμοσία των Illuminati και να ελέγξει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ και πώς ο Schiff και οι συνωμότες του δημιούργησαν το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council of Foreign Relations CFR) για να ελέγξουν την αμερικανική πολιτική και να την οδηγήσουν στην Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση. Στην Ευρώπη, μια ομάδα Εγγλέζων Illuminati καθοδήγησε τον Καρλ Μαρξ και τον Φρ. Ένγκελς στη συγγραφή του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου». Μια δεύτερη ομάδα Illuminati της Φρανκφούρτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Karl Ritter, συνέτασσε την “απάντηση” στο “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” και στο Κεφάλαιο. Ο Ritter δεν πρόλαβε, λόγω θανάτου, να ολοκληρώσει το έργο του και τη σκυτάλη παρέλαβε ο Φρειδερίκος Νίτσε.


Ο κομμουνισμός χρησιμοποιήθηκε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να καταστρέψει το τσαρικό μοντέλο διοίκησης και να μετατρέψει τη Ρωσία σε προπύργιο του αθεϊσμού και του διεθνισμού. Ο Λένιν με το επιτελείο του εστάλη στη Ρωσία για να ηγηθεί της επανάστασης μέσα σε σφραγισμένο τρένο που του εξασφάλισε ο Κάιζερ.
Ο νιτσεισμός εξελίχθηκε μέσα από το ναζιστικό μοντέλο και χρησιμοποιήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Χίτλερ, ηγέτης του ναζισμού και κύριος πόλος εκπόρευσης της ναζιστικής ιδεολογίας, χρηματοδοτήθηκε από τους Βάρμπουργκ, Ρότσιλντ και άλλους διεθνιστές τραπεζίτες και η σφαγή των εκατοντάδων χιλιάδων της εβραϊκής φτωχολογιάς ουδόλως ενόχλησε τους Εβραίους μεγαλοτραπεζίτες. Σκοπός τους άλλωστε ήταν να αυξήσουν τη δύναμη και την επιρροή τους στο Παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό και να επεκτείνουν τις δυναστείες τους.

Αυτή είναι η αλήθεια δια στόματος Κανέλλη. Εμείς τι γνωρίζουμε από όλα αυτά ; Ποιός είναι ο ρόλος μας και η ενσυνείδητη θέση μας για όλα αυτά ; Η Ψυχή μας που στέκει σε όλα αυτά ;


ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ? ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ. ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΕΣ.
ΥΠΗΡΞΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΜΕΛΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΕΕ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ.   ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. 
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΤΡΙΟΥΣ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΘΟΥΝ. ΑΛΛΙΩΣ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΞΑΝΕΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΣΗ, ΕΦΑΜΙΛΛΗ ΑΥΤΗΣ, ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ 
Β"΄ Π.Π.


Το «έσχες» χωρίς το «πόθεν»

Γράφει ο
Ιωάννης Καμάρας
Στην εποχή του Ησιόδου (8ος προς 7ο αιώνα π.Χ.), τα πράγματα ήταν απλά: «Έχοντες και κατέχοντες» ήταν μόνον οι έντιμοι και εργατικοί πολίτες, όπως τουλάχιστον τεκμαίρεται από τη συμβουλή που δίνει ο Ησίοδος στον αδελφό του Πέρση, ο οποίος ήταν τεμπέλης και γι’ αυτό φτωχός («Εργα καί Ημέρα»’ σε ελεύθερη απόδοση):

Στίχ. 306- 311: Εσύ (Πέρση) ν’ αγαπάς την τίμια δουλειά κι αυτή να κάνεις. .... Είναι από την τίμια δουλειά που βρίσκονται οι άνθρωποι με πλούτη. .... Η δουλειά δεν είναι ντροπή, η τεμπελιά είναι ντροπή. «Έργον δ΄ ουδέν όνειδος, αεργίη δέ τ’ όνειδος.»

Στίχ. 320-324: Τα πλούτη δεν πρέπει να τα αποκτάς με αρπαγή. .... Μπορεί κάποιος με τη βία του χεριού του να αποκτήσει μεγάλο πλούτο, όπως μπορεί επίσης να τον αποκτήσει και με τη γλώσσα του. Τέτοιες αρπαγές γίνονται πολλές, επειδή το δόλωμα του παράνομου κέρδους ξεγελάει το μυαλό του ανθρώπου και η αδιαντροπιά υπερβαίνει την αίσθηση του δικαίου.

Φαίνεται ότι ο παραινετικός αυτός λόγος του Ησιόδου ενέπνευσε (διακόσια χρόνια αργότερα) τον βασιλιά της Αιγύπτου Άμασι (570-526 π.Χ), ο οποίος, για να σταματήσει τη συνήθεια απόκτησης παράνομου πλούτου αποφάσισε να νομοθετήσει το «Πόθεν Έσχες». Περιγράφοντας τη ζωή στην Αίγυπτο επί βασιλείας Αμάσιος, ο Ηρόδοτος αναφέρει σχετικά και τα εξής (Κεφάλαιο «Ευτέρπη» σε ελεύθερη απόδοση και σύντμηση κειμένου):

«Εξ άλλου, ο Άμασις είναι που καθιέρωσε τον νόμο βάσει του οποίου κάθε πολίτης, άπαξ του έτους, υποχρεούται να δηλώνει στον νομάρχη από πού κερδίζει τα προς το ζήν. Άν δεν το πράξει ή δεν μπορέσει να αποδείξει ότι η περιουσία που απέκτησε προέρχονται από τίμια πηγή, τιμωρείται με θάνατο. Τον νόμο αυτόν ‘‘δανείστηκε’’ ο Σόλων (640-560 π.Χ.) και τον εισήγαγε στην Αθήνα επειδή τον έκρινε ως νόμον τέλειον»

Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά είναι πράγματι αληθές, ότι όχι μόνον στην Αίγυπτο επί βασιλείας Αμάσιος και στην Αθήνα επί εποχής Σόλωνος, αλλά και στην Ελληνική Δημοκρατία του 21ου αιώνα μ.Χ. έχει θεσπισθεί και «ισχύει» ο «τέλειος» αυτός νόμος (χωρίς βέβαια την ποινή). Με τη διαφορά ότι ο νόμος αυτός έχει το «πόθεν» ως απλό διακοσμητικό στοιχείο το οποίο, στην πράξη, ουδόλως συνδέεται με το «έσχες».

Πράγματι, σε μια χώρα που στο διάστημα των τελευταίων τριάντα ετών έχει αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την κοινωνική και ηθική παρακμή, είναι επόμενο οι πηγές παράνομου πλουτισμού και οι τρόποι απόκτησης πλούτου αυτής της μορφής να παραμένουν αφανείς. Ακόμη δε πιο δύσκολο είναι, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, να υποχρεωθούν οι κατέχοντες πλούτο τέτοιας προέλευσης να τον  επιστρέψουν στο κράτος και να τιμωρηθούν.

Όσον αφορά τώρα τις μορφές παράνομου πλουτισμού, που βλάπτουν το Δημόσιο συμφέρον και δημιουργούν συνθήκες κραυγαλέας ανισοκατανομής του εισοδήματος μεταξύ των πολιτών, θα μπορούσαν, με βάση τα όσα λέγονται και ακούγονται τα τελευταία χρόνια, να αναφερθούν τα εξής:  
       
 * Τεραστίου μεγέθους φοροδιαφυγή από την κάστα των ελεύθερων επαγγελματιών (από υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους μέχρι .... καλλιτέχνες και μεγαλογιατρούς) οι οποίοι δεν διστάζουν να δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κατώτερο των 5.000 ευρώ και να κατέχουν περιουσίες εκατομμυρίων.

 * «Δωράκια» (με ανώτατο όριο τα 500 εκατ. δραχμές, όπως είχε προσδιορισθεί παλαιότερα) και «χορηγίες» προς πολιτικά πρόσωπα και δημόσιους λειτουργούς από ιδιώτες επιχειρηματίες, ντόπιους και ξένους, με σκοπό την εξασφάλιση ευνοϊκής μεταχείρισης στις επιδιώξεις τους.   
   
 * Υπερτιμολογήσεις προμηθειών επιχειρήσεων προς κρατικούς οργανισμούς (για ιατροφαρμακευτικά είδη, εξοπλιστικά προγράμματα, κατασκευές δημοσίων έργων και πολλά άλλα) με την προκύπτουσα διαφορά μεταξύ πλασματικού και πραγματικού κόστους να αφαιρείται από το Δημόσιο Ταμείο και να πηγαίνει ως μίζα στις τσέπες των Λαμόγιων.

Συμπέρασμα: Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι, αν μπορούσαν να υπολογιστούν οι απώλειες Κρατικού Χρήματος από τις πιο πάνω κατηγορίες μίζας και λαμογιάς για το διάστημα των τελευταίων τριάντα ετών, το άθροισμα του παράνομου αυτού πλουτισμού θα ήταν ίσο ή και μεγαλύτερο από το σημερινό Δημόσιου Χρέους της χώρας.
ΠΗΓΗ : http://www.elzoni.gr/

 

Η αμερικανική κυβέρνηση μήνυσε την Deutsche Bank!

Σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές του Ατλαντικού αναμένεται να έχει η μήνυση που κατέθεσε για ένα δις δολάρια (!) η αμερικανική κυβέρνηση εναντίον της γερμανικής Deutsche Bank...

Η κατηγορία που απευθύνεται προς την τράπεζα είναι ότι προχώρησε ριψοκίνδυνα στην επιλογή υποθηκών, χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες, οι οποίες εντάχθηκαν σε κυβερνητικό – αμερικανικό – ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Αυτά έγινα μέσω της θυγατρικής της γερμανικής τράπεζας MortgageIT, η οποία κατηγορείται ότι παραβίασε το νόμο περί «ψευδών αξιώσεων» (False Claims Act) καταθέτοντας παραπλανητικά στοιχεία με σκοπό να αποσπάσει ασφαλιστικό συμβόλαιο για τις εν λόγω υποθήκες από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στέγασης (Federal Housing Administration) η οποία ανήκει στο υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (Urban Development Department).

Στη συνέχεια η γερμανική πλευρά φέρεται να κερδοσκόπησε από την μεταπώληση του συγκεκριμένου προϊόντος, των υποθηκών με κρατική εγγύηση, με αποτέλεσμα σήμερα Αμερικανοί ιδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν αδυναμία εξυπηρέτησης των χρεών τους και το φάσμα της έξωσης, να διασωθούν αφού το αμερικανικό κράτος αναγκάστηκε να καταβάλλει μέχρι τώρα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια (386 εκατ. δολάρια μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Bloomberg που φιλοξενεί το ρεπορτάζ) λόγω των εγγυήσεων που έχει προσφέρει.

Δεδομένου μάλιστα του ότι η γερμανική τράπεζα εξαγόρασε έναντι 429 εκατ. δολαρίων την MortgageIT για να την κλείσει σε ένα χρόνο, καταδεικνύεται ο κερδοσκοπικός και καιροσκοπικός χαρακτήρας της επένδυσης.

Η είδηση οδήγησε στην πτώση της μετοχής στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης κατά 3,7% ή 1,43 ευρώ, διαμορφούμενη στα 42,77 ευρώ.

Αναμένεται συνέντευξη Τύπου στις ΗΠΑ για την παροχή περαιτέρω διευκρινίσεων επί του θέματος.
ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ : ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ), ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ? ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ

 

 Ειρωνείες κατά Ερντογάν από τον τουρκικό Τύπο για τη Διώρυγα!

Τα πυρά του τουρκικού Τύπου αντιμετωπίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός, αφού, όπως προκύπτει, το μεγαλεπήβολο σχέδιο για τη διάνοιξη νέας διώρυγας δεν είναι και τόσο δικό του...

Ο τουρκικός Τύπος μάλιστα αναδημοσιεύει σχετικά ρεπορτάζ από το 1994, αφού τη σύγχρονη εποχή ήταν ο Ετζεβίτ που είχε επιχειρήσει να προωθήσει το σχέδιο, ειρωνευόμενος τον Ερντογάν, αφού υποστήριξε δημόσια ότι το σχέδιο βρέθηκε... στα οθωμανικά αρχεία και το είχε εμπνευστεί... «ο παππούς μας ο Αμπτουλμετζίτ»!

Η αλήθεια είναι ότι από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, σειρά σουλτάνων είχαν αποπειραθεί να υλοποιήσουν το σχέδιο προσκρούοντας όμως συνεχώς σε δυσκολίες.

Το ερώτημα – η ουσία του ζητήματος – που τίθεται πλέον είναι εάν επένδυση ύψους 50 δις ευρώ, για την διώρυγα που θα συνδέσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, την οποία επιθυμούν οι νεο-Οθωμανοί της Άγκυρας θα προσκρούσει σε νέα προβλήματα, γεωπολιτικής φύσεως...

Η Ρωσία έχει ήδη διατυπώσει έμμεσα την ενόχλησή της με τον πρεσβευτή της στην Άγκυρα, Βλαντιμίρ Ιβανόφσκι να δηλώνει ότι το σχέδιο μπορεί να προχωρήσει μόνο υπό την προϋπόθεση σεβασμού των προβλέψεων της Συνθήκης του Μοντρέ (1936), η οποία διασφαλίζει αφενός την ελεύθερη διέλευση των εμπορικών πλοίων από τα Στενά και αφετέρου θέτει φραγμούς στην πρόσβαση πολεμικών πλοίων στη μαύρη Θάλασσα, άρα συνδέεται ευθέως με τη ρωσική ασφάλεια...

Το σχέδιο εγείρει σοβαρά νομικά και γεωπολιτικά ζητήματα, τα οποία δεν θα είναι εύκολο να παρακαμφθούν, κάτι που κατανοούν οι Τούρκοι, αποφάσισαν όμως να επιχειρήσουν να ανακατέψουν την τράπουλα στην περιοχή
ΠΗΓΗ : http://www.defencepoint.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ !  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ.  (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ : http://pamet-thessaloniki.com/2011/04/07/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5/ ).

Bloomberg Sues ECB to Force Disclosure of Greece Swaps http://www.bloomberg.com/news/2010-12-22/bloomberg-sues-ecb-to-force-disclosure-of-greece-swap-documents.html

Bloomberg Sues ECB
Bloomberg News filed a lawsuit against the European Central Bank , seeking to make it disclose documents showing how Greece used derivatives to hide its fiscal deficit and helped trigger the region’s sovereign debt crisis. Photographer: Hannelore Foerster/Bloomberg
Dec. 22 (Bloomberg) -- Matthew Winkler, editor-in-chief of Bloomberg News, discusses the news agency's lawsuit against the European Central Bank. The lawsuit, filed by Bloomberg Finance LP, the parent of Bloomberg News, asks the European Union’s General Court in Luxembourg to overturn a decision by the ECB not to disclose documents that show how Greece used derivatives to hide its fiscal deficit. Winkler speaks with Lisa Murphy on Bloomberg Television's "Fast Forward." (Source: Bloomberg)
ECB President Jean-Claude Trichet
ECB President Jean-Claude Trichet withheld the documents after the European Union and International Monetary Fund led a 110 billion-euro bailout for Greece. Photographer: Fabrice Dimier/Bloomberg 


Bloomberg News filed a lawsuit against the European Central Bank, seeking the disclosure of documents showing how Greece used derivatives to hide its fiscal deficit and helped trigger the region’s sovereign debt crisis.
The lawsuit asks the European Union’s General Court in Luxembourg to overturn a decision by the ECB not to disclose two internal documents drafted for the central bank’s six-member executive board in Frankfurt this year. The notes show how Greece used swaps to hide its borrowings, according to a March 3 cover page attached to the papers obtained by Bloomberg News.
ECB President Jean-Claude Trichet withheld the documents after the EU and International Monetary Fund led a 110 billion- euro bailout ($144 billion) for Greece. The dossier should be disclosed to stop governments from employing the derivatives in a similar way again and to show how EU authorities acted on information they had on the swaps, according to the suit, filed by Bloomberg Finance LP, the parent of Bloomberg News.
The EU is dependent “on member states taking an open and transparent approach in relation to their levels of debt,” Bloomberg said in its suit. “If Greece has failed to take such an approach in the past, there is a compelling public interest in relevant information being disclosed.”
An ECB spokeswoman declined to comment on the lawsuit, which is based on the EU’s freedom of information rules.

Freedom of Information

The ECB case follows a 2008 lawsuit by Bloomberg LP seeking disclosure of the U.S. Federal Reserve’s records on emergency lending under the Freedom of Information Act. A group of banks is appealing to the Supreme Court over lower-court decisions ordering the Fed to identify loan recipients.
“Bloomberg is committed to transparent markets all over the world,” said Matthew Winkler, editor-in-chief of Bloomberg News. “Decisions made behind closed doors helped contribute to the global economic havoc of the last few years. Money flees secrecy and unanswered questions undermine the financial system and give some participants an unfair advantage. Confidence in markets grows with information,” he said. “Bloomberg wants the ECB, as well as the Federal Reserve and other financial institutions around the world, to end this damaging opacity.”
The Greek government didn’t originally disclose the swaps, designed to help it comply with the deficit and debt rules it agreed to meet when it joined the euro in 2001. Eurostat, the EU’s statistics agency, said last month the swaps added 5.3 billion euros to the country’s debt, without giving details. Repeated revisions of Greece’s national accounts, beginning last year, spurred a surge in borrowing costs that pushed the country to the brink of default and triggered a region-wide debt crisis.

Public Confidence

The ECB must consider demands for access to public documents under a March 2004 EU directive. Individuals and companies can then appeal to the European Ombudsman, which reports to the European Parliament, and the European Court of Justice.
“The information contained in the two documents would undermine the public confidence as regards the effective conduct of economic policy,” Trichet wrote in an Oct. 21 letter, turning down Bloomberg’s request for the documents. Disclosure “bears, in the current very vulnerable market environment, the substantial and acute risk of adding to volatility and instability.”
ECB officials first spotted “a swap operation in unusual terms” in April 2009, seven months before the Greek crisis erupted, according to the March 3 cover note.
“It is wholly unclear what (if anything) the ECB did at that time to investigate further,” Bloomberg’s suit says.

‘Need to Know’

“Disclosure would help prevent these situations repeating themselves,” said Michael Spence, winner of the Nobel Prize for Economics in 2001 for his research on asymmetric information in markets. “It’s a tough call. Not everything can be disclosed, but markets need to know.”
Greece entered into a “large” number of private, off- market swaps from 2001 through 2007, Luxembourg-based Eurostat said in a report on Nov. 15. The agreements, which led to higher debt, were analyzed “in detail,” Eurostat said. A follow-up report on Greek data including swaps is due in weeks, a spokesman said at the time.
“We entered the European Union with great effort,” George Petalotis, a Greek government spokesman, told reporters in Athens today. “We don’t tolerate anyone doubting that. Whoever possesses different evidence can bring it out.”
To contact the reporters on this story: Elisa Martinuzzi in Milan at emartinuzzi@bloomberg.net; Alan Katz in Paris at akatz5@bloomberg.net
To contact the editor responsible for this story: Edward Evans at eevans3@bloomberg.net

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ 
Κο ΚΑΖΑΚΗ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ  ''ΣΠΙΘΑ'' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.  ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΡΧΙΚΑ ;;;  Mια Βρετανία και μια Ελλάδα προστέθηκαν στον πληθυσμό της Κίνας σε δέκα χρόνια!  
Αύξηση 5,9% παρουσίασε ο πληθυσμός της Κίνας την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, αλλά είναι σαφές ότι το πληθυσμιακό "μπουμ" είναι πια παρελθόν και ο πληθυσμός πιο γερασμένος, απόρροια και της αύξησης του μέσου όρου ζωής.
Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός της ασιατικής χώρας έφτασε τα 1,34 δισ. από 1,27 δισ. το 2000 με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση του μέσου όρου ηλικίας και του αριθμού των κατοίκων που διαμένουν στις πόλεις. Δηλαδή προστέθηκε στον πληθυσμό της Κίνας, μια Βρετανία και μια Ελλάδα (70 εκατ. συνολικά)
Αυτές οι δύο τάσεις θα αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες για την αγορά εργασίας στα επόμενα χρόνια καθώς αναμένεται μείωση του εργατικού δυναμικού λόγω της μείωσης του πληθυσμού στις αγροτικές περιοχές και της ισχύς του ορίου του ενός παιδιού ανά οικογένεια στις αστικές περιοχές.
Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ του 1990 και 2000 ο πληθυσμός της χώρας είχε αυξηθεί 11,7%. Σύμφωνα με την απογραφή το 49,7% του πληθυσμού διαμένει σε πόλεις ενώ το 2000 το ποσοστό αυτό ήταν 36,1%. Το ποσοστό των κατοίκων ηλικίας έως 14 ετών υποχώρησε κατά 6,29% στο 16,6% ενώ αυτών άνω των 60 αυξήθηκε 2,93% στο 13,26%.
ΠΗΓΗ http://www.defencenet.gr

Θρίλερ στον Καφηρέα με Τούρκους και αμερικανικό ταχύπλοο9-04-2011 16:07:58
ImageΈνα περίεργο περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν λίγο στο στενό του Καφηρέα, όπου ένα ταχύπλοο σκάφος με αμερικανική σημαία, αλλά με πλήρωμα ... με δύο Τούρκους εξέδωσε σήμα κνδύνου επειδή... δηλητηριάστηκαν από τα καυσαέρια του κινητήρα του σκάφους! Στο σημείο (3 ναυτικά μίλια βόρεια του Καφηρέα) έφτασε ελικόπτερο Super Puma και παρέλαβε τους δύο Τούρκους. Στις 16.10 μτο ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Ελευσίνα και οι δύο τούρκοι στο νοσοκομείο.
Τα ερωτήματα είναι αρκετά. Τι γύρευαν στον Καφηρέα, σημείο εισόδου και εξόδου του στόλου στο Βόρειο Αιγαίο οι δύο Τούρκοι με το ταχύπλοο και μάλιστα με αμερικανική σημαία. Τι είδους δηλητηρίαση υπέστησαν και χρειάστηκε να ζητήσουν διάσωση;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  http://www.defencenet.gr


Μία εξαιρετική ανάλυση για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση

Η ΔIEΘNHΣ AΓOPA
Στα όρια του συστημικού κινδύνου «βυθίζονται» ομόλογα-τράπεζες
ZEZA ZHKOY
Η ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, που αναζωπυρώθηκε από τη διεθνή φημολογία, προκάλεσε νέα εκτίναξη των ελληνικών spreads στα ύψη. «Υπαρκτό» κίνδυνο πτώχευσης ή στάσης πληρωμών θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα, προειδοποιούν οι έγκυρες ξένες πένες, αγνοώντας σε επίπεδο ταπείνωσης τις διαβεβαιώσεις –για πολλοστή φορά– όλου του κατεστημένου.
Πέρα από υπαρκτούς κινδύνους της αναδιάρθρωσης του χρέους και πέρα από υπαρκτές σκοπιμότητες αναζωπύρωσης της σχετικής φημολογίας, το γεγονός είναι ότι η έντονη επαναφορά του θέματος στην επικαιρότητα ανακυκλώνει τη συζήτηση στα επικίνδυνα όρια του συστημικού κινδύνου. Όντως, η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα, θα ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους της –όπως κομψά αποκαλείται η ομολογία ενός κράτους ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τους πιστωτές του– όπως επανειλημμένως έχει γράψει η στήλη.
Βεβαίως, εξαναγκάζει τους δανειστές της χώρας και δη τους Ευρωπαίους που έχουν συμφέρον να εξαλειφθούν οι φήμες περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας κράτους - μέλους του ευρώ, να διαψεύδουν και αυτοί συνεχώς τη δραματική φημολογία. Ωστόσο, οι αγορές θεωρούν επικείμενη την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, με καταστροφικές συνέπειες. Το ξεπούλημα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, καθώς και του συνόλου των ευάλωτων περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης, έχει πάρει διαστάσεις πανικού. Η κατάσταση στις αγορές ομολόγων είχε γίνει ήδη πολύ δύσκολη μετά την απόφαση των «27» να εγκρίνουν τη γερμανική πρόταση για αναδιάρθρωση του χρέους των χωρών της Ευρωζώνης που θα αντιμετωπίζουν από το 2013 προβλήματα χρηματοδότησης, στο κόστος της οποίας θα συμμετέχουν και οι ιδιώτες.
Ο συστημικός κίνδυνος αποτυπώνεται ήδη και στις τράπεζες, οι μετοχές των οποίων καταρρέουν. Η καταιγιστική φημολογία κλονίζει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία των ελληνικών τραπεζών, που δέχονται στην κυριολεξία μια «αιματηρή» φυγή των ξένων επενδυτών. Κάτω από τις 1.400 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Tιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος έχασε 2,62%, με τις μετοχές των τραπεζών να καταγράφουν νέα μεγάλη πτώση, υποχωρώντας κατά 4,58%.
Εγκλωβισμένες οι ελληνικές τράπεζες στη φημολογία ότι επίκειται η απόφαση της αναδιάρθρωσης, καταρρέουν, δεχόμενες καταιγιστικά πυρά τόσο από κερδοσκοπικά όσο και από συντηρητικά κεφάλαια. Η επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού τους και η διατήρηση των δυσμενών συνθηκών δανεισμού τους είναι κοινός τόπος. Καθυστερούμενα δάνεια, μαζικές εκροές καταθέσεων, βαριά έκθεση σε κρατικά ομόλογα κ.ά.
Οι ελληνικές τράπεζες ενσωματώνουν όλες τις αρνητικές εκτιμήσεις που έχουν σχέση με το ελληνικό Δημόσιο και εξισώνονται με την αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων. Η μη «ελεγχόμενη» κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με τη ραγδαία αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη μαζική φυγή των τραπεζικών καταθέσεων και το βαρύ φορτίο των κρατικών ομολόγων, που σωρηδόν έχουν αγοράσει οι τράπεζες ύστερα από τις πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, πυροδοτούν συνεχή μπαράζ πωλήσεων των τραπεζικών μετοχών.
Βεβαίως, όσοι διαχειρίζονται τα ομόλογα του χρέους μας έχουν την υποχρέωση να κάνουν όσα απαιτεί η διατήρηση της αξίας του κεφαλαίου που αντιπροσωπεύουν. Επειδή, κυρίως, μια μη ελεγχόμενη χρεοκοπία, δηλαδή μια χρεοκοπία χωρίς συμφωνία με τους πιστωτές και τις ευρωπαϊκές αρχές, είναι επικίνδυνη.
ΑΕΠ) θα καταστήσει αδύνατο να βγει η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές για να δανειστεί, οπότε θα χρειαστεί νέα «διάσωση» (και νέο Mνημόνιο). Η διαπραγμάτευση για το αν θα υπάρξουν haircuts, είτε αυτά είναι υποχρεωτικά είτε εθελοντικά, έχει ξεκινήσει. Βέβαια, έχουν προχωρήσει οι ενέργειες για «κούρεμα» ομολόγων και άλλων περιφερειακών χωρών. Μέχρι τον Ιούνιο του 2013 που θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των χωρών που δεν θα έχουν πρόσβαση στις αγορές και να έχουν αποκατασταθεί τα ευάλωτα σημεία του τραπεζικού κλάδου της Ευρωζώνης, η Ευρώπη θα διανύσει μια περίοδο διαδοχικών αναδιαρθρώσεων.

(Σημείωση Μυστήριας Ομάδας: Φρονούμε ότι τα άρθρα της κ. Ζέζας Ζήκου στην Καθημερινή αξίζουν πραγματικά ιδιαίτερης προσοχής, δεδομένου μάλιστα ότι η εν λόγω αρθρογράφος είναι από τους λίγους οικονομικούς αναλυτές που δεν εντάσσεται στους υπέρμαχους του Μνημονίου και δεν το θεωρούν μάννα εξ ουρανού...)   
(Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_1_21/04/2011_439654. Δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 22.4.2011)


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ

Η προπαγάνδα των αργυρώνητων εν Ελλάδι πολιτικών, δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών και πάσης φύσεως «αναλυτών» θέλει την Τουρκία ως μία περιφερειακή υπερδύναμη. Σωρεία άρθρων, «αναλύσεων» και «εκτιμήσεων» παρουσιάζουν την Τουρκία ως μία οικονομικά ακμάζουσα χώρα, με έναν πανίσχυρο στρατό, ο οποίος εξοπλίζεται με τα πλέον σύγχρονα και φονικά όπλα. Σκοπός όλων αυτών των αναλύσεων είναι να «πειστεί» η ελληνική κοινή γνώμη ότι περιττεύει κάθε προσπάθεια αντίστασης εκ μέρους της Ελλάδος έναντι των διεκδικήσεων της Άγκυρας.
Εν ολίγοις προσπαθούν να πείσουν ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αντισταθεί εις τη δύναμη των Τούρκων, οπότε πρέπει να κάτσει στα αυγά της. Σε κάθε κρίση (Ίμια, S 300, προδοσία – παράδοση Οτσαλάν, υφαλοκρηπίδα, υπερπτήσεις τούρκικων μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά, κλπ) όλα τα ανωτέρω φερέφωνα μας «συμβουλεύουν» να υποχωρήσουμε για να μην «πάθουμε κανένα κακό». Τώρα μάλιστα με την σοβούσα οικονομική κρίση τα επιχειρήματά τους φαντάζουν ακόμη περισσότερο λογικοφανή. Τον ενδοτισμό και την υποχωρητικότητά τους την έχουν βαφτίσει «real politic».
Τα γεγονότα όμως τους διαψεύδουν, τους ξεμπροστιάζουν. Η Τουρκία δεν είναι, ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει περιφερειακή υπερδύναμη. Ναι μεν οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας της είναι εντυπωσιακοί, όμως το χάσμα των σχετικά ολίγων πλουσίων και των δεκάδων εκατομμυρίων φτωχών (νεαρής ηλικίας μάλιστα) διευρύνεται και εις το μέλλον είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει κοινωνικές εντάσεις.
Εν τω μεταξύ διεξάγεται και η αέναη πάλη Κεμαλιστών – Ισλαμιστών, ήτοι του εκσυγχρονιστικού δυτικότροπου μέρους της Τουρκίας εναντίον του παραδοσιακού μέρους, η οποία κορυφώθηκε με την υπόθεση Εργενεκόν.
Ως προς την στρατηγική της βαρύτητα, κατ’ αρχήν το Ισραήλ έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο εις την Άγκυρα προ μηνός, ποιος είναι το αφεντικό στη Νοτιανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Οι ΗΠΑ, από την άλλη, έχουν δείξει παντί τρόπω την έντονη ενόχληση τους για την προσπάθεια διαμεσολάβησης της Τουρκίας υπέρ του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Ο πολυδιαφημισμένος (κάποιοι μάλιστα εις την ημεδαπή στάζουν μέλι εις το άκουσμα του ονόματός του) Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, ήδη δέχεται βολές εντός και εκτός Τουρκίας για την ακολουθούμενη επιθετική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Οι Τούρκοι χάνουν τους στρατηγικούς συμμάχους τους.
Όμως, το πλέον σοβαρό πρόβλημα της γείτονος χώρας είναι ξανά το Κουρδικό. Από τις αρχές του χρόνου πάνω από 150 Τούρκοι στρατιώτες και παραστρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των ανταρτών του PKK εναντίον στρατιωτικών στόχων. Οι Κούρδοι δεν αρκούνται πια σε τοποθετήσεις βομβών σε διερχόμενα στρατιωτικά οχήματα, αλλά δεν διστάζουν να επιτίθενται εναντίον φυλακίων, τα οποία επανδρώνουν κληρωτοί τούρκοι στρατιώτες άρα και ανεκπαίδευτοι, με φονικά αποτελέσματα.
Η Τουρκία ματώνει οικονομικά εις τα βουνά του Κουρδιστάν, διεξάγοντας έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει.
Όσο και αν υπερέχει σε πολεμικό εξοπλισμό, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι δεν καταβάλεται ένα αντάρτικο, όταν υποστηρίζεται μαζικά από ένα έθνος. Πόσω μάλλον όταν το έθνος αυτό αριθμεί 15.000.000, με εκατομμύρια εξ αυτών να κατοικεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, οι οποίες απειλούνται άμεσα με αντάρτικο πόλεων…
Το Κουρδικό έχει επανέλθει εις το προσκήνιο, καθώς οι εξαγγελίες και υποσχέσεις του Ταγίπ Ερντογάν προς τους Κούρδους περί ισονομίας και ανάδειξης της κουρδικής εθνικής ταυτότητας έμειναν στα λόγια. Οι Κούρδοι, οι οποίοι τον είχαν ψηφίσει μαζικά στις προηγούμενες και προπροηγούμενες εκλογές, ένιωσαν προδομένοι. Η αλήθεια είναι ότι το κεμαλικό κατεστημένο ουδέποτε είδε με θετικό μάτι τις όποιες παραχωρήσεις προς τους Κούρδους και για το λόγο αυτό το μακρύ χέρι του Κεμαλισμού, η δικαιοσύνη, προέβη σε δικαστικές διώξεις εναντίον Κούρδων βουλευτών και δημάρχων.
Φυσικά, μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική σύμπτωση της έξαρση της επιθετικότητας των Κούρδων με την σύγκρουση Ισραήλ – Τουρκίας. Ας μην ξεχνάμε ότι το Ισραήλ και δη η Μοσάντ έστησαν επί της ουσίας το ημιανεξάρτητο κράτος των Κούρδων εις το Β. Ιράκ. Φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί ξεπληρώνουν με το ίδιο νόμισμα τους Τούρκους, για την στήριξη που παρέχουν εις τους Παλαιστίνιους…
Η προχθεσινή όμως εξέλιξη είναι ικανή να κάνει τα κόκαλα του Κεμάλ να τρίζουν και την καθεστηκυία τούρκικη τάξη να βλέπει εφιάλτες. Ο μεγαλύτερος φόβος των Τούρκων από συστάσεως του τούρκικου κράτους, ήτοι η διάσπαση της Τουρκίας, λαμβάνει πια σάρκα και οστά.
Ο στρατιωτικός ηγέτης του ΡΚΚ, Μουράτ Καραγιλάν, μιλώντας στο BBC απηύθυνε πρόταση ανακωχής προς την Τουρκία. Ο Καραγιλάν δήλωσε ότι οι μαχητές του είναι πρόθυμοι να αφοπλιστούν υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, «εάν το κουρδικό ζήτημα επιλυθεί με δημοκρατικό τρόπο, μέσω διαλόγου». Προειδοποίησε, όμως, την Άγκυρα ότι εάν δεν αποδεχθεί τις προτάσεις, το ΡΚΚ θα προχωρήσει στην ανακήρυξη αυτόνομου κουρδικού κράτους. «Ναι, θα κατεβάσουμε τα όπλα μας, εάν το κουρδικό ζήτημα επιλυθεί διά της δημοκρατικής οδού, μέσω διαλόγου. Εάν η τουρκική κυβέρνηση απορρίψει αυτή την πρόταση, θα πρέπει να ανακηρύξουμε την ανεξαρτησία μας» διαμήνυσε ο Καραγιλάν.
Φυσικά, η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση της Τουρκίας ήταν αρνητική, καθώς αξιωματούχος της είπε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο πως «δεν σχολιάζει δηλώσεις τρομοκρατών».
Σε περίπτωση που το PKK προχωρήσει στην ανακήρυξη ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, είναι βέβαιο ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης θα είναι ραγδαία.
Γίνεται αντιληπτό λοιπόν, ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο αγώνας των Κούρδων μόνο στόχο έχει την ανεξαρτητοποίηση του Κουρδιστάν, στόχος που τελικά θα επιτευχθεί εις το απώτερο μέλλον λόγω και του μεγέθους του κουρδικού έθνους.
Μέχρι τότε η Τουρκία θα χάνει καθημερινά τα παιδιά της στα βουνά του Κουρδιστάν, ματώνοντας και οικονομικά, γεγονός που θα την οδηγήσει μετά βεβαιότητας σε οικονομική καταστροφή και εν τέλει σε διάσπαση ανάμεσα εις το ευρωπαϊκό – τουρκικό κομμάτι και το Κουρδιστάν.
Το ανωτέρω σενάριο δεν αποτελεί έναν ευσεβή πόθο, αλλά έχει πολλές πιθανότητες πια να επαληθευθεί.
Το ακόμη πιο τρομακτικό σενάριο για την Τουρκία είναι να ξυπνήσουν και τα έθνη των εκατομμυρίων Κιργισίων και Αράβων που ζουν στην χώρα και να θέσουν και αυτά θέματα αυτοδιάθεσης…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ
http://ed-mysterious.blogspot.com/ 

 

ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Ελληνες μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του Καντάφι μαζί με εκατοντάδες άλλους Ανατολικοευρωπαίους και Δυτικοευρωπαίους «συναδέλφους τους», υποστηρίζει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα EUobserver.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 300-500 Σέρβοι, Ουκρανοί, Λευκορώσοι, Πολωνοί, Βέλγοι, Βρετανοί, Γάλλοι και Ελληνες πρώην στρατιωτικοί, χειριστές βαρέων όπλων και ελικοπτέρων, μαζί με στελέχη ειδικών δυνάμεων και παραστρατιωτικούς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον στρατό του Καντάφι έναντι περίπου 2.000 δολαρίων την ημέρα. Η ευρωπαϊκή αυτή «Λεγεώνα» μετακινείται από 15 στρατιωτικά αεροδρόμια της Νότιας Λιβύης που εξακολουθούν να ελέγχονται από το καθεστώς.
Τα παραπάνω αποκάλυψε ο Ελληνας αναλυτής, ειδικός στο οργανωμένο έγκλημα, πρώην σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, του ΟΗΕ και της ΕΕ, Μιχάλης Κουτούζης.
Το προηγούμενο διάστημα ταξίδεψε στη Βόρειο Αφρική ενώ είχε διατελέσει διευθυντής ερευνών του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ναρκωτικών (OGD).
Ο Ελληνας εμπειρογνώμονας δήλωσε στο EUobserver ότι ο Καντάφι χρησιμοποιεί Αφρικανούς, Αραβες και Ευρωπαίους μισθοφόρους επειδή δεν εμπιστεύεται τον λιβυκό στρατό.

Read more...Νυχτοπούλια ©: Απίστευτη γκάφα του Μπάρακ Ομπάμα
"Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος για τους Ρεπουμπλικανούς. Μόνο που δεν γνώριζε οτι το μικρόφωνό του ήταν ανοιχτό. Ο Μπαρακ Ομπ..."

Το ΔΝΤ έριξε βόμβα και δεν το κατάλαβε κανείς! Το 2016 λήγει η «εποχή της Αμερικής» και αναλαμβάνει η Κίνα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έριξε μια «βόμβα» που μάλιστα πέρασε απαρατήρητη, λέει το πρακτορείο MarketWatch. 
Ο διεθνής οργανισμός για πρώτη φορά, έδωσε το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λήξει η «εποχή της Αμερικής» και η οικονομία της Κίνας θα κρατήσει τα ηνία. Αυτή η εποχή θα είναι πιο νωρίς απ’ όσο περιμένουμε!

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επίσημες προβλέψεις από το ΔΝΤ, η κινεζική οικονομία θα ξεπεράσει την αμερικανική σε πραγματικά μεγέθη το 2016, σε μόλις πέντε χρόνια. 

Η έκθεση περιέχει μια οδυνηρή προοπτική για την διαμάχη περί του προϋπολογισμού που εκδηλώνεται στην Ουάσιγκτον.

Εγείρει μεγάλα ερωτήματα για το πώς θα μοιάζει το διεθνές σύστημα ασφαλείας μέσα σε δύο χρόνια. Και βάζει ένα τεράστιο σύννεφο πάνω από το δολάριο και την τεράστια αγορά αμερικανικών ομολόγων, που επί δεκαετίες άκμαζαν χάρη στο προνομιακό καθεστώς των ενεργητικών της ηγεμονικής δύναμης του πλανήτη και τώρα κινδυνεύουν με υποβάθμιση, αφού η S&P υποβάθμισε τις προοπτικές των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου, μετά δηλαδή από σχεδόν έναν αιώνα!

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΔΝΤ, όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ το επόμενο έτος, θα είναι ο τελευταίος που θα ηγηθεί της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Για αυτή την εξέλιξη, ωστόσο ελάχιστοι άνθρωποι είναι προετοιμασμένοι. Δεν γνωρίζουν καν ότι η στιγμή είναι τόσο κοντά. Οι πλέον απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι θα γίνει γύρω στο 2025, αναφέρει το δημοσίευμα.

Όμως δεν μετρούν σωστά, γιατί υπολογίζουν τα ΑΕΠ των δύο χωρών, με τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αλλά οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αλλάζουν ταχύτατα. Η ανάλυση του ΔΝΤ κάνει τις συγκρίσεις με βάση ορατά σενάρια για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Το κυριότερο, κάνει τις συγκρίσεις με βάση την πραγματική εικόνα των οικονομιών, με άξονα τις «ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης» («purchasing power parities»), δηλαδή συγκρίσεις για το τι κερδίζουν και τι δαπανούν οι πολίτες, σε πραγματικούς όρους. 

Με βάση τον άξονα PPP, η κινεζική οικονομία θα διευρυνθεί από 11,2 τρισ. δολ. φέτος σε 19 τρισ. δολ. το 2016. Η αμερικανική οικονομία θα διογκωθεί από 15,2 τρισ. δολ. σε 18,8 τρισ. δολ. 

Το μερίδιο της Αμερικής στην παγκόσμια παραγωγή θα διολισθήσει στο 17,7%, το χαμηλότερο ποσοστό της σύγχρονης ιστορίας. Το μερίδιο της Κίνας θα φτάσει στο 18% και θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Η ισορροπίες αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ η μάχη για τη χώρα που θα επικρατήσει στον παγκόσμιο ιστό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Γουάν και δολάριο είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και στη μέση βρίσκεται το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ο παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος, φαίνεται να έχει περάσει, ωστόσο, οι διεθνείς εξελίξεις μαρτυρούν ότι όλα παραμένουν ρευστά. 

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


Του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα
διευθυντή των εκδόσεων Πελασγός

Η πολυδιάστατη κρίση που περνάει η Πατρίδα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είναι μία αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα πλέον. Όπου και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης την έχει αντιληφθεί κυρίως στην τσέπη του (διότι εκεί προφανώς καταλαβαίνει πιο εύκολα).
Για να υπάρξει όμως λύση στο πρόβλημα, πρέπει να καταλάβουμε την ουσία του προβλήματος και αυτό περιέχεται σε μία και μόνο αλήθεια, η οποία είναι ότι η Ελλάδα ΔΕΝ χρεοκόπησε και ούτε μπορεί να χρεοκοπήσει διότι έχει όλα τα καλά του Θεού, επίγεια και υπό την γη, αυτό που χρεοκόπησε είναι η Μεταπολίτευση.


Την επταετία 1967-1974 μπορεί να υπήρχε «έλλειμμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», αλλά τα ταμεία του κράτους γέμισαν, έργα έγιναν και η ευημερία, όπως και η κοινωνική ασφάλεια ήταν δεδομένη. Μετά ήρθε η Μεταπολίτευση και μοίρασε αβέρτα «δημοκρατία» (ή έτσι τουλάχιστον φάνηκε) και επανήλθαν οι παλαιοκομματικοί με την είσοδο και της «Γενιάς του Πολυτεχνείου» στην εξουσία, και άδειασαν τα ταμεία.

Η αδιαμφισβήτητη νοικοκυροσύνη της Ελληνικής Οικονομίας επί του στρατιωτικού καθεστώτος, αποτέλεσε την καλύτερη προίκα για τους μετέπειτα διαχειριστές-καταχραστές. Δυστυχώς όμως εκεί ο Ελληνικός λαός ατύχησε, διότι η συνέχεια ήταν υποδεέστερη των προσδοκιών και των απαιτήσεων. Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά μιας και η απόλυτη δαιμονοποίηση της «χούντας» προσέφερε την απόλυτη ασυδοσία στην Μεταπολίτευση.

Αλλά η κυριότερη ζημιά έγινε στο ηθικό επίπεδο διότι, όταν υπάρχει αγνό όραμα, τότε υπάρχει και ηθικό πλαίσιο για να κινηθεί ο αγώνας για το όραμα. Όταν όμως δεν υπάρχει όραμα αλλά μύθος, δηλαδή παραμύθι, τότε το μόνο «ηθικό» πλαίσιο που μπορεί να υπάρχει είναι το ψεύδος και η λαμογιά.
Αυτό ακριβώς παρήγαγε η «γενιά του Πολυτεχνείου», διότι όποιο όραμα και να υπήρχε στους «εξεγερμένους», αυτό στην συνέχεια αλλοιώθηκε όταν φάνηκε ο «μύθος των εκατοντάδων νεκρών που έριξαν την χούντα». Έτσι όλοι αυτοί που επένδυσαν στο «μύθο» και κυβέρνησαν τον άτυχο (όχι όμως άμοιρο ευθυνών) λαό, μας έφτασαν στην σημερινή κατάσταση.

Μέγιστη ατυχία για τον Ελληνισμό ήταν η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981, διότι τότε μπήκαμε στην ΕΟΚ και συνέπεσε να κυβερνήσει την Πατρίδα ο Ανδρέας με την αντι-ΕΟΚική πολιτική του. Τότε ήρθαν τα κονδύλια από την ΕΟΚ και σκορπίστηκαν, (ως μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα), σε «κοινωνική πολιτική» χωρίς ανάπτυξη. Φαγώθηκαν τα χρήματα για να εξυπηρετηθούν οι ημέτεροι. Για να εξαγοραστούν δηλαδή, οι ραγιάδες ψηφοφόροι. Από εκεί και πέρα, αγαπητοί φίλοι, η διαφθορά αναπαράγει την διαφθορά.

Λυπάμαι, αλλά έτσι απλά είναι τα πράγματα. Εάν λοιπόν, θέλουμε να απελευθερωθούμε, από την μεταπολιτευτική κακοδαιμονία, για να αναστηθεί η Πατρίδα, θα πρέπει να τους στείλουμε σπίτι τους και όποιους πρέπει φυλακή. Αυτοί που «δήθεν» αποφεύγουν την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, εκτρέφουν την ασυδοσία και την κατάχρηση, είναι συνένοχοι, και όταν αυτό γίνεται εις βάρος της Πατρίδος, τότε ονομάζεται προδοσία.

Αγαπητοί φίλοι, τα λόγια τελείωσαν, εάν θέλετε να αλλάξετε την καταδίκη μας, αντιδράστε, αλλιώς σαπίστε εκεί που είστε. Αγαπητοί φίλοι, ο Ελληνισμός είναι το αιωρούμενο εκκρεμές της ανθρώπινης ιστορίας, μπορεί συχνά να έχει βρεθεί σε ελεύθερη πτώση, αλλά έχει το άπατο και, ενώ όλα δείχνουν χαμένα, παθαίνει αναλαμπή και ξανά προς την δόξα τραβά. Αυτή είναι η μοίρα μας και η ιστορική καταγραφή μας.

Μην χάνετε την πίστη σας. Δεν είμαστε από τις χειρότερες γενιές που πέρασαν, μπορεί να είμαστε από τις πιο μπερδεμένες, αλλά όχι οι χειρότερες. Όσοι νιώθετε πραγματικά την Ελληνική φυλή να βιώνει μέσα σας, να μεταφέρεται στο αίμα σας, βρείτε την Ελληνική ψυχή σας και αντισταθείτε στην παρακμή.

Αυτή η Πατρίδα, δεν έχει κληρονόμους τους ανθέλληνες φραγκοφορεμένους εντολοδόχους της Νέας Τάξης και τους λαθρομετανάστες εισβολείς. Κληρονόμοι και υπερασπιστές είμαστε όλοι εμείς που την αγαπάμε και την βάζουμε πάνω από την ίδια την ζωή μας.

Φτάνει πια, ήρθε η ώρα εμείς οι Πατριώτες να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας.

Όσοι δεν μπορείτε να ακολουθήσετε, σωπάστε.

Τώρα χρειάζονται οι ιαχές πολέμου και όχι τα μοιρολόγια.Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Μεσόγειος εισήρθε σε μια νέα πολεμική εποχή

Συντάχθηκε απο τον/την deepred001 | 25 Μαρτίου 2011

Αναμνηστική φωτογραφία στη Λιβύη (DPA)Με το ψήφισμα 1973 των Ηνωμένων Εθνών έχει επιτευχθεί μια κρίσιμη καμπή όσον αφορά την αντιμετώπιση του θέματος με τον πόλεμο και την ειρήνη. Η βόβμα του γαλλικού μαχητικού Rafale που έπληξε το τεθωρακισμένο στο προάστιο της Βεγγάζης, η παρέμβαση της Αντάν μεταξύ των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας στη Λιβύη, σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Οι Μεγάλες Δυνάμεις αποφάσιαν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από το καθεστώς μιας ειρήνης με οποιοδήποτε τίμημα. Το δόγμα του απαραβίαστου των κυρίαρχων κρατών ήρθε στο τέλος του.

Ποτέ μετά από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η διεθνής κοινότητα δεν έχει απαντήσει τόσο γρήγορα όπως στη Λιβύη - αυτό που αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λιβύη με «όλα», και με στρατιωτικά μέσα - θα μείνει στην ιστορία του Διεθνούς Δικαίου ως ένα σημείο καμπής όσον αφορά την αντιμετώπιση με τον πόλεμο και την ειρήνη.

Η υπόθεση του Καντάφι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί το παράδειγμα που περίμεναν πολλοί στον κόσμο εδώ και χρόνια. Τι είναι πιο σημαντικό: η ειρήνη ή τα ανθρώπινα δικαιώματα; Η απάντηση σε αυτήν την περίπτωση: τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η απόφαση είναι μια θεαματική αποκήρυξη του παραδοσιακού Διεθνούς Δικαίου, του δόγματος ότι όλα τα κράτη έχουν το ίδιο δικαίωμα να λύσουν τις εσωτερικές του υποθέσεις - έστω και αν καταπιέζουν τους λαούς τους.

Η αρχή ότι οι άνθρωποι μένουν μόνοι τους με τις κυβερνήσεις τους, είναι από τα μέσα του 17ου αιώνα, όταν γεννήθηκε το σύγχρονο κρατικό σύστημα. Κάθε κράτος ήταν υπό αυτή την ιδέα ένας αυτόνομος, ελεύθερος χώρος. Κανείς τρίτος δεν είχε να ενδιαφέρεται τι γίνεται μέσα σε αυτόν τον χώρο. Και όταν δύο αυτόνομοι χώροι συγκρούοντο μεταξύ τους, ονομάζεται πόλεμος.

Για νη μην συμβαίνει πολύ συχνά αυτό, ο πόλεμος, ιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο ΟΗΕ , ο οποίος επέβαλε μια απαγόρευση της βίας - απαγόρευσε μόνο τη βία μεταξύ των κρατών, όχι την κρατική βία κατά του λαού. Αυτό ήταν όλο: δολοφονίες και ανθρωποκτονίες, βασανιστήρια και διώξεις, θεωρούνταν ως εσωτερικές υποθέσεις.

Η ειρήνη ήταν πάντα το αντικείμενο που υπερισχύε των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Δεν μπορεί να ξεκινήσει ένας πόλεμος, για να αποφευχθεί μια εσωτερική αιματοχυσία. Το 1999, το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς της Σερβίας για την προστασία των Κοσοβάρων χωρίς την ευλογία του Συμβουλίου Ασφαλείας – σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, μια παράνομη εισβολή σε ένα ξένο κράτος.

Ρουάντα, Κονγκό, Βοσνία, Νταρφούρ: Η νέα χιλιετία σημαδεύτηκε από σφαγές ανθώπων, γενοκτονίες, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και στα Ηνωμένα Έθνη τίποτα δεν έμοιαζε να είναι αρκετά κακό για να δικαιολογήσει μια στρατιωτική επέμβαση. Μετά από πολλές ζυμώσεις, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πέρασε ένα θεματικό ψήφισμα, αν και πολύ προσεκτικά διατυπωμένο: Η παγκόσμια κοινότητα έχει μια «ευθύνη προστασίας» (R2P - Responsibility to protect). Ο Καντάφι είναι η περίπτωση που περίμεναν.

Ανθρώπινα δικαιώματα ή ειρήνη; Η υπόθεση του Καντάφι δείχνουν επίσης πόσο προβληματικό είναι στην πράξη το νέο δόγμα του Διεθνούς Δικαίου. Η επικάλυψη αυτών των δύο στόχων είναι δύσκολο να διαχωριστεί: η προστασία του άμαχου πληθυσμού θέλει την εξόντωση αυτών που ασκούν τη βία Πίσω από αυτή την πρόταση είναι η ακαταμάχητη επιθυμία να σωθούν οι άνθωρποι που απειλούνται, αλλά αυτό το μέρος του σχεδίου - να παρέμβει στον εμφύλιο πόλεμο – δεν αφορά τον ΟΗΕ.

Ένα δίλημμα, γιατί στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να οδηγήσει η περίπτωη του Καντάφι σε μια σειρά από πολέμους, που για την πρόληψη αυτών δημιουργήθηκε ο ΟΗΕ: μια καθαρή πάλη για την κυριαρχία στη Μεσόγειο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η διεθνής κοινότητα εισήρθε σε μια νέα εποχή.

ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ = ΟΛΑ ΜΕ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ, ΤΙΤΛΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΚΟΥΦΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ !ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


'Εκκληση για συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους


Οι υπογράφοντες πιστεύουμε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) η οποία θα εξετάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος. Η τρέχουσα πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους έχει επιφέρει μεγάλο κοινωνικό κόστος στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός έχει δημοκρατικό δικαίωμα να απαιτήσει πλήρη πληροφόρηση όσον αφορά το χρέος που είναι δημόσιο, ή εγγυημένο από το κράτος.


Ο σκοπός της ΕΛΕ θα είναι η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και της χρήσης των δανείων. Στη βάση των συμπερασμάτων της η ΕΛΕ θα διαμορφώσει κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχθεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο, ή απεχθές. Η επιδίωξη της ΕΛΕ θα είναι να συνδράμει την Ελλάδα ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους. Η ΕΛΕ θα επιχειρήσει επίσης να διαπιστώσει ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους.


Το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος βρίσκονται στην καρδιά της κρίσης της Ευρωζώνης. Η παγκόσμια κρίση που ξεκίνησε το 2007 πήρε τη μορφή κρίσης χρέους της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον τελευταίο προϋπολογισμό, το ελληνικό δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί από 299 δις ευρώ (ή 127% του ΑΕΠ) το 2009 σε 362 δις ευρώ (ή 159% του ΑΕΠ) το 2011. Η διόγκωση του δημόσιου χρέους επέτεινε τον κίνδυνο εθνικής χρεοκοπίας των περιφερειακών χωρών και αύξησε τις πιθανότητες τραπεζικής χρεοκοπίας στην Ευρώπη. Η ΕΕ, σε συμφωνία με εθνικές κυβερνήσεις, αντέδρασε υιοθετώντας προγράμματα διάσωσης που διευκολύνουν τον προσωρινό δανεισμό των κρατών της Ευρωζώνης και προστατεύουν τις τράπεζες. Αλλά τα μέτρα αυτά δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές, με συνέπεια τα επιτόκια δανεισμού των περιφερειακών χωρών να συνεχίσουν να ανεβαίνουν. Επιπλέον, το αντίτιμο των προγραμμάτων ήταν η λιτότητα. Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και άλλες χώρες αναγκάστηκαν να περικόψουν μισθούς και συντάξεις, να
μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες, να συρρικνώσουν τις παροχές πρόνοιας, να ιδιωτικοποιήσουν δημόσιες επιχειρήσεις και να απελευθερώσουν τις αγορές. Αναπόφευκτα θα υπάρξει και περαιτέρω κοινωνικό κόστος λόγω αύξησης της ανεργίας, χρεοκοπίας επιχειρήσεων και συρρίκνωσης της παραγωγής.
Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των προγραμμάτων διάσωσης της ΕΕ, αλλά ο ελληνικός λαός έχει κρατηθεί στο σκοτάδι όσον αφορά τη σύνθεση και τους όρους του δημόσιου χρέους. Η έλλειψη ενημέρωσης συνιστά θεμελιώδη αποτυχία των δημοκρατικών διαδικασιών. Οι λαοί που καλούνται να φέρουν το κόστος των προγραμμάτων της ΕΕ έχουν δημοκρατικό δικαίωμα στην πλήρη πληροφόρηση.
Η ΕΛΕ μπορεί να συμβάλλει στην αναπλήρωση του δημοκρατικού αυτού ελλείμματος. Μπορεί επίσης να ενθαρρύνει τη συμμετοχή ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων στην ανάπτυξη κινημάτων για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους. Η επιτροπή θα είναι διεθνής και θα αποτελείται από ορκωτούς λογιστές του χρέους και των δημόσιων οικονομικών, από νομικούς, οικονομολόγους, αντιπρόσωπους των εργατικών οργανώσεων και μέλη των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Θα είναι ανεξάρτητη από τα πολιτικά κόμματα, αλλά δεν θα αποκλείει τη συμμετοχή πολιτικών, αρκεί να συμφωνούν με τους σκοπούς της. Η ΕΛΕ θα διασφαλίζει την ύπαρξη εξειδικευμένης γνώσης και θα εγγυάται τον δημοκρατικό έλεγχο καθώς και το υπόλογο όλων των εμπλεκομένων.
Για να επιτύχει το στόχο της η ΕΛΕ θα πρέπει να έχει πλήρη διαχρονική πρόσβαση στις συμβάσεις και εκδόσεις δημόσιου χρέους, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων ομολόγων, αλλά και διμερούς, πολυμερούς, ή άλλης μορφής χρέους και κρατικών υποχρεώσεων. Θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες αρμοδιότητες ώστε να θέτει στη διάθεσή της όλα τα έγγραφα που κρίνει απαραίτητα για να επιτελέσει το έργο της. Θα πρέπει επίσης να θεσμοθετηθούν πρόσφοροι τρόποι ώστε να μπορεί να καλεί προς εξέταση δημόσιους λειτουργούς, όπως και να ανοίγει, μετά από αιτιολογημένο αίτημά της και δικαστική συνδρομή, τραπεζικούς λογαριασμούς, ιδίως λογαριασμούς του δημοσίου σε ιδιωτικές τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδας. Θα πρέπει, τέλος, να διαθέτει επαρκές χρονικό διάστημα για να μελετήσει τις συμβάσεις και να εξαγάγει το πόρισμά της.


Η δημιουργία διεθνούς και ανεξάρτητης ΕΛΕ για το ελληνικό δημόσιο χρέος αποτελεί αναντίρρητη ανάγκη. Είναι επίσης δημοκρατική απαίτηση του ελληνικού λαού που σηκώνει το βάρος της κρίσης και θέλει να γνωρίζει τις αιτίες της. Από όλες τις απόψεις η ελληνική ΕΛΕ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρότυπο και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης.Ποιοί Είμαστε http://www.elegr.gr/

Η πρόταση για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους πρωτοδιατυπώθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας Οικονομολόγων – Πανεπιστημιακών ενάντια στο ΔΝΤ το καλοκαίρι του 2010. Ειδικότερα, από τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, Κώστα Λαπαβίτσα. Τα πρώτα πρακτικά βήματα για την Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2010 από το Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης. Η Πρωτοβουλία απέκτησε μεγαλύτερη ώθηση με αφορμή σχετική πρόταση για τη συγκρότησή Ε.Λ.Ε από την  ανεξάρτητη βουλευτή Σοφία Σακοράφα στο βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, το Δεκέμβρη του 2010. Έκτοτε έχει αγκαλιάσει και έχει στηριχθεί από ένα πολύ ευρύτερο κοινό που μάχεται ενάντια στο Μνημόνιο και τις εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν κυβέρνηση – ΔΝΤ – ΕΕ.
Η συγκρότηση της ΕΛΕ απαντά σε τρεις ανάγκες.
Η πρώτη είναι το αναμφισβήτητο δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να ενημερωθεί πώς, γιατί και με ευθύνη ποιών φτάσαμε έως εδώ.
Η δεύτερη είναι η ανάγκη να πραγματοποιηθεί ένας έλεγχος, όχι από ένα κλειστό κλαμπ σοφών, ή από μία Επιτροπή που λειτουργεί στα όρια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά από μία ανεξάρτητη, έγκυρη και με τη συμμετοχή της κοινωνίας επιτροπή. Να μην ελέγξει κάποιος δηλαδή εκ μέρους της κοινωνίας, όπως έχει συμβεί μέχρι σήμερα με τα γνωστά αποτελέσματα της συγκάλυψης, αλλά η ίδια η κοινωνία.
Η τρίτη ανάγκη απαντά σε έναν διαφορετικό πολιτικό προσανατολισμό. Το άνοιγμα των βιβλίων του δημόσιου χρέους μπορεί να δημιουργήσει τους όρους  για την άρνηση και τη διαγραφή  του παράνομου ή απεχθούς.

Για τους λόγους αυτούς το αίτημά μας απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία.
Είναι η μόνη που μπορεί με τους μαζικούς αγώνες της να δώσει την αναγκαία δυναμική στο αίτημά μας και να το μετατρέψει σε πολιτική κατάκτηση.
Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε από ενδιαφερόμενους και φορείς:
να υπογράψουν την έκκληση για τη δημιουργία ΕΛΕ.
να εκδώσουν δικά τους ψηφίσματα και καλέσματα με τα οποία να υιοθετούν το αίτημά μας για σχηματισμό ΕΛΕ.
να στηρίξουν με ενεργό τρόπο την δράση μας.
                      ________________________________

Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα ενάντια στο χρέος και το ΔΝΤ
6-8 Μαΐου 2011 στη Νομική Σχολή.


Η πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του δημόσιου χρέους, διοργανώνει διεθνές συνέδριο που θα λάβει χώρα στο κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, το τριήμερο 6-7-8 Μαΐου με θέμα την αντίσταση στην κρίση χρέους των χωρών του Βορρά και του Νότου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι 1) να διερευνήσει τα διαφορετικά πρόσωπα με τα οποία εμφανίζεται η κρίση στις διάφορες χώρες που πλήττονται από αυτή, 2) να φέρει κοντά εργατικά και κοινωνικά  κινήματα που δραστηριοποιούνται ενάντια στο χρέος στις δικές τους χώρες, 3) να διευκολύνει στη μεταφορά και ανταλλαγή εμπειριών στη συγκρότηση κινημάτων αντίστασης, 4) να συμβάλλει στην ανάπτυξη δεσμών αλληλεγγύης, 5) να διερευνήσει τρόπους συντονισμού για μια κοινή πανευρωπαϊκή αντίσταση ενάντια στις απάνθρωπες και αδιέξοδες για τους λαούς πολιτικές λιτότητας, 6) να προωθήσει την ιδέα του λογιστικού ελέγχου τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες ομοιοπαθείς χώρες, όπως για παράδειγμα Ιρλανδία και Πορτογαλία, και ειδικότερα 7) να μεταφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διενέργεια λογιστικών ελέγχων.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, βουλευτές, νομικοί, οικονομολόγοι, τεχνικοί λογιστικών ελέγχων, πανεπιστημιακοί, αντιπρόσωποι εργατικών ενώσεων και κινημάτων πολιτών προέρχονται από μια πλειάδα χωρών της Ευρώπης, Β. Αφρικής και Λατ. Αμερικής, με σημαντική δράση στις χώρες προέλευσής τους.

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Για πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή
debtcrisisconference@gmail.com

 

Αποκλειστικά ο ύποπτος ρόλος του Kontra Channel!


Tι θέλει άραγε ο Γιώργος Κουρής πίσω απο το ατρόμητο κανάλι του Λαού;;

Γράφει ο Γιάννης Β.

Ελληνες Αδέρφια μου!
Εντάξει, είμαι αδικαιολόγητος, αλλά ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ ανακάλυψα κι εγώ την ...Αμερική, διαπιστώνοντας οτι το περίφημο ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL  που εκπέμπει εδώ και 5 κοντά μήνες, ανήκει στην ΑΥΡΙΑΝΗ και στον πασίγνωστο Γιώργο Κουρή!!!

Το κανάλι δηλαδή, που έχει χρίσει τον εαυτό του ώς αδιάβλητο υπερασπιστή του Λαού και της Ελλάδας, έχει ιδιοκτήτη έναν απο τους μεγαλύτερους "Μαφιόζους" της δημοσιογραφίας!!!
Και ύστερα αναρωτιόμαστε, γιατί ο Ελλήνας παρακολουθεί απλά σκυθρωπός τη κατρακύλα της πατρίδας του, χωρίς να μπορεί να αρθρώσει λόγο ούτε να αντιδράσει!

Εχω όμως ένα ελαφρυντικό αδέλφια! Οτι ζώ στην Αυστραλία. Και επειδή οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με κάνουν πολλές φορές να απέχω απο τα κοινά της πατρίδας σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο, όχι όμως σε πρώτο, στο να μην ενημερώνομαι δηλαδή επ ακριβώς για τα καίρια και σημαντικά προβλήματα, ας πούμε οτι αποτελεί δικαιολογία. Δεν είναι, το ξέρω, αλλα τι να κάνω!

Χτές λοιπόν, και εντελώς τυχαία, ανακαλύπτω οτι πίσω απο την καταγγελτική φωνή του ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL, με υπεύθυνο τον έγκριτο δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ, είναι η νέα "φωνή" του αλήστου μνήμης συγκροτήματος Κουρή!

Ο Κουρής λοιπόν... Ο άνθρωπος που έδωσε νέο πρόσωπο στην λαική δημοσιογραφία, ο άνθρωπος που εξέθρεψε τη μετάλλαξη του Εθνικοσοσιαλισμού δανειζόμενος ο,τι ο Γκέμπελς είχε εφαρμόσει ως προπαγάνδα για να στηρίξει τον Χίτλερ και να φανατίσει τον κόσμο με τις ιδέες του  Εθνικοσοσιαλισμου, ο άνθρωπος που είχε δηλώσει κάποτε οτι θα πούλαγε και την ίδια του τη...μάνα προκειμένου να στηρίξει τον Ανδρέα Παπανδρέου και το σάπιο καθεστώς του, ο άνθρωπος που καταχράστηκε συνολικά 856 εκατομμύρια δραχμές απο δάνεια - και αγύριστα φυσικά - απο τις τότε κρατικοδίαιτες τράπεζες Εθνική και Αγροτική, βρήκε ξανά την ευκαιρία τώρα, που ο λαός πλέον δεν έχει κανένα "ηλεκτρονικό" στήριγμα να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του, να το "παίξει" μπροστάρης στον νέο Απελευθερωτικό του Αγώνα απο τα δεσμά των τοκογλύφων του ΔΝΤ και του Μνημονίου!!!!

Θεέ μου, ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ;

Απευθύνομαι με τούτο το σχόλιο στους νέους μας, αυτούς που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ τη φρίκη που λέγεται ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, είτε γιατί εκείνη την εποχή ήταν σε πολύ μικρή ηλικία, είτε γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΓΕΝΝΗΘΕΙ!

Ο Γιώργος Κουρής αδέλφια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΛΑΟΥ!
Πριν πολλά χρόνια, πρωτού ακόμη η δικτατορία σκεπάσει με το σκοτεινό της πέπλο την Ελλάδα, οι Κουρήδες έβγαζαν στην Κεφαλλονιά τη μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα του νησιού. Δεν υποστήριξαν ΠΟΤΕ το δημοκρατικό κίνημα και ήταν ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ του Γεωργίου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του!

Ποιανού υποστηρικτές ήταν; Μα φυσικά του - πολύ αργότερα - έτερου μεγάλου εχθρού τους, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!!!! Αυτόν που είχαν επί 1 σχεδόν χρόνο πρωτοσέλιδο στην ΑΥΡΙΑΝΗ τους, να βρίσκεται αγκαλιά με 2 Γερμανούς στρατιώτες το 1942! Φυσικά, πολύ αργότερα, αποδείχτηκε επιστημονικώς οτι η φωτογραφία ήταν παραποιημένη,  αλλά ποιός τους τιμώρησε ποτέ; ΚΑΝΕΙΣ αδέλφια μου! ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!

Ο Γιώργος Κουρής και ο αδελφός του Μάκης, που κάποτε υπήρξε και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ήταν το "αυγό του φιδιού" που έκρυβε στον κόρφο του
ο Ανδρέας Παπανδρέου....

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή!

Ο Γιώργος Κουρής με τον αδερφό του, ήρθαν στην Αθήνα το 1978 και έστησαν εργοστάσιο που εβγαζε γραφική ύλη και καρμπόν (το θυμάστε άραγε το καρμπόν;).
Το 1980 μπήκαν στον πειρασμό να εκδόσουν μια λαική εφημερίδα, με το ύφος του καταγγελτισμού που έιχαν με την πρώτη τους, αυτήν της Κεφαλλονιάς. Ετσι, τον Μάρτιο του 1980 γεννιέται η ΑΥΡΙΑΝΗ, η εφημερίδα που θα ισωπέδωνε αργότερα τα πάντα στο πέρσαμά της!
Τους πρώτους τρεις μήνες της κυκλοφορίας της δεν διανεμόταν μαζί με τις άλλες εφημερίδες και είχε σχεδόν μηδαμινή κυκλοφορία, που δεν περιλαμβάνεται στα στοιχεία της ΕΙΗΕΑ.
Οι Κουρήδες είχαν μια αρχή. ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Γι αυτό και το συντακτικό και τεχνικό προσωπικό της εφημερίδας ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Και αυτό ήταν τελικά που τους εκτόξευσε στα ύψη. Γιατί; Μα διότι εκείνο τον καιρό, επι κυβερνήσεως Γεωργίου Ράλλη, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 1980, ξεσπάει η απεργία των τυπογράφων
που είχε σαν αποτέλεσμα την αναστολή των περισσότερων ελληνικών εφημερίδων. Οι μόνες εφημερίδες που κυκλοφορούσαν ήταν ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Η ΑΥΓΗ και η ΑΥΡΙΑΝΗ! Και ξαφνικά, η ΑΥΡΙΑΝΗ απο τα μερικές εκατοντάδες φύλλα που πούλαγε, ξαφνικά ΕΚΤΙΝΑΖΕΤΑΙ στα 50.000 φύλλα και η επιτυχία αυτή τρελλαίνει τους Κουρήδες που τρίβουν τα χέρια τους με βαθιά ικανοποίηση.
Και τότε, αποφασίζουν πως είναι η ώρα να δούν σε ποιό "καράβι" θα προσκολληθούν, γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή παράπαιαν ιδεολογικά, κρατώντας μόνο το πομπώδες, φτηνά λαικίστικο ύφος
που όμως είχε έρισμα στην απλή, εργατική τάξη. Η κυβέρνηση Ράλλη, βαθιά συντηρητική αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο Γ. Ράλλης, ενοχλούνταν, όχι απο το περιεχόμενο, αλλά απο το ύφος του
εντύπου, που δεν ταίραζε ούτε στη φύση, αλλά ούτε και στην κουλτούρα του μέσου Ελληνα. Αποφασίζει λοιπόν να βάλει εμπόδια στην κυκλοφορία της εφημερίδας, πότε με το αιτιολογικό
του φτηνού αντιτίμου (μόλις 5 δρχ. ενώ οι υπόλοιπες είχαν 15 δρχ.) και πότε με τον αποκλεισμό των συντακτών της απο τις καθιερωμένες ενημερώσεις των δημοσιογράφων στο Μεγαρο Μαξίμου.

Ο Γιώργος Κουρής γίνεται έξαλλος και "διατάζει" τους υποτακτικούς του, μαθητευόμενους συντάκτες επι το πλείστον και απλήρωτους ασφαλώς, να χτυπήσουν ανελέητα τη Νέα Δημοκρατία απο
παντού! Εφευρίσκοντας και κατασκευάζοντας διάφορα "σκάνδαλα", μεταξύ των οποίων και το γνωστό σκλανδαλο LACOSTE που αφορούσε εμπορικές υποθέσεις της συζύγου του Ράλλη, κατηγορίες
που αμέσως μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ κατέρρευσαν, πέραν του γεγονότος οτι ο Γεωργιος Ράλλης υπήρξε μεν ένας σπουδαίος και ΕΝΤΙΜΟΣ καθ' όλα άνθρωπος, αλλά κακός πολιτικός.
Αυτή λοιπόν η διαμάχη του με τη Ν.Δ. τον φέρνει πολύ κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και στον Πάπανδρέου, ο οποίος ξέροντας το ποιόν των Κουρήδων, δεν τους έχει εμπιστοσύνη και φοβάται
οτι στην πρώτη "στραβή" θα τον πουλήσουν. Απλά τους αφήνει να κάνουν το παιχνίδι τους μέχρι να κερδίσει τις εκλογές και μετά βλέποντας και κάνοντας με δαύτους. Οι εκλογές γίνονται, το ΠΑΣΟΚ θριαμβέυει με 48% κι ο Παπανδρέου γίνεται Πρωθυπουργός, όχι βέβαια απο την ΑΥΡΙΑΝΗ, αλλά επειδή είχε απο πρίν οικειοποιήθεί ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ και φυσικά επειδή ο Λαός ήθελε επιτέλους να γίνει αφέντης στον τόπο του, κλείνοντας τη πόρτα στη Δεξιά και στο αμαρτωλό παρελθόν της... Ο Γ. Κουρής αποφασίζει να οικειοποιηθεί τη νίκη του ΠΑΣΟΚ με το "έτσι θέλω", γράφοντας ως υπότιτλο, κάτω δηλ. απο τον τίτλο "ΑΥΡΙΑΝΗ" στην εφημερίδα του, αμέσως μετά τις εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ,  "Η εφημερίδα που εξευτέλισε μια κυβέρνηση και γκρέμισε ένα σάπιο καθεστώς 50 χρόνων"! Μόνο που δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ απο όλα αυτά! Ούτε εξευτέλισε ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ούτε ποτέ  ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,  απο τη στιγμή την οποία υπήρξε κάποτε ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ, λιβανίζοντας καθημερινά τον Αρχι-αποστάτη Μητσοτάκη απ τη φυλλάδα του στη Κεφαλλονιά! Ο Παπανδρέου για κάποιους μήνες μετά την εκλογή του, εξακολουθεί να κρατάει αποστάσεις απο αυτόν και το εντυπό του, αλλά μετά την συνάντησή τους στο Καστρί τον Ιούνιο του 1982, αποφασίζει να συμπορευτεί με την ΑΥΡΙΑΝΗ, έχοντάς την ώς υποστηρικτικό όργανο των σχεδίων του τόσο για την πολιτική του, όσο και για τη νέα τάξη πραγμάτων
που ετοίμαζε για την ελληνική κοινωνία. Ετσι, γεννήθηκε ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

Ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, που με το εμετικό ύφος του στύλ "Θα σας κρεμάσουμε ρε Νεοδημοκράτες, που μας το παίζετε και προοδευτικοί",  "Καθίστε φρόνιμα και μη βγάλετε κίχ, γιατί θα σας ξεριζώσουμε τα λαρύγγια κοπρίτες" (αυτό προς τους αντιφρονούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαφωνήσει για την εκλογή Σαρτζετάκη) "Αυτό το σκουλίκι που ακούει στο όνομα Χατζιδάκις ή Μινού Χατζιδού, θα το πατήσω κάτω μέχρι να λιώσει η σόλα μου" (απειλή προς τον μεγάλο συνθέτη μας Μάνο Χατζιδάκι) Ο Κουρής αρχίζει και θεριέυει παντού, σε όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Μετά τη συνάντηση δε με τον Παπανδρέου, ως εκ θαύματος, εγκρίνεται απο το πουθενά και το πρώτο του θαλασσοδάνειο. Εκτοτε, με χίλια δυο τερτίπια, έβαζε στο χέρι την ΕΘΝΙΚΗ με όλο και περισσότερα δάνεια και μετά έρχεται η σειρά της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ.

Μέσα σε μια πενταετία, το συγκρότημα ΚΟΥΡΗ γίνεται ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ.

Το ύφος της εφημερίδας, γίνεται και ύφος της πολιτικής ζωής και υιοθετείται απο αρκετά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, με κύριο εκφραστή τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Οι "κλαδικές" του ΠΑΣΟΚ,
μαζί με τους λεγόμενους "πρασινοφρουρούς". σκορπουν παντού τον τρόμο, σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, μοιράζοντας μαζί με την ΕΞΟΡΜΗΣΗ, το κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, και την ΑΥΡΙΑΝΗ.

Η εφημερίδα του Κουρή γίνεται η μοναδική που κυκλοφορεί στα Υπουργεία και στις ΔΕΚΟ, βάζοντας φραγμό στις άλλες εφημερίδες. Ηταν εντολή "άνωθεν", οτι το μόνο έγκυρο έντυπο για αυτούς που ήθελαν να δηλώνουν ΠΑΣΟΚ, ήταν η ΑΥΡΙΑΝΗ και αυτή έπρεπε να κρατούν στα χέρια. Οποιος δεν υπάκουε, είτε μετατίθεντο είτε άλλαζε πόστο και βαθμό... Η εφημερίδα εξακοντίζεται στα 400.000 φύλλα καθημερινά, ρεκόρ που θα μείνει αξεπέραστο! Ο Κουρής γίνεται ο απόλυτος εκφραστής του κινήματος. Και το κίνημα πλέον, γίνεται ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. Στον ΟΤΕ, ο Θεοφάνης Τόμπρας, ένας απο τους χειρότερους ανθρώπους  που υπήρξαν ποτέ σε κρατικό ρογανισμό, γινεται διευθυντής του και τοποθετεί "κοριούς" σε όλα τα τηλέφωνα "υπόπτων" πολιτών και στελεχών της Αντιπολιτευσης, μηδέ εξαιρουμένου και του ίδιου
του αρχηγού της Κ, Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα ζεί ξανά σε "κλοιό", αυτόν του ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ.
Ο Κουρής συνοδεύεται ΠΑΝΤΑ με φρουρά δύο ή τριών αστυνομικών της Ασφάλειας, σα να επρόκειτο για...κυβερνητικό στέλεχος! Το συγκρότημά του στον Ταύρο, είναι περιστιχίσμένο απο περιπολικά της Αστυνομίας, που αλλάζουν με βάρδιες. Ζεί σαν απόλυτος Αρχοντας. Ο Παπανδρέου τον χρησιμοποιεί ως γκαιμπελικό όργανο εκφοβισμού όχι μόνο των βουλευτών του, αλλα και των στελεχών της κυβέρνησης, δηλαδή των ίδιων των Υπουργών του! Αν κάποιος έπεφτε στα νύχια και στο...στόμα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, (π.χ. Τρίτσης) έπρεπε να καρατομηθεί. Νόμος. Δεν έπεφτε βέβαια τυχαία. Ο Παπανδρέου όποιον υπουργό του ήθελε να καρατομήσει στον επόμενο ανασχηματισμό είτε απλώς να τον εκφοβίσει επειδή του αντιτίθονταν είτε και τα δύο, έπρεπε πρώτα να τον δώσει βορά στα δόντια του ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ. Χιλιάδες στελέχη και μέλη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, λοιδωρήθηκαν και εξευτελίστηκαν απο τον Κουρή και το συνάφι του, ικανοποιώντας τον Μεγάλο Αρχηγο.
Ο καλλιτεχνικός κόσμος και η Διανόηση περισσότερο, κατακρεουργήθηκαν. Ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε "Μίκυ Μάους", ο Μάνος Χατζιδάκης "Μινού Χατζιδού", ο μέγας φιλόσοφος και διανοητής Κορνήλιος Καστοριάδης που στιλίτευσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το καθεστώς του, αποκαλύπτοντας οτι ο Παπανδρέου πούλησε τους συνεργάτες του στον
Μανιαδάκη, Υπουργό Ασφαλείας της χούντας του Μεταξά και γίνεται "Κορνήλω η Ρουφιάνα" που θα γλύψει κάποτε όλα τα κ...λιά των ΠΑΣΟΚτζήδων για να βάλει μυαλό"!

Οποιος πήγαινε ΚΟΝΤΡΑ στον Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ ή και σ' αυτόν τον ίδιο, ήταν "νεκρός".
Ακριβώς, οι ίδιες μέδοθοι που εφάρμοζε ο Γκαίμπελς. "Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε! Στο τέλος οπωσδήποτε κάτι θα μείνει!" Ευτυχώς όμως αδέλφια μου, οι προσωπικότητες όλων αυτών ήταν πολύ πιο πάνω απ' όλον αυτόν τον ΒΟΘΡΟ που τους είχε ρίξει ο Κουρής και η εφημερίδα του. Και δεν εέμεινε ποτέ, ούτε ΚΟΚΚΟΣ λάσπης πάνω τους.

Ο Κουρής φτάνει στο ζενίθ της ακμής του, όταν μπαίνει στο χώρο της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, με το ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Αθήνα", τον οποίον εγκαινιάζει ο ίδιος ο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα με περισσή οικοιότητα την ΑΥΡΙΑΝΗ ως το "ΑΓΛΑΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ" (!!!) και φυσικά, όταν ανοίγει τον αλήστου μνήμης τηλεοπτικό σταθμό "Κανάλι 29". Εκεί πραγματικά ήταν η "χαβούζα" των λαικιστών και γκαιμπελίσκων του ΠΑΣΟΚ με πρωτοκαθεδρία τον επίσης αλύστου μνήμης Ευαγγελο Γιαννόπουλο, που χρίζεται ως το "φερέφωνο", ή αν θέλέτε, ό άτυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με την εκπομπή του "Η Αλλη Οψη"...

Η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού αδέρφια!  Ο Κουρής, είχε αρχίσει να τσακώνεται με το αφεντικό του, επειδή αυτός  "μυρίστηκε" οτι ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ στο τέλος δεν θα του έβγαινε σε καλό και επειδή ήταν πανέξυπνη αλεπού της πολιτικής, αρχίζει να τα κάνει πλακάκια με τον Γιώργο Κοσκωτά, εναν τυχάρπαστο "απο το πουθενά" Τραπεζίτη, ο οποίος σε ηλικία μόλις 30 ετών αγόρασε με κομπίνα μια μικρή τράπεζα στην οποία δούλευε, την Τράπεζα Κρήτης και μέσω αυτής αποφασίζει να γίνει μεγαλοπαράγοντας, αγοράζοντας την ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ο Κοσκωτάς είχε συναντηθεί δύο φορές με τον Παπανδρέου, προτείνοντάς του να τον στηρίξει με μια νέα εφημερίδα, γιατί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν ήταν εύκολο, η εφημριδα αυτή ήταν ιστορική και παραδοσιακά δεμένη στο άρμα της κεντροδεξιάς. Παρ 'ολα αυτά, θα φρόντιζε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ να είναι επιεικής στο ΠΑΣΟΚ και στον Παπανδρέου, να μην τον αντιπολιτεύεται σθεναρά και, με τη βοήθεια της νέας εφημερίδας που λεγόταν ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ και ήταν πιστό αντίγραφο της Aμερικάνικης εφημερίδας USA TODAY. Μοντέρνα, πολυσέλιδη και σε διαφορετικό στύλ, η νέα εφημερίδα εντυπωσιάζει τον Παπανδρέου και του άρεσε η ιδέα να είναι μια εφημερίδα ολότελα "δική" του, ξεφεύγοντας απο τη βρωμιά της ΑΥΡΙΑΝΗΣ.

Ο Κουρής αντιλαμβάνεται οτι το αφεντικό τον εγκαταλείπει και αποφασίζει να δράσει. Εν τω μεταξύ, άρχισε να τον πιέζει και η ΕΘΝΙΚΗ για τα δάνεια που είχε πάρει και τα φίδια είχαν αρχίζει να τον ζώνουν. Σποραδικά λοιπόν, αρχίζει να χτυπά τη κυβέρνηση και ορισμένες επιλογές της, χωρίς να ακουμπά (ακόμη) τον Ανδρέα. Στο μεταξύ, η παραδοσιακά ΠΑΣΟΚική εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ του Τεγόπουλου, είχαν αρχίσει σιγα-σιγά να  αποστασιοποιούνται απο το ΠΑΣΟΚ για καθαρά λόγους συμφέροντος. Κι έτσι, ο Κουρής πίστευε οτι αργά η γρήγορα, το "αφεντικό" θα τον ξαναχρειαστεί και τότε...θα χορέψει καλά (το αφεντικό)! Ακολουθεί η ευσπεσμένη εισαγωγή του Παπανδρέου στο νοσοκομείο του Χέρφιλντ στο Λονδίνο και η εγχείρηση "ανοικτής καρδιάς" που έκανε και, το - κυριώτερο - το ξέσπασμα του σκανδάλου Κοσκωτα. Ο Κουρής χορεύει στη καρέκλα του γραφείου του τρισευτυχισμένος!

Ο Κοσκωτάς δραπετεύει απο την Ελλάδα, αφήνοντας τα πάντα πίσω του (εκτός απο ένα κομμάτι κέικ που έφαγε βιαστικά πάνω στο γραφείο του στην εταιρεία ΓΡΑΜΜΗ) και ο Παπανδρέου βάλλεται απο παντού ως συνένονοχος στη ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, όπως τον κατηγορεί το περιοδικό ΤΙΜΕ

Η αλήθεια φυσικά είναι άλλη! Ο ίδιος ο Κουρής, με τις επαφές και τις άκρες που είχε τότε στην ΕΥΠ, ζητάει επιτακτικά να του φρουρούν καθημερινά πράκτορες της υπηρεσίας την κεραία που είχε στον Υμηττό, απο φόβο - και καλά -μήπως και του τη γκρεμίσουν, ενώ ο ΙΔΙΟΣ και μερικοί τεχνικοί του δημιουργούν παράσιτα με ειδικό μηχάνημα που βρισκόταν στη ταράτσα του συκγρότηματος του Ταύρου! Και κάποια νύχτα, Ο Κουρής παρέα με τρείς τεχνικούς και μια κάμερα, ανεβαίνουν στο βουνό για να κάνουν δήθεν έλεγχο στην κεραία, κατευθύνονται προς το αμάξι των ανυποψίαστων ΚΥΠατζήδων που του...φυλάνε τον εξοπλισμό και τους...σπάζουν στο ξύλο με τη κάμερα να καλύπτει το στημένο γεγονός!!!Και φυσικά ο Κουρής γίνεται και πάλι ο λαικός ήρωας,  βγαίνοντας την επ αύριο η ΑΥΡΙΑΝΗ με ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ "ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ"!!! Η ΚΥΠ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ πίσω απ τις παρεμβολες στο Κανάλι 29"!!!" καταγγέλοντας οτι θέλουν να χώσουν έτσι μέσα τον ΑΝΔΡΕΑ, τον λαοπρόβλητο ηγέτη που χτυπιέται απο παντού, αν και άρρωστος!...

Τι άλλο να γράψω άραγε γι αυτόν τον τον αδίστακτο μαφιόζο της πολιτικής και του Τύπου....
Και μόνο
Ο Σημίτης πλέον είναι το κάθαρμα, ο ληστής κλπ κλπ και ο Κωστάκης ο χοντρούλης το...καλό παιδί που θα μας σώσει!!!!

Και φτάνει στις 9 Αυγούστου του 2008, με πρωτοσέλιδό του να κραυγάζει "
"Κατέρρευσε με πάταγο η σκανδαλολογία"...και η προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης" και με φώτο  τον...Καραμανλάκο!

Το θράσος του δεν χωράει ούτε στο...σύμπαν!

Γι αυτό και σήμερα κραυγάζει ακόμη "Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει της π...νας!" Που σημαίνει με απλά λόγια οτι "όποιος κουνηθεί κ...φάλες, και με χτυπήσει ή με καρφώσει, να το σκεφτεί καλά γιατί όλους σας έχω στο κιτάπι μου"!

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ, ΘΕΛΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΣΟΥ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ;

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

Πηγές: 

-Αρης Παπάνθιμος, ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, το Σημερινό πρόσωπο του Φασισμού, εκδόσεις ΟΡΟΣΗΜΟ 1988
 
-Βασίλης Ραφαηλίδης, ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, σειρά άρθρων, εκδόσεις ΕΘΝΟΣ 1988 
-Αλέξης Ζαούσης, Κωνσταντίνος Στράτος, Οι ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, εκδόσεις Γνώση 
-Δημήτρης Ζήκας, Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, εκδόσεις Σταμάτη, 1986

 

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011


Συρία: Ο πιο κρίσιμος ‘κρίκος’.Ο Ελληνισμός πρέπει να προσέξει: Συνθήκες 1919-1923 ξανά στην Ανατολή!

 Ο χάρτης των σφαιρών επιρροής, με βάση τη μυστική Συμφωνία Sykes Picot (1916). Εκατό χρόνια μετά, οι σφαίρες επιρροής επανακαθορίζονται. Ο Ελληνισμός πρέπει να προσέξει, για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες τύπου 1919-1923.
Συρία: Ο πιο κρίσιμος ‘κρίκος’
Του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Υεμένη, το Μπαχρέιν και τη Λιβύη, σοβαρής κλίμακας διαδηλώσεις αντιφρονούντων, και όχι μόνον, είναι σε εξέλιξη στη Συρία, θέτοντας σε κίνδυνο το και με τη βούλα αντιδημοκρατικό μπααθικό-σοσιαλιστικό καθεστώς, αφού από το 1964 ισχύει στη χώρα ο νόμος περί κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης.
Η κατάσταση, η πορεία των εξελίξεων και γενικά το μέλλον της Συρίας είναι δύσκολο να προβλεφθεί και να προδιαγραφεί, αφού πρόκειται για μια χώρα με κομβικό ρόλο στις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή, μια χώρα κυριολεκτικό μωσαϊκό εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων, που διοικείται από το 1970 από την οικογένεια Άσαντ. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Άσαντ ανήκει στη θρησκευτική μειονότητα των Αλαουιτών, που αποτελούν το 13% του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, της οποίας η εθνογραφική δομή έχει σημασία να μελετηθεί, για την καλύτερη κατανόηση της ανάλυσής μας. (Βλ. σημείωση)
Η Συρία, την περίοδο του ψυχρού πολέμου προσπαθούσε να ισορροπήσει μεταξύ της γαλλικής επιρροής, που στηριζόταν στη συμφωνία Sykes Picot, και της Σοβιετικής επιρροής, που ήταν αποτέλεσμα των σχεδίων της Σοβιετικής Ένωσης για απόκτηση γεωπολιτικών ερεισμάτων στη Μέση Ανατολή. Αυτό το εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι, μέχρι το 2000, που τον διαδέχτηκε ο γιός του Μπασάρ, το έπαιξε με σχετική επιτυχία ο Χαφέζ Αλ Άσαντ, πολιτικός με μεγάλα πολιτικά χαρίσματα, που έχαιρε της εκτίμησης εχθρών και φίλων. Με την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, το κενό της Σοβιετικής επιρροής στη Μέση Ανατολή και στη Συρία προσπάθησαν να καλύψουν πολλοί, ανάμεσα στους οποίους το Ιράν και η Τουρκία.
Όσον αφορά το Ιράν, οι βασικοί παράγοντες μέσω των οποίων μέχρι και σήμερα ασκεί επιρροή στην περιοχή της Μέσης Ανατολής η Τεχεράνη, είναι η ίδια η Συρία, η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου και η σουνιτική (!) Χαμάς, της Λωρίδας της Γάζας. Και μπορούμε να πούμε ότι η επιρροή που ασκεί κυρίως η Τεχεράνη στη Μέση Ανατολή έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, που έχει θορυβήσει και την ίδια τη Σαουδική Αραβία, η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, έσπευσε να πάρει τη θέση του ήδη θορυβημένου Ισραήλ. Αυτό, όμως, που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ανάλυσή μας, είναι το πώς ασκείται σε πρακτικό επίπεδο η επιρροή του Ιράν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η απάντηση είναι μέσω ή σε συνεργασία με τη Συρία, αφού το μείζον ζήτημα του οπλισμού αλλά και μια σειρά από άλλα πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην στήριξη και την υποστήριξη της Χεζμπολάχ, εξασφαλίζονται από την κυβέρνηση ή τις μυστικές υπηρεσίες του καθεστώτος Ασάντ, που χρησιμοποιεί γι’ αυτό τα χερσαία σύνορα που έχει με το Λίβανο. Όσον αφορά δε στη Χαμάς, εδώ και χρόνια ο πολιτικός της ηγέτης, Χάλεντ Μεσάαλ, ‘φιλοξενείται’ στη Δαμασκό, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την κατάσταση και τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Όσον αφορά την Τουρκία, η κρίση του 1998, που οδήγησε στην έξοδο του επίσης επί χρόνια ‘φιλοξενούμενου’ της Δαμασκού, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, εγκαινίασε μια νέα περίοδο στις πολιτικό-οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών, που θεωρούνται πλέον στρατηγικοί εταίροι. Μέχρι τότε, ‘αγκάθια’ στις σχέσεις των δυο χωρών ήταν το ζήτημα του Σαντζακίου της Αλεξανδρέτας, που προσάρτησε αυθαίρετα η Τουρκία από το 1938, η κατασκευή φραγμάτων που κατακρατεί τα νερά του Τίγρη και του Ευφράτη και η ‘φιλοξενία’ του Άπο στο Λίβανο και τη Δαμασκό. Με την έξοδο του Άπο από την περιοχή, ένας από τους λόγους που ώθησε Άγκυρα και Δαμασκό να ξεπεράσουν τα άλλα δυο ‘αγκάθια’ και να συνάψουν στρατηγική σχέση, είναι το Κουρδικό και οι εξελίξεις που προοιωνίζονται γύρω από αυτό. Το Κουρδικό ήταν επίσης το καίριο ζήτημα που προκάλεσε την προσέγγιση Τουρκίας-Ιράν, για να μιλάμε πλέον για ένα νέο ‘τρίγωνο του διαβόλου’ στην περιοχή, αυτό της τριγωνικής σχέσης Άγκυρας-Τεχεράνης-Δαμασκού.
Αν λοιπόν προσεγγίσουμε τα τεκταινόμενα στη Συρία με αφετηρία τις σχέσεις της χώρας αυτής με το Ιράν και την Τουρκία και αν υιοθετήσουμε την άποψη του ίδιου του Μπασάρ Άσαντ, σύμφωνα με την οποία εξυφαίνεται μια συνωμοσία εις βάρος της χώρας του, που αποσκοπεί στον διαμελισμό της, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του Ισραήλ, τότε μπορούμε να καταλήξουμε στο εξής συμπέρασμα:
Σε περίπτωση ανατροπής -κάτι που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό- του καθεστώτος Άσαντ, το οποίο ούτως ή άλλως δεν είναι καθόλου αρεστό στη Δύση -οι ΗΠΑ δεν κρύβουν την απαρέσκειά τους στο καθεστώς και δεν χάνουν την ευκαιρία να δηλώνουν του ενδιαφέρον τους για τους εξεγερμένους, ενώ ήδη έχουν καλέσει τους αμερικανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν τη Συρία- η κατάσταση που θα προκύψει μάλλον θα είναι πιο κοντά στη Δύση, αν δεν καθοριστεί απ’ αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι το Ιράν θα χάσει έναν πολύτιμο και καθοριστικής σημασίας σύμμαχο για την πολιτική του στη Μέση Ανατολή, ενώ η Τουρκία θα χάσει έναν σύμμαχο στις αγωνιώδεις προσπάθειες που κάνει για να ελέγξει με μη δημοκρατικά μέσα το Κουρδικό, για το οποίο θα δημιουργηθούν ευνοϊκές προοπτικές για μια δεύτερη διέξοδο -πλην της Τουρκίας- προς τη θάλασσα και τη Δύση, τουλάχιστον για τις εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές.
Με άλλα λόγια, με ένα νέο -εκούσια ή ακούσια- φιλοδυτικό καθεστώς στη Συρία, ξαναμοιράζεται η τράπουλα και δημιουργούνται συνθήκες να ξανασχεδιαστεί ο χάρτης των σφαιρών επιρροής στην περιοχή, εκατό χρόνια μετά την υπογραφή της μυστικής συμφωνίας SykesPikot. Τότε, η Οθωμανική Αυτοκρατορία οδηγήθηκε στον τελικό διαμελισμό, από τον οποίον προέκυψε το σύγχρονο τουρκικό κράτος, ενώ η Ελλάδα και οι Έλληνες, δεν σταθμίσαμε σωστά τα δεδομένα και κάναμε έναν εθνικό σχεδιασμό που οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή. Σήμερα, που ξαναμοιράζεται η τράπουλα, έχει ενδιαφέρον να δούμε τί συνέπειες θα έχει αυτό για την περιβόητη και συνταγματικά κατοχυρωμένη (!!!) ενότητα του ‘τουρκικού έθνους’ και για την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, όπως επίσης έχει ενδιαφέρον και ο εθνικός σχεδιασμός που θα κάνει ο Ελληνισμός (Ελλάδα-Κύπρος) για να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις που ούτως ή άλλως θα μας αγγίξουν, έχοντας ως πάντα ως παράδειγμα προς αποφυγή αυτόν του 1919-1923.
Πάντως, ανεξάρτητα με τον εθνικό σχεδιασμό που θα υιοθετήσουμε, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να παρακολουθούμε, να αναλύουμε και να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα γι’ αυτά που γίνονται και -κυρίως- γι’ αυτά που θα προκύψουν από τα τεκταινόμενα στην περιοχή που περικλείεται στο σύγχρονο ‘τρίγωνο του διαβόλου’.

Σημείωση
Για να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση, πρέπει να γίνει μια πολύ συνοπτική αναφορά στα δημογραφικά στοιχεία της Συρίας. Από τα 22 εκατομμύρια του πληθυσμού της, όσον αφορά τη θρησκεία, το 75% είναι σουνίτες, το 13% αραβόφωνοι αλαουίτες και το 10% χριστιανοί. Όσον αφορά την εθνοτική δομή του πληθυσμού, στη Συρία κατοικούν 2 εκατομμύρια Κούρδοι, 1 εκατομμύριο Ασσύριοι, 800 χιλιάδες τουρκομάνοι, 500 χιλιάδες Δρούζοι, 200 χιλιάδες Αρμένιοι, 100 χιλιάδες Κιρκάσιοι, 400 χιλιάδες Παλαιστίνοι πρόσφυγες και πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από το Ιράκ, από τους οποίους οι 200 χιλιάδες Ασσύριοι χριστιανοί. Ο υπόλοιπος πληθυσμός της χώρας θεωρούνται Άραβες, ενώ σοβαρές ιστορικές και επιστημονικές μελέτες θεωρούν μεγάλο ποσοστό του αραβικού πληθυσμού της Συρίας απλά αραβόφωνο, με καταγωγή από τους Ασσύριους και τους άλλους λαούς που υπήρχαν στην περιοχή πριν τον 7-8ο αιώνα που εμφανίστηκαν οι Άραβες.
 Το άρθρο δημοσιευθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011
http://infognomonpolitics.blogspot.com/

 

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011


Βομβιστική επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου από την Αίγυπτο προς Ισραήλ και ΙορδανίαΆγνωστοι ανατίναξαν τον αγωγό που τροφοδοτεί με φυσικό αέριο το Ισραήλ και την Ιορδανία.
Άγνωστοι πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση εναντίον του αγωγού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο που τροφοδοτεί το Ισραήλ και την Ιορδανία, αναγκάζοντας τις αρχές να διακόψουν την τροφοδοσία, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας και το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση εναντίον αγωγού φυσικού αερίου σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν η επίθεση προκάλεσε θύματα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Mena, φλόγες υψώθηκαν σε ύψος είκοσι μέτρων στον τόπο της έκρηξης, στο τμήμα του αγωγού που βρίσκεται κοντά στο χωριό αλ- Σαμπίλ στην περιοχή του αλ-Αρίς στο Σινά.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις που έφθασαν στον τόπο της επίθεσης δεν έχουν κατορθώσει να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.
Σύμφωνα με αιγυπτιακή πηγή ασφαλείας, η βόμβα πυροδοτήθηκε από απόσταση και η τροφοδοσία έχει διακοπεί.
Στην Ιερουσαλήμ, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εθνικών Υποδομών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη διακοπή της τροφοδοσίας.
Στις 5 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης στην Αίγυπτο, βομβιστική επίθεση εναντίον αγωγού φυσικού αερίου, για την οποία δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, είχε και πάλι προκαλέσει για έναν μήνα τη διακοπή της τροφοδοσίας του Ισραήλ.
Ο υπουργός Υποδομών του Ισραήλ Ούζι Λαντάου είχε τότε εκφράσει την ικανοποίησή του για την επανάληψη της τροφοδοσίας του Ισραήλ επισημαίνονατς ότι «το φυσικό αέριο αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό τμήμα της συνθήκης ειρήνης ανάμεσα στις δύο χώρες του 1979».
Η Αίγυπτος αποστέλλει το 43% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί το Ισραήλ, κυρίως για την τροφοδοσία των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ως προς την Ιορδανία, το φυσικό αέριο καλύπτει το 80% των αναγκών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, η οποία εισάγει 6,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως.
Για να αντιμετωπίσουν τη διακοπή της τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο, οι αρχές του Ισραήλ επέτρεψαν στους θερμικούς σταθμούς να χρησιμοποιήσουν ρυπογόνα προϊόντα, όπως μαζούτ, για την αποφυγή διακοπών στην ηλεκτροδότηση.
Στις 13 Απριλίου, η Αίγυπτος, αποφάσισε την επανεξέταση όλων των συμφωνιών αποστολής φυσικού αερίου, και προς το Ισραήλ, οι οποίες είχαν επικριθεί από την αντιπολίτευση.
Η Αίγυπτος είναι η πρώτη αραβική χώρα που υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1979, μία κίνηση που αν και χαιρετίσθηκε από τη διεθνή κοινότητα, δεν ήταν δημοφιλής στον αιγυπτιακό πληθυσμό.
Μέλη του καθεστώτος Μουμπάρακ, ανάμεσά τους και δύο υπουργοί, διώκονται δικαστικά για την πώληση φυσικού αερίου στο Ισραήλ σε τιμές χαμηλότερες της αγοράς.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://infognomonpolitics.blogspot.com/

 

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011


Διώρυγα στο Βόσπορο κατασκευάζει η Τουρκία

Η Τουρκία θα κατασκευάσει μια διώρυγα, με μήκος από 40 ως 50 χιλιόμετρα και βάθος 25 μέτρα, για να αποσυμφορήσει τον Βόσπορο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ερντογάν.
Η Τουρκία θα κατασκευάσει μια διώρυγα πλάτους 150 μέτρων, η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, για να αποσυμφορήσει το Βόσπορο που διασχίζει την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σηκώνουμε τα μανίκια μας για τη Διώρυγα Κωνσταντινούπολη, ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια του αιώνα που θα επισκιάσει τις διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του.
Οι προκαταρκτικές μελέτες για το σχέδιο, που πρόκειται να διαρκέσουν δύο χρόνια, θα αρχίσουν μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός, χωρίς να αποσαφηνίσει τις οικονομικές πλευρές του σχεδίου.
Η διώρυγα, η διάνοιξη της οποίας θα γίνει στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, θα έχει μήκος από 40 ως 50 χιλιόμετρα και βάθος 25 μέτρα, διευκρίνισε.
Θα μπορούν να την χρησιμοποιούν τα πιο μεγάλα δεξαμενόπλοια και κρουαζιερόπλοια, με ρυθμό 160 την ημέρα, γεγονός που θα επιτρέψει να αποσυμφορηθούν τα στενά του Βοσπόρου, πρόσθεσε ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι 140 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου μεταφέρονται ετησίως μέσω του Βοσπόρου.
Από το Βόσπορο, ο οποίος έχει μήκος περίπου 30 χιλιόμετρα, διέρχονται κάθε χρόνο πολλές δεκάδες χιλιάδες εμπορικά πλοία, με αποτέλεσμα οι περίπου 13 εκατομμύρια κάτοικοι της Κωνστνατινούπολης να αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους περιβαλλοντικής καταστροφής.
«Το σχέδιο αυτό είναι ένα ενεργειακό σχέδιο, ένα σχέδιο για τις μεταφορές (...) Όμως πρώτα απ' όλα πρόκειται για ένα σχέδιο για το περιβάλλον. Πρόκειται για ένα σχέδιο για την προστασία της φύσης, της θάλασσας, των υδάτινων πόρων (...) της Κωνσταντινούπολης και των περιχώρων της», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Το σχέδιο προβλέπει επίσης την κατασκευή ενός αεροδρομίου -- του τρίτου της Κωνστνατινούπολης και του μεγαλύτερου της Τουρκίας-- και ενός λιμανιού κοντά στη διώρυγα, δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει τη χάραξη της υδάτινης οδού ούτε το κόστος του σχεδίου.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός όρισε το 2023 ως έτος ολοκλήρωσης των εργασιών, το οποίο συμπίπτει με την εκατοστή επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Το σχέδιο αυτό ανακοινώθηκε ενώ το ισλαμιστικών καταβολών Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, έχει ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία ελπίζοντας σε μια νέα νίκη στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Ιουνίου.
Ο Βόσπορος, από τον οποίο περνούν υποχρεωτικά τα πλοία που προέρχονται από τη Μαύρη Θάλασσα ή κατευθύνονται προς αυτή, είναι μεταξύ των πιο πολυσύχναστων στενών του κόσμου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η Συρία θα αλλάξει, αλλά το πώς, είναι ακόμα ανοιχτό.

Εκτύπωση
PDF
Οικογένεια Άσαντ Η Συρία είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ τοποθετεί ελεύθερους σκοπευτές πάνω στις στέγες των σπιτιών και στέλνει άρματα μάχης για να σκοτώσουν τους διαδηλωτές. Έχασε την ευκαιρία για μια ειρηνική μεταρρύθμιση - με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.
Σχεδόν καμία άλλη αραβική χώρα δεν βρίσκεται εδώ και δεκαετίες σε τέτοιο βαθύ ύπνο όπως η Συρία, με την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν διατηρούσαν επί πολλά χρόνια φιλικές σχέσεις. Το έως σήμερα καθεστώς της Συρίας είχε μοναδική έγνοια την επιβίωσή του, με μοναδική επίκληση τον αιώνιο εχθρό του Ισραήλ. Αυτό επέτρεψε στο καθεστώς να ελέγχει απόλυτα τις μάζες, να τις επιτηρεί αλλά και εν ανάγκει να κάνει χρήση του μηχανισμού καταστολής.
Η μοναδική πολιτική της Δαμασκού - ήταν ακριβώς να μην αλλάξει τίποτε, και να διατηρήσει τις συμμαχίες που φαίνονται χρήσιμες για τη επιβίωση του καθεστώτος, όπως είναι σήμερα η συμμαχία με το Ιράν, με την Χεζμπολάχ και αυτήν με την Τουρκία.
Αλλά δεν είναι μόνο το καθεστώς που επωφελήθηκε από αυτή τη στρατηγική. Πολλοί Σύριοι βλέπουν το κράτος με ένα μείγμα δυσπιστίας και φόβου, αλλά έως χθες το γνώριζαν και ως τον εγγυητή της ασφάλειας και της σταθερότητας σε μια περιοχή που δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ασταθής.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στη Συρία το εθνοτικό και θρησκευτικές τοπίο μεταξύ Σουνιτών, Αλαβιτών, Χριστιανών, Κούρδων και Δρούζων είναι εξαιρετικά εύθραυστο, αυτός ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής του καθεστώτος, φάνηκε σε πολλούς αποδεκτός. Οι Σύριοι είχαν δει κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο που μπορούν να οδηγήσουν οι διαφορές μεταξύ θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων. Της ελευθερίας προηγούντο η σταθερότητα.
Αλλά αυτή η εξαναγκαστική συναίνεση είναι πλέον παρωχημένη. Έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί άνθρωποι κατά τις διαδηλώσεις - οι ομάδες της αντιπολίτευσης ανεβάζουν τα θύματα σε τουλάχιστον 400 ανθρώπους - ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν θεωρείται από πολλούς ως ο εγγυητής της εσωτερικής κοινωνικής ειρήνης, της σταθερότητας που προηγούντο της ελευθερίας.
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ απολάμβανε συμπάθεια στους Σύριους της Συρίας και της Διασποράς, αλλά έντεκα χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, δεν κατάφερε να αλλάξει και πολλά. Η παλαιά φρουρά κατάφερε να φρενάρει την δυναμικότητα του κατά την ανάληψη της εξουσίας.
Αν και η εξέγερση στη Συρία, σε έκταση, δεν είναι ακόμη ανάλογη με αυτήν στην Αίγυπτο, μια επιστροφή στο „status quo ante“ είναι όλο και περισσότερο μια απίθανη υπόθεση. Η Συρία θα αλλάξει, αλλά το πώς, είναι ακόμα ανοιχτό.
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ υποσχέθηκε πολλά από την έναρξη των διαδηλώσεων, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, με την οποία ελεγχόταν η χώρα εδώ και δεκαετίες. Όμως, δεν συνέβη τίποτε - εκτός από την επόμενη βολή από κάποιον ελεύθερο σκοπευτή ακροβολισμένο πάνω στις στέγες των σπιτιών της Νταραά, το κέντρο της εξέργεσης.
Η αξιοπιστία του Μπασάρ αλ-Ασαντ έχει χαθεί, απομένουν μόνο δύο δυνατότητες για τον ίδιο: Ο Άσαντ θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται βίαια, ή δεν έχει την πραγματική εξουσία στα χέρια και είναι μια μαριονέτα αυτού του απαράτσικ που κληρονόμησε από τον πατέρα του.
Ο ρόλος του στρατού στη Συρία είναι διαφορετικός από εκείνον στην Αίγυπτο, όπου θεωρήθηκε ως φίλος και βοηθός του λαού και, συνεπώς ως ένα αποδεκτό τμήμα μιας προσωρινής κυβέρνησης. Στη Συρία, τα άρματα μάχης στη Νταραά έχουν σχεδόν πείσει τους αντιπάλους του καθεστώτος ότι ο στρατός δεν πρόκειται να είναι φίλος και βοηθός του λαού του. Μερικοί αντίπαλοι του καθεστώτος ελπίζουν ότι στο τέλος ορισμένοι στρατηγοί θα σταθούν στην πλευρά του επαναστατημένου λαού, αλλά αυτή η υπόθεση περιπλέκεται περαιτέρω από το γεγονός ότι τα βασικότερα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων αποτελούνται από θρησκευτικά ομοιογενείς ομάδες, δεσμευμένες απόλυτα στη σημερινή εξουσιαστική κλίκα.
Η Συρία είναι επομένως σε πολύ επισφαλή σημείο. Είναι κατανοητό ότι το καθεστώς καταρρέει και σε αυτή την αραβική χώρα, με τη συνέχεια να βρίσκεται και δω κατά μήκος των θρησκευτικών και εθνοτικών γραμμών - με τον κίνδυνο ενός εμφυλίου πολέμου για την εξουσία, ανάλογα με την εξέλιξη στη Λιβύη. Το χάος θα μπορούσε να επικρατήσει, όπως στην περίπτωση του Λιβάνου, με τις περιφρειακές δυνάμεις, Ιράν και Τουρκία, να παρεμβαίνουν: Το Ιράν συγκαλυμμένα, η Τουρκία φανερά.
Αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι η εξέγερση στη Συρία είναι πιθανό να δυναμιτιστεί ακόμα περισσότερο - και ότι το καθεστώς θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εξουσία του με την ωμή βία. Μια μια πολύμηνη σειρά από αιματηρές συγκρούσεις στους δρόμους θα μπορύσε να είναι το αποτέλεσμα αυτής.
Μια επανάληψη του σεναρίου της Λιβύης είναι πιθανή - αν μη τι άλλο, επειδή οι αντιδράσεις της Χεζμπολάχ και του Ιράν είναι δυνητικά επικίνδυνες και θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρη την περιοχή, το Ισραήλ συμπεριλαμβανομένου.
Το ερώτημα παραμένει κατά πόσο ο Άσαντ μπορεί αυτή την ύστατη στιγμή να βρει έναν τρόπο να ξεφύγει από τον κύκλο της βίας και να κάνει σοβαρές προσφορές προς τους αντιπάλους. Όμως, πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης που έτρεφαν συμπάθεια γι 'αυτόν, τώρα είναι απογοητευμένοι.
Ένα παρόμοιο σενάριο θα ήταν όπως στην Τυνησία ή στην Αίγυπτο, χωρίς αμφιβολία το πιο επιθυμητό – οι στρατιώτες στον δρόμο αλλάζουν πλευρά και ένας δικτάτορας που καταλαβαίνει έστω και στο τέλος ότι έχει χάσει τη μάχη κατά των μαζών. Η Συρία δεν είναι ακόμη έτοιμη για αυτήν την εξέλιξη. Μήνες αιματοχυσίας ή εμφυλίου πολέμου φαίνονται πλέον ως ένα εξίσου πιθανό σενάριο.

27 Απρ 2011


Μιχάλης Ιγνατίου: "Αμερικανικά δολάρια πίσω από εξεγέρσεις..."


Μπορεί η ανάγνωση των τηλεγραφημάτων του WikiLeaks για την Ελλάδα και την Κύπρο να είναι ανιαρή, αλλά για τις υπόλοιπες χώρες τα γεγονότα και οι εξελίξεις δείχνουν ότι είναι συναρπαστική. Οι αποκαλύψεις για τις αγοραπωλησίες πηγών από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες είναι συγκλονιστικές. Οι μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες, που φέρουν ως τιμή τους και καμάρι τους το γεγονός ότι δεν έχουν την παραμικρή οικονομική σχέση με το κράτος, δημοσίευσαν τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες που προβληματίζουν για την πρακτική της Ουάσιγκτον να εξαγοράζει ξένους πολίτες και να χρηματοδοτεί εκστρατείες που εκφράζουν και εξυπηρετούν μεν τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα, αλλά την ίδια στιγμή εναντιώνονται στη βούληση κυβερνήσεων και λαών ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, οι Αμερικανοί εκπαίδευσαν πολίτες και χρηματοδότησαν οργανώσεις στην Αίγυπτο, στο Μπαχρέιν και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Για τη χρηματοδότηση χρησιμοποίησαν το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο και το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο, οργανώσεις που έχουν σχέση με τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς. Αμερικανικές υπηρεσίες προσκάλεσαν ακτιβιστές από τις χώρες αυτές τους οποίους προφανώς εκπαίδευσαν για να χρησιμοποιηθούν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρηματοδότησε το Κίνημα για Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη που έχει έδρα το Λονδίνο και, μέσω αυτού, το δορυφορικό τηλεοπτικό σταθμό Barada TV, με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος της Συρίας. Έξι εκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων πετάχτηκαν στον αέρα, επειδή κάποιοι αντίπαλοι του Άσαντ.....
από την ασφάλεια της βρετανικής πρωτεύουσας υποσχέθηκαν στους αφελείς διπλωμάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι θα ανατρέψουν το δικτάτορα της Συρίας.
Η πρακτική της αμερικανικής κυβέρνησης να επιχειρεί να εξαγοράζει ξένους πολίτες είναι γνωστή στην Ελλάδα και την Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια. Η αμερικανική παρέμβαση έφτασε στο ζενίθ της τη διετία 2003-2004, όταν ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια δολάρια για να επιβληθεί το ρατσιστικό και φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν στους Ελληνοκύπριους. Δεν είναι μόνο η έκθεση Nathan’s η πλέον ηχηρή απάντηση στους δύσπιστους, αλλά και τα ίδια τα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης που δημοσιεύτηκαν στο Έθνος της Κυριακής και στο Φιλελεύθερο το Δεκέμβριο του 2010. Οι φωτοτυπίες των συμβολαίων των αμερικανικών πρεσβειών με πολίτες και οργανώσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο αποστόμωσαν όσους κρύβονταν πίσω από τη νομιμοποίηση των αμερικανικών δολαρίων μέσω των Ηνωμένων Εθνών.
Είναι απαράδεκτη και αντεθνική ενέργεια να δέχονται πολίτες και οργανώσεις χρήματα από ξένες χώρες για να πολεμήσουν την ίδια τους την πατρίδα. Γνωρίζουμε ότι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, οργανώσεις και πολίτες λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση και επίσημα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ανεπίσημα μέσω οργανώσεων που εξυπηρετούν τις αμερικανικές υπηρεσίες, όπως είναι η United States Institute of Peace (USIP), το Freedom House κ.λπ. Μερικές από αυτές τις οργανώσεις παραδέχονται στις ιστοσελίδες τους ότι χρηματίζονται. Η παραδοχή τους θα έπρεπε να ακολουθείται από δημόσια διαπόμπευση.
Θα χειροκροτούσα κι εγώ και κάθε δημοκρατικός πολίτης τους Αμερικανούς, εάν στόχευαν πραγματικά στην ελευθερία των λαών από τα απολυταρχικά καθεστώτα. Δυστυχώς, με βάση τις πράξεις τους, ο καθένας καταλαβαίνει ότι η Δημοκρατία δεν είναι επιλογή για όλους τους λαούς. Χτυπούν τον Καντάφι και τον Άσαντ, αλλά «χαϊδεύουν» τους εμίρηδες και εκμεταλλεύονται τα πετρέλαιά τους...
(Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 21/4/11)  

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ  

http://youtu.be/Ci7SHRbliBo
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/Ci7SHRbliBo?fs=1" allowfullscreen="" width="480" frameborder="0" height="295"></iframe>

 

Κίνα: Κατασκευή αεροδρομίου στο Τσαντ

Προσοχή! Ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail Share on Facebook


Η Κίνα συνεχίζει ακάθεκτη την προσπάθεια ανάδειξής της σε βασικότερο γεωπολιτικό παράγοντα στην αφρικανική ήπειρο, επιτυγχάνοντας εκεί που απέτυχαν ΗΠΑ και Ευρώπη…

Υπογράφηκε χθες η σύμβαση μεταξύ της κυβέρνησης του Τσαντ και της κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας CAMC, για την κατασκευή νέου αεροδρομίου κοντά στην πρωτεύουσα Ν’Τζαμένα. Η αξία του ανέρχεται στο 700 εκατομμύρια ευρώ.

Η αποπληρωμή του ποσού θα γίνει με δάνειο που θα πάρει το Τσαντ από κινεζική τράπεζα. Το έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου που θα ενώνει την πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο, συνολικού μήκους 40 χιλιομέτρων.

Η Κίνα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για αύξηση της εμπλοκής της στην Αφρική για να αποκτήσει πρόσβαση σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, πρώτες ύλες και γενικότερα σε νέες αγορές των προϊόντων της.

Ωστόσο, έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι εντείνει την υπανάπτυξη της ηπείρου λόγω του ότι εξαναγκάζει τις χώρες που θέλουν να κάνουν έργα υποδομής, να παίρνουν δάνεια από τις τράπεζές της, να δίνουν τα έργα σε κινεζικές εταιρείες και να φέρνουν Κινέζους εργάτες να δουλέψουν.

Επιπλέον, κατηγορείται ότι συνεχίζει να παρέχει όπλα στις εμπόλεμες ζώνες στην Αφρική, εντείνοντας φαινόμενα όπως οι γενοκτονίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
Η ΚΙΝΑ δεν κάνει τίποτα άλλο, απο το να δείχνει τις επεκτατικές της τάσεις.  Η Δύση βρίσκεται στην δύνη του κυκλώνα, αδύναμη να αντιπαρατεθεί στην πρόκληση.  Κρατώντας σχεδόν το 90% του Αμερικανικού χρέους και όχι μόνον αυτής στα χέρια της, νομίζω ότι πρέπει η Δύση να επανεξετάσει τις θέσεις της και του χειρισμούς της, μα κυρίως στις προθέσεις της, που ουδόλως συνάδουν με τα αρχικά της οράματα !!div>