a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Είχα ακούσει, αλλά μόλις διάβασα τον Ιησού του Ναυή κεφ. 6 (http://actsseventeen.gr/bible/book06/06-006/) και την επιτυχία του με τις βιβλικές σάλπιγγες (του θεού !!) που με την βοήθεια των οποίων έριξαν τα τείχη της Ιεριχώς (ιερή-ηχώ !), πάχους 7 μέτρων και τους αλαλαγμούς του λαού κατόπιν εντολής, προφανώς για να αποδοθεί ως αίτιο το εν λόγω "επιτυχές" εγχείρημα, της κατάκτησις, σφαγής και καταλήστεψης της πόλις, την εποχή εκείνη .   Από αυτό το κείμενο μας έχει προκύψει ο αριθμός 7 ως ιερός (!).
Για μένα στην παρούσα ανάρτηση, το σημαντικό είναι οι υπόηχοι εξ αιτίας των οποίων διαλύθηκαν τα τείχη.

Διάβασα διάφορα άρθρα που μπορείτε να βρείτε και εσείς, για τις καταστροφικές ιδιότητες των υπόηχων που διαλύουν την σύνθεση των μορίων της ύλης !  Μπορεί να καταστραφεί όπως λένε μια ολόκληρη πόλη σε τρία λεπτά και να μην μείνει τίποτα όρθιο. Τα κτήρια θα διαλυθούν σαν σκόνη.  Αν τυχόν επιζήσουν άνθρωποι θα είναι σαν ζόμπι, ανίκανοι για οτιδήποτε.  Πάντως ανάλογα με τον βαθμό της χαμηλής συχνότητας που εκπέμπονται οι υπόηχοι, προξενούν τον θάνατο, εφ' όσον θα έχουν καταστρέψει τα ανθρώπινα όργανα.  
Αν είναι έτσι μπορούν να μας καταστρέψουν από τεράστια απόσταση, χωρίς ούτε μια ντουφεκιά, χωρίς να το καταλάβουμε και να γίνουμε σκόνη επιστρέφοντας στην γη ή να διασκορπιστούμε στον αέρα σαν αστρόσκονη. 

Οι ήχοι αυτοί ονομάζονται "ακουστικά κύμματα βαρύτητας !" ή "οι ήχοι της αποκάλυψης" και είναι αισθητοί για μικρό χρονικό διάστημα, επειδή βρίσκονται κάτω ή έξω από το ακουστικό φάσμα του ανθρώπου ! Έχουν εύρος φάσματος από 0,001 έως και τα 20 Hz. Κάπου αλλού όμως έχω αναφέρει, πως η ανατομία του ανθρώπινου αυτιού έχει τις ικανότητες της φάλαινας, επομένως κάτι έχει συμβεί με την υποβάθμιση της ικανότητας της ηχητικής ανατομίας. 
Συμπερασματικά λοιπόν έχουμε εν δυνάμει την ικανότητα να τους ακούμε μεν, χωρίς να γνωρίζουμε για ποιό λόγο αυτό δεν γίνεται αντιληπτό δε.... Υποθέτω πως η διαταραχή υπόκειται στο ηχητικά ταραχώδες και θορυβώδες περιβάλλον, χωρίς να αποκλείω την περίπτωση μετρίασης της ικανότητας, με χρήση της εν λόγω τεχνολογίας. Της τεχνολογίας που ως  γνώση φτάνει σε μας με το στανογονόμετρο ή από διαρρεύσεις, ενώ απ' την άλλη έχει κλαπεί (δεν πιστεύω ότι έχει καταστραφεί) εδώ και αιώνες η επιστημονική σοφία των Ελλήνων προπατόρων σοφών επιστημόνων και όχι μόνον και τέλος έχει αυστηρά φυλαχτεί και απομονωθεί σε .......κάποια χέρια.

Επίσης εύκολα υπόηχοι παράγονται από διάφορες ανθρώπινες της σύγχρονης εποχής δραστηριότητες, απ' τους ανεμιστήρες, τις ανεμογεννήτριες.....μέχρι την οικοδόμηση κτηρίων, όπως διάβαζα στο https://docs.google.com/. Κοινώς "ο περιβαντολλογικός και βιομηχανικός θόρυβος" που συνεχώς αυξάνεται, με ορατές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων !
Εκτός αυτού, μπορούν να προξενήσουν παραισθήσεις, όπως την ύπαρξη φαντασμάτων ενώ στην πραγματικότητα είναι εκπομπή κυμάτων συχνότητας 19Hz. !!  Δεν μας έφτανε το blue beam, έχουμε και τις υπόηχες παραισθήσεις (!!)
Μπορεί επίσης να προξενεί αισθήματα φόβου, δέους, ανατριχίλα και φαινόμενα οφθαλμαπάτης ! Καθώς γαλήνης και ηρεμίας επίσης, σε συγκεκριμένο βαθμό εκπομπής !
Άξιο προσοχής και προς γνώση, είναι οι υπόηχοι που εκούσια χρησιμοποιούνται στην μουσική  βιομηχανία, τον κινηματογράφο, προκαλώντας διάφορα ακούσια συναισθήματα.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε ναούς κατασκευασμένοι ανάλογα, όοπως οι καθολικοί Γοτθικοί ναοί που χρησιμοποιούν το εκκλησιαστικό αρμόνιο, προκαλώντας δέος, λατρεία ή φόβο ή γαλήνη.  
Την εποχή των αγανακτισμένων που κατέληξαν απαθείς, κυκλοφορούσαν τότε στην πλατεία κάποια βανάκια με εξωτερικές κεραίες, που οι επιβένοντες ερωτηθέντες δήλωναν πως εξυπηρετούσαν τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, "επειδή τους πήρε ο πόνος για καλλίτερη εξυπηρέτηση πελατών !"..........

Μήπως επίσης όλοι αυτοί οι παράξενοι υποχθόνιοι ήχοι που έχουν ακουστεί κατά διαστήματα σε διάφορα μέρη του πλανήτη, προέρχονται από το γνωστό (και) καταστροφικό όπλο, που βρίσκεται δυστυχώς σε λάθος χέρια ; Πρόσφατα όπως διάβαζα στο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ παρόμοιοι ήχοι ακούστηκαν και στην Αργεντινή ! Όλοι μας δε γνωρίζουμε τι περνά η Αργεντινή με τους δανειστές της, που μετά από δέκα χρόνια απαιτούν τα τραπουλόχαρτά τους, με την Αργεντινή να έχει προβεί σε δικαστική έφεση.  (Είναι άσχετο να επεκταθώ στο θέμα, όμως δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε σχόλιο του Καζάκη που είπε πως "έχει μεγάλη διαφορά όταν ζητάς διαπραγμάτευση, από το να μην αποδέχεσαι το χρέος ως απεχθές" και με την λογική έχει απόλυτο δίκιο, αλλά ας κλείσω την παρένθεση).
Στην ίδια περίπτωση ανήκει και ο "σεισμός" που προκάλεσε δυστυχώς το τσουνάμι της Ιαπωνίας (!!!), λόγω της απόφασής της να συμβάλει στον εμπλουτισμό του ουρανίου στο Ιράν, όπως κάποιος ερευνητής ή αναλυτής έχει ανακοινώσει !  (Δείτε εδώ σχετικό βίντεο)

Την ανακάλυψη επί εποχής μας των υπόηχων ως προνόμιο το κατέχει ο γνωστός Έλληνας επιστήμονας Γκιόλβας, ο οποίος κατασκεύασε το όπλο ΑΡΤΕΜΙΣ και την "ελληνική σάλπιγγα της Ιεριχούς" ή "ηχητικό κανόνι".  Το υπερόπλο αυτό αγοράστηκε από ξένους, όταν κανείς στην Ελλάδα δεν έδωσε σημασία, ούτε και το υπουργείο Αμύνης επί υπουργίας Μούτσιου. Δεν βρέθηκε τυχαία λοιπόν στα χέρια των ξένων το υπερόπλο Ηaarp, του Γκιόλβα.  
Ο ίδιος μάλιστα λέγεται ότι έλυσε το σοβαρό πρόβλημα υγείας των τηλεφωνητριών του ΟΤΕ, από ιλίγγους, ναυτίες και τρομερούς πονοκεφάλους. Πρόβλημα που δεν μπορούσαν να λύσουν επί δεκαετίες και μέσα σ' ένα μήνα το είχε λύσει ο Έλληνας επιστήμονας, όμως η Ελληνική πολιτεία ούτε καν αποζημίωσε αυτόν τον άνθρωπο !!!  Υπάρχουν όπως είπα πολλά σχετικά αναλυτικά άρθρα που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Στον παρόντα χώρο παραθέτω απλώς, ένα γενικό ενημερωτικό άρθρο αναφορικά με τους υπόηχους και μόνον !!

Επιπρόσθετη πληροφορία είναι, ότι ομάδα φυσικών κατασκεύασε μία συσκευή που επιτρέπει στα αντικείμενα να πετούν με ήχους.  Το μηχάνημα παράγει κατακόρυφα κύματα με πεδία χαμηλής και υψηλής ηχητικής πίεσης. Κατά τη διάρκεια του πειράματος μυρμήγκια αιωρήθηκαν για μισή ώρα περίπου εντός ζώνης χαμηλής πιέσεως (βλ. περιοδικό Geo 9/07 σελ. 18).
Αν θεωρητικά το μήκος κύμματος είναι διπλάσιου μεγέθους από το αντικείμενο, θα μπορούσε να το ανυψώσει,είτε αυτό είναι άνθρωπος είτε είναι σκάφος......(πηγή fourakis).

Εν κατακλείδι ο ήχος επιδρά πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό και κυρίως τον εγκέφαλο και τα ενεργειακά κέντρα, αλλά και στην ύλη.  Ν
======================================

Το ανθρώπινο αυτί αντιλαμβάνεται ήχους που κυμαίνονται σε συχνότητες από 20 εώς 20000 Hertz (κύκλους ανά δευτερόλεπτο). Οποιοσδήποτε ήχος κάτω από τα 20 HZ, υπόηχος, αν και δεν γίνεται αντιληπτός υπάρχει σαν ένας κανονικός παλμός. 

Η ανακάλυψη ότι τα υπόηχα κύματα βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό σε στοιχειωμένα σπίτια στη Μεγάλη Βρετανία έκανε τους επιστήμονες να ερευνήσουν τις αντιδράσεις των ανθρώπων κατά την επιρροή τους από τέτοια κύματα. 

'Eτσι κατά τη διάρκεια ενός κονσέρτου, ενώ η μουσική έπαιζε κανονικά, οι ερευνητές εξέπεμπαν και υπόηχα κύματα και παρατηρούσαν τη συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων, ρωτώντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Κάποιοι από το κοινό, ανέφεραν ένα αίσθημα ευφορίας και χαλαρότητας κατά τη διάρκεια εκπομπής των κυμάτων, ενώ κάποιοι άλλοι δεν κατάλαβαν καμία διαφορά στη διάθεση τους. 

Ο Dr Richard Wiseman, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, πιστεύει ότι αυτές οι αλλαγές οφείλονταν στην εκπομπή των κυμάτων, και εξηγεί λέγοντας ότι αυτά επηρεάζουν περισσότερο τη στομαχική χώρα και δημιουργούν μια ψυχική ανάταση ή κατάπτωση ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται τα άτομα. 

Η Sarah Angliss, μέλος της ερευνητικής ομάδας, ανέφερε ότι τα υπόηχα κύματα και οι επιρροές τους δεν είναι κάτι καινούριο, αφού και παλιότερα χρησιμοποιούνταν στις θρησκευτικές συγκεντρώσεις από την εκκλησία έτσι ώστε να προκαλέσουν αυτό το αίσθημα της αγαλίασης. 

Τα υπόηχα κύματα χρησιμοποιούνται και από τα ζώα. Είναι ήδη γνωστό εδώ και χρόνια, για παράδειγμα, ότι οι ελέφαντες μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε μεγάλες αποστάσεις, με τη βοήθεια των κυμάτων. Η Dr Katy Payne, μελετητής της επικοινωνίας μεταξύ των ελεφάντων εδώ και 15 χρόνια, λέει ότι τα υπόηχα κύματα σε ένα ζωολογικό κήπο αυξάνονται κατά πολύ όταν βρεθούμε δίπλα σε ένα ελέφαντα. 'Eρευνες έδειξαν ότι οι ήχοι των ελεφάντων κυμαίνονται από 5 εώς 50HZ και υπό ιδανικές συνθήκες μπορούν να ταξιδέψουν πολύ μακριά. 

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις φάλαινες. Τα υπόηχα κύματα μπορούν να ταξιδέψουν πολύ μεγάλες αποστάσεις, επιρτέποντας στις φάλαινες να επικοινωνούν μεταξύ τους σε αποστάσεις της τάξεως των εκατοντάδων ή ακόμη και χιλιάδων χιλιομέτρων. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε ιδανικές συνθήκες οι οποίες δεν υπάρχουν σήμερα λόγω ηχητικής μόλυνσης από πλοία, υποβρύχια και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες. 

Δυστυχώς όμως υπάρχει και μια δυνατότητα χρήσης των υπόηχων κυμάτων για καταστροφικούς λόγους, για την κατασκευή δηλαδή όπλων. 

Μέχρι τη δεκαετία του '50 οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει συσκευές παραγωγής υπόηχων από 1 έως και 10HZ. Από τις μελέτες που είχαν κάνει διαπίστωσαν ότι τα κύματα αυτών των συχνοτήτων επηρεάζουν τα ζωτικά όργανατων ανθρώπων με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση τους είτε για ώρες ή μέρες ή ακόμη και τη θανάτωση τους. 

Η κύρια δυσκολία για την κατασκευή τέτοιων όπλων είναι ότι πρέπει να έχουν πολύ μεγάλο πλάτος για να είναι αποτελεσματικά, και πολύ καλή εστίαση έτσι ώστε να στέλνουν το κύμα εκεί που πρέπει. Πέρα από τη χρήση τέτοιων όπλων από το στρατό, υπάρχει και η πιθανότητα χρήσης τους για τον έλεγχο του πλήθους (π.χ. των ανθρώπων μιας πόλης) αλλά και την προσωπική προστασία. 

Η καταστροφική ικανότητα των όπλων αυτών μπορεί να συγκριθεί με τις ατομικές εκρήξεις. 'Eχουν πολύ μεγάλη εξάπλωση. 'Eτσι μετά από μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι ένα κύμα υπόηχων μπορεί να μετακινηθεί μέχρι και 2500-3500 χιλιόμετρα από το σημείο εκπομπής του σε λιγότερο από 2 ώρες. 

ΠΗΓΗ : ESOTERICA.GR 
ΥΠΟΗΧΟΙ !!!

Είχα ακούσει, αλλά μόλις διάβασα τον Ιησού του Ναυή κεφ. 6 (http://actsseventeen.gr/bible/book06/06-006/) και την επιτυχία του με τις βιβλικές σάλπιγγες (του θεού !!) που με την βοήθεια των οποίων έριξαν τα τείχη της Ιεριχώς (ιερή-ηχώ !), πάχους 7 μέτρων και τους αλαλαγμούς του λαού κατόπιν εντολής, προφανώς για να αποδοθεί ως αίτιο το εν λόγω "επιτυχές" εγχείρημα, της κατάκτησις, σφαγής και καταλήστεψης της πόλις, την εποχή εκείνη .   Από αυτό το κείμενο μας έχει προκύψει ο αριθμός 7 ως ιερός (!).
Για μένα στην παρούσα ανάρτηση, το σημαντικό είναι οι υπόηχοι εξ αιτίας των οποίων διαλύθηκαν τα τείχη.

Διάβασα διάφορα άρθρα που μπορείτε να βρείτε και εσείς, για τις καταστροφικές ιδιότητες των υπόηχων που διαλύουν την σύνθεση των μορίων της ύλης !  Μπορεί να καταστραφεί όπως λένε μια ολόκληρη πόλη σε τρία λεπτά και να μην μείνει τίποτα όρθιο. Τα κτήρια θα διαλυθούν σαν σκόνη.  Αν τυχόν επιζήσουν άνθρωποι θα είναι σαν ζόμπι, ανίκανοι για οτιδήποτε.  Πάντως ανάλογα με τον βαθμό της χαμηλής συχνότητας που εκπέμπονται οι υπόηχοι, προξενούν τον θάνατο, εφ' όσον θα έχουν καταστρέψει τα ανθρώπινα όργανα.  
Αν είναι έτσι μπορούν να μας καταστρέψουν από τεράστια απόσταση, χωρίς ούτε μια ντουφεκιά, χωρίς να το καταλάβουμε και να γίνουμε σκόνη επιστρέφοντας στην γη ή να διασκορπιστούμε στον αέρα σαν αστρόσκονη. 

Οι ήχοι αυτοί ονομάζονται "ακουστικά κύμματα βαρύτητας !" ή "οι ήχοι της αποκάλυψης" και είναι αισθητοί για μικρό χρονικό διάστημα, επειδή βρίσκονται κάτω ή έξω από το ακουστικό φάσμα του ανθρώπου ! Έχουν εύρος φάσματος από 0,001 έως και τα 20 Hz. Κάπου αλλού όμως έχω αναφέρει, πως η ανατομία του ανθρώπινου αυτιού έχει τις ικανότητες της φάλαινας, επομένως κάτι έχει συμβεί με την υποβάθμιση της ικανότητας της ηχητικής ανατομίας. 
Συμπερασματικά λοιπόν έχουμε εν δυνάμει την ικανότητα να τους ακούμε μεν, χωρίς να γνωρίζουμε για ποιό λόγο αυτό δεν γίνεται αντιληπτό δε.... Υποθέτω πως η διαταραχή υπόκειται στο ηχητικά ταραχώδες και θορυβώδες περιβάλλον, χωρίς να αποκλείω την περίπτωση μετρίασης της ικανότητας, με χρήση της εν λόγω τεχνολογίας. Της τεχνολογίας που ως  γνώση φτάνει σε μας με το στανογονόμετρο ή από διαρρεύσεις, ενώ απ' την άλλη έχει κλαπεί (δεν πιστεύω ότι έχει καταστραφεί) εδώ και αιώνες η επιστημονική σοφία των Ελλήνων προπατόρων σοφών επιστημόνων και όχι μόνον και τέλος έχει αυστηρά φυλαχτεί και απομονωθεί σε .......κάποια χέρια.

Επίσης εύκολα υπόηχοι παράγονται από διάφορες ανθρώπινες της σύγχρονης εποχής δραστηριότητες, απ' τους ανεμιστήρες, τις ανεμογεννήτριες.....μέχρι την οικοδόμηση κτηρίων, όπως διάβαζα στο https://docs.google.com/. Κοινώς "ο περιβαντολλογικός και βιομηχανικός θόρυβος" που συνεχώς αυξάνεται, με ορατές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων !
Εκτός αυτού, μπορούν να προξενήσουν παραισθήσεις, όπως την ύπαρξη φαντασμάτων ενώ στην πραγματικότητα είναι εκπομπή κυμάτων συχνότητας 19Hz. !!  Δεν μας έφτανε το blue beam, έχουμε και τις υπόηχες παραισθήσεις (!!)
Μπορεί επίσης να προξενεί αισθήματα φόβου, δέους, ανατριχίλα και φαινόμενα οφθαλμαπάτης ! Καθώς γαλήνης και ηρεμίας επίσης, σε συγκεκριμένο βαθμό εκπομπής !
Άξιο προσοχής και προς γνώση, είναι οι υπόηχοι που εκούσια χρησιμοποιούνται στην μουσική  βιομηχανία, τον κινηματογράφο, προκαλώντας διάφορα ακούσια συναισθήματα.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε ναούς κατασκευασμένοι ανάλογα, όοπως οι καθολικοί Γοτθικοί ναοί που χρησιμοποιούν το εκκλησιαστικό αρμόνιο, προκαλώντας δέος, λατρεία ή φόβο ή γαλήνη.  
Την εποχή των αγανακτισμένων που κατέληξαν απαθείς, κυκλοφορούσαν τότε στην πλατεία κάποια βανάκια με εξωτερικές κεραίες, που οι επιβένοντες ερωτηθέντες δήλωναν πως εξυπηρετούσαν τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, "επειδή τους πήρε ο πόνος για καλλίτερη εξυπηρέτηση πελατών !"..........

Μήπως επίσης όλοι αυτοί οι παράξενοι υποχθόνιοι ήχοι που έχουν ακουστεί κατά διαστήματα σε διάφορα μέρη του πλανήτη, προέρχονται από το γνωστό (και) καταστροφικό όπλο, που βρίσκεται δυστυχώς σε λάθος χέρια ; Πρόσφατα όπως διάβαζα στο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ παρόμοιοι ήχοι ακούστηκαν και στην Αργεντινή ! Όλοι μας δε γνωρίζουμε τι περνά η Αργεντινή με τους δανειστές της, που μετά από δέκα χρόνια απαιτούν τα τραπουλόχαρτά τους, με την Αργεντινή να έχει προβεί σε δικαστική έφεση.  (Είναι άσχετο να επεκταθώ στο θέμα, όμως δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε σχόλιο του Καζάκη που είπε πως "έχει μεγάλη διαφορά όταν ζητάς διαπραγμάτευση, από το να μην αποδέχεσαι το χρέος ως απεχθές" και με την λογική έχει απόλυτο δίκιο, αλλά ας κλείσω την παρένθεση).
Στην ίδια περίπτωση ανήκει και ο "σεισμός" που προκάλεσε δυστυχώς το τσουνάμι της Ιαπωνίας (!!!), λόγω της απόφασής της να συμβάλει στον εμπλουτισμό του ουρανίου στο Ιράν, όπως κάποιος ερευνητής ή αναλυτής έχει ανακοινώσει !  (Δείτε εδώ σχετικό βίντεο)

Την ανακάλυψη επί εποχής μας των υπόηχων ως προνόμιο το κατέχει ο γνωστός Έλληνας επιστήμονας Γκιόλβας, ο οποίος κατασκεύασε το όπλο ΑΡΤΕΜΙΣ και την "ελληνική σάλπιγγα της Ιεριχούς" ή "ηχητικό κανόνι".  Το υπερόπλο αυτό αγοράστηκε από ξένους, όταν κανείς στην Ελλάδα δεν έδωσε σημασία, ούτε και το υπουργείο Αμύνης επί υπουργίας Μούτσιου. Δεν βρέθηκε τυχαία λοιπόν στα χέρια των ξένων το υπερόπλο Ηaarp, του Γκιόλβα.  
Ο ίδιος μάλιστα λέγεται ότι έλυσε το σοβαρό πρόβλημα υγείας των τηλεφωνητριών του ΟΤΕ, από ιλίγγους, ναυτίες και τρομερούς πονοκεφάλους. Πρόβλημα που δεν μπορούσαν να λύσουν επί δεκαετίες και μέσα σ' ένα μήνα το είχε λύσει ο Έλληνας επιστήμονας, όμως η Ελληνική πολιτεία ούτε καν αποζημίωσε αυτόν τον άνθρωπο !!!  Υπάρχουν όπως είπα πολλά σχετικά αναλυτικά άρθρα που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Στον παρόντα χώρο παραθέτω απλώς, ένα γενικό ενημερωτικό άρθρο αναφορικά με τους υπόηχους και μόνον !!

Επιπρόσθετη πληροφορία είναι, ότι ομάδα φυσικών κατασκεύασε μία συσκευή που επιτρέπει στα αντικείμενα να πετούν με ήχους.  Το μηχάνημα παράγει κατακόρυφα κύματα με πεδία χαμηλής και υψηλής ηχητικής πίεσης. Κατά τη διάρκεια του πειράματος μυρμήγκια αιωρήθηκαν για μισή ώρα περίπου εντός ζώνης χαμηλής πιέσεως (βλ. περιοδικό Geo 9/07 σελ. 18).
Αν θεωρητικά το μήκος κύμματος είναι διπλάσιου μεγέθους από το αντικείμενο, θα μπορούσε να το ανυψώσει,είτε αυτό είναι άνθρωπος είτε είναι σκάφος......(πηγή fourakis).

Εν κατακλείδι ο ήχος επιδρά πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό και κυρίως τον εγκέφαλο και τα ενεργειακά κέντρα, αλλά και στην ύλη.  Ν
======================================

Το ανθρώπινο αυτί αντιλαμβάνεται ήχους που κυμαίνονται σε συχνότητες από 20 εώς 20000 Hertz (κύκλους ανά δευτερόλεπτο). Οποιοσδήποτε ήχος κάτω από τα 20 HZ, υπόηχος, αν και δεν γίνεται αντιληπτός υπάρχει σαν ένας κανονικός παλμός. 

Η ανακάλυψη ότι τα υπόηχα κύματα βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό σε στοιχειωμένα σπίτια στη Μεγάλη Βρετανία έκανε τους επιστήμονες να ερευνήσουν τις αντιδράσεις των ανθρώπων κατά την επιρροή τους από τέτοια κύματα. 

'Eτσι κατά τη διάρκεια ενός κονσέρτου, ενώ η μουσική έπαιζε κανονικά, οι ερευνητές εξέπεμπαν και υπόηχα κύματα και παρατηρούσαν τη συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων, ρωτώντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Κάποιοι από το κοινό, ανέφεραν ένα αίσθημα ευφορίας και χαλαρότητας κατά τη διάρκεια εκπομπής των κυμάτων, ενώ κάποιοι άλλοι δεν κατάλαβαν καμία διαφορά στη διάθεση τους. 

Ο Dr Richard Wiseman, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, πιστεύει ότι αυτές οι αλλαγές οφείλονταν στην εκπομπή των κυμάτων, και εξηγεί λέγοντας ότι αυτά επηρεάζουν περισσότερο τη στομαχική χώρα και δημιουργούν μια ψυχική ανάταση ή κατάπτωση ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται τα άτομα. 

Η Sarah Angliss, μέλος της ερευνητικής ομάδας, ανέφερε ότι τα υπόηχα κύματα και οι επιρροές τους δεν είναι κάτι καινούριο, αφού και παλιότερα χρησιμοποιούνταν στις θρησκευτικές συγκεντρώσεις από την εκκλησία έτσι ώστε να προκαλέσουν αυτό το αίσθημα της αγαλίασης. 

Τα υπόηχα κύματα χρησιμοποιούνται και από τα ζώα. Είναι ήδη γνωστό εδώ και χρόνια, για παράδειγμα, ότι οι ελέφαντες μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε μεγάλες αποστάσεις, με τη βοήθεια των κυμάτων. Η Dr Katy Payne, μελετητής της επικοινωνίας μεταξύ των ελεφάντων εδώ και 15 χρόνια, λέει ότι τα υπόηχα κύματα σε ένα ζωολογικό κήπο αυξάνονται κατά πολύ όταν βρεθούμε δίπλα σε ένα ελέφαντα. 'Eρευνες έδειξαν ότι οι ήχοι των ελεφάντων κυμαίνονται από 5 εώς 50HZ και υπό ιδανικές συνθήκες μπορούν να ταξιδέψουν πολύ μακριά. 

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις φάλαινες. Τα υπόηχα κύματα μπορούν να ταξιδέψουν πολύ μεγάλες αποστάσεις, επιρτέποντας στις φάλαινες να επικοινωνούν μεταξύ τους σε αποστάσεις της τάξεως των εκατοντάδων ή ακόμη και χιλιάδων χιλιομέτρων. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε ιδανικές συνθήκες οι οποίες δεν υπάρχουν σήμερα λόγω ηχητικής μόλυνσης από πλοία, υποβρύχια και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες. 

Δυστυχώς όμως υπάρχει και μια δυνατότητα χρήσης των υπόηχων κυμάτων για καταστροφικούς λόγους, για την κατασκευή δηλαδή όπλων. 

Μέχρι τη δεκαετία του '50 οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει συσκευές παραγωγής υπόηχων από 1 έως και 10HZ. Από τις μελέτες που είχαν κάνει διαπίστωσαν ότι τα κύματα αυτών των συχνοτήτων επηρεάζουν τα ζωτικά όργανατων ανθρώπων με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση τους είτε για ώρες ή μέρες ή ακόμη και τη θανάτωση τους. 

Η κύρια δυσκολία για την κατασκευή τέτοιων όπλων είναι ότι πρέπει να έχουν πολύ μεγάλο πλάτος για να είναι αποτελεσματικά, και πολύ καλή εστίαση έτσι ώστε να στέλνουν το κύμα εκεί που πρέπει. Πέρα από τη χρήση τέτοιων όπλων από το στρατό, υπάρχει και η πιθανότητα χρήσης τους για τον έλεγχο του πλήθους (π.χ. των ανθρώπων μιας πόλης) αλλά και την προσωπική προστασία. 

Η καταστροφική ικανότητα των όπλων αυτών μπορεί να συγκριθεί με τις ατομικές εκρήξεις. 'Eχουν πολύ μεγάλη εξάπλωση. 'Eτσι μετά από μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι ένα κύμα υπόηχων μπορεί να μετακινηθεί μέχρι και 2500-3500 χιλιόμετρα από το σημείο εκπομπής του σε λιγότερο από 2 ώρες. 

ΠΗΓΗ : ESOTERICA.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου