a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Η τραπεζική Απάτη

Αποκαλύπτουμε την ... τραπεζική απάτη

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017


Αγαπητοί αναγνώστες,

αν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε τα πρακτικά του πορίσματος, μπορείτε να τα βρείτε στο diaforos.blogspot.gr και επίσης μπορείτε να δείτε δύο πολύ ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά βίντεο εδώ  και εδώ! 

Από πλευράς μου, μέχρι το σημείο που έχω φτάσει στην ανάγνωση των πρακτικών, με έκαναν να επιθυμήσω να γράψω τούτες τις γραμμές.

1) Ποιος θα μπορούσε να σκεφθεί, ότι το γύρισμα μίας ταινίας του Πήτερ Σέλλερς, το καλοκαίρι του 1973 στην Κύπρο, ήταν η ευκαιρία των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, να κινηματογραφήσουν την ανατολική και δυτική πλευρά της Κερύνειας, να βυθοσκοπήσουν την θαλάσσια περιοχή και ταυτόχρονα να εξακριβώσουν το πιο ήταν το μέγεθος παρουσίας των ναυτικών δυνάμεων ((!!!))  Η ταινία ουδέποτε προβλήθηκε στους κινηματογράφους, παρ’ όλο το υψηλό κόστος της. (Από τα πρακτικά του πορίσματος, σελίδα 108)
       2) Οι επιζώντες της ΕΛΔΥΚ, θα ήθελα να μας ξεκαθαρίσουν και να μας διαλευκάνουν όσον αφορά το ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα της εποχής και να μας εξηγήσουν , όταν οι πάντες γνώριζαν για την εισβολή όσο και οι κάτοικοι του νησιού που το διαισθάνονταν, με πιο σκεπτικό αποδέχθηκαν «την ασφαλή τους αποχώρηση» στην Πάφο με το αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ, όπως ακριβώς αναγράφεται στα πρακτικά σελίδα 114, στα πλαίσια υποτίθεται ... νόμιμης αντικατάστασής τους ;;; Τα υπόλοιπα που γράφονται στην συγκεκριμένη παράγραφο, μου είναι αδιάφορα. Τελικώς την 20η Ιουλίου έστειλαν μόνον το 281 Τ.Π. στην Κερύνεια, η οποία δέχθηκε την επίθεση των Τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, ενώ αργότερα στις 10:30' δόθηκε εντολή ένας λόχος του 281 Τ.Π να μετακινηθεί στην περιοχή της Αμμοχώστου.  Για όλες τις υπόλοιπες προδοτικές – μειοδοτικές ενέργειες ή υποθέσεις που αναγράφονται στα πρακτικά, ουδεμία απορία προκύπτει, από την στιγμή που οι δωσίλοι ΔΕΝ τολμούν να ανοίξουν τον φάκελο της Κύπρου.
           
      3) Βάσει των πρακτικών, εκτιμάται πως ο Σαμψών ήταν η μοναδική αναγκαία και άμεση λύση εκείνη την στιγμή για να αναλάβει την ηγεσία, μετά το στημένο πραξικόπημα ανατροπής, στην ουσία διαφυγής, του Μακαρίου λίγες μόλις ώρες πριν την εισβολή (το οποίο πολλάκις αναβαλλόταν τα προηγούμενα χρόνια), με τον τρόπο τον οποίο περιγράφει λεπτομερέστατα και παραστατικότατα σε συνεντεύξεις του ο Σαμψών, στους συνδέσμους που έβαλα στην αρχή του κειμένου. Για την οποία λύση αργότερα αυτοί που την προώθησαν, βολιδοσκοπούσαν με πιο τρόπο θα απαλλαγούν, βρίσκοντας κάποιον άλλο αντικαταστάτη. (Σελίδα 114) 

      4) Ο εμπορευόμενος παράνομα διακινούμενος οπλισμός, εύκολα βρίσκει ευκαιρίες να αλλάζει χέρια. Το 1965 (Σελίδα 105) είχε απορριφθεί η παραλαβή Σοβιετικού πολεμικού οπλισμού, από την ηγεσία της ΑΣΔΗΚ. (κατά τα κοινώς γνωστά πλαίσια, του τότε ψυχρού πολέμου και την αποφυγή της Σοβιετικής επιρροής).  Το πολεμικό υλικό μεταφέρθηκε στον Σινά, ο οποίος στο τέλος περιήλθε στην κατοχή των Ισραηλινών (χωρίς κάποιον… ενδοιασμό εκ μέρους τους), ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στον Αραβο-Ισραηλινό πόλεμο, το 1967.

     5)  Κάθε βρώμικη δουλειά, διαθέτει τον εφοπλιστή της. Έτσι η προδοσία της Κύπρου, είχε τον Ποταμιάνο της.

Αυτά μέχρι εδώ!   

Προσθήκη
 
Στην έκθεσή του ο πλοίαρχος Ε. Χανδρινός (23.12.1974), κυβερνήτης του Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ, αναφέρει τα εξής : Την 210430 ογδοήκοντα περίπου μίλια νοτιοδυτικώς της Πάφου ενετοπίσθη και ανεφέρθη Αμερικανική δύναμις κρούσεως αποτελούμενη εξ ενός(1) Αεροπλανοφόρου, δύο(2) αντιτορπιλικών και ενός(1) βοηθητικού. (σελίδα 126)

(Σελίδα 127) : Ο Χένρυ Τάσκα, πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα το 1974, έχασε την ζωή του, αφού έπεσε θύμα «μυστηριώδους ατυχήματος» στις Άλπεις, μετά που είχε εκφράσει την πρόθεση να μιλήσει για τα γεγονότα του 1974.

Ο Ρότζερ Νταίηβις, πρέσβης των ΗΠΑ στην Λευκωσία, δολοφονήθηκε στις 20 Αυγούστου 1974.    

Τις προθέσεις της Τουρκίας για εισβολή στην Κύπρο γνώριζε η Μεγάλη Βρετανία για αρκετό χρονικό διάστημα πριν την εκδήλωσή της …
Κατάθεση Γεωργίτση : «οι εγκαταστάσεις των Βρετανικών Βάσεων χρησιμοποιήθηκαν για την επισκευή Τουρκικών αεροπλάνων που είχαν βληθεί από τα αντιαεροπορικά πυρά της Ε.Φ»  …………………

Σε τηλεγράφημα, ημερομηνίας 21ης Ιουλίου 1974, το οποίο απεστάλη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας αναφέρεται ότι επίσημος Βρετανός αξιωματικός δήλωσε :       «Η Βρετανία δεν θα αρνηθεί, εάν τα τουρκικά στρατεύματα καταλάβουν περίπου το 1/3 του νησιού πριν από την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός» (Ο.LH13267 2130 21/.7.74 CLA).  

Στην επόμενη σελίδα (128), διαβάζουμε ότι με απόρρητο σήμα ο διοικητής των Βρετανικών δυνάμεων, 22 Ιουλίου 1974, παραπονέθηκε ότι τα Ελληνικά αεροσκάφη πετάνε υπεράνω του Βρετανικού χώρου, χωρίς … της υμετέρας αδείας τους … ((!!!)) 

Ούτε η μικρή δύναμη του ΟΗΕ παρεμπόδισε τον περιορισμό ή την αποτροπή προώθησης  των τουρκικών δυνάμεων σε νέες θέσεις, κατά την εκεχειρία …   Και η παράγραφος καταλήγει : Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως έχει αναφερθεί στην επιτροπή, όχι μόνον δεν διασφάλισαν την προστασία εγκλωβισμένων στρατιωτών, αλλά πιθανόν και να ενημέρωσαν τις τουρκικές δυνάμεις για την παρουσία τους ((!!!))  
      
Τέλος, όσο για τα συμπεράσματα του πορίσματος, αδυνατούν να δώσουν τα σωστά και ακριβή συμπεράσματα, όταν η προδοσία έγινε σε συνεργασία όλων των μερών, Ελληνικής ηγεσίας  – Κυπρίων (Μακάριος και λοιπών συνεργατών) και των ξένων <<συμμάχων>>.
Κάποτε επιτέλους ας ανοίξει ο φάκελος να αποδοθεί η αλήθεια στην Ιστορία!           

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η Κυβέρνηση Μαρκεζίνη επί Παπαδόπουλου, είχε εξαγγείλει την προκήρυξη εκλογών για 10 Φεβρουαρίου 1974. Όταν εμβόλιμα προέκυψε το «επαναστατικό» Πολυτεχνείο, στις 25 Νοεμβρίου 1973, η προκήρυξη των εκλογών όπως ήταν φυσικό, έσβησε.    

Το ότι Μακάριος και ο πραξικοπηματίας Ιωαννίδης ο οποίος ήταν ο γενικός χειριστής των πάντων, γνώριζαν τα περί πραξικοπήματος στην Κύπρο και τα περί της Τουρκικής απόβασης, τα επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ΑΓΩΝΑΣ στις 19 Απριλίου 1979, ο αρχηγός πληροφοριών του Μακαρίου , Γεώργιος Τουμπάζος.  Για το στημένο πραξικόπημα του Μακαρίου, στην Κύπρο μόνον αυτοί οι δύο άνδρες το γνώριζαν. 
Ο Μακάριος, όταν ο Τουμπάζος επέστρεψε από Αγγλία όπου είχε έρθει σε επαφή με ανθρώπους του Μακαρίου, του  υπέδειξε να μετακινήσει την οικογένειά του από τον Ζέφυρο όπου παραθέριζε, για την ασφάλειά της. 


Όσο για τον Μακάριο «διασώθηκε» από τους Άγγλους, στην Βρετανική βάση της Πάφου και από εκεί πήγε στο Λονδίνο.  Έπρεπε να τον φυγαδεύσουν, διότι διαφορετικά τότε το στημένο πραξικόπημα δεν θα πετύχαινε! Τα ελικόπτερα που συνόδευαν και υποστήριζαν την Τουρκική απόβαση, απονηώνονταν από το ελικοπτεροφόρο ΕΡΜΗΣ,  του βασιλικού Βρετανικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο ενέδρευε έξω από την Κερύνεια. 

Από το Λονδίνο ο Μακάριος πήγε στην έδρα των Η.Ε και στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου την 19η Ιουλίου 1974 νομιμοποιεί την εισβολή με την απονενοημένη μεταξύ των όσων άλλων είπε, δήλωσή του (όπως φωτογραφία) : 
«Καλώ το συμβούλιον ασφαλείας να χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους και τα εις την διάθεσίν του μέσα, ώστε η συνταγματική τάξις εν Κύπρω αποκατασταθεί άνευ καθυστερήσεως. Τα γεγονότα εις Κύπρον ΔΕΝ αποτελούν εσωτερικήν υπόθεσιν των Ελλήνων της Κύπρου. Οι Τούρκοι της Κύπρου επηρεάζονται επίσης. Το πραξικόπημα της χούντας είναι μία εισβολή και θα υποφέρουν όλοι, Έλληνες και Τούρκοι. Οι Έλληνες έχουν καταλάβει την Κύπρον και είναι πολύ περισσότερον επικίνδυνοι από τους Τούρκους. Εις τα κρατικά κτήρια έχουν αναρτηθεί Ελληνικές σημαίες. Σήμερον κινδυνεύει και η Τουρκοκυπριακή κοινότις».    

Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή την 19η Ιουλίου το βράδυ, ξεκίνησαν οι Τούρκοι εισβολείς και έφτασαν στα Κυπριακά παράλια νωρίς το πρωί της 20ης Ιουλίου.  Οι αποκαλύψεις περί της διαφυγής του Μακαρίου μέσω συγκεκριμένου μονοπατιού και τα περί του δερβέναγα Ιωαννίδη, έγιναν από έναν βετεράνο και πρόεδρο συλλόγου ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, τον γνωστό σε αρκετούς, κ. Νίκο Αργυρόπουλο.
Ο κ. Αργυρόπουλος επίσης γνωστοποίησε δήλωση του Γεωργίου Μαύρου στο BBC την ίδια ημερομηνία (19η Ιουλίου), ότι  : «αι εγγυήτριες δυνάμεις οφείλουν να επέμβουν για την αποκατάσταση της νομιμότητας εν Κύπρω». Δημοσιογράφος «Εγγυήτρια δύναμης είναι και η Τουρκία. Τι εννοείται δηλαδή ; Να επέμβει η Τουρκία να αποκαταστήσει την συνταγματική νομιμότητα ;» Γεώργιος Μαύρος «είπον»    
 
Σκόπιμα οι προδοτικές κυβερνήσεις ΔΕΝ αποδέχονταν ότι έγινε πόλεμος στην Κύπρο.  Όπως εξακολουθούν να μην τιμούν τους ήρωες, τους επιζώντες αθώους και ανυποψίαστους πολεμιστές, ούτε τις οικογένειές τους, καθ’ όσον ήταν αυτοί που συμφώνησαν τον πόλεμο και την Κυπριακή κατοχή, από τα Παρίσια, τα Λονδίνα, τους Ελλαδίτες πραξικοπηματίες, μέχρι και των πέραν του Ατλαντικού.   Ποια πιο τρανή απόδειξη ;;; Ποια ακόμα πιο τρανή απόδειξη από το ότι ο δοτός Γκιζίκης, όρκισε τον άλλον δοτό  Καραμανλή που μας ήρθε με αέρα «συμφιλιωτή» και «εθνάρχη» ;;; Για ποιά μεταπολίτευση αναμασάμε όλοι μας ;;; 
Του Εφιάλτη η φράσης «η Κύπρος κείται μακράν» δίνοντας έναυσμα στους Τούρκους να παραβιάσουν την εκεχειρία επιτιθέμενοι στους ήδη εξασθενισμένους Ελληνοκύπριους αγωνιστές, είναι απόλυτα συναφής με την συνέχεια των πολιτικών φράσεων των τελευταίων μαύρων ετών. Όπως :
-    -  Με του 2008 επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, «οι Ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα προστατευμένες», με αφορμή την Αμερικανική οικονομική κρίση. Ενώ μετά από λίγο καιρό το ίδιο έτος, ο ίδιος ζημίωνε το Ελληνικό δημόσιο, άρα τους πολίτες, με εγγυήσεις του κράτους, υπέρ των χρεοκοπημένων τραπεζών, των πρώτων 23δις σε ομόλογα και των 5δις σε μετρητά. 
-        - Με το «Λεφτά υπάρχουν» του Μινέϊκο, ο οποίος διαπραγματευόταν μυστικά από πολύ νωρίτερα τις μεθόδους υπαγωγής μας στο ΔΝΤ (αποκάλυψη Στρος Καν), αρχής γενομένης με την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων (Γεωργίου πρωην στέλεχος του ΔΝΤ, τον οποίον διόρισε στην ΕΛΣΤΑΤ)  και την εμφάνιση του κρυφού swap του Σημίτη μετά από 10ετία (του «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» την εποχή των Ιμίων και του Πάγκαλου «θα πούμε την σημαία την πήρε ο άνεμος», ενώ ο Παπανδρέου είχε αποδεδειγμένα την δυνατότητα να δανειστεί από τις αγορές με χαμηλό επιτόκιο και να καλύψει άνετα τις ανάγκες. Τον δε Μάϊο του 2010 οι τράπεζες πήραν άλλα 15 δις κλπ κλπ κλπ, ο οποίος «κύριος» επανεμφανίστηκε πρόσφατα και πάλι στο προσκήνιο, ξανά ως «σωτήρας». Ο ίδιος δε, είχε πει σε κάποιο λόγο του επί πρωθυπουργίας του, «υπάρχει φόβος στο ότι υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να πάρει ένα νησί ; Υπάρχει».   Έκανε σαν να λέμε, ανοικτή πρόσκληση … 
-        - Με το «σκίσιμο» των μνημονίων «σελίδα – σελίδα, μέρα – μέρα», τα «success story» του Σαμαρά,  για να φτάσουν οι κρατικές εγγυήσεις σε ομόλογα στα 90δις και επιπλέον 93δις κρατικές εγγυήσεις, για τον δανεισμό των τραπεζών, μέσω ELAΑνάλυση στα περί τραπεζών ΔΕΝ αφορούν το παρόν κείμενο. 
      - Με το «είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχθούμε όλους και να συνυπάρξουμε όλοι μαζί» (τους μετανάστες)… του σημερινού ΠτΔ, για να «λιάζονται» (της Τασίας) στην γη μας, με αξιώσεις παντός είδους παροχών εις βάρος των γηγενών Ελλήνων, θεωρώντας τους ωσάν υποτακτικούς και κορόιδα δούλους.. (όπως και κατά τον Μουζάλα ο οποίος αξιώνει να επιτάξει ό,τι αυτόν διευκολύνει. Ή ακόμα χειρότερα, με την δανειοδότηση απόκτησης κατοικίας από τους λαθρο, με κρατικές εγγυήσεις, δηλαδή εμάς, μέχρι του ποσού των 150.00€, είναι αυτά που ξεχειλίζουν πλέον το ποτήρι ...)    
      - Τέλος με το Cirpas speaking «θα καταργήσουμε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο, που δικαιολογήθηκε εκ των υστέρων ως … σχήμα λόγου…  Με το  «υπάρχουν θαλάσσια σύνορα ;;;».......
   
Σίγουρα θα υπάρχουν πολλά περισσότερα, όπως το «μαζί τα φάγαμε», ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες, πάντως θεωρώ όσα έχουν γραφεί, είναι ήδη αρκετά, για κάποιον που έχει την διάθεση να δει την μεγαλύτερη εικόνα και να κατανοήσει. 
  
Είναι φρικτό επίσης να νομίζεις πως εσύ επιλέγεις, όταν η επιλογή προέρχεται από κίβδηλα πρότυπα ποικίλων διαμορφωτών των κοινωνιών και της … «κοινής γνώμης», τύπου Πολυτεχνείου, όπως και πολλών ψευδο- ιδεολογημάτων, αρνησιπάτριδων «εθναρχών», υποστηριζόμενοι από τις αντίστοιχες καμουφλαρισμένες και κρυφές παρασκηνιακές εφεδρείες τους …  
Ενώ από την άλλη πλευρά, ποτέ να μην έρχεται η στιγμή της αυτογνωσίας του καθενός και ας συνεχίζουμε να ομιλούμε τακτικά περί αυτής, με ελαφρότητα καρδίας ... 

Νάγια
Λίγα από το πόρισμα για τον φάκελο της Κύπρου (Ενημερώθηκε)


Αγαπητοί αναγνώστες,

αν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε τα πρακτικά του πορίσματος, μπορείτε να τα βρείτε στο diaforos.blogspot.gr και επίσης μπορείτε να δείτε δύο πολύ ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά βίντεο εδώ  και εδώ! 

Από πλευράς μου, μέχρι το σημείο που έχω φτάσει στην ανάγνωση των πρακτικών, με έκαναν να επιθυμήσω να γράψω τούτες τις γραμμές.

1) Ποιος θα μπορούσε να σκεφθεί, ότι το γύρισμα μίας ταινίας του Πήτερ Σέλλερς, το καλοκαίρι του 1973 στην Κύπρο, ήταν η ευκαιρία των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, να κινηματογραφήσουν την ανατολική και δυτική πλευρά της Κερύνειας, να βυθοσκοπήσουν την θαλάσσια περιοχή και ταυτόχρονα να εξακριβώσουν το πιο ήταν το μέγεθος παρουσίας των ναυτικών δυνάμεων ((!!!))  Η ταινία ουδέποτε προβλήθηκε στους κινηματογράφους, παρ’ όλο το υψηλό κόστος της. (Από τα πρακτικά του πορίσματος, σελίδα 108)
       2) Οι επιζώντες της ΕΛΔΥΚ, θα ήθελα να μας ξεκαθαρίσουν και να μας διαλευκάνουν όσον αφορά το ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα της εποχής και να μας εξηγήσουν , όταν οι πάντες γνώριζαν για την εισβολή όσο και οι κάτοικοι του νησιού που το διαισθάνονταν, με πιο σκεπτικό αποδέχθηκαν «την ασφαλή τους αποχώρηση» στην Πάφο με το αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ, όπως ακριβώς αναγράφεται στα πρακτικά σελίδα 114, στα πλαίσια υποτίθεται ... νόμιμης αντικατάστασής τους ;;; Τα υπόλοιπα που γράφονται στην συγκεκριμένη παράγραφο, μου είναι αδιάφορα. Τελικώς την 20η Ιουλίου έστειλαν μόνον το 281 Τ.Π. στην Κερύνεια, η οποία δέχθηκε την επίθεση των Τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, ενώ αργότερα στις 10:30' δόθηκε εντολή ένας λόχος του 281 Τ.Π να μετακινηθεί στην περιοχή της Αμμοχώστου.  Για όλες τις υπόλοιπες προδοτικές – μειοδοτικές ενέργειες ή υποθέσεις που αναγράφονται στα πρακτικά, ουδεμία απορία προκύπτει, από την στιγμή που οι δωσίλοι ΔΕΝ τολμούν να ανοίξουν τον φάκελο της Κύπρου.
           
      3) Βάσει των πρακτικών, εκτιμάται πως ο Σαμψών ήταν η μοναδική αναγκαία και άμεση λύση εκείνη την στιγμή για να αναλάβει την ηγεσία, μετά το στημένο πραξικόπημα ανατροπής, στην ουσία διαφυγής, του Μακαρίου λίγες μόλις ώρες πριν την εισβολή (το οποίο πολλάκις αναβαλλόταν τα προηγούμενα χρόνια), με τον τρόπο τον οποίο περιγράφει λεπτομερέστατα και παραστατικότατα σε συνεντεύξεις του ο Σαμψών, στους συνδέσμους που έβαλα στην αρχή του κειμένου. Για την οποία λύση αργότερα αυτοί που την προώθησαν, βολιδοσκοπούσαν με πιο τρόπο θα απαλλαγούν, βρίσκοντας κάποιον άλλο αντικαταστάτη. (Σελίδα 114) 

      4) Ο εμπορευόμενος παράνομα διακινούμενος οπλισμός, εύκολα βρίσκει ευκαιρίες να αλλάζει χέρια. Το 1965 (Σελίδα 105) είχε απορριφθεί η παραλαβή Σοβιετικού πολεμικού οπλισμού, από την ηγεσία της ΑΣΔΗΚ. (κατά τα κοινώς γνωστά πλαίσια, του τότε ψυχρού πολέμου και την αποφυγή της Σοβιετικής επιρροής).  Το πολεμικό υλικό μεταφέρθηκε στον Σινά, ο οποίος στο τέλος περιήλθε στην κατοχή των Ισραηλινών (χωρίς κάποιον… ενδοιασμό εκ μέρους τους), ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στον Αραβο-Ισραηλινό πόλεμο, το 1967.

     5)  Κάθε βρώμικη δουλειά, διαθέτει τον εφοπλιστή της. Έτσι η προδοσία της Κύπρου, είχε τον Ποταμιάνο της.

Αυτά μέχρι εδώ!   

Προσθήκη
 
Στην έκθεσή του ο πλοίαρχος Ε. Χανδρινός (23.12.1974), κυβερνήτης του Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ, αναφέρει τα εξής : Την 210430 ογδοήκοντα περίπου μίλια νοτιοδυτικώς της Πάφου ενετοπίσθη και ανεφέρθη Αμερικανική δύναμις κρούσεως αποτελούμενη εξ ενός(1) Αεροπλανοφόρου, δύο(2) αντιτορπιλικών και ενός(1) βοηθητικού. (σελίδα 126)

(Σελίδα 127) : Ο Χένρυ Τάσκα, πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα το 1974, έχασε την ζωή του, αφού έπεσε θύμα «μυστηριώδους ατυχήματος» στις Άλπεις, μετά που είχε εκφράσει την πρόθεση να μιλήσει για τα γεγονότα του 1974.

Ο Ρότζερ Νταίηβις, πρέσβης των ΗΠΑ στην Λευκωσία, δολοφονήθηκε στις 20 Αυγούστου 1974.    

Τις προθέσεις της Τουρκίας για εισβολή στην Κύπρο γνώριζε η Μεγάλη Βρετανία για αρκετό χρονικό διάστημα πριν την εκδήλωσή της …
Κατάθεση Γεωργίτση : «οι εγκαταστάσεις των Βρετανικών Βάσεων χρησιμοποιήθηκαν για την επισκευή Τουρκικών αεροπλάνων που είχαν βληθεί από τα αντιαεροπορικά πυρά της Ε.Φ»  …………………

Σε τηλεγράφημα, ημερομηνίας 21ης Ιουλίου 1974, το οποίο απεστάλη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας αναφέρεται ότι επίσημος Βρετανός αξιωματικός δήλωσε :       «Η Βρετανία δεν θα αρνηθεί, εάν τα τουρκικά στρατεύματα καταλάβουν περίπου το 1/3 του νησιού πριν από την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός» (Ο.LH13267 2130 21/.7.74 CLA).  

Στην επόμενη σελίδα (128), διαβάζουμε ότι με απόρρητο σήμα ο διοικητής των Βρετανικών δυνάμεων, 22 Ιουλίου 1974, παραπονέθηκε ότι τα Ελληνικά αεροσκάφη πετάνε υπεράνω του Βρετανικού χώρου, χωρίς … της υμετέρας αδείας τους … ((!!!)) 

Ούτε η μικρή δύναμη του ΟΗΕ παρεμπόδισε τον περιορισμό ή την αποτροπή προώθησης  των τουρκικών δυνάμεων σε νέες θέσεις, κατά την εκεχειρία …   Και η παράγραφος καταλήγει : Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως έχει αναφερθεί στην επιτροπή, όχι μόνον δεν διασφάλισαν την προστασία εγκλωβισμένων στρατιωτών, αλλά πιθανόν και να ενημέρωσαν τις τουρκικές δυνάμεις για την παρουσία τους ((!!!))  
      
Τέλος, όσο για τα συμπεράσματα του πορίσματος, αδυνατούν να δώσουν τα σωστά και ακριβή συμπεράσματα, όταν η προδοσία έγινε σε συνεργασία όλων των μερών, Ελληνικής ηγεσίας  – Κυπρίων (Μακάριος και λοιπών συνεργατών) και των ξένων <<συμμάχων>>.
Κάποτε επιτέλους ας ανοίξει ο φάκελος να αποδοθεί η αλήθεια στην Ιστορία!           

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η Κυβέρνηση Μαρκεζίνη επί Παπαδόπουλου, είχε εξαγγείλει την προκήρυξη εκλογών για 10 Φεβρουαρίου 1974. Όταν εμβόλιμα προέκυψε το «επαναστατικό» Πολυτεχνείο, στις 25 Νοεμβρίου 1973, η προκήρυξη των εκλογών όπως ήταν φυσικό, έσβησε.    

Το ότι Μακάριος και ο πραξικοπηματίας Ιωαννίδης ο οποίος ήταν ο γενικός χειριστής των πάντων, γνώριζαν τα περί πραξικοπήματος στην Κύπρο και τα περί της Τουρκικής απόβασης, τα επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ΑΓΩΝΑΣ στις 19 Απριλίου 1979, ο αρχηγός πληροφοριών του Μακαρίου , Γεώργιος Τουμπάζος.  Για το στημένο πραξικόπημα του Μακαρίου, στην Κύπρο μόνον αυτοί οι δύο άνδρες το γνώριζαν. 
Ο Μακάριος, όταν ο Τουμπάζος επέστρεψε από Αγγλία όπου είχε έρθει σε επαφή με ανθρώπους του Μακαρίου, του  υπέδειξε να μετακινήσει την οικογένειά του από τον Ζέφυρο όπου παραθέριζε, για την ασφάλειά της. 


Όσο για τον Μακάριο «διασώθηκε» από τους Άγγλους, στην Βρετανική βάση της Πάφου και από εκεί πήγε στο Λονδίνο.  Έπρεπε να τον φυγαδεύσουν, διότι διαφορετικά τότε το στημένο πραξικόπημα δεν θα πετύχαινε! Τα ελικόπτερα που συνόδευαν και υποστήριζαν την Τουρκική απόβαση, απονηώνονταν από το ελικοπτεροφόρο ΕΡΜΗΣ,  του βασιλικού Βρετανικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο ενέδρευε έξω από την Κερύνεια. 

Από το Λονδίνο ο Μακάριος πήγε στην έδρα των Η.Ε και στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου την 19η Ιουλίου 1974 νομιμοποιεί την εισβολή με την απονενοημένη μεταξύ των όσων άλλων είπε, δήλωσή του (όπως φωτογραφία) : 
«Καλώ το συμβούλιον ασφαλείας να χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους και τα εις την διάθεσίν του μέσα, ώστε η συνταγματική τάξις εν Κύπρω αποκατασταθεί άνευ καθυστερήσεως. Τα γεγονότα εις Κύπρον ΔΕΝ αποτελούν εσωτερικήν υπόθεσιν των Ελλήνων της Κύπρου. Οι Τούρκοι της Κύπρου επηρεάζονται επίσης. Το πραξικόπημα της χούντας είναι μία εισβολή και θα υποφέρουν όλοι, Έλληνες και Τούρκοι. Οι Έλληνες έχουν καταλάβει την Κύπρον και είναι πολύ περισσότερον επικίνδυνοι από τους Τούρκους. Εις τα κρατικά κτήρια έχουν αναρτηθεί Ελληνικές σημαίες. Σήμερον κινδυνεύει και η Τουρκοκυπριακή κοινότις».    

Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή την 19η Ιουλίου το βράδυ, ξεκίνησαν οι Τούρκοι εισβολείς και έφτασαν στα Κυπριακά παράλια νωρίς το πρωί της 20ης Ιουλίου.  Οι αποκαλύψεις περί της διαφυγής του Μακαρίου μέσω συγκεκριμένου μονοπατιού και τα περί του δερβέναγα Ιωαννίδη, έγιναν από έναν βετεράνο και πρόεδρο συλλόγου ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, τον γνωστό σε αρκετούς, κ. Νίκο Αργυρόπουλο.
Ο κ. Αργυρόπουλος επίσης γνωστοποίησε δήλωση του Γεωργίου Μαύρου στο BBC την ίδια ημερομηνία (19η Ιουλίου), ότι  : «αι εγγυήτριες δυνάμεις οφείλουν να επέμβουν για την αποκατάσταση της νομιμότητας εν Κύπρω». Δημοσιογράφος «Εγγυήτρια δύναμης είναι και η Τουρκία. Τι εννοείται δηλαδή ; Να επέμβει η Τουρκία να αποκαταστήσει την συνταγματική νομιμότητα ;» Γεώργιος Μαύρος «είπον»    
 
Σκόπιμα οι προδοτικές κυβερνήσεις ΔΕΝ αποδέχονταν ότι έγινε πόλεμος στην Κύπρο.  Όπως εξακολουθούν να μην τιμούν τους ήρωες, τους επιζώντες αθώους και ανυποψίαστους πολεμιστές, ούτε τις οικογένειές τους, καθ’ όσον ήταν αυτοί που συμφώνησαν τον πόλεμο και την Κυπριακή κατοχή, από τα Παρίσια, τα Λονδίνα, τους Ελλαδίτες πραξικοπηματίες, μέχρι και των πέραν του Ατλαντικού.   Ποια πιο τρανή απόδειξη ;;; Ποια ακόμα πιο τρανή απόδειξη από το ότι ο δοτός Γκιζίκης, όρκισε τον άλλον δοτό  Καραμανλή που μας ήρθε με αέρα «συμφιλιωτή» και «εθνάρχη» ;;; Για ποιά μεταπολίτευση αναμασάμε όλοι μας ;;; 
Του Εφιάλτη η φράσης «η Κύπρος κείται μακράν» δίνοντας έναυσμα στους Τούρκους να παραβιάσουν την εκεχειρία επιτιθέμενοι στους ήδη εξασθενισμένους Ελληνοκύπριους αγωνιστές, είναι απόλυτα συναφής με την συνέχεια των πολιτικών φράσεων των τελευταίων μαύρων ετών. Όπως :
-    -  Με του 2008 επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, «οι Ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα προστατευμένες», με αφορμή την Αμερικανική οικονομική κρίση. Ενώ μετά από λίγο καιρό το ίδιο έτος, ο ίδιος ζημίωνε το Ελληνικό δημόσιο, άρα τους πολίτες, με εγγυήσεις του κράτους, υπέρ των χρεοκοπημένων τραπεζών, των πρώτων 23δις σε ομόλογα και των 5δις σε μετρητά. 
-        - Με το «Λεφτά υπάρχουν» του Μινέϊκο, ο οποίος διαπραγματευόταν μυστικά από πολύ νωρίτερα τις μεθόδους υπαγωγής μας στο ΔΝΤ (αποκάλυψη Στρος Καν), αρχής γενομένης με την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων (Γεωργίου πρωην στέλεχος του ΔΝΤ, τον οποίον διόρισε στην ΕΛΣΤΑΤ)  και την εμφάνιση του κρυφού swap του Σημίτη μετά από 10ετία (του «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» την εποχή των Ιμίων και του Πάγκαλου «θα πούμε την σημαία την πήρε ο άνεμος», ενώ ο Παπανδρέου είχε αποδεδειγμένα την δυνατότητα να δανειστεί από τις αγορές με χαμηλό επιτόκιο και να καλύψει άνετα τις ανάγκες. Τον δε Μάϊο του 2010 οι τράπεζες πήραν άλλα 15 δις κλπ κλπ κλπ, ο οποίος «κύριος» επανεμφανίστηκε πρόσφατα και πάλι στο προσκήνιο, ξανά ως «σωτήρας». Ο ίδιος δε, είχε πει σε κάποιο λόγο του επί πρωθυπουργίας του, «υπάρχει φόβος στο ότι υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να πάρει ένα νησί ; Υπάρχει».   Έκανε σαν να λέμε, ανοικτή πρόσκληση … 
-        - Με το «σκίσιμο» των μνημονίων «σελίδα – σελίδα, μέρα – μέρα», τα «success story» του Σαμαρά,  για να φτάσουν οι κρατικές εγγυήσεις σε ομόλογα στα 90δις και επιπλέον 93δις κρατικές εγγυήσεις, για τον δανεισμό των τραπεζών, μέσω ELAΑνάλυση στα περί τραπεζών ΔΕΝ αφορούν το παρόν κείμενο. 
      - Με το «είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχθούμε όλους και να συνυπάρξουμε όλοι μαζί» (τους μετανάστες)… του σημερινού ΠτΔ, για να «λιάζονται» (της Τασίας) στην γη μας, με αξιώσεις παντός είδους παροχών εις βάρος των γηγενών Ελλήνων, θεωρώντας τους ωσάν υποτακτικούς και κορόιδα δούλους.. (όπως και κατά τον Μουζάλα ο οποίος αξιώνει να επιτάξει ό,τι αυτόν διευκολύνει. Ή ακόμα χειρότερα, με την δανειοδότηση απόκτησης κατοικίας από τους λαθρο, με κρατικές εγγυήσεις, δηλαδή εμάς, μέχρι του ποσού των 150.00€, είναι αυτά που ξεχειλίζουν πλέον το ποτήρι ...)    
      - Τέλος με το Cirpas speaking «θα καταργήσουμε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο, που δικαιολογήθηκε εκ των υστέρων ως … σχήμα λόγου…  Με το  «υπάρχουν θαλάσσια σύνορα ;;;».......
   
Σίγουρα θα υπάρχουν πολλά περισσότερα, όπως το «μαζί τα φάγαμε», ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες, πάντως θεωρώ όσα έχουν γραφεί, είναι ήδη αρκετά, για κάποιον που έχει την διάθεση να δει την μεγαλύτερη εικόνα και να κατανοήσει. 
  
Είναι φρικτό επίσης να νομίζεις πως εσύ επιλέγεις, όταν η επιλογή προέρχεται από κίβδηλα πρότυπα ποικίλων διαμορφωτών των κοινωνιών και της … «κοινής γνώμης», τύπου Πολυτεχνείου, όπως και πολλών ψευδο- ιδεολογημάτων, αρνησιπάτριδων «εθναρχών», υποστηριζόμενοι από τις αντίστοιχες καμουφλαρισμένες και κρυφές παρασκηνιακές εφεδρείες τους …  
Ενώ από την άλλη πλευρά, ποτέ να μην έρχεται η στιγμή της αυτογνωσίας του καθενός και ας συνεχίζουμε να ομιλούμε τακτικά περί αυτής, με ελαφρότητα καρδίας ... 

Νάγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου